Categories
OEST DEL CANADÀ

Viatge a l’Oest del Canadà en 24 dies

Preparar la que pot ésser una de les aventures de la teva vida no ha de ser fàcil. Canadà és un país gegant i dissenyar una ruta òptima és clau per a veure el màxim possible en un temps limitat. Per ajudar-te amb aquesta feina, hem ideat aquesta ruta detallada, que per nosaltres és el millor itinerari de viatge a l’Oest de Canadà, en un xic més de 3 setmanes (en 24 dies).

Hem previst destinar aquests dies per visitar la zona Oest del país, volant a la ciutat de Vancouver i començant una road-trip per la costa, enllaçant amb un recorregut per les muntanyes Rocalloses i tornant a Vancouver per l’interior del país.

Però no ens enganyem. L’autèntic “boom” del viatge és la visita i el recorregut que realitzarem per les muntanyes Rocalloses de Canadà, ja que és un d’aquests viatges que tot aventurer somnia realitzar almenys un cop a la vida. Els paisatges que ens ofereix aquest racó del món son de lo més meravellosos que es poden veure, amb muntanyes nevades, llacs d’aigües turqueses, animals salvatges en el seu hàbitat, carreteres panoràmiques èpiques, trekkings per a tots els nivells, balnearis naturals, cels de color blau pur, rius salvatges i glaceres.

Moraine Lake, en el Banff National Park

Hem previst recórrer un xic més de 3.500 kilòmetres en 22 etapes, amb sortida i arribada a la ciutat de Vancouver. Un loop que ens portarà a creuar varis Parcs Nacionals (dels més antics del planeta) i dues províncies de Canadà: British Columbia i Alberta.

Si disposes d’un xic més de tres setmanes per viatjar per aquesta part de Canadà, creiem que la millor ruta seria fer un recorregut circular des de Vancouver, i destinar uns dies a aquesta interessant ciutat. Nosaltres hem optat per fer el recorregut en sentit de les agulles del rellotge, arribant a les Muntanyes Rocalloses des del nord, per Jasper, i retornant per el sud. Per arribar fins a Vancouver no hi ha vols directes des d’Espanya, i les combinacions son infinites.

Vancouver

Si la teva idea és solament visitar la zona de parcs nacionals de les Muntanyes Rocalloses i estalviar-te uns quants kilòmetres, creiem que l’opció ideal és volar fins a Calgary, la ciutat gran més pròxima, i des d’allí dirigir-te cap al Banff National Park. Per lo què veiem en les xarxes, molta gent opta per aquest pla, però es queden tota l’estança a Banff i voltants… Error! Et recomanem moltíssim realitzar varies bases al llarg de la Icefields Parkway, o almenys partir el viatge en dos: el Banff National Park al sud i el Jasper National Park al nord. Encara que puguis pensar que son molt semblants, cadascun ofereix coses diferents i el viatge serà més complet.

Maligne Lake, en el Jasper National Park

El Canadà i la seva zona oest és massa gran com per llogar un cotxe i llançar-nos a fer kilòmetres sense rumb. Contràriament a lo què es creu, la major part del seu territori és privat o totalment inaccessible per als turistes. Si volem conèixer la naturalesa canadenca és indispensable que visitem els seus parcs nacionals o regionals. Però per això, ens hem d’organitzar bé ja que normalment s’han de conduir varies hores entre parc i parc.

Amb aquesta proposta de vint-i-quatre dies us volem mostrar una ruta circular en la que visitar els principals punts turístics de l’Oest del Canadà sense que us perdeu en la seva immensitat i podent treure el màxim profit a cada minut. Hi ha molts kilòmetres a recórrer (més de tres-mil cinc-cents), i la planificació és indispensable per no acabar exhausts i contrariats per no haver visitat allò que ens havíem proposat.

Icefields Parkway

En aquest article et detallaré pas a pas com organitzar una ruta per l’oest de Canadà (amb les Muntanyes Rocalloses) en un total de vint-i-quatre dies. Recorrerem les províncies canadenques de British Columbia i Alberta. Un tros de viatge, sí senyor.

De manera general, podem resumir aquesta ruta com una ruta circular que comença i acaba a Vancouver. Sortirem de Vancouver per la carretera panoràmica “Sea to Sky Highway” fins a Whistler, seguirem fins al Wells Gray Provincial Park, i accedirem a les muntanyes Rocalloses pel Mount Robson Provincial Park, el qual es troba al costat del primer parc nacional important de les Rocalloses, el Jasper National Park. D’allí, mitjançant la carretera panoràmica Icefields Parkway, arribarem al Banff National Park per l’àrea de Lake Louise i acabarem el parc per l’àrea de Banff. Seguirem amb dos petits parcs nacionals més de les Rocalloses, el Kootenay National Park, i el Yoho National Park. Aquest últim ens portarà a la ciutat de Revelstoke on continuarem la nostra ruta per l’interior del país fins a tornar a Vancouver, la qual visitarem al final.

Plataforma Skywalk, en la Icefields Parkway

Poden semblar les Províncies Canadenques de British Columbia i Alberta una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles amb encant.

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones d’ambdues províncies a l’Oest del Canadà i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el país o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta circular per l’Oest del Canadà de 24 dies, durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar:

 1. VIATGE: VOL BARCELONA – VANCOUVER. Nit a Vancouver
 2. ETAPA 1: VANCOUVER – WHISTLER (SEA TO SKY HIGHWAY): WHITECLIFF PARK + BRANDYWINE FALLS + WHISTLER VILLAGE GONDOLA + WHISTLER PEAK 2 PEAK + CLOUDRAKER SKYBRIDGE + RAVEN’S EYE CLIFF WALK. Nit a Whistler
 3. ETAPA 2: WHISTLER – KAMLOOPS: NAIRN FALLS + LOWER JOFFRE LAKE + MARBLE CANYON PROVINCIAL PARK + JUNIPER BEACH PROVINCIAL PARK. Nit a Kamloops
 4. ETAPA 3: KAMLOOPS – VALEMOUNT: WELLS GRAY PROVINCIAL PARK + BLUE RIVER SAFARI. Nit a Valemount
 5. ETAPA 4: VALEMOUNT – JASPER: MOUNT ROBSON PROVINCIAL PARK + TREKKING A KINNEY LAKE. Nit a Jasper
 6. ETAPA 5: JASPER NATIONAL PARK: PATRICIA LAKE + PYRAMID LAKE + BEAUVERT LAC + ANNETE LAKE + EDITH LAKE + OLD FORT POINT. Nit a Jasper
 7. ETAPA 6: JASPER NATIONAL PARK: MALIGNE CANYON + CREUER MALIGNE LAKE + TREKKING VALL DELS 5 LLACS. Nit a Jasper
 8. ETAPA 7: JASPER NATIONAL PARK: JASPER SKY TRAM + WHISTLERS PEAK + MOUNT EDITH CAVELL + MIETTE HOTSPRINGS. Nit a Jasper
 9. ETAPA 8: ICEFIELDS PARKWAY: ATHABASCA FALLS + SUNWAPTA FALLS + TANGLE FALLS. Nit a l’allotjament Glacier View Lodge
 10. ETAPA 9: ICEFIELDS PARKWAY: ATHABASCA GLACIER + SKYWALK + PARKER RIDGE TRAIL + MISTAYA CANYON + PEYTO LAKE + BOW LAKE. Nit a Lake Louise
 11. ETAPA 10: BANFF NATIONAL PARK (LAKE LOUISE): LAKE LOUISE + TREKKING PLAIN OF 6 GLACIERS. Nit a Lake Louise
 12. ETAPA 11: BANFF NATIONAL PARK (LAKE LOUISE): LAKE MORAINE + TREKKING CONSOLATION VALLEY. Nit a Lake Louise
 13. ETAPA 12: BANFF NATIONAL PARK (BANFF): BOW VALLEY PARKWAY + JOHNSTON CANYON + BANFF + BOW FALLS + VERMILION LAKES DRIVE + MOUNT NORQUAY DRIVE. Nit a Banff
 14. ETAPA 13: BANFF NATIONAL PARK (BANFF): MINNEWANKA LOOP + MINNEWANKA LAKE + TUNNEL MOUNTAIN ROAD. Nit a Banff
 15. ETAPA 14: BANFF NATIONAL PARK (BANFF): BANFF GONDOLA (SUPLHUR MOUNTAIN) + UPPER HOTSPRINGS + CANMORE. Nit a Banff
 16. ETAPA 15: KOOTENAY NATIONAL PARK: TREKKING JUNIPER – SINCLAIR CANYON + NUMA FALLS + PAINT POTS + MARBLE CANYON. Nit a Banff
 17. ETAPA 16: YOHO NATIONAL PARK: SHERBROOKE LAKE + TAKAKKAW FALLS + NATURAL BRIDGE + FIELD. Nit a Field
 18. ETAPA 17: YOHO I GLACIER NATIONAL PARKS: EMERALD LAKE + CANOA + WAPTA FALLS + TREKKING REVELSTOKE + MEADOWS IN THE SKY PARKWAY. Nit a Revelstoke
 19. ETAPA 18: REVELSTOKE – PENTICTON: SHELTER BAY FERRY TERMINAL + SUMMIT LAKE PROVINCIAL PARK + HIGHWAY 3 + CHRISTINA LAKE + WINE ROUTE. Nit a Penticton
 20. ETAPA 19: PENTICTON – VANCOUVER: HIGHWAY 3 + OTHELLO TUNNELS + FRASER CANYON + BRIDAL VEIL FALLS. Nit a Vancouver
 21. ETAPA 20: VANCOUVER (AFORES): LYNN CANYON SUSPENSION BRIDGE PARK + GROUSE MOUNTAIN + CYPRESS BOWL ROAD + POINT ATKINSON. Nit a Vancouver
 22. ETAPA 21: VANCOUVER: GASTOWN + CANADA PLACE + SEAWALL WATER WALK + STANLEY PARK. Nit a Vancouver
 23. ETAPA 22: VANCOUVER: GRANVILLE ISLAND + WEST END + PLATGES + CHINATOWN + DAVIE VILLAGE + DOWNTOWN + YALETOWN. Nit a Vancouver
 24. VIATGE: VOL VANCOUVER – BARCELONA

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar:

Una ruta per l’Oest de Canadà en 24 dies és el temps ideal per donar la volta a la regió sense presses. Hi ha tants llocs a veure a les dues províncies que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa té que estar molt ben estudiada per saber on pots dormir cada dia i per optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de conduir cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per l’Oest del Canadà. Corresponen a 6 grans camps:

 1. Vols
 1. Transport
 2. Allotjaments
 3. Sanitat i assegurança de viatge
 4. Combinats d’activitats i atraccions
 5. Viatge a l’Oest de Canadà en 15 dies

1. Vols

La clau és buscar els vols amb molta antelació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. El nostre viatge és per els mesos estivals (juliol i/o agost), per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner

(Skyscanner | Busca vuelos baratos, hoteles y coches de alquiler).

Els vols més econòmics des de Barcelona al Vancouver International Airport (YVR) seran amb una o dues escales. Des d’aquí et recomanem que evitis els vols amb dues escales ja que lo poc que hi pots guanyar estalviant el mínim, ho perdràs en horaris.

Hem fet una mica d’estudi dels vols durant l’estiu: els vols d’anada surten més econòmics que siguin en dimecres i dijous, i els operats per Air Transat en la seva totalitat (els 2 vols d’anada amb Air Transat). Air Transat és una companyia canadenca que té la seu a l’aeroport Internacional de Montréal. L’escala que realitzen la fan a Montréal o Toronto. En canvi, els vols de tornada més econòmics es realitzen de dilluns a dijous, entre setmana, i son els operats per les companyies WestJet (és una companyia també canadenca amb la seu a Calgary) amb Vueling o EasyJet. L’escala, en aquest cas, sol ésser a Londres.

Air Transat

Hem fet una estimació de vols, i a nosaltres quatre (dos adults i dues nenes de 13 i 16 anys), el vol d’anada i tornada més econòmic durant l’agost amb els extres ens surt a uns 2.807,00€ en total (702€ per persona), on la companyia és Air Transat (els 4 vols: dos d’anada i dos de tornada, amb la corresponent escala), i fan escala a Toronto (vol d’anada) i Montréal (vol tornada). És perquè us en feu una idea de lo què poden costar els vols.

També hem mirat de canviar la destinació de Vancouver per Calgary, i la diferència de preu quasi és inapreciable. Sí que hi ha diferència si voles únicament fins a la costa est del país, ja que allí sí hi ha vols directes des de Barcelona.

Recorda que al fer el check-in a l’aeroport de Barcelona (o d’on agafis l’avió) tindràs que tenir una reserva d’algun transport per sortir de Canadà. Si ets ciutadà espanyol tindràs a més a més, que obtenir el document anomenat eTA (“Electronic Travel Authorization” -semblant a l’ESTA de EEUU-). Et permetrà romandre en el país fins a 6 mesos, costa uns 7 dòlars canadencs (7$CAD) i és vàlid per a 5 anys des de que es treu. Només es pot sol·licitar i pagar per una persona a la vegada. Per completar el formulari, necessitaràs el teu passaport, targeta de crèdit, i una direcció de correu electrònic. Pots demanar-lo aquí: Electronic Travel Authorization (eTA) – Canada.ca

wikipedia.org

No necessitaràs aplicar per una nova eTA en cada viatge a Canadà. La que treguis tindrà una durada de 5 anys i podràs viatjar totes les vegades que vulguis en aquest període. Obviament, si el teu passaport caduca abans, tindràs que treure una nova eTA.

Si entres a Canadà des de EEUU via terra (en bus, cotxe o tren), no fa falta que et treguis la eTA (sí fa falta si hi arribes via aire). Al creuar la frontera simplement et demanaran el passaport i llestos.

Aquesta informació és vàlida per passaports espanyols i de la majoria de països europeus. Si no és el teu cas, informa’t sobre els requeriments per el teu país.

2. Transport

No tenim ni el més mínim dubte: roadtrip per lliure amb cotxe de lloguer! És la única forma d’arribar a tots els llocs, i les carreteres panoràmiques son d’aquestes que et deixen aturdit durant hores. A més, la Gasolina a Canadà és bastant més barata de lo que ens esperàvem (de mitjana, avui es troba a 1,26$/litre). Descarrega’t la app Gas Buddy per saber els preus actualitzats i les gasolineres més properes.

Per reservar i triar la companyia sempre recomanem utilitzar el comparador de cotxes de lloguer “Autoeurope”( Alquiler de coches baratos desde 7€/día con Auto Europe), per nosaltres és el que millors preus ofereix i més cobertures.

I si vols optar per llogar una furgoneta o una autocaravana, en aquest cas també surt millor utilitzar la web “Motorhome Republic”( Motorhome Republic Home – Campervan Hire and RV Rental) que compara varies empreses de lloguer i es poden obtenir bons descomptes. Per trobar càmpings on pernoctar pots utilitzar la app “WikiCamps CA” (hi ha pocs llocs gratuïts on aparcar i passar la nit, però n’hi ha), o reservar a través de la web oficial de Parcs Nacionals “reservation.pc.gc.ca”(Reservation Service – Plan your visit (pc.gc.ca)).

La intenció que tenim és arribar a l’aeroport Internacional de Vancouver i anar a buscar el cotxe de lloguer. En canvi, quan tornem a Vancouver de la road-trip, el primer dia que som a Vancouver encara farem servir el cotxe de lloguer ja que visitarem atraccions que es troben a la perifèria o als afores de la ciutat. És durant el segon dia, que el cotxe ja el podrem retornar, en aquest cas, a les oficines del centre de la ciutat. Per això mateix, se’ns aplicarà la Taxa addicional One Way (uns 200€ més de cost en el lloguer del cotxe).

Hem fet una estimació del cost del lloguer de cotxe: L’anirem a buscar el segon dia a primera hora a l’Aeroport Internacional de Vancouver. El tornarem quan arribem un altre cop a Vancouver, a l’oficina del centre de la ciutat. Això serà, al matí del dia 22. En total, doncs, la intenció és llogar-lo per 20 dies sencers. El cotxe hauria de tenir unes dimensions de “cotxe gran” o “SUV”. Ens quedaríem amb un tipus “Toyota Rav 4” de categoria “SUV”:

El cost estimat total pel vehicle és de 1.864,99€, i inclou kilometratge il·limitat, devolució de la franquícia i cobertura per danys a rodes, vidres, sostre, i baixos del vehicle (categoria superior de la tarifa bàsica).

3. Allotjaments

Hotels, apartaments, albergs, granges,… qualsevol opció d’allotjament a l’Oest del Canadà és cara, i els llocs més econòmics volen ràpid. Per reservar allotjament, un cop més et recomano que ho facis amb molta antelació i comparis preus. Més encara si viatges en temporada alta:

Quan comencem a redactar l’article, al final de cadascun dels dies farem una proposta estimada d’allotjament.

4. Sanitat i assegurança de viatge

És important saber que els turistes NO estem coberts per la sanitat pública gratuïta de Canadà. I la privada precisament barata no és. Estant a més en un viatge en el que hi haurà un xic d’acció, és totalment recomanable contractar una assegurança de viatge amb altes cobertures.

La pròpia ambaixada espanyola al Canadà recomana viatjar amb assegurança privada si és que es realitzaran activitats a l’aire lliure. Pots contractar la teva assegurança amb qualsevol de les companyies de confiança que tinguis. Uns extres a tenir en compte és que disposi de límits molt amplis en assistència mèdica i a més s’incloguin esports d’aventura (bicicleta, caiac, senderisme,…), i també s’inclogui cobertura Covid: despeses d’anul·lació en cas de resultar positiu, despeses d’hotel per a possibles quarantenes o tancament de frontera, proves PCR en destí i més.

5. Combinats d’activitats i atraccions

Hi ha la possibilitat de comprar un abonament combinat d’atraccions entre els 2 majors parcs nacionals: el Jasper National Park, i el Banff National Park. A nosaltres ens interessa el combinat “Jasper Ultimate Explorer Combo Package”, el qual dóna accés a la Góndola de Banff, un Creuer pel Llac Maligne, i l’accés al Columbia Icefield Adventure incloent el mirador Skywalk. Surt més a compte fer-ho així, perquè amb aquests combinats t’estalvies dinerons, que tot va molt car. Adjuntem l’enllaç, on podreu escollir excursions individuals o escollir entre varies d’elles i comprar paquets o combos, que surten més rentables (Rockies Attraction Packages | Up to 25% off Deals by Booking in Advance (banffjaspercollection.com)).

Com podem comprovar, en total hi ha 6 combinats que es poden comprar. El que ens interessa a nosaltres és el segon per l’esquerra. Aproximadament té un preu de 187,95$ pels adults, també depèn de la temporada en què es compra i en el període que es donarà validesa. Si sumem el preu individual de les 4 atraccions del combinat és de 216,00$ pels adults, per tant t’estalvies una bona quantitat.

6. Viatge a l’Oest de Canadà en 15 dies

Si no podeu disposar de tants dies per viatjar per l’Oest de Canadà, i us interessa moltíssim la zona de les Muntanyes Rocalloses, us aconsellem que retalleu la nostra planificació. Si la teva idea és solament visitar la zona de parcs nacionals de les Muntanyes Rocalloses i estalviar-te uns quants kilòmetres, creiem que l’opció ideal és volar fins a Calgary, la ciutat gran més pròxima, i des d’allí dirigir-te al Banff National Park. Et recomanem partir com a mínim el viatge en dues parts: la del Banff National Park al sud, i la del Jasper National Park al nord. Entremig tens la Icefields Parkway que et farà d’enllaç. També inclouríem la visita d’1 dia com a mínim al Yoho National Park, i 1 altre dia al Kootenay National Park.

La teva planificació la faríem resultar de la següent manera:

 1. VIATGE: VOL BARCELONA – CALGARY. Nit a Calgary
 2. ETAPA 1: CALGARY – BANFF. BANFF NATIONAL PARK (BANFF): BANFF GONDOLA (SUPLHUR MOUNTAIN) + UPPER HOTSPRINGS + CANMORE. Nit a Banff
 3. ETAPA 2: BANFF NATIONAL PARK (BANFF): MINNEWANKA LOOP + MINNEWANKA LAKE + TUNNEL MOUNTAIN ROAD. Nit a Banff
 4. ETAPA 3: BANFF NATIONAL PARK (BANFF): BOW VALLEY PARKWAY + JOHNSTON CANYON + BANFF + BOW FALLS + VERMILION LAKES DRIVE + MOUNT NORQUAY DRIVE. Nit a Banff
 5. ETAPA 4: BANFF NATIONAL PARK (LAKE LOUISE): LAKE MORAINE + TREKKING CONSOLATION VALLEY. Nit a Lake Louise
 6. ETAPA 5: BANFF NATIONAL PARK (LAKE LOUISE): LAKE LOUISE + TREKKING PLAIN OF 6 GLACIERS. Nit a Lake Louise
 7. ETAPA 6: ICEFIELDS PARKWAY: ATHABASCA GLACIER + SKYWALK + PARKER RIDGE TRAIL + MISTAYA CANYON + PEYTO LAKE + BOW LAKE. Nit a l’allotjament Glacier View Lodge
 8. ETAPA 7: ICEFIELDS PARKWAY: ATHABASCA FALLS + SUNWAPTA FALLS + TANGLE FALLS. Nit a Jasper
 9. ETAPA 8: JASPER NATIONAL PARK: PATRICIA LAKE + PYRAMID LAKE + BEAUVERT LAC + ANNETE LAKE + EDITH LAKE + OLD FORT POINT. Nit a Jasper
 10. ETAPA 9: JASPER NATIONAL PARK: MALIGNE CANYON + CREUER MALIGNE LAKE + TREKKING VALL DELS 5 LLACS. Nit a Jasper
 11. ETAPA 10: JASPER NATIONAL PARK: JASPER SKY TRAM + WHISTLERS PEAK + MOUNT EDITH CAVELL + MIETTE HOTSPRINGS. Nit a Jasper
 12. ETAPA 11: YOHO NATIONAL PARK: SHERBROOKE LAKE + TAKAKKAW FALLS + NATURAL BRIDGE + FIELD. Nit a Field
 13. ETAPA 12: YOHO NATIONAL PARK: EMERALD LAKE + CANOA + WAPTA FALLS. Nit a Banff
 14. ETAPA 13: KOOTENAY NATIONAL PARK: TREKKING JUNIPER – SINCLAIR CANYON + NUMA FALLS + PAINT POTS + MARBLE CANYON. Nit a Calgary
 15. VIATGE: VOL CALGARY – BARCELONA

2 respostes a “Viatge a l’Oest del Canadà en 24 dies”

Moltes Gràcies per compartir la teva ruta amb tants bons consells. Som una família slow travel 2+3 I ens ha ajudat molt llegir-te.

Les Rocky Mountains ens esperen!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *