Categories
CANTÀBRIA

Viatge a Cantàbria en 15 dies

Cantàbria és una regió de caràcter muntanyós i costaner i amb un important patrimoni natural. El seu enèrgic relleu fa que el 40% de la seva superfície es situï per sobre dels 700 metres d’alçada i un terç de la regió presenta pendents de més del 30% d’inclinació. En ella es distingeixen tres àrees morfològicament ben diferenciades:

La costa cantàbrica

La Marina

És una franja costanera de valls baixes, amples i de formes suaus d’uns 10km d’ample l’altitud de la qual no sol superar els 500 metres. Limita amb el mar configurant abruptes penya-segats que son trencats per l’aparició de desembocadures de rius generant ríes i platges.

Penya-segats de Ubiarco

La Muntanya

És una llarga barrera de muntanyes abruptes paral·lela al mar que composen part de la Serralada Cantàbrica. La major elevació de Cantàbria es localitza en el pic de Torre Blanca (2.619m)

Serralada Cantàbrica

Campoo i les Valls del sud

Amb un clima més continental·litzat, presenta un desenvolupament òptim de masses forestals.

Comarca de Campoo-Los Valles

Pot semblar Cantàbria una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant.

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones de Cantàbria i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el país o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta per Cantàbria de 15 dies, visitant la totalitat de la regió.

La nostra intenció és passar dues setmanes allotjats en dos emplaçaments diferents. Per la primera setmana, hem pensat en la zona de San Vicente de la Barquera, ja que pots abarcar millor tant la costa occidental com la comarca de Liébana o Saja-Nansa. Per la segona setmana hem pensat en una localitat més a l’interior, com pot ésser Liérganes, en la que abarques dos terceres parts del territori que es vol visitar.

A mode introductori, adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar:

  1. VIATGE: ARRIBADA A SAN VICENTE DE LA BARQUERA
  2. COSTA OCCIDENTAL: SANTILLANA DEL MAR + MUSEO DE ALTAMIRA + LABERINTO DE VILLAPRESENTE + ACANTILADOS DE UBIARCO + PLAYA DE SANTA JUSTA
  3. LIÉBANA: TELEFÉRICO DE FUENTE DÉ + RUTA POR LOS PUERTOS DE ÁLIVA + POTES + MIRADOR DE SANTA CATALINA (DESFILADERO DE LA HERMIDA)
  4. COSTA OCCIDENTAL: PLAYA DE BERELLÍN o PLAYA DE OYAMBRE + COMILLAS + ACANTILADOS DE BOLAO
  5. LIÉBANA: STA. Mª DE LEBEÑA + MONASTERIO DE SANTO TORIBIO DE LIÉBANA + MOGROVEJO + MIRADORES (COLLADO DE LLESBA, PIEDRASLUENGAS, JABALÍ-ZORRO-CRUZ, LIÉBANA)
  6. SAJA-NANSA: CUEVA EL SOPLAO + FERRERÍA DE CADES + CARMONA + BÁRCENA MAYOR + CENTRO INTERPRETACIÓN DEL PARQUE NATURAL SAJA-BESAYA + POBLADO CÁNTABRO DE CABEZÓN DE LA SAL + BOSQUE DE SECUOYAS
  7. COSTA QUEBRADA: RUTA ACANTILADOS COSTA QUEBRADA + PLAYA DE LA ARNÍA o PORTÍO o SOMOCUEVAS + MIRADOR DE LA CORNEJA
  8. CABÁRCENO: PARQUE DE LA NATURALEZA DE CABÁRCENO + LIÉRGANES
  9. SANTANDER: DEL CENTRO HISTÓRICO A LA PENÍNSULA DE LA MAGDALENA + DEL SARDINERO AL FARO DE CABO MAYOR
  10. VALLES PASIEGOS: SAN PEDRO DEL ROMERAL + VEGA DE PAS + MIRADOR DE LA BRAGUÍA + PUERTOESTACAS Y PUERTO LUNADA + VALLE DEL MIERA + SAN ROQUE DE RIOMIERA
  11. TRASMIERA: RUTA DE SOMO A LANGRE + PLAYA DE LANGRE + RUTA A LOS POZOS DE NOJA (APARCAR A 1,5KM DELS POUS)
  12. ASÓN-AGÜERA: MIRADOR AJA + NACIMIENTO Y MIRADORES DEL RÍO GÁNDARA Y ASÓN + CENTRO DE INTERPRETACIÓN DEL PARQUE NATURAL COLLADOS DE ASÓN + RUTA DE ASÓN A CASCADA DE CAILAGUA + MIRADOR ALISAS
  13. TRASMIERA/COSTA ORIENTAL: FARO DEL CABALLO AMB VAIXELL + RUTA DE LOS ACANTILADOS DE LIENDO o DE ISLA + ASCENSIÓN AL PICO VIRGEN DE LAS NIEVES
  14. VALLES PASIEGOS: RUTA CABAÑAS PASIEGAS + EL CHURRÓN DE BORLEÑA o CUEVA PENDO/CASTILLO/MONEDAS o VISITA QUESERÍA o CENTRO DE INTERPRETACIÓN DEL ROMÁNICO o MUSEO ETNOGRÁFICO DE CANTÁBRIA
  15. CAMPOO I VIATGE: RUTA DEL PICO TRES MARES + LA FUENTONA DE FONTIBRE + TORNADA A MANRESA

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar:

Una ruta per la totalitat de Cantàbria en 15 dies és el temps ideal per donar una volta per tota la Comunitat Autònoma sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa està molt ben estudiada per optimitzar el temps. Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de conduir cada jornada, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

En la totalitat del viatge, serà necessari moure’ns amb cotxe propi, ja que és la manera més econòmica i pràctica de viatjar durant els esmentats dies, i per veure les corresponents atraccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *