Categories
NOVA YORK

11. METROPOLITAN MUSEUM OF ART (MET) + VOL NYC – BCN

I arriba l’últim dia del nostre viatge a Nova York. La intenció és anar a visitar pel matí a un dels millors museus del món, el MET (Museu Metropolità d’Art). Farem una ruta dissenyada per l’ocasió i per poder ésser fora cap al migdia, quan anirem a buscar el metro fins a l’AirTrain de l’Aeroport Internacional John F. Kennedy per enfilar el camí de tornada cap a casa.
Índex
1. MET
2. Tornada a casa

1. MET

Si tinguéssim que escollir un sol museu de Nova York, aquest seria el MET (Museu Metropolità d’Art). Encara que això sí, hi ha que dedicar-li el dia complet i inclús així, pot ésser que et deixis coses per veure. És enorme! Està ubicat al nº1000 de la 5th Ave. L’entrada no està inclosa en els passis turístics (New York Explorer Pass o New York Pass). Si saps que hi aniràs, t’aconsello que la compris amb antelació, ja que et costarà el mateix i així evitaràs les llargues cues.

Façana principal del MET a la Cinquena Avinguda

El MET alberga tres pisos d’art amb més de dos milions d’obres de tot el món. Des de l’art en la època egípcia, la Grècia clàssica, l’època romana, passant per escultures i pintures europees, fins a l’art aborígen australià i africà. Pots passar hores i inclús dies i no hauràs vist tot el què alberga en el seu interior. El museu té restaurant, cafeteria i una terrassa per a pujar a prendre un còctel (Cantor Rooftop Garden Bar) i divisar Manhattan en tot el seu esplendor.

El Museu Metropolità d’Art (MET) és una de les principals atraccions de Nova York. No és difícil endevinar que atreu a molts turistes, inclosos aquells que no estan interessats en l’art. El Louvre és el museu més visitat del món, i el MET ocupa el segon lloc, així que ens podem imaginar la quantitat de visitants que té diàriament aquest museu.

Metropolitan Museum of Art (MET)

El Metropolitan es va establir en 1870 i el majestuós edifici del museu està ubicat quasi en el centre de Manhattan, just al costat de Central Park i la Cinquena Avinguda. El MET té vàries sucursals (The MET Fifth Avenue, The MET Cloisters i The MET Breuer), amb més de 2 milions d’exhibicions només en l’edifici principal. La col·lecció és tant àmplia i interessant que no té sentit acudir al museu sense una preparació prèvia.

En la seva col·lecció, el Metropolitan Museum of Art conta amb les obres d’artistes tant destacats com Auguste Renoir, Henri Matisse, Johannes Vermeer, Vincent Van Gogh, Paul Cézanne, Edgar Degas, Caravaggio i Pieter Bruegel (el major).

En l’edifici principal es poden admirar, entre altres, pintures, escultures, sarcòfags, armadures, instruments, elements de construccions antigues, fotografies de totes les parts del món. Tot està dividit en categories, lo que facilita als visitants trobar exhibicions interessants.

La segona sucursal del Museu, inaugurada en 1938, és The MET Cloisters. Aquest lloc està dedicat a l’art i l’arquitectura de l’Europa Medieval. Les seves col·leccions inclouen, entre altres, manuscrits, vidrieres i obres del període del segle XII al XV.

El departament de MET Breuer, durant 4 anys, fou un espai dedicat a l’art contemporani mundial dels segles XX i XXI. Desafortunadament, està tancat des de l’estiu de 2.020.

Metropolitan Museum of Art (MET)

Nova York és una ciutat enorme. Hi ha moltes maneres d’arribar al Museu Metropolità d’Art, que està enganxat a Central Park. En el nostre cas hi arribarem en metro. La opció més propera és anar a l’estació de la 77st Street, i agafar les línies 4 o 6 des de Times Square. Una altra opció és parar en 81 Street – Museum of Natural History Station i creuar-nos Central Park.

L’entrada general per un adult té un preu de 30$; els adults majors de 65 anys tenen un preu reduït de 22$; els estudiants, degudament acreditats 17$. Encara que es poden comprar a les taquilles del museu, la millor forma d’adquirir les entrades és en la web oficial del MET (The Met Fifth Avenue | The Metropolitan Museum of Art (metmuseum.org)). Els nens menors de 12 anys poden entrar al Museu de forma gratuïta (acompanyats d’un tutor adult). A més, els residents de Nova York i els estudiants de Nova York, Nova Jersey i Connecticut poden pagar la voluntat.

Metropolitan Museum of Art (MET)

El Museu està obert de dissabte a dilluns de 10am a 5pm, i dijous i divendres de 12pm a 7pm. L’excepció és el Dia d’Acció de Gràcies, el 25 de desembre, el 1 de gener i el primer dilluns de maig. El MET Cloisters, per la seva part, es pot visitar de dijous a dilluns. En el període març-octubre entre les 10:00 i les 17:00 hores. Novembre a febrer de 10:00 a 16:30h, excepte el Dia d’Acció de Gràcies, 25 de desembre i l’1 de gener.

Totes les galeries han de quedar lliures 15 minuts abans del tancament. El Museu de la Cinquena Avinguda és accessible per a usuaris amb cadira de rodes i aquells que no poden utilitzar les escales. Els empleats del MET sempre estan disponibles per ajudar-los a ubicar els ascensors. The Met Cloisters, per altra banda, no s’adapten tant bé a les cadires de rodes degut a la naturalesa del terreny que ocupen. Un gos guia podrà entrar a les instal·lacions d’ambdues institucions. Prohibit introduïr altres animals.

Abans d’anar al Museu, val la pena dedicar un temps a preparar un pla de visites. Pots passar tot el dia en aquest increïble lloc i encara hi ha molt que veure. Per moure’s eficientment per les instal·lacions, es recomana descarregar l’aplicació gratuïta per a telèfons intel·ligents. Val la pena recordar que des de la primavera fins a la tardor també pots visitar la plataforma d’observació. Des d’allí, tindràs una vista de Central Park i altres llocs de la ciutat de Nova York.

La terrassa superior del MET

El Museu Metropolità d’Art té uns 17 departaments, cadascun dels quals està dedicat a l’art d’una part particular del món o un període de temps en la història. Les principals obres que hi trobem son les següents:

Art grec i romà

La col·lecció de sales d’aquest tema inclou més de 17.000 exhibicions que daten des del Neolític fins a l’adopció del cristianisme per part de l’Imperi Romà en el 312d.C. Es tracta de nombrosos gerros, atuells, articles per la llar, estàtues, joies i armadures militars antigues.

Sales de l’art grec i romà

Antic Egipte

Mòmies, sarcòfags, fragments de tombes, així com articles religiosos i domèstics, joies i molt més esperen el visitant en aquesta secció. En total, hi ha al voltant de 26.000 exhibicions. Però el principal tresor de l’exposició és tot l’antic temple egipci de Dendur, que es va salvar de la demolició durant la construcció d’una central elèctrica en el riu Nil i es va traslladar al Museu Metropolità d’Art.

Antic temple egipci de Dendur

Asia

Ple d’antiguitats i exposició dedicada a l’art d’Asia. Molts dels seus elements tenen uns 4.000 anys. Presenta pintures, escultures de varis tamanys, exemples de buidats decoratius, gravats en fusta, escriptura, ceràmica i altres obres d’art de totes les regions d’Àsia.

Asian Art

Orient Mitjà

El món antic també es presenta en el museu com una exposició dedicada a l’art de Orient Mig. Inclou tant les primeres civilitzacions com l’art de l’islam. Aquesta col·lecció és considerada la més completa del món. El número total d’exposicions és de més de 7.000 articles. Entre ells es troben tauletes d’argila amb la primera escriptura de Sumeria, segells, armes, joies, articles domèstics i religiosos.

Art Orient Mitjà

Àfrica, Amèrica i Oceania

Especial atenció mereix una de les majors col·leccions del Museu Metropolità d’Art, dedicada a l’art d’Àfrica, Amèrica i Oceania. La Col·lecció d’Art de l’Àfrica Subsahariana, les Illes del Pacífic, Amèrica del Nord, Central i del Sud tenen més de 11.000 peces.

Sales d’Àfrica, Amèrica i Oceania

Edat Mitja

L’exposició d’art medieval i bizantí és una de les més importants del món. Abarca l’art del Mediterrani i Europa des de la caiguda de Roma en el segle IV fins al començament del Renaixement a principis del segle XVI. També inclou art europeu de l’Edat del Bronze i principis de l’Edat del Ferro.

Complementa i continua el tema de l’Edat Mitja en una secció separada “Armes i armadures”. Aquests articles han estat una part vital de pràcticament totes les cultures durant mil·lenis, exercint un paper clau no solament en la conquesta i la defensa, sinó també en la diversió de la cort i els esdeveniments cerimonials.

Secció d’”Armes i Armadures”

Música

Les sales separades estan dedicades a una rica col·lecció d’instruments musicals de tot el món, dels quals hi ha al voltant de 4.000 peces. Aquí es poden veure tant instruments europeus antics ètnics com medievals.

Sala amb instruments musicals

Escultura i art

Les obres més grans dels mestres del Renaixement Italià estan àmpliament representades en el museu: Botticelli, Rafael, Tintoretto, Tiziano,… Les millors col·leccions del món inclouen una col·lecció de pintures holandeses, incloses obres mestres de Rogier van der Weyden, Bosch, Pieter Brueghel the Elder.

El Renaixement alemany està representat per les obres de Durero, Lucas Cranach el major, Holbein el jove i altres.

Escultura i Art

El Museu Metropolità d’Art posseeix la col·lecció més gran del món d’obres de Rembrandt, incloent 23 pintures, 4 composicions de Jan Vermeer de Delft, més de 10 retrats de Frans Hals. Van Gogh, com no pot ésser d’una altra forma també està ben representat en el MET.

Autoretrat de Rembrandt

Un lloc digne en el museu està ocupat per l’obra d’artistes espanyols: El Greco, Velázquez, Murillo, Goya,… La pintura francesa està representada per les obres de Poussin, Watteau, Edouard Manet, Renoir. A principis del segle XVIII, varen aparèixer a Amèrica pintures d’artistes anglesos. Les col·leccions del MET tenen obres de Reynolds, Turner, Gainsborough.

Manuel Osorio Manrique de Zuñiga (Quadre de Goya)

La pintura americana ocupa un lloc especial en les col·leccions del Metropolitan. Se li dedica una galeria especial en el Museu Metropolità, que presenta el treball de tots els artistes estadounidencs destacats. Les col·leccions d’art estadounidenc dels segles XVIII i XIX contenen obres de Copley, Homer, Whistler i Aikins.

Watson and the Shark (obra de Copley)

La pintura de finals del segle XIX i principis del XX està representada per l’obra de John Singer, Sagent.

Especial menció mereixen:

  • La Bíblia de John Gutenberg és el llibre imprès més antic de la humanitat.
  • Autoretrat amb barret de palla: el gran autoretrat de Van Gogh.
  • Foto “Raig de sol”: la primera fotografia de la humanitat, presa per William Talbot en 1835
  • El pont sobre l’estany de nenúfars és la pintura més famosa de Claude Monet
Autoretrat amb barret de palla (Van Gogh)
Tant en termes de l’escala de les seves col·leccions com de la diversitat de les seves col·leccions, el Museu Metropolità d’Art MET de Nova York es troba entre els grans museus del món. No dubtis en anar a visitar-lo. La seva visita ens pot portar d’un mínim de 3 a 4 hores.

2. Tornada a casa

Abans d’agafar el metro que ens porti a les immediacions de l’aeroport, passarem per l’hotel a buscar les maletes i pertinences. Des d’allí, en la zona de Times Square, agafarem el metro en la parada “42 Street – Port Authority Bus Terminal” (la qual es troba a 6 minuts de l’Hotel) en direcció a “Jamaica Station” (com a l’anada), concretament la línia E ens hi portarà. El trajecte dura aproximadament 1 hora.

A Jamaica Station agafarem el AirTrain (l’AirTrain és un tren que connecta el metro amb totes les terminals de l’aeroport JFK, i circula les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, lo què s’anomena un 24/7) que ens durà a la corresponent terminal de l’Aeroport Internacional John F. Kennedy.

AirTrain de l’Aeroport J.F.K. de Nova York

I fins aquí ha arribat el nostre viatge per la ciutat de Nova York. Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

2 respostes a “11. METROPOLITAN MUSEUM OF ART (MET) + VOL NYC – BCN”

Become financially independent with us!
Prices for food, rent and other expenses are rising and rising.
Where will it end?
With us you get a high, lifelong immediate pension!
Never worry about money again!

Go to our website https://www.club4you.net/1709711160 watch the info video (click on your flag below the video to watch it in your language), then register for free and start to earn passively thousands of dollars every month!
In the last 5 years, over 2 million people have become financially independent with us!
You can too, because it couldn’t be easier!
You can also send us an email and you will get further information:
become.free.with30dollars@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *