Categories
NOVA YORK

4. WORLD TRADE CENTER (OBSERVATORY ONE + MUSEU I MEMORIAL 11-S + OCULUS) + FREE TOUR PER N.Y. + WALL STREET + FERRY A STATEN ISLAND

Se’ns presenta un dia força complet, amb la visita de la zona del Downtown de Manhattan. Avui visitarem la zona 0 del World Trade Center, començant per pujar a un dels miradors més espectaculars de la ciutat, el One World Trade Center Observatory, seguint per visitar el Museu sobre l’11 de Setembre i el seu Memorial a l’antic emplaçament de les torres bessones. Acabarem la zona del World Trade Center per acostar-nos al Oculus de Calatrava, un edifici impressionant. A la tarda, ens desplaçarem a la zona de Wall Street, i començarem fent un Free Tour. Acabarem de visitar la zona pel Battery Park i agafant el ferry gratuït a Staten Island per veure durant el capvespre, les icòniques imatges del skyline de Nova York, concretament del Lower Manhattan.
Índex
1. World Trade Center
2. Free Tour per New York
3. Wall Street
4. Battery Park i ferry a Staten Island

1. World Trade Center

El One World Trade Center (1WTC) és l’edifici principal del nou World Trade Center, complex format per 5 grans gratacels ubicat en el lloc on estava l’antic World Trade Center i les seves torres bessones destruïdes per complet en l’atemptat de l’11 de setembre del 2001.

One World Trade Center, l’edifici

El One World Trade Center (1WTC) és l’edifici més alt de tot Nova York, amb 541 metres d’alçada, éssent actualment el setè edifici més alt del món i el primer de tot l’hemisferi occidental. Aquest edifici, abans anomenat Freedom Tower, rep oficialment el nom de One World Trade Center, el mateix nom que la Torre Nord del World Trade Center original, des del 30 de març de 2009. La seva alçada, 541 metres (1776) és una alçada simbòlica que coincideix amb l’any de la Declaració d’Independència dels Estats Units i si no contem l’agulla l’alçada de l’edifici es queda en 417 metres, que és just l’alçada de la Torre Nord de les Torres Bessones.

L’arquitecte de l’edifici és David Childs, natural de Nova Jersey i soci de l’estudi Skidmore, Owings and Merrill artífexs del Burj Khalifa (Dubái), la Torre Jin Mao (Shanghái) i la Torre Willis de Chicago.

El One World Trade Center és un edifici d’oficines on la part visitable son les tres últimes plantes, de la 100 a la 102, a una alçada de 386,5 metres, éssent el mirador més alt de tota la ciutat.

Si les vistes son úniques l’ascens que es fa per arribar allà dalt és vertiginós gràcies als moderns ascensors Sky Pod que fan el recorregut en menys de 60 segons.

Skyline de Manhattan Downtown, amb el One World Trade Center

En les portes del One World Observatory hi trobarem fins a tres restaurants, el ONE Cafè, el ONE Mix i l’ONE Dine, son diferents varietats de menjar, això sí, a preus bastant prohibitius. Les vistes del One World Observatory com ens podem imaginar son impressionants i al ser un mirador circular podem veure Nova York en 360º.

L’únic problema que veiem en el One World Observatory és que es tracta d’un observatori completament acristallat, així que les fotos sofriràn el reflexe dels cristalls i no podrem sentir ni el vent ni el soroll de la ciutat mentres contemplem les vistes.

One World Observatory

Us deixem aquí algunes de les opcions que teniu per visitar l’observatori que podeu consultar amb detall en la pàgina web del One World Observatory (Observatorio de un mundo | Lo mejor de las atracciones de la ciudad de Nueva York (oneworldobservatory.com)). Definim els tipus d’entrada i els preus:

  • Standard Experience (entrada general): inclou l’accés als miradors en una data i hora seleccionades. Preu: 43$ adults, 37$ nens de 6 a 12 anys, i 41$ pels majors de 65 anys.
  • Combination Experience (sense cues):Standard Experience + Fila preferent en l’accés a seguretat, elevadors i sortida, més la guia de realitat virtual interactiva de la ciutat. Preu: 53$ adults, 47$ nens de 6 a 12 anys, i 51$ pels majors de 65 anys
  • All-Inclusive: Combination Experience + Hora d’arribada flexible i elevador privat + 15$ per a beure o comprar en els bars o botigues. Preu: 63$ adults, 57$ nens de 6 a 12 anys, i 61$ pels majors de 65 anys
  • Mastercard VIP Tour (només per a titulars de Mastercard): Visita guiada al One World Observatory. Preu: 73$ per persona

Els preus son sense taxes, amb aquestes el preu de la Standard Experience puja a 47,26$. Els nens menors de 6 anys no paguen entrada, però s’han de treure també en el procés de compra. En les entrades amb hora i data fixades es demana arribar amb una antelació mínima de 15 minuts. Si s’arriba després de l’hora seleccionada, no hi haurà possibilitat de reembolsament ni d’accedir més tard aquest mateix dia.

One World Observatory

L’entrada al One World Observatory la podem comprar en la seva web oficial, però hi ha un recàrrec de 5$ per el servei. La forma més econòmica de comprar la Standard Experience, que és la més habitual de totes les formes de visitar l’observatori és a través d’alguna de les pàgines d’experiències que hi ha.

Per exemple, l’entrada al One World Observatory sense cues a Civitatis (Entrada al One World Observatory de Nueva York – Civitatis.com) té un preu de 45,10€ i el mateix preu a la plataforma Getyourguide (New York One World Observatory: Skip-the-Line Ticket Options | GetYourGuide), és a dir, 5€ més barat que en la web oficial.

Un cop tinguis l’entrada t’has de presentar directament en els controls de seguretat en la data i hora marcades.

Com sabeu, nosaltres hem comprat la Go City Explorer Pass, la qual inclou l’entrada al One World Observatory.

També la podem comprar allí mateix, però és possible que no n’hi hagin per quan les volguem.

One World Observatory

El One World Observatory obre habitualment a les 9:00h fins a les 21:00h, encara que hi ha alguns dies que tanca una hora abans. Està ubicat a uns 6 kilòmetres de Times Square, zona en la que recomanem tenir l’hotel, així que lo més habitual és arribar-hi amb transport públic al lloc o en Taxi/Uber.

Les estacions més properes al Museu i el Memorial de l’11-S son Chambers Street, Fulton Street, Park Place, i World Trade Center, i els autobusos que arriben a la zona son de les línies M5, M20 i M22.

En metro des de Times Square hi ha uns 20 minuts fins el Museu com el Memorial de l’11-S, amb la línia vermella (2) des de l’estació “Times Sq – 42 St” fins a “Park Place”. En Uber el recorregut és d’uns 15 minuts amb un cost de 22$.

One World Trade Center

Si només poguéssim pujar a un mirador de Nova York, probablement seria un dels últims que escolliríem. Malgrat de ser el més alt, el fet d’estar completament tancat i la seva ubicació, fan que sigui una opció menys apetitosa que altres miradors. No obstant, pujar al One World Observatory és una experiència TOP i és bastant fàcil de combinar amb la visita al Museu de l’11-S, el Oculus, Wall Street i inclús l’Estàtua de la Llibertat.

Finalitzada la visita al One World Observatory, continuarem la nostra ruta i ens n’anirem a buscar dos dels grans imprescindibles de qualsevol viatge a Nova York, el 11/9 Memorial, i el Museu de l’11-S, ubicats un al costat de l’altre.

En el lloc on fa 20 anys s’ubicaven les Torres Bessones, s’ha construït un gran espai que homenatja a les més de 3.000 persones que hi varen perdre la vida en aquell fatídic dia que ha marcat un abans i un després en la història de la humanitat.

Memorial i Museu de l’11-S

Memorial de l’11-S

El 11/9 Memorial, nom oficial de l’espai d’homenatge a les víctimes, és un gran espai obert en el que hi trobarem 2 grans forats just en el lloc on estaven els fonaments de les Torres Bessones que varen caure després de l’impacte dels avions.

Aquests 2 grans forats son en realitat enormes fonts en les que hi cau una cascada artificial de més de 30 metres d’alçada que cobreixen els panells laterals de bronze on estan gravats tots els noms de les persones que hi varen perdre la vida.

L’entrada al Memorial de l’11-S és sempre gratuïta i està obert tots els dies des de les 7:30h a les 21:00h exceptuant el dia 11 de Setembre on es realitzen per el matí varis homenatges i el seu horari és de les 15:00h fins a la mitjanit.

Memorial de l’11S

Museu de l’11-S

Just al costat del 9/11 Memorial hi trobem l’entrada del Museu de l’11-S, espai creat per a recordar a les víctimes i en el que hi trobarem més de 10.000 objectes relacionats amb l’atemptat que ha marcat un abans i un després en la història. Entre els objectes i obres més cridaneres del Museu de l’11S hi trobem:

  • Varis vehicles de policia i bombers trets de les escombraries després de ser els primers en arribar al lloc després dels impactes dels avions.
  • Gravacions de les càmares de seguretat dels aeroports on es poden veure els terroristes.
  • Testimonis d’alguns supervivents
  • El vestit del soldat que va matar a Osama Bin Laden
  • 2 documentals (Facing Crisis i Rebirth at Ground Zero), amb entrevistes inèdites a dirigents inclòs a George Bush, president en el moment dels atacs.
Museu de l’11-S

Estem davant d’un lloc molt emotiu i que s’ha de visitar sí o sí en qualsevol viatge a Nova York per no oblidar el què l’home és capaç de fer.

L’horari del Museu és bastant ampli, però s’ha reduït molt després de la pandèmia: de dimecres a dilluns de les 9h a les 17:30h, amb l’última entrada a les 15:30h. Important: la venda d’entrades i l’últim accés està permès fins a 2 hores abans del tancament.

Totes les targetes turístiques de Nova York inclouen l’entrada al Museu. L’entrada general del Museu de l’11S és de 26$ pels adults, 15$ pels nens de 7 a 12 anys, i 20$ pels joves de 13 a 17 anys, sèniors (+65) i estudiants. En aquests preus se’ls hi ha de sumar les taxes de gestió si es compren en la web oficial.

Museu de l’11S

Recomanem comprar les entrades online per evitar les possibles cues en les taquilles (en època Covid només es pot fer d’aquesta forma), éssent les opcions que tenim:

L’entrada al Museu de l’11S era gratuïta tots els dimarts de 17h a 19h. En època Covid ha canviat ja que el museu tanca els dimarts i ha passat a ser aquesta entrada gratuïta els dilluns de 15:30 a 17:00h. El problema és que les entrades son limitades i s’han de treure amb antelació.

Museu de l’11S

Per aconseguir les entrades gratuïtes al Museu de l’11S la única opció que tenim és:

El mateix dilluns aproximadament a les 14h, és a dir una hora abans de que es permeti l’accés gratuït, també reparteixen en taquilles algunes entrades gratuïtes.

Museu de l’11S

Tant el Museu com el Memorial de l’11S estan ubicats en la zona denominada World Trade Center al Sud de Manhattan. Aquesta zona està ubicada a uns 6 kilòmetres de Times Square, tal com hem dit abans per el One World Observatory. Nosaltres vindrem des d’aquest últim per visitar el Memorial i el Museu.

Un cop vistos, la nostra intenció és visitar l’edifici Oculus de Calatrava, el qual és el nou transportation hub del World Trade Center i una obra d’enginyeria única de l’arquitecte espanyol Santiago Calatrava. Aquesta també és una de les visites imprescindibles. És un espectacular edifici que té com a significat el colom de la pau, començant a volar des del palmell de la mà d’un nen.

La denominació de Oculus és deguda a que el propi Calatrava va dir que s’inspirava en un ull amb les seves llargues pestanyes per el disseny d’aquest edifici tant avantguardista.

L’Oculus de Calatrava

L’imponent edifici, que té la funció de centre de transport, ens delecta amb una estructura arquejada, el·líptica, que s’eleva a una alçada prop de 25 metres, en la que destaca els seus elements estructurals d’hacer en forma d’ales esteses. L’Oculus de Calatrava és un edifici amb bastanta polèmica des dels seus inicis ja que l’obra va costar 4.500 milions de dòlars, més del doble del pressupost inicial i les obres es varen endarrerir fins a 7 anys respecte al planning inicial previst.

L’Oculus de Calatrava és la central de transports del World Trade Center de Nova York que substitueix a l’antic World Trade Center Station que fou destruït durant els atemptats de l’11 de setembre del 2001.

Estem davant una de les estacions més importants i transitades de tot Manhattan ja que aquí arriben fins a 11 línies de metro i també podem agafar el PATH que connecta Nova Jersey i Nova York.

Oculus

L’Oculus és l’estació de tren més cara del món i el tercer centre de transport més gran de Nova York, després de Grand Central i Penn Station, ubicats en el Midtown Manhattan.

L’edifici, tribut a les víctimes i en color blanc en homenatge a la pau fou inaugurat en el 2016 i actualment passen per ell més de 250.000 persones cada dia.

Dins de l’Oculus hi trobarem el centre comercial Westfield World Trade Center Mall, que és actualment el centre comercial més gran de tot Manhattan amb 6 pisos i 116 botigues en l’actualitat. Inaugurat en el 2016 hi trobem les principals botigues habituals en aquest tipus de centres (Apple, Lacoste, Samsonite, Victoria’s Secret, Banana Republic, H&M, Hugo Boss,…) i varis restaurants per recuperar forces en el nostre viatge per Nova York.

L’Oculus de Calatrava

L’horari del Westfield World Trade Center Mall és de dilluns a dissabte de 10h a 21h i el diumenge de 11h a 19h, encara que hi ha botigues que poden tenir horaris una mica diferents.

L’Oculus de Calatrava es troba junt a la zona financera de Manhattan, molt a prop de la Zona Zero i del nou One World Trade Center i el Museu i Memorial del 11S.

L’accés a l’edifici es realitza des dels carrers Church i Greenwich a través dels arcs formats per els pilars de les cares est i oest de l’Oculus. Una de les millors formes d’arribar en ell és en metro ja que aquí conflueixen moltes de les línies que passen per el Lower Manhattan.

Sortim de l’Oculus i anirem a visitar fugaçment algunes atraccions que hi ha per la vora del World Trade Center, abans d’anar cap a Wall Street.

En primer lloc, tenim el Winter Garden, el qual abans de construïr-se el Museu de l’11S aquest era un dels millors llocs per obtenir vistes de la zona 0. Està ubicat al 230 de Vesey Street.

Winter Garden

Ens endinsem en el Winter Garden, quedant-nos bocabadats, no només per el anar i venir que hi ha de treballadors, sinó per l’arquitectura, que ens deixa per moments estarracats i amb la boca oberta, i és que no esperàvem trobar-nos amb això, demostrant-nos que moltes vegades no està gens malament no informar-se gaire dels llocs que vas a visitar o per lo menys no veure gaires imatges, perquè el factor sorpresa no s’esfumi.

Des del Winter garden ens podem acostar fins al Century 21, un dels millors outlets de Nova York, on únicament passejarem per la primera i segona plantes, trobant-nos amb moltíssims turistes, carregats de bosses pleníssimes de bolsos, carteres, rellotges,… algo que tenim que dir que ens sorprèn molt i és que malgrat que no som experts de res, sí que és cert que veiem moltíssimes marques de renom a preus bastants reduïts, encara que també veiem que son models de fa molts anys, per lo que podem arribar a entendre que els preus siguin així de baixos.

Actualització: Actualment el Century 21 està tancat (ubicació 56 de Church Street).
Century 21
Podem fer una parada per anar a menjar alguna cosa. I quin millor lloc que el Shake Shack, on fan una de les millors hamburgueses de la ciutat. S’ubica al 200 de Broadway, al nivell 2.
Shake Shack

Després d’aquesta breu aturada, seguim el nostre camí passant per Broadway, i que ens porta cap a la St. Paul Chapel, tant important després dels atemptats de l’11S i que encara a dia d’avui i més veient-la en persona, seguim preguntant-nos com es va mantenir intacta.

Saint Paul Chapel
Seguim el nostre passeig per aquesta zona de Broadway, trobant-nos amb l’edifici Woolworth, davant del City Hall Park. Es tracta d’un gratacels neogòtic de 1913 que en el seu moment fou l’edifici més alt del món i segueix sent una fita arquitectònica.
Woolworth Building
I finalitzarem aquest mini-passeig per la zona en el City Hall Park, el qual és una zona verda envoltada de l’Ajuntament i d’edificis governamentals, la qual ofereix un descans, amb zones de gespa, bancs i una font.
City Hall Park

2. Free Tour per New York

Per complementar la visita a la zona del World Trade Center, si tenim temps, és molt recomanable realitzar aquest Free Tour.

A mesura que hem anat fent viatges, ens hem donat compte de la importància de que un bon guia ens expliqui el què estem veient. Per aquest motiu hem decidit apuntar-nos a un free tour per a conèixer alguna cosa més d’aquesta zona de Nova York.

El tour que us proposem és el denominat Free Tour per Nova York (aquí l’adjuntem: Free tour por Nueva York – Reserva online en Civitatis.com). En ell, recorrerem tant la zona 0 com alguns dels racons de Wall Street.

Zona del World Trade Center

El punt de trobada és a les 10h del matí (ho hauríem de combinar amb la visita del One World Observatory i del Museu de l’11S), en el districte financer de Nova York, enfront a Bowling Green.

Al llarg del recorregut repassarem la història de Nova York i la seva rellevància a nivell mundial mentres passegem junt al Museu Nacional dels Indis Americans, Wall Street, el World Trade Center o l’edifici de la Bolsa. A més, ens endinsarem en el casc històric de Nova Amsterdam per a conèixer les últimes cases d’estil holandès de la ciutat. Després, ens acostarem a Battery Park, una de les millors zones per gaudir de l’estampa de l’Estàtua de la Llibertat.

Després de dues hores i mitja (durada del tour) explorant la ciutat de Nova York, finalitzarem el free tour en els voltants del Memorial de l’11S, el centre d’homenatge a les víctimes de l’atemptat de l’11 de setembre de 2001.

3. Wall Street

Un cop a la tarda (havent visitat com a mínim el One World Observatory, el Museu de l’11S i el Memorial, i havent realitzat el Free Tour) serà l’hora d’endinsar-nos a Wall Street, el barri financer de Nova York, ja que hi som molt a prop.

Wall Street

Wall Street, ubicada en el Lower Manhattan, és el carrer principal del principal districte financer de Nova York, i tot un imprescindible que visitar en qualsevol viatge a Nova York. Endinsar-te en aquest carrer és entrar en un món de voràgine, on les presses, negocis, corbates i tacons son els protagonistes del dia a dia. Encara que té molts llocs d’interès, si és el nostre primer viatge a Nova York, aquesta zona es sol visitar bastant ràpid, centrant-nos bàsicament en els seus llocs més coneguts.

Borsa de Nova York

Situada en el número 11 de Wall Street, ens trobem amb l’edifici de la Borsa de Nova York (New York Stock Exchange), una de les façanes més conegudes del món i potser el principal imprescindible de Wall Street.

L’edifici és imponent i té un marcat caràcter neoclàssic. És bastant habitual trobar-se a algun famós per aquesta zona. La borsa de Nova York (Wall Street) és la més coneguda del món, i del seu comportament depenen moltes economies, i per extensió, infinitat de famílies.

L’edifici de la Borsa de Nova York

Fins als atemptats de l’11S, era possible entrar en la Borsa de Nova York i observar des de lo més alt de la mateixa com era el dia a dia d’aquests atrafegats executius. Per desgràcia, després d’aquell dia, aquesta opció no està disponible i ens haurem de conformar de fer-nos la foto de rigor a fora de l’edifici.

Federal Hall

El Federal Hall és un dels edificis amb més història de Nova York, i que per cert, podem visitar completament gratis. Aquí es va ubicar la seu del primer congrés, lloc on en el 1789, George Washington va jurar el seu càrrec com a primer president dels Estats Units.

Avui en dia és un museu dedicat a la figura d’aquest president, en el que hi trobarem objectes i fotografies d’aquest personatge clau en la història del país.

Federal Hall

El Brau de Wall Street

Un dels símbols d’aquest districte és el denominat Brau de Wall Street (Charging Bull), que no està situat en el carrer Wall Street, sinó en el proper Bowling Green Park. Aquesta obra, de l’artista Arturo Di Modica, escenifica un brau envestint que representa el poble americà fent front als poders financers. La història d’aquest colós de bronze de 3.200 kilos, és molt curiosa, ja que fou el propi artista qui la va col·locar el 15 de desembre de 1989 enfront de la Borsa de Nova York. És a dir, estem davant de tot un acte de Vandalisme Artístic. Anys més tard fou traslladada al seu enclavament actual, sent avui en dia, una de les estàtues més fotografiades de la ciutat.

El brau de Wall Street

Fearless Girl (La Nena sense por)

La Fearless Girl és una altra escultura bastant coneguda del Districte Financer de Nova York. Aquesta, mostra una nena, valenta, sense por, que en el seu dia es va ubicar enfront al Brau de Wall Street, però avui en dia està ubicada just davant de la Borsa de Nova York.

Aquesta estàtua es va instal·lar just enfront al brau, en la seva ubicació de Bowling Green, en la vigília del Dia Internacional de la Dona 2017, dins del marc d’una campanya publicitària d’un fons d’inversió que inverteix en empreses diverses on les dones ocupen posicions de lideratge.

Fearless Girl

Reserva Federal de Nova York

Els llocs més turístics de Wall Street son els que us hem parlat fins aquí. No obstant aquest districte té alguns llocs més d’interès, que si anem bé de temps son molt recomanables. Un d’ells és la Reserva Federal de Nova York, el banc principal del sistema bancari estadounidenc.

El Banc de la Reserva Federal de Nova York és un lloc que apareix en moltes pel·lícules. Una d’elles és “La jungla de cristall 3: la venjança”, on Bruce Willis aconsegueix evitar que robin tot el seu or.

El Banc de la Reserva Federal de Nova York es pot visitar entre setmana (a les 13h i a les 14h) amb una visita guiada que és gratuïta. Les places son limitades, i es pot reservar a través de la seva pàgina web oficial (Museum & Gold Vault Tour – FEDERAL RESERVE BANK of NEW YORK (newyorkfed.org))

Reserva Federal de Nova York, ubicat al 33 Liberty Street

Església de la Trinitat

En un dels extrems de Wall Street hi trobem l’Església de la Trinitat. Es tracta d’un temple no molt conegut a nivell turístic, però és molt visual. És d’estil neogòtic i destaca la seva torre de 80 metres d’alçada.

Trinity Church

Stone Street

Es tracta del carrer amb més encant de visitar en Wall Street. Encara que Wall Street és sinònim de caos i tràfec, en el districte financer de Nova York, hi trobem també alguns racons especials. Un d’ells és Stone Street, un petit carreró estret i tranquil, ple de bars i restaurants, i molt fotogènic. Es situa a tant sols dos minuts de Wall Street i té l’honor de ser el primer carrer pavimentat de Nova York.

Stone Street

Descobreix el Districte Financer de Nova York en helicòpter

Wall Street és solament una petita part del Districte Financer de Nova York, de la que per exemple forma part el World Trade Center. En aquest districte, junt al East River, es troba l’heliport d’on surten la majoria d’helicòpters que sobrevolen Manhattan. Recórrer Nova York per l’aire és una experiència única. Pots reservar aquí el teu Passeig en helicòpter per Nova York, des de 221,30€ (Paseo en helicóptero por Nueva York – Reserva en Civitatis.com).

Sens cap mena de dubte, un dels millors tours que pots fer en la ciutat és gaudir d’uns minuts d’helicòpter a Nova York. El tour més econòmic és de 12-15 minuts i et porta per la zona baixa de Manhattan, arribant fins a Central Park i després torna a baixar, arribant de nou fins a l’heliport, des d’on tens inclús vistes del Pont de Brooklyn. Els preus varien segons les companyies, éssent més o menys de 160-220 dòlars per el tour més econòmic. El lloc en l’helicòpter varia segons el pes de la persona, éssent el millor la part davantera, ja que es té visibilitat total i és la zona en la que posen a les persones amb pes més baix. El millor horari per a fer aquest tour és al migdia, moment en què el sol està just en la seva part alta i per tant no es reflexa i no hi ha contrallum.
Reserva aquí el tour de forma anticipada (Paseo en helicóptero por Nueva York – Reserva en Civitatis.com) per aconseguir plaça en la millor hora.
Una altra bona opció és reservar el Tour de Nova York per terra, mar i aire (Nueva York por tierra, mar y aire – Reserva en Civitatis.com), que inclou un passeig en helicòpter, un creuer i una visita guiada en bus per la ciutat.
Si vols veure la ciutat il·luminada la millor alternativa és reservar aquest passeig nocturn en helicòpter per la ciutat (Paseo nocturno en helicóptero por Nueva York – Civitatis.com).
Tour en helicòpter nocturn

A prop de l’heliport es troba el moll Pier 11, des d’on hi ha unes vistes impressionants de Brooklyn Bridge i on ens podem aturar a descansar una estona, trobant-nos amb una de les zones que més ens ha sorprès de Nova York i és que hi ha una plataforma amb una espècie de cadires/hamaques en les que dóna el sol a aquesta hora i a on s’està realment bé.

Si esteu per aquesta zona no us ho perdeu perquè realment val la pena, ja no només per les vistes, sino perquè és un excel·lent lloc on descansar una estona, relaxar-se o inclús on poder fer un picnic improvitzat abans o després de gaudir de Nova York en helicòpter.

Pier 11
A prop del Pier 11 també s’hi troben els embarcadors Pier 15 i 16, que disposen d’una col·lecció de vaixells històrics amarrats i és un bon lloc per fer-hi una ullada.
Wall Street està situat a Lower Manhattan, junt a algunes de les zones més turístiques de Nova York. La forma més fàcil d’arribar fins aquí és en metro: Estació Wall Street (línies 2, 3, 4 i 5) o Broad Street Station (línies J, M i Z).

4. Battery Park i ferry a Staten Island

Un cop visitat Wall Street ens dirigirem al Battery Park per anar a buscar el ferry que ens ha de dur a Staten Island, per posteriorment tornar a Battery Park. El Ferry a Staten Island es considera com una de les atraccions més famoses de Nova York i és que diuen que no hi ha tour gratuït més maco que aquest.

Battery Park és un parc d’unes 10 hectàrees, que trobem en la zona sud de Manhattan, just al costat del Districte Financer, per lo que és un lloc que complementa a la perfecció aquesta visita. A part, està considerat com l’espai verd amb millors vistes de Nova York i és que des d’aquí tenim unes vistes espectaculars tant a Nova Jersey com a l’Estàtua de la Llibertat, sobretot en dies clars.

Battery Park

A més d’un passeig de lo més agradable, en la zona podem trobar varis monuments amb textos històrics que ens permeten anar coneixent més sobre l’història de Nova York, a la vegada que gaudim d’unes vistes extraordinàries de l’”altra” Nova York.

A Battery Park també podem trobar la famosa escultura “La Esfera”, una escultura d’estructura metàl·lica, ubicada en la zona de les torres bessones abans de l’atemptat i que després d’aquest i fins ara, podem trobar aquí junt a una flama eterna, en memòria de les persones que varen perdre la vida en l’atemptat de l’11 de setembre.

The Sphere

Aquí també hi trobem el Castle Clinton, que s’utilitza a dia d’avui per la venda de tickets dels ferris a Ellis Island i a l’Estàtua de la Llibertat. En aquesta zona també trobarem una de les escultures que més ens criden l’atenció, el American Merchant Mariner’s Memorial, com a homenatge a tots els marins mercants

que brindaren el seu servei a l’armada després de la guerra de la revolució, morint per la llibertat del poble.

American Merchant Mariner’s Memorial

Aquesta zona de Manhattan és totalment imprescindible, per lo que recomanem sobretot que vingueu un dia que faci sol, ja que és la millor manera de gaudir d’aquest passeig, gaudint de les vistes, dels voltants i també d’una de les places més curioses que hem vist a Nova York, la de Battery Park, on a part de tenir unes vistes esplèndides amb el One World Observatory al fons i uns globus terraquis com a element central, algo que tenim que dir, ens encanta.

Plaça curiosa a Battery Park

Arribem a la zona més al sud de Manhattan, molt a prop de l’heliport, i des d’on s’agafa el Ferry a Staten Island, l’activitat que volem fer ara, moment en el que comença a caure el sol i ens han dit que és el millor moment per agafar el ferry a Staten Island.

El Ferry a Staten Island és gratuït, així com estàs llegint, no s’ha de pagar ni un dòlar i al tenir una capacitat d’aproximadament 3000 persones, és pràcticament impossible quedar-te sense lloc, per lo què no fa falta venir amb molt de temps, encara que si vols fer el recorregut al capvespre, sí que et recomanem que vinguis amb una mica de temps, per si vols agafar un bon lloc o esperar al següent per temes de llum per a les fotografies.

Staten Island Ferry

Els ferris surten cada 15-20 minuts. La nostra intenció és obtenir unes bones vistes en el recorregut d’anada i en la tornada fer-la quan comenci a pondre’s el sol i amb una mica de sort, veure inclús com comença a fer-se fosc sobre Manhattan.

El ferry a Staten Island connecta diàriament la zona financera de Manhattan amb Staten Island. La història del motiu del seu caràcter gratuït és bastant curiosa i és que el seu fundador i posseïdor de drets va cedir la seva explotació a la ciutat de Nova York a canvi de que el servei no costés més de 25 centaus. Nova York, veient que cobrar aquest diner als passatgers era més problema que guanys, va decidir en l’any 1997 que el servei fos gratuït.

Staten Island Ferry
Us deixem alguns consells sobre aquest trajecte, que creiem que és un imprescindible a Nova York i que et deixarà una de les millors vistes de la ciutat i de l’Estàtua de la Llibertat. Serà com un aperitiu per la pròxima visita a l’Estàtua que farem en dies posteriors.

– El Ferry a Staten Island és gratuït, no necessites ni Metrocard, ni ticket de cap tipus per a poder pujar-hi.
– Hi ha sortides cada 15-20 minuts. El temps total, entre anar i tornar més les esperes als ferrys és més o menys d’1 hora i quart, per lo que és una visita que es pot fer en poc temps.
– La capacitat és per 3000 persones, per lo que és pràcticament impossible quedarte sense lloc.
– Lo ideal és agafar el ferry de Manhattan a Staten Island a última hora de la tarda i retornar amb el capvespre, per tenir ambdues visions sobre Manhattan.
– El trajecte és de uns 20 minuts, per lo que no necessites asseure’t, és més, agraïràs anar a fora gaudint de les increïbles vistes.
– Malgrat a que havíem llegit que la millor posició és en la terrassa a mà dreta conforme vas de Manhattan, segons la nostra experiència, tenim que dir que sí bé és cert que la millor posició és la part dreta ja que passes per l’Estàtua de la Llibertat just al costat, creiem que la millor posició no és precisament la segona planta en la terrassa, sinó just en l’entrada del ferry, en la plataforma que queda tancada just darrere, ja que d’aquesta forma tens una visió pràcticament de 180 graus sobre Manhattan i l’Estàtua de la Llibertat.
Staten Island Ferry

Com comentàvem abans, nosaltres ens vàrem quedar en la zona de la plataforma, tenint unes vistes impressionants de Manhattan que a mesura que passen els minuts comença a allunyar-se, deixant-nos unes vistes increïbles, a les que tenim que dir, no li fan justícia les fotografies.

No passen més de 10 minuts del trajecte quan passem al costat de l’Estàtua de la Llibertat, unes vistes que estàvem desitjant contemplar en persona i que tenim que dir, encara que no soni gaire bé, que ens decepcionen una miqueta perquè sempre havíem pensat que era molt més gran.

Vistes des del Ferry a Staten Island

Arribem a Staten Island i decidim fer una mica de temps perquè encara no cau el capvespre. Agafarem el proper ferry des del que tindrem l’oportunitat de gaudir del capvespre i possiblement de les primeres llums de la nit sobre Manhattan.

L’skyline de Manhattan és tota una experiència.

Lower Manhattan de nit

Arribem de nou a la terminal del Ferry a Staten Island, i seguidament agafarem la línia 1 del metro (a l’estació de “South Ferry”) per anar al nostre allotjament a la zona de Times Square (estació de “Times Sq. – 42 St”).

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge de l’itinerari del dia i de les principals atraccions, en l’àmbit del Lower Manhattan:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *