Categories
FRANKFURT AM MAIN

Dia 1: Kleinmarkthalle + Plaça Römerberg + Kaiserdom + Willy-Brandt Platz + Casa-Museu de Goethe + Borsa de Frankfurt + Hauptwache + Avinguda Zeil + Passeig en vaixell pel Main + Barri Sachsenhausen

Iniciarem la nostra ruta per un mercat cobert molt famós, ubicat al cor del casc històric de la ciutat, anomenat Kleinmarkthalle. Veurem l’ambient local i un dels posts de salsitxes més mítics de la ciutat. La finalitat és començar la nostra visita del centre històric de Frankfurt pel seu centre mateix. En aquest cas, després del mercat ens n’anirem a buscar la plaça Römerberg, el veritable cor del centre històric de Frankfurt. Allí ens hi trobarem amb el Römer, l’ajuntament, el qual visitarem, la Paulskirche, l’Antiga església de Sant Nicolau i la Font de la Justícia. Continuarem pel cor del centre històric visitant la catedral de Frankfurt (Kaiserdom) i pujant a la seva torre des d’on s’obtenen unes grans vistes de la ciutat. Des de la mateixa catedral començarem un Free Tour amb espanyol d’unes 2 hores de durada, i finalitzant aquest serà hora de dinar. Passarem pel Museu d’Art Modern i ens anirem a explorar els primers gratacels, des de la Plaça de Willy-Brandt Platz. Veurem, entre d’altres, el Commerzbank Tower i arribarem per visitar la Casa-Museu de Goethe. Amb la mateixa entrada entrarem al museu romàntic alemany que es troba al costat, i després passarem per davant de l’edifici de la Borsa de Frankfurt on ens fotografiarem amb les seves escultures de l’ós i del brau. Passarem per Schillerstrasse on hi ha un mercat de menjar (el Schillermarkt) i arribarem a la plaça de Hauptwache, des de la qual veurem la dualitat de la ciutat, entre els gratacels i el seu skyline i la zona més d’edificis històrics, com la Katharinen Kirche i l’edifici de Hauptwache, ambdós es troben a la plaça. Ens endinsarem en l’Avinguda Zeil que és el carrer comercial de la ciutat, i entrarem a dos centres comercials, el Zeil Gallerie, on tindrem unes vistes al·lucinants des de la seva terrassa, i el Centre Comercial My Zeil, el qual té una arquitectura única i moderna. Acabarem al final de l’Avinguda Zeil amb la zona del Konstablerwache, un mercat de productes frescos, verdures i fruites que posen en aquesta plaça. Ja se’ns farà fosc, i en ple capvespre, caminarem cap al riu Main, amb l’objectiu de gaudir d’un passeig en vaixell d’1 hora. A la seva finalització, anirem a descobrir el barri de Sachsenhausen, passant primer per l’església dels Tres Reis (Dreikönigkirche). El barri de Sachsenhausen és el millor barri per gaudir de l’ambient i el menjar local. Aquí hi soparem i donarem per finalitzada la jornada del dia.
Índex:
1. Kleinmarkthalle
2. Plaça Römerberg
3. Kaiserdom
4. Willy-Brandt Platz
5. Casa-Museu de Goethe
6. Hauptwache i Avinguda Zeil
7. Passeig en vaixell pel Main
8. Barri de Sachsenhausen

1. Kleinmarkthalle

Frankfurt am Main és una ciutat amb molta història, art i tradició que val la pena visitar. Ha estat la llar de l’emperador Carlemany en bona part de la seva vida, fou seu de les eleccions imperials entre 1562 i 1792 i fou la ciutat de la coronació de l’emperador. Ha estat capital de la confederació del Rin, i més endavant, de la Confederació Germànica. Membre dels estats federats de Hesse després de la Guerra i fins i tot ha ostentat el títol de capital d’Alemanya. A més de ser el lloc de naixement del famós escriptor Johann Wolfgang von Goethe. Fou destruïda quasi en la seva totalitat durant la Segona Guerra Mundial, però ha aconseguit ressorgir de les seves cendres i convertir-se amb una ciutat moderna i cosmopolita, que a la vegada manté un sabor antic en el seu centre històric. Avui en dia Frankfurt és un dels centres financers més importants d’Alemanya, seu del Banc Central Europeu i allotja al “Deutsche Bundesbank”, a la Borsa de Frankfurt i a la “Messe Frankfurt”, aquesta última, seu d’importants exposicions, fires i salons internacionals, entre d’altres, el Saló de l’Automòbil de Frankfurt, el més gran del seu gènere, o el de la Fira del llibre, la més important del món.

Ben d’hora al matí, ens dirigim des del nostre Hostel cap al cor del Centre Històric, en busca del mercat cobert Kleinmarkthalle. Son uns 20 minuts seguint la Kaiserstrasse per entrar al casc històric.

Kleinmarkthalle

Es tracta d’un mercat històric cobert. Quan durant el segle XIX varen començar a augmentar les demandes d’higiene en la venda d’aliments, l’ajuntament de Frankfurt va decidir construïr un mercat municipal on es poguéssin controlar aquestes exigències. Construït entre els anys 1877 i 1879, aquest mercat és en l’actualitat un microcosmos de colors, olors i sabors de tot el món. No te’l pots perdre! És un mercat d’unes 60 botigues on es ven tot tipus d’aliments, flors, vi i menjar preparat. Els horaris d’obertura del mercat son de dilluns a divendres de 8:00 a 18:00h i dissabte de 8:00 a 16:00h. Adjunto la pàgina web.

2. Plaça Römerberg

Sortint del mercat i ens acostem per veure la famosa plaça Römerberg, que de bon matí ja està força ben animada.

Plaça Römerberg

Aquesta plaça és el lloc més bonic que veure a Frankfurt. Està plena d’edificis amb entramats de fusta i teulades a dues aigües, que fóren reconstruïts després d’haver estat destruïts en la Segona Guerra Mundial. En la plaça hi ha varis punts d’interès. Un d’ells és el de les dues fonts: la font de la justícia i la font de Minerva.

Font de la Justícia, Plaça Römerberg

Un altre dels edificis que destaca a Römerberg és l’església de Sant Nicolau, una de les poques que va sobreviure als bombardejos de la Segona Guerra Mundial.

Església de Sant Nicolau

Però, sens dubte, l’edifici estrella de la plaça és l’Ajuntament (Römer), format per tres edificis del segle XV i que reconeixereu per les banderes que onegen en la seva façana.

El Römer (l’Ajuntament)

En el Römer es celebraven les coronacions dels emperadors de l’Imperi Romà Germànic. És possible visitar el seu interior, en concret la sala Kaisersaal. El preu de l’entrada és de 2€ i obre tots els dies de 10:00 a 13:00 hores i de 14:00 a 17:00 hores, excepte si hi ha algun esdeveniment. Adjunto la pàgina web del Römer.

Sala Kaisersaal del Römer de Frankfurt
Plaça Römerberg

Continuem amb la visita i a darrera la plaça Römerberg (a la Paulsplatz) ens trobem amb l’Església Paulskirche (L’Església de Sant Pau). Es tracta d’una destacada església de la ciutat de Frankfurt doncs va tenir una important participació en la política de la ciutat a l’haver estat escollida com a Seu del Parlament de Frankfurt durant els anys 1848 i 1849.

Paulskirche

La Paulskirche fou construïda en l’any 1789 com a església protestant; per la seva forma ovalada fou seleccionada per albergar al Parlament de Frankfurt durant l’època de la Revolució del 1848, prenent el nom de Paulskirchenparlament i convertint-se en tot un símbol de la democràcia en el país. Durant la Segona Guerra Mundial, aquesta església, així com altres edificis fóren atacats i destruïts quasi en la seva totalitat, però per a després de la guerra, aquesta fou una de les primeres edificacions en ésser reconstruïdes a Frankfurt, reinaugurant-se al cumplir-se el centenari de la instal·lació del Parlament, en el 1948. Després d’això, i fins a l’actualitat, aquesta església va deixar d’ésser utilitzada com a tal, per albergar varies exposicions i esdeveniments.

Paulskirche

L’horari de visites de l’església és de 10:00 a 17:00 hores (els dijous de 13:00 a 17:00 hores). L’entrada és gratuïta. Adjunto la seva pàgina web.

3. Kaiserdom

Seguim caminant uns 300 metres per Krönungsweg Markt i arribem a la Catedral de la ciutat de Frankfurt (Kaiserdom). La Catedral de Frankfurt o Col·legiata de Sant Bartomeu, construïda entre els segles XIV i XV, és l’edifici religiós més important i gran que veure a Frankfurt. Lloc de coronació de reis i emperadors entre 1356 i 1792, aquesta impressionant església d’estil gòtic destaca per la seva façana de pedra arenisca vermella i per la seva torre de 95 metres d’alçada, des d’on tens unes excel·lents vistes del centre històric.

Catedral de Frankfurt

En els anys 50, la Catedral de Sant Bartomeu era l’edifici més alt de la ciutat de Frankfurt, amb més de 96 metres d’alçada, havent tingut lloc en el mateix, entre els anys 1562 i 1792 la coronació de varis emperadors alemanys, lo que li va donar orígen al seu nom: Kaiserdom (Catedral de l’Imperi). En el segle IX, fou l’època en que es va decidir crear aquesta església com una més de la ciutat. Per l’any 1239 es va consagrar al sant Bartomeu i en el segle XVIII va rebre el títol honorífic de “Església Imperial”, menció posada degut a la coronació dels emperadors alemanys. Des de lo més alt de la seva torre es poden apreciar meravelloses vistes de la ciutat i tant el seu interior com la façana, estan íntegrament construïdes en pedra arenisca vermella, constituïnt un dels majors símbols de la ciutat. Després d’haver-se finalitzat la Segona Guerra Mundial, la Catedral fou reconstruïda conservant varies talles originals. Junt a la Catedral es pot visitar el Dommuseum, on es poden apreciar diverses troballes arqueològiques antigues.

Torre de la Catedral de Frankfurt
Vistes des de la Torre de la Catedral de Frankfurt
Vistes des de la Torre de la Catedral de Frankfurt

Mentres que a l’interior (entrada gratuïta) hi destaca un retaule gòtic del segle XV en l’altar, la Capella de Santa Maria i la de l’Electorat, lloc on s’escollia a l’emperador.

Sostre de voltes

L’horari de visita és de dijous a dissabte de 9:00 a 12:00 i de 14:30 a 18:00h, i divendres i diumenge de 14:30 a 18:00 hores. L’entrada a la Catedral és gratuïta i l’accés a la torre és de pagament, així com al museu. Concretament la pujada a la Torre val 3,5€ l’entrada d’adult, i 1,5€ l’entrada reduïda (nens i estudiants). Adjunto la pàgina web.

Visitada la catedral i havent pujat els 328 graons de la seva torre, ens espera al mateix lloc, un Free Tour. Hem contractat amb l’empresa Civitatis un Free Tour per Frankfurt i el punt de trobada és la Catedral. A l’hora indicada, ens reunirem junt a la Catedral de Sant Bartomeu, que en el segle XVIII va rebre el títol d’”església imperial” per ser escenari de la coronació dels emperadors germànics. Allí es començarà la visita guiada pels llocs més emblemàtics de Frankfurt, capital financera de la Unió Europea.

Catedral de Frankfurt

Davant de l’Ajuntament de Frankfurt el guia del Free Tour ens explicarà com ha evolucionat la ciutat i , per suposat, quins fóren els seus orígens. Per això, passejarem pel casc antic, en el que ens cridarà especialment l’atenció les seves casetes de colors pastel amb entramats de fusta. A continuació, ens dirigirem cap a l’Església de Sant Pau, escollida com a seu del Parlament de Frankfurt a mitjans del segle XIX per la seva forma ovalada. Seguirem el free tour en el districte financer de la ciutat, on ens toparem amb impressionants gratacels. Allí es troba el Banc Central Europeu, seu financera de la Unió Europea, en l’entrada del qual podrem veure el símbol gegant de l’euro. Després de dues hores, finalitzarem el tour per Frankfurt en el Eisener Steg, un pont a la riba del riu Main famós per les seves vistes panoràmiques del skyline de la gran metròpolis.

Símbol de l’euro davant del Banc Central Europeu a Frankfurt

El free tour es fa cada dia a les 10:30h, 14:00h i 16:00h. Nosaltres varem fer el de les 14:00 hores. Adjuntem l’enllaç.

Acabarem de recórrer el cor del casc històric, passant per davant del Museu d’Art Modern, ubicat al carrer Domstrasse, a 120 metres al nord de la catedral. Aquest museu constitueix un dels principals atractius de la ciutat de Frankfurt i el seu disseny és obra de l’arquitecte vienès Hans Hollein. Inaugurat en l’any 1991 posseeix entre les seves parets una de les col·leccions destacades d’art contemporani d’Europa. El punt central de la col·lecció està en el Pop Art, Art-Objecte i instal·lacions. El museu completa constantment la seva presentació de l’art americà i europeu des de 1960 fins a les obres internacionals actuals i ofereix també espai a joves artistes i noves expressions de l’art. Quaranta sales son les que es recórren en aquest museu, i això sembla ser un viatge de descobriment als paisatges i connexions que obren noves i sorprenents perspectives. L’incidència de la llum fa destacar els objectes de forma òptima.

Exterior impressionant del Museu

El Museu d’Art Modern també procura, amb la seva barreja d’obres valuosíssimes i novetats sorprenents, establir una relació amb lo més actual i genera que els visitants que arribin surtin satisfets de lo què poden apreciar. Aquest museu alberga en el seu interior una increïble col·lecció d’art de la postguerra, amb obres d’artistes especialment americans i alemanys, com per exemple Joseph Beuys, Claes Oldenburg, Andy Warhol i Roy Lichtenstein. El museu conta amb una cafeteria i restaurant i roman obert de dimarts a diumenge de 11:00 a 18:00 hores (els dimecres de 11:00 a 19:00 hores). El preu de l’entrada és de 16€ pels adults i 8€ per l’entrada reduïda. Adjunto la pàgina web.

Façana Nord del Museu

4. Willy-Brandt Platz

Vist el centre del Casc Històric ens dirigirem a la Plaça Willy-Brandt Platz, per observar els edificis més alts i gratacels que marquen l’skyline de la ciutat. La Plaça es troba a 950 metres a l’oest travessant el casc històric (uns 12 o 13 minuts de suau passejada). Arribem a la plaça i ens adonem de la importància de que Frankfurt sigui la Seu del Banc Central Europeu, doncs en aquesta plaça hi ha l’euro-escultura, amb el símbol de l’euro envoltat de les estrelles que representen els estats membres.

L’euro-escultura de la Plaça Willy-Brandt Platz

Continuem amb la passejada fins al gratacels Commerzbank Tower, passant per els jardins de Gallusanlage.

Escultura de Goethe en els jardins
Contrast i diàleg entre els gratacels, els jardins i les escultures que ens anem trobant

A l’alçada de l’avinguda Taunustor (a uns 250 metres de la Plaça anterior), trencarem per l’avinguda i anirem a buscar l’edifici singular del Commerzbank Tower.

Passem per Grosse Gallusstrasse

I ara arribem als peus de la torre Commerzbank Tower. Es tracta d’un imponent i singular gratacels edificat entre 1994 i 1996. Té 9 jardins a diferents alçades dins de les instal·lacions. Fou dissenyada per Foster and Partners i construïda per la constructora Hochtief. Fou l’edifici més alt d’Europa, superant a la propera Messeturm. En el 2003, el Triumph-Palace de Moscou li va arrabassar-li el títol.

Commerzbank Tower
Commerzbank Tower

5. Casa-Museu de Goethe

I anem a trobar-nos amb el Frankfurter Goethe-Haus, la Casa-Museu de Goethe, la qual visitarem, ubicada a 350 metres de l’edifici Commerzbank Tower. És el lloc de naixement i on visqué Johan Wolfgang von Goethe, un dels grans de la història de la literatura i autor d’obres tant cèlebres com “Faust” i “Les desventures del jove Werther”. Malgrat de quedar destruïda durant els bombardejos de la Segona Guerra Mundial, es va aconseguir una impecable restauració i la recuperació de nombrosos objectes originals, retrats de la família, pintures i l’escriptori on Goethe va crear algun dels seus grans èxits. Durant la visita a aquesta casa burgesa de tres pisos veuràs les diferents habitacions de la família i espais comuns com la cuina, el menjador i la biblioteca.

Entrada per accedir a la Casa Goethe

L’horari de visita de la Casa-Museu és de 10:00 a 18:00 hores (i els dijous de 10:00 a 21:00 hores). Els preus son de 10€ pels adults, 6€ pels estudiants i 3€ l’entrada reduïda. Adjunto la pàgina web.

Casa Goethe, al costat de l’edifici que fa d’accés a la casa

Amb la mateixa entrada que hem pagat per la Casa Goethe, tens també accés al Museu Romàntic Alemany, ubicat al costat de la casa Goethe. Aquest museu es va inaugurar en el 2021 i sota el meu entendre, lo millor que té és una façana suggerent arquitectònicament parlant.

Façana del Museu Romàntic, al costat de la Casa Goethe

Els seus horaris de visita son de 10:00 a 18:00 hores (els dijous de 10:00 a 21:00 hores). Adjunto la pàgina web.

I continuant uns 500 metres cap al nord (uns 8 minuts passejant), anem a espetegar a la plaça de la Borsa de Frankfurt, amb l’edifici de la Borsa i les escultures de l’ós i el brau. L’edifici de la Borsa de Frankfurt impressiona per la seva façana d’estil neoclàssic i perquè a l’interior es mouen mils de milions d’euros cada any, al ser un dels mercats bursàtils més importants del món. Per entrar a l’interior d’aquest edifici de 1843 hauràs de fer una reserva en l’Oficina de Turisme i assistir en algun dels tours gratuïts que es realitzen pels matins, de dilluns a divendres. Adjunto la seva web.

Façana neoclàssica de l’edifici de la Borsa

A pocs metres d’aquest edifici es troben les fotogèniques escultures de l’Ós i el Brau, que simbolitzen les baixades i les alces de la borsa, respectivament, i que recorden al Brau de Wall Street de Nova York.

Escultures de l’Ós i el Brau a la plaça de la Borsa
Escultures de l’Ós i el Brau a la plaça de la Borsa

I al costat mateix de l’edifici de la Borsa ens trobem amb l’Schillermarkt, un mercat de menjar del carrer que el posen als divendres de 9:00 a 18:30 al carrer Schillerstrasse i també té un fotimer d’opcions gastronòmiques per a tots els gustos. A l’hora de dinar es nota perquè hi ha molt executiu vestit menjant salsitxes en els posts del mercat.

Mercat de Schillermarkt al carrer Schillerstrasse

6. Hauptwache i Avinguda Zeil

I en uns 200 metres cap al sud, arribem a la plaça de Hauptwache. El què més impressiona d’aquest lloc son les dimensions de la mateixa plaça. És un gran espai obert on hi ha dos edificis històrics (una església i una cafeteria) aïllats, on s’obre una gran avinguda (Avinguda Zeil) i on de fons, o més aviat de prop, es veuen les torres dels gratacels del barri financer de la ciutat.

Plaça Hauptwache

Com hem dit, hi ha una església, la Katharinen Kirche, l’Església de Santa Catalina. Es tracta d’una església evangèlica de la ciutat de Frankfurt. Porta el seu nom en honor a Santa Catalina, una màrtir cristiana que a vegades és representada amb una roda. Aquesta església fou construïda en l’any 1681, va sofrir els bombardejos de la Segona Guerra Mundial i posteriorment fou reconstruïda per l’any 1954. Adjunto la seva pàgina web.

Katharinen Kirche
Contrast i diàleg entre l’església i els gratacels

Al costat i tal com hem dit, aïllat també, apareix l’edifici Hauptwache, un edifici barroc construït en el 1730 que fou un quarter de la policia municipal. També en el passat fou una estació de vigilància i inclús una presó, i en l’actualitat és un Cafè, que hi és des de 1904. Fou dels pocs edificis de la ciutat que no es varen destruïr en la Segona Guerra Mundial.

Cafè Hauptwache

L’horari d’obertura del cafè és de 10:00 a 23:00 hores ( divendres i dissabte tanca a les 24:00 hores). Adjunto la seva pàgina web.

I en aquesta plaça comença l’avinguda Zeil, el principal carrer comercial de Frankfurt. El carrer està ple de botigues de marques nacionals i internacionals, començant en el mític Cafè Hauptwache. Nosaltres vàrem recórrer aquesta moderna avinguda parant en alguns dels seus centres comercials com la Zeil Gallerie, que té un mirador en la terrassa de l’últim pis amb vistes de la plaça Hauptwache i de l’skyline de Frankfurt, i el Centre Comercial My Zeil que sorprèn per la seva façana de miralls.

Avinguda Zeil des d’un dels seus centres comercials

De seguida ens trobem amb la Zeil Gallerie, on hi entrem, amb l’intenció d’anar a mirar les vistes panoràmiques des de la terrassa superior. Es tracta d’un modern centre comercial, exclusiu, amb productes d’alimentació i roba i accessoris de marca. Bé, a nosaltres només ens interessa per anar a la terrassa a observar les vistes panoràmiques, una de les millors i més icòniques de la ciutat de Frankfurt. El seu horari d’obertura és de 9:30 a 20:00h (diumenges tancat). Adjunto la pàgina web.

Zeil gallerie, a l’Avinguda Zeil
Interior de la Zeil Gallerie, pujant a la terrassa superior
Les vistes des de la Zeil Gallerie, amb la plaça Hauptwache i el barri financer a tocar
Vistes des de la Zeil Gallerie
Vistes des de la Zeil Gallerie

Sortim de la Zeil Gallerie, i arribem a un nou centre comercial, el My Zeil, el qual ens ofereix una espectacular arquitectura “futurista” de vidre, que simula en la façana un forat negre que dóna pas a la llum natural. També crida l’atenció per la seva moderna façana decorada amb miralls. El centre comercial és extens, amb una arquitectura única i moderna, que ofereix botigues de grans marques i restaurants. L’horari d’obertura del centre comercial és de dilluns a dijous de 10:00 a 20:00 hores i de divendres a dissabte de 10:00 a 21:00 hores. Adjunto la seva pàgina web.

Espectacular façana del Centre Comercial My Zeil
Els interiors no queden enrere. S’observa l’entrada de la llum natural
Arquitectura interior al Centre Comercial My Zeil

I empapats de grans perspectives i arquitectura moderna continuem el nostre passeig per l’Avinguda Zeil i a uns 500 metres (7 minuts a peu) arribem a la plaça de Konstablerwache. Es tracta d’una plaça on hi posen un mercat. En el mercat també hi trobaràs posts per comprar menjar però també plats cuinats per a menjar en el moment. És un mercat de productes frescos, verdures i fruites.

Mercat de Konstablerwache, Frankfurt

7. Passeig en vaixell pel Main

I ha arribat el moment de caminar cap al riu Maine, i anar a buscar la nostra barca per a fer-hi un passeig de 1 hora al llarg del riu. Tenim contractat amb l’empresa Civitatis, un creuer i un relaxant passeig per la riba del Main. El punt de trobada és a Mainkai. La riba del riu es troba a uns 550 metres del punt on estem de l’Avinguda Zeil (uns 8 minuts de passeig). El preu del creuer d’1 hora és de 14€ per persona.

Passeig en barca pel riu Main

Amb el creuer observarem des d’una perspectiva diferent el centre històric i la zona financera. El pots reservar des d’aquesta pàgina (creuer que dura 1 hora).

Grans vistes des del creuer pel Main

Sortim des de l’embarcador en el centre de Frankfurt, i iniciarem un recorregut pel riu Main, el riu que creua Frankfurt. Frankfurt és el centre financer d’Europa i és una ciutat famosa per el seu skyline, la riba dels museus (Museumsufer) i l’església de Sant Pau (Paulskirche), un temple desacralitzat que alberga exposicions i esdeveniments. Durant la hora que dura el creuer, podreu aprendre sobre els principals punts d’interès i la història de Frankfurt escoltant comentaris gravats en anglès. El passeig en barca per Frankfurt ens permetrà gaudir de les millors vistes de la ciutat mentres naveguem sota els seus ponts. Admirarem els bells edificis medievals de Römer, el barri medieval junt al riu Main que fou reconstruït després de sofrir un bombardeig en la II Guerra Mundial, i contemplarem l’espectacular skyline dels gratacels del districte financer. El creuer per el riu Main acaba retornant al punt d’inici.

Passeig en barca pel riu Main

8. Barri de Sachsenhausen

Realitzat el creuer, només ens queda arribar-nos al barri de Sachsenhausen. Deixarem per l’endemà al matí el passeig de la riba del riu Main i l’exploració de la riba dels Museus (Museumsufer), així com el pas pels diferents ponts amb vistes que creuen el riu. Ara el què ens interessa més és poder arribar al barri de Sachsenhausen per poder-lo descobrir i sopar-hi després.

Per arribar primer al barri, per la riba sud mateix del riu Main, passarem pel costat de l’Església dels Tres Reis (Dreikönigkirche), la qual és una església del 1338, però reconstruïda després de la 2ª Guerra Mundial. És un homenatge als tres reis mags.

Església dels tres reis Mags

Seguim i accedim ja al barri de Sachsenhausen, ubicat a uns 10 minuts a peu del cor del Centre Històric de Frankfurt. La visita al barri de Sachsenhausen és famosa per les tavernes de “Apfelwein”, una típica beguda alcohòlica elaborada a partir de la fermentació de suc de poma i que vindria a ésser algo bastant semblant a la sidra espanyola. Arribem a uns carrerons peatonals empedrats al voltant de Neuer Wall, plens de pintorescos edificis antics, els baixos dels quals son pubs. Està clar que ha de ser la zona amb més ambient nocturn de la ciutat.

Barri de Sachsenhausen

Es tracta del millor barri de Frankfurt per gaudir de l’ambient i del menjar local. Et recomano que t’acostis a la part més antiga per a passejar pels seus carrers empedrats, amb cases d’entramat de fusta, fonts i nombroses tavernes per a provar el Apfelwein, com hem dit, un tipus de sidra que s’ha convertit en la beguda més típica de la ciutat.

Barri de Sachsenhausen

Alguns dels carrers més famosos, on es concentren aquestes tavernes, en les que a més de la sidra pots provar la contundent cuina alemanya, son Rittergasse, Paradiesgasse, Klappergasse, Textorstrasse, l’esmentat Neuer Wall, Brückenstrasse i Schweizer Strasse, que tenen en la Apfelwein Wagner i Zum Gemalten Haus, a dos dels locals més antics. Una altra bona opció per a menjar la típica salsitxa de Frankfurt (Frankfurten Würstchen) és Best Worscht in Town o Worscht Company.

Barri de Sachsenhausen de nit
Barri de Sachsenhausen de nit

I passejant pels carrers esmentats del Barri de Sachsenhausen, entrarem a algun lloc a sopar i així s’acabarà la ruta d’avui, restant, però, la tornada fins al nostre Hostel. També s’ha de dir, que una bona forma de conèixer la història d’aquest barri de Sachsenhausen i les seves curiositats és reservar aquest free tour pel barri, amb un guia en espanyol. El Free tour té una durada de 2 hores, el seu punt d’inici és la plaça Römerberg (casc antic de la ciutat), i s’inicia sobre les 18:00 hores de la tarda. Creiem que és un bon pla també.

I només ens queda retornar cap a la zona de l’estació central Hauptbahnhof per anar a buscar el nostre Hostel. Passarem per les ribes del riu Main, sense perdre’ns les imatges nocturnes de l’skyline de la ciutat…

Frankfurt de nit des de les ribes del riu Main

També farem passar el nostre passeig pel centre del casc històric, per la plaça Römerberg de nit, i així poder gaudir dels monuments que hem gaudit de dia, doncs fer-ho també de nit…

Plaça Römerberg
Plaça Römerberg

I el passeig de tornada continua per la zona dels gratacels com el Commerzbank Tower…

Commerzbank Tower de nit

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge de les atraccions i monuments principals que hem vist en el dia d’avui i el recorregut que hem estat fent durant tot el dia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *