Categories
NOVA YORK

3. EXCURSIÓ CONTRASTOS DE N.Y. + BROOKLYN (BROOKLYN HEIGHTS + DUMBO + BROOKLYN BRIDGE)

I encarem el nostre segon dia sencer a Manhattan, on per avui hem previst fer alguna cosa més relaxada que en el dia anterior. Vàrem anar a veure un musical a Broadway i segurament no ens podrem llevar tant d’hora com altres dies. Durant el matí, realitzarem una de les excursions “icones” de Nova York, que és la contractació del Tour “Contrastos de New York”, on veurem una mica de cadascun dels barris que formen la ciutat, amb els seus contrastos. Deixarem per la tarda, una de les visites més il·lusionants, que és creuar el Pont de Brooklyn. No ho farem, però, sense explorar els barris de Brooklyn a sota mateix del Pont (Brooklyn Heights i DUMBO). Comencem.
Índex:
1. Tour Contrastos de New York
2. Brooklyn Heights
3. DUMBO
4. Creuem el Pont de Brooklyn

1. Tour Contrastos de New York

Avui, com comentàvem, hem reservat el Tour de Contrastos de Nova York amb antelació (adjuntem link: Contrastes de Nueva York – Reserva online en Civitatis.com). És una de les millors excursions a Nova York, amb el que coneixerem aquesta altra part de la ciutat. Si vols fer el recorregut amb menys gent pots reservar el Tour de Contrastos de Nova York VIP que es realitza en un minibús per un màxim de 15 persones (adjuntem link: Contrastes de Nueva York VIP – Reserva online en Civitatis.com).

Avui toca conèixer “l’altra Nova York” i és que hi ha més coses que veure a Nova York a part de Manhattan. Per descobrir com viu la gent de Nova York i empapar-te de història i curiositats, et proposem fer l’excursió de Contrastos de Nova York. Recorreràs els barris de Harlem, el Bronx, Queens i Brooklyn en tant sols un matí amb un guia en espanyol. Els contrastos que pots veure d’un barri a un altre son brutals. És molt recomanable!.

Es realitza tots els dies de la setmana i té els següents punts de sortida:

  • 8:30h – Hotel Intercontinental Barclay (111 E 48 St). Ens queda a 17min de l’hotel
  • 8:45h – Hotel Wellington (871 7th Ave). Ens queda a 13min de l’hotel
  • 9:00h – Hotel Riu (305 W 46 St). Ens queda a 7min de l’hotel, i serà la parada que anirem a agafar el bus.
Hotel Riu

L’excursió de Contrastos, com el seu nom indica, pretén que vegis les diferències entre els districtes principals de Nova York: Harlem, el Bronx, Queens i Brooklyn. Per això, recorreràs en 5 hores i en furgoneta els punts més significatius d’aquests barris. S’aniran fent varies parades per fer fotos i sentir l’essència de cada barri. Nova York és una ciutat de guettos on l’ambient i el perfil de la gent és molt diferent d’un barri a un altre. Aquests contrastos son els que podràs veure en aquest tour.

Aquesta excursió t’agradarà si:

  • Estàs interessat en impregnar-te de la història de Nova York (en general) i conèixer moltes anècdotes i particularitats dels barris que es visiten en aquest tour.
  • Si tens curiositat per conèixer com viu la gent de Nova York i veure les diferencies socials i culturals de cada barri.

Aquesta excursió no t’agradarà si:

  • Pretens passar un matí veient llocs preciosos i espectaculars. Llavors millor que et quedis a Manhattan.
  • Estaràs menys de 4 dies a Nova York. Segurament t’interessi més profunditzar en els llocs emblemàtics de Manhattan.

L’excursió Contrastos de Nova York és un dels tours més econòmics que fer a Nova York i, des del nostre punt de vista, un dels més interessants. Hi ha varies empreses que operen el tour. Nosaltres et recomanem la que és sempre amb guies en espanyol i té la millor puntuació del mercat amb més de 18.500 valoracions de viatgers:

Excursió Contrastos de Nova York

L’objectiu del dia estava clar: visitar els barris de Harlem, el Bronx, Queens i Brooklyn per aprendre tot el què poguéssim de com és la vida fora de Manhattan. El viatge és amb autobús o amb furgoneta, depèn de la gent que s’hagi apuntat.

Des del moment en què el tour es va iniciar, el guia no para de donar dades i explicacions de la història de tot el què anem veient. Comencem el tour veient l’Intrepid, un portaavions estadounidenc que va sobreviure a Pearl Harbour. Des d’allí, ens dirigim a Harlem, passant pels edificis de Donald Trump.

Harlem és el barri on està assentada la comunitat afroamericana. Les cases a Harlem son humils i passes per diferents edificis de protecció oficial. A Harlem hi ha una de les universitats més prestigioses de la ciutat: la Universitat de Columbia, privada i on va estudiar-hi Barack Obama. Si per alguna cosa destaca Harlem és per ser el bressol del jazz on els millors artistes a nivell mundial varen començar les seves carreres musicals. Passes pels mítics Cotton Club i el Teatre Apollo, llocs emblemàtics del jazz i el swing.

Apollo Theater

Deixem Harlem per endinsar-nos en el Bronx. Podríem dir que el 50% del tour Contrastos de Nova York el passaràs en el Bronx i escoltant històries dels “pandilleros” més famosos del barri. El guia ens diu que el barri feia 10 anys era perillós però que ja no l’era durant el dia. Després d’haver-ho vist amb els propis ulls, no ens va semblar el millor ambient per anar a passejar, sincerament. Obviament el Bronx és molt gran i hi haurà zones millors que altres…

La primera parada del Bronx és l’estadi dels Yankees. Tens una estona lliure per mirar la botiga de souvenirs de l’estadi, per si ets aficionat. A Nova York, molta gent porta roba i gorres dels Yankees.

Yankee Stadium

La segona parada és la de la comisaria corrupta de la pel·lícula de Fort Apache. Realment la comisaria corrupta del Bronx era una altra que el guia ens va ensenyar més tard. Al costat de la comisaria, s’hi ha construït la Universitat de Puerto Rico per els joves del barri.

Comisaria del Bronx

D’allí, comença un tour pels graffitis del Bronx i les històries de “pandilleros” mítics de fa uns anys. De nou, la nostra sensació fou que el món de les drogues i la delinquència no havia desaparegut del Bronx. Les sabates penjades a modo de “aquí es ven droga” estan a l’ordre del dia. Els graffitis de líders “pandilleros” actuals, també. Les càmares de policia que graven les 24h hi estan per alguna cosa…

Graffitis del Bronx
Graffitis del Bronx

El Bronx és un barri que et fa pensar en l’altra realitat de Nova York. Un barri humil on clarament existeixen encara avui dia molts problemes de base (per molt que hagi nascut aquí la Jennifer López). Hem de dir que els guies ja saben on es pot baixar i com fer aquests tours perquè no hi hagi cap problema de seguretat. Tot el trajecte es fa dins de la furgoneta o bus on no hi ha cap tipus de perill i es baixa en llocs concrets d’ob baixen tots els turistes dels tours de Contrastos. Això sí, nosaltres no aniríem pel nostre propi compte pel Bronx.

Graffitis del Bronx
Graffitis del Bronx

Del Bronx passem a Queens per experimentar un dels contrastos més grans del matí. A tant sols 10 minuts en cotxe, s’arriba al barri residencial de Malba que està ple de mansions. Com canvia la cosa d’estar en un lloc o en l’altre…

Barri Malba de Queens

L’excursió Contrastos de Nova York continua fins el parc de Flushing Meadows Corona Park, on es va rodar la pel·lícula de Men in Black. Allí, a més, ens trobem el museu de Queens que actualment és de pagament.

Parc Flushing Meadows Corona Park

Deixem Queens per a dirigir-nos al lloc més impactant de l’excursió Contrastos de Nova York: el barri jueu de Brooklyn. Aquí viuen els jueus Hassídics de Nova York, una comunitat hermètica amb unes tradicions molt arrelades. Impressiona moltíssim veure el dia a dia d’aquesta gent. Tots van vestits de negre. Els homes porten barrets i tirabuixons en les patilles. Les dones, quan es casen, s’afaiten el cabell i, a partir de llavors, es posen perruca. Les nenes petites de 8-10 anys porten als seus germans petits pel carrer. Els autobusos escolars (més d’una centena!) estan tots en hebreu. Les dones tenen una mitjana de 8 fills. A nosaltres fou la part de l’excursió Contrastos que més ens va impressionar!

Barri jueu de Brooklyn o de Williamsburg
Barri jueu de Brooklyn o de Williamsburg

Als jueus no els hi agrada que els hi facin fotografies per lo que si vols fer-ne alguna, tindràs que ser dissimulat. Aquesta és la última aturada de l’excursió de Contrastos de Nova York. Després, el guia et deixa en la part del barri xinès de Manhattan o prop del Pont de Brooklyn.

Nosaltres vàrem decidir baixar-nos a Brooklyn prop del pont per anar a la mítica pizzeria Grimaldi’s. Diuen que aquí fan les millors pizzes de la ciutat. No sabem si seran les millors però solen estar molt bones i a un bon preu (sobre uns 16$ la pizza per a dues persones). El local està ubicat al nº1 de Front Street.

Grimaldi’s

En resum, si estàs interessat en conèixer la realitat de Nova York més enllà de Manhattan, aquest tour val la pena. Els barris que es visiten estan molt distants uns dels altres per lo que realitzar el tour és una forma còmoda de veure unes pinzellades de cadascun d’ells i formar-te una idea de com viu la gent fora de la Gran Poma. En definitiva, t’animem a que ho provis per tu mateix i ens expliquis si aquests contrastos t’han sorprès.

Passen uns minuts de les 3 de la tarda quan sortim de Grimaldi’s, i passem de seguida per Brooklyn Ice Cream Factory, on diuen que es mengen els millors gelats de la ciutat.

Brooklyn Ice Cream Factory

2. Brooklyn Heights

És l’hora de visitar el barri de Brooklyn Heights, on el millor lloc per anar és a Brooklyn Heights Promenade, des d’on es tenen les primeres vistes de l’Skyline de Nova York, que com no podia ser d’una altra forma, ens deixen amb la boca oberta.

Vistes des de Brooklyn Heights Promenade

No podem dir més que Brooklyn Heights Promenade et deixa sense alè. Aquest passeig es va fer famós per ésser l’escenari en varies pel·lícules com “Annie Hall” o “Hechizo de Luna”, i s’ha convertit en un dels llocs més romàntics de Nova York, on no és estrany ésser espectador de propostes de matrimoni, aniversaris o fotos d’acabats de casar. Des de Brooklyn Heights Promenade tenim vistes no solament dels gratacels de Manhattan, sinó també de l’estàtua de la llibertat, primer cop que la veiem en el nostre viatge a Nova York, i al majestuós pont de Brooklyn.

Brooklyn Heights Promenade

Rodejats de flors, bancs i varies zones de jocs per els més petits, el passeig per Brooklyn Heights Promenade és un dels preferits per a turistes, parelles, famílies i com no, esportistes que vénen a córrer i gaudir d’una de les vistes més impressionants de la ciutat.

Després de passar quasi una hora, totalment abstrets amb les increïbles vistes, retrocedirem sobre els nostres passos, per continuar per la zona, però aquesta vegada en direcció contrària, apropant-nos fins al Empire Fulton Ferry Park, en el proper barri de DUMBO.

3. DUMBO

Ens endinsem en el barri de DUMBO (acrònim de Down Under the Manhattan Bridge Overpass), el qual és el barri que queda sota del pont de Manhattan i et dóna la benvinguda més directa al barri de Brooklyn. Ubicat just a sota del Pont de Manhattan, d’aquí el seu nom, és l’exemple de l’evolució que ha tingut Nova York en els últims anys.

Barri de DUMBO

DUMBO ha passat de ser un barri dur, on només hi havia fàbriques i magatzems, a un dels més visitats de Nova York.

En el carrer Washington podem tirar la foto per la que quasi tothom reconeix al barri. És espectacular, això sí, difícil de fer-la sense gent.

Pont de Manhattan des de DUMBO

A part d’això, DUMBO ens convida a passejar i a contemplar des de les seves ribes el majestuós Skyline de Manhattan.

Continuant el passeig pel barri, ens trobem amb una de les zones més tranquil·les de l’Empire Fulton Ferry Park, i és la platja de Nova York, com alguns l’anomenen i on, amb els primers rajos de sol, comença a omplir-se de gent i és que no hi ha lloc més agradable que aquest per a gaudir d’un dia assolellat, enfront a unes vistes increïbles i perquè no, donar-se un bany.

Empire Fulton Ferry Park

Des d’aquí i després de tenir aquesta primera presa de contacte amb l’impressionant skyline de Nova York, decidim que ja ha arribat l’hora de tenir aquesta experiència que molts consideren imprescindible a Nova York: creuar el Pont de Brooklyn. Així que no ens ho pensem més i ens apropem a les escales que ens dónen accés a Brooklyn Bridge i ens endinsem en un dels recorreguts més bonics que pots fer a Nova York.

Tour per el Pont de Brooklyn i el Barri DUMBO Si el que preferiu és fer una visita guiada per a conèixer tots els secrets del Pont de Brooklyn, us deixem amb aquest Tour per el Pont de Brooklyn i el barri DUMBO. A part de descobrir alguns dels misteris del pont, un d’ells saber on es troba la seva porta secreta, coneixerem el popular barri de DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). El recorregut que comença a les 15h de forma habitual finalitza en un mirador molt especial de Brooklyn. Adjuntem el link: Tour por el Puente de Brooklyn y el barrio DUMBO de Nueva York (civitatis.com). Preu: 24€. Durada: 2h i mitja.
Capvespre al Pont de Brooklyn i al barri de DUMBO
Recomanació: Si feu el Tour Contrastos pel matí, heu de passar la tarda en aquesta zona de Brooklyn, per poder després acabar el dia amb una posta de sol increïble sobre la silueta de Manhattan.

4. Creuem el Pont de Brooklyn

El Pont de Brooklyn és un dels símbols amb més història de la ciutat de Nova York. Aquest creua el East River unint els districtes de Manhattan i de Brooklyn. Sense cap lloc a dubte, és un imprescindible que apareix en qualsevol guia amb llocs que veure a Nova York. Ja sigui el fer-te una foto en el propi pont o del skyline que es veu estant en ell, és un lloc únic.

El pont fou construït entre 1870 i 1883, éssent en el seu moment el pont penjant més gran del món (avui en dia ocupa la posició 116!).

El motiu de la construcció d’aquest pont era unir Nova York amb Brooklyn, que en aquesta època encara eren ciutats separades. El creixent número de persones que vivien a Brooklyn però treballaven a Nova York va propiciar la seva construcció.

Fins que el Pont de Brooklyn va estar operatiu, la única forma d’anar de Brooklyn a Nova York i viceversa era en ferry. Aquest trajecte, a part de ser lent i gens còmode, es complicava molt en èpoques de molt fred, on inclús l’East River podia congelar-se.

Durant la construcció del pont varen morir fins a 27 treballadors. El seu dissenyador, John Augustus Roebling, va morir abans de finalitzar el pont.

Pont de Brooklyn

Quasi qualsevol hora està bé per a visitar el Pont de Brooklyn i recórre’l. Sí que és veritat que si busquem un moment màgic i icònic aquest pot ser la sortida del sol, però sobretot la posta de l’astre rei. Si aconseguim quadrar el nostre pla de viatge, visitar just abans que es faci de nit el pont ens permet veure’l inicialment amb llum, i llavors contemplar amb l’skyline de la ciutat de Nova York com es comença a il·luminar. S’ha de tenir en compte això sí, que és un dels punts més turístics de Nova York, per lo que quasi sempre està ple de gent.

Conteu que per creuar el pont, si anem aturant-nos fent fotos estarem entre 45 minuts i una hora. La seva longitud és de 1,9 kilòmetres, distància que caminant a ritme lleuger es pot fer en uns 20 minuts. No obstant, si estem de viatge a Nova York, el què volem és assaborir el lloc, per lo que el temps augmentarà el què volguem.

El Pont de Brooklyn

A part de creuar el pont caminant, o en bicicleta, tenim altres opcions que ens permeten contemplar el Pont de Brooklyn de Nova York en la seva màxima esplendor. Molts d’aquests punts estan situats a Brooklyn Bridge Park, i alguns d’ells, o la seva majoria, els visitarem quan fem la visita al barri de DUMBO:

  • Mirador Granite Prospect
Mirador Granite Prospect
  • Jane’s Carousel és un carrussel antic protegit per una caixa de vidre.
Jane’s Carousel
  • Fulton Ferry Landing
Fulton Ferry Landing
  • Pier 17 (South Street Seaport), moll famós i un dels miradors del Pont de Brooklyn més coneguts. Es troba a la banda de Manhattan.
Vistes des del Pier 17 de Manhattan
  • Pebble Beach, en el barri de DUMBO.
Mirador de Pebble Beach

També hi ha l’opció de visitar el Pont de Brooklyn des de l’aigua, ja sigui en el New York Water Taxi (New York Water Taxi – Marine Transportation | Private Charters (nywatertaxi.com)) o en el East River Ferry.

No obstant, la forma més espectacular, i també cara, de contemplar el Pont de Brooklyn és fer-ho amb helicòpter. Volar en helicòpter a Nova York té un preu de partida de 220,60€ (aquest pot variar en funció dels minuts del nostre recorregut). Adjuntem link: Paseo en helicóptero por Nueva York – Reserva en Civitatis.com

Passeig en helicòpter
Recomanem recórrer el pont en el sentit Brooklyn a Manhattan, així quan acabem el nostre recorregut podem seguir fàcilment visitant alguns dels imprescindibles de la ciutat com Little Italy, Chinatown o inclús Wall Street.   La forma més fàcil d’arribar-hi és en metro, encara que també ho podem fer en el East River Ferry (que té un embarcador just al costat), en la part de Brooklyn. Estacions de metro més properes del Pont de Brooklyn, en la part de Brooklyn: L’estació més propera és High Street – Brooklyn Bridge (línies A i C). Des d’aquí hi ha uns 10 minuts caminant fins als dos accessos peatonals al pont. Estacions de metro més properes del Pont de Brooklyn, en la part de Manhattan: L’estació més propera és Brooklyn Bridge – City Hall (línies 4, 5 i 6). També està bastant a prop Chambers Street (línies J i Z).

La nostra idea és creuar el Pont de Brooklyn al capvespre cap a la part de Manhattan, i per tant, agafar el metro en la part de Manhattan. Per tant, aniríem a l’estació “Brooklyn Bridge – City Hall” i agafaríem les línies 4 o 5 per arribar a la zona de Times Square.

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge de l’itinerari del dia i de les principals atraccions, en l’àmbit de la zona de Brooklyn:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *