Categories
ANDORRA

Escapada a Andorra en 6 dies

Pot semblar Andorra una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant. La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones d’Andorra i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el país o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Llacs de Tristaina, Andorra
Mirador Roc del Quer, Andorra

Et proposem el nostre viatge, una escapada a Andorra en cotxe durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que vàrem visitar:

Dia 1: Pont Tibetà de Canillo + Mirador Roc del Quer + Mont Màgic Family Park + Palau de Gel d’Andorra

Dia 2: Caminada Planell del Quer (P.N. de Sorteny) + Mola i Serradora de Cal Pal + Espai Columba + Església de Santa Coloma + Caldea

Dia 3: Naturlàndia + Auvinyà + Església St. Serni de Nàgol + Engolasters (Circuït de les Fonts) + Centre Històric d’Andorra la Vella + Museu o Centre d’Art a Les Escaldes + Aqua et Lumina 2023

Dia 4: Mirador Solar de Tristaina (o Trekking Circ Glacial de Tristaina) + Església St. Martí de La Cortinada + Ordino (Poble + Casa d’Areny Plandolit) + Carretera d’Ordino a Canillo

Dia 5: Circuït Interpretatiu Valls del Comapedrosa + Farga Rosell o Casa Rull + Club Hípic l’Aldosa + Telecabina d’Arinsal o de La Massana + Carretera a Pal

Dia 6: Camí de l’Obac (Vall d’Incles)(o Trekking Circ i Estanys de Pessons) + Funicamp + Museu Etnogràfic Casa Cristo + Església Sta. Eulàlia d’Encamp

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en el conjunt d’Andorra:

Una ruta per Andorra en 6 dies és el temps ideal per conèixer la regió sense presses. Hi ha tants llocs per veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa està molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Mirador Solar de Tristaina, Andorra

Et proposem de fer una ruta per Andorra, des d’un emplaçament central al país i proper a tot arreu. Et proposem pernoctar en un allotjament a la zona de la parròquia de La Massana, o a la zona d’Encamp i/o Canillo, com més prefereixis. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, els kilòmetres que hauries de conduïr cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

I com a últim concepte, hem intentat fer uns itineraris que combinin el conjunt dels atractius i elements d’interès que té Andorra, com per exemple, la naturalesa, l’art romànic, les seves costums i història expressats en alguns petits museus, etc…. Tot plegat, ho hem plantejat de forma equilibrada perquè es pugui formalitzar una proposta que deixi content a tot tipus de públic.

Ah, i me n’oblidava. A Andorra, pels museus, existeix el què és el PassMuseu. Com el seu nom indica, es tracta d’un passaport amb el que pots obtenir sucosos descomptes en les teves cites culturals. El PassMuseu proporciona una reducció del 50% en el preu de l’entrada dels 3 museus que escullis d’entre els adherits. Té un preu de 2,5€ i inclou una breu descripció de cadascun dels museus. Segur que aquesta ajuda t’anima encara més a explorar i descobrir els tresors d’Andorra. En primer lloc, has de saber que per adquirir el teu passaport, hauràs de dirigir-te a qualsevol de les oficines de turisme d’Andorra. Tens vàries repartides al llarg de tota la geografia del país. Si ho prefereixes, també pots aconseguir-lo directament en els museus del principat. Gaudir del descompte és tant senzill com presentar el teu passaport just a l’entrada de cada museu. És allí quan la persona encarregada te’l segellarà per a validar l’accés amb preu reduït. Tingues en compte que cada passaport és personal i intransferible i que cada cupó és vàlid per un museu diferent. Un altre aspecte a tenir en compte és que la seva validesa és únicament d’1 any a contar a partir de la data de la compra. A més, recorda que només podràs visitar els museus detallats en ell. Si estàs desitjant ja fer ús del teu PassMuseu, et recomanem que abans de la teva visita, facis una reserva anticipada trucant al telèfon de contacte del museu.

Museus d’Andorra inclosos en el passi

Com et comentàvem al principi, la oferta museística d’Andorra és extraordinària. Sabíes que és un dels països amb més museus per metres quadrats del món? Gràcies al teu PassMuseu, tindràs l’oportunitat d’escollir entre els 19 museus que et detallem a continuació (amb negreta hem marcat els museus que inicialment tenim intenció de visitar a la nostra escapada a Andorra en 6 dies):

Com podeu veure, tenim previst visitar un total de 8 museus a Andorra en la nostra escapada de 6 dies, per tant, sí que ens interessa el PassMuseu. Per últim, abans d’adquirir el teu PassMuseu has de saber que en la gran majoria dels museus del país els nens menors de 10 anys tenen l’entrada gratuïta. Et recomanem consultar-ho directament en els espais web de cada equipament.
PassMuseu d’Andorra
PassMuseu d’Andorra
PassMuseu d’Andorra
Ah, i per últim, també us comunico que si teniu pensat visitar o pujar a més d’un telecabina o remuntador mecànic, a Andorra a l’estiu hi ha el que s’anomena “Andorra Pass Estiu”. Es tracta d’un passi que inclou la visita més una activitat a dos dels sectors que escullis de Grandvalira Resorts. Es pot utilitzar el mateix dia o bé en dies no consecutius durant tot l’estiu, segons dates d’obertura de cada sector. Globalment, les dates d’obertura del passi per aquest estiu de 2023 son del 23 de juny al 24 de setembre. El preu del passi és de 37,60€ per persona.

Els sectors disponibles son:

  • Encamp: Funicamp 1 pujada i baixada + excursió en 4×4 fins a l’Orri de Cubil. En aquest cas, caldrà reservar l’excursió a l’oficina del Funicamp el mateix dia a primera hora.
  • Soldeu: Telecabina 1 pujada i baixada + Camp practice al Golf Soldeu
  • Canillo: Telecabina 1 pujada i baixada + 1 baixada al Màgic Gliss
  • Ordino Arcalís: Telecabina i telecadira 1 pujada i baixada + Visitar el Mirador Solar de Tristaina
  • Pal Arinsal: Forfet vianant 1 pujada i baixada + Tubbing 3 baixades
Baixada amb el Magic Gliss de Canillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *