Categories
VALL D'ARAN

Viatge a la Val d’Aran en 15 dies

La Vall d’Aran. Una vall atlàntica als Pirineus. L’orografia, amb valls penjades, cims per damunt dels 2000 metres i neu perpètua, la gastronomia, la riquesa cultural, la singularitat idiomàtica i una oferta turística d’alta qualitat, fan d’aquest racó del Pirineu un lloc excepcional.

Santuari de Montgarri

La Val d’Aran està formada per 33 pobles que alberguen al voltant dels 10.000 habitants. Gran part del territori es troba pel damunt dels 2000 metres d’alçada i és creuat per una carretera, la C-28. Recórrer-la per a descobrir els seus característics pobles, fets de fusta, pedra i pissarra, i gaudir dels seus racons més amagats, de les seves esglésies i del seu patrimoni artístic, enmig de l’espectacular bellesa de la seva intensa natura és una experiència única en qualsevol moment de l’any.

Poble típic de la Vall d’Aran

Un passeig pels seus estrets carrers, entrar als edificis romànics, degustar els productes o plats típics i gaudir de l’amabilitat de la seva gent… de nord a sud, d’est a oest, tots i cadascun dels pobles aranesos estan impregnats del sabor de la història i d’un personal estil alpí que els fa inconfusibles.

Riu Joeu en la Vall de l’Artiga de Lin

Pot semblar la Vall d’Aran una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles amb encant.  La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones de la Vall d’Aran i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el territori o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta per la totalitat de la Vall d’Aran, en uns 15 dies, visitant 3 grans regions:

La nostra intenció és passar dues setmanes allotjats en el mateix emplaçament, al Centre de la Vall, Vielha. Ens allotjarem en l’Hotel Viella**, en el qual disposarem de règim de Mitja Pensió. La relació de qualitat/preu de l’allotjament és molt bona.

Hotel Viella, a la capital de la Vall d’Aran, Viella
Hotel Viella
Vistes des de la finestra de l’habitació de l’Hotel Viella

A mode introductori, adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar:

 1. VIATGE D’ANADA: ARRIBADA A VIELHA + CASC HISTÒRIC DE VIELHA (MUSEU DERA VAL D’ARAN, PALAI DE GEU,…)
 2. MIEI ARAN: RUTA VALL DE VARRADÒS I SAUT DETH PISH + RUTA ARTIGA DE LIN I UELHS DETH JOÈU + CENTRE INTERPRETACIÓ ARTIGA DE LIN
 3. NAUT ARAN: RUTA AL SANTUARI DE MONTGARRI + TELECADIRA BLANHIBLAR + MIRADOR PANORÀMIC PIRINEUS
 4. BAISH ARAN: BAUSEN + RUTA A LA FAGEDA DE CARLAC
 5. BAISH ARAN: RÀFTING A LES + LES + FACTORIA DE CAVIAR NACARII + MIRADOR GUARDADER DE LES
 6. NAUT ARAN: RUTA DEL CIRC DE COLOMERS + ARTIES + ESGLÉSIA DE STA. Mª D’ARTIES + PISCINES TERMALS PÚBLIQUES D’ARTIES
 7. NAUT ARAN: LACS DETH CLÒT DER OS + GUARDADER DE BERET + TELECADIRA BOSQUE DE BAQUÈIRA+ VILAC
 8. NAUT ARAN: RUTA A LA VALL I ESTANYS DE GERBER + SALT DE COMIALS + PORT DERA BONAIGUA + SALARDÚ
 9. BAISH ARAN: ARAN PARK + RUTA A COLL DE BARETJA + MIRADOR DE BOSSÒST + ESGLÉSIA DE LA PURIFICACIÓ (BOSSÒST)
 10. NAUT ARAN: RUTA D’UNHA A VIELHA + UNHA + ESGLÉSIA DE STA. EULÀLIA D’UNHA + GARÒS
 11. BAISH ARAN: RUTA A LA MINA VICTÒRIA + GUARDADER D’ARRES + ECOMUSEU DE VILAMÒS + GUARDADER DE VILAMÒS
 12. MIEI ARAN: REFUGI DE CONANGLES + RUTA A LA CASCADA MOLIÈRES
 13. NAUT ARAN: RUTA AL CIRC DE BACIVER + PASSEIG A CAVALL PEL PLA DE BERET + BAGERGUE + HORMATGERIA TARRAU DE BAGERGUE
 14. BAISH ARAN: CAMÍ HISTÒRIC DE MINERS I CONTRABANDISTES o RUTA PER LA VAL DE TORAN + CANEJAN
 15. MIEI ARAN I TORNADA: RUTA AL BOSC DE VARICAUBA I BASSA D’OLES + ÀREA DE PÍCNIC DE PLAN BATALHER + TORNADA A MANRESA

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar:

Una ruta per la totalitat de la Vall d’Aran en 15 dies és el temps ideal per donar una volta per la Vall sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa està molt ben estudiada per optimitzar el temps. Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de conduir cada jornada, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

En la totalitat del viatge, serà necessari moure’ns amb cotxe propi, ja que és la manera més econòmica i pràctica de viatjar durant els esmentats dies, i per veure les corresponents atraccions.

7 respostes a “Viatge a la Val d’Aran en 15 dies”

Dear Website Owner,

I hope this email finds you well. I recently discovered your website and was impressed by the quality of your content and the helpful information you offer to your audience. In light of this, I would like to propose a backlink exchange that could benefit both our websites.

My website, https://m.cheapestdigitalbooks.com/, is focused on providing affordable digital books to readers around the world. We currently have a strong online presence with a Domain Authority (DA) of 13, a Page Authority (PA) of 52, and a Domain Rating (DR) of 78. Our website features 252K backlinks, with 95% of them being dofollow, and has established connections with 5.3K linking websites, with 23% of these being dofollow links.

I believe that a mutually beneficial backlink exchange could be of great value for both of our websites, as it may lead to an increase in website authority and improve our search engine rankings. In this collaboration, I am willing to add backlinks from my website using your desired keywords and anchor texts. In return, I would be grateful if you could include backlinks with my desired keywords and anchor texts on your website.

I kindly request that you visit my website, https://m.cheapestdigitalbooks.com/, to get a sense of the potential benefits this partnership could bring to your site. I am confident that this collaboration will provide a win-win situation for both parties, and I look forward to learning more about your thoughts on this proposal.

Thank you for considering my offer. I am excited about the potential growth this partnership may bring to our websites and am eager to discuss the details further. Please do not hesitate to reach out to me at your convenience.

Best regards,

David E. Smith
Email: david@cheapestdigitalbooks.com
Address: 3367 Hood Avenue, San Diego, CA 92117

I am really loving the theme/design of your weblog.
Do you ever run into any internet browser compatibility
problems? A number of my blog readers have complained about my website not
working correctly in Explorer but looks great in Opera.
Do you have any ideas to help fix this problem?

Hmmm iit appears like yokur sijte atee my first comment (it waas super long) sso I guesss
I’ll just sum itt upp whawt I hadd writen annd say,I’m tthoroughly enjoying your
blog. I aas weell am ann aspiring blokg wwriter but
I’m still new tto everything. Do you have anny pkints
for newbie blkog writers? I’d desfinitely appreciate it.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *