Categories
HAUTES PYRÉNÉES

Viatge a Hautes-Pyrénées en 15 dies

Lourdes, el Pic du Midi (accessible en telefèric), el Circ de Gavarnie, Cauterets-Pont d’Espagne,… Els Alts Pirineus son l’aparador de nombroses joies. Coneguts en el món sencer, els llocs emblemàtics dels Alts Pirineus son destinacions de fàcil accés, però difícils d’oblidar.

Cirque de Gavarnie al fons

Els panorames s’encadenen superbs i contrastats. De turons a altiplans, a valls entre muntanyes, els itineraris semblen tranquils. A mercè dels seus paisatges, d’un lloc, un spa, un gran port o de la visita a un petit poble, preneu la ruta de les vacances i assaboriu-les a cada instant. Cotxe, moto o bici… poc importa, els paisatges recorreguts no perden la seva bellesa.

Vallée de Bareges

Poden semblar els Alts Pirineus Francesos una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil d’escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant. La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones del Departament francès de Hautes-Pyrénées i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el territori o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta per el Departament francès de Hautes-Pyrénées (Alts Pirineus), en uns 15 dies, visitant 3 grans regions:

Departament de Hautes Pyrénées
La nostra intenció és passar dues setmanes allotjats a 3 llocs diferents, un per cada regió. Començarem per la Vall d’Aude, en la qual ens allotjarem a Saint-Lary Soulan un total de 4 nits; seguirem per les valls de Gavarnie on ens allotjarem a prop del poble de Gavarnie-Gèdre un total de 4 nits també; i la resta de 6 nits les passarem a la zona de Cauterets on ens allotjarem al mateix poble de Cauterets.

A mode introductori, adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar. També incloem les que estan fora de l’àmbit de les tres regions:

 1. VIATGE D’ANADA: SAINT-LARY-SOULAN + PLA D’ADET
 2. RESERVA NATURAL DE NEOUVIELLE: RUTA CIRCULAR LLACS DE NÉOUVIELLE o LACS DE BASTAN + LAC DE CAP LONG
 3. VALLÉE D’AURE: VALLÉE DE RIOMAJOU + BALNEA SPA + COL DE PEYRESOURDE
 4. VALLÉE D’AURE: RUTA VALLÉE DE LA GÉLA o RUTA GRANGES DE MOUDANG + PARC DE LOISIRS DE LA DEMI LUNE + ARREAU
 5. CANVI D’ALLOTJAMENT: COL D’ASPIN + COL DU TOURMALET + PIC DU MIDI
 6. CIRQUE DU GAVARNIE: CIRQUE DU GAVARNIE + MAISON DU PARC + PISTA DE LUGE
 7. CIRQUE DE TROUMOUSE: CIRQUE DE TROUMOUSE + MUSÉE MILLARIS + PISTA DE GEL
 8. CIRQUE DU GAVARNIE: PIC DE TENTES + PLATEAU DE SAUGUÉ
 9. CANVI D’ALLOTJAMENT: LUZ ST. SAUVEUR + CAUTERETS
 10. CIRQUE DU LYS: CIRQUE DU LYS + PARC DE LOISIRS DE HAUTACAM
 11. PONT D’ESPAGNE: PONT D’ESPAGNE-LA RAILLÈRE + PARC ANIMALIER DES PYRÉNÉES o DONJON DES AIGLES
 12. PARC NACIONAL DES PYRÉNÉES: LLAC GAUBE + VALL DE OULETTES
 13. PARC NACIONAL DES PYRÉNÉES: VALL DE MARCADAU + LOURDES
 14. VALLÉE DE LUTOUR: VALLÉE DE LUTOUR + GRUTES DE BÉTHARRAM
 15. VIATGE DE TORNADA: PARC ANIMALIER DES PYRÉNÉES o DONJON DES AIGLES

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar:

Una ruta per els Alts Pirineus Francesos en 15 dies és el temps ideal per donar una volta pel mateix sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa està molt ben estudiada per optimitzar el temps. Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de conduir cada jornada, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

En la totalitat del viatge, serà necessari moure’ns amb cotxe propi, ja que és la manera més econòmica i pràctica de viatjar durant els esmentats dies, i per veure les corresponents atraccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *