Categories
ESCÒCIA

Viatge a Escòcia en 15 dies

Pot semblar Escòcia una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant. La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones d’Escòcia i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el país o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta per Escòcia de 15 dies, visitant 8 grans regions:

A mode introductori, adjuntem el detall del viatge i el programa dels dies amb les atraccions que visitarem i amb tot el què donarà de si. A dins de cadascun dels dies hi ha la informació dels mateixos:

 1. VOL BCN – EDI + STIRLING: STIRLING CASTLE + OLD TOWN
 2. STIRLING: STIRLING (OLD TOWN + WALLACE MONUMENT) + DOUNE CASTLE + BANNOCKBURN BATTLE o DOLLAR GLEN & CAMPBELL CASTLE
 3. LOCH LOMOND: CALLANDER (BRACKLINN FALLS) + INCHMAHOME PRIORY + EXCURSIÓ CONIC HILL + ROWARDENNAN o BALLOCH CASTLE COUNTRY PARK + LUSS
 4. FORT WILLIAM: KILCHURN CASTLE o DUNSTAFFNAGE CASTLE + CTRA. A828 + CASTLE STALKER (VISTES) + GLENCOE VALLEY (CENTRE VISITANTS + CTRA. A82) + GLEN ETIVE VALLEY
 5. ISLE OF SKYE: GLENCOE VALLEY (EXCURSIÓ) + GLENNFINNAN (MONUMENT + VIADUCTE) + SILVER SANDS OF MORAR + FERRY A SKYE
 6. ISLE OF SKYE: FAIRY POOLS + TALISKER BAY + DUNVEGAN CASTLE + CORAL BEACH + NEIST POINT LIGHTHOUSE + ST. COLUMBA ISLAND
 7. ISLE OF SKYE: TROTTERNISH LOOP (OLD MAN OF STORR + LEALT FALLS + BROTHER’S POINT + KILT ROCK,…) + QUIRAING (MINI-EXCURSIÓ) + FAIRY GLEN + SKY MUSEUM OF ISLAND LIFE
 8. ROUTE NORD COAST 500: EILEAN DONAN CASTLE + ROUTE NORD COAST 500 (ATURADES A MIRADORS + BEALACH NA BA + VICTORIA FALLS + THE FALLS OF MESACH)
 9. INVERNESS: ROGIE FALLS + CROMARTY + CAMINADA FAIRY GLEN FALLS + CHANONRY POINT + FORTROUSE CATHEDRAL + INVERNESS
 10. INVERNESS: INVERNESS + URQUHART CASTLE + INVERMORISTON FALLS + FORT AUGUSTUS + FALLS FOYERS + DORES + CLAVA CAIRNS o CULLODEN BATTLEFIELD
 11. FIFE (EAST NEUK): AVIEMORE o HIGHLAND FOLK MUSEUM + PITLOCHRY + DUNKELD + SAINT ANDREWS (CITY CENTER + CATHEDRAL + CASTLE +…)
 12. EDINBURGH: FIFE (CRAIL + ALTRE POBLE) + ABERDOUR CASTLE o DUNFERMLINE ABBEY + CULROSS + ROSSLYN CHAPEL
 13. EDINBURGH: EDINBURGH OLD TOWN
 14. EDINBURGH: EDINBURGH NEW TOWN
 15. EDINBURGH: EDINBURGH STOCKBRIDGE + DEAN VILLAGE + VOL EDI-BCN

Tant en el viatge d’anada com en el de tornada, ens mourem gràcies a l’avió, que fa el viatge dels aeroports de Barcelona i Edinburgh i a l’inrevés. El cotxe el llogarem a l’arribar a Edinburgh, i el tindrem per la resta de jornades del viatge, excepte per Edinburgh (el cotxe el tindrem 12 dies), on serà necessari moure’ns amb cotxe, ja que és la manera més econòmica i pràctica de viatjar durant els esmentats dies i per veure les atraccions que volem veure. Per Edinburgh ens mourem a peu i si fa falta, amb transport públic (autobús).

Durant els 15 dies del viatge hem contractat una tarja abonament que es diu Explorer Pass. Es tracta d’un abonament per entrar gratuïtament a 70 de les propietats d’Històric Scotland (empresa pública encarregada de gestionar el patrimoni històric d’Escòcia), i no només això, sinó també tens entrada gratuïta al programa d’esdeveniments diürns d’Històric Scotland, durant tot l’any. També tens entrada prioritària al castell d’Edinburgh i al castell de Stirling. També un 20% de descompte en audio-guies en el castell d’Edinburgh.

La tarja s’activa en el seu primer ús i es poden visitar varis llocs en un sol dia. Aquesta tarja l’hem contractada per 14 dies (hi ha la versió de 3 i 7 dies), amb un preu de £45 pels adults, £29 pels nens i £90 en la versió familiar. Si fem comptes veurem que entrant únicament als castells d’Edinburgh, de Stirling i de Urquhart (en el llac Ness) ja tens amortitzada la tarja. Per tant, surt a compte comprar-la, perquè entrarem a més atraccions d’Històric Scotland.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *