Categories
LONDRES

10. EXCURSIÓ 3: STONEHENGE + BATH o LEEDS CASTLE + CANTERBURY + DOVER

I som en el tercer dia consecutiu on hem d’escollir una nova excursió pel sud d’Anglaterra i voltants de Londres. En aquesta ocasió donem per escollir una visita combinada a Stonehenge i a la ciutat de Bath per una banda, i a Leeds Castle, Canterbury i Dover per una altra.
Índex:
1. Stonehenge
2. Bath
3. Leeds Castle, Canterbury i Dover

1. Stonehenge

Visitar Stonehenge des de Londres és una de les excursions més típiques, ja que, qui no ha sentit parlar o ha vist fotos d’aquest monument? Stonehenge és el monument megalític més famós del món, i té més de 5000 anys d’antiguitat.

Stonehenge

Visitar Stonehenge: Què veure

El monument de Stonehenge està enmig d’una prada, encara que he de dir que hi passa una carretera pel costat que li resta encant…

Un cop arribes pots entrar al recinte, i recomano utilitzar l’audio-guia gratuït que ofereixen en tots els idiomes per a poder escoltar la història i les teories que hi ha sobre aquest monument.

L’entrada per un adult és de 15,50 lliures. Diuen que és més bonic i màgic si es visita pels volts del capvespre.

Visitar Stonehenge: Com arribar-hi

Stonehenge es troba a uns 150km de Londres, per lo què és possible tardar entre hora i mitja i dues hores si surts des del centre de Londres. Hi ha varies opcions per anar a Stonehenge, però considerant lo difícil que és arribar-hi en transport públic i la distància a la que està, realment recomano aprofitar el dia al màxim i combinar la visita a Stonehenge amb una visita a una altra ciutat propera, com pot ésser Bath, que és una de les ciutats més boniques d’Anglaterra.

Arribar a Stonehenge des de Londres en transport públic

Arribar amb transport públic a Stonehenge des de Londres no és del tot fàcil ja que no hi ha un autobús directe. La ciutat més propera és Amesbury, que està a uns 3km del monument, per lo que una opció és agafar un autobús National Express (Viajes en autobús en el Reino Unido (nationalexpress.com)) des de London Victoria fins a Amesbury, i des d’aquí un autobús local o un taxi fins al monument.

Stonehenge

Excursions Organitzades

Varies empreses organitzen excursions a ciutats properes i a l’anada o la tornada passen per Stonehenge. Crec que aquesta opció és millor per veure Stonehenge abans que anar-hi exclusivament per veure’l, ja que no es tarda molt en veure’l, i considerant el què es tarda en anar i en tornar crec que veure una altra ciutat el mateix dia és la millor forma de fer-ho.

Hi ha varies opcions, entre les que destaquen:

2. Bath

Visitar Bath des de Londres en un dia és algo que recomano sense lloc a dubtes, ja que és una de les ciutats més boniques d’Anglaterra i val la pena escapar-se un dia per perdre’s pels seus carrers i els seus famosos banys romans. Bath és coneguda pels seus banys romans, que segons es diu, son els que estan millors conservats de tot el món.

Els banys romans de Bath

Què veure a Bath en un dia

La major atracció de Bath son els seus banys romans, que són els banys romans millor conservats d’Anglaterra. A més, s’ha de passejar per la ciutat, i veure punts clau com son Bath Abbey (l’abadia de Bath) i The Crescent (el famós edifici semi-circular) i per suposat fer un passeig pel poble i per la zona del riu que és preciós.

Punts clau que no et pots perdre en la visita a Bath en un dia:

  • Bath Abbey
  • The Crescent
  • Guildhall
Bath

Com arribar a Bath des de Londres

Per arribar a Bath des de Londres hi ha diferents opcions, és possible anar en transport públic o bé anar amb una excursió organitzada.

Tren

Des de l’estació de Paddington o Waterloo. Tarda una hora i mitja des de Paddington i més de dues hores des de Waterloo. L’estació d’arribada és Bath Spa, i des de l’estació es pot caminar fàcilment al centre i als banys romans. Aconsellem comprar bitllets de tren amb antelació, ja que així et sortirà molt més econòmic.

Els pots comprar a The Train Line (Trainline : Search, Compare & Buy Cheap Train Tickets (thetrainline.com))

Autobús

Crec que és millor el tren si es va a passar un sol dia, ja que l’autocar pot tardar 3 hores i mitja. Per a més informació: National Express (Viajes en autobús en el Reino Unido (nationalexpress.com)).

Excursió organitzada

Lo millor de les excursions organitzades és que pots combinar la visita a Bath amb altres ciutats d’Anglaterra, o passar per Stonehenge ha que està de camí. I no tens que preocupar-te per bitllets de tren o estacions de tren.

Recomanaria donar-li un cop d’ull a les següents excursions:

Bath
Bath
Excursió escollida: Visitar Stonehenge i Bath en un dia des de Londres (excursió organitzada)
Hem explicat la visita a Stonehenge per una part, i la visita a Bath per l’altra. Si interessés una excursió per lliure, tenim aquestes dues opcions per fer-les en dies independents. Ara bé, si volem fer una excursió en 1 sol dia que englobi Stonehenge i Bath, només hi ha una manera de fer-la, que és amb un viatge organitzat des de Londres, com hem indicat en cadascun dels apartats corresponents, tant a Stonehenge com a Bath.
Aquesta és l’excursió organitzada que proposem per aquest dia (l’empresa és “GetYourGuide”, i l’excursió és força més econòmica que amb l’altra empresa que en fa, “Civitatis”): MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide

3. Leeds Castle, Canterbury i Dover

L’alternativa a l’excursió organitzada a Stonehenge i Bath (empresa GetYourGuide) seria aquesta altra excursió organitzada a Leeds Castle, Canterbury i Dover (amb la mateixa empresa GetYourGuide). La mateixa excursió amb l’empresa Civitatis és bastant més cara.

Adjuntem l’excursió proposada: MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide

Castell de Leeds

Gaudeix d’un dia complet descobrint els tresors de Kent, amb vistes al romàntic castell de Leeds, la històrica catedral de Canterbury i els evocadors penya-segats blancs de Dover. El tour té una durada d’unes 10 hores.

Què faràs

  • Visita al castell de conte de Leeds i els seus bonics jardins
  • Aconsegueix entrada gratuïta a la Catedral de Canterbury
  • Admira els penya-segats blancs de Dover
  • Viatja pel bonic camp de Kent en un autobús de luxe de primera classe, amb el servei d’un guia professional.
Catedral de Canterbury

En detall

Escapa del bullici de Londres en un tour panoràmic de dia complet per la campinya anglesa. Et dirigiràs al Jardí d’Anglaterra, amb una visita al Castell de Leeds a Kent, els penya-segats blancs de Dover i la Catedral de Canterbury. El viatge et portarà fins al Meridià de Greenwich i el districte de Londres que alberga el famós vaixell de tè, el Cutty Sark i l’Observatori Reial. Després admiraràs el Castell de Leeds, descrit per Lord Conway com el “castell més adorable del món”.

Situat en el centre d’un llac i envoltat per 500 acres (2000 metres quadrats aproximadament) de parcs i jardins, entraràs en el castell abans de que obrin les seves portes al públic i experimentaràs la seva màgia en un ambient de tranquil·litat. Disposa de temps per explorar els terrenys del castell i trobar el jardí de Lady Baillie, amb vistes al llac. Després continua fins a Canterbury i visita la històrica Catedral de Canterbury. L’església anglicana més important del món, la torre central Bell Harry data de 1498, i la cripta és del segle XI.

El teu guia t’explicarà la història de l’impressionant assessinat de l’arquebisbe Thomas Beckett en 1170, i també hi haurà temps per explorar els estrets carrers de canterbury, amb l’oportunitat de parar a menjar. Continua el tour pels pintorescos paisatges de Kent, dotats amb edificis inusuals i pintorescs pobles. Arribaràs a Dover, on veuràs els famosos penya-segats blancs, a 400 peus (120 metres aproximadament) sobre el nivell del mar. Solemne sobre els penya-segats es troba l’extens Castell de Dover, que després de 800 anys, encara vigila el poble.

Penya-segats de Dover

Què inclou

  • Entrada al Castell de Leeds
  • Entrada a la catedral de Canterbury
  • Auriculars individuals
  • Transport
  • Menjars i beures
Punt de trobada
El quiosc de Evan Evans està situat enfront la porta 1, dins de l’estació d’autobusos de Victoria. A les 9:00 hores del matí.
Per veure les atraccions i monuments visitats, heu de mirar el mapa de google maps que hi ha en la pàgina d’inici, a sota de la programació per dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *