Categories
OCCITÀNIA

Viatge a Occitània en 15 dies

Pot semblar Occitània una regió o territori petit, però a l’hora de planificar un viatge veus que hi ha una gran quantitat de llocs per a visitar. És difícil escollir entre tanta naturalesa i pobles i ciutats amb encant.

La intenció del viatge ha estat escollir les millors zones d’Occitània i veure-les a fons, sense cap necessitat de voler veure tot el territori o el màxim d’ell. El concepte és el viatge “slow travel”, havent escollit prèviament les zones a visitar.

Es tracta d’una ruta per Occitània de 15 dies, visitant 3 grans regions, en un total de 7 Departaments francesos diferents:

Agruparem els diferents Departaments en cada corresponent regió, que serà com un centre d’operacions.

Cada regió tindrà una localitat que és on ens establirem. Des de la localitat de la regió abastarem els corresponents Departaments sota dues premises:

  • No hi pot haver més d’1 hora de viatge des de la localitat de la regió, fins a l’atracció en el corresponent Departament.
  • En una mateixa jornada no es podran visitar més de 2 pobles. Lo ideal seria que a cada jornada es visités algun poble, però si no pot ser, el màxim de visites en 1 dia serà de 2 pobles.

Aquesta és la relació que surt entre les regions i els Departaments, així com el nombre de dies destinats a cada regió:

A mode introductori, adjuntem el detall del viatge amb les atraccions que vàrem visitar:

A) DEPARTAMENT DE L’ARIÈGE
1. FOIX
2. GROTTE DE NIAUX
3. PARC DE LA PREHISTOIRE
4. MIREPOIX
5. CHATEAU DE ROQUEFIXADE
6. CHATEAU DE MONTSEGUR
7. RUTA PER LES GORGES
8. COL DU PRADEL
9. RIU SUBTERRANI DE LABOUICHE
10. FORGES DE PYRENE

B) DEPARTAMENT DE TARN
11. ALBI
12. CORDES-SUR-CIEL
13. GORGES DE L’AVEYRON
14. PUYCELSI
15. BASE DE LOISIRS VÈRE GRÉSIGNE
16. CASTELNAU-DE-MONTMIRALH

C) DEPARTAMENT DE TARN-ET-GARONNE
17. BRUNIQUEL

D) DEPARTAMENT DE LOT
18. ROCAMADOUR
19. SAINT-CIRQ-LAPOPIE

E) DEPARTAMENT DE L’AVEYRON
20. NAJAC
21. CONQUES
22. BELCASTEL
23. ROQUEFORT-SUR-SOULZON
24. VIADUCTE DE MILLAU
25. LA COUVERTOIRADE

F) DEPARTAMENT DE L’AUDE
26. CARCASSONNE
27. RESERVE AFRICAINE DE SIGEAN
28. GOUFFRE GÉANT DE CABRESPINE
29. CASCADE DE CUBSERVIÉS
30. CHATEAUX DE LASTOURS
31. GORGES DE GALAMÚS
32. CHATEAU DE PEYREPERTUSE
33. CHATEAU DE QUÉRIBUS

G) DEPARTAMENT DE PYRÉNÉES-ORIENTALES
34. PERPIGNAN  

En la totalitat del viatge, serà necessari moure’ns amb cotxe propi, ja que és la manera més econòmica i pràctica de viatjar durant els esmentats dies, i per veure les corresponents atraccions.

Categories
OCCITÀNIA

34. Perpignan

Perpignan va ésser l’últim lloc que vam visitar en el nostre viatge per l’Occitànie. Durant el matí vam visitar els castells de Peyrepertuse i Quéribus i les Gorges de Galamús, i al migdia ja estàvem aparcats a Perpinyà. Hi vàrem estar un parell d’hores com a molt, i la nostra intenció era passejar per el seu casc històric, el qual està pràcticament tot per a vianants. Anàvem passejant sense cap tipus de rumb, ens vàrem deixar anar i vàrem anar gaudint de totes les coses que ens aniríem trobant. Ja era al final del viatge i també estàvem cansats de planificar i marcar-nos rutes a complir…

Perpignan en sí és una ciutat petita. Els llocs que per nosaltres s’han de veure de Perpignan (imprescindibles) son 2: el Castillet, antiga porta del centre històric; i la Catedral de Saint Jean Baptiste. Si pots, també no evitis donar un passeig per la riba del riu Têt, i si t’agraden les compres en aquesta petita ciutat trobaràs totes les botigues que necessitis.

Le Castillet

Així doncs, vàrem anar a visitar el Castillet, que és força impressionant. Le Castillet, emblema de la ciutat de Perpignan, és l’antiga porta principal del recinte de Perpignan. El cos principal de l’edifici, el gran Castillet, construït en maó i marbre es remunta a l’època aragonesa. Va ser construït a partir del 1368 i transformat sota Lluís XI, que va afegir la seva actual terrassa i la seva torreta de maó coronada amb una cúpula. La segona porta, la Porta de Notre-Dame, es va construir al mateix temps. Als segles XVII i XVIII l’edifici es transformà en presó. Actualment acull el Museu Casa Pairal d’Història i Etnografia Locals. S’han de pujar 142 graons per arribar al cim del monument. Vàrem decidir que no calia entrar a visitar el museu.

Le Castillet

La Catedral de Saint Jean Baptiste

Com que l’església romànica de Saint-Jean le Vieux s’havia fet petita, Sanç de Mallorca va iniciar la construcció d’un nou edifici el 1324. L’esfondrament del regne de Mallorca va posar fi a la feina que es va reprendre al segle XV. Es va abandonar el pla inicial de tres naus: el mallorquí Guillem Sagrera, un dels grans arquitectes del seu temps, autor de la Catedral de Mallorca, va optar per una sola nau gran, d’estil gòtic. L’obra es va acabar el 1509. L’església es va construir com a catedral el 1602. La façana es va decorar amb un porxo al segle XVII i un campanar de ferro forjat al segle XVIII. Tots dos llocs estan oberts a visites: la catedral i l’antiga església de Saint-Jean le Vieux.

Els horaris per entrar a la catedral durant els mesos d’estiu son de 9h a 18h, i la visita és gratuïta.

La Catedral de Perpinyà

I amb els passejos pel centre històric vàrem acabar amb la visita a Perpignan. D’aquí, agafant el cotxe, ens vàrem plantar a Catalunya i a Manresa.

Adjuntem els documents gràfics que ens varen servir per fer la visita a Perpignan:

https://ontheworldmap.com/france/city/perpignan/perpignan-tourist-map.jpg

Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Per últim, adjuntarem la planificació del dia a dia, que consolidarà a la previsió que vàrem fer en el quadre de les regions i els departaments, és a dir, ajudarà a completar la planificació de les vacances a Occitànie:  

A) ALLOTJAMENT A FOIX
1. FOIX + CHÂTEAU DES COMPTES DE FOIX
2. GROTTE DE NIAUX + PARC DE LA PRÉHISTOIRE + MIREPOIX
3. CHÂTEAU DE ROQUEFIXADE + CHÂTEAU DE MONTSÉGUR + MUSÉE HISTORIC ET ARQUEOLÒGIC DE MONTSÉGUR + RUTES DE LES GORGES
4. FORGES DE PYRENE + RIU SUBTERRANI DE LABOUICHE + ALBI

B) ALLOTJAMENT A ALBI
5. ALBI + CORDES-SUR-CIEL
6. GORGES DEL RIU AVEYRON (KAYAK + CTRA. PANORÀMIQUES + MIRADORS)
7. BRUNIQUEL + PUYCELSI
8. ROCAMADOUR + SAINT-CIRQ LAPOPIE
9. CONQUES + BELCASTEL
10. CASTELNAU-DE-MONTMIRALH + BASE DE LOISIRS VÈRE GRÉSIGNE + NAJAC
11. CAVES FORMATGE ROQUEFORT + VIADUCTE DE MILLAU + LA COUVERTOIRADE

C) ALLOTJAMENT A CARCASSONNE
12. CARCASSONNE
13. RESERVE AFRICAINE DE SIGEAN
14. CHÂTEAUX DE LASTOURS + CASCADES DE CUBSERVIÉS + GOUFFRE GÉANT DE CABRESPINE
15. GORGES DE GALAMÚS + CHÂTEAU DE PEYREPERTUSE + CHÂTEAU DE QUERIBÚS + PERPIGNAN  
Categories
OCCITÀNIA

G. Departament de Pyrénées-Orientales

Els Pirineus Orientals son un departament francès (número 66) ubicat a la regió d’Occitània. Limita al nord amb el departament de l’Aude, al nord-oest amb el departament de l’Arieja, a l’oest amb Andorra, al sud amb les comarques de la Baixa Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà i a l’est amb la mar Mediterrània. La capital del departament és Perpinyà.

Categories
OCCITÀNIA

33. Château de Queribús

El Castell de Queribús està a 11,50 kilòmetres del de Peyrepertuse (uns 21 minuts amb cotxe). Com el de Peyrepertuse, està situat sobre una muntanya, i a la falda d’ella hi ha l’aparcament i l’edifici de la recepció, i als peus de la muntanya, el poble de Cucugnan.

Le Château de Quéribus o el castell de Quéribus és un dels grans castells càtars, i un dels que millors conservats està. El castell es troba a Cucugnan, a la regió de Languedoc, i la seva situació privilegiada, just a dalt d’un gran turó als Pirineus, és la característica principal del castell i gràcies al qual va ser tan difícil de ser envaït. Aquest castell va ser un dels testimonis de la independència d’aquesta regió de França de la corona catalana-aragonesa. De fet, Quéribus formava part del municipi de Besalú. Tot i això, va viure assetjaments i guerres entre catalans i francesos, fins que finalment va passar a formar part de França. Després va ser abandonat fins al 1951, quan van començar les obres de restauració.

Château de Queribús

El camí al castell es pot començar al poble de Cucugnan, tot i que és una ruta difícil, ja que és tot pujada i són unes 3 hores aproximadament. Una altra opció és deixar el cotxe al pàrquing just a les taquilles del castell. La pujada en aquest cas no ens portarà més de 15 minuts.

El castell de Quéribus és especial per la seva història, però també per les seves vistes. Pujar per les seves escales pot donar una mica de vertigen, però paga la pena per veure gran part dels Pirineus i, en els dies més clars, el mar Mediterrani.

Pel seu interior es pot visitar la torre que encara continua en peu i el seguit d’habitacions que conformaven la resta del castell.

Els horaris d’obertura durant el juliol i l’agost son de 9h a les 20h. Els preus son de 7,50€ pels adults i 4,50€ pels nens de 6 a 12 anys.

Château de Queribús

Categories
OCCITÀNIA

32. Château de Peyrepertuse

El castell de Peyrepertuse està a 17km del poble de Cubières (28 minuts amb cotxe). Hem d’arribar al poble de Dulhac-Jos-Peyrepertuse que està als peus de la muntanya del castell.

Peyrepertuse, ocupada des de l’antiguitat, acull un petit conjunt fortificat. La fortalesa es mencionà per primera vegada en 1020 en el testament de Bernard Taillefer, compte de Besalú, territori català. A partir de 1162 pertany a la línia de defensa del Regne d’Aragó enfront als senyors occitans.

La construcció del recinte baix de forma triangular data de mitjans del segle XIII. Però, durant la creuada albigense no exerceix un gran paper fins que el seu destí s’inverteix. En 1240 va passar en mans del rei de França que el va convertir en una peça mestra de la seva línia de defensa enfront a l’Aragó. Louis IX i els seus successors volgueren afirmar aquí tot el seu poder. Les “obres d’art del rei” el converteixen en una obra d’innovació i adaptació: una joia de l’arquitectura militar medieval que, a finals del segle XIII, desafia amb orgull al Regne d’Aragó.

El seu interès estratègic desapareix en 1659 amb el tractat dels Pirineus, però fins la Revolució Francesa alguns homes seguien velant per aquesta preciosa nau convertida en un lloc fantasma…

Els horaris d’obertura durant el juliol i l’agost son de 9h a les 20h. Els preus son de 7,00€ pels adults i 4,00€ pels nens de 6 a 12 anys.

Château de Peyrepertuse
Vistes de la vall

Per arribar al castell hi ha una pujada d’uns 15-20 minuts des de la recepció, ubicada als peus del promontori. Un cop comprada l’entrada et donaran fulletons amb el teu idioma, i sinó vols, es pot llogar una audioguia (4 idiomes, entre ells el castellà). També es poden fer visites guiades al castell. L’aparcament és gratuït i des de l’edifici de la recepció surt una estructura metàl·lica que és un mirador pels entorns, ja que queda penjada al buit. Nosaltres ens hi vam acostar i es veuen unes grans vistes de l’entorn. Inclús es veu el proper castell on anirem, el de Queribús.

Vistes des del Château de Peyrepertuse, amb el Château de Queribús al fons

Categories
OCCITÀNIA

31. Gorges de Galamús

Les gorges de Galamús son un congost i pas de muntanya natural d’uns 2 kilòmetres que permetia l’accés cap a Catalunya des de la zona de l’Aude. Obert a la roca i en llocs difícils i sovint amb el riu Aglí que ve del puig de Bugarag (1240m) a la vora, té com a lloc principal del recorregut l’ermita de Sant Antoni de Galamús, que és almenys del segle VII; la capella de la gran cova fou construïda el 1782 després d’un suposat miracle; és dedicada a Sant Antoni el Gran, nascut a Egipte el 251 i eremita a Tebes (Luxor).

Les Gorges de Galamús
Les Gorges de Galamús

És un lloc natural classificat de notable interès turístic – disposa d’autobusos i aparcament i a l’estiu l’accés hi és a peu- que es troba als termes de Cubières (Aude) i de Sant Pau de Fenolhet.

Les gorges fan de frontera entre el departament de l’Aude i el departament de Pyrénées Orientales.

Vàrem agafar el cotxe i vàrem anar a Cubiéres. D’allí agafem la carretera local D10 que ens portarà a les gorges i als seus llocs d’aparcament habilitats. De Cubiéres a Sant Pau de Fenolhet hi ha 9,40km (uns 21 minuts en cotxe).

Les Gorges de Galamús
Les Gorges de Galamús

Aquesta ruta la vam iniciar el dia que vàrem marxar de l’allotjament de Carcassonne.

Un cop visitades i traspassades les gorges de Galamús, vàrem anar als castells càtars de Peyrepertuse i Queribús, per acabar de completar la jornada del matí.
Les Gorges de Galamús
[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m24!1m8!1m3!1d39362.819962207075!2d2.4573856266255376!3d42.83781439069724!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!4m13!3e0!4m5!1s0x12afdf8a1923c2ed%3A0x756a7db74fd3fac4!2zQ3ViacOocmE!3m2!1d42.862578899999995!2d2.4614569!4m5!1s0x12b01f7689644967%3A0x4078821166764c0!2sSant%20Pau%20de%20Fenollet!3m2!1d42.810758!2d2.502815!5e0!3m2!1sca!2ses!4v1637234376953!5m2!1sca!2ses&w=600&h=450]
Categories
OCCITÀNIA

30. Chateaux de Lastours

Es tractava d’anar a descobrir l’emplaçament de Lastours: relacionat amb castells, el poble, el mirador i alguns bonics racons naturals.

En el segle XII hi havia en aquesta muntanya (per llavors eren terres dels senyors de Cabaret), 3 castells enfilats a mitja vessant: Quertinheux, Surdespine i Cabaret. 3 pobles fortificats, els castres, s’estenien a sota d’ells fins arribar al rierol de Grésilhou. Al final de la creuada contra els albigesos, aquest conjunt fortificat va quedar destruït: el rei de França volia esborrar fins el record d’aquest poderós senyoriu protector d’heretges. Així, doncs, manà construir 4 fortaleses reials a la cresta, marcant el domini francès sobre aquesta terra occitana. És per lo tant, la memòria dels habitants que foren expulsats dels seus poblets, el què la teva visita veurà ressorgir.

Construïts en lo alt d’una base rocosa a 300 metres sobre el nivell del mar, els castells treuen el cap orgullosament a l’Orbiel (riu de oliveres) i al rierol de Grésilhou en un paisatge salvatge estarrufat de xiprers.

Chateaux de Lastours

La vil.la medieval de Cabaret

El castrum de Cabaret és l’exemple perfecte dels pobles medievals del sud que resistiren als Creuats durant la Creuada contra els Albigesos. Avui es revelen les restes de les cases, amb estables, ferrers, tallers d’artesans, carrers empedrats… així com molts objectes de la vida quotidiana.

El nou circuït de visita

Aquest circuït ofereix un enfoc original del lloc a través del desenvolupament d’un circuït acabat de crear: vistes inèdites dels castells, paisatges, panorames, mines antigues, cavitats naturals o estructures construïdes fan que aquest sender sigui encara més atractiu. Un paisatge obligatori en una petita cova permet apreciar la frescor dels llocs. Un redescobriment del lloc en perspectiva.

Exposició arqueològica

Les exposicions evoquen la vida domèstica (olles, càntirs, gerros, vasos, ganivets,…) i també son testimonis de diverses activitats: treball del ferro, artesania tèxtil, l’agricultura, el comerç.

Le Belvédére, un panorama incomparable

Situat a 2km del poble de Lastours, el Bélvedére permet als seus visitants que tenen pressa i amb mobilitat reduïda, per a tenir un accés a una vista excepcional dels 4 castells (a només 2 minuts a peu per un camí petit i fàcil).

Es tracta d’un mirador ubicat en una situació estratègica. L’esperó rocós sembla partir el paisatge, avançant cap a la Muntanya Negra, que defensa. Aquesta cresta de roca s’eleva rodejada de valls escarpats i profunds, per on discorren el Grésilhou i l’Orbiel

Chateaux de Lastours des del mirador Le Belvédére

Exposició “Lastours, des mondes à découvrir”

Organitzat en torn a tres centres temàtics “geologia, botànica, zoologia”, aquesta exposició ens prepara per a descobrir l’entorn natural preservat de la muntanya dels castells.

Pel temps que teníem i per les condicions climatològiques (temperatures molt altes), vam decidir anar al mirador de Le Belvédére a visitar el conjunt i prou.

Els horaris d’obertura durant els mesos d’estiu son de 9h a 20h. Els preus de la visita son de 8€ pels adults i de 3,5€ pels nens de 6 a 15 anys. Hi ha la possibilitat d’un passi familiar de 2 adults i 2 nens, per 20€. Si únicament es va al Belvédére, el preu és de 3€ pels adults i gratuït pels nens de 6 a 15 anys.

Les Châteaux de Lastours estan molt a prop d’altres imprescindibles que hem anomenat, com el Gouffre Géant de Cabrespine, la Grotte de Limousis, o la Cascade de Cubserviés. Seria important tenir això en compte per a poder organitzar una visita conjunta.


Categories
OCCITÀNIA

29. Cascade de Cubserviés

La cascada de Cubserviés està al municipi de Roquefère, a 30,30km de Carcassonne al nord (uns 46 minuts en cotxe), i a prop de les 2 atraccions subterrànies (Grotte de Limousis i Gouffre Géant de Cabrespine). Estan a la barriada de Cubserviés, un petit nucli aglomerat de casetes, en lo alt d’un pic rocós. El cotxe s’ha de deixar al carrer i s’ha d’agafar un corriol que baixa fins a la cascada.

Gaudeix d’un panorama impressionant sobre el vall de Rieutort, en el cor de la Montagne Noire (Muntanya Negra). També es poden veure des del bonic poble de Roquefère.

L’altiplà de Sambrès domina aquesta part de la Montagne Noire amb la seva coberta de coníferes. Drena varis rierols que es troben i formen el Rieutort. El riu entra en una falla en la roca per a formar la cascada de Cubserviés.

La cascada està composada per varis salts i mesura quasi 90 metres d’alçada. La part visible arriba als 35 metres. La vista des del petit poblet de Cubserviés ofereix un espectacle encantador, però la cascada es pot veure des del promontori de Cubserviés. Per apreciar tota la riquesa d’aquest entorn únic, surt a caminar! Hi ha caminades de 14 a 16km pels entorns, que passen per la cascada.

Cascade de Cubserviés
Cascade de Cubserviés

Categories
OCCITÀNIA

28. Gouffre Géant de Cabrespine

Aquesta atracció està a 31 minuts en cotxe des de l’allotjament de Carcassonne (uns 24km).

Visita

L’Avenc gegant de Cabrespina, amb les seves dimensions excepcionals, et permet admirar el que el món subterrani ofereix més màgic i espectacular. Descobreix 3 maneres de visitar-lo amb seguretat:

  • Visita de 50 minuts a l’avenc
  • Escalada a la cova
  • Navegació fluvial pel riu subterrani

Nosaltres ho tenim clar. Reservarem la visita a l’avenc de 50 minuts, a peu. Per les altres dues modalitats em sembla que no estaríem en gaire bona forma física.

L’Avenc gegant de Cabrespina és una de les 10 coves més maques d’Europa, amb una profunditat de 250 metres i un volum de 1.600.000 m³. Té la particularitat d’incloure diverses formacions inigualades a dia d’avui.

La visita a l’avenc, guiada i comentada, s’efectua des d’uns balcons que el sobrevolen a 200 metres del fons. L’avenc s’ha condicionat per tal que permeti descobrir totes les meravelles que conté d’una manera diferent, sempre amb la màxima seguretat. La temperatura és constant durant tot l’any : 14 °C. Porteu una peça d’abrigar.

Balcó dissenyat sobre el buit, a 200 metres d’alçada

Hem visitat aquesta meravella de la naturalesa i hem descobert una de les cavitats més grans del món que forma part de les cavernes més boniques d’Europa. És coneguda per la riquesa de les seves cristal·litzacions: aragonites, cortines, columnes, cascades.. .són les estrelles de la visita.

Accés

Per arribar a l’avenc, la ruta està senyalitzada des de l’A61: sortida de Carcassona Oest cap a Masamet o sortida de Carcassona Est cap a Masamet. Des de la ciutat fortificada medieval o de Carcassona, continueu cap a Masamet. Després, seguiu la senyalització. Avenc gegant de Cabrespina

Els preus per l’entrada a l’avenc son de 12,90€ pels adults i 11,40€ pels nens de 13 a 17 anys, i 7,40€ pels nens de 5 a 12 anys. Es disposen audioguies amb català, entre molts d’altres idiomes. A l’hora de fer la reserva, per telèfon o per internet, t’assignen un horari de visita.

Molt a prop del Gouffre Géant de Cabrespine, hi ha unes coves, la Grotte de Limousis, les quals també son un imprescindible a visitar, en el cas de no poder veure el Goffre Géant, o si es vol, veient les dues coves (una gruta i un avenc).
La Grotte de Limousis està situada a 20km al nord de Carcassonne, passant per una bonica carretera que rodeja vinyes i garrigues. En un recorregut d’un kilòmetre de llarg, podrem descobrir 5 sales extraordinàries (Colonnes, Bal, Lac Vert, Disques, Grand Lac) i 2 llacs. La primera sala es contempla aixecant la mirada: de fet, en el seu sostre, modelat per l’aigua, és el que atrau tota la atenció. Un pont suspès per damunt d’un mirall d’aigua clara et portarà fins al final: la “llum” d’aragonita de 4 metres d’alt i 10 metres d’ample amb un bonic joc de llums… Una meravella de la naturalesa!
Els horaris de juliol i agost son: visites cada 45 minuts des de les 10:15h a les 14:00h i de les 14:00h a les 18:00h entrades segons demanda. Pots fer visites per lliure i visites guiades, com vulguis. Els preus per visitar la cova són de 10,90€ pels adults, 9,20€ de 12 a 17 anys, i 6,90€ de 5 a 11 anys. Reserva prèvia, també per internet hi ha la possibilitat.
Grotte de Limousis

Categories
OCCITÀNIA

27. Reserve Africaine de Sigean

Situada entre Narbona i Perpinyà, la Réserve Africaine de Sigean compta amb més de 3800 animals en més de 300 hectàrees.

És un Parc d’animals de semi-llibertat, en el que l’espai ofert als animals es prou vast com per que els animals continuïn essent salvatges i mostrin plenament els seus comportaments naturals.

La Réserve Africaine de Sigean obre al públic el 8 d’abril de l’any 1974.

Al llarg dels anys, la Réserve Africaine de Sigean no ha cessat d’engrandir-se i els seus ramats comporten cada cop més espècies que són objecte de programes europeus de cria (EEP).

L’única coacció per assegurar la reeixida d’aquestes cries és d’escollir espècies amb la capacitat d’adaptar-se al clima llenguadocià caracteritzat per un bon assolellament i hiverns generalment no gaire rigorosos.

Avui dia, a la Réserve Africaine de Sigean, es crien prop de 900 Mamífers, 600 Rèptils i 2000 Ocells. Evidentment, aquestes xifres són només una avaluació. És impossible de fer un inventari permanent de les espècies que viuen en total llibertat.

Visita

La visita de la Réserve Africaine de Sigean comença per un recorregut amb cotxe, d’una durada d’1h aproximadament, seguit d’una passejada a peu de 2h30min.

En un circuit de 7,5km travessareu amb el vostre cotxe els tres parcs de la Brossa africana on viuen els Búfals nans, Impales, Zebres, Springboks, Estruços, Girafes… ; continuareu cap al parc dels Óssos tibetans i el del Lleons i acabareu pels parcs de la Sabana africana on descobrireu els Rinoceronts blancs, Sitatungues, Facoquers, Ases de Somàlia…

Circuït de l’ós
Circuït dels lleons

Després d’aparcar el cotxe als aparcaments situats al centre de la Réserve Africaine de Sigean, la passejada a peu us portarà cap als estanys on es reprodueixen de forma regular Flamencs, Pelicans, Cigonyes blanques…

Descobrireu els nombrosos parcs d’observació dels Antílops africans, Ximpanzés, Guepards, Licaons…

El vivari i la casa del Al·ligàtors us introduiran al món misteriós dels rèptils…

Compteu com a mínim entre tres i quatre hores de visita, tot i que aconsellem venir a passar el dia sencer !

L’obertura del parc en els mesos d’estiu és de les 9h fins a les 19h. El preu per accedir al recinte a peu i en cotxe és de 32,00€ pels adults, i 23,00€ pels nens de 4 a 14 anys.

Adjuntem els documents gràfics que ens serviren per orientar-nos i anar pel parc:

https://www.reserveafricainesigean.fr/ca/planol-del-parc/#iLightbox[aa422ad270ac3ba4341]/0