Categories
IRLANDA

Viatge a Irlanda en 13 dies

Porto molt de temps amb ganes d’escriure sobre el meu viatge a Irlanda, un país que ofereix molt al viatger, i al que li tinc una estima especial.

Cliffs of Moher, Comptat de Clare, Irlanda
Abadia de Kylemore, comptat de Galway, Irlanda

Irlanda pot semblar una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant. La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones de l’oest del país, i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el territori o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Aquest primer (i únic) viatge a Irlanda, tracta d’una ruta circular amb inici i destinació a Dublín, i passa per alguns dels paisatges més bells de la costa oest irlandesa. Es tracta d’una road-trip amb cotxe de lloguer durant 13 dies pel país.

Barri de Temple Bar, Dublín, Irlanda

Aquí i ara et proposo el viatge que varem fer, una ruta en cotxe per lliure per Irlanda i la seva costa oest, durant els mesos estivals. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que varem visitar:

  1. Vol Barcelona – Dublín: Old Mellifont Abbey + Monasterboice + Hill of Slane
  2. Slane – Clifden: Clonmacnoise + Galway + Aughnanure Castle + Sky Road + Clifden
  3. Circuït Connemara: The Connemara Loop + Kylemore Abbey + Killary Harbour + Roundstone + Dog’s Bay + Errislannan + Clifden
  4. Clifden – Doolin: Lough Corrib + Cong + Dunguaire Castle + Cliffs of Moher + Doolin
  5. Aran Islands i The Burren: Circuït per Inishmore + Dún Aengus + Circuït per The Burren
  6. Doolin – Tralee: Bunratty Castle & Folk Park + Adare + Ardfert + Tralee
  7. Circuït Península Dingle: Dunbeg Fort + Dunmore Head + Dunquin + Gallarus Oratory + Dingle + Connor Pass + Brandon Point
  8. Tralee – Killarney: Circuït Ring of Kerry: Glenbeigh + Cahersiveen + Skellig Ring + Illa de Valentia + Portmagee + Skellig Michael + Waterville + Caherdaniel
  9. Killarney – Cashel: Killarney National Park + Killarney + Cahir + Cashel
  10. Cashel – Dublín (el nord del centre de Dublín): The Rock of Cashel + Guiness Storehouse + Smithfield + Four Courts + O’Connell Street + Custom House Quai
  11. Dublín (el sud-est del centre de Dublín): Trinity College + Grafton Street + Merrion Square + St. Stephen’s Green + Barri de Temple Bar
  12. Dublín (el sud-oest del centre de Dublín): Dublín Castle + Christ Church + St. Patrick’s Cathedral
  13. Vol Dublín – Barcelona

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en el conjunt del viatge circular per Irlanda:

Una ruta per la costa oest d’Irlanda en 13 dies és el temps ideal per conèixer la regió sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Et proposem de fer una “road-trip” per l’oest d’Irlanda amb inici i final a la mateixa capital del país, Dublín. Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquest viatge inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, els kilòmetres que hauries de conduïr cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres, segons el nostre criteri.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per Irlanda. Corresponen a 6 grans grups:

  1. Vols econòmics
  2. Trasllat del centre de Dublín a l’aeroport de Dublín
  3. Com ens mourem per Irlanda
  4. Allotjament
  5. Sanitat i assegurança de viatge
  6. Targes turístiques

1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antelació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. El nostre viatge és per als mesos estivals (juliol i/o agost), per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant els mesos centrals de l’estiu:

Skyscanner

Hem fet una primera estimació de vols, i els vols d’anada i tornada més econòmics durant els mesos de juliol i agost, ens surten a partir de 164,00€ per persona (vols directes, sense escales, per aprofitar el màxim el temps per visitar), sempre amb la companyia Ryanair, operadora de baix cost irlandesa. Tingues en compte que l’anada i tornada han d’ésser durant els 5 dies laborables de la setmana. En cap de setmana surt tot més car. La companyia Aer Lingus també opera i de tant en tant treu alguna oferta interessant. Cal estar atent.

2. Trasllat del centre de Dublín a l’aeroport de Dublín

Un cop arribem a l’aeroport de Dublín, anirem a buscar el nostre cotxe de lloguer i començarem la road-trip pel país. La mateixa finalitzarà un altre cop a Dublín, però a l’oficina del centre de la ciutat de l’empresa del cotxe de lloguer. Per tant, i ja en el darrer dia de viatge, necessitarem desplaçar-nos del nostre allotjament en el centre de Dublín fins a l’aeroport de la ciutat, en aquest cas l’aeroport Internacional de Dublín. L’aeroport de Dublín és un aeroport internacional que presta servei a Dublín, la ciutat capital d’Irlanda. És operat per DAA. L’aeroport està ubicat a 5,4 milles nàutiques al nord de Dublín a Collinstown, Fingal. Per desplaçar-nos del centre de la ciutat a l’aeroport ho podem fer en dos mitjans de transport preferentment, un és el taxi, i l’altre, el bus:

Desplaçament amb taxi: el transport més còmode per anar del centre de Dublin al seu aeroport

  • La forma més pràctica d’anar del centre de Dublín a l’aeroport de Dublín és agafar un taxi. El viatge dura entre 20 i 30 minuts, depenent del tràfic. Els taxis funcionen les 24 hores del dia. El preu del viatge ronda entre els 25€ i 30€. Al pujar al taxi assegura’t que el taxímetre estigui activat o negocia un preu per evitar sorpreses a l’arribar a l’aeroport.

Desplaçament amb autobús: Airlink Express, l’autobús més convenient per anar del centre de Dublín al seu aeroport

  • L’opció més popular per anar del centre de Dublín al seu aeroport és l’autobús Airlink Express. El viatge dura al voltant de mitja hora i circula cada dia de 4:45h a 00:30h. Hi ha moltíssimes freqüències en les dues terminals de l’aeroport, amb un bus cada 10-20 minuts segons la hora. Tots els vehicles tenen, a més, wifi a bord per entretenir-te durant el viatge. Hi ha dues rutes diferents que cobreixen tota la zona centre de la ciutat: la ruta 747 i la ruta 757.
Airlink Express
  • El bitllet costa 7€ o 12€ anada i tornada. Es pot comprar en efectiu o amb targeta a bord del bus o en les màquines de la parada. Si el reserves online t’estalviaràs 1€. Encara que si aniràs a passar varis dies visitant Dublin i utilitzant el transport públic et recomanem fer-te amb la targeta DoDublin. Ofereix transport il·limitat per la ciutat i la seva àrea metropolitana durant 72h des de la seva activació, incloent anada i tornada amb el bus Airlink Express. També tindràs descomptes en varies atraccions turístiques. Pots comprar-la online i recollir-la en el mostrador que tenen en la terminal 1 de l’aeroport, així començaràs a treure-li profit només arribar.

Desplaçament amb autobús: Aircoach, una opció genial si arribes de matinada

  • Aircoach és una altra companyia molt semblant a Airlink. La línia 700 connecta l’aeroport de Dublin amb el Centre de la Ciutat i viceversa. La seva gran avantatge és que ofereix servei durant les 24 hores. Així que et serà molt útil si el teu vol surt de matinada i no vols agafar un taxi. Passa cada mitja hora de 23:55h a 3:25h i cada 15 minuts durant el dia. Para en ambdues terminals, ofereix WiFi a bord i també disposa de vàries parades en el centre de Dublín. De fet, és un xic més ràpid que l’Airlink Express perquè fa menys parades. També té un maleter on deixar el teu equipatge. El bitllet costa 7€ o 12€ si compres anada i tornada. Reservant online t’estalvies 1€ respecte a aquestes tarifes. El bitllet es pot comprar directament al conductor, en el kiosk d’informació de la parada o per internet.
Aircoach

Desplaçament amb autobús: Autobusos públics Dublin Bus, la forma més barata per anar del centre de Dublín a l’aeroport

  • Si busques el transport més econòmic per anar del centre de la ciutat a l’aeroport, els autobusos públics seran el teu millor aliat. Hi ha vàries rutes que arriben al centre de la ciutat, però les més comunes son la 16 i la 41. Circulen de 5h a 23h cada 15 minuts aproximadament, encara que els caps de setmana hi ha menys freqüències. Els bitllets costen 3,30€. És important que tinguis l’efectiu exacte, ja que el conductor no torna canvi. També és vàlida la targeta DoDublin (encara que l’Airlink és millor opció si contes amb ella perquè tarda menys). Com pots veure, anar en el Dublin Bus costa la meitat que utilitzar algun dels autobusos específics de l’aeroport. Però has de tenir en compte que el trajecte es pot allargar fins a 1 hora perquè fan moltes més parades. A més, no hi ha maleter on deixar l’equipatge.
Dublin Bus

3. Com ens mourem per Irlanda

Un cop arribem a l’aeroport de Dublin, no tenim ni el més mínim dubte: fer una roadtrip per lliure amb cotxe de lloguer per Irlanda i la costa oest del país. És la única forma d’arribar a tots els llocs, i gaudir de les carreteres i els seus paisatges com mai.

Per reservar i escollir la companyia sempre recomanem utilitzar el comparador de cotxes de lloguer “Autoeurope”, per nosaltres és el que millors preus ofereix i més cobertures. També hi ha aquest altre, Rentalcars.

La intenció que tenim és arribar a l’aeroport de Dublín i anar a buscar el cotxe de lloguer. En canvi, quan tornem de la road-trip a Dublín, deixarem el cotxe a l’oficina del centre de la ciutat.

Hem fet una estimació del cost del lloguer de cotxe: l’anirem a buscar el primer dia a l’arribada a l’aeroport de Dublín. El tornarem al centre de la ciutat quan arribem un altre cop a Dublín (feta ja la ruta per la costa oest). En total, doncs, la intenció és llogar-lo per 10 dies sencers. El cotxe hauria de tenir unes dimensions de cotxe gran, o SUV.

Cotxe proposat per la roadtrip

El cost estimat total pel vehicle és de 465,00€ (Nissan Juke de categoria S.U.V.), i inclou kilometratge il·limitat, devolució de la franquícia i cobertura per danys a rodes, vidres, sostre i baixos del vehicle (categoria superior de la tarifa bàsica). És uns 200 euros més car a causa de que el retornem a un lloc diferent del què l’hem anat a buscar.

4. Allotjament

Per reservar allotjament, un cop més et recomano que ho facis amb molta antelació i comparis preus. Més encara si viatges en temporada alta:

A continuació, t’adjuntem un quadre de la planificació diària on veuràs les ciutats i pobles on ens vàrem allotjar, i la proposta d’allotjament a través de les dues plataformes anteriors:

Nit 1SlaneB&B Castleview House, a St. Erc’s Terrace, Slane 
Nit 2ClifdenB&B Bay View, a Westport Road, Clifden 
Nit 3ClifdenB&B Bay View, a Westport Road, Clifden 
Nit 4DoolinB&B Harbour View, a Boherbuí, Doolin 
Nit 5DoolinB&B Harbour View, a Boherbuí, Doolin 
Nit 6TraleeB&B West Seven Tonevane, a Blennerville, Tralee 
Nit 7TraleeB&B West Seven Tonevane, a Blennerville, Tralee 
Nit 8KillarneyKillarney Railway Hostel, a Fair Hill, Killarney
Nit 9CashelB&B Indaville, Cashel 
Nit 10DublínIsaacs Hostel Dublín, a 2-5 Frenchmans Lane, Dublín 
Nit 11DublínIsaacs Hostel Dublín, a 2-5 Frenchmans Lane, Dublín 
Nit 12DublínIsaacs Hostel Dublín, a 2-5 Frenchmans Lane, Dublín 

En cada allotjament hi pots accedir i veure totes les condicions de contractació, així com els preus. Ens surt una mitjana de 130-140€ per nit aproximadament.

5. Sanitat i assegurança de viatge

Irlanda pertany a la Unió Europea, per tant hi tindrà validesa la Targeta Sanitària Europea. Per altra banda, creiem que és necessari viatjar amb assegurança de viatge. Sempre recomanem viatjar amb assegurança privada si és que es realitzaran activitats a l’aire lliure. Pots contractar la teva assegurança amb qualsevol de les companyies de confiança que tinguis. Un extra a tenir en compte és que inclogui cobertura Covid: despeses d’anul·lació en cas de resultar positiu, despeses d’hotel per a possibles quarantenes o tancament de frontera, proves PCR en destí i més.

6. Tarja turística

A la capital Dublín, ens ofereixen una tarja turística que pot significar un estalvi econòmic en el cas que la comprem. L’hem estudiat i no és així. Es tracta d’una tarja on se t’ofereix entrada gratuïta per més de 30 de les atraccions més importants de Dublín, a més de permetre utilitzar el bus turístic gratuïtament. La tarja va per dies de calendari, de 1 a 5 dies (no va per períodes de 24 hores). Es ven amb dues fórmules: una en la que l’utilitzes durant 1, 2, 3, 4, 5 dies consecutius i la segona en la que esculls només 3, 4, 5, 7 atraccions de la llista disponible i tens 60 dies per visitar-les. Aquest és el quadre resum de l’anàlisi:

Tarja turísticaPreu tarja turística dies consecutiusAtraccions incloses i visitadesPreu individual atraccions
Dublín Pass (3 dies)  99,00€ (adults) / 59,00€ (nens)Guiness Storehouse20€ (adult), 10€ (nen)
 Preu tarja turística modo Explorer Pass 5 atraccionsEPIC, el Museu de l’Emigració Irlandesa19€ (adult), 12,5€ (nen)
 89,00€ (adults)Catedral de Sant Patrick9€ (adult), 3,5€ (nen)
  Catedral de Christ Church10,5€ (adult), 3,5€ (nen)
  Dublínia14€ (adult), 6,5€ (nen)
  Castell de Dublín8€ (adult), 4€ (nen)
  Total DIES CONSECUTIUS73€ (adult), 40€ (nen) (NO SURT A COMPTE)
  Total modo EXPLORER PASS 5 atraccions65€ (adult) (NO SURT A COMPTE)

Com podeu comprovar, pel tipus de viatge que fem i per el tipus d’atraccions que volem visitar, aquesta tarja, amb les seves dues fórmules, no ens surt a compte i la desestimem.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *