Categories
NOVA YORK

5. MUSEU D’HISTÒRIA NATURAL + CENTRAL PARK + ST. PATRICK’S CATHEDRAL + ROCKEFELLER CENTER + TOP OF THE ROCK

En el dia d’avui coneixerem més a fons la zona del Mid-Town Manhattan, així com alguns dels referents que hi ha i que ja els vàrem començar a conèixer en el nostre 2n dia a la ciutat. Començarem per una visita al Museu d’Història Natural, ubicat al West Side de Central Park. La durada de la visita pot arribar a ésser molt llarga. Nosaltres proposem realitzar una visita entre 2 i 4 hores pel museu. Seguidament després, ens anirem a Central Park i visitarem les atraccions que no ho vàrem podem fer en l’anterior visita a Central Park. Baixarem per la Cinquena Avinguda i redescobrirem els llocs importants i atractius turístics que tampoc vàrem poder fer per falta de temps en el segon dia d’estada a Nova York. I al final del dia, ja sigui amb llum de dia o sigui al capvespre, pujarem a un dels millors miradors de Nova York, el Top of The Rock, dins el complex del Rockefeller Center.
Índex
1. Museu d’Història Natural
2. Central Park
3. St. Patrick’s Cathedral
4. Rockefeller Center
5. Top of the Rock

1. Museu d’Història Natural

El Museu d’Història Natural de Nova York (AMNH) és un dels més importants del món i en ell podem descobrir la història natural de la humanitat des dels dinosaures fins la era espacial i les seves galaxies. Fou inaugurat en l’any 1869, i està format per 27 edificis interconnectats que alberguen 46 sales d’exposició permanents que abarquen unes 4 pomes de Central Park.

El Museu d’Història Natural ha estat l’escenari principal de les dues parts de “Nit en el Museu (Night at the Museum” protagonitzada per el còmic Ben Stiller. El Museu està entre els nostres imprescindibles de Nova York, encara que també és veritat que en les nostres rutes proposades li podem dedicar 2 o 3 hores ja que Nova York té moltíssimes coses que visitar i el temps és or.

American Museum of Natural History

El Museu d’Història Natural de Nova York alberga una de les col·leccions més importants del món, composada per als voltants de 35 milions d’objectes, dels quals només poden estar exposats una petita part d’ells per qüestió d’espai.

Malgrat de que la col·lecció és impressionant, cada any l’equip de 225 investigadors a temps complet del AMNH organitza més de 100 expedicions en busca de nous objectes per exhibir.

El museu té actualment 10 exposicions permanents a les que tenim que sumar-hi varies exposicions temporals i el planetari que crida l’atenció de grans i petits.

Museu d’Història Natural de Nova York

Per visitar el museu ens podem apuntar a algunes de les visites guiades que s’organitzen, incloses en el preu de l’entrada i que s’ofereixen en varis idiomes i varies temàtiques, o realitzar la denominada “Self-Guided Highlights Tour” que és el recorregut d’unes 3 hores aproximadament que ens suggereix el museu per visitar els seus majors imprescindibles, entre els que podem destacar:

  • Les sales dels dinosaures, amb els seus ja cèlebres esquelets a tamany real, on no ens podem perdre el Tyrannosaurus Rex i el The Titanosaur, incorporat en el 2016 al museu.
Sala del Tyrannosaurus Rex
  • Warren Mastodon, el fòssil d’un mamut.
  • Lucy, un esquelet humà d’entre 2 i 4 milions d’anys d’antiguitat
  • Les tortugues gegants de les Galàpagos
  • The Giant Blue Whale Model, l’esquelet de 30 metres d’una balena blava
Sala de la Balena Blava
  • Rapa Nui Moai Cast, amb el seu motllo d’un moai de la Illa de Pasqua
  • The Glen Rose Trackway, un camí amb petjades reals fossilitzades de dinosaures.
  • El Camí Còsmic ubicat en l’exposició Rose Center for Earth and Space, destinada al nostre planeta i a l’espai.
Rose Center For Earth and Space

Aquests son només alguns dels highlights que ens marca el museu. Us recomanem planificar amb antelació el vostre recorregut per així aprofitar al màxim el temps que passeu en el Museu d’Història Natural de Nova York.

El preu de l’entrada general al Museu d’Història Natural de Nova York és de 23$ pels adults, 13$ pels nens de 3 a 12 anys, i 18$ pels estudiants i majors de 60 anys. Si volem accedir a algunes de les exhibicions especials, no incloses en el preu tindrem que pagar algo més, 28$ (per 1 sola exhibició especial) i 33$ si volem tenir accés a tot. La majoria de targetes turístiques de Nova York inclouen l’entrada general al museu.

Sala del Titanosaure
El Museu d’Història Natural obre tots els dies de les 10h a les 17:45h, encara que us recomanem visitar la web oficial del AMNH (Plan Your Visit | American Museum of Natural History (amnh.org)) per confirmar horaris. A causa de la Covid, l’horari del museu ha canviat significativament obrint només de dimecres a diumenge de 10h a 17:30h.
El museu està situat tocant a Central Park, estant la seva entrada principal en Central Park West & 79th St, encara que també podem entrar per la 81th Street / Rose Center and Earth Space.
Si anem amb transport públic a l’AMNH les opcions que tenim son:

– L’estació de metro més propera al museu és “81th St Museum of Natural History Station” on passen les línies B (entre setmana) i C.
– L’autobús M79 ens deixa just al costat del museu però també podem agafar el M7, M10, M11 i M86 que ens deixen relativament a prop de l’entrada.

Si fem una visita per sales, aquest és el resum:

  • Sala Central del Museu d’Història Natural de Nova York: Accedint per l’entrada principal ubicada en el carrer 79 a l’oest de Central Park, ens trobem amb una de les imatges més conegudes del museu, la del Barosaurus, exposat en la Sala Theodore Roosevelt.
Sala Theodore Roosevelt, amb el Barosaurus

Primer Pis: En el primer pis del Museu ens trobem amb multitud de sales interessants, entre les que podem destacar-hi:

  • Maquetes de mamífers de nordamericans: Aquí ens trobem amb maquetes a tamany real dels diferents mamífers, disposats de tal forma que semblen estar vius.
Sala dels mamífers nordamericans
  • Saló de la vida de l’oceà: És una de les sales més cridaneres del museu, on ens espera una balena blava a escala real… (fotografia en paràgrafs anteriors)
  • Saló dels minerals: Una altra de les sales més cridaneres d’aquest pis del museu.
Sala dels minerals

Tercer pis: Aquí ens trobarem varies sales, entre les que podem destacar les dedicades als indis de les planícies i els boscos de l’est i també la dedicada als pobles del pacífic, on trobarem diferents talles i explicacions que inclouen varis resums de tipus antropològic sobre com vivíen.

Tercera planta del Museu

Quarta planta: Dinosaures. Podríem dir que aquesta és una de les sales més visitades del Museu d’Història Natural i és que estem davant d’una de les col·leccions més importants del món.

Poden semblar de plàstic a primera vista, però tenim que dir-te que la majoria son reproduccions i fòssils a tamany real, ensenyant-nos i apropant-nos una mica a un món impressionant i sobretot interessant, que podrem veure i quasi tocar en aquesta increïble visita.

Sales de dinosaures en la quarta planta

Especial menció s’ha de fer a una de les últimes adquisicions del Museu d’Història Natural de Nova York, el titanosaure, les restes del qual es varen trobar a Argentina, sent un dels esquelets més grans mai trobats. Construïr aquesta rèplica va portar més de 6 mesos i a dia d’avui podem veure’l “traient el cap” per una de les sales de la quarta planta del Museu d’Història Natural, un altre motiu més per no perdre’t aquesta increïble visita.

El Titanosaure

Quan ens donem compte, poden haver passat més de 3 hores de la visita al Museu, i serà el moment que decidirem que ha arribat l’hora de donar per finalitzada aquesta visita.

2. Central Park

Davant mateix del Museu s’hi ubica Central Park, on anirem a fer la segona visita en el nostre viatge a Nova York. El passat dia 2 del viatge, varem descriure els imprescindibles i les atraccions que podríem trobar a Central park, juntament amb la proposta de fer un recorregut amb bicicleta tenint contractada la Explorer Pass. Avui durem a terme aquest recorregut si és que en el passat segon dia no ho varem fer. Visitem els emplaçaments i atraccions que en el passat segon dia no vàrem poder visitar.

Central Park de Nova York

3. St. Patrick’s Cathedral

Sortim de Central Park per la Cinquena Avinguda, però ho farem a l’alçada del Museu Guggenheim (1071 5th Ave). Es tracta d’un museu d’art modern dissenyat per Frank Lloyd Wright, amb una rampa circular de gran rellevància arquitectònica.

Museu Guggenheim

I és que ens trobem a la Museum Mile (la Milla dels Museus de la cinquena avinguda). Anem baixant per la mateixa i passarem pel costat de la Frick Collection (1 E 70th Street), la qual és una antiga residència d’un industrial milionari convertida en museu d’art de l’Europa Occidental.

The Frick Collection

Continuem la nostra passejada per l’avinguda dels museus i ara passarem per el Temple Emanu-El (1 E 65th St), la primera congregació pertanyent al judaïsme a Nova York, que esperem visitar el pròxim dia que tornem per aquesta zona de la ciutat (segurament en un segon viatge a Nova York). Es tracta d’una sinagoga emblemàtica de 1845 coneguda per la seva façana ornamentada, a més d’ésser un museu sobre la cultura jueva.

Temple Emanu-El

I des d’aquí i només després de caminar uns minuts ens endinsem en la zona més comercial i més “chic” de la Cinquena Avinguda, aquesta zona que sembla iniciar-se amb l’Hotel Plaza (com varem veure, un hotel de luxe de 19 plantes amb una alçada de 76 metres). Aquest tram ja el vàrem recórrer el segon dia del viatge. Ara es tracta de tornar a recórre’l per si ens varem deixar alguna atracció per visitar. Passem la St. Patrick’s Cathedral i arribem fins al Rockefeller Center.

4. Rockefeller Center

Com varem veure el passat segon dia del viatge, aquest complex és un dels grans protagonistes de la Cinquena Avinguda i es troba a tant sols una poma de la catedral. El què no vam visitar el segon dia, però, és el seu Mirador, el famós Top of the Rock. Ara és el moment de fer-ho.

Rockefeller Center

5. Top of the Rock

El conegut com a Top of The Rock és un dels millors miradors de Nova York. El The Top of the Rock Observation Deck, que és el nom oficial del mirador, està ubicat en l’emblemàtic Rockefeller Center, complexe de 19 edificis comercials situats entre els carrers 48 i 51 de Nova York.

En el complexe Rockefeller Center, hi destaquem la Rockefeller Plaza, on tots els Nadals s’instal·la una de les pistes de patinatge més conegudes del món i el gran arbre de Nadal, que ha estat protagonista de tantes i tantes pel·lícules nadalenques inspirades en Nova York.

Vistes des del Top of The Rock

El Top of The Rock ens ofereix l’opció de visitar tres miradors interiors i exteriors amb una extraordinària vista a 360º sense obstacles de Manhattan i tot l’entorn de Nova York.

Els 3 miradors estan situats entre els pisos 67 i 70 del gratacels Comcast, també conegut com 30 Rock ja que està situat en el número 30 del Rockefeller Center:

  • Mirador de la planta 67: és el menys interessant ja que està cobert. Aquí hi trobarem la botiga de souvenirs. Encara que tindràs la temptació de quedar-te enganxat al vidre tirant fotos, després d’algunes instantànies, busca les escales mecàniques que pugen cap a la següent planta.
  • Mirador de la planta 69: el que ens ofereix una visió de 360º però rodejats de vidres.
  • Mirador de la planta 70: el millor mirador. A l’aire lliure i sense cap vidre que ens entorpeixi la visió.
Mirador Top of The Rock

Encara que per història i encant el nostre mirador preferit és l’Empire State Building, el mirador del Top of the Rock té millors les millors vistes de Nova York, ja que des d’aquest podem veure perfectament Central Park i el propi edifici de l’Empire State Building.

Mirador Top of The Rock

Actualment existeixen 3 tipus d’entrades per el Top of The Rock, amb els corresponents preus (sense taxes):

  • Entrada general al Top of The Rock amb data i hora fixa en la web oficial: 40$ adults; 34$ nens; i 38$ sèniors (+62a)
  • Accés VIP, amb entrada sense cues i un 20% de descompte en la botiga: 75$ per persona
  • Rock Pass, que ens ofereix una visita guiada al Rockefeller Center i l’entrada bàsica al Top of the Rock: 56$ per persona

En aquests preus se’ls hi ha de sumar les taxes, per lo què l’entrada per adult queda en uns 44$.

Mirador Top of the Rock

La visita durant la posta de sol, al ésser l’hora amb més demanda degut a l’espectacularitat del moment, el preu de les entrades durant la posta de sol pugen 10$ respecte al preu estàndard.

L’accés al Mirador Top of The Rock està inclòs en la majoria de Targetes Turístiques de Nova York (nosaltres l’hi tenim a l’Explorer Pass), i així us estalviareu diners i temps, ja que no haureu de fer cua a les taquilles.

Si no teniu targeta turística, per comprar l’entrada tenim bàsicament 2 opcions, els preus de les quals son semblants, encara que la primera opció és més pràctica i ens assegurem no quedar-nos sense entrada:

Mirador Top of the Rock

El Top of the Rock es troba en el gratacels Comcast, ubicat en el carrer 50 (entre la 5ª Avinguda i la 6ª Avinguda). Un cop arribes no té pèrdua ja que és habitual trobar-hi sempre cua en la catifa vermella que ens porta al Observation Deck. L’horari del mirador és de les 9h a les 23h.

Si ja tenim l’entrada (amb el nostre codi QR) podem anar directament a l’ascensor en el nostre horari. Si tenim que comprar l’entrada o no hem escollit hora, tindrem que fer la cua.

Per arribar-hi o marxar amb metro (que serà el nostre cas, ja que el mirador és l’última atracció prevista pel dia d’avui), l’estació que ens anirà millor és la 47-50 Sts-Rockefeller Ctr (Línies B, D, F, M).

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge de l’itinerari del dia i de les principals atraccions, en l’àmbit del Midtown Manhattan:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *