Categories
VIETNAM

Viatge a Vietnam en 18 dies

Vietnam és un dels destins més exòtics i atractius del planeta, capaç d’oferir paisatges de somni amb arrossars de color verd intens, ciutats ancorades en segles passats, badies amb impressionants formacions càrstiques, rius interminables envoltats de vegetació selvàtica i platges idíl·liques.

Badia de Halong, Vietnam

Vietnam és un país que s’ha de recórrer de sud a nord (o de nord a sud, com vulguis), per impregnar-se de la seva història, gaudir de la seva gastronomia i meravellar-se amb la seva bellesa.

Terrasses d’arrossars a Sa Pa, Vietnam

Òbviament, viatjar de sud a nord, o de nord a sud del país porta el seu temps. Vietnam és en realitat més gran del què sembla. Visita’l sense presses, al teu ritme. O bé centra’t en una determinada zona. Jo et proposo la ruta que vàrem fer nosaltres, una ruta de sud a nord per Vietnam en uns 18 dies, que inclou els principals atractius del país i va acabar éssent un viatge inoblidable per nosaltres.

Pot semblar Vietnam un país o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant. La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones de tres àrees de Vietnam (partint el país en el seu sud, centre i el seu nord), i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el territori o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Tomba Imperial de Khai Dinh, Hue, Vietnam

Et proposem el nostre viatge, una ruta per lliure per Vietnam en 18 dies, durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que vàrem visitar:

Dia 1: Ho Chi Minh: Mercat Cho Ben Thanh + Notre-Dame + Ajuntament + Òpera + The Café Apartments + Bitexco Financial Tower

Dia 2: Ho Chi Minh: Volta en ciclo + Palau de la Reunificació + War Remnants Museum + Església Tan Dinh

Dia 3: Excursió al Delta del Mekong: Primeres cases flotants + Fàbrica de galetes d’arròs + Explorem una illa + Trekking pels poblats del Delta + Arribem a Can Tho

Dia 4: Excursió al Delta del Mekong: Visita al mercat flotant de Cai Rang + Fàbrica de tallarines d’arròs + Canals del Delta

Dia 5: Hoi An: Vol a Da Nang i visita al Museu Cham + Muntanyes de Marbre + China Beach + Hoi An

Dia 6: Hoi An: Santuari de My Son + Els 14 imprescindibles de Hoi An

Dia 7: Hoi An i Hue: Excursió al Pont Daurat de Da Nang + Viatge cap a Hue passant per Hai Van Pass

Dia 8: Hue: Ciutadella Imperial de Hue + Coses diferents a fer a Hue en una tarda

Dia 9: Hue: Creuer pel Song Huong (Riu Perfum) + Pagoda Chua Thien Mu + Mausoleus Emperadors Dinastia Nguyen

Dia 10: Hanoi: Vol Hue-Hanoi + Free Tour per Hanoi + Llac Hoan Kiem + Old Quarter de Hanoi

Dia 11: Hanoi: Temple de la Literatura + Museu de la Guerra + Mausoleu de Ho Chi Minh + Pagoda del Pilar Únic + Pagoda de Tran Quoc

Dia 12: Excursió a Sa Pa: Tren Hanoi-Lao Cai + Sa Pa + Vall de Sa Pa fins a Ta Van + Vall de Sa Pa fins a Ta Phin

Dia 13: Excursió al Mercat de Bac Ha: Mercat de Bac Ha + Tornada a Lao Cai

Dia 14: Excursió a Tam Coc: Passeig en barca per Tam Coc + Pagoda de Bich Dong + Ciutadella de Hoa Lu

Dia 15: Excursió a Tam Coc: Mua Cave (Hang Mua) + Pagoda Bai Dinh + Passeig en barca per Trang An

Dia 16: Excursió a la Badia de Halong: Embarquem a Bai Chay + Gruta de les Meravelles + Excursió amb canoa i bany

Dia 17: Excursió a la Badia de Halong: Navegant per la Badia + Bany i pujada a un mirador dalt d’una roca-illa + Poble de To Go Nau

Dia 18: Hanoi: Òpera de Hanoi + Catedral de Sant Josep + Presó Hoa Lo + Train Street + Mirador de Lotte Center + Museu d’etnologia de Vietnam

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en el conjunt de Vietnam:

Una ruta per Vietnam en 18 dies és el temps ideal per conèixer el global del país sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Et proposem de fer un viatge pel sud, centre i nord del país, amb inici a la ciutat de Ho Chi Minh i final a la ciutat de Hanoi, la capital. Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de recórrer cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres, segons el nostre criteri.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per Vietnam. Corresponen a 6 grans grups:

 1. Vols econòmics
 2. Trasllat dels aeroports al centre de les ciutats
 3. Com ens mourem per Vietnam
 4. Allotjament
 5. Consells i requisits per viatjar a Vietnam per lliure
 6. Dies necessaris per viatjar a Vietnam

1. Vols econòmics

Des d’Espanya no trobaràs vols directes a Vietnam. La millor opció és volar amb Emirates o Qatar Airways amb escala a Dubai o Doha. Nosaltres, però, ho vam fer diferent. Tant en el vol d’anada com en el vol de tornada, vam volar fent 2 escales:

 • Vol d’anada: De Barcelona a Zuric amb Swissair; Zurich a Bangkok amb Thai Airways; i de Bangkok a Ho Chi Minh amb Thai Airways
 • Vol de tornada: De Hanoi a Bangkok amb Thai Airways; Bangkok a Zuric amb Thai Airways; i de Zuric a Barcelona amb Swissair.

Com veieu, a l’arribada de l’anada ho vam fer en la ciutat de Ho Chi Minh i en la tornada vam marxar de la capital Hanoi.

La clau és buscar els vols amb molta antelació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. El nostre viatge és per als mesos estivals (juliol i/o agost), per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant els mesos centrals de l’estiu:

Skyscanner

2. Trasllat dels aeroports al centre de les ciutats

En aquest cas vam ser molt pràctics, ja que enteniem que havia de ser un transport directe privat, un trasllat des de l’aeroport a l’hotel i viceversa, per això vam confiar amb els trasllats de Civitatis.

3. Com ens mourem per Vietnam

Entre totes les opcions disponibles per moure’ns per Vietnam a compte nostre, aquestes son les millors:

Avió

La millor opció per moure’ns en un viatge per Vietnam és l’avió. Transport ràpid, segur i no massa car. El vàrem utilitzar de la següent manera:

 • De Ho Chi Minh (Sud del Vietnam) a Da Nang (Centre de Vietnam) amb Pacific Airlines: El vol dura 1h i quart i el més econòmic és de 80€/persona
 • De Hue (Centre de Vietnam) a Hanoi (Nord de Vietnam) amb Vietnam Airlines: El vol dura 1h i quart i el més econòmic és de 45€ per persona

Companyies com VietJetAir, Vietnam Airlines o Bamboo Airways fan aquest recorregut. Consulta preus en el buscador Skyscanner.

Autobús

Opció econòmica si el teu pressupost no és massa alt. Per sols 16 euros pots anar de Hanoi a Hue, això sí, tingues en compte que el trajecte és de 13 hores i mitja. Una bogeria. Fes un cop d’ull a Bookaway per trobar la millor oferta. Nosaltres vam comprar els bitllets de bus 1 o 2 dies abans en alguna agència o en el propi allotjament. Si vols reservar els busos dins de Vietnam per avançat, sempre recomano la web 12Go Asia. És 100% fiable i funciona genial. Nosaltres el vàrem utilitzar de la següent manera (exceptuant les excursions que contractàvem a Vietnam mateix):

 • Sud del Vietnam: De Ho Chi Minh a Can Tho i viceversa: Autobús (excursió contractada)
 • Centre del Vietnam: De Hoi An a My Son i viceversa: Autobús (excursió contractada)
 • Nord del Vietnam: De Hanoi a Ninh Binh (Tam Coc): Autobús (contractat amb aquesta web)

Tren

Guanyes en comoditat, però el temps que perdràs serà el mateix que en el bus. Les companyies Vietnam Railways, Violette Express o Lotus Train fan recorreguts per el país. Per exemple un Hue-Ho Chi Minh et pot sortir per uns 50€ el trajecte. Nosaltres només el vam utilitzar quan vam contractar l’excursió per anar a Sa Pa, tant l’anada Hanoi – Lao Cai, com la tornada Lao Cai – Hanoi (tren nocturn ambdós).

Moto

Un gran típic de Vietnam és recórrer el país amb moto. Molta gent compra una moto en el nord o el sud, segons on comencis el teu recorregut, i la revènen l’altra punta del país. També hi ha la possibilitat de llogar la moto, però tindríes que tornar al mateix lloc on la vares llogar. Nosaltres vàrem utilitzar bàsicament els mototaxis:

 • Trasllat del creuer pel riu Perfum a Hue cap a les tombes imperials, i viceversa
 • Trasllat de Lao Cai a Sa Pa
 • Trasllat de l’Hotel de Hanoi a qualsevol lloc de la ciutat i vicerversa

Només en 1 ocasió vam considerar llogar una motocicleta. Fou a Ninh Binh (Tam Coc) i la vàrem llogar a una empresa local per dos dies.

Per últim dir-vos que en algunes parts del país, com el creuer per la badia de Halong, el trekking per Sa Pa o el Delta del Mekong és molt millor visitar-les amb tours organitzats. Us recomanem reservar-ho abans de viatjar (nosaltres ho reservàvem “in situ” el dia abans en el mateix lloc) perquè allí ofereixen millors preus però amb qualitats més pèssimes. A l’hora de desplaçar-vos dins de les ciutats l’aplicació Grab us pot resultar bastant útil, és com l’Uber asiàtic. Reserves el trajecte que vols realitzar i et posa el preu i lo què tarda en arribar el taxi. És totalment segura perquè les dades del conductor i del vehicle estan registrades en l’aplicació i porten GPS. A més és molt barata. Quasi tots els trajectes et poden costar entre 1 i 2 euros al canvi. I lo millor de tot és que evitareu estar regatejant amb cada taxista.

4. Allotjament

Per reservar allotjament, un cop més et recomano que ho facis amb molta antelació i comparis preus. Més encara si viatges en temporada alta:

A continuació, t’adjuntem un quadre de la planificació diària on veuràs les ciutats i pobles on ens vàrem allotjar, i la proposta d’allotjament a través de les dues plataformes anteriors:

Nit 1Ho Chi MinhVien Dong Hotel
Nit 2Ho Chi MinhVien Dong Hotel
Nit 3Can ThoTay Do Hotel
Nit 4Ho Chi MinhVien Dong Hotel
Nit 5Hoi AnVinh Hung 3 Hotel
Nit 6Hoi AnVinh Hung 3 Hotel
Nit 7Hoi AnVinh Hung 3 Hotel
Nit 8HueFestival Hue Hotel
Nit 9HueFestival Hue Hotel
Nit 10HanoiGolden Key Hotel
Nit 11HanoiGolden Key Hotel
Nit 12Viatge Hanoi – Lao CaiTren Nocturn
Nit 13Sa PaChau Long Sa Pa Hotel
Nit 14Viatge Lao Cai – HanoiTren Nocturn
Nit 15Tam Coc (Ninh Binh)Tam Coc Westlake Homestay
Nit 16HanoiGolden Key Hotel
Nit 17Badia de HalongCreuer contractat
Nit 18HanoiGolden Key Hotel

5. Consells i requisits per viatjar a Vietnam per lliure

Un cop sàpiques quan de temps aniràs a passar a Vietnam, és hora de tramitar el visat. Aquest pas és molt important si vas a viatjar a Vietnam per lliure. Abans, hauries de saber que els ciutadans de certes nacionalitats (Espanya inclosa) no necessiten visat si l’estança és de 15 dies o inferior. En tots els casos, recorda que el teu passaport no pot caducar en els pròxims 6 mesos.

Exenció de visat: 15 dies o menys a Vietnam

Si aniràs a estar en el país 15 dies o menys, no et preocupis per el visat, només necessitaràs el teu passaport. En principi, també hauries de tenir el teu bitllet de sortida, encara que conec casos d’altres viatgers als que no els hi demanaren. Si surts del país després d’una estança de 15 o menys dies, tindràs que esperar almenys 30 dies per a poder tornar a entrar amb aquests mateixos requisits. Important: Aquesta exenció de visat no és vàlida per a totes les nacionalitats. Per favor, consulta si necessites visat encara que la teva estança sigui de 15 dies o menor.

Visat per Vietnam: estances d’entre 15 i 30 dies

Si romandràs a Vietnam més de 15 dies, necessites tramitar un visat. Aquest visat és vàlid per a 30 dies i és d’entrada única. Això vol dir que un cop surtis del país, encara que hagin passat menys de 30 dies, el visat perd validesa. Costa 25$ i el procés tarda 3 dies laborables. La e-Visa està disponible per aquests països i hauràs d’entrar al país per un d’aquests ports d’entrada. Aquesta és la web oficial per a tramitar el visat per Vietnam. El formulari està en anglès però és bastant senzill.

Visat a l’arribada: entrades múltiples

Si vols entrar a Vietnam varies vegades o quedar-te més de 30 dies, pots treure’t un altre tipus de visat: visat de 30 dies, entrada única; visat de 30 dies, múltiple entrada; visat de 90 dies, entrada única; visat de 90 dies, múltiple entrada. En primer lloc, necessites una carta d’invitació. Per aconseguir-ne una, hauràs de posar-te en contacte amb una agència de viatges perquè te la tramitin. Un cop tinguis la teva carta d’invitació, has d’imprimir-la i portar-la amb tu. El preu depèn de l’agència i del tipus de visa, però una per a un mes (entrada única) costa al voltant de 20€. També necessitaràs una foto de carnet i dòlars americans per a pagar el visat quan arribis a l’aeroport. Per els visats d’una entrada, tindràs que pagar 25$, i pels visats de múltiple entrada, 50$, independentment si el visat és d’un mes o tres mesos. Important: aquest visat només és vàlid si entres al país a través d’un aeroport.

Assegurança de viatge per a Vietnam

Un cop sàpiques les dates exactes del teu viatge, és l’hora de contractar la teva assegurança de viatge, algo imprescindible en la teva aventura a Vietnam per lliure.

Moneda a Vietnam

La moneda de Vietnam és el dong (VND). 1 euro equival a 26.350 dongs aproximadament. Sempre necessitaràs portar diners en efectiu. Pots canviar diner a l’arribar al país, encara que tindràs que buscar un bon canvi. El meu consell és que et treguis una targeta sense comissions com la N26 o la Revolut i vagis traient diner de caixers. Amb aquestes targetes pots pagar sense comisions o treure diner de forma gratuïta o amb un interès molt baix. Important: Sempre recomano treure diners de caixers que estiguin en bancs, no de qualsevol ATM que et trobis pel carrer. No té perquè passar res, però els dels bancs son més segurs.

Preus a Vietnam

En quan als preus, Vietnam és un dels paísos més barats en els que he estat mai, lo que fa que viatjar a Vietnam per lliure sigui molt assequible. Per a què et facis una idea, pots trobar plats de menjar per menys de 1€, una nit en un alberg en condicions costa 5€ o menys (amb esmorzar inclòs), i un trajecte llarg (al voltant de 12h) en bus costa poc més de 10€. Consell: Descarrega’t en el teu mòbil la app “Money Foreign Exchange rate”, així podràs consultar en tot moment el canvi a la teva moneda. Funciona sense internet.

Vacunes per Vietnam

No hi ha cap vacuna obligatòria però sí que es recomana la vacuna de la febre tifoidea i la de l’hepatitis A. El risc de malària és baix. Pots repassar les vacunes recomanades per a Vietnam en la web de la Associació Espanyola de Vacunologia. De totes formes, com sempre dic, és millor que vagis al teu metge perquè t’informi bé.

Trasllats curts

Per llocs com Tam Coc (Ninh Binh), aconsello llogar una moto. Si la distància és molt gran, t’aconsello utilitzar Grab (tipus Uber), app gràcies a la qual pots trucar a un conductor que et portarà a la teva destinació, sabent amb antelació lo què et cobrarà.

6. Dies necessaris per viatjar a Vietnam

Recomano viatjar a Vietnam un mínim de 2 setmanes, temps mínim necessari per conèixer lo més important del país. A més tingues en compte que disposes de visat gratuït per estar-hi 15 dies:

 • Si només tens 1 setmana per anar a Vietnam et recomano únicament viatjar per el nord, i a fer Hanoi, Sa Pa i Badia de Halong.
 • En 15 dies pots conèixer el nord i el centre del país, deixant pendent per una altra ocasió la zona sud de Vietnam.
 • En el cas de que tinguis 3 setmanes per viatjar per Vietnam (o 18 dies com és el nostre cas), podràs recórrer el país de sud a nord sense cap problema.
Hoi An, Vietnam

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *