Categories
NORUEGA

Viatge a la Noruega dels Fiords en 20 dies

Estàs somniant? No, és tot real.

Preikestolen, Lysefjord

Així és precisament com llueix la Noruega dels fiords: amb miradors increïbles que semblen trets d’un conte de fades, com el de Preikestolen (o el Púlpit), a Ryfylke.

Cascada de Vøringsfossen

En aquesta regió també abunden les glaceres, que es poden explorar a peu, en una excursió guiada.

Nigardsbreen Glacier, Sognefjord

Aquí també hi veuràs carreteres que no creuries que existíssin. És el cas de la Carretera de l’Atlàntic, en el Nordoest, considerada per el diari britànic “The Guardian” el “millor viatge per carretera del món”.

Atlanterhavsvegen, la Carretera de l’Atlàntic

Un dels objectius del viatge que estem explicant és visitar la part oest de Noruega, que alberga també els fiords més emblemàtics. Observa com muntanyes i cascades semblen precipitar-se fins a l’aigua de color blau i verd esmeralda. Els fiords més famosos son els que formen part de la llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO: el fiord de Geiranger (Geirangerfjord), el de Hardanger (Hardangerfjord), el Nærøyfjord, el Nordfjord, i el llarguíssim Sognefjord, que arriba als 205 kilòmetres. Però altres, menys coneguts, també et sorprendran. I és que n’hi ha centenars de fiords en aquesta regió!!!

Geirangerfjord

A l’estiu estan preciosos… Admira els fiords envoltat de pau i tranquilitat a bord d’un caiac, o en una excursió en vaixell. O calça’t les botes de muntanya i surt a fer senderisme entre paisatges increíbles. En la Noruega dels fiords hi trobaràs un fotimer de rutes fantàstiques. Això sí: algunes son dures fins i tot per excursionistes experimentats. Altres, més curtes i portables, conten amb vistes igual d’impressionants.

Trolltunga, un dels trekkings més espectaculars

O observa com les majestuoses muntanyes s’alcen cap al cel mentres navegues els fiords en creuer. Tampoc et pots perdre les vistes des d’alguna de les Rutes Panoràmiques de Noruega, que atravessen, sinuoses, una orografia en la que els fiords i muntanyes son les protagonistes. Imagines el què se sent pujant per la serpentejant carretera de Trollstigen?

Carretera panoràmica de Trollstigen a Geiranger

Obviament, conduïr per calçades com aquesta porta el seu temps. La Noruega dels fiords és en realitat més gran de lo què sembla. Visíta-la sense presses, al teu ritme. O bé centra’t en una determinada zona. Jo et proposo la ruta que vàrem fer nosaltres, una ruta per els fiords de l’oest de Noruega en uns 20 dies, que inclou els principals atractius de la regió i acabarà éssent un viatge inoblidable.

Pot semblar la Noruega dels Fiords una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant. La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones de l’àrea dels principals fiords de Noruega, i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el territori o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Stegastein Viewpoint, Aurlandfjord

Et proposem el nostre viatge, una ruta en cotxe per lliure per la Noruega dels Fiords, durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que varem visitar:

  1. Oslo – Kristiansand: Poblets de la costa sud + Kristiansand
  2. Kristiansand – Stavanger: Far de Lindesnes + Jaeren Scenic Route + Stavanger
  3. Stavanger: Lysefjorden (Preikestolen) + Stavanger
  4. Stavanger – Lofthus: Ryfylke Scenic Route + Røldal Stave Church
  5. Lofthus: Hardangerfjord + Hardangervidda Scenic Route
  6. Lofthus – Bergen: Hardanger Scenic Route + Hardanger Folk Museum + Folgefonna Glacier Road + Fantoft Stave Church
  7. Bergen: Bryggen + Bergenhus Festning + Zona Kong Oscars Gate + Zona Ole Bulls Plass + Zona Universitet + Nordnes + Gamle Bergen
  8. Bergen – Aurland: Hardanger Scenic Route + Voss + Stalheimskleiva
  9. Aurland: Flåmsbana + Rallarvegen + Laerdalstunnelen + Gamle Laerdalsoyri + Borgund Stave Church + Aurlandsfjellet Scenic Road + Stegastein Viewpoint
  10. Aurland – Dragsvik: Naeroyfjorden + Sognefjorden + Kaupanger Stave Church + Sogn Folkemuseum
  11. Dragsvik: Fjaerlandsfjord + Jolstra River + Sunnfjord + Gaularsfjellet Scenic Road
  12. Dragsvik – Lom: Sognefjord + Solvorn + Urnes Stave Church + Nigardsbreen Glacier + Sognefjellet Scenic Road + Galdhoppigen Summer Ski Centre + Lom Stave Church
  13. Lom – Geiranger: Gamle  Strynefjellsvegen Scenic Road + Strynsvatnet + Loen & Lovatnet + Olden & Oldedalen + Briksdalsbreen + Ferry Hellesylt – Geiranger
  14. Geiranger: Geirangerfjord (Skageflå + Storsæterfossen + Flydalsjuvet + Dalsnibba)
  15. Geiranger – Ålesund: Geiranger – Trollstigen Scenic Route + Ornesveien + Trollstigveien
  16. Ålesund – Åndalsnes: Ålesund + Atlanterhavsvegen Scenic Route + Åndalsnes
  17. Åndalsnes – Lillehammer: Trollveggen + Gudbrandsdalen + Rondane National Park + Rondanevegen Scenic Route + Peer Gynt Road
  18. Lillehammer – Oslo: Lillehammer + Oslo (Zona Port i Ajuntament)
  19. Oslo: Centre Ring 1 (Karl Johans Gate + Akerhus Festning + Historisk Museum) + Ring 2 (Museu Munch + Museu d’Història Natural + Frognerparken)
  20. Oslo: Afores Oslo (Holmenkollen + Bygdoy Peninsula)

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en el conjunt de la Noruega dels Fiords:

Una ruta per la Noruega dels fiords en 20 dies és el temps ideal per conèixer la regió sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Et proposem de fer una “road-trip” per l’oest de Noruega amb inici i final a la mateixa capital del país, Oslo. Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de conduïr cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres, segons el nostre criteri.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per la regió dels fiords de Noruega. Corresponen a 7 grans grups:

  1. Vols econòmics
  2. Trasllat del centre d’Oslo a l’aeroport d’Oslo
  3. Com ens mourem per Noruega
  4. Allotjament
  5. Sanitat i assegurança de viatge
  6. Targes turístiques
  7. Viatge als fiords de Noruega en 12 dies

1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antelació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. El nostre viatge és per als mesos estivals (juliol i/o agost), per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant els mesos centrals de l’estiu:

Skyscanner

Hem fet una primera estimació de vols, i els vols d’anada i tornada més econòmics durant els mesos de juliol i agost, ens surten a partir de 275,00€ per persona (vols directes, sense escales, per aprofitar el màxim el temps per visitar), sempre amb la companyia Vueling, operadora de baix cost propietat del grup IAG (hòlding hispano-anglès fruit de la fusió de les companyies aèries Iberia i British Airways) amb seu a l’aeroport del Prat de Barcelona. Tingues en compte que l’anada i tornada han d’ésser durant els 5 dies laborables de la setmana. En cap de setmana surt tot més car. La companyia Norwegian Airlines també opera i de tant en tant treu alguna oferta interessant. Cal estar atent.

2. Trasllat del centre d’Oslo a l’aeroport d’Oslo

Un cop arribem a l’aeroport d’Oslo, anirem a buscar el nostre cotxe de lloguer i començarem la road-trip per l’oest del país. La mateixa finalitzarà a Oslo, però a l’oficina del centre de la ciutat de l’empresa del cotxe de lloguer. Per tant, i ja a l’últim dia, necessitarem desplaçar-nos del nostre allotjament en el centre d’Oslo fins a l’aeroport de la ciutat, en aquest cas l’aeroport Oslo – Gardermoen. L’aeroport d’Oslo es troba a Gardermoen, a uns 50km al nord del centre d’Oslo. Codi IATA de l’aeroport d’Oslo: OSL. Ens podem desplaçar entre l’aeroport d’Oslo (OSL) i el centre d’Oslo amb autobús, taxi, tren o cotxe:

Desplaçament amb tren:

  • Flytoget Airport Express Train (el tren exprés de l’aeroport). Sortides de l’estació central d’Oslo cada 10 o 20 minuts (temps de viatge, uns 20-22 minuts). Per veure les tarifes del servei del tren de l’Aeroport, clica aquí. Selecciona l’estació de sortida en la primera columna. El preu normal (“single ticket”) és per el bitllet normal d’adults. Els nens i joves fins els 20 anys, els pensionistes des dels 67 anys i els estudiants fins als 31 anys amb una targeta d’estudiant vàlida obtenen un 50% de descompte (tercera columna). Els nens menors de 16 anys acompanyats d’un adult major de 18 anys viatgen gratis. El bitllet d’anada i tornada no té descompte. Fes clic aquí per veure els horaris del Tren de l’Aeroport.
  • Tren de Vy: Tots els trens regionals de Vy (l’empresa ferroviaria nacional) en el trajecte de Skien – Oslo – Lillehammer – Trondheim passen per l’aeroport d’Oslo Gardermoen. També ho fan els trens locals de Vy Kongsberg – Eidsvoll. Per a més informació sobre els horaris de viatge vés a la pàgina web www.vy.no. Fes clic aquí per a veure les tarifes de tren entre Oslo i Gardermoen. Els nens (de 4 a 15 anys), i la tercera edat (a partir de 67 anys) tenen un 50% de descompte sobre les tarifes. Els estudiants amb una tarja d’estudiant vàlida obtenen un 25% de descompte. El bitllet d’anada i tornada no té descompte. Fes clic aquí per veure els horaris del tren Vy. Indica el lloc d’orígen i la destinació del tren (camps “Where from” i “Where to”). Fes clic a “View departures”. Per altres dies: Selecciona “Departure Date”, marca el dia de la setmana desitjat i selecciona l’hora de viatge (“Time”). A continuació fes clic a “View departures”.
Flytoget Airport Express Train

Desplaçament amb bus:

  • Flybussen: El servei d’autobusos a l’aeroport “Flybussen” ofereix varies rutes diàries entre el centre d’Oslo i l’aeroport. Té una durada aproximada de 40 a 50 minuts. A més hi ha un servei d’autobús entre l’aeroport d’Oslo i Fredrikstad. Pots consultar els itineraris i adquirir els bitllets a www.flybussen.no.
  • OSL – ekspressen: Connecta l’aeroport amb l’est d’Oslo. Efectua sortides cada hora de 33 parades diferents entre Nordstrand i Lindeberg. El trajecte dura d’entre 30 a 65 minuts depenent de la parada.

Desplaçament amb taxi:

Oslo Taxi i Norgestaxi, entre d’altres, ofereixen taxis a l’aeroport amb tarifa fixa per el trasllat de i a Oslo (consultar les empreses de taxis que fan el trajecte de/a OSL). Les tarifes varien segons la hora, el nombre de persones i el lloc d’orígen i arribada d’Oslo. Les tarifes vigents pots trobar-les en les pàgines web de les empreses de taxis corresponents (fes clic sobre el nom de l’empresa). Per questions relacionades amb el seu viatge en taxi, posis directament en contacte amb l’empresa de taxis. Si desitja agafar un taxi des de l’aeroport, t’has de dirigir al mostrador de taxis. Tindràs una idea general de les tarifes fixes i els taxis disponibles, així com la possibilitat d’escollir l’empresa més barata disponible.

Desplaçament amb minibus i transport particular:

Si desitges un servei personalitzat amb conductor propi, les empreses Private Driver i Nordic Car Service el recolliran en l’aeroport i et portaran a on es precisi en vehicles de luxe. Per grups petits, una solució pràctica i econòmica poden ser els minibusos. Pots reservar un minibus a o des de l’aeroport d’Oslo posant-se en contacte amb Persontransport Norge o Unibuss Tur.

3. Com ens mourem per Noruega

Un cop arribem a l’aeroport d’Oslo, no tenim ni el més mínim dubte: fer una roadtrip per lliure amb cotxe de lloguer per la regió dels Fiords de Noruega. És la única forma d’arribar a tots els llocs, i gaudir de les carreteres i els seus paisatges com mai.

Per reservar i escollir la companyia sempre recomanem utilitzar el comparador de cotxes de lloguer “Autoeurope”, per nosaltres és el que millors preus ofereix i més cobertures. També hi ha aquest altre, Rentalcars.

La intenció que tenim és arribar a l’aeroport d’Oslo i anar a buscar el cotxe de lloguer. En canvi, quan tornem de la road-trip a Oslo, deixarem el cotxe a l’oficina del centre de la ciutat.

Hem fet una estimació del cost del lloguer de cotxe: l’anirem a buscar el primer dia a l’arribada a l’aeroport d’Oslo. El tornarem al centre de la ciutat quan arribem un altre cop a Oslo (feta ja la ruta pels fiords). En total, doncs, la intenció és llogar-lo per 18 dies sencers. El cotxe hauria de tenir unes dimensions de cotxe gran, o SUV.

Cotxe proposat per la roadtrip

El cost estimat total pel vehicle és de 1.258,00€ (Toyota Corolla Estate categoria de S.U.V.), i inclou kilometratge il·limitat, devolució de la franquícia i cobertura per danys a rodes, vidres, sostre i baixos del vehicle (categoria superior de la tarifa bàsica). És uns 200 euros més car a causa de que el retornem a un lloc diferent del què l’hem anat a buscar.

4. Allotjament

Per reservar allotjament, un cop més et recomano que ho facis amb molta antelació i comparis preus. Més encara si viatges en temporada alta:

A continuació, t’adjuntem un quadre de la planificació diària on veuràs les ciutats i pobles on ens vàrem allotjar, i la proposta d’allotjament a través de les dues plataformes anteriors:

Nit 1KristiansandCitybox Lite KristiansandTordenskjoldsgate 12, 4612 Kristiansand,  
Nit 2StavangerScandic Stavanger Park, Prestegårdsbakken 1, 4002 Stavanger
Nit 3StavangerScandic Stavanger Park, Prestegårdsbakken 1, 4002 Stavanger
Nit 4LofthusLofthus Camping, Hellelandsvegen 120, 5781 Lofthus
Nit 5LofthusLofthus Camping, Hellelandsvegen 120, 5781 Lofthus
Nit 6BergenCity Hostel Bergen AS, Kong Oscars gate 45, 5017 Bergen
Nit 7BergenCity Hostel Bergen AS, Kong Oscars gate 45, 5017 Bergen
Nit 8AurlandVangsgaarden Gjestgiveri, Nedstagata 1, 5745 Aurland
Nit 9AurlandVangsgaarden Gjestgiveri, Nedstagata 1, 5745 Aurland
Nit 10DragsvikDragsvik Fjordhotell, Dragsvik 4-6, 6899 Balestrand,
Nit 11DragsvikDragsvik Fjordhotell, Dragsvik 4-6, 6899 Balestrand,
Nit 12LomNordal turistsenter – camping, Bergomsveien 15, 2686 Lom
Nit 13GeirangerHomlong Camping, Postbox 5 Noorwegen, 6216 Geiranger
Nit 14GeirangerHomlong Camping, Postbox 5 Noorwegen, 6216 Geiranger
Nit 15ÅlesundVolsdalen Camping, Sjømannsvegen 1, 6008 Ålesund
Nit 16ÅndalsnesTrollstigen Camping, Fv63 550, 6300 Åndalsnes
Nit 17LillehammerSuttestad Gard, Suttestadvegen 17, 2613 Lillehammer
Nit 18OsloK7 Hotel Oslo, Kongensgate 7 , 0153 Oslo
Nit 19OsloK7 Hotel Oslo, Kongensgate 7 , 0153 Oslo

En cada allotjament hi pots accedir i veure totes les condicions de contractació, així com els preus. Ens surt una mitjana de 100-110€ per nit a la regió oest dels fiords del país.

5. Sanitat i assegurança de viatge

Noruega pertany a la Unió Europea, per tant hi tindrà validesa la Targeta Sanitària Europea. Per altra banda, creiem que és necessari viatjar amb assegurança de viatge. Sempre recomanem viatjar amb assegurança privada si és que es realitzaran activitats a l’aire lliure. Pots contractar la teva assegurança amb qualsevol de les companyies de confiança que tinguis. Un extra a tenir en compte és que inclogui cobertura Covid: despeses d’anul·lació en cas de resultar positiu, despeses d’hotel per a possibles quarantenes o tancament de frontera, proves PCR en destí i més.

6. Tarja turística

Tant a la capital Oslo com a la segona ciutat del país, Bergen, ens ofereixen targes turístiques que poden significar un estalvi econòmic en el cas que les comprem. Les hem estudiat totes i passem a adjuntar-vos un quadre amb els preus de les mateixes, l’import que ens estalviem i les atraccions que s’hi inclouen i que són del nostre interès. També adjuntem els links amb les seves corresponents pàgines web:

Tarja turísticaPreu tarja turísticaAtraccions inclosesPreu individual atraccions
Bergen Card (24h)      380kr (adults) / 100kr (nens)Bryggens Museu160kr
  Fantoft Stave Church74kr
  Floibanen Funicular160kr (50% descompte)
  Old Bergen Museum140kr
  Hanseatic Museum120kr (20kr descompte)
  Hakons Hall120kr
  Total594kr (SURT A COMPTE)
 
Oslo Pass (48h)720kr (adults) / 360kr (nens)Castell d’Akershus100kr / 40kr
  Centre Premi Nobel de la Pau140kr / 50kr
  Museu Marítim Noruec140kr / 0
  Holmenkollen i Museu d’esquí160kr / 80kr
  Museu Munch160kr / 0
  Museu Ciències Naturals150kr / 75kr
  Museu de Kon-Tiki140kr / 50kr
  Museu Folclòric Noruec180kr / 0
  Museu Nacional200kr / 0
  Museu Fram140kr / 50kr
  Museu d’Història120kr / 0
  Total1630kr / 345kr (SURT A COMPTE)

7. Viatge als fiords de Noruega en 12 dies.

En el cas que no pogueu disposar dels dies previstos en la nostra proposta, us adjuntem una planificació de viatge per la regió dels fiords noruecs, pensada amb menys dies. Us proposem una planificació d’un mínim de 12 dies si voleu veure lo més essencial (lo essencial son les tres zones de sud a nord: Stavanger amb el Lysefjorden; Bergen amb el Sognefjorden i els seus braços; i Geiranger amb el Geirangerfjord).

Viatge als Fiords Noruecs en 12 dies:

  1. Oslo – Stavanger
  2. Stavanger: Lysefjorden (Preikestolen) + Stavanger
  3. Stavanger – Bergen: Ryfylke Scenic Route + Hardanger Scenic Route
  4. Bergen: Bryggen + Bergenhus Festning + Zona Kong Oscars Gate + Zona Ole Bulls Plass + Zona Universitet + Nordnes + Gamle Bergen + Fantoft Stave Church
  5. Bergen – Aurland: Hardanger Scenic Route + Voss + Stalheimskleiva
  6. Aurland: Flåmsbana + Rallarvegen + Laerdalstunnelen + Gamle Laerdalsoyri + Borgund Stave Church + Aurlandsfjellet Scenic Road + Stegastein Viewpoint
  7. Aurland – Kaupanger: Naeroyfjorden + Sognefjorden + Kaupanger Stave Church + Sogn Folkemuseum
  8. Kaupanger – Lom: Sognefjord + Solvorn + Urnes Stave Church + Nigardsbreen Glacier + Sognefjellet Scenic Road + Galdhoppigen Summer Ski Centre + Lom Stave Church
  9. Lom – Geiranger: Gamle  Strynefjellsvegen Scenic Road + Strynsvatnet + Loen & Lovatnet + Olden & Oldedalen + Briksdalsbreen + Ferry Hellesylt – Geiranger
  10. Geiranger – Åndalsnes: Geiranger – Trollstigen Scenic Route + Ornesveien + Trollstigveien
  11. Åndalsnes – Oslo: Trollveggen + Gudbrandsdalen + Rondane National Park + Rondanevegen Scenic Route + Peer Gynt Road + Lillehammer
  12. Oslo: Centre Ring 1 (Zona Port i Ajuntament + Karl Johans Gate + Akerhus Festning + Historisk Museum) + Ring 2 (Museu Munch + Museu d’Història Natural + Frognerparken)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *