Categories
LONDRES

Viatge a Londres en 11 dies

Si estàs preparant un viatge a Londres en 11 dies ets un afortunat. Perquè no només coneixeràs els principals barris de la ciutat i els seus llocs turístics, sinó que et donarà temps per fer algunes excursions fora de Londres.

Ho hem organitzat de la següent manera: una setmana per a Londres i els seus barris i la resta de dies per excursions a fora de Londres.

Lo mínimament ideal seria una estada de 7 dies a Londres, ja que els plans culturals son infinits i hi ha un fotimer de llocs que visitar a Londres. A Londres és impossible avorrir-se i t’ho demostraré amb aquesta ruta que estàs a punt de llegir.

En aquest article t’ensenyaré com organitzar cada dia de la teva setmana a Londres perquè aprofitis el temps al màxim. Sé que organitzar cada jornada és un puzzle amb moltes variables, així que vull ajudar-te perquè surti perfecte.

London Eye

Com que aniràs bastants dies a Londres, dóno per fet que voldràs visitar els seus principals monuments i atraccions turístiques. Per un viatge a Londres, sempre recomano comprar un passi turístic ja que les entrades individuals son cares. En el teu cas, t’ho aconsello encara més ja que per varis dies l’estalvi és considerable. A més, et saltaràs les cues de la majoria de llocs turístics.

Si segueixes la ruta de Londres en 11 dies que et proposo, lo què et surt més a compte és comprar el London Pass per 1 setmana. Ho he organitzat perquè en tinguis suficient amb el passi d’una setmana (7 dies). És molt important que compris el London Pass des de la web oficial perquè tenen millor preu que qualsevol intermediari i t’ofereixen cancel·lació gratis en cas de que no arribis a utilitzar-lo.

El Tàmesis des de Tower Bridge

Podríem dir que qualsevol època és bona per fer un viatge a Londres i no ens equivocaríem i és que cada moment de l’any, és únic per a la ciutat. Encara que si és la primera vegada que visites la ciutat, nosaltres optaríem per fugir de dates clau com el Nadal, que malgrat ésser una de les èpoques en les que la ciutat llueix més impressionant, creiem tant per hores de llum, com per activitats, no és la millor època per conèixer Londres per primera vegada. El nostre viatge l’hem enfocat a lo pràctic, i el preveiem durant les vacances d’estiu, que és quan nosaltres quatre hi podríem anar.

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones, atraccions i espais que la ciutat de Londres disposa, i conèixer-los a fons, sense cap necessitat de voler veure la totalitat de la ciutat o el màxim d’ella. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’un viatge per la ciutat de Londres i entorns de 11 dies, durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar:

  1. VOL D’ANADA + TOWER OF LONDON + TOWER BRIDGE + HMS BELFAST + LONDON BRIDGE EXPERIENCE + BOROUGH MARKET + THE SHARD
  2. LONDON EYE + THE QUEEN’S WALK + SHAKESPEARE GLOBE + MILLENIUM BRIDGE + ST. PAUL’S CATHEDRAL + ONE NEW CHANGE + THE CITY + SKY GARDEN + THE GARDEN AT 120 + THE MONUMENT + ST. DUNSTAN IN THE EAST
  3. ABADIA DE WESTMINSTER + JEWEL TOWER + PALAU DE WESTMINSTER + BIG BEN + AVINGUDA WHITEHALL + DOWNING STREET + BANQUETING HOUSE + TRAFALGAR SQUARE + THE NATIONAL GALLERY + MUSICAL A LONDRES
  4. BUCKINGHAM PALACE + THE QUEEN’S GALLERY + THE ROYAL MEWS + ST. JAMES’S PARK + CHURCHILL WAR ROOMS + THE HOUSEHOLD CAVALRY MUSEUM + PICCADILLY CIRCUS + SOHO + LEICESTER SQUARE + NEAL’S YARD + COVENT GARDEN
  5. HOLLAND PARK + PALAU DE KENSINGTON + HYDE PARK I KENSINGTON GARDENS + ROYAL ALBERT HALL + MUSEU D’HISTÒRIA NATURAL + APSLEY HOUSE + WELLINGTON ARCH + HARRODS + CHELSEA
  6. LITTLE VENICE + CREUER JASON’S TRIP + CAMDEN MARKET + PRIMROSE HILL + REGENT’S PARK WARREN MEWS + REGENT’S CANAL TOWPATH + CANOPY MARKET + COAL DROPS YARD + KING’S CROSS + BRITISH LIBRARY
  7. CREUER UBER PEL TÀMESIS + GREENWICH MARKET + CUTTY SARK + OLD ROYAL NAVAL COLLEGE + OBSERVATORI DE GREENWICH I PLANETARI + GREENWICH PARK + CANARY WHARF
  8. EXCURSIÓ 1: WINDSOR (LEGOLAND + WINDSOR CASTLE) o HARRY POTTER STUDIOS
  9. EXCURSIÓ 2: OXFORD + STRATFORD o CAMBRIDGE + MUSEU ROALD DAHL
  10. EXCURSIÓ 3: STONEHENGE + BATH o LEEDS CASTLE + CANTERBURY + DOVER
  11. CARRERS DE NOTTING HILL + PORTOBELLO ROAD MARKET + BRITISH MUSEUM + VOL DE TORNADA

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar:

Una ruta per Londres en 11 dies és el temps ideal per conèixer la ciutat sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de caminar cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per la ciutat de Londres. Corresponen a 7 grans camps:

  1. Vols econòmics
  2. Trasllat de l’aeroport al centre
  3. Allotjament per barris o districtes
  4. Com ens mourem per Londres
  5. Sanitat i assegurança de viatge
  6. Compra una tarja turística
  7. Viatge a Londres en una setmana (7 dies)
  1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antel·lació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. El nostre viatge és per als mesos estivals (juliol i/o agost), per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant els mesos centrals de l’estiu:

Vuelos baratos – Compara billetes de avión y reserva los mejores vuelos | Skyscanner

Hem fet una primera estimació de vols, i els vols d’anada i tornada més econòmics durant els mesos de juliol i agost, ens surten a partir de 70-80€ per persona, sempre amb la companyia Vueling, operadora de baix cost propietat del grup IAG (hòlding hispano-anglès fruit de la fusió de les companyies aèries Iberia i British Airways) amb seu a l’aeroport del Prat de Barcelona.

Exemple de vol d’anada i tornada a Londres amb Vueling

Vueling opera en 2 aeroports londinencs, Gatwick i Heathrow. Concretament, el vol que hem trobat com a estimació, és a l’aeroport de Gatwick.

2. Trasllat de l’aeroport al centre

Transport de l’aeroport de Gatwick al centre de Londres

El nostre vol, tal com hem dit en anteriors apartats de l’article, arribarà a l’aeroport de Gatwick. Es tracta del segon aeroport que més visites rep del país i un dels que serveixen a la capital del Regne Unit. Per facilitar-te la vida en aquest post hi trobaràs les diferents opcions de les que disposes per anar de l’aeroport de Gatwick a Londres.

Aquest aeroport, situat a 46 kilòmetres de Londres, té dues terminals, la nord i la sud, unides per un monorraíl gratuït (5 minuts). Des d’ambdues terminals tens opcions de trasllat a la capital.

Aconsegueix la targeta Oyster per agilitzar els teus trasllats i estalviar algo
Abans de passar als diferents mitjans de transport per anar de l’aeroport de Gatwick al centre de Londres és interessant que sàpigues que existeix la Oyster Card. Es tracta de la típica targeta recarregable que et permet pagar més fàcilment en el sistema de transport públic londinenc i estalviar-te dinerons.
Pots comprar-la per internet, en les estacions de metro, en quasi totes les estacions de tren, i en alguns quioscs. Pots utilitzar-la en metro, bus, tranvía i en els trens que circulen de Londres a Gatwick i viceversa. Adjuntem el link: Oyster online – Transport for London – Contactless and Oyster (tfl.gov.uk)

Com veuràs a continuació hi ha diversitat d’opcions per arribar a Londres des de Gatwick, cada una amb les seves avantatges i inconvenients. La opció més popular és el tren. No és la més econòmica, però val la pena pagar el seu preu per la comoditat i rapidesa que t’aporta. Si vas amb el pressupost un xic curt també pots optar per algun dels autobusos. El que no et recomano de cap manera és el taxi. Si pensaves utilitzar aquesta opció per comoditat més et val anar amb el tren Gatwick Express (aniràs més ràpid i més còmode) o els Southern trains i agafar un taxi fins al teu hotel un cop arribis a l’estació de Victòria.

1. Gatwick Express, la opció més ràpida

Per anar en tren de Gatwick a Londres pots optar per 3 línies de tren (totes arriben fins a l’estació de Victòria): Gatwick Express, Southern Trains i Thameslink.

L’estació de trens es troba en la terminal sud i és fàcilment accessible des de la terminal nord amb un monorraíl gratuït que fa la connexió entre ambdues terminals en apenes un parell de minuts.

El Gatwick Express és l’opció més ràpida per a desplaçar-te fins al centre de Londres. Fa el recorregut sense parades en uns 30 minuts i el bitllet costa 20,70 lliures (18,50 si el compres per internet).

Gatwick Express

Els menors de 5 anys viatgen gratis, i els menors de 15 anys paguen la meitat. Surten cada 15 minuts i operen des de les 5h 57min fins a les 23:10 de la nit. Pels que tinguin pressa en arribar al seu destí la millor opció és arribar a Victòria amb el Gatwick Express i després agafar un taxi. Alternativament pots moure’t en metro des d’aquesta estació de tren.

  • Preu: 20,70 lliures a taquilla (18,50 per internet)
  • Freqüència: Cada 15 minuts
  • Trajecte: 30 minuts fins a l’estació de Victòria de Londres
  • Pàgina web: https://www.gatwickexpress.com/

2. Southern trains, tant ràpid com el Gatwick Express

Els Southern Trains son una alternativa igual de vàlida que els Gatwick Express. Són pràcticament igual de ràpids, son quasi tant còmodes, tenen moltes freqüències, i per lo general son algo més econòmics. El trajecte es fa en aproximadament 30 minuts amb els directes (hi ha alguns que fan parades), i surten amb freqüències contínues de 15 minuts o inclús menys en hores punta.

El preu del bitllet vé determinat en funció del destí final. Fins Victòria et sortirà per 18,30 lliures. Pots trobar ofertes per 12,50 lliures sempre i quan el compris amb un dia d’antelació però només podràs viatjar a l’hora que reservis. Els menors de 5 anys no paguen i els menors de 15 anys només la meitat del bitllet. Si disposes de la Oyster Card pots aconseguir descomptes.

Durant la matinada és important revisar per internet quines parades estan disponibles (algunes estacions tanquen de nit).

  • Preu: En funció del destí final. Fins a Victòria 18,30 lliures (16,50 lliures amb la Oyster), i 12,50 lliures amb antelació.
  • Freqüència: Durant el dia cada 15 minuts o menys. De nit es redueixen les freqüències.
  • Trajecte: 30 minuts amb tren directe, 1h 10min amb aturades
  • Pàgina web: https://www.southernrailway.com/
Southern Trains

3. ThamesLink Railway, un altre tren cap a Londres

La tercera opció son els trens ThamesLink Railway. És una alternativa interessant ja que fa una ruta diferent parant en estacions com London Bridge o King’s Cross. Si el teu allotjament està en alguna de les zones per les que passa aquesta línia no t’ho pensis dues vegades.

El preu va en funció del destí final i també amb l’antelació que el compris. A mode d’exemple, el preu més habitual fins a London Bridge costa 12,70 lliures i fins a King Cross 12,90 lliures. Amb la Oyster Card s’aconsegueixen preus més reduïts.

Recentment, hi ha hagut algunes ofertes si compres amb bastant antelació, per 2,70 lliures. Preus imbatibles que ja veurem si aguanten en temporades altes, o al llarg del temps. Els menors de 5 anys no paguen i els menors de 15 paguen la meitat.

  • Preu: Depèn de l’estació de destí. Des de 12,70 lliures (els preus més baixos estan en 2,70 lliures), i des de 9 lliures amb la Oyster.
  • Freqüència: Aproximadament cada 15 minuts durant el dia i cada hora per la matinada.
  • Trajecte: 32 minuts fins a London Bridge i 50 minuts fins a King’s Cross.
  • Pàgina web: https://www.thameslinkrailway.com/
Thameslink Railway

4. Autobús National Express, opció econòmica per anar de Gatwick a Londres

Els autobusos National Express son una excel·lent opció per estalviar-te unes lliures. El bitllet et costarà unes 10 lliures. Com a contrapartida tardaràs molt més que amb el tren. Et deixen en l’estació d’autobusos de Victòria en unes 2 hores. El què és bò és que son autobusos còmodes, hi podràs portar les teves maletes sense problemes, i surten cada 30 minuts des de les dues terminals de Gatwick.

Pots comprar el bitllet online o en el mateix aeroport. Els menors de 3 anys no paguen i els menors de 15 paguen 5 lliures. S’apliquen descomptes a grups de més de 4 passatgers que poden arribar a un 25%.

Cal destacar que els autobusos National Express son una bona opció per anar de l’aeroport de Gatwick quan el teu vol surt molt d’hora. Des de Victoria el primer surt a les 2 de la matinada (comprova els horaris per els teus dies).

  • Preu: 10 lliures (amb antelació i per horaris de matinada pots treure’l per 6 lliures). 5 lliures per nens.
  • Freqüència: 2 autobusos cada hora
  • Trajecte: 2 hores de durada, depenent del tràfic i de les parades
  • Pàgina web: http://www.nationalexpress.com/es/home.aspx
Autobús National Express

5. Taxi, l’opció més cara

Si els diners no son problema i busques una opció còmode per desplaçar-te de l’aeroport de Gatwick al centre de Londres, el taxi pot ser una opció. És la opció més cara i un trajecte així et sortirà com a mínim per 100 lliures.

És còmode però no necessàriament la més ràpida. Sense tràfic et portarà una hora arribar fins a les zones del centre de Londres. Aquest temps és fàcilment batible si vas en tren fins a Victòria i d’allí agafes un taxi fins al teu destí final. A més, et sortirà significativament més econòmic.

La pàgina de l’aeroport ofereix un sistema per compartir taxi amb altres persones. El preu per persona surt a partir de les 22,50 lliures si comparteixes amb 3 passatgers més.

  • Preu: A partir de 100 lliures. A partir de 22,50 lliures compartint (mirar web de l’aeroport)
  • Freqüència: 24 hores des de Gatwick
  • Trajecte Gatwick-Londres: 1 hora amb tràfic bò
  • Pàgina web:  https://taxis.gatwickairport.com/
Taxi

6. Transport privat, més conòmic que el taxi

El trasllat privat és amb diferència el sistema més còmode per organitzar-te el teu desplaçament. És a més, més econòmic que el taxi. Per 81 lliures pots contractar un turisme de 3 places. També hi ha disponibles minibusos per fins a 8 passatgers que redueixen significativament el preu per persona. Així, els minibusos de 8 persones costen unes 111 lliures. Si viatges en grup surt realment a compte, inclòs més que el tren.

7. Cotxe de lloguer

Com en qualsevol aeroport en aquest també pots llogar un cotxe. Si vas a utilitzar-lo per moure’t pel país bé. Tanmateix, llogar-lo només per desplaçar-te de l’aeroport de Gatwick a Londres és una tonteria. Si només vas a visitar Londres opta pel transport públic o per un trasllat privat.

8. Uber

Mentres no ho prohibeixin o ho limitin com en altres ciutats Uber és una alternativa al taxi o al trasllat privat per arribar a Londres des de Gatwick.

És una gran avantatge el poder reservar el viatge rebent a l’instant una estimació del cost del trajecte i de qui serà el teu conductor. A més els preus son millors que el taxi i, en alguns moments del dia, que els trasllats privats.

3. Allotjament per barris o districtes

Aquest seria un apartat per parlar i parlar i és que a Londres hi pot haver tants allotjaments com viatgers. El nostre viatge, que vol ser una primera presa de contacte amb la ciutat, és a dir, el primer viatge que faries a Londres, us recomanem, que l’allotjament estigui situat prop d’una línia de metro que passi pel centre de la ciutat.

Per reservar-lo, un cop més et recomano que ho facis amb molta antelació i comparis preus. Més encara si viatges en temporada alta:

Les millors zones on allotjar-se a Londres estan compreses en el West End i voltants. El West End és una àrea que comprèn zones o part de zones tant emblemàtiques com el Soho, Covent Garden, Westminster i Camden.

Donat que és una ciutat tant summament cara lo normal és que tinguis que allotjar-te en altres zones. No et preocupis. El transport públic és super eficient i amb un preu molt raonable. Lo important és intentar que el teu hotel estigui lo més a prop possible d’una estació de metro.

El West End de Londres

Així, hi ha altres zones interessants a considerar com la City, Chelsea, Southwark, i altres que et recomano en aquest article. Londres és una ciutat cosmopolita, elegant, bulliciosa, moderna i multicultural, amb un ritme que no s’atura ni de nit ni de dia. La capital anglesa és quasi inabarcable, té tantes facetes com gent que la visita, tants “centres de ciutat” com barris i infinitat d’atraccions i llocs d’interès. Dóna tant de sí, que fa falta visitar-la vàries vegades per acabar de conèixer-la per complet.

Londres és immensa i a més està integrada per més d’una trentena de districtes, cada un dels quals té atractius propis, un encant diferent, i una enorme oferta d’allotjaments i hotels. Això fa complicat l’elecció de la zona en la que quedar-se a Londres.

Encara que, la ciutat del Tàmesis, desborda encants i amaga molts secrets, la majoria dels atractius es concentren en el West End i districtes circumdants. En aquesta gran àrea, ubicada en la part oest de la Ciutat de Londres, s’aglutinen els llocs de visita obligada pels qui visiten la capital del Regne Unit per primera vegada. Els preus solen ser bastant alts, per lo que hauràs de portar un pressupost folgat. Més encara si aspires a allotjar-te en el West End o en algun dels barris més selectes. A més, els preus s’incrementen en temporada alta, durant els mesos de primavera i estiu.

Les zones més cares es corresponen amb les més cèntriques, i per tant, les millor ubicades des del punt de vista turístic com el West End, Westminster, Covent Garden o el Soho. Igual (o més) d’exclusius i cars son els barris de Chelsea i Kensington, on és francament complicat allotjar-se en un hotel amb certes comoditats per menys de 200€ per nit.

Piccadilly Circus, una de les portes del West End

Les zones més o menys cèntriques i amb la millor relació qualitat-preu son Paddington o King’s Cross. Estan una mica més allunyades de l’ànima de la ciutat, però estan molt ben connectades per transport públic i a més ofereixen preus molt acceptables, inclús per sota dels 100€ en temporada baixa. I si no trobes algo que s’ajusti a lo què busques, doncs ja saps… allunya’t del centre i sempre que estiguis a prop d’una estació de metro res t’impedirà gaudir de Londres.

1. West End, la millor zona on allotjar-se a Londres

West End de Londres

El West End és una vasta àrea del Central London situada en la part nord del Tàmesis a l’oest de la City. És una de les àrees més populars per allotjar-se a Londres ja que en ella s’hi troben (o estan molt a prop), moltes de les principals atraccions turístiques de Londres com Piccadilly Circus, Hyde Park, Leicester Square, Trafalgar Square o Westminster.

El barri quasi podria definir-se com el cor de la ciutat, i inclou carrers cèlebres, com Oxford Street, i alguns barris i zones tant populars, com el Soho, Chinatown, Mayfair o Covent Garden.

A les rodalies de tots aquests atractius turístics i zones tant populars s’hi ha d’afegir que està plena de botigues exclusives, galeries d’art, cinemes, teatres, restaurants, i molta vida nocturna… Per tant, aquesta zona neuràlgica és una de les més animades i transitades de la ciutat. El West End és la zona comercial i d’oci més important de la ciutat. Se la compara molt sovint amb lo què seria el Midtown de Manhattan a Nova York o el districte 8 de París. Així que, si lo què busques és estar proper als llocs d’interès més emblemàtics o sentir el bullici i el palpitar de l’ànima de la ciutat, aquesta és una bona zona per dormir a Londres.

Com imaginaràs, l’oferta d’allotjaments és immensa. Tanmateix, els preus dels hotels del West End son molt elevats, la gran majoria d’hotels son de 4 i 5 estrelles i hi ha molt poca oferta d’allotjament econòmic. Per lo general en temporada alta, en els mesos estivals quan el temps a Londres està en el seu millor moment, és difícil trobar allotjament per sota dels 150 euros. La gran majoria d’hotels oferten les seves habitacions per sobre dels 200 euros. Prepara’t per gratar-te la butxaca!!!

Hotels recomanats en el West End:

  • (€€€) Corinthia London
  • (€€) Radisson Blu Edwardian Kenilworth Hotel, London
  • (€) YHA London Central

2. Westminster, ideal per fer turisme

Westminster

Aquest barri, ubicat entre el Soho i el riu Tàmesis, s’extén per bona part del Gran Londres. És, amb permís del West End, la zona més emblemàtica i turística de la ciutat. Aquí es troben l’arxiconegut Big Ben, la Catedral, l’Abadia i el Palau de Westminster (seu del Parlament britànic), el Palau de Buckingham o la National Gallery.

A tots aquests punts d’interès, s’hi afegeix la seva excel·lent comunicació amb la resta de les zones. També aquí es troben estacions de tren com Charing Cross o Victòria, algunes parades de metro de les línies verda i groga, i l’accés a l’embarcador d’on surten els bots i els vaixells que fan recorreguts pel Tàmesis. Si bé és la zona més turística de Londres, en quant a ambient, sobretot si li treus lo què aporten els turistes, és menys vibrant que el West End.

Tot i que no falten botigues i restaurants per sortir d’un compromís, no té punt de comparació amb el West End en aquests aspectes. Tampoc et trobaràs amb molta vida nocturna. Tanmateix, si lo què busques és estar cèntric i moure’t a peu, és una zona perfecta per allotjar-te a Londres. A més, tenint en compte la proximitat amb el West End és molt fàcil suplir les seves carències a l’hora de desplaçar-te a les zones de botigues més emblemàtiques o per sortir a sopar i de copes. Podràs anar a totes parts a peu perfectament.

L’oferta d’allotjaments és un xic més reduïda que la que ofereix West End, però encara així no et faltaran opcions per escollir. Per lo general també comparteix amb aquest barri l’estil d’hotels (la gran majoria de 4 i 5 estrelles) i preus. És una zona poc apta per butxaques estretes.

Hotels recomanats a Westminster:

3. Soho, perfecte per dormir a Londres si busques vida nocturna

Soho

Aquest districte ocupa part de Westminster i del West End, i per tant, està ubicat en ple centre de Londres. Abans el barri vermell de Londres, avui és un dels barris que estan més de moda de la capital londinenca.

Amb un ambient entre bohemi i exclusiu, és un dels barris més cosmopolites, populars i coneguts. Entre els seus carrers es colen nombroses botigues de dissenyadors independents, restaurants (hi ha qui diu que els millors de la ciutat), bars, pubs, teatres i locals d’oci, que fan d’ell una de les zones més divertides i interessants.

Aquí, també es troba l’arxiconegut barri de Chinatown, ple de locals, botigues i restaurants xinesos. En la part sud està Piccadilly Circus amb els seus innombrables rètols publicitaris i lluminosos que decoren els seus cinemes, teatres i centres d’oci.

Una mica més al sud està la turística Leicester Square, i en la part est es troba Charing Cross, un carrer molt conegut per les seves nombroses llibreries. A més de tenir una excel·lent ubicació, aquest barri està molt ben connectat per transport públic. Tens quatre estacions de metro, Leicester Square, Tottenham Court Rd, Oxford Circus i Piccadilly Circus, i en les rodalies està l’estació de tren Charing Cross.

Allotjar-se a Londres en el Soho és una bona opció pels qui no vulguin estar molt lluny dels principals atractius turístics i a la vegada vulguin sentir el bullici, la gentada i el dinamisme de la ciutat. Això sí, si busques tranquil·litat millor busca una altra zona o assegura’t que el teu hotel està ben insonoritzat. De nit és un dels barris més populars de la capital britànica per a sortir de festa.

En quan als preus dels allotjaments, son bastant elevats. En temporada alta la majoria d’hotels tenen preus per sobre dels 200 € la nit, i és complicat trobar habitació per sota dels 150 euros si no reserves amb molta antelació.

Hotels recomanats en el Soho:

4. Covent Garden, una de las més cèntriques on allotjar-se a Londres

Covent Garden

Aquest barri, ubicat en la part sud-oest del centre de Londres, és un dels més especials i encantadors de la capital britànica, doncs està ple de teatres, cafès, comerços i, sobretot, de mercats i posts d’artesanies de tot tipus.

En la meva opinió és dels millors, si no el millor, per dormir a Londres per un bon nombre de raons:

  • Està cèntric i estratègicament ubicat en ple West End entre el Soho, Westminster, i la City, per lo que pots anar caminant a totes bandes,
  • Tens opcions per anar de compres,
  • Està de ple al mig de l’escena teatral londinenca,
  • Ofereix propostes per sortir a sopar per donar i vendre,
  • I a més també està molt ben situat per gaudir de la nit de Londres (el Soho està just al costat).

A Covent Garden s’hi troba el museu dels Transports de Londres i el Royal Opera House, un dels teatres més cèlebres de la ciutat del Tàmesis. Com a avantatge afegida, està pròxim a la National Portrait Gallery, a Trafalgar Square i al Soho i Chinatown. Arribes a totes parts donant un passeig.

En quan a transport públic, aquest barri està molt ben comunicat. A través d’aquest transcorre la línia de metro Piccadilly, que té vàries parades, com Holborn, Charing Cross o Leicester Square. També està connectat per vàries línies d’autobús i per l’estació de tren Charing Cross.

En fi, que ho té tot per ésser considerada com la millor zona per allotjar-se a Londres. La única pega que té com totes les zones del West End o properes a ell és el preu de l’allotjament. Difícilment trobaràs alguna cosa per sota dels 150 euros la nit.

Hotels recomanats a Covent Garden:

5. Knightsbridge, per estar cèntric en una zona elegant

Knightsbridge

Aquest tranquil barri, ubicat a l’oest del centre de Londres i al sud de Hyde Park, és un dels més selectes i exclusius de quants composen el mapa de carrers londinenc. Aquí predominen les vivendes de luxe, els restaurants exclusius i els centres comercials sibarites, com els arxi-coneguts Harrods.

També té una bona oferta cultural, ja que entre els seus carrers hi trobaràs el museu d’Història Natural, el de Victoria i Albert o el de la Ciència de Londres. Com la resta dels barris londinencs, està ben comunicat per transport públic. Per aquí passa la línia Piccadilly, que té parada en l’estació Knightsbridge. Encara que la oferta hotelera és generosa, els preus son cars. Els seus hotels solen ser de luxe i bastant exclusius.

Si no tens problemes de pressupost o busques un hotel amb tots els luxes i comoditats, aquest també és un bon barri per quedar-se a Londres. Els preus mitjos estan al voltant als 200€ la nit. En temporada alta encara pugen més.

Hotels recomanats en Knightsbridge:

6. The City, una excel·lent alternativa al West End per a dormir a Londres

The City

The City fou l’ànima medieval de la ciutat, però avui és un dels districtes financers més importants d’Europa i una de les zones més modernes de Londres. Només cal passejar per els seus carrers per veure els seus innovadors i interminables gratacels, els seus moderns centres comercials i bars o els seus enormes edificis d’oficines.

Entre els seus carrers hi trobaràs alguns punts d’interès artístic tant interessants, com la catedral de Sant Pau, la segona més gran del món, Tower Bridge, la Torre de Londres, les restes de l’antic amfiteatre romà, el Banc d’Anglaterra o el mercat Leadenhall, on es varen gravar algunes escenes de “Harry Potter” o de “Más allá de la vida”.

Està una mica més allunyada del cor de la ciutat (es tarda algo més de 30 minuts en arribar a Covent Garden i algo més de 45 minuts en arribar a Westminster), però té bones comunicacions amb aquest a través de les línies de metro Circle, District i Metropolitan.

Els preus son a l’igual que els barris més cèntrics de Londres, molt elevats. Solen estar per sobre dels 150 euros la nit. La zona es caracteritza per preus molt elevats entre setmana i bones ofertes durant els caps de setmana quan els homes de negocis buiden els hotels de la City.

Hotels recomanats en la City:

7. Notting Hill, un barri popular, tranquil y amb cert aire romàntic

Notting Hill

Aquest cosmopolita barri, ubicat a l’oest de Londres, és conegut en tot el món gràcies al cinema i al seu carnestoltes. Els seus carrers, amb molt encant i en els que es respira un ambient molt british, estan construïdes boniques i acolorides cases residencials. Tanmateix, el gran atractiu d’aquest cinematogràfic barri és el mercat de Portobello, ple de posts d’antiguitats, d’espècies, de roba de segona mà, de fruites, de verdures,… Sens dubte, un lloc que permet prendre el pols del barri i endinsar-se en el seu autèntic ambient.

Està una mica lluny del centre, tanmateix està perfectament connectat per les línies de metro Circle, District i Central, les quals tenen parada a l’estació de Notting Hill Gate, la més important del barri. A l’anomenada estació es sumen les estacions de Bayswater, Ladbroke Grove i Holland Park. Si prefereixes el bus, que a més és més econòmic, tens un sense fí de línies que connecten amb el centre.

Si vols dormir en un barri de pel·lícula i tranquil, sens dubte pot ésser una alternativa interessant per allotjar-se a Londres. A més, la oferta hotelera és bona i els preus son un xic més econòmics, aptes per pressupostos més escuets. Si fas la teva reserva amb antelació no et serà complicat trobar-hi bons hotels per menys de 150€ la nit.

Hotels recomanats a Notting Hill:

8. Paddington, una de les opcions més econòmiques per allotjar-se en el centre de Londres

Paddington

Aquest encara cèntric barri està situat just al nord del popular Hyde Park i a uns deu minuts d’Oxford Street. És molt tradicional i tranquil i els seus carrers s’organitzen entorn a un bufó i tranquil centre, decorat amb botigues, cafès i restaurants tradicionals. Encara que no desborda monumentalitat ni és generós en llocs d’interès com altres zones més cèntriques, té alguns atractius que mereixen una visita, com l’Hospital de St. Mary, on Fleming va donar a llum a la penicilina, un dels grans descobriments de la història. A més de la seva proximitat al centre, està molt ben comunicat. No en va, aquí es troba Paddington Station, una de les estacions de metyro més importants de Londres que connecta amb tots els punts de la ciutat.

És tranquil, segur i relaxat, per lo que és una opció a considerar per a quedar-se a Londres per aquells que busquin tranquil·litat i pau o per quins visitin la ciutat en família. Aquí, els preus dels hotels son bastant compatibles amb els pressupostos més baixos. Si ets previsor podràs reservar un bon hotel per sota dels 150€ la nit.

Hi ha un bon mix d’albergs juvenils, hostals, hotelets econòmics i alguns de més qualitat. És ideal pels que volen buscar algo econòmic sense estar lluny del centre.

Hotels recomanats a Paddington:

9. Chelsea, on allotjar-se a Londres per quins busquen les zones més acaudalades

Chelsea

Aquest barri residencial i esquitxat de típiques cases blanques s’ubica també en el centre de la capital britànica, en la zona sud del Tàmesis. És una de les zones més riques i elitistes de Londres. Chelsea és molt conegut per albergar la seu de l’equip de futbol del mateix nom i per haver estat un lloc d’inspiració per a nombrosos artistes. I és que aquí hi varen viure Mark Twain, Tolkien i Bob Marley; Oscar Wilde hi va escriure la seva obra “La importància de llamarse Ernesto”; J.M. Turner va crear les seves mítiques postes de sol; i Mary Quant va dissenyar la primera minifaldilla de la història.

Si ets un amant de la cultura i la història bèlica, estàs de sort, perquè en aquest barri es troba el museu Nacional de l’Exèrcit. Conta amb una interessant col·lecció d’imatges, videos i armament que t’endinsarà en la història de l’exèrcit del segle XV.

Aquí també s’hi troba el teatre Royal Court, el jardí botànic del barri, el Stamford Bridge, l’estadi de futbol del Chelsea F.C., i en l’altra riba del riu s’hi troba Battersea Park, presidit per el seu llac navegable. Com la resta dels barris londinencs, està ben connectat amb la resta de la ciutat a través de la línia de metro District, que té parada a Sloane Square i a West Brompton. També està ben connectat per autobús, i l’estació de tren de Victòria es troba a prop.

Si vols allotjar-te en un dels barris més exclusius de Londres, aquest és el que busques. No solament és tranquil i segur, sinó que també conta amb una generosa oferta hotelera. Això sí, té preus poc discrets i incompatibles amb els pressupostos més baixos. La immensa majoria dels seus hotels tenen preus per sobre dels 200€. Per a trobar algo per sota d’aquests preus convé buscar en altres barris.

Hotels recomanats a Chelsea:

10. Kensington, zona adinerada amb cert ambient bohemi

Kensington

S’ubica a l’oest del centre de Londres, entre Notting Hill, Chelsea i Knightsbridge. A l’igual que Chelsea és un barri luxós de gent adinerada. En aquesta zona hi trobaràs una àmplia quantitat de bars i pubs amb un ambient molt bohemi, botigues de luxe, galeries d’art, i de bons restaurants. Alberga varis museus, algun d’ells de visita ineludible, com el de Victoria i Albert, que alberga una de les majors col·leccions del món d’arts decoratives. També son interessants el Museu de la Ciència i el d’Història Natural, l’atracció del qual és un espectacular exemplar de Tiranosauri Rex, o la Serpentine Gallery, consagrada a l’art modern i contemporani.

En aquest barri també s’hi troba el Royal Albert Hall. A més, està integrat per boniques zones verdes, com Holland Park o Kensington Gardens. Aquests últims son els jardins del palau del mateix nom, el qual és la residència oficial dels ducs de Cambridge. En quan a transport públic, aquí trobaràs varies estacions de metro: Gloucester Road, South Kensington, Notting Hill Gate i Holland Park. També està prop de l’estació ferroviaria de Kensington, els trens de la qual enllacen amb tots els punts de la ciutat.

Kensington està molt proper al centre de la ciutat i és molt tranquil. Tanmateix, és un dels més cars per dormir a Londres. De fet, et resultarà complicat reservar hotel aquí per menys de 150 € la nit.

Hotels recomanats a Kensington:

11. Victoria, una bona zona per allotjar-se a Londres i estar a prop de tot

Victoria

Aquest petit districte es troba dins del barri de Westminster, i, per tant, molt a prop del cor urbà. Conta amb l’estació de trens i la d’autobusos Victoria en les immediacions de la qual hi ha una generosa oferta de bars, restaurants i botigues. Queda prop de la Catedral de Westminster, de St. James’s Park, el parc reial més antic de Londres, de Buckingham Palace, residència oficial de la monarquia britànica o de Little Ben Clock, una imitació en miniatura del Big Ben.

La zona està excel·lentment ben comunicada gràcies a la seva estació de trens i autobusos i pel metro. En ella hi tenen parada les línies de metro Circle i Victoria. Si busques estar ben comunicat i a una distància dels principals atractius turístics als que puguis arribar inclús caminant aquesta zona és una de les més indicades per allotjar-se a Londres. Els preus dels hotels son dels més baixos de les zones més cèntriques de la capital britànica. Si fas la teva reserva amb antelació i en temporada baixa amb probabilitat podràs trobar hotel per sota dels 150€ la nit.

Hotels recomanats a Victoria:

12. Southwark, entre les meves preferides per dormir a Londres

Southwark

Southwark s’extén al sud-oest de Londres, en la ribera sud del Tàmesis. Ha servit d’inspiració a nombrosos artistes, com Dickens, qui va ambientar varies de les seves novel·les en aquest històric municipi londinenc. Desborda encant gràcies als cinc ponts entre els que destaquen Tower Bridge, el Pont de Londres i el Millenium Bridge, els quals ofereixen meravelloses panoràmiques a la ciutat.

En quan a llocs per a visitar, destaquen la catedral de Southwark, una de les esglésies més antigues de la ciutat, el museu Tate Modern, amb obres de Andy Warhol, Picasso o Dalí, el Shakespeare’s Globe Theatre, the Shard, l’edifici més alt del Regne Unit, el conegut mercat de Borough o el museu Imperial de la Guerra.

És molt interessant i encantador passejar per el passeig que voreja el Tàmesis en aquesta zona. A l’igual que la resta de barris centrals està perfectament comunicada per transport públic. L’oferta hotelera no és tant àmplia com la que ofereixen altres barris londinencs més turístics. Per contra, els preus son una mica més baixos, lo que la converteix en una bona alternativa per allotjar-se a Londres si vols estalviar-te diners.

Hotels recomanats a Southwark:

13. Kings Cross, on allotjar-se a Londres barat i ideal si arribes amb l’Eurostar

Kings Cross

Aquest barri, ubicat en el centre de Londres, entre els barris de Camden i de Covent Garden, fa uns anys no tenia bona fama. Tanmateix, avui s’ha renovat i ofereix un ambient segur, vibrant i molt cultural. Per comprovar-lo només cal apropar-se fins la British Library, una de les millors i més grans biblioteques del món en la que podràs veure joies com la Biblia de Gutenberg, o fins el London Canal Museum.

Però per lo què és conegut és per l’estació de ferrocarril Kings Cross i la contigua de St. Pancras, on arriben els trens internacionals d’Europa. Per sort, els preus dels allotjaments son bastant més econòmics que en altres barris londinencs. Així que, si no vols gastar-te gaires diners, aquesta és una bona zona per dormir a Londres.

Hotels recomanats a Kings Cross:

Fent un primer anàlisi dels allotjaments proposats i en relació amb els seus barris i/o districtes, hem de dir, que farem una estimació escollint l’àmbit del West End, i l’allotjament YHA London Central. Aquest allotjament ens entra dins dels paràmetres òptims de la nostra búsqueda per la ciutat. Mostrem la ubicació de l’allotjament proposat per aquest viatge a Londres en 11 dies:
Ubicació de l’allotjament proposat dins el barri del West End

També hem trobat algunes alternatives d’allotjament que també presenten condicions òptimes favorables a la seva contractació, com son:

  • Cromwell International Hostel*** (al barri de Kensington i Chelsea)
  • 134 Kilburn Road Apartment (al barri de Camden)

Ambdos allotjaments compleixen tots els criteris, és a dir, estan entre 100€ i 150€ el preu per nit (som 4 persones), cancel·lació gratuïta, i ubicats prop d’una parada de metro.

4. Com ens mourem per Londres

La primera vegada que et planteges com moure’t per Londres, és normal que t’aclaparis amb la xarxa de transport públic de la ciutat. Estàs davant d’una ciutat gegantina amb 32 districtes, 11 línies de metro i milers de parades d’autobús.

És cert que el transport públic de Londres pot semblar una odissea, però lo bò és que arriba a qualsevol part de la ciutat i amb una freqüència més que acceptable. T’agradi o no, et tindràs que desplaçar per Londres amb transport públic així que un dels consells abans de viatjar a Londres és que estudiïs les teves possibilitats i les diferents targetes de transport públic.

Amb aquest article vull ajudar-te a saber quina és la millor forma de moure’t per Londres i com utilitzar el transport públic. T’estructuraré la informació perquè et resulti fàcil d’entendre.

Com desplaçar-te per Londres: totes les opcions

Independentment d’on tinguis el teu allotjament, el transport públic és imprescindible per fer turisme per Londres. A l’hora d’escollir on allotjar-te a Londres, tingues en compte que sigui un bon barri i que tinguis sempre una (o vàries) parades de metro a prop.

Els llocs turístics que veure a Londres es troben en diferents zones de la ciutat. No existeix un centre de Londres on tinguis els monuments i museus junts, així que tingues en compte els següents transports públics per moure’t per Londres:

En metro, la forma més ràpida de moure’t per Londres

Per recórrer distàncies llargues, el més còmode és que utilitzis el metro per desplaçar-te. Amb 11 línies de metro, sol ésser fàcil tenir-ne alguna a prop, però ves amb compte amb els transbords entre línies. La majoria de les vegades canviar de línia implica caminar molt entre passadissos, pujar i baixar escales, etc… Per això, abans d’anar a la primera parada que tinguis a prop, valora si és la línia que et portarà de forma més directa. Moltes vegades, és més agradable caminar sobre la superficie en busca d’una altra línia de metro que no fer-ho per els espais soterranis. Per lo general, el metro de Londres és bastant profund així que és habitual baixar a través d’escales mecàniques que semblen no tenir fi. Un cop arribis a la teva andana, la freqüència entre trens és de 3-5 minuts.

Metro de Londres

Sens dubte, si tens que moure’t per Londres fent un trajecte llarg, el metro és la millor opció. En canvi, si només l’agafes per una o dues parades, potser t’interessi més agafar un bus i estalviar-te el temps d’arribar fins a l’andana.

El metro de Londres funciona de 5a.m. fins les 00h. A més, els divendres i dissabtes per la nit, també hi ha servei nocturn en les línies de Piccadilly, Victoria, Central, Northern i Jubilee. En quan a les línies de metro de Londres, he de dir-te que hi ha una gran diferència entre les línies noves i les velles. Les línies velles son més incòmodes i tenen més corbes en els trajectes per lo que, al final, no tens el confort d’estar en un metro nou com els de la Elisabeth Line. Jo ho tinc clar: si tinc la possibilitat de moure’m amb la Elisabeth Line ho faig. Les estacions son àmplies, hi ha aire acondicionat i el vagó sembla que ni es mou al fer els recorreguts.

En bus, per recórrer distàncies curtes per Londres

L’autobús és una forma estupenda de moure’t per Londres quan vulguis recórrer distàncies curtes. Per exemple, aquests trajectes que caminant serien 15 o 20 minuts, però que en autobús els pots fer en 5 minuts. Clarament, no t’aconsello pujar-te a un autobús per recórre’t mitja Londres ja que el tràfic sol ser dens, però per trajectes curts, millor el bus que no el metro. T’estalvies tota la logística de baixar i pujar fins a l’andana.

Els autobusos més populars de Londres son els vermells de dos pisos. Si pots, puja al pis de sobre i asseu-te en la primera fila per tenir les millors vistes. De veritat, que no et faci por perdre’t. Avui en dia, utilitzant Google Maps pots saber quin autobús agafar i l’hora exacta de la seva arribada, així que és difícil equivocar-te.

L’horari de funcionament dels autobusos és de 5 a.m. a 00h. Per la nit, hi ha algunes línies nocturnes etiquetades amb una “N”. Tingues en compte que en el bus no podràs pagar en efectiu al conductor. Només podràs pagar amb una targeta de transport (Oyster o Travel Card) o amb la teva targeta de crèdit/dèbit contactless.

En tren

Els diferents trens regionals que connecten Londres amb les afores, també els pots utilitzar si et van bé en algun desplaçament per la ciutat. Les estacions principals son Paddington, Victoria Station, Euston i King’s Cross. Encara que sigui un tren, la tarifa és la mateixa que pagaries amb el metro fent el mateix trajecte. És una opció més a tenir en compte.

En vaixell

El riu Tàmesis divideix en dos la ciutat de Londres i, a més, molts dels llocs turístics estan per les seves ribes: el London Eye, la Torre de Londres, el Parlament, el Big Ben,… Per això, un dels dies que visitis Londres és una gran idea fer-ho amb un vaixell hop-on hop-off que puguis anar-hi pujant i baixant a davant dels monuments.

El vaixell turístic el pots reservar aquí (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2022, cancelación GRATIS | GetYourGuide). Ara bé, si compres la London Pass o el Go City London Explorer Pass tens el vaixell inclòs en les targes.

En aquesta ruta per veure Londres en 11 dies, tenim el vaixell per moure’ns per Londres en un dels dies.

Zones de Londres de transport públic

Londres està dividida en 9 zones de transport públic. Les zones que t’interessen a nivell turístic son les zones 1 i 2. En la meva opinió, val la pena que tinguis l’hotel en la zona 1 per no fer trajectes gaire llargs amb transport públic. A més, el preu dels trajectes tant de metro com de bus depenen de la distància que recorris. T’ho explico en el següent apartat. Per el moment, aquí tens el mapa de zones de Londres de transport públic ( Metro de Londres – Líneas, plano, horario y precios del metro).

Preus del transport públic de Londres

Els preus del transport públic de Londres varien en funció de l’hora a la que agafis el transport i de la distància que recorris. El resultat és un embolic bastant gran pel turista que intenta saber quan li costarà un trajecte determinat.

Ja t’adelanto que t’oblidis dels bitllets individuals. Costen £6,30. Sí, has llegit bé. Per això, el 99% de les persones que agafen el transport públic de Londres ho fan amb una Oyster Card, amb una Travel Card o pagant amb la seva tarjeta de dèbit/crèdit. D’aquesta forma, el preu del viatge et surt a £2,50 en qualsevol hora del dia si et mous en zona 1. Per la resta de zones, et deixo aquí els preus de la “hora pic” (peak) i la “hora vall” (off-peak):

 Off-peakPeak
Zona 1£2,50£2,50
Zona 1-2£2,60£3,20
Zona 1-3£2,90£3,60

Les hores pic son de dilluns a divendres de 6:30-9:30h i de 16:00-19:00h. Les hores vall son la resta. Les hores pic de les tardes no apliquen si viatges de fora de Londres cap a Londres ciutat, només en sentit invers.

I quina és la millor forma per moure’t per Londres?

Com us comentava, la millor forma de moure’t per Londres és en metro per a distàncies llargues i en bus per a distàncies curtes. A més, tingues en compte que donada una localització, és probable que tinguis varies línies de metro pels voltants. Pensa bé abans d’escollir una línia si hi ha que fer transbords perquè també tardaràs una estona per fer aquests desplaçaments.

5. Sanitat i assegurança de viatge

Contractar una assegurança de viatge per viatjar a Londres és algo que et pot evitar molts problemes tant a tu com a la teva família. Sempre el recomanem especialment ara que el Brexit s’ha posat en marxa i no sabem què passarà.

Inclús si tens una Targeta Sanitària Europea, una assegurança de viatge et cobreix davant de molts altres problemes inesperats a més dels relacionats amb l’atenció mèdica. A continuació t’expliquem les avantatges de contractar una assegurança de viatge per viatjar a Londres i com aconseguir una sense pagar de més.

Contractar una Assegurança de viatge a Londres

Segurament és algo que anys enrere no t’hauries plantejat, però avui en dia després de tots els canvis que estem vivint tant per el Covid-19 com des de que es va posar en marxa el Brexit i per tot lo què tot això podria comportar, contractar una assegurança de viatge per anar a Londres és algo que ha passat a ésser molt recomanable per evitar sorpreses.

El procés per contractar una Assegurança de Viatge per Londres és molt senzill, es pot fer tot online i en pocs minuts. Quan ho completes t’envien la teva pòlissa de seguro per correu electrònic.

Important: Tingues en compte que has de contractar-lo abans de viatjar a Londres, si és possible, el mateix dia que reservis el vol ja que algunes companyies no et cubriran la cancel·lació del viatge si ho fas just abans de necessitar-lo. A més, encara que hagin desaparegut les restriccions per viatjar a Londres després del Covid-19, és encara recomanable contar amb una assegurança de viatge a Londres per anar amb més tranquil·litat.

Assegurances de viatge a Londres

A continuació t’expliquem què inclou una assegurança de viatge a Londres (assistència mèdica, robatori, pèrdua de documents, impossibilitat de viatjar, cancel·lacions de vols, Covid-19, etc…) des de la opció de la pòlissa més bàsica fins la més completa perquè puguis comparar i escollir.

Assistència mèdica a Londres: Tarjeta Sanitària Vs Assegurança de Viatge

Encara que la teva Tarjeta Sanitària Europea seguirà sent acceptada en els hospitals de Londres sempre i quan la sol·licitéssis abans del 31 de Desembre de 2020 i si encara no està caducada, una assegurança de viatge cobreix moltes més coses a més de qualsevol tractament mèdic (retrassos en els viatges, robatoris, responsabilitat civil per accidents, pèrdua de passaports, etc…).

La nostra recomanació i la de les autoritats tant espanyoles com britàniques és que a l’hora de viatjar a Londres ho facis amb una assegurança privada ja que et pot evitar grans problemes.

Consells per contractar una Assegurança de Viatge a Londres

Algo que molta gent no sap és que no és necessari que repeteixis el mateix procés per contractar una assegurança de viatge cada vegada que vagis a viatjar. La majoria de les empreses d’assegurances ja et dónen la possibilitat de contractar una assegurança de viatge per tot un any sense limitació en el nombre de viatges que vagis a fer sempre i quan siguin en el mateix continent. És a dir, si planifiques visitar Londres varis dies i dins d’uns mesos visitar París o qualsevol altra ciutat d’Europa, llavors pots optar per alguna de les opcions de “multi-viatge” que ofereixen les companyies, i et sortirà més barat que fer cada pòlissa de forma independent.

Assegurances de Viatge a Londres de major durada

Si en el teu cas tens planejat passar varies setmanes a Londres mentres estudies anglès o mentres treballes i estaràs una temporada vivint fora, llavors l’assegurança privada és més que recomanable. Tingues en compte que segurament llogaràs un pis o habitació durant una temporada i tenir una assegurança et pot evitar problemes. Si causes algun accident en la casa o si per exemple et quedes sense diners o perds la documentació agraïràs haver-lo contractat.

En tal cas el nostre consell és que comparis les diferents opcions d’assegurances privades per estances més llargues. Aquestes assegurances solen incloure altres cobertures que les assegurances per viatges més curts no inclouen.

6. Compra una tarja turística

Les targetes turístiques de Londres son de les més rentables que puguis utilitzar. Moltes vegades, mires aquest tipus de passis turístics i et dones compte de que no serveixen per res, però no és el cas dels passis de Londres. De fet, ja t’adelanto que amb una targeta turística estalviaràs molts diners.

El repte que tens per endavant és saber escollir el millor passi turístic de Londres per tú. El que et faci estalviar més diners. I això, anirà a dependre dels llocs que vulguis visitar a Londres i del teu ritme de viatge.

En aquest article et faré una comparativa de les principals targetes turístiques de Londres perquè vegis les avantatges de cadascuna i les seves característiques. També, contestaré a les preguntes freqüents que et poden sorgir a l’hora de decidir-te per un passi o altre.

Passis turístics de Londres. Perquè utilitzar-los?

El principal motiu és que amb una targeta turística aniràs a estalviar molts diners a Londres. Les entrades a monuments i atraccions turístiques son exageradament cares (sobre els £25-£30 cadascuna) així que s’agraeix que existeixin els passis turístics. Una altra de les raons per comprar un passi és que estalvies temps ja que en la majoria de llocs no tindràs que fer cua a taquilla per entrar. Lo habitual és trobar una cua per les taquilles (persones que han de comprar aquest dia el seu ticket) i una altra cua per accedir a on s’ensenyen les entrades ja comprades. Amb els dos passis turístics de Londres que t’explicaré, vas directament a l’accés de l’entrada.

Pensa que una persona que treu les entrades individuals online ha de seleccionar dia i hora, però amb les targetes turístiques només en un parell d’atraccions has de reservar dia (ho veurem més endavant). En la resta de monuments, et presentes amb el passi en l’accés, te l’escanegen i entres. Per ells és com si tinguéssis una entrada comprada. I, per a tu, és menys estrés de planificació perquè no has d’anar pendent d’arribar a temps a tots els llocs. Agraïràs aquesta flexibilitat.

Tower Bridge

Comparativa de les targetes turístiques de Londres

Hi ha dues targetes turístiques que has de tenir estudiades a l’hora de preparar el teu viatge a Londres: la London Pass i el Go City London Explorer Pass.

Escollir una o altra dependrà de lo què tinguis pensat fer en el teu viatge i del ritme que vulguis portar. Però veiem en detall en què es diferencien.

London Pass vs Go City London Explorer Pass

Aquestes son les característiques principals de cada passi:

 London PassGo City Explorer Pass
Tipus de passiTot inclòs durant els dies que escullisEsculls el nombre d’atraccions
La teva eleccióPassi de 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 o 10 dies consecutiusPassi de 2, 3, 4, 5, 6 o 7 atraccions a visitar en 2 mesos
Atraccions+90 incloses+60 entre les que escollir. No fa falta que escullis abans de comprar el passi quines seran
Inclou transport públicNo, però pots tramitar la Oyster Card amb la teva comandaNo
Ideal per…Veure molt en poc tempsVeure el més important a ritme relaxat
Quan s’activaLa primera vegada que entres en una atraccióLa primera vegada que entres en una atracció
PreuDes de £84Des de £49
Reembossament si no utilitzes el passiNomés si el compres des de la web oficialNomés si el compres des de la web oficial
CompraCómpra’l a la web oficial (Comprar ahora – Precios de The London Pass)Cómpra’l a la web oficial (Pase Explorer | Descubre Londres con Go City®)

Normalment, en un primer viatge a la ciutat, tens molta il·lusió per veure tant com es pugui i se sol escollir el London Pass. D’aquesta forma, inclús s’entra a llocs que no hauríem vist si no estiguéssin inclosos en el passi. En canvi, si vols un viatge més relaxat, on et vingui més de gust passejar pels carrers i pels barris, anar a parcs i tornar a entrar només a les atraccions més importants, hauries d’utilitzar la Go City Explorer Pass.

Big City Saver: el complement als passis turístics per a famílies

Hi ha 5 atraccions turístiques que no estan incloses ni en el London Pass ni en el Go City London Explorer Pass: el London Eye, el museu de cera Madame Tussauds, el Shrek’s adventures, l’aquari Sea Life i la London Dungeon.

Fa uns anys, el conjunt d’aquestes 5 atraccions s’anomenava “Merlin London Pass”, però ara li han canviat la marca i s’anomena “Big City Saber”. Amb aquest passi, pots visitar les 5 atraccions en un plaç de 3 mesos des de que entres a la primera. Obviament, també pots comprar l’entrada individual si només en vols visitar una.

Per exemple, si només vols pujar al London Eye, lo què et surt més a conte és comprar la entrada sola. El London Eye ens agrada per a fer fotos perquè tarda uns 30 minuts en donar una volta i és el lloc perfecte per a fotografiar el Big Ben, el Parlament i el riu Tàmesis.

La resta d’atraccions, son principalment plans per visitar Londres amb nens. A més, el London Eye, la Dungeon, el Sea Life i el Shrek’s Adventure estan tots junts (a menys de 2 minuts caminant) així que, si vols regalar un dia de diversió als teus fills sense preocupar-te de la logística del transport, és una gran idea. Això sí, jo ho veig com un complement al London Pass o al Go City London Explorer Pass ja que aquests passis son de turisme, mentres que aquest pack d’atraccions és d’oci.

Aquesta és la web oficial del Big City Saver (Top London Attractions | Big City Saver London) per comprar el passi al millor preu i amb garantia de flexibilitat en cas de que hagis de canviar els teus plans.

London Eye

Quina és la millor tarjeta turística de Londres?

Per saber quina és la millor tarjeta turística de Londres per tu, la clau és que et preguntis: “Quin tipus de viatge vull fer?”. A Londres és impossible avorrir-se, així que pensa si vols aprofitar que tens un passi per visitar tot el què puguis (escull el London Pass) o bé si vols gaudir de Londres “des dels carrers” i entrar només als principals llocs turístics (escull el Go City London Explorer Pass).

Per exemple, si només vols visitar la Torre de Londres, l’Abadia de Westminster, el mirador The Shard i la Catedral de St. Paul’s, amb un Go City London Explorer Pass de 4 atraccions en tens suficient. Però si vols anar més enllà dels clàssics i entres al Shakespeare’s Globe, fas un passeig en vaixell per el Tàmesis, vas al Kensington Palace, al Royal Albert Hall, etc… el London Pass és ideal per a tu.

Preguntes freqüents dels passis turístics de Londres

Deixo aquí recopilades els principals dubtes que pots tenir a l’hora d’escollir una tarja turística de Londres:

  • Les targetes turístiques de Londres inclouen el transport? No, ni el London Pass ni el Go City London Explorer Pass inclouen el transport públic. Si compres el London Pass des de la web oficial, tens la opció de demanar que t’enviïn a casa una Oyster Card (targeta de transport públic) carregada ja amb diners per començar a utilitzar en el teu viatge des del primer dia.
  • Puc entrar dues vegades a la mateixa atracció amb un passi turístic de Londres? No, solament hi podràs entrar una vegada.
  • Puc utilitzar la targeta turística més d’una persona? No, tant el London Pass com el Go City London Explorer Pass son targetes personals. Si sou dues persones entrant a la vegada, necessiteu dos passis.
  • Quina targeta turística em recomaneu si vaig pocs dies i vull veure el màxim de llocs? El London Pass. Escull el London Pass dels dies que duri el teu viatge i aprofita per fer totes les visites que puguis.
  • Quin passi turístic em recomaneu si vaig relaxat i entro a una o dues atraccions al dia? El Go City London Explorer Pass. Si t’agrada passejar més que les atraccions turístiques és el passi perfecte. Pensa quins monuments i experiències et criden l’atenció per a seleccionar el nombre d’atraccions del teu passi. Aquest exercici de pensar què vols veure és només per comprar el passi del nombre d’atraccions que toca ja que no has de seleccionar quines seran a l’hora de tramitar la compra.
  • Perquè els museus no estan inclosos en els passis turístics de Londres? Els principals museus son gratuïts a Londres per lo que no necessiten estar inclosos en els passis. Tens museus tant espectaculars com el British Museum o el Museu d’Història Natural per a visitar de forma gratuïta.
  • El London Eye està inclòs en el London Pass o en el Go City Explorer Pass? No, en cap dels dos. Pots comprar l’entrada online o bé agafar el pack d’activitats Big City Saver (abans anomenat Merlin London Pass) si vols visitar també el Dungeon, el Shrek’s Adventures, el Madame Tussauds i el Sea Life.
  • Quin em recomanes després d’haver utilitzat tant el London Pass com l’Explorer Pass? El que més s’adapti al viatge que tens en ment. Amb ambdós passis aniràs a estalviar diners, així que et recomano el London Pass si busques veure molt en poc temps o el London Explorer Pass si només entraràs en els llocs turístics principals.
Espero que aquesta comparativa entre el London Pass i el Go City London Explorer Pass t’hagi il·luminat en quan a les targetes turístiques de Londres. El meu consell és que compris la que creguis que s’adapta més al viatge que t’agradaria fer i que ho facis a través de la web oficial per assegurar-te el millor preu i el reemborsament gratuït si els teus plans de viatge canvien.  

Per comprar el London Pass: Comprar ahora – Precios de The London Pass
Per comprar el Go City London Explorer Pass: Pase Explorer | Descubre Londres con Go City®
Fent un anàlisis més profund, nosaltres per aquest viatge a Londres en 11 dies, comprarem la London Pass de 7 dies: tindrà un cost de £167 pels adults i £108 pels nens de 5 a 15 anys.
London Pass

7. Viatge a Londres en una setmana (7-8 dies)

Si no podeu disposar de tants dies per viatjar a Londres, us aconsellem que retalleu la nostra planificació. La recomanació seria retallar 1 dia respecte dels dies que passem a Londres, i retallar 2 dies més dels dies que fem les excursions fora de Londres. La nostra recomanació seria no retallar la planificació de cap dia en concret.

La nostra planificació per anar-hi una setmana la faríem resultar de la següent manera:

  1. VOL D’ANADA + TOWER OF LONDON + TOWER BRIDGE + HMS BELFAST + LONDON BRIDGE EXPERIENCE + BOROUGH MARKET + THE SHARD
  2. LONDON EYE + THE QUEEN’S WALK + SHAKESPEARE GLOBE + MILLENIUM BRIDGE + ST. PAUL’S CATHEDRAL + ONE NEW CHANGE + THE CITY + SKY GARDEN + THE GARDEN AT 120 + THE MONUMENT + ST. DUNSTAN IN THE EAST
  3. ABADIA DE WESTMINSTER + JEWEL TOWER + PALAU DE WESTMINSTER + BIG BEN + AVINGUDA WHITEHALL + DOWNING STREET + BANQUETING HOUSE + TRAFALGAR SQUARE + THE NATIONAL GALLERY + MUSICAL A LONDRES
  4. BUCKINGHAM PALACE + THE QUEEN’S GALLERY + THE ROYAL MEWS + ST. JAMES’S PARK + CHURCHILL WAR ROOMS + THE HOUSEHOLD CAVALRY MUSEUM + PICCADILLY CIRCUS + SOHO + LEICESTER SQUARE + NEAL’S YARD + COVENT GARDEN
  5. HOLLAND PARK + PALAU DE KENSINGTON + HYDE PARK I KENSINGTON GARDENS + ROYAL ALBERT HALL + MUSEU D’HISTÒRIA NATURAL + APSLEY HOUSE + WELLINGTON ARCH + HARRODS + CHELSEA
  6. LITTLE VENICE + CREUER JASON’S TRIP + CAMDEN MARKET + PRIMROSE HILL + REGENT’S PARK WARREN MEWS + REGENT’S CANAL TOWPATH + CANOPY MARKET + COAL’S DROP YARD + KING’S CROSS + BRITISH LIBRARY
  7. EXCURSIÓ: WINDSOR (LEGOLAND + WINDSOR CASTLE) o HARRY POTTER STUDIOS o OXFORD + STRATFORD o CAMBRIDGE + MUSEU ROALD DAHL o STONEHENGE + BATH o LEEDS CASTLE + CANTERBURY + DOVER
  8. CARRERS DE NOTTING HILL + PORTOBELLO ROAD MARKET + BRITISH MUSEUM + VOL DE TORNADA

Una resposta a “Viatge a Londres en 11 dies”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *