Categories
LONDRES

11. CARRERS DE NOTTING HILL + PORTOBELLO ROAD MARKET + BRITISH MUSEUM + VOL DE TORNADA

I som a l’últim dia del nostre Viatge a Londres en 11 dies. Com que el vol de tornada no el tenim fins a la tarda-vespre, aprofitarem el dia visitant el matí el famós barri de Notting Hill i el seu mercat de Portobello Road. Seguidament al migdia, ens desplaçarem fins al British Museum per admirar un dels millors museus de Londres. Així finalitzarà la nostra aventura.
Índex
1. Carrers de Notting Hill
2. Portobello Road Market
3. British Museum
4. Vol de tornada

1. Carrers de Notting Hill

Notting Hill és aquell barri londinenc de pel·lícula, amb les seves cases de colors, el seu famós mercat i amb una famosa porta blava que molta gent va buscant. A més és també el lloc on es celebra un dels carnestoltes més famosos del món cada agost.

Es tracta d’un barri petit situat en la cantonada nord-oest de Kensington Gardens, conegut principalment per ser el lloc de gravació de la pel·lícula “Notting Hill”, protagonitzada per Julia Roberts i Hugh Grant. Bé, doncs aquí us explicaré què és lo que s’ha de veure a Notting Hill incloent on estan els llocs de la pel·lícula que tothom vol veure. En la nostra ruta per aquest barri també podreu veure les zones més boniques d’aquest barri.

Recomanem visitar el barri de Notting Hill a Londres un dissabte, ja que el dissabte és quan està obert el famós mercat de Portobello Road i és quan més ambient hi ha. A més del mercat, podeu passejar pels carrers una mica per a descobrir uns mews londinencs de pel·lícula, veure on va morir Jimi Hendrix o perdre’us per la zona que ens recorda el passat d’aquest barri de Londres i trobar-nos amb un forn de maons del segle XIX.

Notting Hill

Visitar el Barri de Notting Hill

Visitar el barri de Notting Hill és algo que recomanem al 100%. Notting Hill està en el Nord-oest de Londres i pertany al “Royal Borough of Kensington i Chelsea”. Arribar fins a Notting Hill és molt fàcil utilitzant el transport públic de Londres.

L’estació de metro més propera als carrers principals del barri de Notting Hill és Notting Hill Gate en la Zona 1 dins de les Zones de Transport de Londres. En el cas de que vulguis començar la teva visita per l’altre extrem podràs visitar un dels mercats més famosos de Londres, el mercat de Portobello. En tal cas, llavors et recomano arribar a l’estació de metro de Ladbroke Grove.

  • Metro: Central Line, District Line, Circle Line
  • Autobús: Les línies 7, 12, 23, 27, 28, 31, 70, 94 i 328 d’autobús et deixen a Notting Hill.
Nosaltres sortirem del nostre allotjament i ens dirigirem passejant fins la parada de “Oxford Circus” i agafarem la línia vermella “Central” que ens durà a la parada “Notting Hill Gate”. El total del trajecte son 18 minuts.
Notting Hill Gate

A continuació us anunciarem a 12 imprescindibles que veure al barri de Notting Hill:

12 imprescindibles que veure i fer en el barri de Notting Hill

Si tinguéssim que quedar-nos amb un sol barri de Londres, sens dubte, escolliríem Notting Hill. Ubicat entre Kensington i Paddington, aquest barri londinenc va saltar a la fama gràcies a la pel·lícula de Hugh Grant i Julia Roberts, però a més és allí on cada agost es celebra el carnestoltes de Notting Hill, el més gran d’Europa i un dels carnestoltes més famosos del món. Notting Hill és un barri ple de color, mercats de carrer, botigues d’antiguitats i cafès amb molt d’encant. En aquest article anirem a explicar-vos els principals llocs que veure a Notting Hill perquè gaudiu el màxim la vostra visita.

Encara que hi ha molts spots interessants que veure a Notting Hill, dedicar un matí serà suficient per conèixer els principals llocs d’aquest pintoresc barri londinenc.

Us recomano anar-hi sobre les 8:00 hores del matí, abans de que montin el mercat, per a poder recórrer els carrers adjacents a Portobello sense gent i tirar fotografies, i finalitzar la visita passejant per el Mercat de Portobello. Si ho feu així tindreu que baixar en la parada de metro de Ladbroke Grove. En canvi, si decidiu començar la ruta per Portobello Road us convé baixar en l’estació de metro de Notting Hill Gate, com ho hem fet nosaltres.

1. Lancaster Road, les famoses cases de colors que veure a Notting Hill

Molt a prop de la parada de metro de Ladbroke Grove hi trobareu les cases de colors més famoses de Notting Hill, que tantes vegades haureu vist a Instagram. La veritat és que Lancaster Road és una explosió de color en una filera de cases verdes, grogues, vermelles, blaves, morades,… en les que no podreu evitar tirar-vos una foto.

Tingueu en conte que son residències privades, per lo que no es pot pujar a les escales de l’entrada: de fet, els propietaris farts dels turistes han tingut que posar cadenes per impedir l’accés. Però tot i així, aquestes casetes son de lo més pintoresc que veure a Notting Hill.

Cases de colors de Notting Hill

2. Carreró de St. Luke’s, un dels escenaris de pel·lícula que veure a Notting Hill

Els mews de Londres son petits carrers residencials amb molt d’encant, que antigament eren els patis dels estables construïts en la part posterior de les grans cases on es guardaven els cavalls. Hi trobareu molts d’aquests carrerons repartits per tota la ciutat, encara que és fàcil passar-se’ls de llarg perquè la seva entrada sol ésser ben estreta. A Notting Hill s’hi troba un dels mews més bonics de Londres, el St. Luke’s. En el número 27 d’aquest carreró hi ha una preciosa caseta rosa, que es va fer famosa per sortir en una de les escenes de la pel·lícula Love Actually. La trobareu a menys de 5 minuts de Lancaster Road.

Carreró de St. Luke’s

3. Colville Terrace, un altre carrer acolorit que visitar a Notting Hill

Si us heu quedat amb ganes de veure cases de colors a Notting Hill, a 5 minuts de St. Luke’s Mew hi ha Colville Terrace. Aquestes casetes no son tant espectaculars com les de Lancaster Road però son en tonalitats pastel, així que ja tindreu tota la paleta de colors en el vostre book. Sens dubte, passejar per aquests acolorits carrerons sense presses és una de les millors coses a fer a Notting Hill.

Colville Terrace

4. Denbigh Terrace, més casetes de colors a veure a Notting Hill

En un carrer paral·lel a Portobello Road, s’hi troba un altre dels llocs que veure a Notting Hill, Denbigh Terrace, on trobareu més cases de colors.  Encara que ja no us aniré a dir res més per no avorrir-vos, considero imprescindible nombrar-vos tots aquests acolorits spots, ja que passejar per allí és un goig. Denbigh Terrace sempre està plena de turistes fent cua per treure’s la foto entre les cases blava i rosa, que ens recorden en certa manera a les cases Peranakan de Singapur (encara que sense tanta ornamentació en les seves façanes).

Denbigh Terrace

5. Botigues d’antiguitats de Notting Hill

Encara que antigament Notting Hill era coneguda per albergar nombrosos antiquaris, aquests s’han anat transformant en botigues de moda, souvenirs, llibreries, etc… Tot i així, a més de les antiguitats que podreu trobar en el Mercat de Portobello, hi ha una botiga que és parada obligatòria en la vostra visita a Notting Hill: Alice’s. Està ubicada en el nº86 de Portobello Road. Allí hi trobareu objectes antics de tot tipus i a preus bastant assequibles, però només per veure el seu preciós aparador ja val la pena la visita.

Botiga d’antiguitats a Notting Hill

6. Llibreria de Notting Hill

També a Portobello Road hi trobareu la famosa llibreria de la pel·lícula Notting Hill, però ull que n’hi ha dues! La llibreria The Travel Book Co., en el carrer 142 de Portobello Road, és on el seu propietari (Hugh Grant) s’enamora de l’actriu (Julia Roberts). Aquesta llibreria era, en el moment en què es va rodar la pel·lícula, una botiga d’antiguitats, i actualment és una botiga de souvenirs anomenada Notting Hill Gift Shop. Encara que la llibreria que va inspirar la llibreria de viatges de la pel·lícula es troba en el nº13 de Blenheim Crescent. Aquesta llibreria va tancar en el 2011, però tornà a obrir posteriorment amb el nom de The Notting Hill Bookshop.

Llibreria blava de Notting Hill

7. La porta blava de Notting Hill: la casa de William Thacker (Hugh Grant)

Un altre dels llocs per visitar a Notting Hill és la famosa porta blava de la casa de William Thacker (Hugh Grant) en la pel·lícula Notting Hill. Està ubicada en el carrer 280 Westbourne Park, a un parell de carrers de la llibreria “The Notting Hill Bookshop”. Si passeu per allí veureu sempre gent fotografiant la porta, inclús fent cua per fer-se una foto. Us aconsellem a anar-hi d’hora per no trobar a molta gent.

Porta blava de Notting Hill

8. Mercat de Portobello, un imprescindible que veure a Notting Hill

Londres és famosa pels seus mercats de carrer i a Portobello Road hi trobaràs un dels mercats més grans que veure a Notting Hill, i inclús de Londres: Portobello Road Market. Al llarg dels seus 3 kilòmetres d’extensió podreu veure posts d’antiguitats, peces d’art, roba (nova i de segona mà) i menjar. El mercat de Portobello es monta tots els dies de dilluns a dissabte, encara que no tots els posts. Si voleu veure’l en la seva màxima esplendor teniu que visitar-lo un dissabte de 9 a 19h, encara que és quan hi ha més gent i pot resultar una mica agobiant. Els posts d’antiguitats només els trobareu els divendres i dissabtes. Tingueu en compte que els dijous només el posen pel matí.

Portobello Road Market

9. Electric cinema, el primer cine de Londres

En el mateix carrer Portobello es troba un altre dels llocs que veure a Notting Hill, el Electric Cinema, el primer cine de Londres que fou inaugurat en el 1911. No espereu un cinema en ús, el electric cinema és un absolut luxe. Aquí no hi trobareu butaques, sino sofàs amb reposapeus o inclús enormes sofàs a modo de llit en els que tombar-se. La seva decoració estil art decó amb els seus sofàs de vellut vermell i les seves tauletes amb làmpares, us faran sentir en un saló de principis del segle XX. Els preus van des de les 15 lliures (els diumenges) fins a les 50 lliures que costen els sofàs grans per a dues persones.

Electric Cinema

10. Cafeteries amb encant de Notting Hill

Abans de marxar del barri, podeu acostar-vos a prendre algo a alguna de les seves encantadores cafeteries. N’hi trobareu un fotimer, però aquí us deixem una petita llista de les que ens semblen les cafeteries més boniques que veure a Notting Hill:

  • Biscuiteers
  • Portobello Garden Arcade
  • Fabrique
  • Maison Puget
  • Notting Hill Coffee Project
Biscuiteers Notting Hill

11. Churchill Arms, el pub més bonic que visitar a Notting Hill

Si després d’haver recorregut aquest acolorit barri londinenc i voleu seure una estona a prendre una copa, podeu acostar-vos al pub més bonic que veure a Notting Hill, el Churchill Arms. Està ubicat a les afores de Notting Hill, en direcció als jardins de Kensington. Aquest tradicional pub anglès té en la seva façana completament coberta d’acolorides flors, en les que diuen que es gasten 25.000 euros a l’any per el seu manteniment i renovació. En el seu interior alberga un fotimer d’objectes antics amb imatges i records de Churchill. Si espereu trobar en el seu menú plats típics de la gastronomia anglesa, esteu molt equivocats doncs lo que allí serveixen és menjar tailandès. Encara que, això sí, tenen una àmplia carta de cerveses. Però ja només per la seva bonica decoració, és un dels millors llocs on menjar de Londres.

Churchill Arms, el pub més bonic de Londres

12. Carnestoltes de Notting Hill, el festival més gran d’Europa

Cada any, durant l’últim cap de setmana del mes d’agost, els carrers de l’oest de Londres, el borough de Kensington i Chelsea, s’omplen de gent, música, disfresses i acolorides desfilades, ja que aquest popular barri londinenc es converteix en l’escenari d’un dels festivals més grans del món, el carnestoltes de Notting Hill. Aquest carnestoltes, que es dóna cita des de 1966, celebra la cultura afro-caribenya i any rere any ha anat guanyant fama fins a convertir-se en el festival de carrer més gran d’Europa i un dels més famosos del món. Cada any, més d’un milió de persones de diferents llocs del planeta arriben a Notting Hill per ballar al ritme del carnestoltes. Aquesta celebració s’ha tornat un esdeveniment significatiu de la cultura afro-britànica i, avui en dia, és considerat com una de les icones d’Anglaterra. Així que si esteu en el més d’Agost a Londres, una de les millors coses que fer a Notting Hill és unir-vos a aquest famós carnestoltes.

Carnestoltes de Notting Hill

2. Portobello Road Market

Situat a Portobello Road, com hem dit abans en anteriors apartats, es troba el famós mercat “Portobello Road Market” en el preciós barri de Notting Hill a Londres. El mercat de Portobello Road està localitzat en el carrer del mateix nom, arribant fins al carrer Golborne Road, i realment està compost per varis mercats. El dissabte és el dia que més podem gaudir del mercat de Notting Hill i de la zona en general, ja que obren totes les diferents seccions del mercat.

Normalment tothom sol dirigir-se a l’estació de Notting Hill Gate i recorre el mercat des d’aquí, en direcció nord. Però també és possible anar a l’estació de metro de Ladbroke Grove i començar des del final, però aniràs en direcció contrària a la resta de la gent. Nosaltres anem a descriure el mercat recorrént-lo des de Notting Hill Gate cap al nord.

Mercat d’antiguitats 

A l’arribar a Portobello Road ens trobarem primer amb els posts, botigues i galeries d’antiguitats, que és sens dubte la zona més important i per lo que més es coneix el mercat de Portobello Road. Les entrades a les galeries d’antiguitats solen ésser molt petites, una porta i res més a vegades, per lo què és necessari treure el cap per donar-se conte de què és possible entrar. Un cop haguem passat aquesta zona d’antiguitats hi ha una zona on podem trobar-hi posts de roba, accessoris i d’articles artesanals, a més de bisuteria i complements, articles de regal,… Una mica de tot!

Portobello Road Market

Mercat de menjar

Si continuem caminant, ens trobarem amb una zona del mercat pròpiament dita, on podem trobar posts de fruita i verdura. Per finalitzar hi ha una zona dedicada al street food amb posts de menjar per emportar. Aquí podeu comprar algo per menjar i beure si voleu menjar en plan ràpid. Lo millor de tot és que el menjar te’l preparen davant teu, amb productes frescos i hi ha posts de menjar de diferents tipus, per lo què és possible provar menjar d’altres països a preus molt econòmics.

Mercat de roba

Els divendres i els dissabtes obre la zona del mercat anomenada Portobello Green on hi ha més roba, en particular roba vintage els divendres i roba més variada els dissabtes.

Vista aèria de Portobello Road Market

On menjar a Notting Hill

A més dels posts del mercat, a ambdos costats del carrer i en els carrers del voltant de Portobello Road, veureu que hi ha botigues, a més de pubs típics britànics, restaurants i cafeteries. Definitivament és un dels millors plans per passar el dissabte a Londres. Recomano anar-hi pel matí o al migdia, però he de dir que hi sol haver molta, molta gent.

3. British Museum

Visitat el barri i el mercat, anirem a buscar la mateixa parada de metro d’on hem arribat, la “Notting Hill Gate”, i la corresponent línia vermella (“Central”) que ens durà a la parada més propera al Museu Britànic, la “Tottenham Court Road”. El trajecte és d’uns 18 minuts (metro + a peu).

El Museu Britànic de Londres és possiblement un dels museus més famosos que existeixen. És el més antic del món. Conta amb la col·lecció més extensa d’antiguitats que hi ha en tota Europa. Durant els últims anys, el Museu Britànic o “British Museum” en anglès, ha rebut una mitjana de més de 5 milions de visitants cada any (5,8 milions durant l’últim any) per lo què està considerat el tercer museu amb més visitants del món. Només el superen el Museu del Louvre a París i el Museu Metropolitan de Nova York.

Visitar el Museu Britànic a Londres (British Museum)

A continuació et deixem una taula amb la informació més important sobre l’horari, preus i com arribar al Museu Britànic de Londres. Més avall hi trobaràs tota la informació detallada.

HorarisDilluns a Dijous de 10.00 a 17.30 hores Divendres de 10.00 a 20.30 hores
Tancat  el 1 Gener, 25 y 26 Desembre
Direcció:Great Russell Street, Bloomsbury, WC1B 3DG, Londres, Regne Unit 
Com ArribarMetro: Pots arribar a les estacions de Metro de Holborn (Central Line i Piccadilly), Russell SquareGodge Street y Tottenham Court Road (Central Live i Northern Line)
Autobús públic: Línies 1, 8, 19, 25, 38, 55, 98 y 242 fins la parada de New Oxford Street. I línies 10, 14, 24, 29, 73, 134 y 390 fins la de Tottenham Court Road.
PreusEntrada gratuïta per a tot el públic.
British Museum

Què veure en el Museu Britànic

El Museu Britànic té una extensió considerable, el seu edifici central i les seves quatre ales, dissenyades per l’arquitecte britànic Sir Robert Smirke (1780-1867) cubreixen una àrea de 92.000 metres quadrats de superficie i alberguen entorn a 8 milions d’objectes en el seu interior, però no et preocupis, només un 1% d’elles (unes 80.000) estan a la vista del públic en general.

També existeix la opció de fer un Tour Guiat de 2 hores de durada en espanyol per el Museu Britànic.
El Preu és de 16 Euros pels Adults i conta amb una valoració de 4,7 punts sobre 5 en GYG amb més de 300 valoracions. Tour Guiat en Espanyol del Museu Britànic: Museo Británico, Londres – Reserva de entradas y tours | GetYourGuide

Abans d’entrar, fixa’t bé en l’edifici en sí, ja que et dirà molt sobre lo què trobaràs en el seu interior i la gran afluència de l’Antiga Grècia a cada racó del museu. El motiu? Les columnes que veuràs a la façana principal. Son 44 columnes amb exactament 14 metres d’alçada i s’inspiren en els temples de Athena Polias en Priene.

British Museum

Només entrar, si mires al sostre podràs observar la coberta principal, que té el nom de “The Queen Elizabeth II Great Court”, dissenyada per Norman Foster, construïda en acer i vidre i que va transformar el museu convertint el pati central en la Plaça coberta més àmplia de tot Europa. El petit edifici circular que hi ha en el centre de la coberta és conegut com “The Reading Room”.

Soterrani o “Lower Floor” del Museu Britànic

Es tracta de la planta més baixa que podràs visitar en el Museu Britànic i des d’ella pots accedir als nivells -1 i -2. És una de les plantes més petites i ràpides de visitar. Conta amb objectes d’Àfrica, Antiga Grècia i Roma (Sala 77 dedicada a l’arquitectura i sala 78 dedicada a les inscripcions clàssiques). Aquí és on es troba “The Sainsbury Galleries”, dedicada a Àfrica (Sala 25).

The Sainsbury Galleries

Planta Principal o “Ground Floor” del Museu Britànic

Aquesta és la planta en la que es troba l’accés principal al museu. A l’arribar veuràs que hi ha un control de seguretat on miraran tots els bolsos, cadiretes de nens, etc… Des d’aquí pots accedir a tots els nivells de l’edifici i és on estan la cafeteria (Court Café), la botiga de souvenirs, etc… Per cert, també hi ha un guardarroba on podràs deixar el teu abric, motxilla, etc… per si no vols anar carregat durant la visita.

Aquí està la que considero la sala més important del Museu Britànic, la sala número 4, que és en la que podreu veure la Pedra Rosetta, que ha ajudat a desxifrar importants i complexes jeroglífics egipcis.

Pedra Rosetta a la sala 4 del British Museum

En lo que es refereix a exposicions, la planta Principal del Museu Britànic, en els seus diferebnts nivells alberga sales dedicades en la seva majoria a l’Antiga Grècia i Roma (unes 15 sales) i també a Orient Mitjà i Egipte (5 sales en total). La nostra recomanació, si no vas a veure totes les sales, és que no et perdis l’estàtua de l’Illa de Pasqua, Hoa Hakananai’a, és una de les que més impressiona i de les que més haureu vist en llibres d’art. També hi ha una gran col·lecció d’escultures que vénen del Partenón a Grècia (deixarem la polèmica de si fóren robades o no…).

Hoa Hakananai’a

Plantes 3, 4, 5 o “Upper floors” del Museu Britànic

Son les plantes del Museu Britànic on hi ha més sales per visitar i on segurament passis més temps si estàs intentant veure tot el museu. En la planta 3 hi ha quasi 20 sales que es centren en l’Antic Egipte, Europa, Antiga Grècia, Roma i també Orient Mitjà. En aquesta planta, una de les coses més importants que has de veure és el Oxus Treasure, en la sala 52. Es tracta d’un tresor de metall que va venir des de l’Antic Iran.

Oxus Treasure

Lo més interessant dins de l’apartat de l’Antic Egipte està en les sales 61, 62 i 63, on es parla de la mort i lo què hi ha després d’ella segons la cultura egípcia. Aquí podreu veure autèntiques mòmies.

Altres objectes importants en la planta 3 son “The Lewis Chessmen” en la sala 40, que és ni més ni menys que el tauler i peces d’escacs més famosos del món.

The Lewis Chessmen

Audioguies i Visites Guiades en el Museu Britànic

  • Audioguies: Si t’agrada anar al teu ritme o tens temps per visitar el Museu Britànic tranquil·lament, llavors et recomanem utilitzar una audioguia (les pots agafar a l’entrar en la recepció del museu) ja que estan en varis idiomes incloent l’espanyol.
  • Visites Guiades gratis del Museu Britànic: Duren uns 30 a 45 minuts, les fan els voluntaris del museu i es fan cada dia cada 15 minuts des de les 11:00h del matí fins a les 15:45h. Si vas a visitar el Museu Britànic de Dijous a Dissabte, a les 13:15h fan unes xerrades d’uns 30 a 40 minuts. Una bona oportunitat per practicar el teu anglès gratis!
  • Visites Guiades en Espanyol per el Museu Britànic: Com hem mencionat més amunt, si vols visitar el Museu Britànic amb un guia que t’explicarà tot en espanyol, també pots fer-ho. El cost és de 16 euros per adult i 13 euros en el cas dels joves de 7 a 15 anys. Els menors de 7 anys no paguen. Té una durada de 2 hores i es fa tots els dies a les 10:00 i a les 14:00h. Més informació i Reserves: Tour Guiat en Espanyol al Museu Britànic (Museo Británico, Londres – Reserva de entradas y tours | GetYourGuide).
  • Altres visites guiades: Algo molt interessant sobre tot si vas a visitar el museu amb nens o si ets dels que els agrada tocar les coses… és acudir a una de les visites en les que et deixen tocar algunes de les obres i objectes exposats al públic. Son tots els dies des de les 11:00 del matí fins a les 16:00 hores.

Visitar el Museu Britànic amb nens

El Museu Britànic és un lloc interessant per visitar amb nens que ja hagin complert al menys 7 u 8 anys (és la meva opinió en base a lo què hem vist nosaltres mateixos). Existeixen moltes sales en les que podràs explicar-li coses molt interessants sobre les diferents civilitzacions (potser pots deixar la sala de les mòmies a un cantó depenent de com de sensibles siguin els teus fills…). En totes les sales hi ha informació amb imatges, dibuixos, etc… que estan orientats a l’aprenentatge dels més petits.

Consell per visitar el Museu Britànic amb nens: Quan arribeu, apropa’t al mostrador d’informació i pregunta per el recorregut familiar i pregunta quines activitats hi ha en aquest dia ja que sempre tenen algo organitzat pels nens.
British Museum amb nens

Pensa que és un espai gran, molts adults d’una banda a l’altra…és molt fàcil que un nen petit s’acabi avorrint, així que una parada per fer unes dibuixos o desxifrar jeroglífics egipcis… pot ser una bona idea.

En el cafè i els restaurants del museu hi ha menús infantils si voleu fer una parada per prendre algo ràpid. La millor cafeteria és la de la planta 0, la que connecta amb el carrer. Si vas amb un bebè i vols donar de mamar, pots fer-ho en qualsevol lloc del museu, no hi ha problema, però també hi ha una sala específica amb butaques molt còmodes on les mares poden donar de mamar i descansar més tranquil·lament.

On menjar en el British Museum

Existeien varies cafeteries i restaurants dins del museu i la varietat en els menús és bona, però si et dic la veritat, considerant la zona en la que esteu, el Barri de Bloomsbury, és molt fàcil trobar restaurants i Pubs per menjar en els carrers colindants al museu. Si voleu menjar algo dins del Museu Britànic les opcions son:

  • Court Café: Paninis, sadwitxs calents i altres coses similars com amanides i sopes de verdures.
  • Restaurant Great Court: Algo una mica més formal si vols fer un menú una mica més variat i ja portes varis dies menjant entrepans. Pots menjar per més o menys unes 12 lliures per persona amb beguda inclosa.
  • Pizzeria: Similar al Court Café però només pizzes. No son les millors pizzes que pots trobar en la zona però son una opció.
  • Montague Café: Sí, una cafeteria. Ideal per a un cafè ràpid a l’acabar la visita.
British Museum

Orígens i Història del Museu Britànic

El Museu Britànic va obrir les seves portes al públic en el Gener de 1759 però es va fundar uns anys abans, en el 1753. Inicialment el Museu Britànic estava ubicat en “Montague House” una mansió del segle XVII en el barri londinenc de Bloomsbury, en el carrer Great Russell Street. Actualment l’edifici del Museu Britànic es troba en l’emplaçament on originalment estava Montague House que va passar a se el nucli del Museu.

Un dels motius per el que el Museu Britànic fou creat fou el desig d’un conegut col·leccionista, Hans Sloane, de poder emmagatzemar i exposar en algun lloc les mils de peces d’art que posseïa per així poder compartir-les amb la societat inclús després de la seva mort.

Durant els primers anys, el Museu Britànic es va caracteritzar per la presència d’obres i col·leccions de Grècia, Roma i Egipte. Fou en 1801 quan arribaria a les sales del museu una de les convidades més importants de la història de la humanitat, la Pedra Rosetta, amb la qual s’han pogut desxifrar i conèixer el significat de complexos jeroglífics egipcis (situada en la Sala 4 del nivell 0 del museu).

El museu tal i com el coneixem avui no seria construït fins l’any 1852. La gran quantitat de relíquies, objectes i obres d’art que no paraven d’arribar durant els primers anys, feu necessari que l’edifici principal creixés fins a tal punt que en el 1887, tota la col·lecció d’Història Natural fou portada a l’edifici que avui coneixem com el Museu d’Història Natural de Londres, en el barri de Kensington. Així mateix, prengueren la decisió de moure tota la part de la Biblioteca Britànica a un emplaçament diferent i independent, el 96 de Euston Road, on es troba a dia d’avui “The British Library”.

Entrada principal del British Museum

4. Vol de tornada

Finalitzada la visita al British Museum serà l’hora de tornar a l’allotjament a buscar les maletes i anar en direcció a l’aeroport de Gatwick que és des d’on sortirà el nostre avió cap a Barcelona. Per arribar a l’allotjament lo millor que podem fer és anar-hi a peu, ja que és una ruta d’uns 17 minuts (la mateixa ruta que faríem si volguéssim agafar el metro i fer dues parades amb la línia vermella Central Line).

Deixat l’allotjament, anirem amb metro fins a l’estació de “London Victoria”. Primer de tot anirem a buscar la parada de metro “Warren Street” i la línia cian (Victoria Line), i ens dirigirem a la parada de metro de l’estació Victòria. Allí, anirem a buscar el nostre tren que ens portarà a l’aeroport de Gatwick. Tal com varem dir en anteriors apartats, podem optar per 3 línies de tren (Gatwick Express, Southern trains i Thameslink). Arribarem doncs, a la Terminal Sud de l’aeroport, que és on es troba l’estació de tren. Com vàrem dir, si volem anar a la Terminal Nord agafarem un monorrail gratuït que fa la connexió entre ambdues terminals en apenes un parell de minuts.

I fins aquí ha arribat el nostre viatge per la ciutat de Londres i entorns. Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Per veure les atraccions i monuments visitats, heu de mirar el mapa de google maps que hi ha en la pàgina d’inici, a sota de la programació per dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *