Categories
PIRINEUS ARAGONESOS

Viatge al Pirineu Aragonès en 15 dies

Pot semblar el Pirineu Aragonès una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles amb encant.

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones del Pirineu Aragonès i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el territori o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta pel Pirineu Aragonès de 15 dies, visitant 8 grans regions:

La nostra intenció és passar 1 setmana a la Vall de Tena (allotjats a la població de Biescas), i passar una altra setmana prop del Parc Nacional d’Ordesa (allotjats a la població d’Aínsa).

A mode introductori, adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar:

  1. BIESCAS: VIATGE A BIESCAS + BIESCAS + MIRADOR I ERMITA DE SANTA ELENA A BIESCAS
  2. VALLE DE TENA: IBON DE PIEDRAFITA + PARQUE FAUNÍSTICO DE LACUNIACHA + TIROLINA VALLE DE TENA o SAN JUAN DE LA PEÑA
  3. VALLE DE ARAGÓN: TELESILLA TRUCHAS EN ASTÚN + RUTA POR LOS IBONES DE ASTÚN + CUEVA DE LAS GÜIXAS + JACA
  4. VALLE DE TENA: LAGOS DE PANTICOSA o LAGO DE LA RIPERA + BALNEARIO DE PANTICOSA o LANUZA Y EMBALSE DE LANUZA o SAN JUAN DE LA PEÑA
  5. VALLE DE TENA: TREN D’ARTOUSTE + LAC D’ARTOUSTE + SALLENT DE GÁLLEGO o BALNEARIO DE PANTICOSA o LANUZA Y EMBALSE DE LANUZA
  6. VALLE DE ORDESA: RUTA A LA CASCADA COLA DE CABALLO + TORLA
  7. VALLE DE ORDESA: TAXI 4×4 RUTA MIRADORES DE ORDESA + CASCADA DEL SORROSAL + BROTO
  8. VALLE DE BUJARUELO: VALLE DE BUJARUELO o VALLE DE OTAL + AÍNSA
  9. CAÑÓN DE AÑISCLO: RUTA CAÑÓN DE AÑISCLO + BOLTAÑA + JÁNOVAS
  10. TELLA: RUTA DE LES 3 ERMITAS DE TELLA + TELLA (CASA DE LA BRUJA + MUSEO Y CUEVA DEL OSO + DOLMEN)
  11. VALLE DE PINETA: LLANOS DE LA LARRI + AÍNSA o GRAUS
  12. GARGANTA DE ESCUAÍN: RUTA MIRADOR DE ANGONÉS DE REVILLA + RUTA MIRADORES DE ESCUAÍN + ERMITAS Y CASTILLO DE SAMITIER
  13. VALLE DE GISTAÍN: RUTA IBON DE PLAN O BASA LA MORA + MIRADOR ALTO LAVASAR + MUSEO ETNOLÓGICO SAN JUAN DE PLAN + PUEN PECADOR + MIRADOR CRUZ PUYADASE + GISTAÍN
  14. POSETS-MALADETA: PLA D’AIGUALLUTS I FORAU D’AIGUALLUTS + CASCADAS DE ARDONÉS OPCIÓ 1 + CENTRO DE INTERPRETACIÓN GLACIARES + MIRADOR DE ISÁBENA o GRAUS
  15. ALQUÉZAR: ALQUÉZAR + RUTA CAÑÓN DEL RÍO VERO + VIATGE DE TORNADA A MANRESA

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps.

I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar, amb colors diferents segons el dia:

Una ruta per el Pirineu Aragonès en 15 dies és el temps ideal per donar una volta pel mateix sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa està molt ben estudiada per optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de conduir cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres.

En la totalitat del viatge, serà necessari moure’ns amb cotxe propi, ja que és la manera més econòmica i pràctica de viatjar durant els esmentats dies, i per veure les corresponents atraccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *