Categories
SELVA NEGRA (SCHWARZWALD)

Viatge a la Selva Negra (Schwarzwald) en 12 dies

Ciutats, pobles, castells, museus, parcs d’atraccions… tot això en l’interior dels boscos i muntanyes de la Selva Negra, on a més podràs perdre’t entre tanta naturalesa per a poder arribar així a llacs i cascades, rutes de senderisme i en bicicleta… Aquí trobaràs tot el que necessitis veure en el teu viatge o escapada per la Selva Negra. Lo imprescindible i un xic més…

National Park Schwarzwald

La Selva Negra és una zona d’Alemania que limita amb França i Suïssa, i forma part de l’estat federat de Baden-Wurtemberg. És una zona molt muntanyosa amb frondosos boscos i expliquen que fóren els romans qui els hi van posar aquest nom per la foscor que es trobaven quan creuaven per ells. En alemany s’anomena “Schwarzwald” i la traducció més literal seria “bosc negre”, es tradueix de la mateixa manera en anglès “Black Forest”, però en castellà i català aquesta zona és coneguda com la Selva Negra.

Mirador de Baumwipfelpfad Schwarzwald, a Bad Wilbad

Pot semblar la Selva Negra una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant. La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones de la Selva Negra i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el territori o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta per la Selva Negra de 12 dies, una ruta en cotxe de lloguer i per lliure, per la regió alemanya de la Selva Negra, durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que visitarem:

Dia 1: Calw + Klosterruine Hirsau + Wolfsschlucht + Monastir de Maulbronn + Bad Wildbad (Baumwipfelpfad Schwarzwald + Wildline Hängebrücke) + Ruïnes Monastir Bad Herrenalb + Ruïnes Monastir Frauenalb. Nit a Baden-Baden

Dia 2: Baden-Baden + Gernsbach + Carretera panoràmica B500 + Geroldsauer Wasserfall + Presa de Schwarzenbach + Gertelbach Wasserfall + Sasbachwalden. Nit a Sasbachwalden

Dia 3: Llac Mummelsee + Wildsee + Seebach + Cascades i ruïnes de Allerheiligen + Aussichtsplattform Ellbachseeblick + Cascada de Burgbach + Glaswaldsee + Freudenstadt + Baiersbronn. Nit a Oberkirch

Dia 4: Schauenburg Castle + Staufenberg Castle + Offenburg + Gengenbach + Europa Park-Rulantica + Ettenheim. Nit a Gengenbach

Dia 5: Haslag im Kinzigtal + Urenkopfturm + Vogtsbauernhof + Hornberg + Wolfach + Schiltach + Alpirsbach. Nit a Rottweil

Dia 6: Rottweil + Hohenzollern Castle + Donaueschingen + Villingen-Schwenningen. Nit a Triberg

Dia 7: Triberg (Cascades + Botigues Rellotges de Cucut) + Cascades Zweribach + Monastir de Sankt Märgen + Monastir de Sankt Peter en la Selva Negra + Ravennaschlucht. Nit a Titisee

Dia 8: Llac Titisee + Llac Kirnbergsee + Wutachschlucht + Llac Schluchsee + Fàbrica de Cervesa Rothaus + Abadia de Sankt Blasien. Nit a Laufenburg

Dia 9: Laufenburg + Höllbachwasserfall + Bad Säckingen. Nit a Schönau en la Selva Negra

Dia 10: Belchen + Todtnau (Cascada Todtnauer + Rodelbahn) + Mont Feldberg + Llac Feldsee + Steinwasen Park + Schauinslandbahn. Nit a Friburg de Brisgòvia

Dia 11: Badenweiler + Staufen + Breisach + Texas Pass. Nit a Friburg de Brisgòvia

Dia 12: Friburg de Brisgòvia. Nit a Friburg de Brisgòvia o viatge a l’Aeroport

Friburg de Brisgòvia

Es tracta d’una ruta amb cotxe de lloguer durant 12 dies, i anirem canviant d’allotjament cada dia, excepte els 2 últims dies que ens allotjarem a la capital de la Selva Negra, Friburg de Brisgòvia. Per la morfologia del territori, és necessari anar canviant d’allotjament perquè així no surti una ruta amb un kilometratge molt alt. Més endavant en aquest mateix article, exposarem quins seran els nostres allotjaments en tota la ruta.

El sentit de la ruta hem pensat que sigui de nord a sud, del poble de Calw i la ciutat de Baden-Baden a la ciutat de Friburg de Brisgòvia. Els pobles amb més encant es troben repartits en tota la ruta.

Gengenbach

També hem tingut en compte una premisa essencial i bàsica a l’hora de dissenyar aquesta ruta de 12 dies, i és que segons el nostre criteri, en una mateixa jornada no es podran visitar més de 3 pobles. És a dir, que per la Selva Negra, aconsellem que el màxim de visites en 1 dia sigui de 3 pobles. Així és una forma que ens assegurem que visitarem amb calma tot el territori i no anirem tot el dia com estressats per cumplir amb la ruta.

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en el conjunt de la Ruta de 12 dies per la Selva Negra (marcats cada dia amb un color diferent):

Una ruta per la Selva Negra en 12 dies és el temps ideal per conèixer la regió sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps. Et proposem de fer una “road-trip” per la regió alemanya de Schwarzwald amb inici al poble de Calw i final a Friburg de Brisgòvia (de nord a sud). Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de conduïr cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres, segons el nostre criteri.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per la regió alemanya de la Selva Negra. Corresponen a 6 grans grups:

  1. Vols econòmics
  2. Cotxe de lloguer
  3. Allotjament
  4. Sanitat i assegurança de viatge
  5. Targes turístiques
  6. Viatge a la Selva Negra en 5, 7 i/o 10 dies

1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antelació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. El nostre viatge és per als mesos estivals (juliol i/o agost), per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant els mesos centrals de l’estiu:

Skyscanner

En resum, els aeroports d’entrada per a viatjar a la Selva Negra bàsicament son dos de principals com el de Basilea-Mulhouse-Friburg i el de Stuttgart (també es podria comptar amb el d’Estrasbourg, etc…). Els dos que hem mencionat son els que ens presten més bones condicions, bàsicament econòmiques (si sumem els preus dels vols i del cotxe de lloguer). També s’ha de tenir en compte que producte del seu elevat cost, no preveiem tornar el cotxe de lloguer a l’aeroport que no sigui on l’hem contractat. Des de Barcelona, per exemple, els vols més econòmics son fins a Basilea-Mulhouse-Friburg, però no així hi és el cotxe de lloguer més econòmic, que el trobaríem des de l’Aeroport d’Stuttgart. Finalment ens hem quedat amb la solució de volar tant l’anada com la tornada des de l’Aeroport de Stuttgart (també per evitar problemes al cotxe de lloguer en el cas que haguéssim de canviar de país), i llogar-hi allí el cotxe. A nivell de ruta, podríem contar amb qualsevol dels 2 aeroports. En quan als preus, un cop més depèn de la teva ciutat d’orígen, però també de quanta antelació reservis. Un dels consells per viatjar a la Selva Negra que et vull donar és que, per viatges nadalencs o d’estiu, reservis amb uns dos o tres mesos d’antelació sempre que puguis.

2. Cotxe de lloguer

Un cop arribem a l’Aeroport de Stuttgart, no tenim ni el més mínim dubte: fer una roadtrip per lliure amb cotxe de lloguer per la regió alemanya de la Selva Negra (Schwarzwald). És la única forma d’arribar a tots els llocs, i gaudir de les carreteres i els seus paisatges com mai. Per reservar i escollir la companyia sempre recomanem utilitzar el comparador de cotxes de lloguer “Autoeurope”, per nosaltres és el que millors preus ofereix i més cobertures. També hi ha aquest altre, de “Rentalcars”. La intenció que tenim és arribar a l’aeroport de Stuttgart i anar a buscar el cotxe de lloguer. Quan finalitzem la roadtrip a Friburg de Brisgòvia, el tornarem a deixar a la mateixa oficina de l’aeroport de Stuttgart (fent un viatge de un xic més de dues hores).

Hem fet una estimació del cost del lloguer de cotxe: la intenció és llogar-lo pels 12 dies sencers. El cotxe hauria de tenir unes dimensions de cotxe gran, o SUV, ja que nosaltres som una familia de 4 persones amb dues adolescents.

Cotxe proposat per la Roadtrip

El cost estimat total pel vehicle és de 356,75€ (Volkswagen Tiguan de categoria S.U.V.), i inclou kilometratge il·limitat, devolució de la franquícia i cobertura per danys a rodes, vidres, sostre i baixos del vehicle (categoria superior de la tarifa bàsica).

3. Allotjament

Per reservar allotjament, un cop més et recomano que ho facis amb molta antelació i comparis preus. Més encara si viatges en temporada alta:

A continuació, t’adjuntem un quadre de la planificació diària on veuràs les ciutats i pobles on tenim previst allotjar-nos, i la proposta d’allotjament a través de les dues plataformes anteriors:

Nº nitRuta de 12 diesCiutat allotjament proposadaAllotjament proposat
Nit 1Ruïnes Monastir FrauenalbBaden-BadenLimehome Baden-Baden Bäderstraße
Nit 2SasbachwaldenSasbachwaldenRenatas Ferienwohnung Stanel
Nit 3BaiersbronnOberkirchLandhotel Rebstock
Nit 4EttenheimGengenbachWeinhotel Pfeffer & Salz
Nit 5AlpirsbachRottweilOld Town Apartment
Nit 6Villingen-SchwenningenTribergQM Apartment
Nit 7RavennaschluchtTitiseeRosen Garten Haus
Nit 8Abadia de Sant BlaiLaufenburgGasthaus Engel
Nit 9Bad SäckingenSchönau en la Selva NegraICC Pfälzer Hof – Hotel & Seminarhaus
Nit 10SchauinslandbahnFriburg de BrisgòviaNovotel Freiburg am Konzerthaus
Nit 11Texas PassFriburg de BrisgòviaNovotel Freiburg am Konzerthaus
Nit 12Friburg de BrisgòviaMateix allotjament o viatge a l’aeroportNovotel Freiburg am Konzerthaus

En cada allotjament hi pots accedir i veure totes les condicions de contractació (veuràs que tots disposen d’aparcament), així com els preus.

4. Sanitat i assegurança de viatge

La Selva Negra pertany a Alemanya, i aquesta a la Unió Europea, per tant hi tindrà validesa la Tarjeta Sanitària Europea. Per altra banda, creiem que és necessari viatjar amb assegurança de viatge. Pots contractar la teva assegurança amb qualsevol de les companyies de confiança que tinguis. Un extra a tenir en compte és que inclogui cobertura Covid: despeses d’anul·lació en cas de resultar positiu, despeses d’hotel per a possibles quarantenes o tancament de frontera, proves PCR en destí i més.

5. Targes turístiques

Per a la regió de la Selva Negra ens ofereixen una tarja turística que pot significar un estalvi econòmic en el cas que la comprem. Es tracta de la tarja “Schwarzwald Card”. La que hauríem de comprar és la versió de 365 dies (ja que la versió normal només cobreix 3 dies). Inclou l’accés a unes 200 atraccions de la regió de la Selva Negra. També hi ha la versió amb la inclusió d’1 dia al parc d’atraccions Europa Park (en principi nosaltres no hi tenim previst entrar). Els preus de la tarja Schwarzwald 365 son de 105€ pels adults i 70€ pels nens de 4 a 11 anys. L’hem estudiat i passem a adjuntar-vos un quadre amb les atraccions que nosaltres sí hem previst visitar i que s’inclouen a la tarja, i al final de tot hi ha l’import que ens estalviaríem en el cas que la compréssim.

Atraccions incloses que ens interessaria ferPreu individual atraccions (per adult)
Vogtsbauernhof (Gutach)12,00 €
Klostermuseum (St. Margen)6,00 €
Schwarzwald Museum (Triberg)8,00 €
Minigolf (Ettenheim)5,50 €
Belchen Seilbahn Sommer9,80 €
Feldbergbahn Sommer (Feldberg)16,00 €
Schauinslandbahn (Horben)14,00 €
Schwarzwalder Trachtenmuseum (Haslach)2,50 €
Kloster Maulbronn (Maulbronn)9,00 €
Boathouse Schluchsee Canoe-Hire (Schluchsee)12,00 € (1 hora de lloguer)
Germany’s Highest Waterfalls (Triberg)8,00 €
Vital Thermal Bath (Bad Wildbad)14,00 € (3h d’admissió)
Total que t’estalvies116,80 €

El preu del Passi “Schwarzwald 365” és de 105,00€ pels adults. Les activitats i atraccions que hem previst fer i que estan incloses en el passi sumen un total de 116,80 € d’estalvi, per tant i per poc, sí surt a compte comprar el passi.

6. Viatge a la Selva Negra en 5, 7 i/o 10 dies

En el cas que no pugueu disposar dels dies previstos en la nostra proposta de 12 dies, us adjuntem tres planificacions de viatge per a la regió de la Selva Negra, pensada amb menys dies (5, 7 i 10 dies).

Per una banda us proposem una planificació d’un mínim de 5 dies si voleu veure lo més essencial:

Dia 1: Calw + Bad Wilbad (Baumwipfelpfad Schwarzwald + Wildline Hängebrücke) + Baden-Baden + Sasbachwalden. Nit a Sasbachwalden

Dia 2: Llac Mummelsee + Cascades i ruïnes de Allerheiligen + Aussichtsplattform Ellbachseeblick + Freudenstadt + Schauenburg Castle. Nit a Oberkirch

Dia 3: Gengenbach + Urenkopfturm + Vogtsbauernhof + Schiltach + Hohenzollern Castle + Triberg. Nit a Triberg

Dia 4: Triberg (Cascades + Botigues Rellotges de Cucut) + Llac Titisee + Llac Schluchsee + Todtnau (Cascada Todtnauer + Rodelbahn). Nit a Friburg de Brisgòvia

Dia 5: Friburg de Brisgòvia. Nit a Friburg de Brisgòvia o viatge a l’Aeroport

També us proposem una planificació de 7 dies, pensada a conservar el màxim d’imprescindibles possible:

Dia 1: Calw + Monastir de Maulbronn + Bad Wilbad (Baumwipfelpfad Schwarzwald + Wildline Hängebrücke) + Baden-Baden. Nit a Baden-Baden

Dia 2: Carretera panoràmica B500 + Geroldsauer Wasserfall + Sasbachwalden + Llac Mummelsee + Cascades i ruïnes de Allerheiligen + Aussichtsplattform Ellbachseeblick + Freudenstadt. Nit a Oberkirch

Dia 3: Schauenburg Castle + Staufenberg Castle + Gengenbach + Urenkopfturm + Vogtsbauernhof + Schiltach. Nit a Schiltach

Dia 4: Hohenzollern Castle + Triberg (Cascades + Botigues Rellotges de Cucut) + Cascades Zweribach + Ravennaschlucht. Nit a Titisee

Dia 5: Llac Titisee + Llac Kirnbergsee + Wutachschlucht + Llac Schluchsee + Fàbrica de Cervesa Rothaus + Abadia de Sankt Blasien. Nit a Schönau en la Selva Negra

Dia 6: Belchen + Todtnau (Cascada Todtnauer + Rodelbahn) + Mont Feldberg + Llac Feldsee + Steinwasen Park + Schauinslandbahn. Nit a Friburg de Brisgòvia

Dia 7: Friburg de Brisgòvia. Nit a Friburg de Brisgòvia o viatge a l’Aeroport

I finalment, us proposem una planificació més semblant amb la nostra, d’uns 10 dies en total:

Dia 1: Calw + Klosterruine Hirsau + Wolfsschlucht + Monastir de Maulbronn + Bad Wilbad (Baumwipfelpfad Schwarzwald + Wildline Hängebrücke) + Ruïnes Monastir Bad Herrenalb + Ruïnes Monastir Frauenalb. Nit a Baden-Baden

Dia 2: Baden-Baden + Gernsbach + Carretera panoràmica B500 + Geroldsauer Wasserfall + Presa de Schwarzenbach + Gertelbach Wasserfall + Sasbachwalden. Nit a Sasbachwalden

Dia 3: Llac Mummelsee + Wildsee + Seebach + Cascades i ruïnes de Allerheiligen + Aussichtsplattform Ellbachseeblick + Cascada de Burgbach + Glaswaldsee + Freudenstadt + Baiersbronn. Nit a Oberkirch

Dia 4: Schauenburg Castle + Staufenberg Castle + Offenburg + Gengenbach + Europa Park-Rulantica + Ettenheim. Nit a Gengenbach

Dia 5: Haslag im Kinzigtal + Urenkopfturm + Vogtsbauernhof + Hornberg + Wolfach + Schiltach + Alpirsbach. Nit a Rottweil

Dia 6: Rottweil + Hohenzollern Castle + Donaueschingen + Villingen-Schwenningen. Nit a Triberg

Dia 7: Triberg (Cascades + Botigues Rellotges de Cucut) + Monastir de Sankt Märgen + Cascades Zweribach + Monastir de Sankt Peter en la Selva Negra + Ravennaschlucht. Nit a Titisee

Dia 8: Llac Titisee + Llac Kirnbergsee + Wutachschlucht + Llac Schluchsee + Fàbrica de Cervesa Rothaus + Abadia de Sankt Blasien. Nit a Schönau en la Selva Negra

Dia 9: Belchen + Todtnau (Cascada Todtnauer + Rodelbahn) + Mont Feldberg + Llac Feldsee + Steinwasen Park + Schauinslandbahn. Nit a Friburg de Brisgòvia

Dia 10: Friburg de Brisgòvia. Nit a Friburg de Brisgòvia o viatge a l’Aeroport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *