Categories
QUEBEC

Viatge al Québec (Canadà) en 15 dies

Viatjar a Canadà és un dels somnis viatgers que he tingut sempre. En aquest cas, però, es tracta d’un viatge a la Província Canadenca del Québec.

És un espectacular viatge que combina a la perfecció el ritme frenètic de les grans ciutats, amb la impressionant bellesa dels seus Parcs provincials, vorejats de tranquils cursos d’aigua. Urbanisme i naturalesa, des de les grans Montréal i Québec, a les rutes panoràmiques de la costa de Gaspé, una regió plena de contrastos que et sorprendran per la seva bellesa i el seu caràcter.

Centre Històric de Québec City

El Québec és massa gran com per llogar un cotxe i llançar-nos a fer kilòmetres sense rumb. Contràriament a lo què es creu, la major part del seu territori és privat o totalment inaccessible per als turistes. Si volem conèixer la naturalesa canadenca és indispensable que visitem els seus parcs nacionals o regionals. Però per això, ens hem d’organitzar bé ja que normalment s’han de conduir varies hores entre parc i parc.

Amb aquesta proposta de quinze dies us volem mostrar una ruta circular en la que visitar els principals punts turístics de Québec sense que us perdeu en la seva immensitat i podent treure el màxim profit a cada minut. Hi ha molts kilòmetres a recórrer (més de dos mil), i la planificació és indispensable per no acabar exhausts i contrariats per no haver visitat allò que ens havíem proposat.

Rocher Percé, a la península de La Gaspésie

En aquest article et detallaré pas a pas com organitzar una ruta pel Québec en dues setmanes. Un tros de viatge, sí senyor.

L’extens riu Sant Llorenç és l’artèria històrica i espiritual de Canadà. Per aquesta ruta fluvial han circulat pobles nadius i colonitzadors, mercaderies i noves idees.

El viatge que recorre els 1200km que segueixen els marges del riu Sant Llorenç (Saint-Laurent per els quebequesos) fins a l’Atlàntic permeten descobrir una varietat de paisatges que et deixen sense respiració. El Sant Llorenç divideix en dos parts la província de Quebec, un territori quasi tres vegades major que França. Per la riba nord es troba la regió de Charlevoix amb les seves muntanyes Laurentines, els seus nombrosos llacs, boscos i la infinita tundra que arriba fins la Badia de Hudson. En la riba sud la península de Gaspé es prolonga com un braç que s’endinsa a l’Atlàntic. En les ribes del Sant Llorenç viuen la gran majoria dels quasi nou milions d’habitants de la província.

Saguenay Fjord

De manera general, podem resumir aquesta ruta com una ruta circular que comença i acaba a Montreal. Visitarem, a part de Montreal, la ciutat de Québec, el fiord de Saguenay (amb albirament de balenes inclòs), creuarem el riu Saint-Laurent, veurem foques en el Parc Nacional de Bic, pujarem a la muntanya més alta del Québec en el Parc Nacional de la Gaspésie, visitarem una de les colònies d’alcatraços més espectaculars del planeta en la Île Bonaventure i gaudirem de passejos en les poblacions marítimes de la regió de la Gaspésie.

Jacques Cartier National Park

Pot semblar la Província Canadenca del Quebec una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles amb encant.

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones del Quebec i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el país o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta circular pel Quebec de 15 dies, durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar:

 1. VIATGE: VOL BARCELONA – MONTRÉAL
 2. MONTRÉAL: VIEUX MONTRÉAL I BARRIS DEL CENTRE
 3. TADOUSSAC: DESPLAÇAMENT A TADOUSSAC + VISITA + SENTIER DE LA POINTE + DUNES TADOUSSAC
 4. TADOUSSAC: ALBIRAMENT DE BALENES + SENTIER DU FJORD
 5. TADOUSSAC: RUTA TADOUSSAC – LAC SAINT-JEAN
 6. RIMOUSKI: PARC NATIONAL DU BIC
 7. SAINTE-ANNE-DES-MONTS: PARC NATIONAL DE LA GASPÉSIE
 8. GASPÉ: PARC NATIONAL FORILLON
 9. PERCÉ: ÎLE DE BONAVENTURE
 10. CARLETON-SUR-MER: CARLETON-SUR-MER + MIRADOR DEL MONT SAINT-JOSEPH
 11. QUÉBEC CITY: DESPLAÇAMENT CARLETON-SUR-MER A QUÉBEC CITY
 12. QUÉBEC CITY: VIÉUX-QUÉBEC
 13. QUÉBEC CITY: MONTMORENCY FALLS + SANCTUAIRE SAINTE-ANNE-DE-BEAUPRÉ + SAINTE ANNE CANYON + ÎLE D’ORLEANS
 14. QUÉBEC CITY: PARC NATIONAL DE JACQUES CARTIER
 15. VIATGE: VOL MONTRÉAL – BARCELONA

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar:

Una ruta pel Quebec en 15 dies és el temps ideal per donar la volta a la regió sense presses. Hi ha tants llocs a veure al Québec que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa té que estar molt ben estudiada per saber on pots dormir cada dia i per optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de conduir cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure pel Québec. Corresponen a 4 grans camps:

 1. Vols
 1. Transport
 2. Allotjaments
 3. Sanitat i assegurança de viatge
 1. Vols

La clau és buscar els vols amb molta antelació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. El nostre viatge és per els mesos estivals (juliol i/o agost), per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner

(Skyscanner | Busca vuelos baratos, hoteles y coches de alquiler).

Els vols més econòmics des de Barcelona a l’Aeroport Internacional Pierre Elliott Trudeau (Aeroport Internacional de Montréal –YUL-) seran els operats per la línia Air Transat (la qual és una companyia canadenca que té la seu a l’aeroport Internacional de Montréal).

A nosaltres quatre (dos adults i dues nenes de 13 i 16 anys), el vol d’anada i tornada amb els extres ens surt a uns 2.004,92€, on el vol d’anada serà directe des de Barcelona, i en el vol de tornada haurem de fer una escala d’1 hora i 40 minuts a l’aeroport de Toronto (Pearson International).

Air Transat en l’agost fa tres vols directes a la setmana a Montréal, així com també fa 3 vols directes de tornada des de Montréal, però no els fa el mateix dia que els d’anada, sinó altres dies, per això de tornada, si volem un vol una mica econòmic, haurem de fer una escala.

2. Transport

No tenim ni el més mínim dubte: roadtrip per lliure amb cotxe de lloguer! És la única forma d’arribar a tots els llocs, i les carreteres panoràmiques son d’aquestes que et deixen aturdit durant hores. A més, la Gasolina a Canadà és bastant més barata de lo que ens esperàvem (avui es troba a 1,26$/litre). Descarrega’t la app Gas Buddy per saber els preus actualitzats i les gasolineres més properes.

Per reservar i triar la companyia sempre recomanem utilitzar el comparador de cotxes de lloguer “Autoeurope”( Alquiler de coches baratos desde 7€/día con Auto Europe), per nosaltres és el que millors preus ofereix i més cobertures.

I si vols optar per llogar una furgoneta o una autocaravana, en aquest cas també surt millor utilitzar la web “Motorhome Republic”( Motorhome Republic Home – Campervan Hire and RV Rental) que compara varies empreses de lloguer i es poden obtenir bons descomptes. Per trobar campings on pernoctar pots utilitzar la app “WikiCamps CA” (hi ha pocs llocs gratuïts on aparcar i passar la nit, però n’hi ha), o reservar a través de la web oficial de Parcs Nacionals “reservation.pc.gc.ca”(Reservation Service – Plan your visit (pc.gc.ca)).

La intenció que tenim és visitar primer Montreal, per tant, el cotxe de lloguer no el necessitem per res, i un cop visitada la ciutat, anar a l’oficina del centre a buscar-lo per iniciar la roadtrip pel Québec. En canvi, sí que tenim previst retornar-lo a l’aeroport directament, perquè vindrem de la ciutat de Québec City. Per això mateix, se’ns aplica la Taxa addicional One Way.

3. Allotjaments

Hotels, apartaments, albergs, granges,… qualsevol opció d’allotjament al Québec és cara, i els llocs més econòmics volen ràpid. Per reservar allotjament, un cop més et recomano que ho facis amb molta antelació i comparis preus. Més encara si viatges en temporada alta:

4. Sanitat i assegurança de viatge

És important saber que els turistes NO estem coberts per la sanitat pública gratuïta de Canadà. I la privada precisament barata no és. Estant a més en un viatge en el que hi haurà un xic d’acció, és totalment recomanable contractar una assegurança de viatge amb altes cobertures.

Malgrat no pertànyer a la Unió Europea, a Islàndia té validesa la Targeta Sanitària Europea. Per altra banda, creiem que és necessari viatjar amb assegurança de viatge. La pròpia ambaixada espanyola a Islàndia recomana viatjar amb assegurança privada si és que es realitzaran activitats a l’aire lliure. Pots contractar la teva assegurança amb qualsevol de les companyies de confiança que tinguis. Uns extres a tenir en compte és que disposi de límits molt amplis en assistència mèdica i a més s’incloguin esports d’aventura (bicicleta, caiac, senderisme,…), i també s’inclogui cobertura Covid: despeses d’anul·lació en cas de resultar positiu, despeses d’hotel per a possibles quarantenes o tancament de frontera, proves PCR en destí i més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *