Categories
NOVA ZELANDA

DIA 30: KAIKOURA: PLATJA DE KAIKOURA + POINT KEAN + KAIKOURA PENÍNSULA WALKWAY + MIRADORS DE KAIKOURA. Nit a Kaikoura o Trajecte de Kaikoura a l’Aeroport Internacional de Christchurch

I ja som a l’últim dia del nostre viatge per Nova Zelanda. Avui ens dedicarem a visitar la població de Kaikoura i els seus entorns i atractius. La nostra estada a Kaikoura dependrà de l’hora que tinguem el vol de tornada, tenint en compte el viatge a l’Aeroport Internacional de Christchurch i el temps per deixar l’autocaravana.
Índex:
1. Platja de Kaikoura
2. Point Kean
3. Kaikoura Península Walkway
4. Miradors de Kaikoura

1. Platja de Kaikoura

Amb l’objectiu de gaudir de totes les coses que tenim marcades en la llista de coses que veure i fer a Kaikoura ens despertem amb unes vistes increïbles als massissos que envolten el Kaikoura Top 10 Holiday Park que ha estat el nostre allotjament a Kaikoura i al que vam arribar ahir a la nit després de visitar la Península de Banks i Akaroa i passar un dia coneixent les coses que veure i fer a Christchurch imprescindibles.

Kaikoura

Explica la llegenda maorí que Kaikoura es va formar després de que Maui, un semidéu posés els peus en aquest tros de terra, després de pescar l’Illa Nord de Nova Zelanda. Només per això ja entren ganes de descobrir-la, però si a més li afegim que el seu nom significa kai (menjar) i koura (cranc de riu), ja tens un altre gran motiu per pensar en aquest lloc com el destí perfecte per finalitzar qualsevol ruta per Nova Zelanda. A més, la petita població de Kaikoura es troba en una ubicació privilegiada, envoltada del massís Kaikoura, que podràs veure nevat pràcticament durant tot l’any, una vista que resulta realment impressionant al poder gaudir-la enfront al mar.

Kaikoura a Nova Zelanda

A més d’això, a Kaikoura podràs veure amb certa facilitat dofins, balenes, llops marins, pingüíns i inclús albatros. Encara que per poguer veure algun d’ells fa falta apuntar-te a alguna excursió organitzada, altres podràs veure’ls simplement passejant per la costa d’una de les localitats amb més encant del país.

Poble de Kaikoura
Encara que no ens atreviríem a dir que té res especial, aquesta petita localitat, és especial en si mateixa i únicament per això, mereix una visita. Amb un carrer principal, en el que s’hi ubiquen la majoria de negocis enfocats al turisme, inclosa l’Oficina de Turisme, et recomanem dedicar-hi un parell d’hores a conèixer-la i apropar-te a la vida local, tant arrelada i propera al mar, per conèixer un xic més d’aquesta localitat. Si el temps acompanya, una bona opció pot ser anar des del “Kaikoura Top 10 Holiday Park”, a uns 200 metres del centre, fins la zona de Point Kean, on podràs veure foques (parlarem més endavant sobre aquest lloc) ubicat a uns 5,5 kilòmetres, que es recorre vorejant la costa i que també et permetrà conèixer el poble, ja que recorre el carrer principal d’aquest.

Poble de Kaikoura

Platja de Kaikoura

Encara que no seria lo què més destacaríem entre les coses que veure i fer a Kaikoura sí que és cert que aquesta zona de Nova Zelanda conta amb alguna platja que pot ser interessant si vols banyar-te o gaudir d’una estona de descans. En aquest cas pots gaudir de la platja que hi ha just enfront de l’Esplanade, que és el passeig marítim i té varis kilòmetres. En cas de voler practicar surf, una bona opció pot ser Mangamaunu a 15 kilòmetres, coneguda per ser una de les millors de la zona.

Platja de Kaikoura

2. Point Kean

Point Kean és un dels llocs que veure a Kaikoura imprescindibles i un dels motius per els que molts turistes arriben fins a aquesta petita localitat. Conegut per l’un dels millors punts de la zona per veure foques, aquest és un dels punts més visitats de la població, per lo que t’aconsellem venir aviat, si vols gaudir del lloc amb tranquil·litat. Tal i com et comentàvem anteriorment, pots arribar fins aquí després d’un passeig de 1 hora aproximadament des del poble de Kaikoura, que pots aprofitar per fer-hi una parada en la platja de la zona de Esplanade, encara que si no tens molt temps, pots arribar fins aquí en cotxe i deixar-lo en el pàrking gratuït habilitat per això.

Point Kean

Un cop hagis deixat el cotxe, únicament hauràs d’apropar-te fins a l’extrem de la península per veure com dotzenes de foques gaudeixen d’aquest agradable lloc. Recorda que és molt important seguir les normes que et trobaràs en els rètols de la zona, no s’ha d’oblidar que son animals salvatges, i per suposat no apropar-se a menys de 20 metres, donar-los-hi menjar, molestar-les o interposar-se entre elles i el mar, ja que per elles aquesta és la seva via d’escapament si es troben amenaçades.

Point Kean
Point Kean

3. Kaikoura Península Walkway

Des de Point Kean pots iniciar un sender que et portarà pels penyasegats fins a South Bay, en el que gaudiràs d’unes vistes úniques del paisatge que envolta el poble a més de poder veure colònies de llops marins, gavines i inclús, baldrigues. Encara que aquest recorregut pots fer-lo també a la inversa, et recomanem fer-lo des de Kaikoura a South Bay i un cop allí, tornar per el mateix camí o agafar el South Bay Track, que et portarà de nou a la zona del poble.

Vistes des del Sender Península de Kaikoura

Aquest sender és d’uns 3,5 kilòmetres i no et portarà més d’1 hora (anada), encara que et recomanem contar amb algo més de temps per a fer fotos i parades per gaudir de l’impressionant paisatge i de una de les coses que veure a Kaikoura més recomanables.

Sender Península de Kaikoura

Si utilitzes Google Maps o Maps.me, veuràs que hi ha un sender que va vorejant la platja, per la part baixa dels penyasegats. Encara que nosaltres no el vam fer i no vam veure que hi hagués prohibició, no creiem que sigui molt encertat fer-lo ja que vam veure que hi ha foques i llops marins i hi ha molt poc espai en algunes zones, per lo que creiem, pot arribar a ésser perillós.

Kaikoura Walkway

4. Miradors de Kaikoura

Miradors a Kaikoura

Una altra de les coses que no pots deixar de fer a Kaikoura és apropar-te a un parell de miradors, per gaudir de les vistes de la zona des de les altures. El primer d’ells està molt a prop del cementiri, t’hi aconsellem anar-hi en cotxe encara que no està a més de 5 minuts del centre del poble, deixar l’autocaravana en el pàrking gratuït i gaudir de l’arquitectura del poble, de les dues badies i el massís al fons. A google es troba com a “Kaikoura Lookout”.

Mirador “Kaikoura Lookout”

El segon mirador no és un mirador com a tal, però passaràs de camí al comentat anteriorment i està just al costat del cementiri. Si mires a la dreta, tindràs unes vistes úniques de la badia.

Encara que nosaltres et recomanaríem que puguis contar amb un parell de dies per a conèixer la zona i gaudir-la amb algo de tranquil·litat, si tens un dia i tens vehicle, pots fer com nosaltres. La nostra proposta és:

– Aparcar en la zona del centre del poble
– Visitar el poble i fer un tros de la Esplanade, per veure la zona de la platja
– Apropar-te amb cotxe o caravana fins a Point Kean (i aparcar allí)
– Fer la visita a Point Kean
– Fer el sender Península de Kaikoura (anada i tornada)
– Agafar el cotxe o autocaravana i anar als miradors recomanats

En cas de tenir un parell de dies, et recomanem dividir les visites en dues parts i així poder gaudir més de la zona, prenent-te algunes hores de relax en la platja o en algun mirador o restaurant del poble. Com comentàvem anteriorment, aquesta zona és molt recomanable per acabar el teu viatge si no vols quedar-te a Christchurch o tens un o dos dies extra i vols finalitzar el viatge en una zona tranquil·la però amb moltes coses que veure i fer.
Kaikoura

Activitats a Kaikoura

Aquí et relatem algunes activitats que pots fer també a Kaikoura:

  • Fer alguna activitat d’albirament de balenes (GETYOURGUIDE)
  • Menjar llagosta en algun dels seus posts de seafood
  • Fer un passeig en caiac i gaudir de la vida marina des d’un altre punt de vista
  • Visitar el Museu de Kaikoura: per aprendre i saber més de la zona
  • Visitar Fyffe House, per conèixer com era la vida a mitjans de segle XIX, és l’edifici més antic de Nova Zelanda.
També pots anar a visitar la zona de Picton, si encara no ho has vist, ja que de Kaikoura a Picton hi ha un parell d’hores només.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, tant a peu com en autocaravana, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps:

I per finalitzar amb el dia d’avui, ja no caldrà que anunciem el càmping on ens allotjarem, ja que després de visitar Kaikoura cal preveure el viatge a l’Aeroport Internacional de Christchurch, per tornar l’autocaravana i agafar el vol de tornada.

I fins aquí ha arribat el nostre viatge per les illes Nord i Sud de Nova Zelanda. Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Categories
NOVA ZELANDA

DIA 29: CHRISTCHURCH I KAIKOURA: CHRISTCHURCH (17 COSES A FER A CHRISTCHURCH) + TOURIST DRIVE PER GORE BAY + CATHEDRAL LOOKOUT. Nit a Kaikoura

Havent passat la nit ben a prop de Christchurch, el dia d’avui visitarem aquesta ciutat agradable que sorprèn al viatger. Durant la tarda farem el trajecte fins a Kaikoura que és el lloc on dormirem, passant per, com a mínim, un parell de llocs amb interès.
Índex:
1. Christchurch (17 coses a fer a Christchurch)
2. Tourist Drive per Gore Bay

1. Christchurch (17 coses a fer a Christchurch)

Una ruta per les coses que veure i fer a Christchurch és el nostre objectiu d’avui després d’haver passat un dia i mig gaudint d’una llista increïble dels llocs a veure i fer en la Península de Banks i Akaroa, més recomanables que ens han servit també com a punt de descans després d’haver estat els últims dies del viatge a Nova Zelanda recorrent el Llac Tekapo, el Llac Pukaki i el Mont Cook. Recorda que Christchurch està a només 80 kilòmetres de la Península de Banks i Akaroa, per lo que en cas de que el temps no sigui favorable, podeu fer un canvi de ruta, intercalant aquests destins, sempre que hagueu optat per llogar una autocaravana com hem fet nosaltres, algo que et permet total llibertat de moviments i horaris, fonamental en un país com aquest. Ens desplacem des de l’allotjament cap al centre de la ciutat, i encara que hi ha varies zones de pàrking de pagament en la ciutat, decidim deixar l’autocaravana en el carrer, en una zona gratuïta, molt a prop de la zona de la catedral provisional. Tingues en compte que hi ha moltíssims pàrkings gratuïts i també alguns de pagament, en la majoria tens que pagar entre 5 i 10NZD per a tot un dia, per lo què no tindràs problemes en aquest sentit per gaudir de totes les coses que fer a Christchurch que et proposarem a continuació.

Christchurch

Considerada com una de les ciutats més cosmopolites de Nova Zelanda, Christchurch és lamentablement coneguda per el paper increïble que està realitzant, junt als seus habitants, per superar un dels desastres naturals més importants que ha sofert el país: els terratrèmols del 2010 i 2011 que varen deixar quasi 200 morts i pràcticament tota la ciutat devastada. Encara que la ciutat segueix molt activa i segueixen existint nombroses coses que veure i fer a Christchurch, és realment increïble veure com, encara que ja hagin passat quasi 14 anys, segueixen havent nombrosos solars buits i edificis enderrocats, que semblen voler ser el record del desastre, malgrat la necessitat i desig dels seus habitants, que això canviï i aviat.

Christchurch

Malgrat això o com a resultat, part de la ciutat s’ha bolcat i estan sorgint, mica en mica, moviments nous, amb ganes de canvi i nous projectes, que fan que la ciutat es vagi veient de nou com abans, encara que no podem negar que lamentablement queda encara molt treball per fer i passejar per algunes zones del centre de la ciutat, deixen al turista més optimista amb la sensibilitat a flor de pell. Encara que inicialment això et pugui tirar enrere, creiem que el turisme també forma part d’aquest motor i com a mínim la ciutat mereix que passis per ella unes hores, per conèixer-la i veure com mica en mica i granet a granet, està intentant tornar a la normalitat i a ser com era. Et passem a descriure les millors 17 coses que fer i veure a la ciutat de Christchurch:

1. New Regent Street

Coneguda per ser una de les artèries comercials de la ciutat, aquesta és un dels carrers que no et pots perdre al visitar Christchurch. A més de recórrer-la et recomanem parar en alguna de les seves terrasses per a prendre un cafè i gaudir de l’ambient animat que hi sol haver quan s’apropa l’hora de menjar.

New Regent Street

2. Cathedral Square

En el cor d’un centre històric pràcticament devastat per el terratrèmol de 2.011, del que encara es poden veure moltes de les seqüeles en els edificis i que va destruïr gran part del patrimoni de la ciutat, una de les coses que fer a Christchurch que no et pots perdre és apropar-te a l’antiga Catedral. Malgrat estar actualment entre reixes, sent impossible la seva visita, ja que encara no s’ha començat amb la restauració, aquest lloc és tot un símbol de la ciutat i com a tal, creiem que no hi pot faltar en la teva ruta per Christchurch.

Catedral de Christchurch

Construïda en l’any 1881 a dia d’avui encara no s’ha iniciat la seva restauració a l’espera de concloure el debat entre els que opinen que ha de conservar-se lo poc que s’ha mantingut del patrimoni de la ciutat després del desastre i els que creuen que els terratrèmols han de donar pas a una renovació. L’únic que està clar és que a dia d’avui únicament es pot veure la nau central d’aquest símbol de la ciutat, que va perdre gran part de la seva agulla central i la rosassa durant els terratrèmols.

3. Visita a Museus

Si t’agraden els museus, no et pots perdre el Museu de Canterbury ni el Quake City. No podem deixar de recomanar-te aquests dos, sobretot el segon:

  • Museu de Canterbury: Destaca sobretot per les seves galeries amb objectes i història dels maorís. Adjunto l’enllaç pels horaris i preus.
  • Quake City: Perfecte si vols aprendre més sobre com es van produïr els terratrèmols i com van afectar a la ciutat. A més de fotografies i videos, podràs admirar la rosassa i altres restes de la catedral de Christchurch. Adjunto l’enllaç pels horaris i preus.
Quake City

4. Arts Centre

Construït en el 1877, aquest edifici era la seu del Canterbury College i posteriorment la Universitat de Canterbury. També molt danyada durant els terratrèmols, ja han començat les obres de restauració i actualment es pot accedir al seu pati central des del que podràs gaudir d’un dels edificis neogòtics que veure a Christchurch més bonics.

Arts Centre

Com a curiositat, aquí va estudiar Rutherford, el físic que apareix en el bitllet de 100NZD i fou la persona que per primer cop, va dividir un àtom.

5. Catedral de Cartró

Coneguda també com la Catedral Provisional, aquesta és el resultat de la necessitat de renovació i oblit sorgida a Christchurch després dels sismes. El projecte, d’un arquitecte japonès, es va construïr en menys d’un any i es van utilitzar tubs de cartró per això, permetent que els habitants de Christchurch poguéssin tenir una nova catedral i a més, una sala de concerts, activa a dia d’avui.

Catedral de cartró
Catedral de Cartró

6. Memorial 185 White Chairs

185 fóren les víctimes mortals del segon terratrèmol que va fer tremolar Christchurch el 22 de febrer de 2.011 i 185 son les cadires blanques que formen aquest preciós i emocionant memorial.

185 White Empty Chairs Memorial

Aquest memorial es va construïr com un homenatge temporal a cadascuna de les víctimes (cada cadira representa no solament un número, sinó també a la persona que va morir, per això hi ha cadiretes de bebè), però ja hi ha un projecte que pretén fer-lo permanent i donar-li un lloc més protagonista a la ciutat.

7. Bridge of Remembrance

Seguim la visita de Christchurch amb el Bridge of Remembrance, un monument als caiguts en la I Guerra Mundial.

Bridge of Remembrance

8. Canterbury Earthquake National Memorial

Molt a prop del Bridge of Remembrance, a ambdues ribes del riu Avon, es troba un altre dels memorials que veure a Christchurch, el Canterbury Earthquake National Memorial, el memorial oficial per les víctimes dels terratrèmols de 2.011.

Canterbury Earthquake

9. Art Urbà

Christchurch és una ciutat moderna i l’art urbà es respira en pràcticament tot arreu. Hi ha moltíssims murals d’una qualitat enorme i és genial anar trobant-los mentres passeges.

Art Urbà

En aquesta web, a més d’un mapa amb els principals murals, podràs reservar un tour guiat per a tots ells.

Art Urbà a Christchurch

10. Hagley Park

Al voltant del jardí botànic de Christchurch, del que et parlaré a continuació, es troba el gegant Hagley Park, el parc més gran de la ciutat. Algo així com el Central Park de Christchurch.

Hagley Park

En la zona nord es troba emmarcat per el riu Avon i té inclús un club de golf. Si tens l’oportunitat de visitar-lo en primavera podràs gaudir dels cirerers en flor. Si no, hauràs de conformar-te amb un senzill passeig o un pícnic.

11. Jardí Botànic

Encara que havíem llegit que era una de les coses que fer a Christchurch més recomanades, el temps se’ns va tirar a sobre i al final no el vàrem poder visitar, però te’l recomanem, si contes amb un parell d’hores, no et perdis el que diuen és un dels grans pulmons verds de la ciutat i un dels seus llocs més impressionants, sobretot en primavera, quan varis dels seus jardins temàtics estan a flor de pell. A les ribes del riu Avon es troba aquest enorme jardí botànic, que és una de les visites imprescindibles de Christchurch.

El jardí botànic

A més, visitar-lo és completament gratuït (a menys que vulguis fer una visita guiada) i té un horari de visites bastant ampli (a l’estiu està obert de 7:00 a 21:00 hores). Si t’interessa, aquí pots reservar el tour guiat per el jardí + un passeig en barca per el riu Avon. Adjunto la seva pàgina web.

12. Tramvia antic

No podem negar-ho, ens encanten els tramvies. I és veritat que en aquest cas no és un tramvia a l’ús que els locals utilitzin per moure’s per la ciutat, però encara que sigui turístic, és una bona manera de recórrer els punts més interessants de la ciutat en una ruta circular de tant sols una hora.

Fer un passeig en el tramvia turístic

Si et vé de gust reservar-lo amb antelació, pots comprar el teu bitllet des d’aquí.

13. Passeig en góndola de Christchurch

Si lo teu son les altures t’agradarà el telefèric de Christchurch. Amb quasi 1.000 metres d’altura, aquesta góndola et facilitarà l’accés al Mont Cavendish, des del que s’obtenen unes vistes precioses no només de la ciutat, sinó també d’alguns llocs importants dels voltants com Lyttleton o la Península de Banks. A diferència del de Queenstown, aquest no ofereix molt al viatger més enllà de les bones vistes i algun que altre passeig per la naturalesa, així que potser no valgui tant la pena. Si finalment decideixes realitzar aquesta activitat, pots reservar el teu passeig des d’aquí. Si ho vols reservar directament a l’empresa, adjunto l’enllaç. També pots trobar els preus i horaris. Els horaris son de 10:00 a 16:00 hores i el preu del viatge anar i tornar és de 42NZD per persona.

Passeig en góndola a Christchurch

14. Sopar a Little High Eatery

Dins de les nostres recomanacions sobre què veure i fer a Christchurch no podia faltar una relacionada amb el menjar, i és que Little High Eatery és una espècie de food court en el que vam gaudir molt quan vam visitar la ciutat.

Sopar a Little High Eatery

És un lloc perfecte per sopar i tens varis tipus de menjar per escollir. Hi ha molt bon ambient i no està gens malament de preu.

15. Passeig en barca pel riu Avon

Una de les activitats més divertides que pots fer a Christchurch és fer un passeig en barca pel riu Avon gaudint al teu voltant de la naturalesa del parc Hagley i del jardí botànic.

Llogar una barca per remar pel riu Avon

Tens dues opcions: llogar una barca en Antigua Boat Sheeds i remar tú, o contractar un passeig i que remi un altre.

16. Gaudir de les vistes a Port Hills

Si ets amant de la naturalesa i de les bones vistes t’encantarà abandonar el centre de la ciutat una estona per visitar aquest turó i fer-hi algun trail (caminant o en bici) per la zona.

Port Hills

Les vistes de la ciutat des d’aquí son realment impressionants.

17. Visitar Riccarton House i el seu bosc de kahikatea

També allunyada del centre es troba la Riccarton House que destaca no solament pels edificis històrics que alberga. En el recinte també s’hi troba un dels últims boscos de l’arbre autòcton més alt de Nova Zelanda, el kahikatea. L’interior de la casa només es pot visitar amb una visita guiada. Aquí tens més informació sobre preus i horaris.

Riccarton House
Tal i com hem comentat anteriorment, lamentablement encara a dia d’avui molt del patrimoni segueix estant devastat, per lo que necessitaràs molt temps per veure les coses que veure i fer a Christchurch més turístiques. Nosaltres et recomanaríem dedicar-hi un dia complet si contes amb això i sinó, fer com nosaltres i dedicar-hi unes hores, entre el trajecte per exemple de la Península de Banks a Kaikoura, com ha estat el nostre cas. Conta que amb 4 o 5 hores pots veure els llocs més importants i si vols afegir el Jardí Botànic amb una o dues hores més en tens suficient.
Christchurch

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge dels principals atractius a veure i fer a la ciutat de Christchurch. Recorda que ja els tenim també marcats i ubicats en el mapa que hi ha a la pàgina principal del viatge a Nova Zelanda:

2. Tourist Drive per Gore Bay

I així, després de passar tot el matí i part del migdia a Christchurch, posem camí a Kaikoura, el nostre següent destí i últim del viatge, on passarem l’últim dia gaudint d’una de les zones que diuen, és un altre dels grans paradisos de Nova Zelanda. El trajecte és de 180 kilòmetres, en el qual ens aturarem en alguns atractius que anirem trobant. Aquesta és una de les zones més “denostades” pels viatgers quan van a Nova Zelanda, ja que és habitual que acabin les seves rutes a Christchurch. Però és un error! Quan vam plantejar aquesta etapa, vam contemplar dues opcions: passar el dia a Hanmer Springs, una zona interior coneguda per les seves aigües termals, o passar el dia a Kaikoura, que és lo què finalment vam fer. El primer tram des de Christchurch a Kaikoura no té molt a veure (o això crèiem nosaltres en un principi), però la zona de Gore Bay i la pròpia Kaikoura mereixen moltíssim la pena. Si vols veure foques, aquest és el teu lloc.

Waikuku Beach

Des de Christchurch fins a Kaikoura son un xic més de 2 hores de camí, i no hi ha cap punt d’interès important (o si), més enllà de gaudir de la carretera. Així que això varem fer. La nostra primera parada fou a Waikuku Beach, una preciosa zona costanera a 31,6 kilòmetres de Christchurch.

Waikuku Beach

En aquesta zona hi ha varis passejos bonics amb bones vistes a l’estuari de l’Ashley River. De fet, vam trobar varies excursions de gent local en aquesta zona. També hi havia moltíssimes famílies que havien vingut a passar el dia i nois fent surf.

Waikuku Beach

Waipara

Vam posar rumb cap a Kaikoura i, de camí, ens vam trobar amb un curiós “farmers market” a Waipara, a uns 31,4 kilòmetres de Waikuku Beach. En el mercat veníen mel, embotits i altres productes artesanals de la zona. La veritat és que fou super agradable passejar pel mercat que a més estava súper animat perquè hi havia una banda local tocant música en directe. Per lo que hem llegit, es fa només els dissabtes, així que si tens sort i passes per allí en aquest dia podràs empapar-te a tope de l’ambient local de la costa est de l’illa sud. Just després de Waipara vam creuar una gran zona de vinyes i bodegues (en aquesta zona de Nova Zelanda és molt típic) i vam tornar a les carreteres envoltades de prats verds.

Waipara

Tourist Drive Per Gore Bay

Quan estàvem arribant a la zona de Gore Bay, vam veure un rètol que anunciava un petit desviament cap a una “tourist drive” (o carretera turística) i allí que ens vam llançar. No la teníem marcada en la nostra ruta d’inici, però la veritat és que fou un encert desviar-se. Has de trencar des de la carretera SH 1 cap a Domett i seguir fins a Gore Bay, continuar fins a Cheviot i tornar a enllaçar amb la carretera SH 1. Aquesta carretera turística té 22,6 kilòmetres i es fa en uns 28 minuts passant per Gore Bay.

Tourist Drive per Gore Bay

Perquè en aquesta carretera de Gore Bay és on estan les millors vistes d’aquesta etapa.

Tourist Drive per Gore Bay

Cathedral Lookout

A meitat de camí de la Tourist Drive hi ha un mirador conegut com a “Cathedral Lookout” des del que s’obtenen unes vistes molt boniques de lo què nosaltres vam batejar amb el “Bryce Canyon” novazelandès amb el mar de fons. El mirador es troba abans d’arribar a Gore Bay, a 1,5 kilòmetres.

Cathedral Lookout

És una zona plena de formacions rocoses molt similars a les que hi ha en el Bryce Canyon a Estats Units, però en aquest cas en un paisatge encara més privilegiat, si cal. Aquesta carretera és súper recomanable, així que si estàs pensant en saltar-te una desviació… no ho facis! No és molt llarg i val molt la pena.

Cathedral Lookout
I arribem a Kaikoura, el nostre objectiu final del dia. La carretera costanera que arriba a Kaikoura és preciosa, també súper recomanable. A més, està plena de campsites amb unes vistes brutals. Kaikoura és el típic poble de platja ple d’hotels i altres tipus d’allotjaments molt enfocats en el turisme costaner i de mar. També hi ha molts restaurants i d’empreses per fer tours i activitats relacionades amb la fauna marina: balenes, dofins, pingüíns, foques, etc…
Vistes des de Kaikoura

El seu nom significa en maorí “menjar llagosta”, així que no és estrany trobar-hi posts de seafood per tot el poble. I ha arribat el moment d’anar a buscar el nostre allotjament, que es diu “Kaikoura Top 10 Holiday Park” i es troba en la mateixa platja de Kaikoura.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 15 min, en un trajecte final de 213,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta del Kaikoura Top 10 Holiday Park, a la mateixa línia de platja de Kaikoura. Es tracta d’un càmping amb totes les comoditats, en el que podràs allotjar-te en zona amb electricitat per 35NZD. No està lluny del centre de la població, està a menys de 3 minuts del carrer principal.

Categories
NOVA ZELANDA

DIA 28: PENÍNSULA DE BANKS: AKAROA (7 COSES A FER A AKAROA) + SUMMIT ROAD + PIGEON BAY. Nit a Christchurch

Avui explorarem la Península de Banks, començant per visitar Akaroa. Recorrerem la Summit Road per a part de les vistes, anar a parar en alguna de les badies que té la península. Acabarem la ruta del dia anant a buscar el nostre allotjament a la ciutat de Christchurch, la qual la visitarem demà.
Índex:
1. Akaroa (7 coses a fer a Akaroa)
2. Summit Road
3. Pigeon Bay

1. Akaroa (7 coses a fer a Akaroa)

Enfocats en la Península de Banks i Akaroa, hem abandonat el Llac Tekapo, el Llac Pukaki i el Mont Cook, tres dels llocs que ens han regalat alguns dels moments més inoblidables d’aquest viatge a Nova Zelanda. Coneguda també com Horomaka, la Península de Banks és un altre dels llocs més visitats de Nova Zelanda, primer per la bellesa dels seus paisatges i segon per la seva proximitat a Christchurch, algo que la fa un destí increïblement atractiu tant per locals com per turistes. Amb una curiosa forma de roda, provocada per dues erupcions volcàniques que van tenir lloc fa més de 8 milions d’anys, Akaroa és el punt més destacat de la Península de Banks i el lloc en el que et recomanem fer base si vols gaudir d’uns dies en aquest impressionant lloc.

Península de Banks
Península de Banks

Akaroa és sense cap mena de dubte la cirereta dels llocs que veure en la Península de Banks. Coneguda pel seu significat “port llarg” en maorí, Akaroa fou el primer assentament francès de Nova Zelanda i inclús a dia d’avui molts dels descendents segueixen vivint aquí o segueixen apropar-se a la localitat en les seves vacances. Per respirar això només necessitaràs uns minuts ja que un cop t’endinsis en el poble podràs veure com els seus carrers i comerços recorden en certa manera a les poblacions franceses i inclús en moltes d’elles es recreen fins i tot els noms.

Akaroa

La localitat no és molt gran, però sí que et recomanem dedicar un dia a gaudir-la, sempre que tinguis temps. Nosaltres preveiem dedicar el matí a conèixer-la per després a la tarda fer una volta per la Península de Banks. Ara et proposem 7 coses que es poden fer a Akaroa, perquè ho tinguis present.

1. Bany amb dofins de cap blanc

Encara que això és algo que nosaltres no vàrem fer, ja que sempre recolzem i fomentem el turisme responsable i en aquest cas no vam tenir temps de comprovar si les agències que realitzaven aquestes activitats ho eren, no volem passar per alt l’activitat del bany o creuer amb dofins de cap blanc, el dofí més petit del món i també un dels més rars, endèmic de Nova Zelanda. Et deixem algunes de les activitats que pots realitzar:

Per lo que hem pogut llegir totes les agències que realitzen aquestes activitats les realitzen d’una manera responsable, però per favor, abans de fer-les infórma’t al respecte, ja que en aquest cas nosaltres al no realitzar l’activitat no hem aprofundit.

Creuer de naturalesa a Akaroa Harbour

2. Passeig pel centre de la localitat

No ens podem perdre un passeig pel centre de la localitat, amb l’artèria principal Rue Lavaud, plena de comerços i botigues amb encant.

Rue Lavaud

3. Passeig per la Rue Jolie i la Beach Road

Artèries paral·leles al port on es troben alguns dels restaurants més recomanats i el far de Akaroa.

Beach Road
Akaroa Lighthouse

4. Tours i excursions vàries a Akaroa

Et deixem una selecció de diferents opcions que poden ser un complement per gaudir al màxim d’un dels llocs més increïbles de Nova Zelanda o arribar fins aquí des d’altres punts del país si no vols o no tens vehicle propi:

Experiència guiada en caiac de mar

5. The Giant’s House

Una pintoresca casa plena d’escultures fetes amb rajoles de colors. L’entrada és de 35NZD per persona. Adjuntem la pàgina web. L’horari d’obertura és diari de 11:00 a 16:00 hores.

The Giant’s House

6. Museu d’Akaroa

Alberga tota la història de l’assentament des dels maorís fins als francesos. Adjunto la seva pàgina web. L’horari d’obertura és de 10:30 a 16:00 hores cada dia.

Akaroa Museum

7. Cementiri Francès

Ubicat darrera la St. Patrick’s Catholic Church, val la pena una visita en aquest cementiri.

Cementiri Francès d’Akaroa
En el cas de que disposis de dues jornades per passar per aquesta zona, et recomano quedar-te un dia a Akaroa i l’altre recórrer Summit Road i Christchurch Akaroa Road a més de fer alguna parada en alguna de les precioses badies de la Península de Banks. Si, en canvi, només disposes d’un dia, pots recórrer la Christchurch Akaroa Road per arribar a Akaroa, visitar el poble i fer la sortida per Summit Road (encara que no és lo més adequat ja que les vistes et quedaràn al revés), però sí que és la forma més adequada per aprofitar al màxim el temps. Nosaltres fem un entremig i disposem d’1 dia i mig de l’anterior.
Akaroa

Adjuntem un mapa de google maps amb els atractius d’Akaroa perquè els tinguis marcats:

2. Summit Road

Coneguda per ser una de les carreteres més belles de Nova Zelanda, aquesta carretera recorre alguns dels paisatges més impressionants de la Península de Banks a més de donar-te la opció de conèixer, sortint de la carretera principal i passant per carreteres secundàries, de baixar a alguna de les moltes badies formades per les erupcions de les que parlàvem anteriorment. En aquest cas et recomanem començar la ruta per la carretera per la zona més allunyada d’Akaroa (com si vinguéssis de Christchurch) per així recórrer el tram més impressionant de baixada, amb els paisatges més espectaculars en la zona frontal. Al llarg de la Summit Road et trobaràs varis miradors, tots ells impressionants, en els que et recomanem parar per divisar la immensitat de la Península de Banks i com comentàvem anteriorment, la seva curiosa forma de roda, perfectament visible des de les altures.

Vistes des de la Summit Road

El recorregut complet de la Summit Road, sortint des d’Akaroa és d’aproximadament 50 kilòmetres i et portarà 1 hora recórre’l, encara que has d’afegir mínim una hora més per a les aturades i per a poder realitzar el tram amb tranquil·litat. No oblidis que hi ha zones en les que la carretera és bastant estreta i té moltes corbes, per lo què és important conduïr amb precaució i en el moment de fer alguna parada fer-la sempre en zones indicades per això. En realitat la longitud de la carretera és de 31,5 kilòmetres i va des de l’enllaç amb la carretera SH 75 fins als voltants d’Akaroa.

Paisatges de la Península de Banks
Paisatges de la Summit Road

Et mencionem els principals miradors que estan marcats per aturar-se i que recomanem que t’hi aturis perquè les vistes des d’ells son increïbles:

  • Akaroa Harbour View: A 550m del trencall inicial de la carretera SH 75
  • Banks Península Views: A 5,1 kilòmetres del mirador anterior
  • Otepatotu Scenic Reserve: A 13,6 kilòmetres del mirador anterior
  • Reibelt Lookout: A 5,6 kilòmetres del mirador anterior
  • Wright Lookout 2: A 300 metres del mirador anterior
  • Wright Lookout: A 1,3 kilòmetres del mirador anterior i a 5 kilòmetres de l’enllaç amb la carretera SH 75 prop d’Akaroa.
Summit Road, Akaroa

Adjuntem un mapa de goggle maps amb la ubicació de tots els miradors i la carretera panoràmica:

Christchurch Akaroa Road

Coneguda per ser una altra de les coses que fer en la Península de Banks, la carretera SH 75 o Christchurch Akaroa Road, és la carretera que hauràs d’agafar per arribar a Akaroa o per arribar al punt d’inici que et proposàvem anteriorment per a recórrer la Summit Road. Encara que la carretera és molt més llarga, el tram que realment et recomanem és el que va des de l’inici de la Summit Road fins a Akaroa, d’uns 18 kilòmetres, que és el que va vorejant la Península de Banks i regala imatges d’impressió al passar en molts moments pràcticament al costat de l’aigua.

Christchurch Akaroa Road

Et recomanem prendre’t també aquest tram amb tranquil·litat, ja no per ser una carretera complicada, sinó per la bellesa de la zona, que mereix ésser captada sense presses.

El dia anterior que vam arribar a Akaroa, vam fer aquesta carretera de Christchurch Akaroa Road (SH 75). Com que veníem amb la necessitat d’arribar no molt tard al nostre allotjament d’Akaroa, creiem que és necessari tornar-la a recórrer un altre cop i aquest cop gaudir de la bellesa de la mateixa i dels seus miradors. Així que, un cop visitada la ciutat d’Akaroa pel matí, sortirem d’Akaroa per la mateixa carretera que estem parlant (SH 75) fins a l’enllaç amb la Summit Road, que sí recorrerem molt tranquil·lament aturant-nos a cada mirador.

3. Pigeon Bay

Us volem parlar del següent: hi ha varies carreteres en la Península de Banks que no son accessibles per campervans o autocaravanes pel seu desnivell o perquè son de grava. Està prohibit accedir a elles (hi ha rètols abans d’entrar) per lo que potser tinguis que modificar la ruta que tenies planificada. La majoria de carreteres d’accés a les diferents badies de la Península no son aptes per autocaravanes, únicament son aptes les que et porten a Pigeon Bay i a Okains Bay.

Així per lo què t’acabo d’explicar només vam poder visitar Pigeon Bay (Okains Bay també és accessible, però no la vam visitar). La resta de la zona nord de la Península de Banks no és accessible amb autocaravana. Des del corresponent trencall de la Summit Road, hi ha 6 kilòmetres fins a Pigeon Bay.

Pigeon Bay

Pigeon Bay és molt bonic i súper tranquil. El lloc perfecte per a fer un pícnic amb vistes al mar. La veritat és que és una llàstima que no es pugui continuar per la carretera de la costa. Molt a pesar nostre perquè ens hauria agradat quedar-nos més temps en aquesta zona, després de la visita a Pigeon Bay, deixem enrere la península de Banks i Akaroa i posem rumb al lloc on tenim l’allotjament per aquesta nit, que és la ciutat de Christchurch, la qual visitarem en el dia de demà.

Pigeon Bay

A Pigeon Bay hi ha un camí de costa que és una bona ruta per fer al voltant del mar. S’anomena Pigeon Bay Walkway, i l’adjunto aquí.

Com també he dit anteriorment, Okains Bay també és accessible en autocaravana. Es tracta d’una badia molt bonica i semblant a Pigeon Bay, que també gaudireu de les vistes durant tot el trajecte i un cop a la badia també. Des del trencall a la Summit Road hi ha 10 kilòmetres fins a Okains Bay.
Okains Bay
Okains Bay

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 2 hores i 44 min, en un trajecte final de 139,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta del Naval Point Boad Ramp, un aparcament per passar-hi la nit als afores de Christchurch (Àrea de Lyttelton). És un pàrking situat en una zona portuaria. No és gran cosa, però té banys, bastant lloc per aparcar i és gratis.

Categories
NOVA ZELANDA

DIA 27: MOUNT COOK: KEA POINT TRACK + TASMAN GLACIER VIEW TRACK + CARRETERA SH 80 + BURKES PASS. Nit a Península de Banks

El nostre segon dia a la zona del Mount Cook també serà igual d’espectacular que el primer. La nostra intenció és fer dos trekkings més. Començarem el dia fent el “Kea Point Track”, i seguirem per fer el “Tasman Glacier View Track”. Fets els dos trekkings tornarem per la tarda per la mateixa carretera panoràmica de la riba oest del Llac Pukaki (Ctra SH 80). Ens reservem tota la tarda d’aquest dia per fer la ruta d’enllaç cap al nostre pròxim destí, la Península de Banks. Per tant, preveiem fer unes 5 hores de trajecte fins a l’allotjament que tindrem a Akaroa.
Índex:
1. Kea Point Track
2. Tasman Glacier View Track
3. Ruta fins a Akaroa (Península de Banks)

1. Kea Point Track

En moltes ocasions oblidat per estar al costat del Hooker Valley Track, el Kea Point Track és una altra de les coses que fer en el Mont Cook més recomanable, sobretot si contes amb un parell de dies en la zona i vols tenir una altra perspectiva del Mont Cook i el Llac Mueller. També a l’igual que el Hooker Valley aquest sender aquest sender el podríes començar des del poble, encara que és molt més recomanable fer-lo des del White Horse Hill Campsite, ja que a més de poder allotjar-te, podràs deixar el vehicle en el pàrking gratuït i estalviar-te uns primers kilòmetres que son els menys cridaners.

Inici del sender Kea Point Track

Malgrat que puguis llegir que és una caminada dura, res més allunyat de la realitat. El recorregut no et portarà més d’una hora (anada i tornada amb parades) i és pràcticament en la seva totalitat pla fins arribar al mirador del Llac Mueller des d’on tindràs unes vistes úniques del primer pont del Hooker Valley Track, el llac Mueller i el Mont Cook al fons.

Mirador Kea Point Track
Com hem fet nosaltres, si contes amb dos dies en la zona del Mont Cook, nosaltres et recomanem fer aquest sender el matí del segon dia, ja que podràs gaudir d’unes vistes úniques i un clarejar inoblidable sobre l’Aoraki per després anar en cotxe a l’inici del Tasman Glacier View Track i fer aquest trekking.

Adjuntem en un mapa de google maps, la ubicació i itinerari d’aquest primer trekking:

2. Tasman Glacier View Track

Aquest és un altre dels senders que fer en el Mont Cook més recomanat i que sempre que contis amb temps, et recomanem no perdre’t. Encara que en molts llocs podràs llegir que el trekking és de 60 minuts anada i tornada, si te’l prens amb tranquil·litat i a més fas les dues zones dels miradors, conta que mínim seran un parell d’hores per gaudir del lloc. Un cop arribis al parking, hauràs d’agafar el sender i després d’uns metres veuràs que hi ha una bifurcació a la dreta i una altra a l’esquerra. La nostra recomanació és que facis primer el sender de l’esquerra, que et portarà a un impressionant mirador en la morrena del glaciar, passant abans per els llacs blaus. Aquest tram és de pujada, encara que no és per res exigent.

Tasman Glacier View Track

Un cop estiguis a dalt, podràs gaudir d’una de les millors vistes de Nova Zelanda, amb el Llac Tasmania als teus peus i el glaciar al fons del que podràs veure com es desprenen els trossos de gel que formen a la seva vegada un dels paisatges més impressionants del món. Com a curiositat has de saber que aquest llac s’està formant des dels anys 70 i que actualment té 8 kilòmetres, però s’espera que degut al temut canvi climàtic, les seves mides augmentin fins als 20 kilòmetres sobre uns 25 anys vista.

Tasman Glacier View Track

Un cop hagis gaudit d’aquestes impressionants vistes, la nostra recomanació és que desfacis el camí fet i quan arribis a la bifurcació de la que et parlava anteriorment, agafis el sender de la dreta per en uns 20 minuts arribar a una zona des de la que podràs estar pràcticament al costat del Llac Tasman i molt més a prop dels icebergs. Tingues en compte que aquest mateix camí el podries fer recorrent la morrena en aquest sentit, encara que no s’ha d’oblidar que no hi ha sender i que el terreny és bastant relliscós, per lo que nosaltres, per seguretat, et recomanem prendre aquest sender que és molt més segur.

Tasman Glacier View Track

Tingues en compte que, com dèiem anteriorment, la durada del Tasman Glacier View Track és de 1 hora més o menys, encara que nosaltres et recomanem complementar aquest allargant la caminada uns 60 minuts més per arribar a la zona més propera al Llac Tasman. Amb parades per fer fotos i prenent-ho amb tranquil·litat, es pot fer perfectament en un parell d’hores. Saps que nosaltres recomanem fer la zona del Mont Cook en dos dies. Recorda que si arribes en cotxe o autocaravana pots deixar el cotxe en el pàrking gratuït que hi ha just a l’inici del sender.

Tasman Glacier View Track

Adjuntem el mapa de google maps amb els punts més destacats del Tasman Glacier View Track:

Si disposes de més temps en aquesta zona, a més d’aquests dos trails curts, pots fer el “Bull Hut Track”, una pista d’uns 9 kilòmetres anada i tornada que recorre tota la vora oest del llac Tasman. Aquest trail és una mica més complicat que els anteriors i necessitaràs entre 3 i 5 hores per completar-lo. Pots donar un cop d’ull a tota la informació sobre ell aquí.

3. Ruta fins a Akaroa (Península de Banks)

Finalitzats els dos trekkings del dia, la intenció que tenim és de començar la ruta amb l’autocaravana cap a la Península de Banks, ja que estem parlant de recórrer uns 390 kilòmetres en unes 5 hores aproximadament. No ens agradaria deixar-ho per gaire més tard.

Ens acomiadem del White Horse Hill Campsite
Quan ho tinguem tot a punt, després de passar per la dutxa i tot, agafarem l’autocaravana i desfarem la carretera panoràmica SH 80 que ens va portar aquí al Mont Cook Village. Som al migdia i decidim continuar la nostra ruta amb l’autocaravana cap a la Península de Banks. Deixem enrere el White Horse Hill Campsite, el nostre últim allotjament en la zona del Mont Cook, acomiadant-nos d’un dels paisatges més increïbles que mai hem vist i que junt amb els Llacs Pukaki i Tekapo s’han convertit des d’aquest moment en un dels llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles.

Desfem la carretera panoràmica SH 80 cap a la riba sud del Llac Pukaki, i després anem per la SH 8 passant pel costat del Llac Tekapo. Continuem amb la mateixa carretera SH 8 uns 22,5 kilòmetres més i arribem al Burkes Pass.

Burkes Pass

Ens trobem amb un petit poble que ens va sorprendre moltíssim, i és que és com tornar al passat durant una estona. Té una cafeteria, varies botigues i un parell de tallers, però és realment encantador per com està tot decorat. Està ple de cotxes antics, rètols americans típics dels anys 50, dispensadors de gasolina amb solera, màquines expenedores de Coca-Cola súper antigues. És com tornar a estar fent la Ruta 66.

Burkes Pass

Fairlie

A 21,1 kilòmetres de Burkes Pass ens trobem aquest poble. La resta de camí cap a Akaroa és bastant avorrit. Son algo més de tres hores de camí sense punts d’interès en els que valgui la pena parar.

Fairlie Heritage Museum

Nosaltres vam fer una parada tècnica en el poble de Fairlie i vam aprofitar per fer un mos en la cafeteria del Fairlie Heritage Museum. Fairlie és un bon lloc per a una parada tècnica perquè té gasolineres i cafeteries.

Carretera de Fairlie a Geraldine

Seguim rumb a Akaroa i la carretera que va de Fairlie fins a Geraldine està plena de prats verds, així que almenys gaudim del paisatge. De Fairlie a Geraldine hi ha uns 46,5 kilòmetres. Geraldine és un poble bastant gran que també pot ser interessant per a una parada tècnica.

Carrer principal de Geraldine

Carretera de Geraldine a Lincoln

En aquest tram, bastant més ensopit que l’anterior, hi trobem a més bastant tràfic, sobretot de camions. Passem per varis pobles que poden ser útils per posar gasolina o fer la compra en el súper com Ashburton o Lincoln. De Geraldine a Lincoln hi ha 123 kilòmetres (una hora i 30 minuts de trajecte).

Lincoln

Península de Banks

Un cop deixem enrere Lincoln entrem en la península de Banks i estem cada vegada més a prop del poble d’Akaroa.

Península de Banks

Recorrem els primers kilòmetres de la SH 75 mentres ens endinsem en un dels accidents geogràfics més interessants de Nova Zelanda: la Península de Banks. Aquesta petita península amb forma d’engranatge que surt de la terra com un minúscul apèndix es va crear fa 8 milions d’anys en varies erupcions volcàniques.

Península de Banks

A més de la seva interessant història i la seva peculiar forma, la península de Banks és un dels nostres grans imprescindibles de Nova Zelanda perquè alberga una de les carreteres amb millors vistes del país, la Summit Road o Tourist Drive, i l’encantador poblet de Akaroa. Si t’agraden les rutes en bici, a prop d’Akaroa, en el poble de Little River comença el Little River Rail Trail, una de les rutes en bicicleta més importants de Nova Zelanda.

Akaroa
En el centre de la península de Banks es troba el poble de Akaroa, el primer assentament francès del país. De fet, les seves arrels franceses segueixen molts presents en aquest lloc perquè molts dels seus carrers tenen el seu nom en francès. No és Grehan Street, és Rue Grehan.
Akaroa
Akaroa

Nosaltres avui només tenim temps per anar a buscar el nostre allotjament a la ciutat d’Akaroa. És el “Akaroa Top 10 Holiday Park”, ubicat a les afores d’Akaroa, a 1,3 kilòmetres del centre.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 5 hores i 15 min, en un trajecte final de 398,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta del Akaroa Top 10 Holiday Park, als afores de la ciutat d’Akaroa. Es tracta d’un càmping amb totes les comoditats, en el que podràs allotjar-te en zona amb electricitat per 35NZD. A més, encara que sembli que està lluny del centre d’Akaroa, el càmping disposa d’un camí interior des del que arribaràs al centre en menys de 10 minuts.

Categories
NOVA ZELANDA

DIA 26: MOUNT COOK: HOOKER VALLEY TRACK + VISITA MOUNT COOK VILLAGE. Nit a Aoraki Mount Cook Village.

El nostre primer dia a la zona del Mount Cook serà espectacular. La nostra intenció és començar fent el trekking més famós de la zona, el Hooker Valley Track, que ens portarà com a mínim unes 3 hores. Després del trekking i a la tarda, volem visitar la població del Mount Cook Village, i prendre’ns el dia molt més relaxadament que els anteriors.
Índex:
1. Hooker Valley Track
2. Visita Mount Cook Village

1. Hooker Valley Track

Tal i com hem comentat en varies ocasions en el post, creiem que el temps recomanat per veure el Mont Cook seria de 2 dies, dividits de la següent forma:

  • Dia 1: Hooker Valley Track i Poble Mount Cook
  • Dia 2: Kea Point Track, Tasman Glacier View Track i tornada al llac Pukaki per la carretera SH 80.
En cas de tenir únicament un dia en la zona, es poden realitzar les tres caminades per el Mont Cook, això sí, matinant i gestionant bé el temps. Nosaltres en aquesta situació faríem el dia 1 a primera hora el Hooker Valley Track, després el Kea Point i per últim el Tasman Glacier View Track. En el cas de tenir que eliminar un d’ells, el Kea Point seria el menys “imprescindible”.
Mount Cook National Park

Què veure i fer en el Mont Cook

Ubicat en el Mount Cook National Park, el Mont Cook és el pic més alt de Nova Zelanda amb els seus 3724 metres i com no podia ser d’una altra forma, un dels llocs que qualsevol viatger vol veure quan visita aquest increïble país. Conegut pels maorís com Aoraki, fent honor a la mitologia, actualment és conegut com a Mont Cook en honor al famós explorador James Cook. Encara que a dia d’avui no son pocs els grups organitzats que arriben fins aquí son pocs els que es queden més d’unes hores que dediquen únicament a fer alguna foto pel camí, una parada en el famós Hotel Hermitage per després molts, tornar per la SH 80 sense ni tant sols mirar enrere. Et recomanem, sempre que puguis, que no facis això i hi dediquis un mínim de dos dies a aquest lloc, ja que son tantes les coses que veure i fer en el Mont Cook, que estem segurs, te’n penediràs si no ho fas.

Mont Cook

Trekking i senderisme en el Aoraki

Sense cap mena de dubte, aquests son els dos motius bàsics per els que els viatgers venim fins al Mont Cook. Encara que hi ha infinitat d’opcions entre les que escollir, moltes d’elles per escaladors experimentats, nosaltres volem ressaltar les 3 opcions que ens semblen més interessants per realitzar en 1 o 2 dies i que es troben també entre les millors coses que fer en el Mont Cook. A més d’això, tenim en compte que qualsevol d’elles es pot realitzar amb una forma física baixa-mitja i que en cap moment es requereix molt esforç físic. Malgrat això, és molt important tenir en compte que en aquesta zona el clima és molt canviant per lo que encara que son caminades de 3-4 hores val la pena controlar el temps i anar preparat amb roba d’abric i pluja a més d’algo de menjar i aigua, per no passar una mala estona en cas de que el temps canviï durant el recorregut.

Trekking i senderisme en l’Aoraki

Hooker Valley Track

Sense cap mena de dubte, aquest és el trekking més conegut del Mont Cook i un dels més bells del món, segons molts viatgers. El Hooker Valley Track és una ruta d’unes 3 hores aproximadament (anada i tornada) que pots iniciar directament des del poble o millor, des del White Horse Hill Campsite, el nostre allotjament. Aquesta caminata discorre per uns paisatges únics travessant la vall del Hooker, travessant tres ponts penjants per al final, arribar al Glaciar Hooker i un dels grans atractius del trekking és que a partir del segon pont penjant, les vistes del Aoraki son impressionants, ja que el tens just enfront teu en tot moment.

Hooker Valley Track

De totes les activitats que es poden fer en els voltants del mont Cook, per nosaltres sens dubte, el Hooker Valley Track és la millor d’elles.

Hooker Valley Track

Amb un total de 10 kilòmetres (és una pista d’anada i tornada), el Hooker Valley Track ofereix alguns dels paisatges més impressionants que vam veure a Nova Zelanda. Com el seu propi nom indica, aquest trekking serpenteja per la vall del Hooker durant algo més de hora i mitja d’anada i el mateix de tornada, solcant tres impressionants ponts penjants de fusta i corda.

Hooker Valley Track
Hooker Valley Track

Nosaltres vam tardar aproximadament una hora i 40 minuts a l’anada perquè vam anar força tranquils gaudint de les vistes i fent un milió de fotos. El final de la ruta és el llac Hooker (amb el seu preciós color blau verdós i els seus increíbles icebergs), des del que tindràs unes vistes genials del mont Cook al fons.

Hooker Valley Track
Hooker Valley Track

De veritat, si només poguéssim fer un trekking a Nova Zelanda, que sigui aquest. És molt recomanable. Nosaltres vam trigar un total en fer-lo d’unes 3 hores i mitja, perquè vam parar bastanta estona en el Hooker Lake a fer fotos i a menjar algo.

Una de les coses importants que tens que tenir en compte abans de fer aquest trail és el temps. I és que és molt habitual que el cel s’ennovuli i t’impedeixi veure les espectaculars muntanyes dels voltants. A més, quan plou o fa mal temps durant varis dies el tanquen per seguretat. Per això és important que consultis l’estat actual abans d’anar-hi. Pots fer-ho des d’aquí.

Hooker Valley Track
Hooker Valley Track

La veritat és que nosaltres vam tenir molta sort perquè vam fer tota la ruta amb el cel clar. Després de fer el Hooker Valley Track vam preparar algo de menjar en l’autocaravana, vam menjar en una taula de picnic del White Horse Hill Camp, i a la tarda, vam anar a visitar a peu el poble del Mount Cook Village. Vam valorar molt el fet de no haver de tocar per res l’autocaravana, que va estar 2 dies aparcada al White Horse Hill Camp.

2. Visita Mount Cook Village

Als peus de la serralada muntanyosa en la que es troba el Mount Cook hi ha un petit poble, el Mount Cook Village, que existeix principalment per oferir els serveis principals als visitants del parc nacional. Hi ha allotjaments, cafeteries, gasolineres i un fotimer d’empreses oferint activitats al voltant de l’Aoraki: vols en helicòpter, trekkings, passejos en llanxa pels llacs dels glaciars,… Una altra de les coses que es poden fer en el poble del Mont Cook és apropar-te a l’Hotel Hermitage per sopar o prendre algo amb unes vistes úniques al Mont Cook.

Mount Cook Village

En el poble també hi trobaràs el Centre de Visitants del DOC, que a més d’oferir tota la informació necessària per explorar la zona, inclou varies exposicions sobre la història del parc. L’entrada és gratuïta i l’horari d’obertura del Centre és de 8:30 a 17:00 hores. A partir de les 17h, declarem la resta hores del dia com a hores lliures i per descansar i recuperar forces.

Centre de Visitants del Mont Cook Village

Adjuntem el recorregut “a peu” que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 43 min, en un trajecte final de 15,90 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta del mateix que el dia anterior, el Campsite del DOC, el White Horse Hill Campsite, al mateix poble d’Aoraki Mount Cook Village.

Categories
NOVA ZELANDA

DIA 25: LLACS TEKAPO I PUKAKI: OBSERVATORI MOUNT JOHN + CHURCH OF THE GOOD SHEPHERD + RUTA LLAC TEKAPO + PUNATAHU VISITOR CENTER + RUTA LLAC PUKAKI (SH 80). Nit a Aoraki Mount Cook Village.

Finalment hem arribat a la zona dels llacs Tekapo i Pukaki, a punt per atacar la zona del Mount Cook. Avui visitarem els atractius del llac Tekapo (Observatori Mount John i Church of the Good Shepherd), i farem una ruta per la riba est del llac. Finalitzada la mateixa, seguirem la visita pel llac Pukaki entrant el seu Centre de Visitants. Finalment, ens acostarem a l’Aoraki Mount Cook Village per la carretera panoràmica SH 80, on pararem a tots els miradors que poguem.
Índex:
1. Observatori Mount John
2. Church of the Good Shepherd
3. Ruta pel llac Tekapo
4. Punatahu Visitor Center
5. Ruta pel llac Pukaki (SH 80)

1. Observatori Mount John

Llegint la llista de coses que veure i fer en el Llac Tekapo és com ens hem despertat avui després de gaudir durant els últims 3 dies, d’una roadtrip molt i molt intensa, amb molts kilòmetres de carretera. Allotjats en el Lake Tekapo Motels i Holiday Park, organitzem un esmorzar enfront el llac, que ens dóna l’energia suficient per començar el dia animats. En ocasions eclipsat pel seu veí el llac Pukaki, el llac Tekapo és un dels llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles, no solament per la seva increïble ubicació al costat del Aoraki o Mont Cook sinó també pel seu impressionant color blau que a l’igual que el seu veí, han passat a formar part dels paisatges de Nova Zelanda més espectaculars. Encara que en moltes ocasions la visita es redueix a només uns minuts, et recomanem sempre que tinguis temps, a prendre’t mínimament un dia per gaudir de totes les coses que veure i fer en els llacs Tekapo i Pukaki, ja que estem segurs que ambdós llacs, a més de sorprendre, us enamoraran.

Llac Tekapo

Observatori Mont John

Amb 1.030 metres el Mont John és un dels grans oblidats d’aquesta zona del país i t’assegurem, una de les coses que fer en el Llac Tekapo més recomanables. Encara que es pot accedir a peu, després d’una pujada de quasi 3 hores, és totalment accessible en cotxe, per lo que et recomano optar per aquesta última opció. Després de pagar 10NZD en l’entrada, accediràs a una sinuosa carretera que et regalarà unes vistes úniques dels voltants del llac Tekapo per després de 15 minuts trobar-te enfront l’Observatori del Mont John, lloc que pertany a la zona del Aoraki MacKenzie i que des de l’any 2012 està inclosa en la Reserva Internacional de Cel Fosc per ser un dels llocs més increïbles del món en els que observar el cel estrellat. En el cas de que no vulguis venir per la nit, la pujada a qualsevol hora del dia és realment espectacular ja que a més de poder veure els paisatges podràs veure el Llac Tekapo als teus peus, amb aquest color blau turquesa que el caracteritza. A més, si tens temps, no deixis de gaudir d’un bon cafè en la cafeteria que hi ha en la zona més alta, amb una de les millors vistes de Nova Zelanda.

Vistes des de l’Observatori Mount John
Vistes des de l’Observatori Mount John

En cas de voler conèixer més sobre astronomia i gaudir d’un dels cels més espectaculars que hem tingut la sort de veure en els nostres viatges, pots optar per a fer alguna de les següents visites guiades:

Observatori Mont John

2. Church of the Good Shepherd

L’Església del Bon Pastor o la Church of the Good Shepherd, és sense cap mena de dubte, un dels llocs més increíbles de Nova Zelanda i com no podia ser d’una altra forma un dels llocs que veure en el Llac Tekapo imprescindibles. Construïda en l’any 1935, aquesta petita església està ubicada junt al Llac Tekapo, a més de tenir una ubicació envejable, en el seu interior conta amb una sorpresa a modo de finestra panoràmica, que estem segurs, et semblarà brutal. Si vols visitar-la amb tranquil·litat t’aconsellem venir a primera hora del matí o a última hora de la tarda ja que és parada habitual dels autobusos d’excursions organitzades. Recorda que en l’interior no es poden fer fotos i per favor, mostra educació ja no únicament per ser una església, sinó per el lloc en el que es troba i que moltes de les persones que arribem fins allí anem buscant un moment de pau i tranquil·litat i sobretot, gaudir d’un dels llocs més màgics del món. L’horari d’obertura de l’església és de 9:00 a 20:00 hores.

Església del Bon Pastor

A més d’una visita diurna, si t’allotges en el Llac Tekapo o els voltants, t’aconsellem venir quan hagi caigut el sol per gaudir en els entorns d’un dels cels més increíbles que hagis pogut veure. T’assegurem que si el dia és clar, l’espectacle és assegurat. Tant, que és una de les imatges que no oblidaràs. Tingues en compte que després de l’hora de tancament no es pot accedir al recinte de l’església i aquesta està vigilada degut a que en ocasions hi havien turistes que es colaven per fer-se les típiques fotos de Instagram.

Capvespre en l’Església del Bon Pastor

3. Ruta pel llac Tekapo

Rodejar el llac o com a mínim recórrer mitja part és una de les coses que fer en el Llac Tekapo més recomanables. En el cas de que vulguis fer únicament una part, et recomanem optar per la de la dreta (Lilybank Road), ja que és la que discorre més a prop de la costa del llac i té millors vistes. La major part de la carretera és asfaltada i encara que hi ha alguna zona que és de sorra, es pot recórrer perfectament en un turisme o en una autocaravana com la que portem nosaltres.

Recórrer Lilybank Road, una de les coses que fer en el Llac Tekapo

Si tens temps, prent-te aquest recorregut amb calma, per a poder anar fent parades i gaudir d’un dels llocs que visitar en el Llac Tekapo més impressionants. A més, en aquesta zona podràs veure perfectament el blau increïble tant característic d’aquest llac i del llac Pukaki, que els han fet tant icònics d’aquesta zona de Nova Zelanda. Com a curiositat et direm que aquest color es deu a un sediment que hi ha a l’aigua conegut com “farina de roca” que es va formar fa milers d’anys quan un glaciar va desviar el curs del llac, fent que es desprenguéssin aquestes partícules que actualment li dónen aquest curiós i espectacular color turquesa a l’aigua.

Llac Tekapo

Gaudir d’un pícnic

Complement perfecte a la ruta que et proposàvem anteriorment, si tens temps i aquest recorregut et coincideix amb l’hora del dinar, no hi ha millor cosa que fer en el Llac Tekapo que gaudir d’un pícnic improvisat amb unes vistes d’infart. Encara que al llarg de la carretera et trobaràs bastants llocs en els que pots deixar l’autocaravana, t’indicarem a continuació una zona perfecta en la que no sol haver-hi ningú i que té una de les vistes més impressionants del llac. Recorda emportar-te tota la basura, no fer foc en els llocs en els que està terminantment prohibit i no acampar o pernoctar si no està permès.

Llac Tekapo
Com hem dit abans, un cop visitada l’Església del Bon Pastor, anirem a fer una ruta per la riba est del Llac, seguint la Lilybank Road, ja que té millors vistes. La intenció és poder fer la totalitat de kilòmetres fins a la capçalera del llac. Son uns 45 kilòmetres de trajecte amb autocaravana, miradors i grans vistes. Proposem fer un picnic en un dels llocs de la carretera, amb unes vistes d’infart, a prop del Motuariki View Point, a 1 kilòmetre abans, i a 7 kilòmetres del trencall amb el poble. Els principals punts de la ruta que adjuntarem ara en un mapa de google maps, son:

Motuariki View Point: A 7,1 kilòmetres del trencall al poble de Tekapo
Lake Shore 4WD Access: A 7,2 kilòmetres del punt anterior
Lilybank Macaulay River Crossing: Punt del final de la ruta, a prop de creuar el riu

Banyar-se i gaudir de l’aigua més blava del món

I si abans parlàvem del pícnic, ara toca pensar en el bany i és que no hi ha res millor que fer-se un bany en el Llac Tekapo encara que no tenim d’oblidar que l’aigua sol estar bastant freda i que en cas de fer-lo sempre és convenient fixar-se bé en el lloc en el que ho fas i sobretot, que no corris cap perill. Una bona zona per fer-se un bany és enfront al “Lake Tekapo Holiday Park”, el nostre allotjament que et recomanem en el Llac Tekapo i que tenen a més d’unes vistes increíbles una zona molt bona per a banyar-se.

Lake Tekapo

Poble de Tekapo

En la zona sud del llac es troba el poble de Tekapo, en el que a més de tenir una de les millors vistes del llac podràs gaudir de la cadena de muntanyes que en els dies clars es poden veure a l’horitzó. Encara que no és precisament un poble gran, val la pena donar-hi una volta i inclús parar en alguna cafeteria a prendre un cafè i gaudir d’un moment més social en un entorn en el que la naturalesa és l’autèntica protagonista. A més és el lloc perfecte per abastir-nos ja que conta amb un parell de supermercats, gasolinera i diferents restaurants i cafeteries.

Carrer comercial de Lake Tekapo

Observació d’estrelles en el Llac Tekapo

Malgrat que ho comentàvem anteriorment, volem fer menció especial en la observació d’estrelles, ja que aquest és un lloc immillorable per això i una de les coses a fer en el Llac Tekapo més impressionants. Encara que qualsevol punt és bo per això, exceptuant el poble on hi ha més contaminació llumínica, t’aconsellem optar per un dels tres llocs que et comentem a continuació ja que són a més dels més impressionants, els més recomanats:

  • Church of the Good Shepherd
  • Algun punt clar dins de la ruta pel llac Tekapo (Lilybank Road)
  • Mount John
Observació d’estrelles
La nostra proposta és concentrar les visites del Llac Tekapo i el Llac Pukaki en un dia i anar per la tarda-nit fins al Mount Cook Village, per destinar llavors dos dies en aquella zona per fer tots els trekkings importants.
Llac Tekapo

4. Punatahu Visitor Center

Després de dinar de pícnic a la riba est del Llac Tekapo, ens dirigirem cap al Llac Pukaki, concretament al seu Centre de Visitants, ubicat a la riba sud del mateix llac. El llac Pukaki es troba a tant sols 40 kilòmetres del Llac Tekapo, i té uns 180km² de superficie, pràcticament el doble del seu veí, aquest sembla voler competir amb l’anterior tant en bellesa com en ubicació i és que no podem oblidar que és precisament des d’aquí, un dels llocs des d’on es pot veure, si tens sort i el dia és clar, l’impressionant Mount Cook o Aoraki. A més de les impressionants vistes, el Llac Pukaki també es distingeix de la resta de llacs de Nova Zelanda per contar amb aquestes aigües blaves turquesa tant característiques que fan d’aquests dos llocs uns imprescindibles en el país i el lloc ideal per a gaudir d’una o dues jornades seguint aquesta llista de coses que veure i fer en el Llac Pukaki.

Llac Pukaki

Centre de visitants del Llac Pukaki

Ubicat en la zona sud del Llac Pukaki, el centre de visitants anomenat Punatahu Visitor Center, és parada obligatòria per varis motius. El primer i fonamental, les impressionants vistes que tens tant des de l’aparcament com des de la zona interior de la cadena muntanyosa i especialment, del Mont Cook, la muntanya més alta de Nova Zelanda. El segon, la botiga de Mont Cook Alpìne Salmon, on podràs comprar un dels sashimi de salmó més espectaculars que hem vist i que podràs gaudir en alguna de les taules que tenen preparades en el jardí amb unes vistes impressionants al Llac Pukaki i a l’Aoraki.

Punatahu Visitor Center

A més no oblidis que hi ha un servei de bany i un aparcament bastant ampli en el que pots aprofitar per fer alguna aturada i inclús fer alguna ruta caminant per la zona vorejant el llac. Això sí, és punt de reunió de tots els grups organitzats, per lo que si véns a mig matí no és res estrany trobar-te amb desenes de grups fent fotos com bojos a l’Aoraki (sempre que aquest es deixi).

Vistes del Llac Pukaki i el Mount Cook

Com a dada extra, no deixis d’entrar en la zona interior del Centre de Visitants en la que hi ha una explicació del llac, la ubicació i aquest lloc. A més d’aquestes dades, la sala té una de les vistes més espectaculars del lloc. No direm res més…

5. Ruta pel llac Pukaki (SH 80)

Ruta pel llac

Una altra de les coses que fer en el Llac Pukaki, com pots imaginar, és recórre’l. A l’igual que t’hem recomanat en el Llac Tekapo, en aquest et recomanem recórrer la carretera SH 80, que et porta fins al Mont Cook per gaudir d’una de les millors vistes del llac amb l’Aoraki al fons. Tingues en compte que la distància no és més de 40 kilòmetres, per lo que si hi estàs un parell de dies en la zona, pots recórre-la en varies ocasions buscant les millors vistes o únicament per el plaer de gaudir d’un dels llocs que veure en el Llac Pukaki més impressionants.

Nosaltres, després de la visita a la riba est del llac Tekapo, anirem a visitar el Centre de Visitants del Llac Pukaki, i deixarem per després l’exploració d’aquesta ruta pel llac que la farem un cop per arribar durant la tarda al Mount Cook Village.
Llac Pukaki

Miradors en el llac Pukaki

Al llarg de la carretera SH 80 et trobaràs amb diferents miradors, en els que pots parar per contemplar el llac, gaudir d’un agradable passeig o inclús, fer un pícnic. Això sí, és molt recomanable prendre’t-ho amb calma ja que la carretera en alguns trams és estreta i té bastantes corbes, per lo què no has de parar en cap lloc en el que no estigui permès i sempre fer-ho amb precaució i sentit comú. Tingues en compte que la carretera 80 o Mt Cook Road arriba fins a la zona del Mont Cook, per lo que si vols quedar-te en la zona del Llac Pukaki a dormir, algo recomanable si tens temps, hauràs de retrocedir sobre els teus passos fins a l’allotjament. Una altra de les dades importants és recordar que no hi ha gasolineres entre Tekapo i el Mont Cook, on la única que hi ha és bastant cara i molt bàsica. Una altra de les opcions per repostar o abastir-te seria anar a la petita població de Twizel a 10 kilòmetres del centre de visitants.

Miradors en el Llac Pukaki

Sortint del Centre de Visitants anem a fer i recórrer aquesta carretera panoràmica SH 80 que ens portarà fins al Mount Cook. Son 54,7 kilòmetres de recorreguts per la riba esquerra del llac. La carretera 80 està plena de miradors i nosaltres ens ho prendrem amb molta calma i els mirarem de fer tots (Mount Cook Road). Adjuntem el nom dels principals miradors de la carretera 80 (també us els marcarem en un mapa de google maps perquè els tingueu presents):

  • REFLECTING MOUNTAIN VIEW: A 9km del trencall a l’inici del LAKE PUKAKI
  • TAPATAIA MAHAKA PETER’S LOOKOUT (LAKE PUKAKI VIEWPOINT): A 2,9km del punt anterior
  • LAKE PUKAKI LOOKOUT: A 4,1km del punt anterior
  • AORAKI MT COOK SCENIC LOOKOUT: A 8,1km del punt anterior
  • HARLAN’S GATE VIEW: A 6,8km del punt anterior
  • GLENTANNER STREAM: A 4,9km del punt anterior
  • GLENTANNER LOOKOUT: A 650m del punt anterior
  • MOUNT COOK & TASMAN RIVER LOOKOUT: A 4,7km del punt anterior
  • ACLAND LAGOON LOOKOUT: A 1,7km del punt anterior i a 12km del final de la Mount Cook Road
Carretera 80 del Llac Pukaki amb l’Aoraki al fons

Adjuntem el mapa de la carretera 80 amb els principals miradors per aturar-nos, en un mapa de google maps:

Senderisme per el Llac Pukaki

Una altra de les activitats a fer en el Llac Pukaki és senderisme. Encara que no hi ha rutes marcades com a tal, en alguns dels miradors podràs veure com hi ha senders molt fàcils que t’apropen fins a la riba del llac on tindràs una millor perspectiva i on a més, en cas de que el temps acompanyi, podràs gaudir d’un pícnic i un bany. Tal i com comentàvem en el Llac Tekapo, per favor, recorda emportar-te amb tu qualsevol resta de deixalles, ser respectuós amb la naturalesa i sobretot, intenta que lo únic que quedi de tu en aquest increïble lloc siguin les teves petjades a la sorra.

Llac Pukaki

Observació d’estrelles

A l’igual que en el llac Tekapo, la observació d’estrelles en el Llac Pukaki és una autèntica meravella, sobretot si tenim en compte que en els dies clars es pot veure l’Aoraki al fons. Encara que nosaltres aquesta activitat únicament la realitzem en el Tekapo i en el Mont Cook, per lo què hem llegit aquí el cel és també increïble i al clarejar en un dia clar sobre el Mont Cook, és una autèntica meravella.

Twizel

Malgrat no ser una localitat massa interessant, a l’estar a solament 10 kilòmetres del Centre de Visitants del Llac Pukaki, sí que és una bona alternativa per a repostar gasolina, comprar en el supermercat (recorda que no n’hi ha ni en el Llac Pukaki ni en el Mont Cook) o menjar algo en algun dels seus restaurants o cafeteries. Heu de tenir en compte que en línies generals tot és un 10-20% més car que en la resta de Nova Zelanda, degut a la seva ubicació. A més el poble conta amb subministre d’aigua gratuïta en la plaça municipal, algo que aprofiten moltíssims turistes per omplir garrafes o ampolles.

Carretera del Llac Pukaki
Llac Pukaki
Després d’aturar-nos en tots els miradors de la carretera panoràmica SH 80 del llac Pukaki i gaudir com uns nens mentres ho fèiem, arribem al poble de Aoraki Mount Cook Village, on anirem a buscar el nostre allotjament, el “White Horse Hill Campsite”.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 24 min, en un trajecte final de 202,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta d’un Campsite del DOC, el White Horse Hill Campsite, al poble d’Aoraki Mount Cook Village. Per nosaltres és l’opció més recomanable ja que és, ens atreviríem a dir, el camping amb millors vistes de Nova Zelanda. Ubicat en l’inici del Hooker Valley Track i del Kea Point Track té unes vistes úniques al Mount Cook i al glaciar. És impossible reservar-lo amb antelació i un cop arribis, tens que omplir un formulari en la caseta amb el teu nom i dades de l’autocaravana i pagar els 15NZD, que deixaràs en un sobre i ficaràs en una bústia. No oblidis que per la nit i pel matí revisen que tothom hagi pagat i coincideixin les dades del vehicle amb el pagament que hagis efectuat en la bústia. Aquí únicament hi ha instal·lacions de banys i una petita zona de pícnic, però les vistes compensen qualsevol falta d’altre tipus. Tingues en compte que hi ha zones en les que la senyal d’internet és més baixa que altres, per lo que si tens que treballar o necessites tenir cobertura, lo millor és quedar-te en la zona de l’entrada, on a més, estan les millors vistes.

Categories
NOVA ZELANDA

DIA 24: OTAGO COAST: DUNEDIN (11 COSES A FER A DUNEDIN) + PENÍNSULA D’OTAGO (ROYAL ALBATROS + LARNACH CASTLE + SANDFLY BAY) + MOERAKI BOULDERS + BUSHY BEACH + ELEPHANT ROCKS. Nit a Lake Tekapo

Avui, com el dia d’ahir, serà també un dia força intens. Començarem pel matí visitant la ciutat de Dunedin i al migdia ens dirigirem a la Península d’Otago per veure els seus atractius. A mitja tarda posarem rumb a les Moeraki Boulders i no ens aturarem fins a arribar al nostre allotjament al Llac Tekapo.
Índex:
1. 11 coses a fer a Dunedin
2. Península d’Otago
3. Moeraki Boulders
4. Elephant Rocks

1. 11 coses a fer a Dunedin

Coneguda per ser una de les ciutats amb més ambient de Nova Zelanda, no podem oblidar que és aquí on es troba una de les universitats més famoses del país, Dunedin és també coneguda com la Edimburg de la Illa Sud, degut al seu passat escocès. A més d’això, també és la porta d’entrada a la Península d’Otago i el final de la Southern Scenic Road, que hem recorregut durant tot el dia anterior. Encara que després d’haver estat unes hores aquí, creiem que no és un imprescindible, si que et recomanaríem parar encara que sigui un parell d’hores per passejar pel centre i apropar-te almenys a la seva estació de trens. Passem a deixar-te les 11 millors coses a fer a la ciutat de Dunedin:

1. Estació de trens de Dunedin

Construïda a principis de 1.900, aquesta estació és segons diuen, l’edifici més fotografiat del país i un dels més visitats. Fet amb pedra basàltica, destaca en el seu interior els mosaics i vidrieres.

Estació de trens de Dunedin
Interior de l’Estació de Trens de Dunedin

2. Carrer Baldwin

Aquest és el carrer residencial més empinat del món, segons el Llibre Guiness i s’ha convertit també en un dels llocs més fotografiats de la ciutat. El carrer es troba a 4,5 kilòmetres al nord-est del centre de la ciutat, al barri de North East Valley.

Baldwin Street

3. The Octagon

És la plaça central i el cor de Dunedin, petita però molt peculiar degut a la seva característica forma d’octàgon. The Octagon és on comença tot en la ciutat. En aquest lloc podràs trobar centres d’informació turística i el punt de partida de diversos tours. També restaurants, pubs, locals comercials, la catedral, edificis històrics. Tot en un mateix lloc. Un cop a la setmana et podràs trobar amb una fira de carrer en un dels carrers enfront de la plaça, un dels llocs de major moviment de Dunedin. Writer’s Walk és un dels punts turístics de la plaça, on podràs veure plaques inscrites amb paraules de famosos escriptors originaris de Dunedin com altres celebritats que hagin xafat aquesta terra.

The Octagon

4. Speight’s Brewery

No molts ho saben però Nova Zelanda és un país que produeix molta i bona cervesa. Speight’s és una d’elles i disposa d’un tour per la seva fàbrica ubicada en ple centre de la ciutat, així podràs conèixer de la seva elaboració, aprendre a fabricar barrils de fusta per a cervesa i degustar una selecció important d’aquesta beguda local. Speight’s, que va donar les seves primeres llums en el 1876, és una de les poques cerveseries alimentades a gravetat que queden en el món, és a dir, que la fabricació es realitza sense la part superior del recipient, lo que per molts experts milloraria el seu sabor. Pots visitar les seves instal·lacions qualsevol dia de la setmana. Els recorreguts es fan cada dues hores durant la tarda i tenen una durada aproximada de 90 minuts.

Speight’s Brewery

5. Universitat de Otago

També ubicada en el centre de la ciutat, la Universitat de Otago es destaca per la seva elegant façana d’estil victorià. Està construïda en una base de basalt fosc i pedra Oamaru clara lo que genera un contrast molt cridaner per els transeünts. La Universitat fou fundada en 1869 i és l’establiment d’educació superior més antic de Nova Zelanda. La torre del rellotge, que correspon a l’edifici de la rectoria de la Universitat, és un punt de referència important a Dunedin especialment per aquells interessats en l’arquitectura local. Així mateix, varis dels edificis que envolten al principal han conservat aquesta estètica anglesa que li dóna a la Universitat una imprompta especial. Això es complementa amb els jardins de magnòlies que li dónen color i vida.

Universitat d’Otago

6. Jardí Botànic

Si vas a una ciutat que té jardí botànic, sens dubte és un lloc que no et pots perdre. Sempre son atractius, sobretot perquè et parlen molt de la flora i la fauna de la zona. Llocs plens de color i vida que has de visitar, sobretot si son tant complets com el Jardí Botànic de Dunedin, el primer de Nova Zelanda, que es troba ubicat al nord de la ciutat, a només dos kilòmetres de The Octagon. En les seves 28 hectàrees conté més de 6.800 espècies de plantes, entre les que es destaca la secció de plantes nadiues del país. També podràs trobar jardins de roses, camèlies i varies espècies de neret. Un altre sector interessant és l’internacional on podràs observar plantes procedents d’Amèrica, Àsia, Àfrica i Austràlia.

Jardí Botànic

7. Catedral St. Paul’s

És la principal església anglicana de Dunedin i es troba ubicada en The Octagon, la plaça central de la ciutat. Inicialment es va construïr un edifici en el 1862, però aquest va tenir que ser enderrocat ja que els seus materials eren de mala qualitat. Al 1913 s’aconseguiren ajuntar els fons per construïr la que avui és la Catedral de la ciutat que fou consagrada com a tal en el 1919. Aquest mateix any fou construït el seu orgue principal a Londres, el que fou instal·lat a l’any següent. Quasi cinquanta anys després fou desmantellat i reposicionat, quedant tal com pots escoltar-lo avui, amb els seus més de 3.500 tubs. A més d’aquest impressionant orgue, l’estructura de la Catedral de St. Paul’s fa que aquesta sigui imponent, sobretot perquè per arribar a l’entrada s’han de pujar grans escalinates que fan que l’església sembli posada sobre un gran turó i que es vegi més majestuosa de lo què ja és.

Cathedral St. Paul’s

8. Toitu Otago Selttlers Museum

En aquest museu, també conegut com Museu dels Colons de Otago, podràs conèixer la història del país, dels seus orígens i tenir accés a diferents exposicions centrades en els indígenes maorís, xinesos i el reste de migrants que amb els anys fóren poblant el país oceànic. La mostra és bastant entretinguda i actualitzada, sobretot perquè es centra en ítems del nostre dia a dia, com la llar, transport, art, tecnologia i moda. Per a tots els gustos. A més, podràs accedir a esdeveniments i excursions organitzades per el museu. L’entrada és gratuïta.

Toitu Otago Settlers Museum

9. St. Clair Beach

Un passeig indispensable si visites la ciutat és passar la tarda a St. Clair Beach. Existeixen moltes platges en tota la costa, però sens dubte aquesta és la més popular i està només a pocs minuts del centre de Dunedin. És perfecta per qui busqui passar el temps en un ambient ple de vida ja que en St. Clair no només podràs trobar platges perfectes per el bany o onatge ideal per a realitzar surf. Aquí també gaudiràs de cafès, bars i restaurants amb una ubicació i vista quasi inigualable. Si no tens automòbil no et preocupis, hi ha serveis de transport públic regulars des de la ciutat.

St. Clair Beach

10. Signal Hill

Signal Hill és un relleu en altura en el terreny geogràfic de Dunedin. Des de la cima, que arriba als 393 metres, es poden veure el port d’Otago i tota la ciutat. La vista és un dels punts més destacats d’aquest lloc, però no el seu únic atribut. També pots accedir a les diferents pistes per anar en bicicleta per el sector. En la cima de Signal Hill hi ha un monument commemoratiu del centenari de Nova Zelanda amb estàtues dels primers homes que es varen establir a Dunedin. Llavors podràs passejar pel bosc nadiu que l’envolta, una molt bona forma de tancar una jornada en el punt més alt de la ciutat.

Signal Hill

11. Jardí Xinès

No és estranya l’existència d’un jardí xinès a Dunedin, en gran part perquè aquesta ciutat té molt bones relacions amb Shangai. El jardí, proposat per primer cop com a projecte en el 1998, és un autèntic jardí xinès. Fou creat amb el recolzament de l’Ajuntament de Dunedin i el Govern Municipal de Shangai. De fet, moltes de les peces instal·lades en aquest jardí provenen precisament d’artesans xinesos. En aquest lloc podràs trobar sectors de passeig i descans o salons per prendre tè, tot instal·lat de la forma més fidedigna possible, cosa que traslladar-se al país asiàtic no sigui només una ficció. Es troba junt al Museu dels Colons d’Otago.

Jardí Xinès de Dunedin

2. Península d’Otago

Amb una accessibilitat molt bona des de Dunedin, la Península d’Otago conta amb una de les densitats de fauna més importants d’aquesta zona de Nova Zelanda, éssent relativament fàcil l’albirament d’albatros, llops marins i pingüíns. Passem a destacar les visites que varem poder fer per la península:

Royal Albatros

Aquest lloc es troba en l’extrem nord de la Península d’Otago, a 30 kilòmetres de Dunedin, i és el lloc en el que es pot veure la única colònia d’albatros reials en terra ferma. Encara que l’accés a la zona és de pagament, per lo què hem llegit, si pares abans de l’entrada, podràs veure albatros amb molta facilitat i sense tenir que pagar. Adjuntem l’enllaç de la pàgina web amb més informació (els tours que fan, horaris, preus, etc…).

The Royal Albatros Centre
The Royal Albatros Centre

Larnach Castle

Es troba a 4,1 kilòmetres de la badia de Sandfly. És el segon lloc que visitem a la península d’Otago. Aquest castell és una de les grans atraccions arquitectòniques dels entorns de Dunedin i no és per menys, doncs és l’únic castell que existeix a Nova Zelanda. Destaquen lo impecable de la seva estructura i lo ben mantingut que està tot ell, així com l’ampli parc per el que s’envolta. Fou construït en el 1874, en la cima d’un turó, per el polític i empresari William Larnach qui volia una casa de luxe que tingués vistes a la ciutat. El castell el va construïr per a la seva esposa, tanmateix, ja no pertany a aquesta família. Amb el temps va ser traspassat a les famílies més adinerades de la ciutat, les quals actualment realitzen esdeveniments de prestancia en el lloc, com matrimonis o certes celebracions institucionals. Si el vols visitar com a turista també ho pots fer, per 22NZD només pels jardins i 45NZD per l’interior del castell. Adjunto l’enllaç amb la pàgina web del castell. Fan tours per visitar-lo, i l’horari d’obertura del castell és de 9:00 a 18:00h. Nosaltres només el vam visitar per l’exterior i prou.

Larnach Castle

Badia de Sandfly

A 14,5 kilòmetres de Dunedin i a 19 kilòmetres del Royal Albatros Parking. El principal motiu d’anar a aquesta platja és la possibilitat, encara que remota, de veure pingüíns a la sortida del sol i al capvespre. Adjunto pàgina web.

Badia de Sandfly
Badia de Sandfly

Des de l’aparcament habilitat, hi ha un camí de 15 minuts per arribar a la platja.

3. Moeraki Boulders

Visitada la badia de Sandfly, enfilem el camí amb l’autocaravana posant rumb a les Moeraki Boulders, ubicades a 90 kilòmetres cap al nord (un trajecte de 1 hora i 20 minuts aproximadament). Visitar Moeraki Boulders era un dels motius per fer aquest viatge a Nova Zelanda i avui, per fi, anem a poder gaudir d’aquest lloc increïble. Encara que el nom Moeraki es refereix a un petit llogaret de pescadors, probablement tothom associa a aquest nom, que significa “cel adormit”, a un altre lloc, proper, però totalment diferent: Moeraki Boulders o les “pilotes gegants” de Nova Zelanda. Dins de la Moeraki Boulders Scenic Reserve ens trobem aquest conjunt de grans i impressionants roques, enclavades a la platja, amb forma esfèrica perfecta, algunes d’elles de 2 metres de diàmetre i varies tonelades de pes. La llegenda maorí explica que aquestes pedres gegants son les carbasses que varen caure de la canoa Araiteuri, al naufragar enfront a aquesta costa de la Illa Sud de Nova Zelanda, però els científics van una mica més enllà i expliquen que aquest és un procés d’erosió, que ha portat més de 60 milions d’anys i ha convertit aquestes roques de fang i calcita, en increïbles “pilotes” de pedra. A nosaltres ens agrada molt més la primera explicació, però no negarem que la segona, és molt més creïble.

Moeraki Boulders
Moeraki Boulders

Passejar per la platja, esquivant les formacions de Moeraki Boulders, mentres gaudeixes i et sorprens a parts iguals, t’assegurem, és una de les sensacions i experiències més inoblidables que t’emportaràs de Nova Zelanda. I encara que és una experiència increïblement recomanable, volem deixar-te alguns consells perquè aquesta sigui molt més agradable.

Moeraki Boulders

Tal com t’hem comentat, s’ha de tenir molt en compte que per a visitar Moeraki Boulders, ha de coincidir amb marea baixa o dues hores abans o després, per poder veure les formacions al complet. Si ho fas amb marea alta, i a més fa mal temps, és molt probable que no et deixin acostar-te a aquest punt de la platja per seguretat. Pots consultar l’estat de les marees a Google o en la pàgina de “Metservice”.

Moeraki Boulders

Per arribar a Moeraki Boulders tens dues opcions: deixar el cotxe en el pàrking principal i passejar durant uns 5-10 minuts per la platja fins arribar a les formacions rocoses o anar fins el pàrking del restaurant/botiga/Centre de Visitants, que està just al costat de les formacions, deixar allí l’autocaravana, anar al mirador i després baixar per les escales per arribar a les pilotes de pedra. Aquesta última opció no és gratis i hauràs de pagar 5NZD per persona a modo de voluntat. Nosaltres et recomanem deixar el cotxe en el pàrking principal, caminar per la platja, arribar a Moeraki Boulders, fer la visita i pujar pel restaurant per veure el mirador, per després tornar per la carretera/camí interior fins el pàrking principal que no és més de 1 kilòmetre. Això no és per no pagar, és per evitar els grups organitzats, que van directes al restaurant amb els autobusos i a més per fer un recorregut circular, molt més agradable i que et permetrà tenir diferents perspectives del lloc.

Moeraki Boulders

Si et coincideix la visita a Moeraki Boulders amb marea baixa o dos hores abans o després amb primera hora del matí o última de la tarda, és la opció perfecta. Tingues en compte que els grups organitzats solen arribar sobre les 10 del matí i encara que no hi solen estar molt de temps, envaeixen el lloc.

Moeraki Boulders

Com comentàvem anteriorment, amb marea alta s’ha d’anar amb molt de compte, sobretot si fa mal temps, ja que pot resultar perillós. En cas de que et trobis amb aquesta situació i no puguis anar-hi en un altre moment, lo més indicat és anar per la carretera interior fins al restaurant i des d’allí veure les formacions des del mirador. Una altra de les opcions, si fa bon temps i tens unes hores extra, és fer el recorregut de 6 kilòmetres caminant per la costa, des del poble de Moeraki fins a les formacions. És preciós.

Continuem la nostra ruta en direcció a Oamaru, a uns 40 kilòmetres de Moeraki.

Bushy Beach

A 3,3km del centre de la població de Oamaru, ens trobem amb un lloc on hi viu una colònia de pingüíns d’ulls grocs. Es tracta de la platja Bushy Beach. Aquests pingüíns habiten només a Nova Zelanda i es considera l’espècie de pingüí més rara del món (només n’hi ha 6.000 individus, dels quals només hi ha 1.500 parelles capaces de criar). La millor època per veure’ls és a l’estiu (entre desembre i febrer) i al capvespre o una mica abans del capvespre. Nosaltres vam passar per aquí a mitja tarda i no vam veure res…

Bushy Beach
A més dels pingüíns d’ulls grocs, en aquesta zona també podreu veure pingüíns blaus. Molt a prop de Bushy Beach, podreu trobar la Oamaru Blue Penguin Colony, una reserva en la que hi viu una colònia de pingüíns blaus.

Oamaru

Deixem enrere Bushy Beach per visitar un curiós poble que a part de ser conegut sobretot per albergar una coneguda colònia de pingüíns, Oamaru és molt més que això. I és que aquest bufó i original poble té un curiós barri victorià que fou la cirereta perfecta a un dia súper complet recorrent la costa est de l’illa sud de Nova Zelanda.

Oamaru
Oamaru

No deixis de passejar pel barri victorià perquè els edificis son preciosos i no podràs parar de fer-hi fotos.

Oamaru
Oamaru

A l’alçada de Pukeuri (a uns 8 kilòmetres de Oamaru), deixem la carretera SH 1, i agafem la carretera SH 83 que paral·lela al riu Waitaki, ens endinsarà a l’interior de l’illa sud, posant rumb al Llac Pukaki i al Llac Tekapo.

Maerewhenua Maori Painting Site

A 42,6 kilòmetres de Oamaru, existeix una cova amb pintures maorís ubicada al costat de la carretera. Per aquesta zona hi ha varis llocs amb pintures maorís. Adjunto la pàgina web.

Maerewhenua Maori Painting Site

4. Elephant Rocks

Elephant Rocks

A 5,2 kilòmetres de Maerewhenua Painting Site, ens trobem amb un altre lloc singular. És Elephant Rocks. Es tracta d’unes curioses roques enormes que per el seu tamany diuen que tenen forma d’elefant. Aquestes roques, de pedra calcària, son famoses ja que fóren l’escenari de rodatge de la pel·lícula de “Les cròniques de Narnia”. Ens aturem uns 20 minuts per estirar les cames i fer fotos. L’entrada és gratuïta encara que estiguem en un terreny privat. Adjunto la pàgina web.

Elephant Rocks

Takiroa Rock Art Site

A 8 minuts d’Elephant Rocks fem una altra aturada a Takiroa Rock Art Site. Es tracta d’unes pintures rupestres realitzades per la principal tribu maorí de l’illa sud. No son les coves d’Altamira, però si sou per la zona podeu fer-hi una parada ràpida, com vam fer nosaltres. Adjunto la pàgina web.

Takiroa Rock Art Site

Kurow

A 24,1 kilòmetres del punt anterior (Takiroa Rock Art Site) ens trobem a Kurow, un poble perfecte per a fer-hi una parada tècnica.

Kurow

Waitaki Dam Lookout

A 6,1 kilòmetres de Kurow, ens trobem aquest embassament amb una presa amb unes vistes espectaculars. Adjunto la seva pàgina web.

Waitaki Dam Lookout

Lake Benmore

Un altre lloc amb vistes precioses. Aquest llac es troba a 37,3 kilòmetres de la presa anterior.

Lake Benmore

Al poble de Omarama, a 8,5 kilòmetres del Llac Benmore, agafarem el trencall de la dreta per la carretera SH 8 que ens portarà en qüestió de 1 hora de tranquil trajecte, a les ribes dels llacs Pukaki i del llac Tekapo. En aquest segon anirem a buscar el nostre allotjament.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 5 hores i 49 min, en un trajecte final de 396,00 kilòmetres):

Igualment adjunto un mapa de google maps amb els punts i atractius més importants que pots veure a la ciutat de Dunedin:

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Lake Tekapo Motels & Holiday Park, a la riba del llac Tekapo, a 1,9 kilòmetres a l’oest del centre del poble.

Categories
NOVA ZELANDA

DIA 23: CATLINS I SOUTHLAND: WAIPAPA POINT + SLOPE POINT + CURIO BAY + KOROPUPU FALLS + MC LEAN FALLS + CATHEDRAL CAVES + PURAKAUNUI FALLS + NUGGET POINT + TUNNEL BEACH. Nit a Dunedin

Avui farem un dels dies més intensos de Roadtrip, per Southland i Els Catlins, una preciosa carretera amb vistes espectaculars, la qual voreja la costa i anirem parant a tots els punts d’interès, que són molts. Farem nit a la ciutat de Dunedin.
Índex:
1. De Waipapa Point a Slope Point
2. De Curio Bay a McLean Falls
3. De Cathedral Caves a Nugget Point
4. De Roaring Bay a Tunnel Beach

1. De Waipapa Point a Slope Point

Un recorregut pels llocs a veure en Els Catlins és la ruta que tenim programada per avui, després d’haver passat els dos últims dies en la zona de Fjordland. Nosaltres vam preferir la tarda-vespre del dia del creuer a Doubtful Sound d’acostar-nos al màxim a la zona dels Catlins, per així poder enllaçar bé amb tot el dia de l’endemà fent una roadtrip més contínua. La regió dels Catlins és una regió molt desconeguda, malgrat ser una de les més escèniques del país i una de les rutes que es podrien incloure perfectament en la llista sobre els llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles. Amb paisatges en els que abunden els turons ondulants, que en certa manera ens recorden als que vam veure quan vam anar a visitar Hobbiton en la Illa Nord, la ruta més idònia és la que va des de Invercargill a Dunedin, recorrent la SH 92, que és la carretera que va vorejant la costa i té les millors vistes.

Paisatge dels Catlins

A mesura que us aneu endinsant en la ruta pels llocs a veure en Els Catlins, aniràs descobrint la riquesa de la regió en la que abunden les terres de cultiu, boscos impressionants i platges solitàries en les que si el temps acompanya, pots aprofitar per refrescar-te i gaudir d’una jornada inoblidable. A més dels paisatges, en Els Catlins abunda també la fauna i podràs veure, si tens sort, foques i lleons marins a més de balenes franques australs en primavera.

Paisatge de platja dels Catlins

Waipapa Point

A 60 kilòmetres de Invercargill ens trobem amb el far de Waipapa Point. Després de que en l’any 1881 naufragués en aquestes aigües el SS Taranua, costant-li la vida a 130 persones, en l’any 1884 es va construïr en aquest punt, el Far de Waipapa Point. A l’igual que la resta de fars que hem anat visitant al llarg del viatge, per arribar a aquest també hauràs de deixar el cotxe en el pàrking gratuït. Des d’allí pots prendre dos senders, de 10-15 minuts, un interior i l’altre exterior. Segons la nostra experiència, et recomanem anar per l’exterior a l’anada per el que si tens sort, podràs veure lleons marins en plena platja!

Waipapa Point Lighthouse
Lleó marí a Waipapa Point

El trajecte de tornada, et recomanem fer-lo per l’interior, una zona amb més vegetació en la que hi podràs veure uns arbres que han crescut amb formes increïbles degut als forts vents que assoten aquesta zona de la costa.

Arbres a Waipapa Point

Com veieu, es tracta d’un lloc increïble amb unes vistes impressionants. Decidim continuar la nostra ruta que ens portarà a Slope Point en 22 kilòmetres i mitja hora de trajecte.

Slope Point

Conegut per ser el punt més meridional de l’Illa Sud de Nova Zelanda, Slope Point és un altre dels llocs que visitar en Els Catlins. Després de deixar el teu vehicle en el pàrking habilitat per ells, hauràs de recórrer un sender d’uns 20-30 minuts, que discorre per terres privades, fins arribar a un rètol en el que s’indica que aquest, és el punt més meridional de l’illa. Des d’aquí podràs gaudir a més d’uns paisatges únics, en els que els dies de vent, podràs veure com les onades xoquen d’una manera increïble contra les roques. Tingues en compte que aquest sender roman tancat entre setembre i octubre, mesos en els que neixen els bens.

Slope Point

Després d’aquesta visita, que no ens portarà més de mitja hora, tornem a la carretera posant rumb a Curio Bay a 15 kilòmetres de distància, que és la última visita que tenim programada per la ruta d’avui pels llocs que veure en Els Catlins.

Slope Point

2. De Curio Bay a McLean Falls

Curio Bay

Aquest increïble bosc petrificat és un altre dels llocs de la ruta pels Catlins que et recomanem no perdre’t encara que és important venir 4 hores abans o després de la marea baixa per a poder veure’l en la seva totalitat. A més a Curio Bay podràs veure, si tens molta sort, pingüíns d’ulls grocs al llarg del bosc petrificat de milions d’anys o a través del sender que hauràs de creuar fins arribar als miradors. Sobre tot, segueix les normes i respecta el lloc, ja que aquests animals estan en perill d’extinció.

Curio Bay
Curio Bay

Badia Porpoise

A pocs metres de Curio Bay hi ha aquesta badia famosa per ser un lloc perfecte per veure pingüíns i dofins Héctor. Et recomanem agafar-te aquesta visita amb tranquil·litat i sempre que puguis, portar prismàtics ja que en moltes ocasions aquests animals es poden veure, però a bastanta distància.

Badia Porpoise

Si no t’importa no tenir connexió a Internet, en aquesta zona no hi ha cobertura, i vols allotjar-te en un lloc espectacular, no dubtis a fer-ho en el càmping que hi ha a Badia Porpoise. Té unes vistes realment espectaculars, de les millors que hem vist a Nova Zelanda i els preus son molt ajustats, encara que les instal·lacions son també bastant limitades.

Badia Porpoise

Koropuku Falls

L’aparcament d’aquestes cascades es troba a 19,7 kilòmetres de Curio Bay. S’hi arriben a través d’un camí d’uns 20 minuts que creua un rierol Tingues en compte que el camí pot ser una mica relliscós si ha plogut molt en els dies previs. La durada de la visita és d’uns 40 minuts.

Koropuku Falls

McLean Falls

A 35 kilòmetres de Curio Bay hi trobem aquestes altres cascades. Solquem la Chaslands Highway (que va fins a Papatowai solcant el Catlins Conservation Park i la Samson Hill Scenic Reserve). Per arribar a l’aparcament de les cascades McLean s’han de recórrer els últims tres kilòmetres per una carretera sense asfaltar bastant inhòspita. Un cop allí (el pàrking té banys i està bastant bé) tindràs que aparcar i recórrer un 20 minuts caminant que et separen de la cascada.

McLean Falls

És un passeig senzill però el terreny és bastant escarpat i en l’última part hi ha un fotimer d’escales. Una mica de cardio no està gens malament per començar el dia. I a més de l’esforç val moltíssim la pena, de veritat.

McLean Falls

Perquè les McLean Falls son súper boniques. I descobrir-les és com trobar un tresor amagat entre les males herbes.

McLean Falls
McLean Falls

En aquesta zona també es pot fer el trekking Tautuku Hut, però tingues en compte que et portarà unes 4 hores completar-lo.

3. De Cathedral Caves a Nugget Point

Cathedral Caves

Considerat per molts com el punt més turístic d’aquesta zona del país, Cathedral Caves o coves de la Catedral son dues coves que s’endinsen en la roca pràcticament 200 metres i únicament són accessibles 2 hores abans de la marea baixa i dues hores després. És per aquest motiu que és important revisar l’estat de les marees en la seva pàgina web o en Metservice, per fer coincidir la teva visita, ja que sinó no podràs entrar, a l’estar l’accés completament tancat. Un cop hagis aparcat, hauràs de recórrer un sender d’uns 20 minuts a través d’un bosc increïble, fins arribar a la platja, on hauràs de caminar uns 5 minuts fins arribar a la primera de les coves i poder meravellar-te amb aquest increïble espectacle de la naturalesa.

Cathedral Caves
Cathedral Caves

Com comentàvem anteriorment, recorda que únicament pots anar a Cathedral Caves, dues hores abans o després de la marea baixa ja que després es tanca l’accés. Al formar part de la ruta pels Catlins i sempre que et coincideixi amb marea baixa, creiem que és molt interessant fer-ho en el mateix dia de la ruta i inclús allargar el dia seguint la ruta fins arribar a Nugget Point o com el nostre cas, inclús arribar a Dunedin. En el cas de que no t’encaixi amb l’horari de les marees, sempre pots partir la ruta en dos dies i continuar al dia següent.

Cathedral Caves

El preu de l’entrada son 10NZD per persona i es cobren directament en el pàrking. Recorda que per arribar a les coves hauràs de recórrer un sender d’uns 20 minuts a través d’un bosc fins arribar a la platja i no hi ha cap tipus de serveis, ni banys ni on comprar, al llarg de tot el recorregut. Adjuntem l’enllaç on hi trobaràs més informació.

Sender Cathedral Caves

A més, aquesta zona torna a ser territori de les sandflies, per lo què és important portar màniga llarga i pantalons llargs a més de repel·lent. La visita, entre el recorregut i les coves, et portarà aproximadament 1 hora.

Platja de Cathedral Caves

Continuem la nostra ruta i ara ens dirigim al llac Wilkie, que es troba a 8,1 kilòmetres de l’aparcament de Cathedral Caves.

Llac Wilkie

Arribem a l’aparcament del llac Wilkie, un minúscul però encantador llac. Si vols visitar aquest petit llac tens dues opcions:

  • Fer una caminata d’uns 30 minuts anada i tornada
  • Apropar-te al viewpoint que està a només 10 minuts anada i tornada.

Nosaltres no el vàrem visitar perquè vam preferir dedicar-li més temps a altres punts d’interès de la ruta que havíem planificat per aquest dia.

Llac Wilkie

Florence Hill Lookout

A tant sols dos minuts del Llac Wilkie es troba aquest preciós mirador des del que s’obtenen unes vistes impressionants de la platja de Tautuku i de la badia Oyster en general.

Florence Hill Lookout

Si ets amant de les fotos de costa, en aquest lloc gaudiràs moltíssim.

Papatowai

El petit poble de Papatowai no té més que quatre carrers, uns banys públics, una gasolinera que segurament et resultarà súper útil, una platja bonica i un curiós cafè-galeria d’art que vam trobar lamentablement tancat. “The Lost Gipsy Gallery” és un curiós museu ple d’objectes fabricats amb deixalles. L’entrada costa uns 5NZD, però la veritat és que té una pinta increïble. L’horari d’obertura és de 10:00 a 17:00 hores.

The Lost Gipsy Gallery

Purakaunui Falls

Aquestes relativament amagades cascades, son un altre dels llocs que veure a Southland que et recomanem que no et perdis, ja que malgrat no ser especialment impressionants, sí que son un lloc perfecte per fer una parada, estirar les cames i recórrer un petit sender de no més de 10 minuts que et portarà a través d’un bosc fins a la cascada. Es troben a 30 kilòmetres de Cathedral Caves i a 17,1 kilòmetres de Papatowai.

Purakaunui Falls

L’últim tram de carretera de 9 kilòmetres és espectacular, però poc apta per autocaravana, ja que és una carretera sense asfaltar. Aquesta cascada, que és bastant més popular i coneguda que la McLean, a nosaltres ens va semblar menys impressionant. També és molt bonica, però la vam gaudir menys que la McLean. El camí per arribar-hi, d’uns 10 minuts, és molt més fàcil que el de les McLean. Després de menys de 30 minuts, tornem a l’autocaravana per continuar amb la nostra ruta, ara en direcció a Nugget Point, un altre dels punts més interessants de Southland.

Owaka

Seguint el nostre camí cap al preciós Nugget Point ens trobem amb el poble de Owaka, a 14,7 kilòmetres de Purakaunui Falls, un lloc perfecte per a fer-hi una parada tècnica perquè té supermercat i gasolinera. Owaka és a més el principal poble dels Catlins, per lo que pot ser una bona base si tens pensat passar varis dies per aquesta zona de Nova Zelanda.

Owaka

Surat Bay

A 7,1 kilòmetres d’Owaka ens trobem aquesta badia amb una platja molt ampla i tranquil·la en la que es poden veure lleons marins. Havíem inclús llegit que a l’estiu poden veure’s elefants marins i lleopards marins.

Surat Bay

Cannibal Bay

Seguim recorrent els Catlins amb la platja veïna a Surat Bay, Cannibal Bay, ubicada a 17,8 kilòmetres de l’anterior. En aquesta platja també es poden veure lleons marins i volíem provar si hi havia més sort… Doncs res, en aquesta ocasió vam fer també un llarg passeig per la platja però no vam veure cap lleó marí.

Cannibal Bay

Nugget Point

A 40 kilòmetres de Purakaunui Falls (a 1 hora de trajecte) arribem a Nugget Point. És conegut per ser un dels millors llocs dels Catlins i un dels imprescindibles de Southland. Nugget Point no són més que varies roques que sobresurten del mar, amb certa forma de “nuggets” i d’allí el seu nom. Encara que inicialment pot semblar que té poc interès, creiem que és en el conjunt on està el seu valor real, ja que aquestes pedres unides al paisatge i a un far de 1869, fan d’aquest un dels entorns més bells de Southland.

Nugget Point

Per arribar al far tindràs que recórrer un sender molt fàcil d’uns 10 minuts des del que segons vam llegir es poden arribar a veure pingüíns i foques, encara que nosaltres no vam tenir molta sort perquè no en vam arribar a veure cap.

Nugget Point

Després de deixar l’autocaravana en el pàrking, s’ha de recórrer un preciós sender al tall d’un penyasegat d’aproximadament un kilòmetre (el sender és el mateix per l’anada i per la tornada) per arribar al far i a les precioses vistes que des d’allí s’hi obtenen.

4. De Roaring Bay a Tunnel Beach

Roaring Bay

La nostra ruta continua ara al costat mateix de Nugget Point, on ens trobem Roaring Bay, una badia des de la qual es poden albirar pingüíns. Segons vam veure en els rètols que hi ha a l’inici del sender fins a la badia, la presència o no dels pingüíns, que a més en aquest cas son d’una espècie poc comú, depèn dels horaris. Per tenir sort lo millor és provar abans de les 7:00 hores o després de les 16:00 hores.

Roaring Bay

Kaka Point

Encara que ens vam creuar amb aquest poblet de platja de camí a Nugget Point, preferim donar la volta. Si per aquest moment de la teva etapa tens gana, Kaka Point pot ser un bon lloc per parar a menjar. També té una platja molt bonica. Es troba a 8,4 kilòmetres de Nugget Point.

Kaka Point

Balclutha

I deixant enrere la zona de Nugget Point (a 22 kilòmetres de Kaka Point), posem rumb a la ciutat de Dunedin. De camí ens trobem amb Balclutha, un poble bastant gran que és perfecte per una parada tècnica, perquè a més de gasolinera i supermercat, hi ha un fotimer de bars i restaurants.

Balclutha

Tunnel Beach

I ja molt a prop de Dunedin, el nostre punt i final de l’etapa d’avui, ens trobem amb un dels imprescindibles del dia, la platja de Tunnel Beach, ubicada a 107 kilòmetres de Nugget Point i a 6,7 kilòmetres del centre de Dunedin. Per fer aquesta visita hem d’anar molt bé de temps, perquè es requereix unes 2 hores per visitar-la completament. Coneguda pels seus espectaculars paisatges rocosos, retallats per la força del vent i l’oceà Pacífic, Tunnel Beach és un dels llocs més visitats d’aquesta zona de Nova Zelanda. El seu nom prové de quan Cargill va fer un túnel en una de les roques, per així poder anar amb la seva família a la platja que hi ha just a l’altra banda, a fer els seus pícnics de cap de setmana.

Tunnel Beach

Tingues en compte que el sender que hauràs de recórrer per arribar a la formació rocosa més famosa és d’uns 20 minuts l’anada, que tot és baixada, i uns 30-45 minuts la tornada, ja que encara que es realitza pel mateix lloc, en aquest cas és tot de pujada. No hi ha cap tipus de serveis al llarg del camí ni una vegada en la part de la formació rocosa o a la platja per lo què segons a l’hora que hi vinguis, pot ser molt aconsellable portar algo com Cargill, fer un pícnic.

Sender Tunnel Beach

En el cas de que no vulguis realitzar el sender, algo que per altra part et recomanem moltíssim fer, des de la primera part podràs tenir una perspectiva bastant bona de Tunnel Beach. A més, part de la caminata es fa per un terreny privat, algo habitual a Nova Zelanda en aquest tipus de llocs i aquest roman tancat en agost, setembre i octubre, per ser el moment de la cria de ovelles.

Tunnel Beach

En el cas de que vulguis baixar a la platja, hauràs de baixar per les escales del famós túnel, tenint sempre molt en compte que no és aconsellable banyar-se per les corrents i que a més, és preferible fer-ho amb marea baixa encara que aquesta no afecta en cap moment per fer la visita o veure les vistes.

Platja Tunnel Beach

Després de la visita a Tunnel Beach, en la que estem pràcticament 2 hores, entre el recorregut i el temps que passem en la zona de les formacions rocoses, som quasi el capvespre i és hora d’anar a buscar el nostre allotjament a Dunedin.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 5 hores i 10 min, en un trajecte final de 294,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Leith Valley Holiday Park & Motels, ubicat a la ciutat de Dunedin.

Categories
NOVA ZELANDA

DIA 22: DOUBTFUL SOUND I SOUTHERN SCENIC ROUTE: CREUER DOUBTFUL SOUND + CLIFDEN + MC CRAKENS REST LOOKOUT. Nit a prop de Waipapa Point

I tornem a estar en un dia màgic, aquest cop per a fer una activitat encara més especial que el creuer que vàrem fer ahir a Milford Sound. Avui hem contractat un tour que ens portarà fins al fiord de Doubtful Sound, el qual és un fiord tres vegades més gran que el de Milford. Un cop haguem finalitzat aquesta activitat, la nostra roadtrip continuarà per les terres de Southland i anirem a buscar el nostre allotjament a prop de Waipapa Point.
Índex:
1. Creuer Doubtful Sound
2. Roadtrip per Southland
3. Southern Scenic Route

1. Creuer Doubtful Sound

Des de Manapouri pots organitzar el transport a Doubtful Sound, el fiord més profund i el segon més llarg de Nova Zelanda. A vegades anomenat el “So del Silenci”, Doubtful Sound és el més profund (421 metres) i el segon més llarg (40 kilòmetres) dels fiords de l’Illa Sud. La poderosa serenitat del fiord, anomenat Doubtful Harbour per el capità James Cook, que no va navegar fins a l’ensenada perquè semblava una mica estreta, contrasta amb el proper Milford Sound. A l’igual que altres fiords de la zona, Doubtful Sound conté dues capes diferents d’aigua que no es barregen. Els primers metres son aigua dolça, alimentada per l’escorrentia de les muntanyes circumdants. A sota hi ha una capa d’aigua salada del mar. La diferència d’índex de refracció entre aquestes dues capes dificulta la penetració de la llum. Com a resultat, moltes espècies d’aigües profundes, com el corall negre, creien en profunditats comparativament poc profundes.

Doubtful Sound té algunes cascades esplèndides, especialment durant les estacions més humides. A Hall Arm, les cascades Browne cauen en cascada des de 619 metres; Helena Falls a Deep Cove cau 220 metres. La vida silvestre és una altra raó per visitar aquest fiord: estigues atent als dofins mulars, llops marins i pingüins. Els tours a Doubtful Sound surten de Manapouri i impliquen un viatge en autobús molt pintoresc a través de Wilmot Pass. Quan arribis al fiord, podràs explorar-lo en un caiac de mar o navegar amb un dels operadors de creuers.

Doubtful Sound

Nosaltres vam contractar el tour per Doubtful Sound a l’empresa Real Journeys, que també opera a Milford Sound. Adjunto l’enllaç de l’empresa. Vam contractar el “Doubtful Sound Wilderness Cruises”, que és un tour de 7 hores amb un preu de 329NZD (184,24€).

Doubtful Sound

Doubtful Sound és un bonic fiord; tres vegades més llarg que Milford Sound i una superficie deu vegades major amb braços giratoris. Amb els seus pics escarpats, la seva verda selva tropical i les seves retorçades i amagades ensenades, Doubtful Sound et deixarà sense respiració. No hi ha accés directe per carretera, per lo que la única forma d’arribar-hi a Doubtful Sound és un creuer pel pintoresc llac Manapouri, seguit d’un viatge en autobús per Wilmott Pass, la carretera més cara (i majestuosa) de Nova Zelanda. Farem una pausa en el camí per experimentar la densa selva tropical de Fjordland i veure Doubtful Sound brillant a sota. Aquest aïllament fa d’aquest fiord un lloc molt especial, només aquells que el conèixen poden veure’l. Un cop que arribis, abordaràs el “Patea Explorer” per un creuer de 3 hores (aproximadament) per Doubtful Sound, un espectacular fiord. Durant el creuer, el nostre expert i amigable patró o guia de naturalesa compartirà amb nosaltres la seva passió per la regió. Sempre estan llestos per respondre preguntes, senyalar punts de referència i brindar tota la informació sobre la variada vida silvestre que pots veure, inclosos dofins, llops marins i l’estrany pingüí amb cresta de Fjordland.

Doubtful Sound

L’Exprés del Sud, M.V. Sinbad, Mariner o Fjordland Navigator poden reemplaçar el Patea Explorer si el manteniment o els horaris ho requereixen.

Doubtful Sound

Coses que has de saber:

  • Navegaràs per el cristal·lí llac Manapouri fins a West Arm
  • Lo més destacat és el viatge en autocar a través de la selva tropical de Fjordland i per Wilmot Pass.
  • El patró o guia de la naturalesa ens informarà de tot sobre la flora i fauna úniques de la regió.
  • Doubtful Sound es troba en la remota Fjordland, sense WIFI disponible, el lloc perfecte per a desconnectar-se i recarregar energies.
Doubtful Sound

Informació extra

  • Degut al viatge de varis trams i l’accés al moll flotant, haurem de tenir un nivell raonable de mobilitat
  • Manapouri Café estarà obert tots els dies des de les 9:00 a.m. El menú de la cafeteria inclou una varietat de deliciós menjar casolà i cafè Allpress perquè gaudeixis abans del creuer o el portis amb tu
  • Hi ha molt estacionament gratuït a Manapouri. Hi ha aparcament diürn junt al Centre de Visitants. Hi ha estacionament nocturn disponible a View St. a només 2 minuts a peu del nostre Centre de Visitants de Manapouri.
  • Aperitius i begudes també estan disponibles a bord
  • El tour és apte per a totes les edats
  • Totes les experiències de Doubtful Sound comencen en el nostre Centre de Visitants de Manapouri, ubicat a 64 Waiau Street. Manapouri està entre 2,5 i 3 hores en cotxe de Queenstown i a 30 minuts en cotxe de Te Anau.
Doubtful Sound

Què portar

  • Sabates/botes antilliscants, jaqueta impermeable, suéter/jaqueta polar abrigada, bloquejador solar/ulleres de sol, repelent d’insectes i càmara fotogràfica
  • Recorda portar medicació personal, inclús per l’asma i les al·lèrgies
  • Com que es tracta d’una aventura de 7 hores, et recomanem que portis un dinar per emportar o demanis una “lonxera” en el nostre Manapouri Café.
Tour Doubtful Sound

Com s’arriba a Doubtful Sound

La única forma d’arribar a Doubtful Sound és mitjançant un recorregut. No hi ha camins cap a Doubtful Sound. La seva ubicació remota és una de les coses que fa tant especial aquest lloc, ja que un nombre limitat de persones poden visitar-lo cada dia. Per arribar a Doubtful Sound, primer creuaràs el llac Manapouri en vaixell i llavors abordaràs un autobús per creuar Wilmot Pass. Això et portarà a l’extrem oriental de Doubtful Sound, on començarà el teu creuer.

Mapa i ubicació de Doubtful Sound

Tour de dia de Doubtful Sound

La forma més popular de visitar Doubtful Sound és mitjançant una excursió d’un dia. Aquesta excursió d’un dia comença en el llac Manapouri. El millor lloc per allotjar-se per a una excursió d’un dia a Doubtful Sound és la petita ciutat de Manapouri o a Te Anau (a 20 minuts en cotxe de Manapouri). També pots fer una excursió d’un dia a Doubtful Sound des de Queenstown, però amb 2 hores addicionals de viatge en cada sentit (per un total de 4 hores), aquest es converteix en un dia molt llarg. Aquí explicarem una descripció general de l’excursió d’1 dia a Doubtful Sound amb l’operadora Real Journeys.

Doubtful Sound

En total, aquesta excursió d’un dia dura 7 hores i comença i acaba a Manapouri:

  • 10:00 am: Creuer pel llac Manapouri
  • 11:00 am: Viatge en autobús per Wilmot Pass
  • 12:00 am: Creuer a Doubtful Sound
  • 3:00 pm: Passeig en autobús per Wilmot Pass
  • 4:00 pm: Creuer pel llac Manapouri
  • 5:00 pm: Arribada a Manapouri
Doubtful Sound

De Te Anau a Manapouri

Ens despertem amb cel clar i molt de sol en el dia que fem el creuer. També tenim l’esperança de poder veure el sol també a Doubtful Sound. Hi ha un trajecte de 15 a 20 minuts en cotxe des de Te Anau fins a Manapouri. “Real Journeys” (Real NZ) és l’empresa que organitza l’excursió d’un dia a Doubtful Sound. Disposen d’un Centre de Visitants i un ampli aparcament sobre el riu Waiau, punt de partida d’aquest recorregut. El check-in el vam realitzar 30 minuts abans de l’inici de l’excursió. Aquí hi ha una petita cafeteria que ven cafè i pastissos i és el lloc per recollir el dinar, si en demanes un com a part de l’excursió. També ho ha la opció de preparar un dinar tipus picnic i portar-lo en lloc del dinar proporcionat.

Sortida de Real NZ a Manapouri

Creuer pel Llac Manapouri

El creuer pel Llac Manapouri va començar a les 10h del matí. Varen tardar 50 minuts a creuar el llac. Quan més naveguis pel llac, més boniques seran les vistes. A mesura que deixis enrere Manapouri i naveguis cap al cantó oest del llac, les muntanyes es fan més altes i el paisatge es torna més espectacular. Això és només una mostra de lo què veurem un cop que arribem a Doubtful Sound. El creuer finalitza en el Centre de Visitants de West Arm, junt a l’estació hidroelèctrica de Manapouri. Aquí tenim uns minuts per utilitzar els banys abans de pujar a l’autobús. El dia que vam fer el tour hi havia tres autobusos grans que transportaven passatgers.

Lake Manapouri
Lake Manapouri

Autobús sobre el Pas de Wilmot

Aquí és on es varen acabar els cels clars i vam rebre les primeres pluges. Durant 50 minuts, l’autobús gira i gira sobre el pas Wilmot. El nostre conductor d’autobús ens va dir que aquesta era la carretera més cara de construïr a Nova Zelanda. En el punt més alt, podràs baixar-te de l’autobús i prendre fotografies del Doubtful Sound. El dia que vam fer el tour, la pluja i els núvols ens van treure la vista, però en un dia més clar, la vista és bonica. Lo més notable d’aquest viatge en autobús és la selva tropical per la que viatja. Els arbres i roques coberts de molsa, les falgueres de Nova Zelanda i una llarga llista de cascades mantenen interessants les vistes al llarg del camí.

Foto del Doubtful Sound des del Wilmot Pass
La mateixa foto en un dia clar
Consell de viatge: Asseu-te en el cantó esquerre de l’autobús per gaudir de les millors vistes,

Creuer Doubtful Sound

El creuer pel llac Manapouri i el viatge per el pas Wilmot son bonics, però aquest és el moment que estaves esperant. Durant les pròximes 3 hores, navegaràs per el Doubtful Sound, amb alguns viatges secundaris pels braços que surten del fiord.

Consell de viatge: Immediatament després d’abordar el catamarà Doubtful Sound, escull alguns seients on el teu grup pugui asseure’s junts. Hi ha seients en l’interior i a l’aire lliure. Preferim els seients interiors perquè son més càlids i secs i teniem una taula on podiem posar les nostres coses.

Quéda’t en el teu seient fins que tothom s’hagi instal·lat i comenci el creuer. Llavors aixeca’t i camina al voltant del vaixell per gaudir de les vistes. Disposaràs de seients en l’interior amb taula quan vulguis descansar, escalfar-te o menjar. No importa en quin cantó del vaixell t’asseguis, ja que ambdós costats tenen bones vistes i tens la flexibilitat de caminar per l’exterior del vaixell. Per aquells que prefereixin quedar-se a casa, el què no vegin a l’anada ho veuràn a la tornada. El dia que vam fer el creuer, vam navegar cap al mar de Tasmania, on vam poder veure foques descansant en les roques. També vam navegar per Crooked Arm i Hall Arm.

Doubtful Sound és bonic, amb les seves muntanyes escarpades, cascades i vegetació. Però el més destacat per nosaltres fóren els braços. Es tracta de cossos d’aigua més estrets amb parets muntanyoses més empinades i paisatges més espectaculars. I com veuràs en les nostres fotos, encara que vam tenir un matí brillantment assolellat a Te Anau, estava bastant ennuvolat a Doubtful Sound. Aquí us deixem el creuer de Doubtful Sound en fotos.

Deep Cove, el punt de partida del Doubtful Sound Cruise
Doubtful Sound
Blanket Bay Hotel
Lady Ellis Falls
Mirant el Doubtful Sound des del Mar de Tasmània
Lleons marins sobre les roques al Mar de Tasmània
Crooked Arm
Hall Arm
Hall Arm
Vistes des del vaixell

Retorn a Manapouri

Per retornar a Manapouri, repetiràs el viatge en autobús per el pas Wilmot i el creuer per el llac Manapouri. Arribem a Manapouri un xic abans de les 5 de la tarda. En general, és un dia llarg. A nosaltres ens va encantar de principi a fi i vem veure que tot el viatge fou molt bonic, amb els braços de Doubtful Sound com lo més destacat. No som partidaris de passar un dia complet en vaixells i autobusos, ni tant sols en paisatges extraordinaris com Doubtful Sound. Realment vam veure que sí que valia la pena haver-ho fet.

Wilmot Pass, amb el Doubtful Sound de fons

2. Roadtrip per Southland

Son les 5:00h de la tarda, i arribem del Tour a Doubtful Sound realment astorats i amb la boca oberta. Anem a buscar l’autocaravana i emprenem el camí que ens ha de dur a prop del Far de Waipapa Point per allotjar-nos en el dia d’avui. Tenim un bon tros de ruta, unes 3 hores i varis atractius per veure, així que no ens demorem i comencem la ruta. Sortim de Manapouri cap al sud, per carreteres locals per anar a buscar la Southern Scenic Route.

Jericho-Blackmount Forest

I deixant enrere Te Anau i Manapouri comencem a travessar aquest bosc gràcies al qual recuperem aquest paisatge verd que ens recorda molt als nostres primers dies a Nova Zelanda. Si tens sort, des del cotxe o la autocaravana, veuràs alguns cérvols camuflats.

Ruta per Southland

Clifden

A 69,8 kilòmetres de Manapouri i abans d’arribar a la costa, ens trobem amb el poble de Clifden, envoltat de prats de verds infinits. En aquesta zona hi ha dues coses interessants que pots veure i fer:

  • Clifden Caves: Aquestes coves de pedra calcària es van formar fa 18 milions d’anys i alberguen estalagtites, estalagmites i cucs lluminosos com les de Waitomo. Es poden visitar gratis i per lliure, però abans d’aventurar-te, dóna-li un cop d’ull a això, perquè entrar a una cova d’aquestes característiques sense experiència no és cap joc.
  • Clifden Suspension Bridge: Aquest pont penjant, que és probable que ara et sembli inútil, en la seva època era un dels enllaços més importants entre el sud de Nova Zelanda i la resta del país. Fou construït a finals del segle XIX sobre el riu Waiau i va romandre en funcionament fins a l’any 1978. La construcció d’un pont d’aquesta envergadura fou una important gesta d’enginyeria local.
Clifden Bridge

Tuatapere

A 9,3 kilòmetres de Clifden. Aquest agradable poblet que conta amb varis càmpings i amb gasolinera (per si necessites fer una parada tècnica), presumeix de ser la capital novazelandesa de la salsitxa.

Tuatapere

En el passat, aquest poble vivia de l’explotació de la fusta, però en l’actualitat està dedicat al turisme quasi per complet, i és una bona base per fer alguns dels trails de la zona (com el Hump Ridge Track) o alguna activitat d’aventura en les aigües del riu Waiau.

Tuatapere
De Camí a Waipapa Point, sortint de Tuatapere

3. Southern Scenic Route

Mc Crakens Rest Lookout

I arribem a la costa sud de Nova Zelanda. I aquí comença el nostre periple per la Southern Scenic Route, que recorre la costa entre Te Waewae Bay, just per sota de Tuatapere, i el poble de Riverton. La nostra primera parada és a 11,8 kilòmetres de Tuatapere, en el mirador McCrakens Rest Lookout, des del que s’obtenen unes vistes precioses de la costa i de les muntanyes de Fjordland a la llunyania. A més, hem llegit que si tens sort pots veure des d’allí a dofins i… fins i tot balenes!

McCrakens Rest Lookout
McCrakens Rest Lookout

Això sí, prepara’t pel vent, perquè en aquesta zona no et salvaràs d’ell.

Colac Bay

A 24,9 kilòmetres del mirador anterior, a uns 20 minuts a l’est del mateix, es troba Colac Bay. En aquest tram de carretera hem gaudit moltíssim de les vistes del camí. Colac Bay és un agradable poblet que té una platja famosa entre els surfistes.

Carretera a Colac Bay

Si lo teu no és surfejar onades, també és perfecta per fer-hi algun passeig perquè és tranquil·la i hi fa un xic menys de vent que a McCrakens Rest Lookout i que en les platges que aniràs trobant després en aquesta mateixa carretera.

Riverton

I a tant sols 10 minuts de Colac Bay es troba el poble pesquer de Riverton. A més de ser bonic i tenir varis punts d’interès, és un lloc perfecte per fer una parada tècnica perquè té gasolinera i botigues per comprar queviures. La zona més interessant de Riverton és Palmerston Street, que té un fotimer de bars i cafeteries, alguns d’ells dins d’edificis del segle XIX. A més, també et trobaràs alguns graffitis bonics i un museu amb la història local que hem llegit que és súper interessant (encara que nosaltres no el vam visitar per falta de temps).

Riverton

Invercargill

Després de separar-nos una mica de la costa i recórrer algo més de 40 kilòmetres cap a l’est, arribem a Invercargill, la ciutat més gran que hem vist en bastants dies. I és curiós, perquè se’ns feu molt estrany, perquè feia tant sols unes hores que estàvem recorrent en vaixell un dels llocs més recòndits del planeta.

Invercargill

Invercargill és una ciutat bastant animada, amb varis punts d’interès interessants i que a més té un carrer enorme ple de botigues i restaurants que es camuflen entre edificis antics (molt a l’estil de lo què havíem vist a Riverton). És una ciutat súper curiosa, amb una barreja en la seva arquitectura que ens va cridar moltíssim l’atenció. I encara que nosaltres no vam poder dedicar-li tot el temps que ens hauria agradat perquè volíem arribar de dia als següents punts d’interès, us deixem aquí tot lo què pots veure i fer a Invercargill:

  • Completar el Invercargill Heritage Trail visitant tots els edificis històrics de la ciutat. És molt interessant.
  • Visitar el museu Bill Richardson Transport World, el que presumeix de ser el museu de l’automòbil privat més gran del planeta.
  • Passejar pels Otepuni Gardens.
  • Visitar el poble de Bluff, situat al sud de la ciutat i conegut per les ostres.
Invercargill

Catlins Coastal Route

I ja som molt a prop del nostre allotjament. Deixem enrere Invercargill i posem rumb cap a Waipapa Point per la Catlins Coastal Route, una preciosa carretera amb unes vistes espectaculars en la que, per cert, no hi ha gasolineres, així que sigues previsor i carrega el tanc abans de sortir de Invercargill.

Catlins Coastal Route

Si t’agrada la costa i els viatges en cotxe, gaudiràs moltíssim en aquesta carretera. Nosaltres en aquesta etapa d’avui vam completar el tram entre Fortrose i Waikawa (continuaríem al dia següent), que son uns 36,90 kilòmetres, fins arribar en el nostre allotjament d’avui encara de dia.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 8 min, en un trajecte final de 249,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Waikawa Harbour View – Catlins Accomodation, ubicat al poble de Waikawa, a 30 kilòmetres a l’est de Waipapa Point.

Categories
NOVA ZELANDA

DIA 21: MILFORD SOUND: CREUER PER MILFORD SOUND + MILFORD HIGHWAY + MANAPOURI. Nit a Manapouri

El segon dia que passem a Milford Sound serà màgic, ja que avui tenim contractat el Creuer pel Milford Sound pel matí, que és com posar la cirereta al pastís del viatge a Nova Zelanda. Navegarem per les aigües tranquil·les del fiord, gaudint dels penya-segats i de les aturades en els punts més interessants. Per la tarda tornarem per la fantàstica carretera Milford Highway fins a Te Anau i d’allí, anirem fins a Manapouri, ja que l’endemà ens embarcarem en un altre creuer pels fiords.
Índex:
1. Creuer pel Milford Sound
2. Milford Highway
3. Manapouri

1. Creuer pel Milford Sound

Si tens pensat viatjar a Nova Zelanda pròximament, una de les activitats que no et pots perdre per res del món és el creuer per Milford Sound. Per nosaltres, és un dels grans imprescindibles de Nova Zelanda. Havíem llegit en varis blogs que el creuer per Milford Sound era decepcionant, sobretot si ja havies visitat abans algun fiord de Noruega. I la veritat és que nosaltres el vam gaudir moltíssim i t’ho recomanem de tot cor.

Creuer per Milford Sound: el paisatge és brutal

Aquest contrast entre les enormes muntanyes que voregen el fiord i l’aigua sobre el que descansen, aquesta naturalesa imponent que et fa sentir petit quan més avances cap al mar, aquesta atmosfera tant especial que es respira… Milford Sound ens va robar el cor, per això no podem evitar recomanar-te que facis un creuer per les seves aigües. S’extén al llarg de 15 kilòmetres fins a l’interior de Fjordland des del mar de Tasmania i les muntanyes que el rodegen arriben fins als 1.200 metres en alguns punts. És tant impressionant que en alguns moments del creuer et sentiràs molt minúscul.

Creuer per Milford Sound

Durant el creuer per Milford Sound, a més de l’aclaparadora bellesa de la naturalesa que envolta el fiord, veuràs bastant fauna marina (foques, dofins i pingüíns) i unes impressionants cascades que llisquen pels empinats perfils de roca. Hi ha un fotimer d’opcions diferents de creuers: amb menjar, sense menjar, amb begudes a bord, vaixells grans, vaixells més petits, amb cobertes més àmplies i més reduïdes, passejos més llargs i més curts… Aquí com en quasi tot, depèn del temps que tinguis i dels diners que estiguis disposat a gastar. Et trobaràs infinitat de preus diferents per un creuer per Milford Sound: des de 25 euros fins a més de 100. Òbviament, quan més barat sigui, més precari serà el servei. Si viatges a Nova Zelanda en temporada alta, hauries de reservar amb antelació, perquè encara que és veritat que hi ha varies empreses dedicades a fer creuers per Milford Sound, pots arribar a quedar-te sense plaça en l’horari que el vulguis fer.

Cascades que et trobaràs pel camí

En general, tots els creuers per Milford Sound fan un recorregut circular pel fiord. Alguns arriben fins al mar i altres dónen la volta una mica abans. Hi ha bastantes possibilitats en quan a horaris, però nosaltres creiem que la millor opció és començar-lo a primera hora del matí després d’haver passat la nit anterior per la zona. D’aquesta manera pots dedicar el dia anterior a recórrer la preciosa carretera que arriba a Milford Sound i a fer alguna activitat per la zona. Tingues en compte que si esculls fer el creuer a l’hora en la que està baixant el sol (que dependrà òbviament de l’època de l’any), tindràs molta menys visibilitat, sobretot a l’anada. El mig matí sol ésser la pitjor opció sobretot perquè sol ser la hora a la que arriben els grups organitzats i es massifica tot bastant. A l’hora de planificar el teu creuer per Milford Sound has de tenir en compte que en temporada baixa les sortides es redueixen quasi a la meitat per lo què tindràs menys opcions d’horari per escollir.

El paisatge és realment impressionant

Els passejos en vaixell normalment duren entre 1,5 i 3 hores, en funció dels serveis que hagis contractat a bord. La majoria de creuers per Milford Sound conten amb audioguies i videos que t’expliquen la història del fiord i de les cascades i els punts d’interès que vas veient pel camí. Si ets un aficionat de les fotos, potser no tingui sentit que contractis un creuer amb menjar o sopar, perquè et resultarà complicat sopar, gaudir de les vistes i fer fotos a la vegada. En el Milford Sound hi ha sis empreses que realitzen creuers pel fiord: Southern Discoveries, Real Journeys, Go Orange, Jucy Cruises, Cruise Milford i Mitre Peak Cruises. Cadascuna té el seu enllaç.

Creuer per Milford Sound

Cadascuna té les seves coses bones i les seves coses dolentes: algunes estan més enfocades als tours massius, tenen vaixells enormes i l’experiència és algo menys autèntica. Per lo general, quan més barat sigui el creuer, més gran serà el vaixell en el que ho facis i més la gent amb la que ho compartiràs. Algunes empreses, com Jucy Cruises, tenen les dues opcions per escollir: creuer normal i creuer premium. I la diferència principal és el tamany del vaixell i la comoditat dels seients.

Cascades que et trobaràs pel camí

Us deixo a continuació les opcions més bàsiques de creuers per Milford Sound perquè puguis escollir la que més s’adapta al teu pressupost.

Adjunto també alguna opció per pressupostos més folgats:

El paisatge és brutal

Nosaltres tenim pensat reservar des d’aquí a casa, amb les companyies Go Orange, Southern Discoveries o Mitre Peaks. Hem recomanat aquestes companyies perquè coneixem casos de clients satisfets amb les mateixes.

Creuer per Milford Sound

La veritat és que per molt que t’expliquem en què consisteix o com es desenvolupa el creuer no et podràs fer-te una idea de lo impressionant que és en viu i en directe. Un cop arribis a la terminal de ferrys hauràs de dirigir-te al mostrador de la companyia que hagis contractat (totes estan super visibles) i fer el check-in. Et donaran les indicacions necessàries per anar a l’embarcador i muntar en el teu vaixell quan sigui l’hora.

Foques prenent el sol en una roca

A l’entrar en el vaixell t’explicaran algunes mesures de seguretat i et convidaran a servir-te un cafè (pots beure tot el tè o el cafè que vulguis durant el viatge, és gratuït). I a navegar! Durant tot el camí aniràs escoltant explicacions en anglès sobre la història, la fauna i la flora de Milford Sound. Si no saps anglès, no et preocupis, perquè també tenen disponibles fulletons en espanyol. Et deixo a continuació el mapa amb el recorregut que segueix el creuer:

Mapa del creuer per Milford Sound amb l’empresa Mitre Peak

Igual que amb altres activitats del nostre viatge a Nova Zelanda, aquí vam tenir la sort de fer-lo havent plogut moltíssim el dia anterior, per lo què totes les cascades que hi ha al llarg del fiord estaven precioses. Per el camí aniràs veient cascades, foques o dofins (si tens sort). A més, en varis moments del recorregut, el capità del vaixell es col·loca sota de les cascades i si estàs fora t’empaparàs (tranquils, perquè avisen). La veritat és que fou divertidíssim.

Cascades que et trobaràs pel camí

Et recomanem per exemple, l’empresa Mitre Peak per fer el creuer per Milford Sound. Perquè?

  • M’atreveixo a dir que de tots els vaixells que vam veure en el port, el de Mitre Peaks és el més petit, i això fa que l’experiència sigui molt més autèntica.
  • El personal a bord va estar súper atent durant tot el trajecte. Ens preguntaven de tant en tant si anàvem seguint bé les explicacions, si teníem algun dubte, etc… Ens vam sentir en família. Perquè et facis una idea, en un dels moments en els que s’albiren foques des del vaixell, jo estava a l’interior i la guia va venir a avisar-me perquè no me les perdés.
  • El nostre creuer oferia tè i cafè gratis durant tot el viatge, i la veritat és que amb la fresca que feia aquell dia, ho vam agraïr moltíssim.
  • El capità del vaixell es va apropar a les cascades en nombroses ocasions (tant que ens vam empapar) i això va convertir el passeig en algo súper divertit.
  • Els seients del vaixell son com sofàs. Més que un ferry semblava l’interior d’un Starbucks, i això el fa molt més acollidor.
  • Presumeixen de ser l’únic creuer de Milford Sound que va més enllà i surt fins el mar de Tasmània.
Creuer per Milford Sound

Consells per realitzar un creuer per Milford Sound

  • El pàrking més proper a la terminal des d’on surten els creuers per Milford Sound costa 10NZD, així que si te’l vols estalviar pots aparcar gratis en un parking que està més allunyat. Des d’aquest aparcament surten autobusos cada 15-20 minuts que et deixen a la porta de la terminal de creuers. Si ho prefereixes, també pots anar caminant des d’aquí (son uns 25 minuts).
  • El recorregut caminant des del Centre de Visitants fins a la Terminal dels Creuers és bastant bonic, així que no deixis de fer-lo a l’anada o a la tornada, perquè obtindràs unes vistes precioses.
  • Si tens intenció d’anar a Milford Sound, fer el creuer i tornar en el mateix dia t’ho desaconsello totalment. Si ho fas d’aquesta manera no gaudiràs al 100% de tot el què Milford Sound i el camí per arribar fins allí tenen que oferir-te. La carretera a Milford Sound és realment impressionant.
  • Procura estar almenys 20 minuts abans en l’embarcador del teu creuer per Milford Sound per no tenir que córrer.
El paisatge és realment impressionant

2. Milford Highway

Havent realitzat el creuer pel Milford Sound, la nostra intenció és prendre’ns el retorn amb molta calma. Voldrem tornar a fer el camí panoràmic que comunica el Centre de Visitants amb l’edifici de la Terminal dels ferries. No ens cansarem gens de fer aquest camí. Son uns 20-25 minuts de paisatges espectaculars. Fins la tarda no tenim previst tornar per la carretera Milford Highway, aquest cop sense realitzar tantes aturades com en el dia anterior. Un cop arribats a Te Anau, posarem rumb amb l’autocaravana fins al poble de Manapouri, que es troba a 22 kilòmetres de Te Anau per la carretera SH 95.

Milford Sound

3. Manapouri

De camí a Manapouri, ens trobarem amb un trencall que ens portaria al Kepler Track Car Park, on comença la famosa ruta senderista de Kepler Track. La mateixa ruta es pot adaptar per un dia fent entre 8 i 10 hores per un recorregut de 28 kilòmetres. Comences en principi a Kepler Track Car Park i tornes al mateix punt.

Kepler Track Car Park

Seguidament arribem a Manapouri. És el poble que suposa el punt de partida dels creuers que es fan pel fiord de Doubtful Sound. Això és lo què farem nosaltres demà al matí. Per la tarda, i durant el temps que necessitem, farem una visita al poble i entorns de Manapouri.

Arribant a Manapouri
Vistes del Lake Manapouri

Si estàs a Manapouri, si tens temps, no deixis d’apropar-te a les ribes del llac, perquè les vistes son precioses. En aquesta zona també hi ha varis trails importants que pots fer si ets amant del senderisme: el Kepler Track (de 60 kilòmetres, es fa en 4 o 5 dies) o el Dusky Track (de 84 kilòmetres, es fa entre 8 i 10 dies). I si lo teu és el caiac, també hi ha un fotimer d’opcions disponibles en el Llac Manapouri.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 10 min, en un trajecte final de 248,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Possum Lodge, al mateix poble de Manapouri, a la Murrel Avenue, amb unes vistes impressionants del Lake Manapouri.