Categories
MONTENEGRO

Viatge a Montenegro en 15 dies

Montenegro és meravellós. T’ho deixo clar des del primer moment per si et quedava algun dubte. Les imatges que ens arriben d’aquest país desconegut dels balcans son poc menys que espectaculars. Son imatges úniques i fresques de parcs naturals, de fiords que s’endinsen creant badies descomunals i de bucòlics paisatges de costa…

Parc Nacional de Durmitor
Badia de Kotor
Sveti Stefan

Nosaltres buscàvem Croàcia i ens vàrem enamorar de Montenegro. Hem escollit Montenegro per ser el nostre pròxim destí de vacances. Perquè? Doncs et podria donar mil raons però t’ho resumiré en unes poques paraules: pels seus parcs nacionals i paisatges de muntanya, per les seves platges d’aigües cristallines, pels seus pobles medievals amb encant, perquè la Badia de Kotor és una meravella i sobretot, a més, és un país molt econòmic, un dels més econòmics d’Europa. L’economia, com veieu, hi juga un paper molt important.

Tenim clar, doncs, que volem viatjar a Montenegro. Però aviat arriben els problemes. Organitzar una ruta en cotxe per Montenegro al detall no és fàcil. Hi ha molt poca informació en castellà, i en alguns casos, confosa, pobra i poc útil. Estic aquí per ajudar-te en la teva tasca amb aquesta petita guia de Montenegro. Durant l’article aniré a fer un recorregut complet per tot el què tens que fer i què veure en una ruta en cotxe de dues setmanes a Montenegro.

Pot semblar Montenegro un país o un territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant.

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones de Montenegro i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el país o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta circular per Montenegro de 15 dies, durant els mesos estivals, visitant les següents grans regions:

Bandera de Montenegro

Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que anirem a visitar. També incloem les que estan fora de l’àmbit de les grans regions indicades:

 1. VIATGE: VOL BCN-PODGORICA + VISITAR PODGORICA
 2. NIKSIC/PLUZINE: MONASTIR OSTROG + SLANSKO LAKE + CONGOST LLAC PIVA + CTRA. PANORÀMICA P14 + ZABLJAK
 3. PARC NACIONAL DURMITOR: RÀFTING DES DEL RIU TARA + TIROLINES PONT DJURDJEVICA (TARA BRIDGE) + MIRADOR DE CUREVAC
 4. PARC NACIONAL DURMITOR: TREKKING A ZMINJE JEZERO + DURMITOR RING
 5. PARC NACIONAL BIOGRADSKA: CTRA. PANORÀMICA P4 + P.N.BIOGRADSKA (TREKKING LLAC BIOGRAD)
 6. PARC NACIONAL BIOGRADSKA: P.N.BIOGRADSKA (EXCURSIÓ JEEP SAFARI o CONGOST DEL RIU MRTVICA) + P.N. DEL LLAC SKADAR (PAVLOVA STRANA VIEWPOINT + CTRA. PANORÀMICA RIJEKA CRNOJEVICA-VIRPAZAR
 7. PARC NACIONAL DEL LLAC SKADAR: CREUER PEL LLAC SKADAR + CTRA. PANORÀMICA P16
 8. COSTA ADRIÀTICA: ULCINJ + STARI BAR + SVETI STEFAN
 9. COSTA ADRIÀTICA: SVETI STEFAN (DIA DE RELAX I PLATJA)
 10. COSTA ADRIÀTICA: BUDVA (STARI GRAD + EXCURSIÓ ILLA HAWAI)
 11. PARC NACIONAL DE LOVCEN: P.N. DE LOVCEN (TREKKING THE WOLF TRAIL I BABINA GLAVA + MAUSOLEU DE NJEGOS I PLATAFORMA VIDIKOVAC) + LIPA CAVE
 12. CETINJE / KOTOR: CETINJE + CTRA. PANORÀMICA P1 + KOTOR (STARI GRAD + FORTALESA DE SANT JOAN)
 13. BADIA DE KOTOR: RUTA EN COTXE PER LA BADIA (PERAST + GOSPA OD SKRPJELA + RISAN + LIPCI + HERCEG NOVI)
 14. BADIA DE KOTOR: EXCURSIÓ A LA BLUE CAVE + PLATGES DE LA BADIA DE KOTOR
 15. VIATGE: VOL PODGORICA-BCN
 16. ANNEXE: ESCAPADA A DUBROVNIK (CROÀCIA)

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar, amb colors diferents segons el dia:

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1WcbGOeWv7qs1FKCZp_ZtuCwbjKZSxgug&ehbc=2E312F&w=640&h=480]

Una ruta per Montenegro en 15 dies és el temps ideal per donar una volta al país i abarcar-lo pràcticament tot, de sud a nord i d’est a oest, sense presses. Encara que no t’ho pugui semblar, hi ha molts llocs a veure a Montenegro, i la planificació és important en aquest viatge. Cada etapa estarà molt ben estudiada per saber on pots dormir cada dia i per optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, et recomanarem allotjament, et direm els kilòmetres que hauries de conduir cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure a Montenegro. Corresponen a 5 grans camps:

 1. Vols
 2. Moure’s pel país
 3. Allotjaments
 4. Sanitat i assegurança de viatge
 5. Preus i moneda
 1. Vols

El primer de tot, has de reservar l’avió. Fins fa poc, els aeroports de Montenegro no disposaven de connexions directes amb Espanya, i es solia comprar un vol a Dubrovnik (Croàcia) i d’allà, amb cotxe de lloguer, es feia el salt a Montenegro. Dubrovnik es troba en el sud de Croàcia i a pocs kilòmetres de la frontera amb Montenegro.

També tens la opció de combinar la visita a Montenegro, amb una opció més llarga que inclogui una visita a Croàcia. En resum, allargar la ruta visitant primer la ciutat de Dubrovnik i/o la costa Dàlmata. Bé, en fi, això és una possibilitat que valorarem un cop haguem planificat la nostra ruta de 15 dies per Montenegro.

Avui, però, hi ha vols directes de Barcelona a la capital de Montenegro, Podgorica, operats per la companyia de baix cost Ryanair. Operen amb dos vols setmanals (en dijous i en diumenge tant les anades com les tornades). El preu del bitllet és una mica més econòmic amb els vols a Podgorica que a Dubrovnik, i per la ruta a Montenegro ens és igual, ja que preveurem una ruta circular que passi a prop dels 2 emplaçaments. T’adjuntem el link de Ryanair: Lloc Oficial de Ryanair | Vols Barats

A nosaltres quatre (dos adults i dues nenes de 12 i 15 anys), el vol d’anada i tornada amb els extres (tarifa family plus que ens inclou el tema de la facturació de les maletes) ens surt, durant el mes d’agost, a uns 217,20€ per persona (és a dir, un total de 868,80€).

Si ho comparem amb un vol a Dubrovnik anar i tornar (amb les condicions de cancel·lació i de facturació de maletes), aquest ens surt a 323,13€ per persona (un total de 1.292,53€), operat per Vueling, éssent una mica més car que el vol de Ryanair.

Adjunto el buscador de vols Skyscanner: Skyscanner | Busca vuelos baratos, hoteles y coches de alquiler

2. Moure’s pel país

Un cop tenim el vol, hem de procedir en la reserva d’un cotxe de lloguer. És imprescindible per a gaudir d’una ruta per Montenegro al complet. Ho farem com sempre a través de la intermediària Autoeurope (adjunto el link): Alquiler de coches baratos desde 8€/día con Auto Europe

Reservarem el cotxe per recollir-lo a l’aeroport mateix de Podgorica, i tornar-lo al mateix lloc. Farem la reserva d’un cotxe adequat a les prestacions que necessitem (com a mínim un cotxe mitjà o compacte), i ens surt una promoció d’un cotxe de la casa Sixt, per 950,43€ tot inclòs (quilometratge il·limitat, segon conductor, GPS, Devolució de la Franquícia amb Super Cover,…), model Mazda CX3, per a 15 dies.

3. Allotjaments

Veureu que els preus a Montenegro son bastant més econòmics que aquí a Catalunya, però tot i així, recomanem allotjar-nos en apartaments amb la possibilitat de fer-nos el menjar cada dia. Per reservar l’allotjament, un cop més, et recomanem fer-ho amb molta antelació i comparant preus. Més encara si viatgem en temporada alta. Ho solem fer per qualsevol de les dues plataformes especialitzades:

Cada dia anomenarem un parell dels allotjaments recomanats, els quals han de complir els següents criteris: habilitació de cuina, espai per aparcar el cotxe (aparcament), condicions de cancel·lació gratuïta, i distància menor a 1km del centre de la ciutat o poble en qüestió.

4. Sanitat i assegurança de viatge

Un altre factor important a tenir en compte en aquest viatge és contractar una assegurança de viatges. Perquè? Primordialment per la cobertura sanitària. A Montenegro no ens serveix de res la targeta sanitària europea. En aquesta qüestió, quants menys riscos assumeixis molt millor.

5. Preus i moneda

En quant al tema de la moneda i els canvis, hem de dir que a Montenegro utilitzen els euros. Increïble però cert. Malgrat de no estar integrats a la Unió Europea, han decidit utilitzar de manera unilateral la moneda comú europea. Un mal de cap menys. En això, hi ha que afegir-hi que es tracta d’un país força més barat que el nostre.

Amb els allotjaments que et proposarem cada dia, ens surt una despesa promig per l’allotjament en apartaments en temporada alta, de 49,15€ per nit. Es tracta d’apartaments més que acceptables. També hem de dir que el nivell del menjar dels restaurants és força òptim, i a uns preus més baixos. Les entrades als monuments també son força més econòmiques que lo que coneixem per aquí.

S’ha de dir que és un luxe el poder viatjar encara tant barat en un país europeu. Res a veure amb el nivell de preus de la seva veïna Croàcia.

Ara sí, per fi aquí tens la guia de Montenegro que he confeccionat. La ruta en cotxe al complet amb les aturades imprescindibles, mapes, consells, rutes de senderisme, allotjaments i tot el què necessites per a preparar el teu viatge.

https://www.instagram.com/edgar.manresa/

Una resposta a “Viatge a Montenegro en 15 dies”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *