Categories
FRANKFURT AM MAIN

Cap de Setmana a Frankfurt am Main

Si estàs preparant una escapadeta per fer en un cap de setmana a Frankfurt am Main en 2 dies, ets un afortunat. Perquè no només coneixeràs els principals barris de la ciutat i els seus llocs més turístics, sinó que també et donarà temps per a fer alguna excursió fora del casc històric de la ciutat.

Lo mínimament ideal seria fer una estada de 1 dia a Frankfurt, ja que els plans culturals son varis i hi ha varis llocs a visitar a la ciutat. A Frankfurt és impossible avorrir-se i t’ho demostraré amb aquesta ruta que estàs a punt de llegir. En aquest article t’ensenyaré com organitzar cada dia de la teva escapada de Cap de Setmana a Frankfurt am Main perquè aprofitis el temps al màxim. Sé que organitzar cada jornada és un puzzle amb moltes variables, així que vull ajudar-te perquè surti perfecte.

Skyline de Frankfurt am Main, anomenada popularment com “Mainhattan”

Podríem dir que qualsevol època és bona per a fer una escapada a Frankfurt i no ens equivocaríem i és que cada moment de l’any, és únic per a la ciutat. Nosaltres teníem algunes premises a l’hora de fer aquesta escapada a Frankfurt, com seria evitar els mesos d’estiu, degut a les temperatures i la humitat xafogosa de l’ambient, i evitar les festivitats com Nadal i Setmana Santa (evitar aglomeracions). Estratègicament ens vàrem escapar en un cap de Setmana a finals del mes de Gener, i creiem que va ésser un èxit, ja que no ens vàrem trobar amb masses de turistes pels llocs. Diguem, que va ser bastant “suportable”.

Plaça Römerberg

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones, atraccions i espais que la ciutat de Frankfurt disposa, i conèixer-los a fons, sense cap necessitat de voler veure la totalitat de la ciutat o el màxim d’ella. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar. Es tracta d’una escapada de cap de setmana a Frankfurt am Main, en un cap de setmana d’hivern (finals de gener). Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que vam visitar:

Dia 1: Kleinmarkthalle + Plaça Römerberg + Kaiserdom + Willy-Brandt Platz + Casa-Museu de Goethe + Borsa de Frankfurt + Hauptwache + Avinguda Zeil + Passeig en vaixell pel Main + Barri Sachsenhausen

Dia 2: Ribes i ponts del Main + Museumsufer (Riba dels Museus) + Cementiri Jueu + Main Tower + Alte Oper + Eschenheimer Turm + Palmengarten + Atracció Opcional

Antiga Òpera (Alte Oper)

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en la ciutat de Frankfurt am Main:

Una ruta per Frankfurt en 2 dies és el temps ideal per conèixer la ciutat sense presses. Hi ha bastants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquesta escapada inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, el recorregut que hauries de caminar cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per la ciutat de Frankfurt am Main. Corresponen a 5 grans camps:

  1. Vols econòmics
  2. Trasllat de l’aeroport al centre
  3. Allotjament
  4. Com ens mourem per Frankfurt
  5. Tarja turística “Frankfurt Card”

1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antel·lació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. La nostra escapada va ser per unes dates específiques, en un cap de setmana a finals del mes de gener, per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant aquestes dates. A no ser que estiguis fent una ruta per Alemanya, arribaràs a Frankfurt en avió. Tingues en compte que hi ha dos aeroports a Frankfurt: l’aeroport Internacional de Frankfurt am Main, i l’aeroport Frankfurt Hahn. La distància del segon a la ciutat és de 125 kilòmetres, així que no t’equivoquis a l’hora de comprar el teu bitllet. L’Aeroport Internacional de Frankfurt am Main està ubicat a uns 12 kilòmetres del centre de la ciutat i serà aquest l’aeroport escollit per volar.

Plataforma Skyscanner

Aeroport Internacional de Frankfurt am Main

2. Trasllat de l’aeroport al centre

Per anar de l’aeroport al centre de Frankfurt teniu vàries opcions:

  • Trasllat privat: si no us voleu complicar la vida amb els transports, amb aquesta opció, un xofer us estarà esperant a la vostra arribada a l’aeroport i us portarà fins a la porta del vostre allotjament. Podeu reservar-lo aquí.
  • Tren: les línies S8 i S9 de tren us portaran des de la Terminal 1 de l’aeroport fins al centre de la ciutat en uns 15 minuts. Tenen parada en les tres estacions de tren principals: Hauptbahnhof, Hauptwache i Konstablerwache entre altres. El preu del bitllet és de 4,90 €.

Nosaltres vàrem optar per la opció del tren i vàrem baixar a l’Estació Central Hauptbahnhof, on tenim l’allotjament a prop.

Hauptbahnhof

3. Allotjament

Et recomano que t’allotgis en un apartament o en un hotel com més a prop possible del centre de Frankfurt am Main millor, és a dir, com més a prop de la Plaça Römerberg, millor. Si no és així, lo millor és que l’allotjament estigui a prop d’una parada de metro o tramvia que porti al centre de la ciutat. De fet, nosaltres vam buscar l’allotjament i a la zona del centre centre (Plaça Römerberg) era terriblement car. Vàrem optar per allotjar-nos a prop de l’Estació Central de trens (Hauptbahnhof), a uns 5 minuts de distància, amb parada de metro directa fins al centre, però també l’opció de fer una passejada de 20 minuts cap al centre. Al viatjar fora de temporada i, sobretot al fer-ho amb la màxima antelació possible i comparant preus, també va ajudar que el nostre allotjament tingués una bona relació entre qualitat i preu. Per reservar l’allotjament ho solem fer en qualsevol de les dues plataformes especialitzades:

  • Booking: Allotjament amb cancel·lació gratuïta
  • AirBnb: Allotjaments especialistes en apartaments, també amb l’opció de cancel·lació gratuïta

Nosaltres ens vam allotjar en un confortable Alberg anomenat “5 Elements Hostel Frankfurt”. Aquí us adjunto la seva pàgina web. El vam contractar per la plataforma Booking. La relació qualitat/preu va ser fantàstica. Per arribar-hi des de l’estació “Hauptbahnhof” hi ha uns 350 metres (son uns 5 minuts a peu aproximadament). Per arribar a la Plaça Römerberg s’hi tardava uns 20 minuts a peu (també hi ha la possibilitat d’agafar el metro.

De camí a l’Hotel

4. Com ens mourem per Frankfurt

Un cop contractat l’Hotel (en aquest cas “Alberg” o “Hostel”) a prop de l’Estació Central de Frankfurt (Hauptbahnhof), hem de dir que el mitjà de transport que farem servir més durant els 2 dies que estarem a la ciutat seran pràcticament les nostres cames, ja que hem planificat  cadascun dels dies de la nostra escapada tenint en compte aquest requisit, i que la ruta fos llògica per realitzar-la a peu. Només utilitzarem el metro per arribar-nos a alguna atracció fora del Centre Històric.

Quasi tots els llocs d’interès que visitarem a Frankfurt estan molt a prop uns dels altres, per lo que hi podrem anar caminant perfectament. Si el vostre allotjament està més allunyat o si necessiteu anar a algun lloc més apartat, podreu utilitzar el bus, el tramvia o el metro.

Un bitllet de metro costa entre 1,60 i 2,60€, en funció de la distància que recorris. També hi ha bitllets d’un dia, setmanals i mensuals. Els tickets es poden comprar en les màquines expenedores de les estacions. Recordeu validar el ticket o us posaran una multa si us enxampa el revisor. Si no teniu moltes ganes de caminar podeu reservar l’autobús turístic i recórrer els llocs més emblemàtics que veure a Frankfurt.

Metro de Frankfurt

5. Tarja turística “Frankfurt Card”

Amb la targeta “Frankfurt Card” tindreu accés gratuït al transport públic i descomptes en més de 40 atraccions de Frankfurt, incloent l’observatori Main Tower, el museu de Goethe, l’Òpera i molt més. Les 10 atraccions més populars incloses en la Frankfurt Card, son:

  • Museu Arqueològic
  • Casa-Museu de Goethe
  • Museu Jueu
  • Jardí botànic
  • Main Tower i observatori
  • Rebstockbad
  • Shopping Mall My Zeil
  • Museu de la Caricatura
  • Creuer per el riu Main
  • Museu d’Història de Frankfurt

Les entrades d’aquestes atraccions ja sumen més de 150 euros, però encara n’hi ha més, com per exemple, descomptes en gastronomia, el Museu de la Ciència o l’English Frankfurt Theatre. A més, podreu tenir fins a un 50% de descompte en alguns recorreguts guiats per la ciutat, entrades a museus i altres atraccions. En aquest enllaç podreu veure tots els descomptes inclosos.

La validesa de la targeta Frankfurt Card comença quan s’utilitza per primer cop. A partir d’aquest moment la podreu utilitzar durant els dies contractats (1 o 2 dies consecutius). La targeta permet utilitzar el descompte un cop en cada atracció i l’ús il·limitat del transport públic de Frankfurt, inclòs el transport cap a l’Aeroport Internacional de Frankfurt (zona 50 i 5090).

La targeta Frankfurt Card es pot recollir en les següents oficines:

  • Oficina de Turisme de l’estació de tren: oberta de dilluns a divendres de 8:00 a 16:00 hores. Els dissabtes, diumenges i festius obert de 9:00 a 16:00 hores.
  • Oficina de Turisme de Römer: oberta de dilluns a dissabte de 9:00 a 18:00 hores. Els diumenges i festius obert de 9:00 a 16:00 hores.

Aquestes oficines romandran obertes tots els dies de l’any. No obstant, aquests horaris poden sofrir canvis.

Targeta Frankfurt Card de 1 i 2 dies

El preu per una targeta individual Frankfurt Card de 1 dia és de 11,50€. El preu per grup (màxim de 5 persones) és de 24€. El preu per una targeta individual Frankfurt Card de 2 dies és de 17€. El preu per grup (màxim de 5 persones) és de 34€.

Comprovació per si surt a compte

Comprovarem mitjançant una taula si la targeta Frankfurt Card de 2 dies (preu de 17€ per persona) ens surt a compte o no. La clau està en els descomptes de les atraccions, és a dir, que no t’inclou cap atracció, només un descompte. Hem de tenir clar quins son els descomptes:

Atracció que volem visitarPreuPreu inclòs a la Frankfurt Card
Casa-Museu de Goethe10€50% dte.: 5€
Main Tower Observatory9€20% dte.: 1,8€
Creuer pel riu Main14€20% dte.: 2,8€
Transport de tren fins a l’aeroport (anada i tornada)4,9€ x 2 = 9,8€20% dte.: 1,96€
Tickets de Metro (mínim anar i tornar de Palmengarten)1,6€ x 2 = 3,2€20% dte.: 0,64€
 
Total inclòs que ens estalviem12,20 €

Per tant, no ens surt a compte la compra de la tarja turística Frankfurt Card (el preu per 2 dies és de 17€ i només n’estalviem d’inici uns 12,20€). No ens surt a compte perquè tampoc visitarem moltes atraccions ni utilitzarem el transport públic. Les rutes dels dos dies les farem pràcticament a peu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *