Categories
COPENHAGUE

Escapada a Copenhague en 3 dies

Si diuen que Dinamarca és un dels paîsos més feliços del món, la seva capital tindrà algo que veure en això. Els seus edificis de disseny, els seus castells i palaus, els seus jardins, els seus canals,… Marcada pels seus orígens vikings, Copenhague s’ha convertit en una de les ciutats més boniques i encantadores d’Europa.

Canal de Nyhavn, Copenhague

Increïblement bella gràcies als seus canals i carrers envoltats de bonics edificis de façanes de colors, relaxants parcs, castells i palaus de conte de fades, miradors amb fantàstiques vistes panoràmiques i un parc d’atraccions per a recordar vells temps, la capital de Dinamarca és una de les millors escapades a Europa si disposes de 2 o 3 dies. A més, la ciutat conta amb un dels nivells de vida i benestar més alts del món i té en la bicicleta el seu mitjà de transport més habitual. Això sense mencionar un dels seus grans emblemes: el menjar saludable; algo que estem segurs, farà que t’enamoris d’ella a primera vista.

La Plaça de l’Ajuntament, Radhuspladsen

És important saber que la millor època per viatjar a Copenhague sol ésser entre maig i setembre quan els dies son molt llargs i les temperatures més agradables, encara que és imprescindible reservar l’allotjament amb bastant temps d’antel·lació si vols estalviar una bona quantitat de diners. A continuació us presentarem les raons per les que ja hauríeu d’estar planejant una escapada a aquesta ciutat nòrdica. Si estàs preparant una escapadeta per fer en un cap de setmana a Copenhague o en 2 o 3 dies, ets un afortunat. Perquè no només coneixeràs els principals barris de la ciutat i els seus llocs més turístics, sinó que et donarà temps per a fer alguna excursió fora del casc urbà de Copenhague.

Castell de Rosenborg Slot, Copenhague

Ho hem organitzat de la següent manera: 1 dia per visitar el Centre Històric de Copenhague, un altre dia per visitar als voltants d’aquest centre històric (barris de Osterbro, Christianshavn i Reffen), i un tercer dia per veure més detingudament aquest increïble Parc d’Atraccions històric que és el Tívoli, i amb el temps que ens quedi farem una petita excursió a la ciutat de Roskilde, a 30km de Copenhague, on veurem 2 meravelles que valen molt la pena…

Canals de Copenhague, a la zona del Kastellet

Lo mínimament ideal seria fer una estada de 2 dies a Copenhague, ja que els plans culturals son varis i hi ha un fotimer de llocs que visitar a la ciutat. A Copenhague és impossible avorrir-se i t’ho demostraré amb aquesta ruta que estàs a punt de llegir. En aquest article t’ensenyaré com organitzar cada dia de la teva escapada perquè aprofitis el temps al màxim. Organitzar cada jornada és un puzzle amb moltes variables, així que vull ajudar-te perquè surti perfecte. Nosaltres vam decidir anar-hi en plena temporada alta d’estiu, per allunyar-nos de la calor sufocant del nostre país. I vaja si ho vam encertar…

Església de Marbre (Frederiks Kirke), Copenhague

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones, atractius i espais que la ciutat de Copenhague disposa, i conèixer-los a fons, sense cap necessitat de voler veure la totalitat de la ciutat o el màxim d’ella. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar. Es tracta d’una escapadeta o un cap de setmana llarg per Copenhague amb la possibilitat d’acostar-nos a la ciutat de Roskilde en el tercer dia. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que vam visitar:

Dia 1: Centre Històric: Rundetaarn + Rosenborg Slot + Canal Nyhavn + Carrer Stroget + Passeig d’1 hora pels canals de Copenhague + Christiansborg Slot + Biblioteca Reial Danesa + Radhuspladsen

Dia 2: Osterbro, Christianshavn i Reffen: La Sireneta + Kastellet + Nyboder + Església de Marbre + Palau Amalienborg + Església de Sant Salvador + Christiania + Reffen Street Food

Dia 3: Roskilde (Catedral i Museu de Vaixells Vikings) + Jardins de Tívoli

Canals de Christianshavn

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en la ciutat de Copenhague (també a Roskilde):

Una ruta per Copenhague en 3 dies és el temps ideal per conèixer la ciutat sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps. Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquesta escapada inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, el recorregut que hauries de caminar cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen la pena que d’altres.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per la ciutat de Copenhague. Corresponen a 5 grans camps:

  1. Vols econòmics
  2. Trasllat de l’aeroport al centre
  3. Allotjament
  4. Com ens mourem per Copenhague
  5. Tarja turística “Copenhaguen Card Discover”.

1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antel·lació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs que els preus es dupliquin i augmentin. La nostra escapada va ser en plena temporada alta d’estiu, en el mes d’agost, per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant aquestes dates. L’aeroport de Copenhague al qual vàrem volar és l’Aeroport Internacional de Copenhaguen-Kastrup.

Plataforma Skyscanner

Vam comprar vols força econòmics per les dates que vam viatjar. Els vols d’anada i tornada pel mig del més d’Agost ens van sortir per 275€ per persona, amb la companyia Norwegian Airlines.

2. Trasllat de l’aeroport al centre

L’aeroport de Copenhague-Kastrup té una connexió directa i molt bona fins al centre de la ciutat de Copenhague. Bàsicament, la millor forma per anar-hi és utilitzar el Metro, concretament la línia M2 (línia groga) que es troba situada a la Terminal 3. El trajecte fins al centre de la ciutat té una durada d’uns 15 minuts. I el preu del bitllet no supera els cinc euros. Nosaltres ja teníem la tarja-abonament “Copenhaguen Card” i entrava tot tipus de transport per Copenhague i entorns.

Pont de Connexió entre l’última estació de metro de la Línia 2 amb la Terminal 3 de l’Aeroport de Copenhague
Mapa de la línia M2 (groga) de Copenhague de l’Aeroport al centre de la ciutat. Nosaltres vam baixar a Kongens Nytorv i vam fer transbordament en una altra línia per acostar-nos al nostre allotjament.

3. Allotjament

Et recomano que t’allotgis en un apartament, alberg o hotel com més a prop possible del centre de Copenhague, és a dir, com més a prop del Districte de “Indre By”, millor. Indre Bay comprèn el Centre Històric (barri anomenat “City”), el barri de Frederiksstaden, el barri de Christianshavn, i el barri de Holmen (a l’altra banda del canal principal, junt amb Christianshavn).

Districte de Indre By a Copenhague

Si no és així, lo millor és que l’allotjament estigui a prop d’una parada de metro o inclús autobús que porti al centre de la ciutat. Nosaltres vam trobar una ganga. Vam trobar un alberg (Hostel) ben bé al Centre Històric, que va fer que per visitar els atractius del primer dia, per exemple, no haguéssim d’agafar cap mitjà de transport. Per reservar l’allotjament ho solem fer en qualsevol de les dues plataformes especialitzades:

  • Booking: Allotjament amb cancel·lació gratuïta
  • AirBnb: Allotjaments especialistes en apartaments, també amb l’opció de cancel·lació gratuïta.

Nosaltres ens vam allotjar en un autèntic Alberg (Hostel), anomenat “Copenhaguen Downtown Hostel”, que es troba a prop de tot arreu en el Centre Històric de la ciutat (a 5 minuts de la Plaça de l’Ajuntament, a 5 minuts del carrer Stroget, i a 10 minuts de Kongens Nytorv (Zona d’accés al canal Nyhavn, per exemple). Aquí us adjunto la pàgina web. És possiblement l’allotjament més econòmic que us pogueu trobar tant al centre. La relació qualitat/preu va ser fantàstica, comparat amb la resta de l’oferta hotelera de la zona, que és caríssima. A ple més d’agost, al centre de la ciutat, ens va costar 300€ per persona passar un total de 3 nits (100€ per nit per persona considera-ho econòmic quan parlis del Centre de Copenhague!!!).

Copenhague Downtown Hostel

En els baixos disposava d’un bar, i també hi vam contractar l’esmorzar, que ens va costar 7,5€ per persona i dia (també considera-ho econòmic pels preus que hi ha a Copenhaguen!!!).

4. Com ens mourem per Copenhague

Un cop contractat l’allotjament al centre del Districte d’Indre By, i a prop de varies estacions de metro i bus, hem de dir que el mitjà de transport que farem servir més durant els 3 dies que estarem aquí seran pràcticament les nostres cames. Al 100% del primer dia en el qual visitarem el Centre Històric (City), i pel segon dia utilitzarem Metro, Bicicleta i Ferry per acostar-nos als nostres atractius proposats. Pel tercer dia, per anar a la ciutat de Roskilde, utilitzarem el tren de rodalies danès, que surt de l’Estació Central de Tren ubicada a poc més de 10 minuts del nostre allotjament. El Transport Públic a Copenhague conta amb una infraestructura moderna i molt eficient. Gràcies al metro, el tren i als autobusos es pot arribar a qualsevol lloc de la ciutat de forma ràpida i puntual, amb una comoditat afegida: tots els mitjans de transport esmentats comparteixen el mateix bitllet.

Us expliquem seguidament quins son els principals mitjans de transport que hi ha per moure’s per Copenhague, relacionats amb lo què vam fer servir nosaltres realment:

  • Bicicleta: La nostra intenció inicial era llogar una bicicleta per la totalitat dels 3 dies que ens vam passar a Copenhague. Heu de tenir en compte que per a molta gent, Copenhague és la capital mundial de la bicicleta, a més d’una ciutat plena de racons i secrets per descobrir.
Com seria una ciutat perfecta?
Bons serveis, seguretat, zones verdes, transport públic de qualitat, feina, salaris alts, variada oferta cultural, facilitats per a les families… Aquests son només alguns dels factors que solen posar-se sobre la taula a l’hora de realitzar els múltiples estudis que analitzen quines son les millors urbs del planeta per viure. Llistats en els que, per suposat, sempre hi està present Copenhague. Però hi ha alguna cosa més, que poques vegades mencionen aquests anàlisis: el nombre de bicicletes que recorren els seus carrers. Un clar indicador de qualitat de vida en el que, amb permís d’Amsterdam i altres poques urbs en el món, Copenhague no té rival. Amb una població d’un xic més d’1 milió d’habitants, als que hi sumariem quasi un altre milió de la seva àrea metropolitana, a Copenhague hi ha més bicicletes que persones. Potser per això fins i tot hi ha un índex amb el seu nom, “Copenhaguenize”, que elabora des de 2.011 un rànking mundial amb les millors ciutats del món per pedalar. No fa falta dir quina d’elles està sempre en primer o segon lloc.

A Copenhague, la bicicleta és la forma més ràpida de moure’s pels seus carrers. Hi ha una xarxa integral i cohesiva de ciclovies protegides, que arriben als 1.000 kilòmetres en l’anomenat Gran Copenhague. Però no son kilòmetres inconnexos, sense sentit, sinó que formen una xarxa que permet als ciutadans arribar pedalant a qualsevol lloc. La bicicleta és, de fet, la forma més ràpida de moure’s pels seus carrers. Per això el 63% de la població de Copanhague l’escull per el dia a dia.

Nosaltres finalment vam llogar una bicicleta per hores, per tal de provar aquesta eficàcia. Volíem fer tot el dia, però no ens vam atrevir. Vam descarregar-nos l’aplicació de la casa “Donkey Republic” i vam llogar una bicicleta per fer un desplaçament en la ciutat: en el segon dia, després d’un pícnic a The King’s Garden, vam agafar una bici de “Donkey Republic” i ens vam traslladar a l’altra banda del canal, al barri de Christianshavn. Vam comprovar l’eficàcia de la xarxa ciclista i lo ben muntat que està tot. Ens va agradar moltíssim. No ho vàrem provar més, però, degut al nostre poc entrenament físic. Vam pensar que ja ho provaríem el pròxim cop…

Donkey Republic
  • Metro: La xarxa de metro de Copenhague, inaugurada en l’any 2.002, és molt ràpida i arriba a tots els llocs d’interès turístic malgrat disposar únicament de 4 línies, cadascuna associada a un color. Les tarifes son: bitllet individual de 2 zones: 24kr (3,2€). La validesa és de 60 minuts; bitllet individual de 3 zones: 36kr (4,80€). La validesa és de 90 minuts. Necessitareu aquest tipus de bitllet per arribar a l’Aeroport de Copenhague. Els menors de 12 anys viatgen gratis. Els bitllets es poden comprar en les parades de metro i de tren de Copenhague. Podeu pagar amb corones daneses o amb targeta de crèdit.
Vagó del Metro de Copenhague

Nosaltres, a part del viatge d’anada de l’aeroport a l’allotjament i del de tornada, a l’últim dia de retorn cap a l’aeroport, vam agafar 1 cop més el metro, en el segon dia de l’escapada per acostar-nos a l’emplaçament de La Sireneta. Vam agafar les línies M3 o M4 des de l’estació de Radhuspladsen a Osterport.

Estació de Metro de Copenhague
  • Autobús: Els busos son una bona alternativa per arribar a aquelles zones de Copenhague que no cobreix el metro o el tren. Hi ha varis tipus d’autobusos (regulars, exprés, nocturns i aqüàtics) i el preu és el mateix per a tots ells.

Vam agafar dos tipus d’autobús, els dos al mateix dia, al segon. Per anar al mercat de Reffen Street Food des del centre, vam provar d’agafar el bus aqüàtic de color groc. És el Ferry nº992 i el vàrem agafar de Knippelsbad fins a Refshaleoen. La tornada del mercat de Reffen, no la vam poder fer amb ferry (bus aqüàtic) ja que érem sobre les 21h i ja no operaven. Vam haver d’agafar un bus regular a prop de Reffen que ens va deixar a 200 metres del nostre allotjament al Centre de la Ciutat.

Autobús circulant per Copenhague
  • Tren: El tercer dia ens vam desplaçar caminant cap a l’Estació Central de Copenhague, ubicada a poc més de 10 minuts del nostre allotjament. Vam agafar un tren regional que en uns 20 minuts ens va portar a la ciutat de Roskilde, a 30 kilòmetres de Copenhague. La tornada la vam fer al revés, des de l’estació de Roskilde cap a la Central de Copenhague, sense cap tipus de problema.
Estació Central de Copenhague
Cal dir, que ens vam veure afavorits per la compra de la tarja-abonament “Copenhague Card Discover”, on tot el transport a la ciutat i a la seva rodalia, hi estava inclòs.

5. Tarja turística “Copenhaguen Card Discover”

Amb la targeta “Copenhague Card Discover” (en el nostre cas vam agafar-la d’una durada de 3 dies), la targeta turística de la capital danesa, obtindreu l’entrada gratuïta a nombrosos atractius i museus de la ciutat, a més del transport públic, una gran avantatja.

Copenhague Card Discover

La Copenhague Card Discover és una tarja turística que ofereix accés a diferents atraccions i museus de la ciutat a un preu reduït durant 24, 48, 72, 96 o 120 hores, segons escolliu. Una forma perfecta per estalviar fent turisme si teniu previst entrar a varis monuments. A més, el servei inclou transport il·limitat en la regió durant el temps de validesa de la targeta. Les principals atraccions que hi estan incloses son:

  • Passeig en vaixell pels canals de Copenhague
  • Jardins Tívoli (només l’entrada al Parc, ja que les atraccions van a part)
  • Castell de Frederiksborg
  • Castell de Rosenborg
  • Castell de Kronborg
  • Zoo de Copenhague
  • Museu Nacional

En el següent enllaç podeu veure totes les atraccions incloses en la Copenhague Card-Discover. Això sí, només podreu accedir un sol cop a cada atracció.

Per saber si l’havíem de comprar vam fer una previsó dels atractius que voldríem visitar i que estan inclosos en la tarja. Igualment havíem de tenir en compte el transport:

AtraccióPreu estalviat
1Rosenborg Slot140,00kr
2Museu dels Rècords Guinness169,00kr
3Jardins Tívoli (les entrades a les atraccions van a part)160,00kr
4Palau de Amalienborg125,00kr
5Passeig d’1 hora pels Canals (empresa Stromma Canal Tours)169,00kr
6Torre de l’Església de Sant Salvador69,00kr
7Catedral de Roskilde70,00kr
8Museu dels Vaixells Vikings de Roskilde160,00kr
 
 Total entrades estalviades1.062,00kr (142,38€)

El preu de la tarja “Copenhaguen Card Discoverper 3 dies és de 124,00€ (al canvi, unes 924,89 corones daneses). Ens surt a compte, tot i disposar encara del transport gratuït il·limitat.

Aconsellem que si us compreu la tarja abonament “Copenhague Card Discover”, a totes les atraccions que volgueu anar, mirar de passar-hi abans per concretar una hora i dia de visita, ja que ens vam trobar que pràcticament en totes les atraccions (hi vam anar al mig de l’Agost) es formen unes cues bastant llargues i llavors et dónen dia i hora de visita. Ho heu de tenir en compte per si hi aneu en temporada alta. A l’hora d’explicar el programa diari ja ho anirem repassant punt per punt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *