Categories
EGIPTE

Viatge a Egipte en 16 dies

Amb aquest Viatge a Egipte en 16 dies espero ajudar-te a organitzar el teu viatge a un dels països més complets i increïbles del món. Conegut per el seu passat i història fascinants, Egipte és probablement el viatge somniat de molts viatgers que volen conèixer una de les cultures més atraients i enigmàtiques del planeta. I encara que aquesta impregna cada racó, podràs trobar-te davant per davant amb ella en llocs com Abu Simbel, les impressionants Piràmides de Giza o els temples de Lúxor i Karnak o Hatshepsut, entre molts altres. Aquesta descripció del nostre viatge a Egipte, el país dels faraons i una de les civilitzacions antigues més importants de la història, t’ajudarà a no perdre’t res d’una de les destinacions imprescindibles per els amants dels viatges. Encara que sabem que hi ha centenars de coses que pots fer, t’asseguro que observar de prop les Piràmides d’Egipte i l’Esfinx, arribar fins a l’impressionant Temple de Abu Simbel, fer un creuer per el Nil, buscar la Tomba de Tutankamón en la Vall dels Reis, creuar el desert o perdre’s en el Basar Khan El-Khalili de El Caire, son només alguns dels moments que mai oblidaràs i es convertiran en regals únics.

Sala Hipòstila del Temple de Karnak, Lúxor

Després d’una època convulsa de revoltes i inseguretat, actualment és un moment perfecte per a viatjar a Egipte, sobretot evitant els mesos de màxima calor d’estiu, ja que aquests no et permetran gaudir del viatge com es mereix. Probablement a mesura que vagis llegint observaràs que sóc un enamorat del país però és que tinc que confessar que li tinc una estima especial a Egipte, ja que és un d’aquests destins que sempre tinc en ment per a tornar-hi aviat.

Creuer pel Nil, Assuàn

Viatjar a Egipte per lliure o comprar un paquet turístic? És una de les preguntes més típiques quan un vol visitar el país dels faraons. Egipte té fama de ser un país insegur i és per això que la major part dels turistes contracten un pack de tot inclòs i algunes excursions des dels hotels. Nosaltres farem un mig-mig, és a dir, el nostre Viatge a Egipte de 16 dies és una opció intermitja al viatge de tot inclòs per Egipte o tot per lliure. La idea és que viatgem pel nostre compte però contractant algunes de les activitats més ben valorades per altres viatgers. Aquestes serien, entre d’altres, el Creuer pel Nil de Luxor a Assuàn (5 dies/4 nits), l’excursió de 2 dies a Abu Simbel, i l’Excursió a les Piràmides de Giza, Menfis i la necròpolis de Saqqara. Al mig del viatge, també hem contractat una sortida de safari de 4 dies amb un 4×4 que ens durà pels millors llocs de la península del Sinaí.

Sortida del sol des del Mont Sinaí, Egipte

Òbviament, descobrir Egipte porta el seu temps. El viatge a Egipte en 16 dies és la ruta que vàrem fer nosaltres, la qual inclou al nostre entendre, els principals atractius del país i per les característiques del safari 4×4 a la península del Sinaí, acabarà éssent un viatge inoblidable.

Pot semblar Egipte un país o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa, i monuments amb encant. La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones de l’àrea dels principals atractius d’Egipte, i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el territori o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Et proposo el nostre viatge, una ruta per Egipte de 16 dies durant la segona quinzena de setembre. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions i monuments que vàrem visitar:

Dia 1: Luxor: Vol Barcelona – Luxor + Museu de Luxor + Museu de la Momificació + Zoco de Luxor + Passejar per la Corniche

Dia 2: Luxor: Temple de Karnak + Temple de Luxor + Temple Medinet Habu + Ramesseum + Temple de Seti I + Embarcar al Creuer

Dia 3: Luxor: La Vall dels Reis + La Vall de les Reines + Temple Hatchepsut + Colossos de Memnon

Dia 4: Creuer: Temple d’Edfú + Navegar cap a Assuàn + Temple de Kom-Ombo

Dia 5: Assuàn: Presa d’Assuàn + Obelisc Inacabat + Temple de Philae + Passeig en faluca + Temple de Kalabsha + Zoco d’Assuàn

Dia 6: Assuàn: Illa Elefantina + Jardí Botànic + Estela de la Fam + Necròpolis de Qubbet El-Hawa + Gharb Soheil (poblat nubi)

Dia 7: Abu Simbel: Gran Temple de Ramsès II + Temple Menor de Nefertari + Espectacle nocturn

Dia 8: Abu Simbel i El Caire: Tornada d’Abu Simbel a Assuàn + Vol Assuàn – El Caire + Espectacle de llum i sò a les Piràmides de Giza

Dia 9: Sortida Safari 4×4 a la península del Sinaí: Hammam Faraun + Desert del Sinaí

Dia 10: Safari 4×4 a la península del Sinaí: Ascensió a Serabit El-Khadim + Descens cap al poblat beduí + Sortida cap a Santa Catalina + Oasis de Feiran

Dia 11: Safari 4×4 a la península del Sinaí: Ascensió al Mont Sinaí + Visita del Convent de Santa Catalina + Oasis de Ain-Khudra

Dia 12: Tornada Safari 4×4 a la península del Sinaí: Platges del Mar Roig + Tornada al Caire

Dia 13: El Caire: Piràmides i Gran Esfinx de Giza + Necròpolis de Saqqara + Menfis

Dia 14: El Caire: Museu Egipci + Basar de Khan El-Khalili + Mesquita de Al-Azhar + Porta Bab Zuwayla + Torre del Caire + Barri de Zamalek + Creuer pel Nil

Dia 15: El Caire: Ciutadella de Saladino + Mesquita de Mohamed Ali + Parc Al-Azhar + Mesquita Al-Rifa’I + Madrassa del Sultà Hassan + Mesquita de Ibn Tulun + Museu Nacional de la Civilització Egípcia + Barri Copte i Església Penjant

Dia 16: El Caire: Piscina de l’Hotel + Vol tornada El Caire – Barcelona

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en el conjunt d’Egipte amb la península del Sinaí inclosa:

Una ruta per Egipte en 16 dies és el temps ideal per conèixer la regió sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres, segons el nostre criteri.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per Egipte. Corresponen a 7 grans grups:

 1. Vols econòmics
 2. Trasllats dels aeroports als hotels
 3. Com ens mourem per Egipte
 4. Allotjament
 5. Documentació, Organització i Preparatius per viatjar a Egipte
 6. Targes turístiques
 7. Viatge a Egipte en 12 dies i en 8 dies

1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antelació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. El nostre viatge és per la segona quinzena del mes de setembre, per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant les dates en qüestió:

Skyscanner

Tant en el vol d’anada com en el de tornada vam volar amb un vol directe:

 • Vol d’anada: Barcelona – Luxor. Vam volar amb la companyia Egypt Air.
 • Vol de tornada: El Caire – Barcelona. Vam volar amb la companyia Vueling.

2. Trasllats dels aeroports als hotels

En aquest cas vam ser molt pràctics, ja que enteníem que havia de ser un transport directe privat, un trasllat des de l’aeroport a l’hotel i viceversa, per això vam confiar amb els trasllats de Civitatis.

3. Com ens mourem per Egipte

Egipte és un país gran, però la majoria d’atractius turístics es troben a les ribes del riu Nil. Les ciutats principals estan molt ben comunicades per lo que podreu arribar-hi per aire, riu o terra. Hi ha altres llocs, com la Península del Sinaí, que només hi podrem anar en transport privat (aquest cas un cotxe 4×4 per a poder anar pel desert), no hi ha altres mitjans de transport.

Els principals mitjans de transport que utilitzarem seran els següents:

 • Avió: Farem un vol interior, d’Assuàn a El Caire, amb la companyia Egypt Air.
 • Vaixell: Contractarem un creuer per navegar pel Nil, de Luxor a Assuan, de 5 dies (4 nits). Per altra banda, per creuar el riu i anar a l’altra riba, utilitzarem puntualment el ferry públic, per exemple, el segon dia a Luxor per anar a buscar un taxi per visitar els temples de Medinet Habu, Ramesseum i el Temple de Seti I.
 • Taxi, Uber o Careem: Seran els mitjans de transport més utilitzats. Els utilitzarem quan realitzem activitats sense haver-les contractat. Per exemple, el segon dia per anar a visitar els temples de Medinet Habu, el Ramesseum i el Temple de Seti I.
 • Transports privats: Per a les excursions contractades que farem, que seran majoria, utilitzarem transport privat. Per exemple, en el cas d’Abu Simbel, l’excursió contractada inclou el viatge d’anada i tornada amb autobús o similar, climatitzat.
 • Cotxe 4×4: Per realitzar el Safari 4×4 per la península del Sinaí, serà el nostre mitjà de transport.
Com podeu comprovar, totes les excursions o sortides contractades inclouen els trasllats i els transports, a part de les entrades, àpats si s’especifica, etc…

4. Allotjament

Per reservar allotjament, un cop més et recomano que ho facis amb molta antelació i comparis preus. Més encara si viatges en temporada alta:

A Egipte trobareu una àmplia oferta d’hotels, encara que la majoria deixen molt a desitjar. Heu de buscar bé i llegir les recomanacions d’altres viatgers per no emportar-vos cap sorpresa. Els allotjaments que nosaltres vam escollir estaven força bé, les habitacions estaven molt netes i tots amb molt bona ubicació. Els dies de safari vam dormir en cases de beduïns i amb tendes de campanya. Aquí us deixo una llista amb els nostres hotels a Egipte:

Nit 1LuxorIberotel Luxor (4 estrelles)
Nit 2Creuer Luxor – AssuànVaixell 5* M/S Nile Ruby
Nit 3Creuer Luxor – AssuànVaixell 5* M/S Nile Ruby
Nit 4Creuer Luxor – AssuànVaixell 5* M/S Nile Ruby
Nit 5Creuer Luxor – AssuànVaixell 5* M/S Nile Ruby
Nit 6AssuànObelisk – Nile Hotel (4 estrelles)
Nit 7Abu SimbelSeti Abu Simbel Hotel (4 estrelles)
Nit 8El CairePyramids Park Resort Hotel (5 estrelles)
Nit 9Safari 4×4Casa de beduïns / Tendes de Campanya
Nit 10Safari 4×4Casa de beduïns / Tendes de Campanya
Nit 11Safari 4×4Casa de beduïns / Tendes de Campanya
Nit 12El CairePyramids Park Resort Hotel (5 estrelles)
Nit 13El CairePyramids Park Resort Hotel (5 estrelles)
Nit 14El CairePyramids Park Resort Hotel (5 estrelles)
Nit 15El CairePyramids Park Resort Hotel (5 estrelles)

En cada allotjament hi pots accedir i veure totes les condicions de contractació, així com els preus.

5. Documentació, Organització i Preparatius per viatjar a Egipte

Visat per a viatjar a Egipte

Els espanyols podem tramitar el visat en el mateix aeroport, presentant un passaport en vigor i pagant una taxa de 25 USD. Aquest visat ordinari permet una estada de 30 dies i 1 sola entrada. També és possible tramitar l’obtenció d’un visat per via electrònica amb set dies d’antelació a la data de sortida en el següent enllaç: www.visa2egypt.gov.eg

Us recomano treure’us el visat per la web. Nosaltres ho vàrem fer directament a l’aeroport i vàrem tardar com una hora i mitja més per les llargues cues.

Vacunes per viatjar a Egipte

No hi ha vacunes obligatòries pels espanyols. Les vacunes recomanades per a viatjar a Egipte son la febre tifoidea, l’hepatitis A i B i el tètanus/diftèria. Per entrar a Egipte s’exigeix un certificat de vacunació contra la Febre Groga als viatgers majors de 9 mesos procedents de zones amb risc de transmissió de la febre groga i a aquells viatgers que hagin realitzat trànsits de més de 12 hores en aeroports de països en risc de transmissió de febre groga. Si aneu a viatjar a Egipte des d’Espanya (ciutadans espanyols) i voleu vacunar-vos contra les enfermetats descrites anteriorment, podeu sol·licitar la cita en el vostre centre de vacunació internacional amb 4-8 setmanes prèvies al viatge. També podeu consultar les recomanacions higiènic-sanitàries bàsiques per el vostre viatge a Egipte.

Moneda

La moneda d’Egipte és la lliura egípcia (EGP). El canvi d’euro a lliura està aproximadament a 1 euro = 33,6 lliures. En molts llocs d’Egipte no es pot pagar amb targeta, per lo què us recomanem portar una quantitat d’efectiu suficient per a cobrir les vostres despeses. Lo millor és canviar una petita quantitat a l’arribar en el mateix aeroport. Canvieu uns 20-50 euros per a tenir algo d’efectiu fins que pogueu anar a un banc o a una casa de canvi. Lo més còmode és canviar en els caixers del banc nacional. Només tindreu que introduïr els bitllets en euros i us donarà l’equivalent en lliures egípcies. El canvi és el mateix que en google i la comissió és ridícula.

6. Tarja turística

Quan viatgis per Egipte per lliure tindràs que adquirir entrades per a cadascuna de les visites o bé comprar la Luxor Pass i la Cairo Pass. Aquests passis permeten l’entrada a múltiples llocs arqueològics, museus, temples, tombes, etc… La compra d’entrades no sempre estan en l’accés al monument, com passa, per exemple, en alguns temples de Luxor.

Cairo Pass

Dóna accés a tots els museus i tombes de El Caire i Giza. Inclou també les entrades a les àrees de Saqqara, Menfis, Abusir i Dashur. Preu:

 • Standard pass: 90€
 • Estudiant pass: 45€. A l’hora de comprar-lo s’ha de presentar el carnet d’estudiant i no tenir més de 30 anys.

Es pot comprar en: En el museu egipci de la plaça Tahrir, en la guixeta de les Piràmides de Giza (entrada per zona de piràmides, no la de l’esfinx) i en la ciutadella de Saladino.

Luxor Pass

Preus:

 • Standard Pass: Dóna accés a tots els museus i tombes de Luxor (l’Standard pass val 90€ i l’estudiant pass 45€)
 • Premium Pass: Dóna accés a tots els museus i tombes de Luxor a més de les tombes de Nefertari en la Vall de les Reines i a la de Seti I en la Vall dels Reis. El preu d’aquestes tombes sense el pass son de 48€ per la de Nefertari i 32€ per la de Seti I. El Premium Standard son 180€, i el Premium Estudiants son de 90€.

Es pot comprar en la guixeta del temple de Karnak i en la de la Vall dels Reis.

Important

 • Per adquirir ambdós passis necessites foto de carnet (1 per cada Pass).
 • Solament es poden pagar en efectiu, i només accepten euros i dòlars.
 • Validesa de 5 dies consecutius, lo què et permet entrar una vegada per dia en tots els llocs que estan inclosos.
 • Si s’adquireixen els dos passis, el Cairo i el Luxor Pass, el segon que compris tindrà un 50% de descompte presentant l’altre pass. D’aquesta forma interessa fer abans el Cairo i després Luxor, perquè així, si agafes el Luxor Premium t’estalvies més diners.

Sempre que ens plantegem comprar les targetes pass hem d’asseure’ns sense pressa, estudiar lo què vols veure i mirar si realment val la pena econòmicament parlant.

Nosaltres no vàrem comprar cap dels dos passis, perquè no ens sortia a compte producte de les excursions contractades on l’entrada a les atraccions i monuments ja estava inclosa.

7. Viatge a Egipte en 12 dies i en 8 dies.

En el cas que no pogueu disposar dels dies previstos en la nostra proposta, us adjuntem dues planificacions de viatge per Egipte, pensades amb menys dies.

Primer de tot us proposem un itinerari semblant al nostre mantenint la sortida del Safari 4×4 per la Península del Sinaí. Es tracta d’una planificació de 12 dies:

 1. Luxor: Vol Barcelona – Luxor + Embarcar al Creuer pel Nil
 2. Luxor: La Vall dels Reis + La Vall de les Reines + Temple Hatchepsut + Colossos de Memnon + Temple de Karnak + Temple de Luxor
 3. Creuer: Temple d’Edfú + Navegar cap a Assuàn + Temple de Kom-Ombo
 4. Assuàn: Presa d’Assuàn + Obelisc Inacabat + Temple de Philae + Passeig en faluca + Gharb Soheil (poblat nubi) + Zoco d’Assuàn
 5. Abu Simbel i El Caire: Gran Temple de Ramsès II + Temple Menor de Nefertari + Vol Assuàn – El Caire + Espectacle de llum i sò a les Piràmides de Giza
 6. Sortida Safari 4×4 a la península del Sinaí: Hammam Faraun + Desert del Sinaí
 7. Safari 4×4 a la península del Sinaí: Ascensió a Serabit El-Khadim + Descens cap al poblat beduí + Sortida cap a Santa Catalina + Oasis de Feiran
 8. Safari 4×4 a la península del Sinaí: Ascensió al Mont Sinaí + Visita del Convent de Santa Catalina + Oasis de Ain-Khudra
 9. Tornada Safari 4×4 a la península del Sinaí: Platges del Mar Roig + Tornada al Caire
 10. El Caire: Piràmides i Gran Esfinx de Giza + Necròpolis de Saqqara + Menfis
 11. El Caire: Museu Egipci + Basar de Khan El-Khalili + Mesquita de Al-Azhar + Ciutadella de Saladino + Mesquita de Mohamed Ali + Barri Copte i Església Penjant
 12. El Caire: Piscina de l’Hotel + Vol tornada El Caire – Barcelona

I finalment us proposem una planificació de 8 dies si voleu veure lo més essencial del país (Creuer de Luxor a Assuàn, Abu Simbel, i El Caire). Viatge a Egipte en 8 dies:

 1. Luxor: Vol Barcelona – Luxor + Embarcar al Creuer pel Nil
 2. Luxor: La Vall dels Reis + La Vall de les Reines + Temple Hatchepsut + Colossos de Memnon + Temple de Karnak + Temple de Luxor
 3. Creuer: Temple d’Edfú + Navegar cap a Assuàn + Temple de Kom-Ombo
 4. Assuàn: Presa d’Assuàn + Obelisc Inacabat + Temple de Philae + Passeig en faluca + Gharb Soheil (poblat nubi) + Zoco d’Assuàn
 5. Abu Simbel i El Caire: Gran Temple de Ramsès II + Temple Menor de Nefertari + Vol Assuàn – El Caire + Espectacle de llum i sò a les Piràmides de Giza
 6. El Caire: Piràmides i Gran Esfinx de Giza + Necròpolis de Saqqara + Menfis
 7. El Caire: Museu Egipci + Basar de Khan El-Khalili + Mesquita de Al-Azhar + Ciutadella de Saladino + Mesquita de Mohamed Ali + Barri Copte i Església Penjant
 8. El Caire: Piscina de l’Hotel + Vol tornada El Caire – Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *