Categories
ILLES FÈROE

Viatge a les Illes Fèroe en 15 dies i Guia de Viatge

Fa molt de temps que tenia ganes de fer un viatge com aquest. L’orígen de tot va ésser observar unes fotografies a l’instagram, unes fotos que et deixaven bocabadat i amb ganes de més…

Penyasegats i Far de Kallur, a la illa de Kalsoy
Penyasegats i llac de Sørvágsvatn, per sobre de l’oceà, a la illa de Vágar
Far i penya-segats de la Illa de Mykineshólmur

Ens podríem tirar hores i hores visualitzant fotos com aquestes o molt semblants. Per tant, l’objectiu va ésser explorar a on estaven i si hi havia possibilitat de planificar un viatge.

En aquest article he intentat incloure, a més del desglòs del viatge, tota la informació pràctica que puguis necessitar. És a dir, la meva intenció és presentar-vos una guia el més completa possible, amb els principals consells per a viatjar a les Illes Fèroe. Sí, ho heu endevinat, les fotos son de les illes Fèroe.

L’objectiu de l’article és incloure tot el què es pugui buscar per viatjar a les illes. Per tant, col·locarem un índex perquè sigui més fàcil trobar el què busquis:

  1. Introducció
  2. Com arribar-hi
  3. Viatjar amb nens
  4. Moure’s per les Illes
  5. El clima de les Illes
  6. Allotjament a les Illes
  7. Menjar a les Illes
  8. Preus i assegurances
  9. Altra informació pràctica
  10. Desglòs del viatge a les Illes Fèroe: Turisme i activitats
  1. INTRODUCCIÓ

Les Illes Fèroe son unes illes que es troben al mig de l’Atlàntic Nord, a la mateixa distància d’Islàndia que de Noruega, i més a prop de Gran Bretanya.

Pertanyen a Europa, i des de 1948 son un país autònom autogovernat dins del Regne de Dinamarca. Alguna cosa semblant amb lo què passa amb Groenlandia. Això significa que depenen de Dinamarca però tenen la seva autonomia en tots els assumptes d’estat, exceptuant defensa, relacions exteriors i sistema legal.

De fet, tenen el seu propi parlament (el qual sembla que és el parlament més antic d’Europa i un dels més antics del món que encara està en actiu), el seu propi idioma, la seva pròpia bandera i la seva pròpia moneda. També s’ha de dir que porten anys tractant d’aprovar la seva pròpia constitució, però els partits encara no han estat capaços de redactar-la. De fet, el referèndum d’aprovació estava previst per el 2018… i encara no se’n sap res d’ell.

En les Illes, no es veu ni una bandera de Dinamarca, ja que s’exhibeix amb orgull la bandera de les Illes Fèroe, la qual és una creu roja amb franges de color blau sobre fons blanc. Té una història relativament recent ja que va néixer en el 1919.

En quan a la població, hi ha un xic menys de 50.000 habitants en tot el país, i uns quasi 20.000 viuen a l’àrea metropolitana de la capital de les Illes: Tórshavn. Com a curiositat destaquem que en la capital s’hi troben els tres únics semàfors de les illes. La segona ciutat, Klaksvík, té uns 5.000 habitants.

Com a dada a tenir en compte s’ha de dir que hi ha més ovelles (unes 80.000) que habitants. Per alguna cosa el nom del país (Føroyar) significa “illa dels xais”.

La major part de la població es dedica a la pesca i gran part de l’exportació del país consisteix justament en el peix. Segur que has menjat bacallà o salmó feroès sense saber-ho. La vuitena companyia de salmonicultura més gran del món és d’aquí. Per pràcticament tots els fiords del país, veuràs unes estranyes estructures circulars. Ara ja sabràs què son.

2. COM ARRIBAR-HI

Malgrat dependre de Dinamarca, l’arxipèl·lag de les Illes Fèroe no és membre de la Unió Europea i no es troba en l’espai Schengen. Encara que no formi part de la UE, els ciutadans de la Unió Europea (inclosos els espanyols) i altres països que formen part de l’espai Schengen, no necessiten passaport per visitar les illes, serà suficient amb el DNI, amb la condició que siguin ciutadans d’aquests països (no solament residents). Per ciutadans de països externs a l’espai Schengen és necessari, doncs, el passaport.

La millor manera d’arribar a les Illes Fèroe és amb avió. L’aeroport internacional de les Illes Fèroe és l’aeroport de Vágar (codi IATA: FAE), i en feroès: Vága Floghavn.

L’aerolínia Atlantic Airways uneix l’arxipèl·lag amb Reikiavik; Bergen; Edinburgh i Londres; Aalborg, Bilklund i Copenhague; París; Barcelona, Palma de Mallorca i Gran Canària. Des d’aquí surten, també, helicòpters que connecten l’interior del país (Atlantic Helicopters ofereix connexions entre les seves illes).

Per tant, la forma més ràpida i còmoda d’arribar a les Illes Fèroe des d’Espanya o Catalunya, és amb els vols directes d’Atlantic Airways. El vol des de Barcelona, per exemple, opera des d’abril fins a octubre (els vols de Palma son solament a l’estiu, i els vols a Las Palmas de Gran Canaria son solament a l’hivern, de desembre a març).

Per poder veure preus dels vols de la península ibèrica a les Illes Fèroe, et deixem aquest link d’Skyscanner: Vuelos baratos a Islas Feroe desde 117 € | Skyscanner

L’altra manera d’arribar a les Illes des del continent, és amb vaixell. La naviera Smyril Lines connecta el port de Tórshavn i el de Hrthals (nord de Dinamarca). La travessa dura unes 30 hores i et permet viatjar amb el teu cotxe (al voltant dels 350 euros per trajecte dos persones i un vehicle).

3. VIATJAR AMB NENS

Viatjar amb nens a les Illes Fèroe és molt fàcil. Perquè els feroesos son uns amants dels nens i, en molts casos, tenen famílies nombroses: és molt fàcil de trobar-se amb pares joves que ja tenen quatre o cinc fills.

Les cadires de passeig sempre tenen prioritat. Hi ha sales de lactància i canviadors en tots els llocs públics. Estan molt més preparats que nosaltres.

4. MOURE’S PER LES ILLES

L’arxipèl·lag de les Illes Fèroe inclou unes 18 illes, uns 1.400km² de superfície i 1.110km de línia costanera. No hi ha cap punt en les Illes Fèroe que estigui a més de 5km del mar. Les illes estan connectades a través d’una infraestructura excel·lent per una xarxa de carreteres, ponts, Ferrys i helicòpters. Actualment la xarxa pública de carreteres ja conta amb uns quants túnels submergits per sota l’oceà, i hi ha una planificació per anar-ne construïnt més.

Hi ha tres grups d’illes. Les illes majors i les més centrals, on probablement passis la major part del temps:

  • Vágar: On està l’aeroport i on també s’inclou l’illa de Mykines
  • Streymoy: On es troba la capital, Tórshavn, i que està rodejada per altres tres illes menors
  • Eysturoy: Unida per carretera a Streymoy per un nou túnel submergit

Les sis illes del nord (la regió es diu Norðoyar), entre elles Borðoy, on es troba Klaksvík. I les illes del sud: Sandoy, Suðuroy i altres tres menors.

A les illes del sud, ara per ara, s’hi ha d’anar amb ferry. Però les tres illes majors i les principals illes del nord estan connectades per ponts i túnels. Tingues en compte que les distàncies son petites: de l’aeroport de Vágar al punt més septentrional de Viðoy (la illa de més al nord) son uns 100km i una hora i mitja en cotxe aproximadament.

Viatjar en cotxe per les illes, doncs, és la millor manera de viatjar i de treure-li el màxim rendiment al temps. Així ho tenim previst en la planificació del viatge. La majoria de carreteres estan asfaltades i en bones condicions. Tot i així, hem de tenir en compte una sèrie de requisits si volem moure’ns amb cotxe per les illes:

  • En l’oficina de turisme de l’aeroport de Vágar tenen un mapa de carreteres gratuït molt bo, on també s’indiquen les carreteres panoràmiques. No cal dir que es condueix per la dreta.
  • Límits de velocitat: 80km/h fora de les zones urbanes i 50km/h en els pobles i ciutats.
  • Túnels de pagament: Els tres túnels sota l’oceà que connecten Vágar i Streymoy, Streymoy i Eysturoy, i Borðoy i Eysturoi son de pagament (DKK 100, uns 13€ d’anada i tornada). El pagament es registra directament amb la matrícula al passar i te’l cobra l’empresa de lloguer de cotxes. Hi ha la possibilitat de demanar-li a la Companyia del lloguer del cotxe que afegeixi una tarifa única a l’acord formalitzat, que permeti l’ús il·limitat de les autopistes de peatge (son unes 300DK / uns 45 euros). Alternativament, pots afegir un “xip de peatge” al teu cotxe que supervisarà l’ús de les carreteres. Pots pagar la tarifa a l’hora de retornar al cotxe.
  • Llums de posició: S’han de tenir sempre enceses.
  • Carreteres estretes: moltes carreteres i inclús alguns túnels son de dos sentits però solament tenen espai per un vehicle. Tenen escapatòries als costats: si tens l’escapatòria a la dreta, ets tú qui té de parar.
  • S’ha d’anar amb compte amb les ovelles. N’hi ha moltíssimes i estan lliures, així que poden creuar la carretera.
  • Pujar als Ferrys amb cotxe: algun, per exemple el de Kalsoy, és molt petit, així que s’ha d’anar amb compte a l’aparcar, els cotxes queden a centímetres de distància (hi ha una persona que s’encarrega de guiar als conductors).
  • Carnet internacional: no és necessari per a residents de països de la UE (inclosa Espanya) o de països nòrdics. Per la resta de turistes, sí.
  • Lloguer de cotxe: No existeixen els lloguers amb assegurança a tot risc en les Illes, probablement per el perill de les ovelles, així que s’ha d’anar molt en compte. S’han de tenir 23 anys per llogar un cotxe. A l’estiu és recomanable reservar-los abans d’anar-hi.
  • Aparcaments: A les ciutats i els pobles grans (Klaksvík, Tórshavn, Runavík i l’aeroport de Vágar) hi ha restriccions horàries per l’aparcament. Els cotxes tenen una espècie de rellotge en el parabrises en el que s’ha d’indicar l’hora en la qual aparques.

Per contractar i veure els preus dels cotxes de lloguer, ho pots fer a través d’aquest link de “Rentalcars”: Alquiler de coches baratos en Islas Feroe – Rentalcars.com

Com hem comentat, nosaltres ens mourem amb el cotxe prioritàriament (en el cas que sigui possible). Sempre hi hauran les excepcions, com anar a l’illa de Mykines, en la qual tenim previst d’anar-hi amb helicòpter i tornar amb ferry, o com la visita a les illes del sud, la qual obligatòriament ens portarà transportar el cotxe en el ferry.

També cal dir, que el transport públic de les illes és molt eficient. Alguns Ferrys son molt econòmics perquè tenen subvencions de l’estat. I també hi ha una Travel Card que inclou tots els transports en autobús i vaixell (menys el de Mykines). La de 4 dies, per exemple, costa 500DKK (uns 70€).

Et deixo la informació i horaris de la pàgina web de “Stranfaraskip”, l’empresa de transport públic de les illes: Home/Faroese Public Transport Company (ssl.fo)

L’helicòpter és molt econòmic: anar a Mykines des de Vágar, per exemple, costa uns 145DKK (uns 20€) per persona. Aquí et deixem les tarifes de la companyia Atlantic Airways: Helicopter fares – Atlantic Airways

Dins de la capital Tórshavn, i fins a Kirjubøur, els autobusos son gratuïts.

Una altra opció és moure’s en bicicleta: si no portes la teva en pots llogar una a Tórshavn. Si viatges amb bicicleta, en la web de Visit Faroe Islands hi ha unes quantes suggerències. Les trobaràs aquí: Bicycling in the Faroe Islands – Visit Faroe Islands.

5. EL CLIMA DE LES ILLES

El clima en les Illes Fèroe és marítim subàrtic. En poques paraules, si vens en busca de calor, està clar que les Illes Fèroe no estan fetes per a tu. Tenen una mitjana de 13ºC a l’estiu. Els hiverns son més suaus de lo què caldria esperar: la temperatura mitja a l’hivern és d’uns 3ºC, una de les més altes dels països nòrdics, gràcies a la corrent de l’Atlàntic Nord. I el més fotut és que pot ploure en qualsevol moment, ja que hi ha una previsió anual de 210 dies de pluja. Porta impermeable i calçat impermeable també.

Nosaltres preferim viatjar a l’estiu a les Illes Fèroe (sobretot en els mesos de Juny, Juliol i Agost), pel tema de les hores de llum (els dies son molt més llargs): el 21 de juny hi ha quasi 20 hores de llum, mentres que a l’hivern hi ha dies amb unes 5 hores de llum. També s’ha de tenir en compte que encara que viatgis en temporada alta, no et trobaràs amb aglomeracions, ja que és un país que no està massificat turísticament, encara.

A més, encara que la temperatura sigui suau, a l’hivern és més fàcil que hi hagi forts vents i és encara més difícil trobar-te amb dies assolellats (que tampoc son molt comuns a l’estiu). Això sí, tot pot canviar d’un moment a l’altre o de un lloc a un altre de l’arxipèl·lag.

Hi ha una pàgina web del temps en les Illes Fèroe en la que també es pot veure les webcams de diferents punts de l’illa i la condició de les carreteres, i fins i tot baixar-te una app, aquí t’adjunto el seu link: Landsverk. D’aquesta forma pots decidir també on aniràs cada dia.

Altres bones raons per a viatjar a les Illes Fèroe a l’estiu son la presència d’aus (inclosos els “frarets” o “pufins”), i els esdeveniments i festivitats de les illes que hi ha en aquesta temporada.

Si viatges a l’hivern els preus son més baixos i pots trobar-te amb l’aurora boreal o amb paisatges de somni com la cascada de Gásadalur rodejada de neu (encara que és algo una mica estrany perquè no sol nevar a les illes), o el mar en tempesta, per exemple al voltant de l’estàtua de la “selkie” de l’illa de Kalsoy, o en la cascada de Bøsdalafossur.

Una altra cosa a tenir en compte és que a l’hivern hi ha molta menys connexió en els transports, per exemple, la companyia Atlantic Airways no vola a la península ibèrica (sí ho fa a Gran Canària).

6. ALLOTJAMENT A LES ILLES

Malgrat ésser un país petit, hi ha allotjament de tot tipus a les Illes Fèroe. Hotels de fins a quatre estrelles (aquí pots veure els preus: Booking.com : Hotels a Tórshavn . Reserva ara el teu hotel!), 3 “hostels” (2 a Tórshavn i 1 a Vágar), 21 càmpings (et deixo la llista: yvirlityvirkampingoekioghentleikar002.pdf (visitfaroeislands.com)), i moltes cases i habitacions en lloguer de vacances.

En el nostre cas, preveurem allotjar-nos una setmana en un lloc i la segona setmana en un altre lloc, per tenir les zones més acotades i perquè des de qualsevol punt fins al nostre allotjament no hi hagi més de 1 hora en transport.

Per la primera setmana, aconsellem allotjar-nos a la zona de les illes del nord, per exemple, a la ciutat de Klaksvík, que ens servirà com a centre d’operacions. Aconsellem llogar una casa o un apartament en les webs específiques de “booking” i/o “airbnb”.

Per la segona setmana, aconsellem allotjar-nos a la illa de Vágar o a la mateixa capital Tórshavn, i amb el mateix tipus d’allotjament que durant la primera setmana. Hem triat aquesta disposició pel tema de tenir l’aeroport més a prop el dia que haguem de marxar.

Si fem una simulació per saber on estan els preus de mercat, tenim els següents resultats:

  • Primera setmana amb allotjament a Klaksvík: Per la plataforma “Booking”, la millor oferta és un apartament a 8km del centre, amb un cost de 1.174€ per set nits (cost per nit de 167,72€). Per la plataforma “AirBnb”, la millor oferta és un apartament al port de Klaksvík amb un cost de 1.015€ per set nits (cost per nit de 149€).
  • Segona setmana amb allotjament a Vágar o Tórshavn: Farem la simulació a Tórshavn que hi ha més oferta. Per la plataforma “Booking”, la millor oferta és un apartament al mateix centre de la ciutat, amb un cost de 1.151€ per set nits (cost per nit de 164,43€). Per la plataforma “AirBnb”, la millor oferta és un apartament al centre de la ciutat amb un cost de 1.170€ per set nits (cost per nit de 168€).

Totes les ofertes son amb tot inclòs (aparcament, cuina, banys, rentadora, i sobretot, condicions de cancel·lació gratuïta.

El total del cost de les dues setmanes és de 2.325€ per la plataforma “Booking” i de 2.185€ per la plataforma “AirBnb”. Perquè ens fem una idea dels preus, i hem seleccionat sempre el més econòmic dins les condicions indicades abans.

En funció de com contractem els vols d’avió, serà més o menys eficients aquests requisits. En el cas que el vol de tornada fos molt d’hora, hi hauria la possibilitat de buscar l’allotjament el més a prop possible de l’aeroport de Vágar.

Per altra banda, acampar està permès únicament a les zones reservades per fer-ho. No hi ha acampada lliure.

7. MENJAR A LES ILLES

La nostra intenció és fer-nos els àpats en la cuina del nostre allotjament, ja que menjar fora és difícil, per una banda hi ha molt pocs llocs i per l’altra son bastant cars. Veureu que els preus a les Illes Fèroe son una mica desorbitats en relació al nostre país.

Realitzant una previsió, compta que un àpat en un restaurant normal de gamma mitja per a dues persones i tres plats, s’enfili per sobre dels 100€ (concretament uns 105€ previstos).

Tampoc preveiem amb poder prendre cafè en alguna cafeteria com a norma, ja que n’hi ha poquíssimes. És millor portar un termo en el cotxe.

Ara, si algun dia ens ho podem permetre (anar de restaurant), s’ha de dir que les cuines nòrdiques estan de moda i la feroesa no es queda enrere. Tenen inclús un restaurant, el “Koks” amb una estrella Michelin, i el diari “The Guardian” l’ha definit com “la nova frontera de la cuina nòrdica”.

La majoria de restaurants feroesos son especialistes en els plats de xai i de tot tipus de peix, sobre tot bacallà. Un plat que s’ha de provar és el de xai fermentat i el peix sec. I també, la cuina de fusió amb la d’altres països, inclús amb l’espanyola, està molt de moda.

Una curiositat: només hi ha dos locals de fast-food internacionals en les Illes Fèroe: un Sunset Boulevard i un Burger King. No hi ha McDonald’s!!! Encara que hi ha unes quantes pizzeries.

L’aigua de l’aixeta és una de les millors del món. En els restaurants te la serviran i en l’hotel i en qualsevol bany pots beure-la sense problemes. L’alcohol és molt car i tot és importat. Això si, tenen també la seva cervesa, la Føroya Bjór.

La nostra intenció, tal com dèiem, era anar de supermercats.  Per nosaltres, els millors supermercats de les Illes Fèroe son el “Bonus”, i el “Pe”. Ambdós son bones opcions per comprar menjar a un preu relativament assequible i de bona qualitat.

8. PREUS I ASSEGURANCES

Com a bon país nòrdic, l’arxipèl·lag de les Illes Fèroe és un destí car, molt car. El menjar és especialment car (com hem dit, és complicat poder menjar en un restaurant per menys de 50€ per persona, i la conta puja més en els bons restaurants). Val la pena provar-ho alguna vegada, però, per provar les especialitats locals.

Hi ha molts supermercats que, a més, estan oberts fins tard, inclús fins les 10 de la nit. El menjar dels mateixos segueix essent més car (un litre de llet, per exemple, costa uns 3€), però és més que assequible. Per això, si vas amb un pressupost limitat, és bo tenir un lloc on poder cuinar (un hostel o un apartament).

Per uns 85€ pots tenir una habitació privada amb bany compartit en un “hostel”, el qual no està gens malament per a un destí nòrdic.

Actualment, els preus de la gasolina entre el nostre país i les Illes Fèroe, son bastant similars, o un xic més cara la gasolina de les illes, però no molt més cara.

La primera rotonda submarina és ja una realitat, entre les illes de Streymoy i Eysturoy

A les Illes Fèroe no és vàlida la targeta sanitària europea (al no formar part de la Unió Europea, encara que romangui a Dinamarca). Només tenen acords d’aquest tipus amb ciutadans del Regne Unit i d’altres països nòrdics.

Considerant això i que els preus en el país son molt alts, aconsellem fer una assegurança de viatge. A més, a l’ésser Europa, és molt barata si ets resident en el continent. Amb uns 50€ per persona t’assegures estar cobert.

Un extra a tenir en compte és que inclogui cobertura Covid: despeses d’anul·lació en cas de resultar positiu, despeses d’hotel per a possibles quarantenes o tancament de frontera, proves PCR en destí i més.

9. ALTRA INFORMACIÓ PRÀCTICA

Anunciem alguna informació pràctica més:

  • Moneda: La moneda oficial és la corona feroesa, encara que no és una moneda independent. És una versió local, amb el mateix valor de la corona danesa, també acceptada. Encara que els bitllets son diferents, les monedes son les mateixes que a Dinamarca.
  • Idioma: Els idiomes oficials de les Illes Fèroe son el feroès i el danès, encara que tothom parla i entén bé l’anglès, sobretot els més joves. El turisme hispanoparlant és minoritari, així que no hi ha material en espanyol i creiem que tampoc guies en espanyol a les illes. Si vols aprendre alguna cosa de feroès, hi ha una iniciativa molt simpàtica promoguda per el govern de les Illes Fèroe: com el Google Translate no tradueix al feroès (només el parlen unes 80.000 persones en tot el món), ells han creat el seu propi traductor amb voluntaris de l’illa: el Feroe Islands Translate (Faroe Islands Translate). El feroès és una llengua escandinava occidental no relacionada amb el danès sinó més bé amb l’islandès i amb alguns dialectes noruecs occidentals, de fet es va desenvolupar a partir de la llengua parlada per els noruecs que colonitzaren les illes a partir del segle IX.
  • Internet: Al no formar part de la UE, en les Illes Fèroe segueix havent-hi roaming per a europeus. Si vols utilitzar internet en el mòbil, és bona idea que et facis amb una targeta local. El millor és comprar-la en el propi aeroport, que és bastant barata. En molts espais públics, i en tots els hotels, restaurants i bars, hi ha wifi gratuït i de bona qualitat.
  • Targetes de crèdit i dèbit: S’accepten quasi en tots els llocs (menys la American Express).
  • Horaris: Els bancs obren de dilluns a divendres de 9:30h a 16h; les botigues normalment de 10h a 17:30h de dilluns a divendres i de 10h a 16h el dissabte; els grans supermercats poden obrir de 7:15h a 22h de dilluns a dissabte. Tot queda tancat el diumenge.
  • Horaris dels àpats: Molts restaurants fan horari continu de les 10h a les 23h i la cuina tanca sobre les 22h.
  • Hora: L’horari de les Fèroe és el mateix que Londres, o sigui GMT a l’hivern i GMT+1 a l’estiu (una hora menys que a Espanya).
  • Electricitat i endolls: L’estàndard feroès és de 220-230 volts AC (50 Hz). Els endolls son els de Dinamarca (tipus K), amb tres forats. Però els endolls de dues clavilles espanyols hi caben, així que no fa falta adaptador.
  • Religió: La gran majoria de la població (un 95%), és de religió cristiana protestant evangèlica o luterana, i els feroesos son bastant practicants. Així que els diumenges trobaràs molta gent a les esglésies i és per això que no hi trobaràs quasi res obert.

Per acabar, cal dir que és un país que es paga quasi per tot, fins i tot per fer una ruta de senderisme. A les Illes Fèroe quasi tot el terreny és particular i està vallat, per tant quasi segur que la teva ruta inclou el pas per una zona privada que sens dubte tindrà una bústia en la que has de ficar-hi el què et demanin: 10USD, 5USD,… No fa falta canviar molt diners (en quasi tots els llocs pots pagar amb tarja), excepte les bústies de les rutes…

Apuntar, també, tot i que s’ha dit, que el temps sol ser força dolent. És per això que no és convenient portar un pla molt definit, resultant més òptim planificar amb 1 o 2 dies d’antelació, i sempre entrar en el portal “Føroyski portalurin – portal.fo” i consultar el temps en les diferents illes, visualitzar les webcam que tenen i on hi hagi millor estimació, dirigir-se allí al dia següent.

10. DESGLÒS DEL VIATGE A LES ILLES FÈROE: TURISME I ACTIVITATS

Les illes Fèroe son un lloc fascinant. L’arxipèl·lag està format per divuit illes volcàniques muntanyoses separades per estrets i fiords. Escarpats penya-segats que cauen al mar i on es refugien milers d’aus, praderies d’una verdor intensíssima i torberes riques en molsa on pasten les ovelles, cascades que et sorprenen a cada cantonada.

És un paisatge que condiciona de manera brutal la cultura del lloc i en el que regnen les ovelles com a element omnipresent i els éssers fantàstics de la mitologia vikinga.

Està clar que la naturalesa és la reina aquí, així que admirar-la és la raó principal per la que viatjar a les Illes Fèroe.

Poden semblar les Illes Fèroe un país o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles amb encant.

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones de les Illes Fèroe i veure-les a fons. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta per les Illes Fèroe de 15 dies de durada, visitant o intentant visitar la pràctica totalitat de les illes habitades.

Hem fet una planificació tenint clar un parell de requisits: per una banda, sempre hi haurà menys d’1 hora de transport entre l’atracció a visitar i el seu corresponent allotjament (per això partim l’estada de 15 dies en 2 zones diferents); i per l’altra banda, en un mateix dia no es visitaran més de 2 illes.

Tenint clar el condicionant del temps (com hem parlat en l’anterior punt de l’article), a mode introductori, adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que volem visitar:

  1. Viatge: Vol Barcelona – Illes Fèroe
  2. Borðoy: Trekking a Klakkur + Klaksvík
  3. Kalsoy: Ferry Klaksvík-Syðradalur + Ruta al Far de Kallur + Mikladalur + Ferry Syðradalur-Klaksvík
  4. Viðoy i Kunoy: Villingardalsfjall + Viðareiði + Kunoy
  5. Eysturoy: Eidi + Ctra. Eidi-Gjógv (panoràmica) + Hvíthamar + Gjógv + Funningur + Funningsfjørdur
  6. Eysturoy: Oyndarfjarðarvegur (ctra. panoràmica) + Oyndarfjorður + Ruta Oyndarfjorður-Elduvík (anar i tornar) + Elduvík + History Museum (Blásastova)
  7. Streymoy: Saksun + Fossá + Tjørnuvík + Pont entre Streymoy i Eysturoy
  8. Mykines: Helicòpter a Mykines + Mykineshólmur + Ferry Mykines-Sørvágur
  9. Streymoy: Vestmanna + Kvívík + Leynar + Oyggjarvegur (Kollafjørður + Mjørkadalur + Kalbarsfjørður + Norðradalsvegur) + Kirkjubøur
  10. Streymoy: Tórshavn + (Museu Nacional (Tjódsavnid) + Open Air Museum (Hoyvíksgardur))
  11. Vágar: Llac Sørvágsvatn (Miðvágur – Bøsdalafossur) + The Nix + Sandavágur + Trøllkonufingur
  12. Vágar: Ruta Drangarnir + Ctra de Bøur a Gásadalur + Cascada Múlafossur + Gásadalur
  13. Hestur i Sandoy: Empresa RIB62 Exploració Hestur + Ferry Gamlaræt-Skopun + Pobles de Sandoy + Ferry Skopun-Gamlaræt
  14. Suðuroy: Ferry Tórshavn-Tvøroyri + Far Akraberg + Beinisvord + Eggjarnar + Sandvík + Ferry Tvøroyri-Tórshavn
  15. Viatge: Vol Illes Fèroe – Barcelona

Per altra banda, hem de dir que farien falta un mínim de 4 o 5 dies per fer-te una idea de tot el què ofereixen les illes, i per anar bé creiem que els viatges a les Fèroe haurien de durar una setmana com a mínim de temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *