Categories
PRAGA

Escapada a Praga en 5 dies

Si estàs preparant un viatge o una escapada a Praga en 5 dies ets un afortunat. Perquè no només coneixeràs els principals barris de la ciutat i els seus llocs turístics, sinó que et donarà temps per a fer alguna excursió fora de Praga.

Ho hem organitzat de la següent manera: 4 dies per a Praga i els seus barris, i l’últim dia per a fer una excursió a fora de Praga.

Lo mínimament ideal seria una estada de 3 dies a Praga, ja que els plans culturals son varis i hi ha un fotimer de llocs que visitar a Praga. A Praga és impossible avorrir-se i t’ho demostraré amb aquesta ruta que estàs a punt de llegir.

En aquest article t’ensenyaré com organitzar cada dia de la teva escapada a Praga perquè aprofitis el temps al màxim. Sé que organitzar cada jornada és un puzzle amb moltes variables, així que vull ajudar-te perquè surti perfecte.

El riu Moldava, a Praga

Podríem dir que qualsevol època és bona per a fer una escapada a Praga i no ens equivocaríem i és que cada moment de l’any, és únic per a la ciutat. El nostre viatge l’hem enfocat a lo pràctic, i el preveiem durant les vacances d’estiu, que és quan nosaltres quatre hi podríem anar.

Praga

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones, atraccions i espais que la ciutat de Praga disposa, i conèixer-los a fons, sense cap necessitat de voler veure la totalitat de la ciutat o el màxim d’ella. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar. Es tracta d’una escapada per Praga i entorns en 5 dies, durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar:

Dia 1: STARE MESTO: Zona Torre de la Pólvora + Plaça de la Ciutat Vella + Cap al Pont de Carles + Pont de Carles i Creuer Moldava + Sud del Pont de Carles

Dia 2: HRADCANY: Complex del Castell de Praga + Resta del barri + Teatre Negre

Dia 3: JOSEFOV, MALÁ STRANA I MONT PETRIN: Barri Jueu + Malá Strana prop del riu + Malá Strana interior + Mont Petrin

Dia 4: NOVE MESTO I ALTRES: Zona Museu Mucha + Zona Plaça Wenceslau + Zona Teatre Nacional + Zona Casa Dansant + Altres

Dia 5: EXCURSIÓ FORA DE PRAGA: Opció 1 – Cesky Krumlov / Opció 2 – Karlovy Vary / Opció 3 – Kutná Hora / Opció 4 – Terezín

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en la ciutat de Praga, diferenciats en colors segons el dia que els veurem:

Una ruta per Praga en 5 dies és el temps ideal per conèixer la ciutat sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquesta escapada inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, el recorregut que hauries de caminar cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per la ciutat de Praga. Corresponen a 5 grans camps:

 1. Vols econòmics
 2. Trasllat de l’aeroport al centre
 3. Allotjament
 4. Com ens mourem per Praga
 5. Tarja turística “Prague Cool Pass”

1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antel·lació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. La nostra escapada és per als mesos estivals (juliol i/o agost), per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant els mesos centrals de l’estiu:

Plataforma Skyscanner

Hem fet una primera estimació de vols, i els vols d’anada i tornada més econòmics durant els mesos de juliol i agost, ens surten a partir de 130€ per persona, amb les companyies Vueling i/o Ryanair.

Exemple de vol d’anada i tornada a Praga amb Vueling

2. Trasllat de l’aeroport al centre

L’aeroport de Praga Vaclav Havel es troba a uns 17 kilòmetres del centre de la ciutat. Tanmateix, encara que no és una distància molt gran, no existeix una connexió directa en metro o tren. Per aquest motiu, hauràs d’optar per algun dels mitjans de transport que realitzen aquest recorregut. Com veuràs a continuació, hi ha opcions de sobra: llançadores, autobusos, Uber i més. He creat un rànquing amb les meves preferències. No obstant, i depenent del teu estil de viatge i pressupost, potser seran altres. Així que t’aniré a explicar totes les formes d’anar a l’aeroport al centre de Praga (i viceversa) amb els preus i horaris per aquest 2023.

Llançadora o Shutter

Per mí, la millor manera d’arribar a Praga des de l’aeroport (per rapidesa, comoditat i senzillesa) és en shutter llançadora. És lo què utilitzo per a fer aquest recorregut. Es tracta d’un servei de trasllat que et portarà de l’aeroport directament al teu hotel a Praga o on vulguis anar del centre. El trajecte també es pot fer al revés, és a dir, per a tornar a l’aeroport a l’hora de marxar. La llançadora, o shutter, pot ser compartida o privada, per lo que té diferents tarifes. En el cas de Praga és un servei bastant assequible, almenys si ho compares amb altres ciutats, i t’estalvies anar arrossegant les maletes d’un cantó cap a un altre i els maldecaps que suposa entendre el sistema d’autobusos. Per el preu, i la comoditat que suposa, val molt la pena. De fet, la gran majoria de turistes que viatgen a Praga contracten un shutter per a realitzar els seus trasllats.

Transport llançadora compartit

Per exemple, aquest transport de llançadora compartida té un preu d’uns 15,95€ per persona.

Autobús Express (AE)

L’opció perfecta si viatges amb un pressupost ajustat. Encara que els bitllets son sensiblement més cars que un autobús regular, el AE és més ràpid i t’evitaràs fer transbords amb el metro (si el teu allotjament a Praga està prop de l’estació). La parada d’autobusos express està a davant de la Terminal 1. Els bitllets costes 60 CZK (uns 2,5€ aprox) i algo menys amb la tarifa infantil. Es poden comprar en la terminal o directament al conductor de l’autobús (però hauràs de tenir corones txeques). L’autobús et deixarà en l’Estació Central de Praga (Praha Hlavni Nadrazi). Allí podràs agafar el metro (línia C), el tramvia o qualsevol mitjà de transport de Praga. També s’hi pot anar caminant, conta que son uns 25 minuts fins al centre de Praga. Tingues en compte que l’Autobús Express, que té una freqüència d’entre 15 i 30 minuts, comença a les 5:30 del matí i acaba fins a les 21:30 hores. Pots consultar els horaris aquí. El trajecte dura uns 40 minuts (depenent del trànsit) i també el podràs utilitzar de tornada.

Autobús Express

Uber

Uber és una altra forma per anar des de l’aeroport fins al centre de Praga, molt a tenir en compte. Aquesta plataforma opera a Praga des de 2014 i és inclús més popular que el taxi de tota la vida. Els conductors d’Uber solen esperar a les peticions a una distància de 5 minuts de l’aeroport, per lo que els temps d’espera son realment curts. El cost d’un Uber és de uns 25€. La desaventatja, en comparació amb la recollida privada de la llançadora, és que has de esperar al teu automòbil i, a vegades, perseguir-lo en el parking. A més, la qualitat dels conductors varia i els preus poden pujar durant les hores pic. Si aniràs a utilitzar Uber i encara no tens l’aplicació instal·lada, et recomano fer-ho abans de viatjar. Enllaça la teva targeta i déixa-ho tot a punt.

Uber

Autobús públic

Aquesta és la forma més econòmica que hi ha per anar de l’aeroport al centre de Praga. Els autobusos que realitzen aquest trajecte son la línia 100, 119 i 191. L’estació d’autobusos està just enfront de la Terminal 2 (Sortida D). Un ticket vàlid per 90 minuts costa 32CZK (uns 1,25€) i el podràs utilitzar per l’autobús en combinació amb el tramvia i el metro. Per mi resulta poc convenient, ja que molt probablement hauràs de fer transbord (i carregar l’equipatge és un “tostón”). A més, com que van fent parades, tardaràs bastant més en arribar. Pots consultar els horaris aquí.

 • Autobús 119: La línia 119 et portarà de l’aeroport fins a la parada de metro de Veleslavin (línia verda), on hauràs d’agafar un metro fins al centre de la ciutat (Mustek) o a qualsevol altra estació. L’autobús surt cada 6 minuts i opera de 4:23AM a 23:42PM tots els dies de la setmana.
 • Autobús 100: Alternativament, pots utilitzar l’autobús número 100 que va a Zlicin, que et deixarà en la línia groga del metro B.
 • Autobús 191: Aquest autobús va de l’aeroport a Andel i et deixarà en la parada del metro de la línia A Petriny.
 • Bus nocturn 910: Si arribes a l’aeroport de Praga per la nit, està disponible un autobús nocturn (910). Té parada en I.P. Pavlova, Kacerov i Modrany. Aquest bus opera de 0:00AM a 4:00AM.
Autobús públic

Trasllat aeroport de Praga en taxi

Alguns viatgers son molt de taxi, ho sé. Però jo l’he posat en la última posició, perquè sol ser el meu últim recurs. A més, els taxis de Praga no tenen molt bona fama (existeixen molts timadors que intenten cobrar més de lo que correspon i que enganyen als turistes). Com pots imaginar-te, també és el mitjà de transport més car. Si malgrat tot aniràs a necessitar un taxi, et recomano fixar-te bé i escollir un dels que estan pintats de groc, ja que son els més fiables. El trajecte fins al centre de Praga des de l’aeroport et costarà uns 35€ aproximadament, encara que certament depèn del lloc al que vagis i del tràfic. Si contractes al mateix taxista per a la tornada a l’aeroport des de Praga, possiblement et faci un descompte.

Taxis de color groc

Com veus, l’Aeroport Vaclav Havel de Praga té una bona oferta en opcions de transport per anar fins al centre de Praga. Ara que ja tens tota la informació hauràs d’escollir en funció de les teves preferències.

3. Allotjament

Et recomano que t’allotgis en un apartament o en un hotel com més a prop possible del centre de Praga millor. Per reservar l’allotjament, un cop més, et recomanem fer-ho amb molta antel·lació i comparant preus. Més encara si viatgem en temporada alta. Ho solem fer per qualsevol de les dues plataformes especialitzades:

Prioritzarem la reserva en les zones turístiques (Barris de Stare Mesto, Mala Strana, Hradcany i Nove Mesto), dins del Districte 1 de Praga, sempre i quan els preus dels allotjaments siguin “raonables” o assumibles. En el cas que ens haguem de desplaçar fora de la zona turística, lo més important és que l’allotjament estigui a prop d’una parada de metro o de tramvia que vagi al centre de la ciutat.

Exemple d’Hotels ubicats al centre de Praga i que compleixen els nostres paràmetres econòmics i de qualitat

4. Com ens mourem per Praga

Un cop contractat l’Hotel al centre de Praga, hem de dir que el mitjà de transport que farem servir més durant els 5 dies seran les nostres cames, ja que la majoria de llocs per visitar estan a prop. La xarxa de trnsport públic de Praga és molt eficient. El metro, els tramvies i els autobusos ens portaran fins a qualsevol punt de la ciutat d’una forma còmode i senzilla. Aquests son els mitjans de transport que existeixen a la ciutat:

 • Metro de Praga: Amb 3 línies i 53 estacions, el metro de Praga és la forma més còmoda de recórrer llargues distàncies. Coneix les línies, estacions, tarifes i horaris.
 • Tramvies de Praga: Els tramvies de Praga son un dels mitjans de transport més útils per a desplaçar-se per la ciutat. Varen començar a funcionar en el 1875 tirats per cavalls.
 • Autobusos a Praga: Els autobusos de Praga no son l’opció més recomanable per els turistes, però resulten interessants per a realitzar alguns trajectes en especial.
 • Taxis a Praga: Els taxis a Praga son relativament cars per el nivell de vida del país. Coneix les tarifes oficials i els trucs per pagar el preu just.
 • Funicular de Petrin: Des de 1851 el Funicular de Petrin ha servit per comunicar Malá Strana amb la cima del mont Petrin. Coneix l’horari i el preu del funicular de Praga.

Tota la xarxa de transport públic de Praga comparteix els mateixos bitllets. Depenent de l’ús que aneu a donar-li al transport públic podreu escollir diferents tipus de bitllets.

Tramvies de Praga

Bitllet senzill

El bitllet senzill de transport de Praga té una durada de 90 minuts des de la seva validació, permetent utilitzar qualsevol mitjà de transport durant aquest temps. El preu del bitllet senzill és de 40 Kc (1,60€) i és el bitllet més habitual.

Ticket limitat

Aquest bitllet de transport a Praga permet l’ús dels tramvies i autobusos durant 20 minuts sense possibilitat de transbord. En el metro, la validesa son 30 minuts i permet recórrer 5 estacions. El preu del bitllet limitat és de 30 Kc (1,20€) i és una bona forma d’estalviar en certs trajectes.

Bitllet d’equipatge

Si viatgeu amb equipatge haureu de comprar un ticket addicional de 20 Kc (0,80€) per cada maleta que porteu. Les motxilles o bolsos de mà no es consideren equipatge.

Abonament diari

Per 120 Kc (4,90€) podreu comprar aquest abonament per utilitzar de forma il·limitada el transport públic de Praga durant 24 hores. Si esteu allotjats fora del centre històric és una opció a tenir en compte.

Abonament de tres dies

Es tracta d’un abonament similar a l’anterior, amb durada de 3 dies. Els preus d’aquests abonaments son de 330 Kc (13,40€) i són vàlids durant 72 hores.

On comprar els bitllets

Els bitllets només es poden comprar en el metro, en els estancs i en les botigues de diaris per lo que, si teniu intenció d’utilitzar el tramvia, seria convenient que porteu sempre a mà algun bitllet. El temps no comença a contar fins que es validen. El sistema és similar al d’altres moltes ciutats, funciona per temps i pots agafar els transports que vulguis.

No oblidis validar el bitllet

Encara que els revisors no van tant a la caça com per exemple a Budapest, és probable que de tant en tant algun revisor us demani el bitllet. Heu de recordar validar el bitllet en les màquines grogues que trobareu en els tramvies i autobusos, o en les que hi ha en el metro abans de baixar a les vies.

Mapa de transports

Encara que és un mapa que no ens sembla massa clar, si voleu un plànol amb tots els mitjans de transport de Praga, prem aquí.

5. Tarja turística “Prague Cool Pass”

La tarja turística “Praga Card”, la popular tarjeta multiatracció que han gaudit més d’un milió de visitants des de 1992, presenta ara el seu nou producte de generació mòbil: “Prague CoolPass”. Per accedir a les millors atraccions de Praga de forma còmoda, pots escollir entre un codi QR digital en el teu mòbil o en una tarjeta xip física clàssica.

La tarjeta Prague CoolPass permet l’accés a les millors atraccions de Praga, incloent el Castell de Praga, les cinc sinagogues, el Cementiri Jueu, el Palau Lobkowitz i molts llocs més.

Atraccions incloses

Les atraccions més populars incloses en la tarjeta son:

 • El Castell de Praga
 • Catedral de San Vito
 • Palau Lobkowitcz
 • Museu Jueu de Praga
 • Museu Náprstek
 • Zoo de Praga
 • Creuer pel riu Moldava
 • Museu Kampa
 • Werich Villa.
 • Autobús turístic  de Praga.

Encara que les entrades d’aquestes atraccions ja compensen el preu de la tarjeta, hi ha altres molt interessants com el Palau de les Fires, l’Antic Palau Reial o el Palau Sternberg. A més, inclou descomptes per més de 70 atraccions, botigues i restaurants. En aquest enllaç podreu descarregar la guia de la Prague CoolPass i veure totes les atraccions i descomptes inclosos.

Com funciona?

Després de fer la reserva, ens enviaran un correu amb les claus d’accés per a descarregar en espanyol l’aplicació mòbil amb la que podreu accedir a la tarjeta. Un cop expedit el codi de descàrrega de la tarja, no es permeten canvis de dates o noms. La durada de la validesa de la tarja comença a contar el dia que s’utilitza per primera vegada. A partir d’aquest moment la podreu utilitzar durant els dies contractats (2, 3 o 4 dies). El primer dia acaba a les 23:59 hores independentment de l’hora a la que hagueu començat a utilitzar la tarjeta. Permet accedir gratuïtament una vegada a cada atracció.

Preu

A nosaltres ens interessaria la Prague CoolPass de 4 dies, ja que seran entre aquests 4 dies que visitarem totes les atraccions proposades. El preu de la Prague CoolPass de 4 dies és de 106€ pels adults, 74€ pels estudiants fins a 26 anys i nens de 6 a 16 anys, i entrada gratuïta pels infants menors de 6 anys. Per tant, en el preu està inclòs:

 • La tarjeta Prague CoolPass de la durada escollida, en el nostre cas, de 4 dies
 • Entrada a les millors atraccions turístiques de Praga
 • Ruta en autobús turístic de 2 hores de durada
 • Passeig en vaixell
 • Descomptes i ofertes en botigues i restaurants seleccionats
 • Mapa de Praga

Comprovació de si surt o no surt a compte la compra d’aquesta tarjeta

Farem una taula i entrarem les dades i preus de les atraccions que vulguem visitar i que estiguin afectades per la tarjeta Prague CoolPass (ho fem en principi per la franja dels adults):

AtraccióPreu de l’atracció per adultPrague CoolPass
Stare Mesto
Casa Municipal290 Kc15% de descompte
Torre de la Pólvora100 KcGratis
Antic Ajuntament de Praga250 KcGratis
Torre de l’Ajuntament130 Kc50% de descompte
Clementinum220 Kc25% de descompte
Torre de la Ciutat Vella100 Kc50% de descompte
Hradcany
Entrada Combinada Castell de Praga – Circuït B250 KcGratis
Torre Catedral de Sant Vito150 Kc20% de descompte
Santuari de Loreto150 Kc30 Kc de descompte
Malá Strana
Funicular de Petrin32 KcGratis
Torre-mirador de Petrin150 KcGratis
Laberint dels miralls de Petrin90 KcGratis
Josefov
Entrada Comb. Museu Jueu, cementiri i 5 sinag.330 KcGratis
Sinagoga Vella Nova200 KcGratis
Nove Mesto
Museu Nacional250 KcGratis
 
Total Estalvi per la Prague Cool Pass de 4 dies1.925,50 Kc (78,95€)

Com podeu observar, la nostra planificació pels 4 dies que passarem a la ciutat de Praga, la compra de la tarjeta Prague CoolPass no ens surt gens a compte (ens estalviaríem únicament 78,95€ dels 106€ que val la tarja).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *