Categories
MILÀ

Cap de setmana a Milà

Si estàs preparant una escapadeta per fer en un cap de setmana a Milà en 2 o 3 dies, ets un afortunat. Perquè no només coneixeràs els principals barris de la ciutat i els seus llocs més turístics, sinó que et donarà temps per a fer alguna excursió fora del casc històric de Milà.

Ho hem organitzat de la següent manera: 2 dies per visitar el centre històric de Milà, i un tercer dia on us proposem 2 opcions: per una banda, ampliar la visita i realitzar un tercer dia a Milà (opció recomanada), o realitzar una excursió per lliure al llac de Como.

Lo mínimament ideal seria fer una estada de 2 dies a Milà, ja que els plans culturals son varis i hi ha un fotimer de llocs que visitar a la ciutat. A Milà és impossible avorrir-se i t’ho demostraré amb aquesta ruta que estàs a punt de llegir. En aquest article t’ensenyaré com organitzar cada dia de la teva escapada de Cap de Setmana a Milà perquè aprofitis el temps al màxim. Sé que organitzar cada jornada és un puzzle amb moltes variables, així que vull ajudar-te perquè surti perfecte.

Catedral de Milà, el Duomo

Podríem dir que qualsevol època és bona per a fer una escapada a Milà i no ens equivocaríem i és que cada moment de l’any, és únic per a la ciutat. Nosaltres teníem algunes premises a l’hora de fer aquesta escapada a Milà, com seria evitar els mesos d’estiu, degut a les temperatures i la humitat xafogosa de l’ambient, i evitar les festivitats com Nadal i Setmana Santa (evitar aglomeracions). Estratègicament ens vàrem escapar en el cap de Setmana que coincidia amb el Pont de la Puríssima i la Constitució, als inicis del mes de Desembre, i creiem que va ésser un èxit, ja que no ens vàrem trobar amb masses de turistes pels llocs. Diguem, que va ser bastant “suportable”.

Bosco Verticale a Milà

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones, atraccions i espais que la ciutat de Milà disposa, i conèixer-los a fons, sense cap necessitat de voler veure la totalitat de la ciutat o el màxim d’ella. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar. Es tracta d’una escapada de cap de setmana llarg per Milà amb la possibilitat d’acostar-nos al Llac de Como en el tercer dia, en el Pont de la Constitució i la Puríssima de Desembre. Adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que vam visitar:

Dia 1: Piazza del Duomo + Galeria Vittorio Emmanuelle II + Piazza dei Mercanti + Santa Maria Presso San Satiro + Pinacoteca Ambrosiana + Piazza della Scala + Quadrilatero d’Oro + Corso Vittorio Emmanuelle II + Barri de Brera

Dia 2: Castello Sforzesco + Parco Sempione + Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore + Santa Maria delle Grazie (Cenacolo Vinciano) + Basílica de San Ambrogio + Basílica de San Lorenzo Maggiore + Barri Navigli

Dia 3 (Opció A):  Porta Venezia + Centrale + Porta Garibaldi i Porta Nuova + Isola + Cimitero Monumentale + Chinatown + San Siro + Piazza del Duomo de nit

Dia 3 (Opció B): Excursió per lliure al Llac de Como

Galeries Vittorio Emmanuelle II

Si selecciones cadascun dels dies els podràs anar veient a tots, un per un. A més, al final de cada dia et deixaré el recorregut pels llocs amb un mapa de google maps. I aquí mateix et deixo el mapa principal amb el marcatge de tots els llocs i atractius que pots visitar en la ciutat de Milà:

Una ruta per Milà en 3 dies és el temps ideal per conèixer la ciutat sense presses. Hi ha tants llocs a veure que la planificació és crucial en aquest viatge. Cada etapa ha d’estar molt ben estudiada per saber optimitzar el temps.

Amb aquest article et vull ajudar a organitzar aquesta escapada inoblidable. T’exposarem les atraccions que podrem visitar cada dia, l’allotjament que et recomanem, el recorregut que hauries de caminar cada dia, etc… En definitiva, t’ho posarem fàcil perquè no et col·lapsis amb els preparatius.

Veuràs que en la planificació diària hi ha les atraccions que pots arribar a veure en el dia. Es tracta d’això, de les atraccions que pots arribar a veure, no les que veuràs, que és molt diferent. He pensat en posar-te les atraccions que hi ha per la zona i que tu puguis prioritzar a través dels meus comentaris. Aquí també prioritzarem quines son les més importants i quines valen més la pena que d’altres.

A part del detall del programa de viatge, t’adjuntaré alguns dels principals consells per viatjar per lliure per la ciutat de Milà. Corresponen a 5 grans camps:

  1. Vols econòmics
  2. Trasllat de l’aeroport al centre
  3. Allotjament
  4. Com ens mourem per Milà
  5. Tarja turística “Milan Pass”

1. Vols econòmics

La clau és buscar els vols amb molta antel·lació. Com més t’apropis a les dates, més probabilitats tindràs de que els preus es dupliquin i augmentin. La nostra escapada va ser per unes dates específiques, en el Pont de la Constitució de Desembre, per tant, amb molta antelació fes una cerca exhaustiva dels millors preus a la plataforma de Skyscanner, per tal de mirar de trobar vols directes econòmics durant aquestes dates. L’aeroport de Milà al qual vàrem volar és l’Aeroport Internacional de Milà – Malpensa (MXP). L’aeroport de Milà-Malpensa es situa en la província de Varese, prop de Gallarate, i a 35 kilòmetres de Milà. És un dels tres aeroports en l’àrea de Milà:

Plataforma Skyscanner

Vam comprar vols molt econòmics. Els vols d’anada i tornada més econòmics durant el Pont de la Constitució ens van sortir per 70€ per persona, amb la companyia Vueling.

2. Trasllat de l’aeroport al centre

L’aeroport de Milà en el que vàrem arribar nosaltres és l’Aeroport Internacional de Milà – Malpensa. S’hi pot arribar en tren, autobús, transfer, cotxe de lloguer i taxi. Veurem els preus i la durada del viatge per a totes les opcions disponibles. L’Aeroport Malpensa de Milà, és l’aeroport internacional més gran de la ciutat llombarda. Milà conta amb 4 aeroports, dels quals 3 d’ells cobreixen el trànsit aeri comercial: Aeroport de Milà Linate, Aeroport d’Orio al Serio, i l’Aeroport de Malpensa. Si arribes en avió, l’Aeroport de Malpensa és un dels més populars, gràcies a la gran quantitat de vols internacionals i nacionals, amb companyies de línia i low cost des de tota Europa, Itàlia i el món. Veurem com arribar a Milà des de l’Aeroport Malpensa (MXP), amb les millors opcions:

Aeroport Internacional de Milà-Malpensa (MXP)

Com arribar a Milà des de l’Aeroport Malpensa en Tren:

Per traslladar-se des de Malpensa al centre de Milà (o viceversa) es pot utilitzar el servei de trens, anomenat Malpensa Express, que en només 40 minuts i al preu de 13€ connecta l’aeroport amb l’Estació Central de Milà en ple centre de Milà. Aquest és el que vàrem utilitzar nosaltres. També para en altres estacions. El tren Malpensa Express surt amb una freqüència aproximada de 30 minuts, des de les 4a.m. fins la mitjanit. Aquest tren s’agafa des de la Terminal 1, pis -1, les escales o ascensors es troben en el lobby central, entre la sortida 5 i la sortida 6. També des de la Terminal 2. És bastant fàcil arribar-hi, hi ha molts rètols informatius. És important recordar que aquest servei NO és realitzat per Trenitalia (les ferrovies de l’estat) sinó per TreNord, una companyia ferroviària regional de la regió de la Llombardia. Així que els bitllets els podeu comprar directament a https://www.malpensaexpress.it/ en comptes de trenitalia.com. Podeu arribar a Milà (estacions de Milano Centrale o Milano Cadorna) des de l’Aeroport de Malpensa (terminals T1 i T2) en tren amb l’empresa TreNord. El cost des de la T2 cap a Milano Central és de 13€ i es tarda 58 minuts. Per consultar preus i horaris actualitzats del servei ferroviari Malpensa-Milà, aquí. Estigueu atents perquè el bitllet s’ha de validar en les màquines abans de pujar al tren. Passen bastant els controladors, i et posen multa si no portes el bitllet. Per això, et recomano que el compris i el validis abans de pujar.

Malpensa Express
Trajecte Malpensa Express

Com arribar a Milà des de l’Aeroport de Malpensa en Trasllat privat

Si desitges viatjar còmodament, pots optar per un trasllat privat des de l’Aeroport al vostre hotel en el centre de Milà. És ideal per si portes molt equipatge, sou almenys 3 persones o arribes/surts molt tard o molt d’hora. Reservar un trasllat privat amb conductor és l’opció més còmoda, amb un cost mitjà de 100 euros, des de l’Aeroport de Malpensa a l’horari d’arribada indicat, fins al vostre hotel en el centre de Milà. Pots reservar amb l’empresa Civitatis, aquí.

Com arribar a Milà des de l’Aeroport de Malpensa en autobús

Una altra alternativa per arribar a Milà des de l’Aeroport de Malpensa és agafar un autobús: hi ha vàries companyies que ofereixen servei regular:

Malpensa Shuttle

El preu mitjà del ticket per a totes aquestes companyies d’autobús és de uns 10€ (aproximadament només l’anada) des de les 4ª.m. fins la mitjanit, connecten Malpensa a l’estació de trens Milano Centrale en tant sols 1 hora. A vegades ofereixen ofertes d’anada i tornada, depèn de la temporada. Poden verificar en les pàgines oficials de cada companyia. També podeu veure-ho aquí per a comprar el bitllet online.

La pàgina oficial de Malpensa és https://www.milanomalpensa-airport.com/it/. Aquí hi trobaràs molta més informació útil per organitzar el teu viatge: conèixer l’estat dels vols en temps real, veure els mapes de l’aeroport, o satisfer qualsevol altre dubte sobre l’aeroport o sobre el teu viatge.

Com arribar a Milà des de l’Aeroport de Malpensa en Taxi

Si viatges amb molt equipatge, o en horaris difícils, pots utilitzar els taxis per moure’t. En l’Aeroport de Malpensa pots trobar-hi taxis en la zona de “Arrivi” (arribada) en la porta 6 de la Terminal 1, i en la porta 4 de la Terminal 2. Els preus per arribar a Milà en taxi des de l’Aeroport de Malpensa són fixes, i són aquests:

  • Tarifa fixa des de l’Aeroport de Malpensa al centre de Milà (i viceversa): 104€
  • Tarifa fixa des de l’Aeroport de Malpensa a la zona de Milà Fiera Rho (i viceversa): 86€
  • Tarifa fixa des de l’Aeroport de Malpensa a l’Aeroport de Linate: 116€
  • Tarifa fixa des de l’Aeroport de Malpensa a la ciutat de Varese (i viceversa): 74€

Algo súper important, preguntar sempre abans de pujar al taxi per el preu final, a vegades s’aprofiten una mica dels turistes, no tots, però podria passar, així que per evitar problemes o mals moments, lo millor és preguntar abans de pujar. Millor si porteu la direcció per escrit, i confirmeu el preu abans de pujar-hi.

3. Allotjament

Et recomano que t’allotgis en un apartament o en un hotel com més a prop possible del centre de Milà millor, és a dir, com més a prop de la Plaça del Duomo, millor. Si no és així, lo millor és que l’allotjament estigui a prop d’una parada de metro o tramvia que porti al centre de la ciutat. De fet, nosaltres vam buscar l’allotjament i a la zona del Duomo era terriblement car. Varem optar per allotjar-nos a prop de l’Estació Central de trens, a uns 5 minuts de distància, amb parada de metro directa fins al centre. Al viatjar fora de temporada i, sobretot al fer-ho amb la màxima antelació possible i comparant preus, també va ajudar que el nostre allotjament tingués una bona relació entre qualitat i preu. Per reservar l’allotjament ho solem fer en qualsevol de les dues plataformes especialitzades:

  • Booking: Allotjament amb cancel·lació gratuïta
  • AirBnb: Allotjaments especialistes en apartaments, també amb l’opció de cancel·lació gratuïta

Nosaltres ens vam allotjar en un petit i confortable Hotel de 3 estrelles molt a prop del Centre Històric de Milà, anomenat Hotel Bolzano. Aquí us adjunto la pàgina web. El vam contractar per la plataforma Booking. La relació qualitat/preu va ser fantàstica. Per arribar a la Piazza del Duomo s’hi tardava uns 10 minuts (5 minuts a peu fins la parada de metro “Centrale” de la línia M3 i 5 minuts amb metro fins a la parada de “Duomo”).

Hotel Bolzano

4. Com ens mourem per Milà

Un cop contractat l’Hotel a prop de l’Estació Central de Milà, hem de dir que el mitjà de transport que farem servir més durant els 3 dies que estarem a la ciutat seran pràcticament les nostres cames, ja que hem planificat  cadascun dels dies de la nostra escapada tenint en compte aquest requisit, i que la ruta fos llògica per realitzar-la a peu. Només utilitzarem el metro (4 parades de la línia M3) per arribar-nos al centre de la ciutat.

Conèixer les possibilitats que ofereix la nostra destinació de vacances és imprescindible. En el cas de Milà, i si t’allotges en el centre de la ciutat (o a prop d’ell), és probable que quasi no utilitzis el transport públic, ja que no és una ciutat massa gran i pot recórre’s a peu amb facilitat (almenys pels seus punts d’interès i llocs a veure a Milà). Únicament necessitarem el transport públic per anar de l’Hotel al centre de la ciutat, i per visitar alguna zona més allunyada del centre.

Bitllets de transport: Abonaments i tarifes

Els bitllets per el transport es compren en les parades de metro (hi ha màquines per això), quioscos i estancs. Si veus que necessitaràs varis tickets, pots comprar-los de cop ja que només s’activen en el moment de validar-los. Els bitllets més importants son:

  • Bitllets senzills (2€): Té una validesa de 90 minuts i es poden fer tantes combinacions com vulguis. Inclús pot servir d’anada i tornada (sempre que no passin els 90 minuts).
  • Abonament 10 viatges (18€): Son intransferibles, només els pot utilitzar una persona.
  • Abonament 1 dia (7€): Vàlid per a 24 hores amb ús il·limitat
  • Abonament 3 dies (12€): Vàlid per 72 hores amb ús il·limitat
  • Milano Card (12,5€): Abonament turístic amb transport inclòs. A mi no em convenç, però pots veure més informació sobre aquesta targeta turística aquí.

Nosaltres varem comprar l’abonament de 3 dies, ja que mínimament feiem 2 viatges amb metro al dia (un al matí per anar al centre de la ciutat, i l’altre a última hora del dia per tornar al nostre Hotel). En vam fer algun més per visitar alguna atracció més allunyada…

Transport públic de Milà

Moure’s a Milà és absolutament senzill; pots fer-ho aconseguint un abonament que et permeti viatjar còmodament en autobusos i metros sense tenir que preocupar-te per si portes o no efectiu a sobre o pots pagar la tarifa cada cop que decideixis viatjar. Una altra dada interessant i que pot ser que et sigui molt útil és que a Milà, a diferència de la majoria de les ciutats espanyoles fins al moment, les mascotes poden viatjar en el metro, així que si tens pensat viatjar amb el teu amiguet, és algo menys de lo què has de preocupar-te. En lo que respecta a les tarifes del transport públic, son molt coherents amb els serveis que presten. I també tens la opció d’adquirir una targeta diària il·limitada o un abonament amb 10 viatges (intransferibles). Si vols més informació, pots consultar en la web oficial de la xarxa de transports de Milà ATM: https://www.atm.it/en/. A continuació repassarem els tipus de transport disponibles per moure’s a Milà.

Metro

Existeixen 4 línies molt extenses de metro a Milà; cal mencionar que és la ciutat que millor distribuïdes té les estacions i que posseeix una major extensió en la seva línia de metro de tot el país. Es tracta d’una xarxa complexa de connexions que data dels anys 60 i que es manté en bon estat. El metro, és un mitjà de transport segur, fàcil d’utilitzar a nivell turístic i té bons serveis fins passada la mitjanit. Si tens pensat utilitzar molt aquest transport potser que et convingui comprar un abonament que et serveixi per realitzar els viatges que vulguis al llarg de la teva estança. Aquí pots consultar el mapa de la xarxa de metro de Milà

Mapa de la xarxa de metro de Milà

Viatjar en tramvia

Des de l’any 1876 els tramvies formen part de la vida de Milà, éssent una de les seves grans icones, a l’igual que ho son a Lisboa. És un altre mitjà de transport que et permetrà arribar a diferents punts de la ciutat, inclús en les zones més allunyades, com la regió de Brezzo, on es troba un parc conegut com “Parco Nord”, un lloc immens ple de verdor al que et recomanem visitar perquè no et decepcionaràs. Els tramvies ofereixen serveis durant tot el dia i connecten la ciutat a través d’una xarxa bastant àmplia. A més, és una bonica experiència viatjar en vehicles que tenen més de 80 anys; encara que si viatges a Milà a l’estiu voldràs agafar els més moderns, provistos d’aire acondicionat que faran que el teu viatge es converteixi en un alleugement enfront a l’esgotador calor de la ciutat.

Tramvia de Milà

Moure’s amb autobús

Si tens pensat viatjar a algun lloc i tornar de nit, et recomanem que miris els horaris dels autobusos per a quedar-te tranquil de que no tindràs inconvenient en tornar a l’hotel o al lloc on estiguis parant quan tú ho desitgis sense tenir que passar-te varies hores esperant en els carrers.

Autobusos de Milà

Autobusos nocturns a Milà

Si tens pensat viatjar a algun lloc i tornar de nit, et recomano que miris els horaris dels autobusos per a quedar-te tranquil de que no tindràs inconvenient en tornar a l’hotel o al lloc on estiguis parant quan tú ho desitgis sense tenir que passar-te varies hores esperant en els carrers. Hi ha 10 línies d’autobús nocturn que operen els divendres i dissabtes. Tanmateix, també és possible utilitzar el metro o el tramvia 0 i 91, ja que ofereixen servei nocturn tots els dies.

Autobús nocturn a Milà

Lloguer de bicicletes

Milà no té grans pujades pròpiament dites, encara que sí hi ha carrers que són difícils de transitar al ésser empedrats; tanmateix, si t’agrada anar en bicicleta és una alternativa fabulosa per a conèixer aquesta preciosa ciutat. Et trobaràs varis llocs on llogar una bicicleta i començar a pedalejar per aquesta ciutat metropolitana. Al realitzar la teva visita en bicicleta no solament respires aire pur sinó que a més fas exercici i pots passejar-te pels diferents racons verds de la ciutat i descansar una mica mentres escoltes el sò dels ocellets. Els diumenges, tots els parcs de la ciutat s’omplen de famílies que concorren amb les seves bicicletes a gaudir del dia lliure; podràs visitar així els canals i carrils de les zones campestres de les afores de la ciutat en un ambient agradable i familiar.

Lloguer de bicicletes a Milà

Taxis

Aquesta sempre és una de les últimes opcions que escollim, i és que en quasi totes les ciutats turístiques moure’t en taxi sol ésser car, i Milà no és l’excepció. El servei és impecable, sempre et trobes un taxi i els viatges resulten còmodes i agradables, encara que les tarifes no son gaire econòmiques. De totes formes ja saps, com en qualsevol altre lloc, un taxi sempre pot treure’t d’un compromís i portar-te a una destinació en particular en un temps rècord.

Taxis a Milà

5. Tarja turística “Milan Pass”

Amb la “Milan Pass”, la targeta turística de la capital llombarda, obtindreu l’entrada gratuïta a nombrosos museus de la ciutat i l’ús il·limitat del transport públic. Les atraccions que estan incloses en la tarja son:

  • Ascensor d’accés a les terrasses de la catedral de Milà
  • Teatre alla Scala: podreu escollir entre l’entrada gratuïta al seu museu o una reducció per a una visita guiada per el seu interior.
  • Pinacoteca Ambrosiana
  • Museu de la Ciència i la Tecnologia
  • Museu Casa Milan
  • Visita interactiva per l’exposició Leonardo 3: el món de Leonardo da Vinci
  • Visita per les vinyes de Leonardo da Vinci
  • Museu Bagatti Valsecchi
  • Museu de l’Art i de la Ciència
  • Trienal de Milà.

Aquestes entrades gratuïtes us permetran estalviar diners en la vostra visita a Milà, ja que la suma total dels tickets individuals de totes aquestes atraccions excedeix en més de 120€ al preu final de la targeta Milan Pass. Així mateix, s’inclouen altres activitats com els tours de compres als outlets de Seraville i Foxtown.

Transport

La targeta Milan Pass inclou transport, a escollir entre aquestes dues modalitats:

  • Autobusos turístics de City Sightseeing: podreu pujar i baixar tantes vegades com vulgueu en qualsevol de les parades de la seva ruta.
  • Autobusos turístics de City Sightseeing i transport públic: us permetrà viatjar il·limitadament en les línies urbanes de metro, tramvia i autobús (exceptuant els trajectes cap a l’aeroport), a més de l’autobús turístic.

Podreu viatjar de forma il·limitada durant 48 o 72 hores, segons la targeta que escolliu.

Descomptes

Presentant la vostra targeta Milan Pass obtindreu també importants descomptes i preus reduïts en visites guiades i atraccions, així com també en bars, restaurants, cafeteries i comerços de la ciutat.

Com funciona

La vostra Milan Pass té una validesa de 48 o 72 hores. La targeta s’activarà a l’utilitzar-la per primera vegada, ja sigui en un museu, en un comerç o en un mitjà de transport. A partir d’aquest moment, disposareu de 48 o 72 hores consecutives per a gaudir de totes les seves avantatges.

On es recull la targeta?

Heu de recollir la vostra targeta Milan Pass en el Milan Visitor Center, situat en el creuament entre Largo Cairoli i Via Cusani, a 10 minuts de la Piazza del Duomo de Milan, molt a prop del Castello Sforzesco.

Preus

Els preus son els següents:

  • Milan Pass de 48 hores amb l’Autobús Turístic Inclòs: 89€ pels adults i 39€ pels nens de 4 a 11 anys (menors de 4 anys gratis)
  • Milan Pass de 48 hores amb l’Autobús Turístic i el Transport Públic inclòs: 99€ pels adults i 39€ pels nens de 4 a 11 anys (menors de 4 anys gratis)
  • Milan Pass de 72 hores amb l’Autobús Turístic inclòs: 109€ pels adults i 39€ pels nens de 4 a 11 anys (menors de 4 anys gratis)
  • Milan Pass de 72 hores amb l’Autobús Turístic i el Transport Públic inclòs: 119€ pels adults i 39€ pels nens de 4 a 11 anys (menors de 4 anys gratis)

Opció recomanada

Farem un quadre amb les atraccions que volem visitar i entren a la tarja, juntament amb el transport públic, i veurem si ens estalviem gaires diners o no:

AtraccionsEuros
Ascensor accés terrasses a Catedral de Milà22,00 €
Teatre alla Scala: Entrada gratis al museu o Reducció visita guiada5,00 €
Pinacoteca Ambrosiana15,00 €
Leonardo 3 Museum14,00 €
Transport de 3 dies12,00 €
  
Total atraccions que ens interessa anar68,00 €

Com podeu observar, no ens surt gens a compte cap modalitat de la tarja Milan Pass. El què nosaltres varem fer va ser quedar-nos una tarja de transport il·limitat per 3 dies (que val 12€) i a part pagar les atraccions que ens interessi.

3 respostes a “Cap de setmana a Milà”

This message came to you and I can make your ad message go to millions of websites the same way. It’s a great deal compared to normal advertising.For more information, please email me or skype me below.

P. Stewart
Email: h4dyha@gomail2.xyz
Skype: live:.cid.37ffc6c14225a4a8

This message reached you and I can send your ad message to millions of websites in the same fashion. It’s a cheap and efficient way to promote your business.Contact me by email or skype below if you want to know more.

P. Stewart
Email: ps3ytq@gomail2.xyz
Skype: live:.cid.2bc4ed65aa40fb3b

You saw this message and I can help your ad message get to millions of sites just like this. It’s a low-cost and effective way to advertise your offer.If you are interested, you can reach me via email or skype below.

P. Stewart
Email: 72z6za@gomail2.xyz
Skype: live:.cid.2bc4ed65aa40fb3b

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *