Categories
FRANKFURT AM MAIN

Dia 2: Ribes i ponts del Main + Museumsufer (Riba dels Museus) + Cementiri Jueu + Main Tower + Alte Oper + Eschenheimer Turm + Palmengarten + Atracció Opcional

I al segon dia del cap de setmana el començarem a un dels llocs amb més visuals i més significats, en les ribes i ponts del riu Main al seu pas pel centre de Frankfurt. Descobrirem el pont de ferro Eiserner Steg, l’Alte Brücke, i la riba dels museus de la ciutat (Museumsufer), que es tracta d’una de les zones culturals més importants d’Europa. Contemplarem els millors museus per fora i el nostre recorregut seguirà fins al Cementiri Jueu, el qual visitarem, i ens dirigirem, creuant el cor de la ciutat antiga, a l’observatori de la Main Tower, un gratacels de 200 metres i un dels millors miradors que té la ciutat. Un cop a terra, continuarem la passejada pels jardins que envolten els gratacels de la ciutat i anirem a parar a la plaça de l’Òpera, on observarem l’Alte Oper (antiga òpera). Continuarem passejant fins a la Eschenheimer Turm, una antiga torre medieval del segle XV ubicada en un gran contrast amb els edificis de vidre. Finalment, agafarem el metro i ens dirigirem a Palmengarten, el famós jardí de palmeres de 1870 i un dels llocs on pots desconnectar de tot. En funció de l’hora que sigui i de les ganes que es tinguin, proposarem una sèrie d’atraccions i monuments per ampliar la visita en el dia d’avui. Només ens quedarà entornar-nos a l’Hostel i agafar les maletes cap a la Hauptbahnhof.
Índex:
1. Ribes i ponts del Main
2. Riba dels Museus (Museumsufer)
3. Cementiri Jueu
4. Main Tower
5. Alte Oper i Eschenheimer Turm
6. Palmengarten
7. Atracció Opcional i/o tornada

1. Ribes i ponts del Main

El primer que farem serà dirigir-nos a la riba del riu Main, per a creuar el pont de ferro anomenat Eiserner Steg. Es tracta d’una passejada d’uns 20 minuts. Nosaltres vam baixar directament a la riba del Main i vàrem creuar el riu per el Pont de Holbeinsteg. Les vistes dels gratacels i de la ciutat ja són espatarrants des d’aquí…

Pont de Holbeinsteg
Pont de Holbeinsteg
Pont de Holbeinsteg

Avancem i creuem el proper pont, aquest de pedra, l’Untermainbrücke.

Untermainbrücke

I finalment arribem al nostre objectiu, el pont de ferro de Eiserner Steg. En aquest pont t’aconsellem que contemplis les espectaculars vistes de la ciutat i del seu Skyline, així com juntament al seu pont veí, l’Alte Brücke. Els dos ofereixen magnífiques vistes del riu Main i d’ambdues ribes.

Eiserneg Steg

El pont peatonal de ferro és molt estimat pels seus ciutadans. El pont es va construïr en l’any 1868 en estil neogòtic per comunicar amb el sud de la ciutat, fins que fou destruït per els aliats en el 1945, juntament amb els altres. Uns anys després es va reconstruïr mantenint l’estructura original convertint-se en un dels imprescindibles a visitar a Frankfurt. Des d’ell es tenen unes boniques vistes de la ciutat de Frankfurt. Cap a un costat el centre històric i cap a l’altre els gratacels, purs contrastos.

Eiserneg Steg
Eiserneg Steg

I de pont a pont, ens apropem també a conèixer l’Alte Brücke o Pont Vell, potser no sigui tant evocador com l’anterior, però les vistes que des d’ell es tenen sens dubte valen la pena.

L’Alte Brücke en primer terme

2. Riba dels Museus (Museumsufer)

A part d’aturar-nos a tots els ponts que hi ha, també passegem per les ribes del riu Main. En ambdues ribes del riu Main es troba la coneguda Riba dels Museus (Museumsufer), una de les zones culturals més importants d’Europa, i on es concentren la majoria de museus a visitar de Frankfurt.

Riba dels Museus (Museumsurfer)

La riba dels museus està situada en les dues riberes del riu Main i destaca per ser una de les zones amb major concentració de museus de tot Europa, molts d’ells de gran prestigi internacional.

Riba dels Museus (Museumsufer)
Riba dels Museus (Museumsufer)

Entre els museus més imprescindibles, nosaltres n’escollirem a tres. Tot i que com hem dit, només els vàrem veure per fora i no els vam visitar. El primer és el Museu Städel, un museu dividit en varies plantes que disposa d’una de les col·leccions més importants del món amb obres que van del segle XV fins a l’actualitat. Hi trobarem quadres de Cézanne, Munch, Renoir, Degás, Monet, Andy Warhol, Velázquez, Murillo, etc… Així que com veieu la seva col·lecció és molt variada.

Museu Städel

L’horari d’obertura del museu és de 10:00 a 18:00 hores (dilluns tancat i dijous de 10:00 a 21:00h). Els preus son de 16€ l’entrada regular i 14€ l’entrada reduïda. Adjunto la pàgina web.

El segon museu és el Museu Liebieghaus, una col·lecció d’escultures d’Egipte, Grècia i Roma. Es tracta d’un museu municipal d’escultura, amb una col·lecció de 5.000 peces que abarca des de l’Antic Egipte fins al neoclassicisme.

Museu Liebieghaus

L’horari d’obertura del museu és de divendres a diumenge de 10:00 a 18:00h, de dimarts a dimecres de 12:00 a 18:00 hores i els dijous de 10:00 a 21:00 hores. El preu de l’entrada general és de 12€ pels adults i 10€ l’entrada reduïda. Adjunto la seva pàgina web.

I finalment, el tercer que us recomano, és el Museu Giersch, que és una galeria d’art amb exposicions temporals. El museu actualment és tancat per renovacions.

Museu Giersch

L’horari de visites al museu (quan aquest estigui en funcionament) serà de 10:00 a 18:00 hores (dilluns tancat i dijous de 10:00 a 20:00 hores). El preu de l’entrada és de 7€ pels adults i 5€ per l’entrada reduïda. Adjunto la seva pàgina web.

Hem de destacar que els tres museus es troben un al costat de l’altre, a la riba sud del Main, entre els ponts de Friedensbrücke i Holbeinsteg. Una de les coses que més ens va sorprendre d’aquesta zona a Frankfurt és la disponibilitat en ambdues ribes, de trobar-nos un sender per a passejar o fer esport i una zona de gespa ideal per a prendre el sol o fer un petit pícnic amb unes increïbles vistes del skyline de la ciutat. Moltes ciutats europees ho voldrien això.
Ribes del riu Main, a Frankfurt
Ribes del riu Main, a Frankfurt

3. Cementiri Jueu

Un cop haver-nos relaxat entre tants espais oberts i diàfans pel costat del riu Main, travessem i entrem al cas històric de Frankfurt, per anar a visitar una de les coses que potser ens fa més respecte, el Cementiri Jueu de la ciutat. Es troba a uns 10 minuts a peu de la riba dels museus (Museumsufer). Es tracta d’una de les coses a fer a Frankfurt més commovedores i imprescindibles. En el Cementiri Jueu recordarem a les víctimes de l’Holocaust. El cementiri està envoltat per un mur amb més de 11.000 plaques que tenen inscrites, en cada una d’elles, el nom dels ciutadans jueus de Frankfurt morts en els camps de concentració. A l’interior dels murs es troba un cementiri jueu ple de làpides desordenades, algunes d’elles molt antigues, que pots observar des d’una porta amb reixes o veure-les de prop si demanes les claus al Museu jueu, situat a pocs metres.

Cementiri Jueu de Frankfurt
Cementiri Jueu de Frankfurt

4. Main Tower

Vist el cementiri, continuem la nostra ruta, dirigint-nos a la zona financera de la ciutat, concretament al gratacels Main Tower, on pujarem al seu mirador i plataforma d’observació. El recorregut que fem per arribar-hi és pel mig del casc històric, tornant a passar per la Catedral i la plaça Römerberg. Hi ha uns 20 minuts de passejada. Els últims metres els fem pel jardí de Taunusanlage, envoltats de zones verdes i gratacels. Les imatges son espectaculars des de baix. Imagineu-vos des de dalt…

Des dels jardins Taunusanlage
La Main Tower des de sota
Gratacels de la zona financera de la ciutat
Gratacels de la zona financera de la ciutat

Entre els nombrosos gratacels que esquitxen la ciutat i que li han valgut el sobrenom de “Mainhattan”, sobresurt la Main Tower de 200 metres d’alçada i un dels millors miradors que veure a Frankfurt. Finalitzada en el 1999, aquesta construcció està formada per dos edificis: un és de forma circular i l’altre cúbic, connectats entre sí, i que alberguen en els seus 56 pisos a vàries seus de bancs i estudis de televisió.

Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower
Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower

La Main Tower forma part del districte financer que a més d’ésser la zona de negocis, concentra els gratacels més alts de la ciutat com l’Europaturm (337 metres), el Commerzbank Tower (259 metres) i la Westendtower (208 metres), entre d’altres. El millor moment per a pujar a la Main Tower és al capvespre per veure una impressionant posta de sol des de la seva fantàstica terrassa o sopar en el seu restaurant giratori.

Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower
Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower

L’horari d’accés al mirador és de 10:00 a 21:00 hores (divendres i dissabtes de 10:00 a 23:00 hores). A l’hivern, quan hi varem anar nosaltres, tanquen un parell d’hores abans. El preu per accedir al mirador és de 9€ per l’entrada general. Adjunto la pàgina web.

Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower
Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower, amb el Commerzbank en primer pla
Les torres bessones del Deustche Bank
L’edifici de la Borsa de Frankfurt
Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower

Ens va passar el temps súper ràpid i això que vàrem tirar fotos i més fotos. No ens haguéssim mogut mai del mirador, però era l’hora de continuar amb la nostra ruta per la ciutat. Un cop a baix, continuàvem tirant fotos a la Main Tower.

La Main Tower
La Main Tower

5. Alte Oper i Eschenheimer Turm

La nostra propera parada és a la plaça de l’Òpera, la Opernplatz. L’edifici que hi ha allí és l’Antiga Òpera de la ciutat, anomenada Alte Oper. Es troba a uns 500 metres al nord de la Main Tower (uns 7 minuts a peu).

Alte Oper

Recorrent l’Avinguda Neue Mainzer, que envolta tot el centre històric, arribes a la Plaça de l’Òpera presidida per l’imponent edifici de l’Antiga Òpera (Alte Oper). Pràcticament destruïda per complet durant els bombardejos de 1944, aquest edifici d’estil clàssic va reobrir en el 1981 com a sala de concerts i es permeten fer visites guiades pel seu interior (de durada uns 90 minuts i en alemany) reservant-ho des d’aquesta pàgina.

Alte Oper
Alte Oper

Ens vam conformar vorejant-la per fora i observant tot tipus de detalls. També és espectacular veure el contrast entre l’antiga òpera i els gratacels de la ciutat financera.

Gratacels de Frankfurt des de les immediacions properes de la Plaça de l’Òpera
Gratacels de Frankfurt

Ens dirigim a la propera atracció seguint l’avinguda Neue Mainzer uns 500 metres a l’est, i creuant també uns bonics jardins (jardins de Bockenheim), i arribem a l’emplaçament de la torre Eschenheimer Turm. Es tracta d’una antiga torre medieval del segle XV i un altre dels llocs més bonics a veure a Frankfurt. Aquesta antiga construcció, que contrasta amb els moderns i alts gratacels ubicats al seu voltant, formava part de l’entramat de muralles i torres que envoltaven la ciutat per a protegir-se dels atacs dels enemics durant l’època medieval. Encara que la majoria de fortaleses fóren destruïdes durant diferents etapes i guerres, la Eschenheimen Turm, de 47 metres d’alçada, s’ha conservat quasi intacta. Adjunto la seva pàgina web.

Contrast a l’Eschenheimer Turm
Contrast a l’Eschenheimer Turm
Contrast a l’Eschenheimer Turm

6. Palmengarten

I arribats aquí, és l’hora d’agafar el primer transport urbà públic de la ciutat de Frankfurt. La nostra intenció és visitar el Palmergarten, que és un ampli jardí botànic del segle XIX amb hivernacles plens de palmeres i orquídies, ubicat al barri de Westend Süd.

Agafarem l’autobús públic, concretament la línia M36 que agafarem a la parada de “Eschenheimer Tor” i tindrà un trajecte de 17 minuts i 13 parades, baixant a la parada de “Palmengartenstrasse”.

El Jardí de Palmeres és un parc perfecte per a desconnectar del tràfec de la ciutat passejant pels seus senders, espais verds i un gran estany amb una gruta. Aquest parc que va obrir les seves portes en el 1870, té una extensió de 22 hectàrees en el que pots veure plantes de diferents racons del món com Àsia, la Patagònia o Nova Zelanda.

Palmengarten
Palmengarten

Entre els seus llocs més destacats hi ha el jardí de roses, el jardí de roques, els jardins de bambú, el tropicarium i sobre tot el Palmenhaus, en el que sembla que et trobis enmig d’una selva tropical.

L’horari d’obertura del jardí és de 9:00 a 19:00 hores. El preu per accedir-hi és de 7€ els adults i 3€ per l’entrada reduïda. Adjunto la seva pàgina web.

Per tornar cap a l’Hostel, agafarem la línia U4 de metro des de la parada de “Bockenheimer Warte”. El trajecte serà de 3 minuts i realitzarem només dues parades, baixant a la parada “Frankfurt Hauptbahnhof”.

7. Atracció Opcional i/o tornada

Amb el Palmengarten hem arribat al final de la planificació del dia, ja que hem de contar que segurament tindrem el vol de tornada a sobre i haurem d’anar a buscar les maletes i cap a l’aeroport. Per si de cas, però, us indicarem varies atraccions i monuments opcionals, que poden anar bé per si tens el vol més tard, o disposes de més temps per passar a Frankfurt. Us anunciarem 10 atraccions més per a fer a Frankfurt, totes elles ubicades fora del casc històric:

Bethmann Park

En el barri de Nordend Ost ens trobem amb el Bethmann Park, un altre parc a visitar que té un preciós jardí xinès amb varies pagodes, un temple, un pont de jade i varis petits estancs. Des del nostre allotjament s’hi arriba en metro, agafant la línia U4 des de la “Hauptbahnhof”, fent un trajecte de 6 minuts (4 parades) i baixar a “Merianplatz”, on ens quedarà encara uns 300 metres per caminar. L’horari d’obertura del parc és de 7:00 a 21:00 hores (els dissabtes i diumenges de 10:00 a 21:00 hores). L’entrada és gratuïta.

Bethmann Park

Hammering Man

Es tracta d’una escultura en forma d’home que aguanta un martell. Per arribar-hi agafarem el metro a Hauptbahnhof amb la línia U4 i a la parada de Bockenheimen Warte farem transbord a la línia U6 o U7 que ens durà fins a la parada Frankfurt Kirchplatz. A part de Frankfurt, aquesta mateixa escultura està també en altres ciutats del món.

Hammering Man

Grünneburg Park

És el Central Park de Frankfurt. Està junt a la Universitat de Frankfurt. Per arribar-hi es pot fer amb el metro i concretament amb la línia U4. És una gran extensió de verd ideal per fer-hi un passeig. És un parc que està en els terrenys de l’antic castell de la família Rothschild, amb jardins botànics, teatre a l’aire lliure i jardí coreà.

Grünneburg Park

IG Farben Haus

És un edifici que forma part del Campus de la Universitat. S’hi arriba amb l’autobús públic, concretament amb la línia 64. La seva història, però, és un xic fosca. Aquest edifici fou en el passat seu d’una gran empresa de productes químics que, entre altres coses, fabricava el famós “Zyklon-B”, el gas amb base de cianur que s’utilitzava en els camps de concentració nazis. Una curiositat d’aquest edifici son els ascensors “paternoster”, sense parades, ni portes, per pujar i baixar només hauràs de… saltar! Ja saps, s’han acabat les llargues esperes davant de la porta de l’ascensor. Els horaris d’obertura de l’edifici son de 8:00 a 17:00 hores.

IG Farben Haus

Experiminta

És el Museu de la Ciència de Frankfurt. S’hi arriba amb metro amb la línia U4. És un Centre de Ciències per a totes les edats, amb divertits experiments interactius i descripcions senzilles. L’horari d’obertura del museu és de dilluns a divendres de 9:30 a 14:00h, i els dissabtes i diumenges de 10:30 a 17:30h. El preu de l’entrada és de 13€ pels adults i 8,5€ pels estudiants i els nens. Adjunto la pàgina web.

Experiminta

Naturmuseum Senckenberg

És el Museu d’Història Natural, el major Museu d’Història Natural d’Alemanya. Conta amb una gran col·lecció de fòssils de dinosaures  i aus dissecades, així com homínids i la resta d’animals d’èpoques antigues. L’edifici que alberga el Museu Senckenberg es va construïr entre 1904 i 1907 i està gestionat per la Societat d’Investigació Natural Senckenberg. S’hi arriba amb metro amb la línia U4. Els horaris d’obertura del museu son de 9:00 a 17:00 hores (els dimecres de 9:00 a 20:00 hores i els dissabtes i diumenges de 9:00 a 18:00 hores). El preu de l’entrada és de 12€ pels adults i 6€ per l’entrada reduïda. Adjunto la pàgina web.

Naturmuseum Senckenberg

Europaturm

L’Europaturm és una torre de telecomunicacions de 337,5 metres d’alçada. També és anomenada “Ginnemer Spaschel”, es troba a Bockenheim, un dels barris de la ciutat. Un altre nom que se li dóna és “Fernsehturm”, per ésser la torre de radiodifusió de Frankfurt. S’hi arriba amb la combinació de la línia 16 del tramvia i la línia M34 de l’autobús urbà.

Europaturm

Bergerstrasse

Carrer que està ple de botiguetes i restaurants amb molt d’encant. Per recórre-la moltes vegades amunt i avall i aprofitar per menjar un dels millors gelats de la ciutat en “Antipodean Gelato”. S’hi arriba amb metro amb la línia U4.

Bergerstrasse

Zoo de Frankfurt

El Zoo de Frankfurt am Main conta amb més de 14 hectàrees dividides en 13 sectors i és un dels més importants de tota Europa. Cadascuna de les àrees alberga gran diversitat d’animals, moltes espècies de les quals estan en perill d’extinció i que son portades des de tots els racons del món. Un dels punts més excel·lents del zoològic és el Grzimek Haus, que crea una foscor artificial perquè els visitants puguin apreciar als animals nocturns en el seu hàbitat. Per arribar-hi el millor mitjà de transport és el tramvia, concretament la línia 14, que creua el casc històric per la meitat. En la temporada d’estiu el zoològic funciona de 9:00 a 19:00 hores cada dia. A l’hivern l’horari és de 9:00 a 17:00 hores. L’entrada val 12€ pels adults (6€ per l’entrada reduïda). Adjunto la pàgina web.

Zoològic de Frankfurt

Justinuskirche (Höchst)

L’Església de Sant Justinià és una església ubicada a Höchst, una zona de Frankfurt a les afores, i destaca per ser una de les més antigues edificacions religioses de la ciutat i inclús de tot Alemanya. Aquesta església data de l’any 830, i la seva capella de l’any 1441, és una església medieval de l’època carolíngia que presenta un ardu treball en pedra i que subsisteix al pas del temps. La millor manera d’arribar-hi des del centre de Frankfurt és amb tren anant a l’Estació Central Hauptbahnhof. L’horari de visites de l’església és de dijous a diumenge de 14:00 a 17:00h. Adjunto pàgina web.

Justinuskirche
Finalment, també us volem anunciar tres de les excursions que es poden fer des de Frankfurt am Main i que realment valen la pena.  Si tens algun dia extra, i per acabar amb la llista de llocs a veure a Frankfurt, et proposo realitzar una excursió a algunes de les meravelles d’Alemanya més properes. Entre els tours més recomanats pels viatgers es troben:

Adjunto el mapa de google maps amb el recorregut peatonal realitzat aquest segon dia d’escapada, i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants (hem obviat les propostes opcionals):

Categories
FRANKFURT AM MAIN

Dia 1: Kleinmarkthalle + Plaça Römerberg + Kaiserdom + Willy-Brandt Platz + Casa-Museu de Goethe + Borsa de Frankfurt + Hauptwache + Avinguda Zeil + Passeig en vaixell pel Main + Barri Sachsenhausen

Iniciarem la nostra ruta per un mercat cobert molt famós, ubicat al cor del casc històric de la ciutat, anomenat Kleinmarkthalle. Veurem l’ambient local i un dels posts de salsitxes més mítics de la ciutat. La finalitat és començar la nostra visita del centre històric de Frankfurt pel seu centre mateix. En aquest cas, després del mercat ens n’anirem a buscar la plaça Römerberg, el veritable cor del centre històric de Frankfurt. Allí ens hi trobarem amb el Römer, l’ajuntament, el qual visitarem, la Paulskirche, l’Antiga església de Sant Nicolau i la Font de la Justícia. Continuarem pel cor del centre històric visitant la catedral de Frankfurt (Kaiserdom) i pujant a la seva torre des d’on s’obtenen unes grans vistes de la ciutat. Des de la mateixa catedral començarem un Free Tour amb espanyol d’unes 2 hores de durada, i finalitzant aquest serà hora de dinar. Passarem pel Museu d’Art Modern i ens anirem a explorar els primers gratacels, des de la Plaça de Willy-Brandt Platz. Veurem, entre d’altres, el Commerzbank Tower i arribarem per visitar la Casa-Museu de Goethe. Amb la mateixa entrada entrarem al museu romàntic alemany que es troba al costat, i després passarem per davant de l’edifici de la Borsa de Frankfurt on ens fotografiarem amb les seves escultures de l’ós i del brau. Passarem per Schillerstrasse on hi ha un mercat de menjar (el Schillermarkt) i arribarem a la plaça de Hauptwache, des de la qual veurem la dualitat de la ciutat, entre els gratacels i el seu skyline i la zona més d’edificis històrics, com la Katharinen Kirche i l’edifici de Hauptwache, ambdós es troben a la plaça. Ens endinsarem en l’Avinguda Zeil que és el carrer comercial de la ciutat, i entrarem a dos centres comercials, el Zeil Gallerie, on tindrem unes vistes al·lucinants des de la seva terrassa, i el Centre Comercial My Zeil, el qual té una arquitectura única i moderna. Acabarem al final de l’Avinguda Zeil amb la zona del Konstablerwache, un mercat de productes frescos, verdures i fruites que posen en aquesta plaça. Ja se’ns farà fosc, i en ple capvespre, caminarem cap al riu Main, amb l’objectiu de gaudir d’un passeig en vaixell d’1 hora. A la seva finalització, anirem a descobrir el barri de Sachsenhausen, passant primer per l’església dels Tres Reis (Dreikönigkirche). El barri de Sachsenhausen és el millor barri per gaudir de l’ambient i el menjar local. Aquí hi soparem i donarem per finalitzada la jornada del dia.
Índex:
1. Kleinmarkthalle
2. Plaça Römerberg
3. Kaiserdom
4. Willy-Brandt Platz
5. Casa-Museu de Goethe
6. Hauptwache i Avinguda Zeil
7. Passeig en vaixell pel Main
8. Barri de Sachsenhausen

1. Kleinmarkthalle

Frankfurt am Main és una ciutat amb molta història, art i tradició que val la pena visitar. Ha estat la llar de l’emperador Carlemany en bona part de la seva vida, fou seu de les eleccions imperials entre 1562 i 1792 i fou la ciutat de la coronació de l’emperador. Ha estat capital de la confederació del Rin, i més endavant, de la Confederació Germànica. Membre dels estats federats de Hesse després de la Guerra i fins i tot ha ostentat el títol de capital d’Alemanya. A més de ser el lloc de naixement del famós escriptor Johann Wolfgang von Goethe. Fou destruïda quasi en la seva totalitat durant la Segona Guerra Mundial, però ha aconseguit ressorgir de les seves cendres i convertir-se amb una ciutat moderna i cosmopolita, que a la vegada manté un sabor antic en el seu centre històric. Avui en dia Frankfurt és un dels centres financers més importants d’Alemanya, seu del Banc Central Europeu i allotja al “Deutsche Bundesbank”, a la Borsa de Frankfurt i a la “Messe Frankfurt”, aquesta última, seu d’importants exposicions, fires i salons internacionals, entre d’altres, el Saló de l’Automòbil de Frankfurt, el més gran del seu gènere, o el de la Fira del llibre, la més important del món.

Ben d’hora al matí, ens dirigim des del nostre Hostel cap al cor del Centre Històric, en busca del mercat cobert Kleinmarkthalle. Son uns 20 minuts seguint la Kaiserstrasse per entrar al casc històric.

Kleinmarkthalle

Es tracta d’un mercat històric cobert. Quan durant el segle XIX varen començar a augmentar les demandes d’higiene en la venda d’aliments, l’ajuntament de Frankfurt va decidir construïr un mercat municipal on es poguéssin controlar aquestes exigències. Construït entre els anys 1877 i 1879, aquest mercat és en l’actualitat un microcosmos de colors, olors i sabors de tot el món. No te’l pots perdre! És un mercat d’unes 60 botigues on es ven tot tipus d’aliments, flors, vi i menjar preparat. Els horaris d’obertura del mercat son de dilluns a divendres de 8:00 a 18:00h i dissabte de 8:00 a 16:00h. Adjunto la pàgina web.

2. Plaça Römerberg

Sortint del mercat i ens acostem per veure la famosa plaça Römerberg, que de bon matí ja està força ben animada.

Plaça Römerberg

Aquesta plaça és el lloc més bonic que veure a Frankfurt. Està plena d’edificis amb entramats de fusta i teulades a dues aigües, que fóren reconstruïts després d’haver estat destruïts en la Segona Guerra Mundial. En la plaça hi ha varis punts d’interès. Un d’ells és el de les dues fonts: la font de la justícia i la font de Minerva.

Font de la Justícia, Plaça Römerberg

Un altre dels edificis que destaca a Römerberg és l’església de Sant Nicolau, una de les poques que va sobreviure als bombardejos de la Segona Guerra Mundial.

Església de Sant Nicolau

Però, sens dubte, l’edifici estrella de la plaça és l’Ajuntament (Römer), format per tres edificis del segle XV i que reconeixereu per les banderes que onegen en la seva façana.

El Römer (l’Ajuntament)

En el Römer es celebraven les coronacions dels emperadors de l’Imperi Romà Germànic. És possible visitar el seu interior, en concret la sala Kaisersaal. El preu de l’entrada és de 2€ i obre tots els dies de 10:00 a 13:00 hores i de 14:00 a 17:00 hores, excepte si hi ha algun esdeveniment. Adjunto la pàgina web del Römer.

Sala Kaisersaal del Römer de Frankfurt
Plaça Römerberg

Continuem amb la visita i a darrera la plaça Römerberg (a la Paulsplatz) ens trobem amb l’Església Paulskirche (L’Església de Sant Pau). Es tracta d’una destacada església de la ciutat de Frankfurt doncs va tenir una important participació en la política de la ciutat a l’haver estat escollida com a Seu del Parlament de Frankfurt durant els anys 1848 i 1849.

Paulskirche

La Paulskirche fou construïda en l’any 1789 com a església protestant; per la seva forma ovalada fou seleccionada per albergar al Parlament de Frankfurt durant l’època de la Revolució del 1848, prenent el nom de Paulskirchenparlament i convertint-se en tot un símbol de la democràcia en el país. Durant la Segona Guerra Mundial, aquesta església, així com altres edificis fóren atacats i destruïts quasi en la seva totalitat, però per a després de la guerra, aquesta fou una de les primeres edificacions en ésser reconstruïdes a Frankfurt, reinaugurant-se al cumplir-se el centenari de la instal·lació del Parlament, en el 1948. Després d’això, i fins a l’actualitat, aquesta església va deixar d’ésser utilitzada com a tal, per albergar varies exposicions i esdeveniments.

Paulskirche

L’horari de visites de l’església és de 10:00 a 17:00 hores (els dijous de 13:00 a 17:00 hores). L’entrada és gratuïta. Adjunto la seva pàgina web.

3. Kaiserdom

Seguim caminant uns 300 metres per Krönungsweg Markt i arribem a la Catedral de la ciutat de Frankfurt (Kaiserdom). La Catedral de Frankfurt o Col·legiata de Sant Bartomeu, construïda entre els segles XIV i XV, és l’edifici religiós més important i gran que veure a Frankfurt. Lloc de coronació de reis i emperadors entre 1356 i 1792, aquesta impressionant església d’estil gòtic destaca per la seva façana de pedra arenisca vermella i per la seva torre de 95 metres d’alçada, des d’on tens unes excel·lents vistes del centre històric.

Catedral de Frankfurt

En els anys 50, la Catedral de Sant Bartomeu era l’edifici més alt de la ciutat de Frankfurt, amb més de 96 metres d’alçada, havent tingut lloc en el mateix, entre els anys 1562 i 1792 la coronació de varis emperadors alemanys, lo que li va donar orígen al seu nom: Kaiserdom (Catedral de l’Imperi). En el segle IX, fou l’època en que es va decidir crear aquesta església com una més de la ciutat. Per l’any 1239 es va consagrar al sant Bartomeu i en el segle XVIII va rebre el títol honorífic de “Església Imperial”, menció posada degut a la coronació dels emperadors alemanys. Des de lo més alt de la seva torre es poden apreciar meravelloses vistes de la ciutat i tant el seu interior com la façana, estan íntegrament construïdes en pedra arenisca vermella, constituïnt un dels majors símbols de la ciutat. Després d’haver-se finalitzat la Segona Guerra Mundial, la Catedral fou reconstruïda conservant varies talles originals. Junt a la Catedral es pot visitar el Dommuseum, on es poden apreciar diverses troballes arqueològiques antigues.

Torre de la Catedral de Frankfurt
Vistes des de la Torre de la Catedral de Frankfurt
Vistes des de la Torre de la Catedral de Frankfurt

Mentres que a l’interior (entrada gratuïta) hi destaca un retaule gòtic del segle XV en l’altar, la Capella de Santa Maria i la de l’Electorat, lloc on s’escollia a l’emperador.

Sostre de voltes

L’horari de visita és de dijous a dissabte de 9:00 a 12:00 i de 14:30 a 18:00h, i divendres i diumenge de 14:30 a 18:00 hores. L’entrada a la Catedral és gratuïta i l’accés a la torre és de pagament, així com al museu. Concretament la pujada a la Torre val 3,5€ l’entrada d’adult, i 1,5€ l’entrada reduïda (nens i estudiants). Adjunto la pàgina web.

Visitada la catedral i havent pujat els 328 graons de la seva torre, ens espera al mateix lloc, un Free Tour. Hem contractat amb l’empresa Civitatis un Free Tour per Frankfurt i el punt de trobada és la Catedral. A l’hora indicada, ens reunirem junt a la Catedral de Sant Bartomeu, que en el segle XVIII va rebre el títol d’”església imperial” per ser escenari de la coronació dels emperadors germànics. Allí es començarà la visita guiada pels llocs més emblemàtics de Frankfurt, capital financera de la Unió Europea.

Catedral de Frankfurt

Davant de l’Ajuntament de Frankfurt el guia del Free Tour ens explicarà com ha evolucionat la ciutat i , per suposat, quins fóren els seus orígens. Per això, passejarem pel casc antic, en el que ens cridarà especialment l’atenció les seves casetes de colors pastel amb entramats de fusta. A continuació, ens dirigirem cap a l’Església de Sant Pau, escollida com a seu del Parlament de Frankfurt a mitjans del segle XIX per la seva forma ovalada. Seguirem el free tour en el districte financer de la ciutat, on ens toparem amb impressionants gratacels. Allí es troba el Banc Central Europeu, seu financera de la Unió Europea, en l’entrada del qual podrem veure el símbol gegant de l’euro. Després de dues hores, finalitzarem el tour per Frankfurt en el Eisener Steg, un pont a la riba del riu Main famós per les seves vistes panoràmiques del skyline de la gran metròpolis.

Símbol de l’euro davant del Banc Central Europeu a Frankfurt

El free tour es fa cada dia a les 10:30h, 14:00h i 16:00h. Nosaltres varem fer el de les 14:00 hores. Adjuntem l’enllaç.

Acabarem de recórrer el cor del casc històric, passant per davant del Museu d’Art Modern, ubicat al carrer Domstrasse, a 120 metres al nord de la catedral. Aquest museu constitueix un dels principals atractius de la ciutat de Frankfurt i el seu disseny és obra de l’arquitecte vienès Hans Hollein. Inaugurat en l’any 1991 posseeix entre les seves parets una de les col·leccions destacades d’art contemporani d’Europa. El punt central de la col·lecció està en el Pop Art, Art-Objecte i instal·lacions. El museu completa constantment la seva presentació de l’art americà i europeu des de 1960 fins a les obres internacionals actuals i ofereix també espai a joves artistes i noves expressions de l’art. Quaranta sales son les que es recórren en aquest museu, i això sembla ser un viatge de descobriment als paisatges i connexions que obren noves i sorprenents perspectives. L’incidència de la llum fa destacar els objectes de forma òptima.

Exterior impressionant del Museu

El Museu d’Art Modern també procura, amb la seva barreja d’obres valuosíssimes i novetats sorprenents, establir una relació amb lo més actual i genera que els visitants que arribin surtin satisfets de lo què poden apreciar. Aquest museu alberga en el seu interior una increïble col·lecció d’art de la postguerra, amb obres d’artistes especialment americans i alemanys, com per exemple Joseph Beuys, Claes Oldenburg, Andy Warhol i Roy Lichtenstein. El museu conta amb una cafeteria i restaurant i roman obert de dimarts a diumenge de 11:00 a 18:00 hores (els dimecres de 11:00 a 19:00 hores). El preu de l’entrada és de 16€ pels adults i 8€ per l’entrada reduïda. Adjunto la pàgina web.

Façana Nord del Museu

4. Willy-Brandt Platz

Vist el centre del Casc Històric ens dirigirem a la Plaça Willy-Brandt Platz, per observar els edificis més alts i gratacels que marquen l’skyline de la ciutat. La Plaça es troba a 950 metres a l’oest travessant el casc històric (uns 12 o 13 minuts de suau passejada). Arribem a la plaça i ens adonem de la importància de que Frankfurt sigui la Seu del Banc Central Europeu, doncs en aquesta plaça hi ha l’euro-escultura, amb el símbol de l’euro envoltat de les estrelles que representen els estats membres.

L’euro-escultura de la Plaça Willy-Brandt Platz

Continuem amb la passejada fins al gratacels Commerzbank Tower, passant per els jardins de Gallusanlage.

Escultura de Goethe en els jardins
Contrast i diàleg entre els gratacels, els jardins i les escultures que ens anem trobant

A l’alçada de l’avinguda Taunustor (a uns 250 metres de la Plaça anterior), trencarem per l’avinguda i anirem a buscar l’edifici singular del Commerzbank Tower.

Passem per Grosse Gallusstrasse

I ara arribem als peus de la torre Commerzbank Tower. Es tracta d’un imponent i singular gratacels edificat entre 1994 i 1996. Té 9 jardins a diferents alçades dins de les instal·lacions. Fou dissenyada per Foster and Partners i construïda per la constructora Hochtief. Fou l’edifici més alt d’Europa, superant a la propera Messeturm. En el 2003, el Triumph-Palace de Moscou li va arrabassar-li el títol.

Commerzbank Tower
Commerzbank Tower

5. Casa-Museu de Goethe

I anem a trobar-nos amb el Frankfurter Goethe-Haus, la Casa-Museu de Goethe, la qual visitarem, ubicada a 350 metres de l’edifici Commerzbank Tower. És el lloc de naixement i on visqué Johan Wolfgang von Goethe, un dels grans de la història de la literatura i autor d’obres tant cèlebres com “Faust” i “Les desventures del jove Werther”. Malgrat de quedar destruïda durant els bombardejos de la Segona Guerra Mundial, es va aconseguir una impecable restauració i la recuperació de nombrosos objectes originals, retrats de la família, pintures i l’escriptori on Goethe va crear algun dels seus grans èxits. Durant la visita a aquesta casa burgesa de tres pisos veuràs les diferents habitacions de la família i espais comuns com la cuina, el menjador i la biblioteca.

Entrada per accedir a la Casa Goethe

L’horari de visita de la Casa-Museu és de 10:00 a 18:00 hores (i els dijous de 10:00 a 21:00 hores). Els preus son de 10€ pels adults, 6€ pels estudiants i 3€ l’entrada reduïda. Adjunto la pàgina web.

Casa Goethe, al costat de l’edifici que fa d’accés a la casa

Amb la mateixa entrada que hem pagat per la Casa Goethe, tens també accés al Museu Romàntic Alemany, ubicat al costat de la casa Goethe. Aquest museu es va inaugurar en el 2021 i sota el meu entendre, lo millor que té és una façana suggerent arquitectònicament parlant.

Façana del Museu Romàntic, al costat de la Casa Goethe

Els seus horaris de visita son de 10:00 a 18:00 hores (els dijous de 10:00 a 21:00 hores). Adjunto la pàgina web.

I continuant uns 500 metres cap al nord (uns 8 minuts passejant), anem a espetegar a la plaça de la Borsa de Frankfurt, amb l’edifici de la Borsa i les escultures de l’ós i el brau. L’edifici de la Borsa de Frankfurt impressiona per la seva façana d’estil neoclàssic i perquè a l’interior es mouen mils de milions d’euros cada any, al ser un dels mercats bursàtils més importants del món. Per entrar a l’interior d’aquest edifici de 1843 hauràs de fer una reserva en l’Oficina de Turisme i assistir en algun dels tours gratuïts que es realitzen pels matins, de dilluns a divendres. Adjunto la seva web.

Façana neoclàssica de l’edifici de la Borsa

A pocs metres d’aquest edifici es troben les fotogèniques escultures de l’Ós i el Brau, que simbolitzen les baixades i les alces de la borsa, respectivament, i que recorden al Brau de Wall Street de Nova York.

Escultures de l’Ós i el Brau a la plaça de la Borsa
Escultures de l’Ós i el Brau a la plaça de la Borsa

I al costat mateix de l’edifici de la Borsa ens trobem amb l’Schillermarkt, un mercat de menjar del carrer que el posen als divendres de 9:00 a 18:30 al carrer Schillerstrasse i també té un fotimer d’opcions gastronòmiques per a tots els gustos. A l’hora de dinar es nota perquè hi ha molt executiu vestit menjant salsitxes en els posts del mercat.

Mercat de Schillermarkt al carrer Schillerstrasse

6. Hauptwache i Avinguda Zeil

I en uns 200 metres cap al sud, arribem a la plaça de Hauptwache. El què més impressiona d’aquest lloc son les dimensions de la mateixa plaça. És un gran espai obert on hi ha dos edificis històrics (una església i una cafeteria) aïllats, on s’obre una gran avinguda (Avinguda Zeil) i on de fons, o més aviat de prop, es veuen les torres dels gratacels del barri financer de la ciutat.

Plaça Hauptwache

Com hem dit, hi ha una església, la Katharinen Kirche, l’Església de Santa Catalina. Es tracta d’una església evangèlica de la ciutat de Frankfurt. Porta el seu nom en honor a Santa Catalina, una màrtir cristiana que a vegades és representada amb una roda. Aquesta església fou construïda en l’any 1681, va sofrir els bombardejos de la Segona Guerra Mundial i posteriorment fou reconstruïda per l’any 1954. Adjunto la seva pàgina web.

Katharinen Kirche
Contrast i diàleg entre l’església i els gratacels

Al costat i tal com hem dit, aïllat també, apareix l’edifici Hauptwache, un edifici barroc construït en el 1730 que fou un quarter de la policia municipal. També en el passat fou una estació de vigilància i inclús una presó, i en l’actualitat és un Cafè, que hi és des de 1904. Fou dels pocs edificis de la ciutat que no es varen destruïr en la Segona Guerra Mundial.

Cafè Hauptwache

L’horari d’obertura del cafè és de 10:00 a 23:00 hores ( divendres i dissabte tanca a les 24:00 hores). Adjunto la seva pàgina web.

I en aquesta plaça comença l’avinguda Zeil, el principal carrer comercial de Frankfurt. El carrer està ple de botigues de marques nacionals i internacionals, començant en el mític Cafè Hauptwache. Nosaltres vàrem recórrer aquesta moderna avinguda parant en alguns dels seus centres comercials com la Zeil Gallerie, que té un mirador en la terrassa de l’últim pis amb vistes de la plaça Hauptwache i de l’skyline de Frankfurt, i el Centre Comercial My Zeil que sorprèn per la seva façana de miralls.

Avinguda Zeil des d’un dels seus centres comercials

De seguida ens trobem amb la Zeil Gallerie, on hi entrem, amb l’intenció d’anar a mirar les vistes panoràmiques des de la terrassa superior. Es tracta d’un modern centre comercial, exclusiu, amb productes d’alimentació i roba i accessoris de marca. Bé, a nosaltres només ens interessa per anar a la terrassa a observar les vistes panoràmiques, una de les millors i més icòniques de la ciutat de Frankfurt. El seu horari d’obertura és de 9:30 a 20:00h (diumenges tancat). Adjunto la pàgina web.

Zeil gallerie, a l’Avinguda Zeil
Interior de la Zeil Gallerie, pujant a la terrassa superior
Les vistes des de la Zeil Gallerie, amb la plaça Hauptwache i el barri financer a tocar
Vistes des de la Zeil Gallerie
Vistes des de la Zeil Gallerie

Sortim de la Zeil Gallerie, i arribem a un nou centre comercial, el My Zeil, el qual ens ofereix una espectacular arquitectura “futurista” de vidre, que simula en la façana un forat negre que dóna pas a la llum natural. També crida l’atenció per la seva moderna façana decorada amb miralls. El centre comercial és extens, amb una arquitectura única i moderna, que ofereix botigues de grans marques i restaurants. L’horari d’obertura del centre comercial és de dilluns a dijous de 10:00 a 20:00 hores i de divendres a dissabte de 10:00 a 21:00 hores. Adjunto la seva pàgina web.

Espectacular façana del Centre Comercial My Zeil
Els interiors no queden enrere. S’observa l’entrada de la llum natural
Arquitectura interior al Centre Comercial My Zeil

I empapats de grans perspectives i arquitectura moderna continuem el nostre passeig per l’Avinguda Zeil i a uns 500 metres (7 minuts a peu) arribem a la plaça de Konstablerwache. Es tracta d’una plaça on hi posen un mercat. En el mercat també hi trobaràs posts per comprar menjar però també plats cuinats per a menjar en el moment. És un mercat de productes frescos, verdures i fruites.

Mercat de Konstablerwache, Frankfurt

7. Passeig en vaixell pel Main

I ha arribat el moment de caminar cap al riu Maine, i anar a buscar la nostra barca per a fer-hi un passeig de 1 hora al llarg del riu. Tenim contractat amb l’empresa Civitatis, un creuer i un relaxant passeig per la riba del Main. El punt de trobada és a Mainkai. La riba del riu es troba a uns 550 metres del punt on estem de l’Avinguda Zeil (uns 8 minuts de passeig). El preu del creuer d’1 hora és de 14€ per persona.

Passeig en barca pel riu Main

Amb el creuer observarem des d’una perspectiva diferent el centre històric i la zona financera. El pots reservar des d’aquesta pàgina (creuer que dura 1 hora).

Grans vistes des del creuer pel Main

Sortim des de l’embarcador en el centre de Frankfurt, i iniciarem un recorregut pel riu Main, el riu que creua Frankfurt. Frankfurt és el centre financer d’Europa i és una ciutat famosa per el seu skyline, la riba dels museus (Museumsufer) i l’església de Sant Pau (Paulskirche), un temple desacralitzat que alberga exposicions i esdeveniments. Durant la hora que dura el creuer, podreu aprendre sobre els principals punts d’interès i la història de Frankfurt escoltant comentaris gravats en anglès. El passeig en barca per Frankfurt ens permetrà gaudir de les millors vistes de la ciutat mentres naveguem sota els seus ponts. Admirarem els bells edificis medievals de Römer, el barri medieval junt al riu Main que fou reconstruït després de sofrir un bombardeig en la II Guerra Mundial, i contemplarem l’espectacular skyline dels gratacels del districte financer. El creuer per el riu Main acaba retornant al punt d’inici.

Passeig en barca pel riu Main

8. Barri de Sachsenhausen

Realitzat el creuer, només ens queda arribar-nos al barri de Sachsenhausen. Deixarem per l’endemà al matí el passeig de la riba del riu Main i l’exploració de la riba dels Museus (Museumsufer), així com el pas pels diferents ponts amb vistes que creuen el riu. Ara el què ens interessa més és poder arribar al barri de Sachsenhausen per poder-lo descobrir i sopar-hi després.

Per arribar primer al barri, per la riba sud mateix del riu Main, passarem pel costat de l’Església dels Tres Reis (Dreikönigkirche), la qual és una església del 1338, però reconstruïda després de la 2ª Guerra Mundial. És un homenatge als tres reis mags.

Església dels tres reis Mags

Seguim i accedim ja al barri de Sachsenhausen, ubicat a uns 10 minuts a peu del cor del Centre Històric de Frankfurt. La visita al barri de Sachsenhausen és famosa per les tavernes de “Apfelwein”, una típica beguda alcohòlica elaborada a partir de la fermentació de suc de poma i que vindria a ésser algo bastant semblant a la sidra espanyola. Arribem a uns carrerons peatonals empedrats al voltant de Neuer Wall, plens de pintorescos edificis antics, els baixos dels quals son pubs. Està clar que ha de ser la zona amb més ambient nocturn de la ciutat.

Barri de Sachsenhausen

Es tracta del millor barri de Frankfurt per gaudir de l’ambient i del menjar local. Et recomano que t’acostis a la part més antiga per a passejar pels seus carrers empedrats, amb cases d’entramat de fusta, fonts i nombroses tavernes per a provar el Apfelwein, com hem dit, un tipus de sidra que s’ha convertit en la beguda més típica de la ciutat.

Barri de Sachsenhausen

Alguns dels carrers més famosos, on es concentren aquestes tavernes, en les que a més de la sidra pots provar la contundent cuina alemanya, son Rittergasse, Paradiesgasse, Klappergasse, Textorstrasse, l’esmentat Neuer Wall, Brückenstrasse i Schweizer Strasse, que tenen en la Apfelwein Wagner i Zum Gemalten Haus, a dos dels locals més antics. Una altra bona opció per a menjar la típica salsitxa de Frankfurt (Frankfurten Würstchen) és Best Worscht in Town o Worscht Company.

Barri de Sachsenhausen de nit
Barri de Sachsenhausen de nit

I passejant pels carrers esmentats del Barri de Sachsenhausen, entrarem a algun lloc a sopar i així s’acabarà la ruta d’avui, restant, però, la tornada fins al nostre Hostel. També s’ha de dir, que una bona forma de conèixer la història d’aquest barri de Sachsenhausen i les seves curiositats és reservar aquest free tour pel barri, amb un guia en espanyol. El Free tour té una durada de 2 hores, el seu punt d’inici és la plaça Römerberg (casc antic de la ciutat), i s’inicia sobre les 18:00 hores de la tarda. Creiem que és un bon pla també.

I només ens queda retornar cap a la zona de l’estació central Hauptbahnhof per anar a buscar el nostre Hostel. Passarem per les ribes del riu Main, sense perdre’ns les imatges nocturnes de l’skyline de la ciutat…

Frankfurt de nit des de les ribes del riu Main

També farem passar el nostre passeig pel centre del casc històric, per la plaça Römerberg de nit, i així poder gaudir dels monuments que hem gaudit de dia, doncs fer-ho també de nit…

Plaça Römerberg
Plaça Römerberg

I el passeig de tornada continua per la zona dels gratacels com el Commerzbank Tower…

Commerzbank Tower de nit

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge de les atraccions i monuments principals que hem vist en el dia d’avui i el recorregut que hem estat fent durant tot el dia:

Categories
FRANKFURT AM MAIN

Cap de Setmana a Frankfurt am Main

Si estàs preparant una escapadeta per fer en un cap de setmana a Frankfurt am Main en 2 dies, ets un afortunat. Perquè no només coneixeràs els principals barris de la ciutat i els seus llocs més turístics, sinó que també et donarà temps per a fer alguna excursió fora del casc històric de la ciutat.

Lo mínimament ideal seria fer una estada de 1 dia a Frankfurt, ja que els plans culturals son varis i hi ha varis llocs a visitar a la ciutat. A Frankfurt és impossible avorrir-se i t’ho demostraré amb aquesta ruta que estàs a punt de llegir. En aquest article t’ensenyaré com organitzar cada dia de la teva escapada de Cap de Setmana a Frankfurt am Main perquè aprofitis el temps al màxim. Sé que organitzar cada jornada és un puzzle amb moltes variables, així que vull ajudar-te perquè surti perfecte.

Skyline de Frankfurt am Main, anomenada popularment com “Mainhattan”

Podríem dir que qualsevol època és bona per a fer una escapada a Frankfurt i no ens equivocaríem i és que cada moment de l’any, és únic per a la ciutat. Nosaltres teníem algunes premises a l’hora de fer aquesta escapada a Frankfurt, com seria evitar els mesos d’estiu, degut a les temperatures i la humitat xafogosa de l’ambient, i evitar les festivitats com Nadal i Setmana Santa (evitar aglomeracions). Estratègicament ens vàrem escapar en un cap de Setmana a finals del mes de Gener, i creiem que va ésser un èxit, ja que no ens vàrem trobar amb masses de turistes pels llocs. Diguem, que va ser bastant “suportable”.

Plaça Römerberg

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones, atraccions i espais que la ciutat de Frankfurt disposa, i conèixer-los a fons, sense cap necessitat de voler veure la totalitat de la ciutat o el màxim d’ella. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar. Es tracta d’una escapada de cap de setmana a Frankfurt am Main, en un cap de setmana d’hivern (finals de gener). Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que vam visitar:

Dia 1: Kleinmarkthalle + Plaça Römerberg + Kaiserdom + Willy-Brandt Platz + Casa-Museu de Goethe + Borsa de Frankfurt + Hauptwache + Avinguda Zeil + Passeig en vaixell pel Main + Barri Sachsenhausen

Dia 2: Ribes i ponts del Main + Museumsufer (Riba dels Museus) + Cementiri Jueu + Main Tower + Alte Oper + Eschenheimer Turm + Palmengarten + Atracció Opcional

Antiga Òpera (Alte Oper)

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en la ciutat de Frankfurt am Main:

Una ruta per Frankfurt en 2 dies és el temps ideal per conèixer la ciutat sense presses. Hi ha bastants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquesta escapada inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, el recorregut que hauries de caminar cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per la ciutat de Frankfurt am Main. Corresponen a 5 grans camps:

 1. Vols econòmics
 2. Trasllat de l’aeroport al centre
 3. Allotjament
 4. Com ens mourem per Frankfurt
 5. Tarja turística “Frankfurt Card”

1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antel·lació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. La nostra escapada va ser per unes dates específiques, en un cap de setmana a finals del mes de gener, per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant aquestes dates. A no ser que estiguis fent una ruta per Alemanya, arribaràs a Frankfurt en avió. Tingues en compte que hi ha dos aeroports a Frankfurt: l’aeroport Internacional de Frankfurt am Main, i l’aeroport Frankfurt Hahn. La distància del segon a la ciutat és de 125 kilòmetres, així que no t’equivoquis a l’hora de comprar el teu bitllet. L’Aeroport Internacional de Frankfurt am Main està ubicat a uns 12 kilòmetres del centre de la ciutat i serà aquest l’aeroport escollit per volar.

Plataforma Skyscanner

Aeroport Internacional de Frankfurt am Main

2. Trasllat de l’aeroport al centre

Per anar de l’aeroport al centre de Frankfurt teniu vàries opcions:

 • Trasllat privat: si no us voleu complicar la vida amb els transports, amb aquesta opció, un xofer us estarà esperant a la vostra arribada a l’aeroport i us portarà fins a la porta del vostre allotjament. Podeu reservar-lo aquí.
 • Tren: les línies S8 i S9 de tren us portaran des de la Terminal 1 de l’aeroport fins al centre de la ciutat en uns 15 minuts. Tenen parada en les tres estacions de tren principals: Hauptbahnhof, Hauptwache i Konstablerwache entre altres. El preu del bitllet és de 4,90 €.

Nosaltres vàrem optar per la opció del tren i vàrem baixar a l’Estació Central Hauptbahnhof, on tenim l’allotjament a prop.

Hauptbahnhof

3. Allotjament

Et recomano que t’allotgis en un apartament o en un hotel com més a prop possible del centre de Frankfurt am Main millor, és a dir, com més a prop de la Plaça Römerberg, millor. Si no és així, lo millor és que l’allotjament estigui a prop d’una parada de metro o tramvia que porti al centre de la ciutat. De fet, nosaltres vam buscar l’allotjament i a la zona del centre centre (Plaça Römerberg) era terriblement car. Vàrem optar per allotjar-nos a prop de l’Estació Central de trens (Hauptbahnhof), a uns 5 minuts de distància, amb parada de metro directa fins al centre, però també l’opció de fer una passejada de 20 minuts cap al centre. Al viatjar fora de temporada i, sobretot al fer-ho amb la màxima antelació possible i comparant preus, també va ajudar que el nostre allotjament tingués una bona relació entre qualitat i preu. Per reservar l’allotjament ho solem fer en qualsevol de les dues plataformes especialitzades:

 • Booking: Allotjament amb cancel·lació gratuïta
 • AirBnb: Allotjaments especialistes en apartaments, també amb l’opció de cancel·lació gratuïta

Nosaltres ens vam allotjar en un confortable Alberg anomenat “5 Elements Hostel Frankfurt”. Aquí us adjunto la seva pàgina web. El vam contractar per la plataforma Booking. La relació qualitat/preu va ser fantàstica. Per arribar-hi des de l’estació “Hauptbahnhof” hi ha uns 350 metres (son uns 5 minuts a peu aproximadament). Per arribar a la Plaça Römerberg s’hi tardava uns 20 minuts a peu (també hi ha la possibilitat d’agafar el metro.

De camí a l’Hotel

4. Com ens mourem per Frankfurt

Un cop contractat l’Hotel (en aquest cas “Alberg” o “Hostel”) a prop de l’Estació Central de Frankfurt (Hauptbahnhof), hem de dir que el mitjà de transport que farem servir més durant els 2 dies que estarem a la ciutat seran pràcticament les nostres cames, ja que hem planificat  cadascun dels dies de la nostra escapada tenint en compte aquest requisit, i que la ruta fos llògica per realitzar-la a peu. Només utilitzarem el metro per arribar-nos a alguna atracció fora del Centre Històric.

Quasi tots els llocs d’interès que visitarem a Frankfurt estan molt a prop uns dels altres, per lo que hi podrem anar caminant perfectament. Si el vostre allotjament està més allunyat o si necessiteu anar a algun lloc més apartat, podreu utilitzar el bus, el tramvia o el metro.

Un bitllet de metro costa entre 1,60 i 2,60€, en funció de la distància que recorris. També hi ha bitllets d’un dia, setmanals i mensuals. Els tickets es poden comprar en les màquines expenedores de les estacions. Recordeu validar el ticket o us posaran una multa si us enxampa el revisor. Si no teniu moltes ganes de caminar podeu reservar l’autobús turístic i recórrer els llocs més emblemàtics que veure a Frankfurt.

Metro de Frankfurt

5. Tarja turística “Frankfurt Card”

Amb la targeta “Frankfurt Card” tindreu accés gratuït al transport públic i descomptes en més de 40 atraccions de Frankfurt, incloent l’observatori Main Tower, el museu de Goethe, l’Òpera i molt més. Les 10 atraccions més populars incloses en la Frankfurt Card, son:

 • Museu Arqueològic
 • Casa-Museu de Goethe
 • Museu Jueu
 • Jardí botànic
 • Main Tower i observatori
 • Rebstockbad
 • Shopping Mall My Zeil
 • Museu de la Caricatura
 • Creuer per el riu Main
 • Museu d’Història de Frankfurt

Les entrades d’aquestes atraccions ja sumen més de 150 euros, però encara n’hi ha més, com per exemple, descomptes en gastronomia, el Museu de la Ciència o l’English Frankfurt Theatre. A més, podreu tenir fins a un 50% de descompte en alguns recorreguts guiats per la ciutat, entrades a museus i altres atraccions. En aquest enllaç podreu veure tots els descomptes inclosos.

La validesa de la targeta Frankfurt Card comença quan s’utilitza per primer cop. A partir d’aquest moment la podreu utilitzar durant els dies contractats (1 o 2 dies consecutius). La targeta permet utilitzar el descompte un cop en cada atracció i l’ús il·limitat del transport públic de Frankfurt, inclòs el transport cap a l’Aeroport Internacional de Frankfurt (zona 50 i 5090).

La targeta Frankfurt Card es pot recollir en les següents oficines:

 • Oficina de Turisme de l’estació de tren: oberta de dilluns a divendres de 8:00 a 16:00 hores. Els dissabtes, diumenges i festius obert de 9:00 a 16:00 hores.
 • Oficina de Turisme de Römer: oberta de dilluns a dissabte de 9:00 a 18:00 hores. Els diumenges i festius obert de 9:00 a 16:00 hores.

Aquestes oficines romandran obertes tots els dies de l’any. No obstant, aquests horaris poden sofrir canvis.

Targeta Frankfurt Card de 1 i 2 dies

El preu per una targeta individual Frankfurt Card de 1 dia és de 11,50€. El preu per grup (màxim de 5 persones) és de 24€. El preu per una targeta individual Frankfurt Card de 2 dies és de 17€. El preu per grup (màxim de 5 persones) és de 34€.

Comprovació per si surt a compte

Comprovarem mitjançant una taula si la targeta Frankfurt Card de 2 dies (preu de 17€ per persona) ens surt a compte o no. La clau està en els descomptes de les atraccions, és a dir, que no t’inclou cap atracció, només un descompte. Hem de tenir clar quins son els descomptes:

Atracció que volem visitarPreuPreu inclòs a la Frankfurt Card
Casa-Museu de Goethe10€50% dte.: 5€
Main Tower Observatory9€20% dte.: 1,8€
Creuer pel riu Main14€20% dte.: 2,8€
Transport de tren fins a l’aeroport (anada i tornada)4,9€ x 2 = 9,8€20% dte.: 1,96€
Tickets de Metro (mínim anar i tornar de Palmengarten)1,6€ x 2 = 3,2€20% dte.: 0,64€
 
Total inclòs que ens estalviem12,20 €

Per tant, no ens surt a compte la compra de la tarja turística Frankfurt Card (el preu per 2 dies és de 17€ i només n’estalviem d’inici uns 12,20€). No ens surt a compte perquè tampoc visitarem moltes atraccions ni utilitzarem el transport públic. Les rutes dels dos dies les farem pràcticament a peu.