Categories
FRANKFURT AM MAIN

Dia 2: Ribes i ponts del Main + Museumsufer (Riba dels Museus) + Cementiri Jueu + Main Tower + Alte Oper + Eschenheimer Turm + Palmengarten + Atracció Opcional

I al segon dia del cap de setmana el començarem a un dels llocs amb més visuals i més significats, en les ribes i ponts del riu Main al seu pas pel centre de Frankfurt. Descobrirem el pont de ferro Eiserner Steg, l’Alte Brücke, i la riba dels museus de la ciutat (Museumsufer), que es tracta d’una de les zones culturals més importants d’Europa. Contemplarem els millors museus per fora i el nostre recorregut seguirà fins al Cementiri Jueu, el qual visitarem, i ens dirigirem, creuant el cor de la ciutat antiga, a l’observatori de la Main Tower, un gratacels de 200 metres i un dels millors miradors que té la ciutat. Un cop a terra, continuarem la passejada pels jardins que envolten els gratacels de la ciutat i anirem a parar a la plaça de l’Òpera, on observarem l’Alte Oper (antiga òpera). Continuarem passejant fins a la Eschenheimer Turm, una antiga torre medieval del segle XV ubicada en un gran contrast amb els edificis de vidre. Finalment, agafarem el metro i ens dirigirem a Palmengarten, el famós jardí de palmeres de 1870 i un dels llocs on pots desconnectar de tot. En funció de l’hora que sigui i de les ganes que es tinguin, proposarem una sèrie d’atraccions i monuments per ampliar la visita en el dia d’avui. Només ens quedarà entornar-nos a l’Hostel i agafar les maletes cap a la Hauptbahnhof.
Índex:
1. Ribes i ponts del Main
2. Riba dels Museus (Museumsufer)
3. Cementiri Jueu
4. Main Tower
5. Alte Oper i Eschenheimer Turm
6. Palmengarten
7. Atracció Opcional i/o tornada

1. Ribes i ponts del Main

El primer que farem serà dirigir-nos a la riba del riu Main, per a creuar el pont de ferro anomenat Eiserner Steg. Es tracta d’una passejada d’uns 20 minuts. Nosaltres vam baixar directament a la riba del Main i vàrem creuar el riu per el Pont de Holbeinsteg. Les vistes dels gratacels i de la ciutat ja són espatarrants des d’aquí…

Pont de Holbeinsteg
Pont de Holbeinsteg
Pont de Holbeinsteg

Avancem i creuem el proper pont, aquest de pedra, l’Untermainbrücke.

Untermainbrücke

I finalment arribem al nostre objectiu, el pont de ferro de Eiserner Steg. En aquest pont t’aconsellem que contemplis les espectaculars vistes de la ciutat i del seu Skyline, així com juntament al seu pont veí, l’Alte Brücke. Els dos ofereixen magnífiques vistes del riu Main i d’ambdues ribes.

Eiserneg Steg

El pont peatonal de ferro és molt estimat pels seus ciutadans. El pont es va construïr en l’any 1868 en estil neogòtic per comunicar amb el sud de la ciutat, fins que fou destruït per els aliats en el 1945, juntament amb els altres. Uns anys després es va reconstruïr mantenint l’estructura original convertint-se en un dels imprescindibles a visitar a Frankfurt. Des d’ell es tenen unes boniques vistes de la ciutat de Frankfurt. Cap a un costat el centre històric i cap a l’altre els gratacels, purs contrastos.

Eiserneg Steg
Eiserneg Steg

I de pont a pont, ens apropem també a conèixer l’Alte Brücke o Pont Vell, potser no sigui tant evocador com l’anterior, però les vistes que des d’ell es tenen sens dubte valen la pena.

L’Alte Brücke en primer terme

2. Riba dels Museus (Museumsufer)

A part d’aturar-nos a tots els ponts que hi ha, també passegem per les ribes del riu Main. En ambdues ribes del riu Main es troba la coneguda Riba dels Museus (Museumsufer), una de les zones culturals més importants d’Europa, i on es concentren la majoria de museus a visitar de Frankfurt.

Riba dels Museus (Museumsurfer)

La riba dels museus està situada en les dues riberes del riu Main i destaca per ser una de les zones amb major concentració de museus de tot Europa, molts d’ells de gran prestigi internacional.

Riba dels Museus (Museumsufer)
Riba dels Museus (Museumsufer)

Entre els museus més imprescindibles, nosaltres n’escollirem a tres. Tot i que com hem dit, només els vàrem veure per fora i no els vam visitar. El primer és el Museu Städel, un museu dividit en varies plantes que disposa d’una de les col·leccions més importants del món amb obres que van del segle XV fins a l’actualitat. Hi trobarem quadres de Cézanne, Munch, Renoir, Degás, Monet, Andy Warhol, Velázquez, Murillo, etc… Així que com veieu la seva col·lecció és molt variada.

Museu Städel

L’horari d’obertura del museu és de 10:00 a 18:00 hores (dilluns tancat i dijous de 10:00 a 21:00h). Els preus son de 16€ l’entrada regular i 14€ l’entrada reduïda. Adjunto la pàgina web.

El segon museu és el Museu Liebieghaus, una col·lecció d’escultures d’Egipte, Grècia i Roma. Es tracta d’un museu municipal d’escultura, amb una col·lecció de 5.000 peces que abarca des de l’Antic Egipte fins al neoclassicisme.

Museu Liebieghaus

L’horari d’obertura del museu és de divendres a diumenge de 10:00 a 18:00h, de dimarts a dimecres de 12:00 a 18:00 hores i els dijous de 10:00 a 21:00 hores. El preu de l’entrada general és de 12€ pels adults i 10€ l’entrada reduïda. Adjunto la seva pàgina web.

I finalment, el tercer que us recomano, és el Museu Giersch, que és una galeria d’art amb exposicions temporals. El museu actualment és tancat per renovacions.

Museu Giersch

L’horari de visites al museu (quan aquest estigui en funcionament) serà de 10:00 a 18:00 hores (dilluns tancat i dijous de 10:00 a 20:00 hores). El preu de l’entrada és de 7€ pels adults i 5€ per l’entrada reduïda. Adjunto la seva pàgina web.

Hem de destacar que els tres museus es troben un al costat de l’altre, a la riba sud del Main, entre els ponts de Friedensbrücke i Holbeinsteg. Una de les coses que més ens va sorprendre d’aquesta zona a Frankfurt és la disponibilitat en ambdues ribes, de trobar-nos un sender per a passejar o fer esport i una zona de gespa ideal per a prendre el sol o fer un petit pícnic amb unes increïbles vistes del skyline de la ciutat. Moltes ciutats europees ho voldrien això.
Ribes del riu Main, a Frankfurt
Ribes del riu Main, a Frankfurt

3. Cementiri Jueu

Un cop haver-nos relaxat entre tants espais oberts i diàfans pel costat del riu Main, travessem i entrem al cas històric de Frankfurt, per anar a visitar una de les coses que potser ens fa més respecte, el Cementiri Jueu de la ciutat. Es troba a uns 10 minuts a peu de la riba dels museus (Museumsufer). Es tracta d’una de les coses a fer a Frankfurt més commovedores i imprescindibles. En el Cementiri Jueu recordarem a les víctimes de l’Holocaust. El cementiri està envoltat per un mur amb més de 11.000 plaques que tenen inscrites, en cada una d’elles, el nom dels ciutadans jueus de Frankfurt morts en els camps de concentració. A l’interior dels murs es troba un cementiri jueu ple de làpides desordenades, algunes d’elles molt antigues, que pots observar des d’una porta amb reixes o veure-les de prop si demanes les claus al Museu jueu, situat a pocs metres.

Cementiri Jueu de Frankfurt
Cementiri Jueu de Frankfurt

4. Main Tower

Vist el cementiri, continuem la nostra ruta, dirigint-nos a la zona financera de la ciutat, concretament al gratacels Main Tower, on pujarem al seu mirador i plataforma d’observació. El recorregut que fem per arribar-hi és pel mig del casc històric, tornant a passar per la Catedral i la plaça Römerberg. Hi ha uns 20 minuts de passejada. Els últims metres els fem pel jardí de Taunusanlage, envoltats de zones verdes i gratacels. Les imatges son espectaculars des de baix. Imagineu-vos des de dalt…

Des dels jardins Taunusanlage
La Main Tower des de sota
Gratacels de la zona financera de la ciutat
Gratacels de la zona financera de la ciutat

Entre els nombrosos gratacels que esquitxen la ciutat i que li han valgut el sobrenom de “Mainhattan”, sobresurt la Main Tower de 200 metres d’alçada i un dels millors miradors que veure a Frankfurt. Finalitzada en el 1999, aquesta construcció està formada per dos edificis: un és de forma circular i l’altre cúbic, connectats entre sí, i que alberguen en els seus 56 pisos a vàries seus de bancs i estudis de televisió.

Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower
Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower

La Main Tower forma part del districte financer que a més d’ésser la zona de negocis, concentra els gratacels més alts de la ciutat com l’Europaturm (337 metres), el Commerzbank Tower (259 metres) i la Westendtower (208 metres), entre d’altres. El millor moment per a pujar a la Main Tower és al capvespre per veure una impressionant posta de sol des de la seva fantàstica terrassa o sopar en el seu restaurant giratori.

Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower
Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower

L’horari d’accés al mirador és de 10:00 a 21:00 hores (divendres i dissabtes de 10:00 a 23:00 hores). A l’hivern, quan hi varem anar nosaltres, tanquen un parell d’hores abans. El preu per accedir al mirador és de 9€ per l’entrada general. Adjunto la pàgina web.

Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower
Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower, amb el Commerzbank en primer pla
Les torres bessones del Deustche Bank
L’edifici de la Borsa de Frankfurt
Vistes de Frankfurt des de l’observatori de la Main Tower

Ens va passar el temps súper ràpid i això que vàrem tirar fotos i més fotos. No ens haguéssim mogut mai del mirador, però era l’hora de continuar amb la nostra ruta per la ciutat. Un cop a baix, continuàvem tirant fotos a la Main Tower.

La Main Tower
La Main Tower

5. Alte Oper i Eschenheimer Turm

La nostra propera parada és a la plaça de l’Òpera, la Opernplatz. L’edifici que hi ha allí és l’Antiga Òpera de la ciutat, anomenada Alte Oper. Es troba a uns 500 metres al nord de la Main Tower (uns 7 minuts a peu).

Alte Oper

Recorrent l’Avinguda Neue Mainzer, que envolta tot el centre històric, arribes a la Plaça de l’Òpera presidida per l’imponent edifici de l’Antiga Òpera (Alte Oper). Pràcticament destruïda per complet durant els bombardejos de 1944, aquest edifici d’estil clàssic va reobrir en el 1981 com a sala de concerts i es permeten fer visites guiades pel seu interior (de durada uns 90 minuts i en alemany) reservant-ho des d’aquesta pàgina.

Alte Oper
Alte Oper

Ens vam conformar vorejant-la per fora i observant tot tipus de detalls. També és espectacular veure el contrast entre l’antiga òpera i els gratacels de la ciutat financera.

Gratacels de Frankfurt des de les immediacions properes de la Plaça de l’Òpera
Gratacels de Frankfurt

Ens dirigim a la propera atracció seguint l’avinguda Neue Mainzer uns 500 metres a l’est, i creuant també uns bonics jardins (jardins de Bockenheim), i arribem a l’emplaçament de la torre Eschenheimer Turm. Es tracta d’una antiga torre medieval del segle XV i un altre dels llocs més bonics a veure a Frankfurt. Aquesta antiga construcció, que contrasta amb els moderns i alts gratacels ubicats al seu voltant, formava part de l’entramat de muralles i torres que envoltaven la ciutat per a protegir-se dels atacs dels enemics durant l’època medieval. Encara que la majoria de fortaleses fóren destruïdes durant diferents etapes i guerres, la Eschenheimen Turm, de 47 metres d’alçada, s’ha conservat quasi intacta. Adjunto la seva pàgina web.

Contrast a l’Eschenheimer Turm
Contrast a l’Eschenheimer Turm
Contrast a l’Eschenheimer Turm

6. Palmengarten

I arribats aquí, és l’hora d’agafar el primer transport urbà públic de la ciutat de Frankfurt. La nostra intenció és visitar el Palmergarten, que és un ampli jardí botànic del segle XIX amb hivernacles plens de palmeres i orquídies, ubicat al barri de Westend Süd.

Agafarem l’autobús públic, concretament la línia M36 que agafarem a la parada de “Eschenheimer Tor” i tindrà un trajecte de 17 minuts i 13 parades, baixant a la parada de “Palmengartenstrasse”.

El Jardí de Palmeres és un parc perfecte per a desconnectar del tràfec de la ciutat passejant pels seus senders, espais verds i un gran estany amb una gruta. Aquest parc que va obrir les seves portes en el 1870, té una extensió de 22 hectàrees en el que pots veure plantes de diferents racons del món com Àsia, la Patagònia o Nova Zelanda.

Palmengarten
Palmengarten

Entre els seus llocs més destacats hi ha el jardí de roses, el jardí de roques, els jardins de bambú, el tropicarium i sobre tot el Palmenhaus, en el que sembla que et trobis enmig d’una selva tropical.

L’horari d’obertura del jardí és de 9:00 a 19:00 hores. El preu per accedir-hi és de 7€ els adults i 3€ per l’entrada reduïda. Adjunto la seva pàgina web.

Per tornar cap a l’Hostel, agafarem la línia U4 de metro des de la parada de “Bockenheimer Warte”. El trajecte serà de 3 minuts i realitzarem només dues parades, baixant a la parada “Frankfurt Hauptbahnhof”.

7. Atracció Opcional i/o tornada

Amb el Palmengarten hem arribat al final de la planificació del dia, ja que hem de contar que segurament tindrem el vol de tornada a sobre i haurem d’anar a buscar les maletes i cap a l’aeroport. Per si de cas, però, us indicarem varies atraccions i monuments opcionals, que poden anar bé per si tens el vol més tard, o disposes de més temps per passar a Frankfurt. Us anunciarem 10 atraccions més per a fer a Frankfurt, totes elles ubicades fora del casc històric:

Bethmann Park

En el barri de Nordend Ost ens trobem amb el Bethmann Park, un altre parc a visitar que té un preciós jardí xinès amb varies pagodes, un temple, un pont de jade i varis petits estancs. Des del nostre allotjament s’hi arriba en metro, agafant la línia U4 des de la “Hauptbahnhof”, fent un trajecte de 6 minuts (4 parades) i baixar a “Merianplatz”, on ens quedarà encara uns 300 metres per caminar. L’horari d’obertura del parc és de 7:00 a 21:00 hores (els dissabtes i diumenges de 10:00 a 21:00 hores). L’entrada és gratuïta.

Bethmann Park

Hammering Man

Es tracta d’una escultura en forma d’home que aguanta un martell. Per arribar-hi agafarem el metro a Hauptbahnhof amb la línia U4 i a la parada de Bockenheimen Warte farem transbord a la línia U6 o U7 que ens durà fins a la parada Frankfurt Kirchplatz. A part de Frankfurt, aquesta mateixa escultura està també en altres ciutats del món.

Hammering Man

Grünneburg Park

És el Central Park de Frankfurt. Està junt a la Universitat de Frankfurt. Per arribar-hi es pot fer amb el metro i concretament amb la línia U4. És una gran extensió de verd ideal per fer-hi un passeig. És un parc que està en els terrenys de l’antic castell de la família Rothschild, amb jardins botànics, teatre a l’aire lliure i jardí coreà.

Grünneburg Park

IG Farben Haus

És un edifici que forma part del Campus de la Universitat. S’hi arriba amb l’autobús públic, concretament amb la línia 64. La seva història, però, és un xic fosca. Aquest edifici fou en el passat seu d’una gran empresa de productes químics que, entre altres coses, fabricava el famós “Zyklon-B”, el gas amb base de cianur que s’utilitzava en els camps de concentració nazis. Una curiositat d’aquest edifici son els ascensors “paternoster”, sense parades, ni portes, per pujar i baixar només hauràs de… saltar! Ja saps, s’han acabat les llargues esperes davant de la porta de l’ascensor. Els horaris d’obertura de l’edifici son de 8:00 a 17:00 hores.

IG Farben Haus

Experiminta

És el Museu de la Ciència de Frankfurt. S’hi arriba amb metro amb la línia U4. És un Centre de Ciències per a totes les edats, amb divertits experiments interactius i descripcions senzilles. L’horari d’obertura del museu és de dilluns a divendres de 9:30 a 14:00h, i els dissabtes i diumenges de 10:30 a 17:30h. El preu de l’entrada és de 13€ pels adults i 8,5€ pels estudiants i els nens. Adjunto la pàgina web.

Experiminta

Naturmuseum Senckenberg

És el Museu d’Història Natural, el major Museu d’Història Natural d’Alemanya. Conta amb una gran col·lecció de fòssils de dinosaures  i aus dissecades, així com homínids i la resta d’animals d’èpoques antigues. L’edifici que alberga el Museu Senckenberg es va construïr entre 1904 i 1907 i està gestionat per la Societat d’Investigació Natural Senckenberg. S’hi arriba amb metro amb la línia U4. Els horaris d’obertura del museu son de 9:00 a 17:00 hores (els dimecres de 9:00 a 20:00 hores i els dissabtes i diumenges de 9:00 a 18:00 hores). El preu de l’entrada és de 12€ pels adults i 6€ per l’entrada reduïda. Adjunto la pàgina web.

Naturmuseum Senckenberg

Europaturm

L’Europaturm és una torre de telecomunicacions de 337,5 metres d’alçada. També és anomenada “Ginnemer Spaschel”, es troba a Bockenheim, un dels barris de la ciutat. Un altre nom que se li dóna és “Fernsehturm”, per ésser la torre de radiodifusió de Frankfurt. S’hi arriba amb la combinació de la línia 16 del tramvia i la línia M34 de l’autobús urbà.

Europaturm

Bergerstrasse

Carrer que està ple de botiguetes i restaurants amb molt d’encant. Per recórre-la moltes vegades amunt i avall i aprofitar per menjar un dels millors gelats de la ciutat en “Antipodean Gelato”. S’hi arriba amb metro amb la línia U4.

Bergerstrasse

Zoo de Frankfurt

El Zoo de Frankfurt am Main conta amb més de 14 hectàrees dividides en 13 sectors i és un dels més importants de tota Europa. Cadascuna de les àrees alberga gran diversitat d’animals, moltes espècies de les quals estan en perill d’extinció i que son portades des de tots els racons del món. Un dels punts més excel·lents del zoològic és el Grzimek Haus, que crea una foscor artificial perquè els visitants puguin apreciar als animals nocturns en el seu hàbitat. Per arribar-hi el millor mitjà de transport és el tramvia, concretament la línia 14, que creua el casc històric per la meitat. En la temporada d’estiu el zoològic funciona de 9:00 a 19:00 hores cada dia. A l’hivern l’horari és de 9:00 a 17:00 hores. L’entrada val 12€ pels adults (6€ per l’entrada reduïda). Adjunto la pàgina web.

Zoològic de Frankfurt

Justinuskirche (Höchst)

L’Església de Sant Justinià és una església ubicada a Höchst, una zona de Frankfurt a les afores, i destaca per ser una de les més antigues edificacions religioses de la ciutat i inclús de tot Alemanya. Aquesta església data de l’any 830, i la seva capella de l’any 1441, és una església medieval de l’època carolíngia que presenta un ardu treball en pedra i que subsisteix al pas del temps. La millor manera d’arribar-hi des del centre de Frankfurt és amb tren anant a l’Estació Central Hauptbahnhof. L’horari de visites de l’església és de dijous a diumenge de 14:00 a 17:00h. Adjunto pàgina web.

Justinuskirche
Finalment, també us volem anunciar tres de les excursions que es poden fer des de Frankfurt am Main i que realment valen la pena.  Si tens algun dia extra, i per acabar amb la llista de llocs a veure a Frankfurt, et proposo realitzar una excursió a algunes de les meravelles d’Alemanya més properes. Entre els tours més recomanats pels viatgers es troben:

Adjunto el mapa de google maps amb el recorregut peatonal realitzat aquest segon dia d’escapada, i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants (hem obviat les propostes opcionals):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *