Categories
NOVA YORK

Viatge a Nova York en 11 dies

Nova York és una ciutat on és impossible avorrir-se. “La ciutat que mai dorm” té llocs i activitats per a tot el món. Lo difícil és escollir què fer a Nova York entre tanta oferta. Nosaltres t’ajudarem!

En aquest article hi trobaràs una ruta amb mapa pels llocs imprescindibles que veure a Nova York en 11 dies (incloent els dies de vol). També inclourem plans especials perquè el teu viatge sigui inoblidable. Esperem que aquest mega-article et sigui útil per a preparar el teu viatge ideal per Nova York.

Times Square, Nova York

Per a un primer viatge a Nova York, lo ideal seria destinar entre un mínim de 5 a 7 dies. En aquest temps, podràs conèixer Manhattan i fer l’excursió de Contrastos de Nova York per conèixer els barris de Harlem, el Bronx, Queens i Brooklyn en un mateix dia.

Si disposes de menys dies, et recomano que et centris en els llocs de Manhattan que més et cridin l’atenció. En un apartat d’aquest article, adaptarem la ruta de 11 dies per fer-la en 7 dies. Tu pots adaptar aquesta ruta de 7 dies i fer el teu propi itinerari.

Vistes de Manhattan des del Top of the Rock

Preparar la que pot ésser una de les aventures de la teva vida no ha de ser fàcil. Nova York és una ciutat gegant i dissenyar una ruta òptima és clau per a veure el màxim possible en un temps limitat. Per ajudar-te amb aquesta feina, hem ideat aquesta ruta detallada, que per a nosaltres és el millor itinerari de viatge a la ciutat de Nova York, en un total d’11 dies.

Lower Manhattan

El viatge a Nova York en 11 dies ens aproparà fins a una de les ciutats més famoses i més visitades del món. Encara sabent que en aquest temps serà impossible conèixer a fons la ciutat, hem plantejat una ruta turística per Nova York en la que descobrir tots aquests llocs que creiem, qualsevol persona que arribi a la ciutat per primer cop, hauria de visitar per ésser icones de la Big Apple.

Endinsar-te en la ciutat és com fer-ho en l’escenari d’una pel·lícula i és que la ciutat ha estat escenari de moltes pel·lícules i sèries que segur, tots recordarem a cada passa que fem en la ciutat.

Nova York és la ciutat més poblada d’Estats Units, amb més de 8,4 milions d’habitants que es distribueixen entre els seus cinc grans barris: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens, i Staten Island.

Central Park, Manhattan

Podríem dir que qualsevol època és bona per fer un viatge a Nova York i no ens equivocaríem i és que cada moment de l’any, és únic per a la ciutat. Encara que si és la primera vegada que visites la ciutat, nosaltres optaríem per fugir de dates clau com el Nadal, que malgrat ésser una de les èpoques en les que la ciutat llueix més impressionant, creiem tant per hores de llum, com per activitats, no és la millor època per conèixer Nova York per primera vegada. El nostre viatge l’hem enfocat a lo pràctic, i el preveiem durant les vacances d’estiu, que és quan nosaltres quatre hi podríem anar.

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones, atraccions i espais que la ciutat de Nova York disposa, i conèixer-los a fons, sense cap necessitat de voler veure la totalitat de la ciutat o el màxim d’ella. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’un viatge per la ciutat de Nova York de 11 dies, durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar:

  1. VOL BCN-NYC + ZONA DE TIME’S SQUARE
  2. EMPIRE STATE BUILDING + 5ª AVINGUDA (DES DEL FLATIRON BUILDING A CENTRAL PARK) + CENTRAL PARK + MUSICAL A BROADWAY
  3. EXCURSIÓ CONTRASTOS DE N.Y. + BROOKLYN (BROOKLYN HEIGHTS + DUMBO + BROOKLYN BRIDGE)
  4. WORLD TRADE CENTER (OBSERVATORY ONE + MUSEU I MEMORIAL 11-S + OCULUS) + FREE TOUR PER N.Y. + WALL STREET + FERRY A STATEN ISLAND
  5. MUSEU D’HISTÒRIA NATURAL + CENTRAL PARK + ST. PATRICK’S CATHEDRAL + ROCKEFELLER CENTER + TOP OF THE ROCK
  6. MISSA GÒSPEL A HARLEM + VISITA A HARLEM PER LLIURE + CONEY ISLAND
  7. 42nd STREET (SUMMIT ONE VANDERBILT + N.Y. PUBLIC LIBRARY + GRAND CENTRAL TERMINAL + CHRISLER BUILDING) + PARK I LEXINGTON AVENUE + ROOSEVELT ISLAND
  8. ESTÀTUA DE LA LLIBERTAT I ELLIS ISLAND + FREE TOUR PER CHINATOWN I LITTLE ITALY + CHINATOWN + LITTLE ITALY + SOHO + LOWER EAST SIDE
  9. THE EDGE + HUDSON YARDS + HIGH LINE PARK + CHELSEA MARKET + LITTLE ISLAND + MEATPACKING DISTRICT + GREENWICH VILLAGE
  10. MOMA + VISITA GUIADA PEL BRONX + ELLEN’S STARDUST DINNER + PUJAR DE NIT A L’EMPIRE STATE O AL TOP OF THE ROCK
  11. METROPOLITAN MUSEUM OF ART (MET) + VOL NYC – BCN

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar:

Una ruta per Nova York en 11 dies és el temps ideal per conèixer la ciutat sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de caminar cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres.

 

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per la ciutat de Nova York. Corresponen a 8 grans camps:

  1. Vols econòmics
  1. Allotjament
  2. Transports
  3. Sanitat i assegurança de viatge
  4. Compra una tarja turística
  5. Altres consells: Adaptador de tensió i tramitar l’ESTA
  6. Viatge a Nova York en una setmana (7 dies)
  7. Què veure a prop de Nova York
  1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antelació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. El nostre viatge és per els mesos estivals (juliol i/o agost), per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner

(Skyscanner | Busca vuelos baratos, hoteles y coches de alquiler).

En els últims anys moltes aerolínies (com Delta i Level) han obert rutes directes per viatjar a Nova York, per uns 400€ anar i tornar des de Barcelona i Espanya. Si vols estalviar encara més, una altra opció és buscar vols amb escales. La nostra opció, però, és trobar vols directes econòmics durant els mesos centrals de l’estiu.

Hem fet una primera estimació de vols, i el vol d’anada i tornada més econòmic durant el juliol i l’agost amb els extres, ens surt a 706€/persona, on la companyia és Level Airlines, operadora de baix cost amb seu a l’aeroport del Prat de Barcelona.

2. Allotjament

Aquest seria un apartat per parlar i parlar i és que a Nova York hi ha tants allotjaments com viatgers. El nostre viatge, que vol ser una primera presa de contacte amb la ciutat, és a dir, el primer viatge que faries a Nova York, us recomanem, si us entra dins del pressupost, l’allotjament a prop de Times Square, ja que creiem que val molt la pena d’estar en ple centre de la ciutat.

Si no és possible per pressupost al centre de la ciutat, un barri que sol ésser bastant més econòmic a prop del centre és el barri de Williamsburg, a Brooklyn, on per plantar-nos al centre de la ciutat ho faríem des del metro de N.Y., el qual amb uns 20 minuts hi som.

Per reservar-lo, un cop més et recomano que ho facis amb molta antelació i comparis preus. Més encara si viatges en temporada alta:

Fent una primera estimació amb les dues plataformes, ens apareixen 3 ofertes d’hotels properes a Times Square que presenten condicions òptimes favorables a la seva contractació. Compleixen tots els criteris, és a dir, estan entre 100€ i 150€ el preu per nit (som 4 persones), cancel·lació gratuïta, sense pagament per avançat, inclòs l’esmorzar, i com hem dit, son 3 hotels:

  • Hilton Garden Inn Times Square
  • Casablanca Hotel by Library Hotel Collection
  • Citadines Connect Fifth Avenue New York

Ubicació dels tres hotels respecte Times Square. El més proper de tots és la segona opció descrita, el Casablanca Hotel by Library Hotel Collection, el qual es troba únicament a un minut de Times Square, emplaçat al número 147 W 43rd Street.

3. Transports

Per moure’t per New York tindràs que agafar el metro i els autobusos. El transport públic no està inclòs en els passis turístics de Nova York i requereix que compris una MetroCard per a moure’t. La MetroCard es compra en les boques de metro i pots comprar la modalitat de viatges il·limitats. Nosaltres comprarem la de viatges il·limitats de 7 dies per 33$. Val molt la pena! Només un bitllet sol et surt sinó a 2,75$. Inclús si estàs allotjat a Manhattan, necessitaràs moure’t en metro perquè les distàncies son molt grans.

La MetroCard de 7 dies és òptima si planeges fer més de 12 trajectes en metro en menys d’una setmana, que serà el cas.

Considerem que no hi ha res més imprescindible a Nova York que passejar pels seus carrers. Si haguéssim de quedar-nos amb alguna cosa del viatge, realment seria amb això i és que en l’autèntica essència de la ciutat estan els seus carrers i sobretot en els seus barris. Veure com van canviant d’uns a altres i adonar-te’n com aquesta línia poc perceptible, que resulta ser un carrer, fa que estar en una zona o altra signifiqui pertànyer a una cultura o altra.

4. Sanitat i assegurança de viatge

Hi ha viatges en que te la pots jugar i no contractar una assegurança de viatges, però a Estats Units no. La sanitat en Estats Units és privada i caríssima. Una hospitalització pot sortir-te per uns 7.000€ al dia. Una operació d’apendicitis per 50.000€. I si no passes la targeta a l’entrada de l’hospital, no t’atenen. És per això que viatjar a Nova York sense una assegurança de viatges és una bogeria.

5. Compra una tarja turística

Si vas a Nova York, siguin els dies que siguin, és important que definiu bé el vostre pla de viatge. Molts llocs requereixen de visita prèvia i si aneu amb una targeta turística us estalviareu diners i cues.

Per aquest viatge nosaltres hem pensat comprar la Go City: New York Explorer Pass amb 10 entrades (New York Explorer Pass, tarjeta turística de Nueva York (civitatis.com)). Després d’analitzar tot el què incloïen les targetes i el què anàvem a visitar, aquesta és, amb diferència, la que millor ens sortia.

Explorer Pass

La targeta New York Explorer Pass és un passi que ens permetrà visitar les principals atraccions de Nova York estalviant fins a un 50%. Escollint la quantitat d’atraccions que voleu visitar, estalviareu molt més que amb les targetes turístiques convencionals.

Entre les quasi 100 atraccions turístiques a les que podreu accedir amb la targeta New York Explorer Pass s’hi troben totes les imprescindibles. A nosaltres ens interessen les següents 10:

  • 9/11 Memorial and Museum
  • American Museum of Natural History
  • Central Park Full Day Bike Rental by Unlimited Biking
  • Edge
  • Empire State Building
  • Luna Park at Coney Island
  • Museum of Modern Art (MoMa)
  • One World Observatory
  • Statue Of Liberty and Ellis Island Ferry
  • Top of the Rock Observatory

La targeta inclou una guia digital amb informació sobre els horaris d’obertura, suggerències i com arribar a les atraccions disponibles en la New York Explorer Pass. En el següent enllaç podràs consultar totes les atraccions incloses en la New York Explorer Pass (Your Guidebook (gocity.com)).

Com podeu observar en l’enllaç del primer document adjunt, el preu de l’Explorer Pass amb 10 entrades és de 244,90€ pels adults (195,70€ pels nens de 3 a 12 anys).

Un cop tenim la targeta, heu de tenir en compte que hi han varies activitats (incloses en la targeta) en les que teniu que reservar data i hora. Son aquestes:

  • Museu d’Història Natural
  • Estàtua de la Llibertat i Ellis Island
  • Pujada a l’Empire State
  • MoMa

A part de les reserves d’horari de les activitats incloses en la Explorer Pass, també hauríem de fer les següents reserves:

  • Visita guiada al Bronx
  • Free Tour Nova York (Wall Street, 11-S)
  • Free Tour Chinatown i Little Italy
  • Entrada a Summit One Vanderbilt

6. Altres consells: Adaptador de tensió i tramitar l’ESTA

Per a poder connectar els carregadors i qualsevol cosa que portis des de casa, necessitaràs un adaptador de tipus A. La tensió allí és a 120V però avui en dia tots els aparells funcionen bé amb ambdues tensions. Compra’l en qualsevol ferreteria i ves preparat!

Si ets espanyol tindràs que tramitar la ESTA per viatjar a Nova York. És un tràmit ràpid si omples bé el formulari a la primera. Excepció: si has viatjat a Iran, Siria, Libia, Irak, Sudan, Yemen o Somàlia més enllà del 2011, has de sol·licitar visat en l’ambaixada d’Estats Units a Madrid amb entrevista personal. Per qualsevol altra nacionalitat, consulta en la teva ambaixada quina documentació necessites.

7. Viatge a Nova York en una setmana (7-8 dies)

Si no podeu disposar de tants dies per viatjar a Nova York, us aconsellem que retalleu la nostra planificació. L’organització de l’estructura dels dies quedaria igual, és a dir, cada dia faríem una primera activitat diguem-ne de “pagament” (mirador, museu, excursió,…) i després acabaríem la resta del dia fent aproximacions a peu a les altres atraccions.

La nostra planificació per anar-hi una setmana la faríem resultar de la següent manera (per exemple sortint un dimarts i tornant un dimarts):

  1. VOL BCN-NYC + ZONA DE TIME’S SQUARE
  2. EMPIRE STATE BUILDING + 5ª AVINGUDA (DES DEL FLATIRON BUILDING A CENTRAL PARK) + CENTRAL PARK + MUSICAL A BROADWAY
  3. EXCURSIÓ CONTRASTOS DE N.Y. + BROOKLYN (DUMBO + BROOKLYN HEIGHTS + BROOKLYN BRIDGE)
  4. WORLD TRADE CENTER (OBSERVATORY ONE + MUSEU I MEMORIAL 11-S + OCULUS) + FREE TOUR PER N.Y. + WALL STREET + FERRY A STATEN ISLAND
  5. MUSEU D’HISTÒRIA NATURAL + CENTRAL PARK + ST. PATRICK’S CATHEDRAL + ROCKEFELLER CENTER + TOP OF THE ROCK
  6. MISSA GÒSPEL A HARLEM + 42nd STREET (SUMMIT ONE VANDERBILT + N.Y. PUBLIC LIBRARY + GRAND CENTRAL TERMINAL + CHRYSLER BUILDING) + ROOSEVELT ISLAND
  7. ESTÀTUA DE LA LLIBERTAT I ELLIS ISLAND + FREE TOUR PER CHINATOWN I LITTLE ITALY + CHINATOWN + LITTLE ITALY + SOHO + LOWER EAST SIDE
  8. METROPOLITAN MUSEUM OF ART (MET) + VOL NYC – BCN

8. Què veure a prop de Nova York

Nova York és una de les ciutats preferides per molts viatgers, i un destí molt habitual per a escapades de 5 a 7 dies. Si tenim temps suficient, ja sigui perquè podem allargar en dies, o perquè no és la primera vegada que estem en la ciutat, podem complementar la nostra visita amb alguna ciutat propera a Nova York. Lo més còmode per a fer aquestes visites sol ésser una excursió que ens porti al nostre destí i ens ofereixi una visita guiada pel mateix.

Una altra opció, que nosaltres també solem fer molt és fer el trajecte per el nostre compte i un cop en el destí fer la visita per lliure o contractar alguna visita guiada o free tour.

Passem a anunciar les opcions de les diferents sortides o destins:

1. Washington D.C., el més visitat prop de Nova York

La capital d’Estats Units sol ser el primer destí que s’escull per a visitar si estem a Nova York. Washington D.C. està a uns 366 kilòmetres de Nova York, distància que es fa en algo més de 4 hores per autopista o 2h 45min en el tren més ràpid.

Encara que Washington DC és una ciutat que té molt per veure, i lo ideal seria destinar-li 2 o 3 dies, en una visita d’1 dia, si està ben aprofitada, podem visitar la majoria dels seus imprescindibles:

  • El National Mall, on es troben la majoria d’edificis governamentals
  • La Reserva Federal
  • L’Obelisc
  • El Capitoli
  • El Museu Nacional de l’Aire i de l’Espai
  • Cementiri d’Arlington
  • El Pentàgon
Washington DC

En aquest cas, l’excursió d’1 dia amb trasllats (Excursión a Washington DC desde Nueva York – Civitatis.com) és una opció molt a tenir en compte. Ja que ens vénen a buscar molt d’hora a l’hotel (sobre les 6 a.m., podent dormir algo en el trajecte) i ens deixa de tornada ja entrada la nit de nou en el nostre hotel o a prop. Preu: 115,90€.

2. Filadelfia

Filadelfia (Philadelphia) és una altra gran ciutat de l’estat de Pensilvània. Podem dir que està a mig camí, si anem destí a Washington, ja que se situa a solament 157 kilòmetres de Nova York. Encara que als que tenim més de 40, quan sentim Philadelphia se’ns vé al cap l’enganxadissa banda sonora de la pel·lícula de Tom Hanks, que porta aquest mateix nom, aquesta ciutat és famosa sobre tot a que aquí es va firmar la declaració d’independència dels Estats Units.

Alguns llocs d’interès de Filadelfia son el Independence Hall, la Campana de la Llibertat, Elfreth’s Alley i l’Ajuntament de Filadelfia.

Una excursió que és molt interessant és la que inclou trasllats (Excursión a Filadelfia y la región Amish desde Nueva York (civitatis.com)), visita amb guia en castellà a la ciutat de Filadelfia i visita a la regió Amish. Preu: 125,60€.

Philadelphia

3. Boston

Boston és una de les grans ciutats d’Estats Units, plenes de vida i història. De clima molt fred a l’hivern és un dels tours més demanats des de Nova York.

La capital de Massachusetts, es troba a unes 4 hores de Nova York, així que si volem veure el màxim en un dia, ens tocarà matinar. En la visita a Boston es combinen grans edificis amb llocs amb molta història, la majoria lligats a la Guerra de la Independència. Si tenim temps ens podem apropar inclús a la Universitat de Harvard, una de les més conegudes del món.

Una ruta molt habitual en una primera visita a Boston és la denominada Freedom Trail (The Freedom Trail), recorregut de 4 kilòmetres marcats en el terra, que ens porta per varis dels llocs històrics més importants que veure a Boston. Encara que lo ideal torni a ser destinar almenys 2 dies per a visitar Boston, una excursió ben planificada des de Nova York, pot donar per a molt.

Per visitar Boston amb trasllats i visita guiada hi ha 2 opcions: la que inclou només la ciutat de Boston (Excursión a Boston con guía en español desde Nueva York – 101viajes) i la que ens inclou Boston + Woodbury Common Premium Outlets (Excursión a Boston + Outlets de Nueva York – Civitatis.com), el centre comercial de botigues de descompte més famós dels estats de Nova York i Nova Jersey. Preu de la sortida únicament a Boston: 95,70€.

Boston

4. Atlantic City, la ciutat del joc a prop de Nova York

En certa manera podem dir que Atlantic City és l’equivalent a Las Vegas de la Costa Est. Situada a tant sols 2 hores de Nova York, és una ciutat costanera, amb grans platges, molts casinos i un impressionant ambient. Ciutat quasi morta els mesos d’hivern, és una visita diferent, a plantejar-se si busquem diversió i festa més que temes culturals.

Els seus punts de major interès son el passeig marítim i les seves avingudes Atlantic Avenue i Pacific Avenue. A l’estiu no es pot visitar Atlantic City sense passar-se per la seva Fira. El “problema” de visitar Atlantic City des de Nova York, és que al tenir el seu major atractiu per la nit, té poc sentit fer una visita de anada i tornada pel mateix dia. Lo ideal en aquest cas, seria arribar a la ciutat en transport públic o llogant un cotxe i passar allí una o dues nits en algun dels seus luxosos hotels amb casino.

Alguns dels millors hotels que tenim a Atlantic City son el Hard Rock Hotel & Casino Atlantic City (Hard Rock Hotel & Casino Atlantic City, Atlantic City – Updated 2022 Prices (booking.com)) i el Borgata Hotel Casino & Spa (Borgata Hotel Casino & Spa, Atlantic City – Updated 2022 Prices (booking.com)

Atlantic City

5. Cascades del Niàgara, amb viatge nocturn

Encara que a prop, lo que es diu a prop de Nova York, no estan, per el seu encant i majestuositat, una de les excursions que es poden contractar des de Nova York, és a les Cascades del Niàgara. Estem davant d’un dels espectacles de la naturalesa més impressionants que podem veure fàcilment, sense tenir que fer llargues caminades ni rutes impossibles.

L’excursió des de Nova York (Excursión a las Cataratas del Niágara en autobús desde Nueva York (civitatis.com)) sol tenir el trajecte en autobús nocturn per poder així gaudir de quasi un dia sencer per les cascades visitant American Falls, Bridal Veil Falls (ambdues en el costat d’Estats Units) i Horshoe Falls (en el costat de Canadà). En la primavera i estiu l’excursió es complementa amb la travessía en el vaixell Maid of the Mist, on segur que acabarem una mica molls. Preu: 192,30€.

Cascades del Niàgara

6. Búfalo

Introduïm la ciutat de Búfalo, no com un pla per visitar-la exclusivament des de Nova York, sinó per complementar una possible visita de varis dies a les Cascades del Niàgara. Es tracta de la segona ciutat més gran de l’Estat de Nova York i està a poc més d’un quart d’hora de la meravella natural del Niàgara.

Com qualsevol gran ciutat té els seus encants com poden ser Canalside, port interior de Buffalo o els districtes de Elmwood Village, Allentown i Hertel Avenue plens de botigues, restaurants i opcions de vida nocturna.

Buffalo City

7. Els Hamptons, lloc de vacances prop de Nova York

Els Hamptons és un dels llocs de vacances preferits dels estadounidencs més rics. Està situat en el mateix estat de Nova York, passat Long Island, a uns 150 kilòmetres de NYC. La seva localitat més bonica és Southampton, localitat costanera en la que sembla que estiguem en un passat molt modern, això sí, sense gratacels (Excursión a Los Hamptons + Outlet Tanger desde Nueva York (civitatis.com)). Preu: 172,60€ (Tour Els Hamptons i Outlet Tanger)

Els Hamptons

8. Hyde Park on Hudson

Hyde Park és un petit poble al nord de l’estat de Nova York, en el comptat de Dutchess. És una visita relativament ràpida, d’un matí, en la que lo més recomanable és no perdre’ns la Mansió Vanderbilt i el Eleanor Roosevelt National Historic Site. Existeix una pel·lícula amb aquest nom dirigida per Roger Michell i protagonitzada per Bill Murray, en el paper de Franklin Delano Roosevelt. La pel·lícula s’ambienta en aquesta localitat encara que fou en realitat rodada en el Regne Unit.

Hyde Park on Hudson

9. Cold Spring, petit poble a una hora de Nova York

Cold Spring és un petit poble d’apenes 2.000 habitants que recorda a les típiques petites poblacions americanes de les pel·lícules. El seu aspecte vintage i proximitat a Nova York, una hora en tren, el converteixen en una visita d’interès prop de Nova York, si tenim molts dies per visitar la ciutat (o si estem vivint en ella).

Cold Spring

10. Newport, Rhode Island

Newport és una localitat costanera d’algo més de 20.000 habitants, a uns 300 kilòmetres de Nova York. Lloc d’estiueig de famílies tant poderoses com els Rockefeller i els Vanderbilt, destaca per les seves boniques cases d’estil colonial. Situada a quasi 6 hores en transport públic, és un lloc per anar a passar uns dies de relax si estem passant una temporada llarga a Nova York, o per complementar qualsevol ruta per la costa Est.

Newport, Rhode Island
Com veieu Nova York té molt com a ciutat, però prop d’ella té un sense fi d’opcions. Encara que per distància no estan molt a prop, ciutats com Las Vegas o Chicago poden servir per complementar qualsevol viatge a Estats Units, degut a l’extraordinària connexió aèria que existeix en el país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *