Categories
NOVA YORK

9. THE EDGE + HUDSON YARDS + HIGH LINE PARK + CHELSEA MARKET + LITTLE ISLAND + MEATPACKING DISTRICT + GREENWICH VILLAGE

I ens plantem en el novè dia de viatge. Avui descobrirem una Nova York diferent a lo què hem vist fins ara. Descobrirem un espectacular nou barri, el de Hudson Yards, ubicat a l’oest del MidTown de Manhattan. El dia el començarem fort, pujant a un dels 5 millors miradors de la ciutat, anomenat “The Edge”. Durant el matí visitarem també el nou barri de Hudson Yards, i continuarem la ruta explorant el High Line Park, un llarg parc de més de 2 kilòmetres de longitud construït sobre unes vies de tren elevades. El parc ens portarà al Chelsea Market, un lloc molt singular per anar a menjar, i d’allí, a través del parc High Line ens anirem trobant les pròximes atraccions que visitarem: la illa de Little Island, el Meatpacking District i finalitzarem a Greenwich Village.
Índex
1. The Edge
2. Hudson Yards
3. High Line Park
4. Chelsea Market
5. Little Island
6. Meatpacking District
7. Greenwich Village

1. The Edge

Inaugurat en el mes de març de 2020, es suma directament a la llista d’imprescindibles que veure a Nova York, The Edge, un dels miradors més impressionants del món.

The Edge se suma a la fantàstica oferta de miradors de Nova York, formada principalment per l’Empire State Building, el Top of the Rock, el One World Observatory, i des del 2021 afegim també a la llista el The Summit One Vanderbilt. L’entrada al mirador The Edge està inclosa en l’Explorer Pass.

The Edge

The Edge és el mirador (observatori panoràmic) situat a 345 metres d’alçada de l’edifici 30 Hudson Yards, gratacels que acull un centre comercial, botigues, restaurants i oficines d’empreses com la CNN o HBO. L’edifici, dissenyat per l’estudi d’arquitectura KPF (Kohn Pederse Fox) ens delecta amb un impressionant mirador exterior de forma triangular i completament envidrat que formen un angle en el que bàsicament sembla que volem per sobre la ciutat.

The Edge

Situada en les plantes 100 i 101 del gratacels The Edge, s’ha convertit en la terrassa a l’aire lliure més alta de l’hemisferi occidental. Alguns dels punts més interessants o a tenir en compte del mirador, són:

  • Només es pot pujar amb ascensor, que tarda menys de 60 segons en pujar els 345 metres
  • Vistes 360º, el seu disseny ens permetrà veure des de Central Park fins a l’Estàtua de la Llibertat
  • Terrassa a l’aire lliure
  • Parets de vidre inclinades cap enfora en les que sembla que volem sobre Nova York
  • Pis de vidre, on podrem veure el què passa 100 pisos per sota dels nostres peus
  • Escales exteriors amb les que podem accedir al pis 101, amb vistes de Nova York a través dels finestrals
  • Bar de xampany, per fer més especial la visita al The Edge.

El segon pis de l’observatori, que accedim per les escales, és tancat i conta amb un bar amb taules i sofàs, aixó sí, els preus no son aptes per a totes les butxaques.

The Edge

Actualment existeixen 4 tipus d’entrades per a visitar The Edge (preus sense taxes):

  • Entrada general, en la que tindrem que indicar la data i l’hora de la visita en el moment de la reserva: 38$ pels adults; 33$ pels nens de 6 a 12 anys; i 36$ pels sèniors superiors a 62 anys.
  • Flex Pass, en la que tindrem que seleccionar una data però podem anar-hi a qualsevol hora del dia: 56$ pels adults; 51$ pels nens de 6 a 12 anys; i 54$ pels sèniors de més de 62 anys.
  • Entrada amb xampany, entrada general amb una copa de xampany que ens donaran en el bar del mirador: Entrada per els adults superiors a 21 anys; 55$ pels adults, i 53$ pels sèniors de més de 62 anys.
  • Entrada Premium, que és l’experiència més VIP. Podrem visitar The Edge en qualsevol moment del dia escollit + una copa de xampany + un àlbum de fotografies personalitzat: Entrada per els adults superiors a 21 anys; 73$ pels adults, i 71$ pels sèniors de més de 62 anys.
The Edge

En aquests preus se’ls hi ha de sumar les taxes per lo què l’entrada per adult queda en uns 42$:

  • Visita durant la posta de sol: al ser l’hora amb més demanda degut a l’espectacularitat del moment, el preu de les entrades durant la posta de sol pugen 10$ respecte al preu estàndard
  • Visita a la sortida del sol: tenen un sobrepreu de 4$
  • Política de devolucions i cancelacions The Edge: Les entrades no es poden canviar ni ésser reembolsades.
  • L’accés a The Edge està inclòs en vàries targetes turístiques
The Edge

The Edge obre tots els dies de l’any des de les 8h del matí fins a les 10h de la nit (encara que és probable que quan el tema Covid minori s’ampliï l’horari fins a les 12h de la nit).

Us deixem algunes opcions per a comprar les entrades al The Edge:

The Edge

L’entrada a The Edge es troba situada en el pis 4 de les botigues i restaurants (The Shops at Hudson Yards) de l’edifici 30 Hudson Yards.

Si hi aneu en transport públic, a Hudson Yards les millors opcions que tenim son:

  • Autobús: línies d’autobús M34-SBS, M12, i M11 paren a pocs minuts a peu.
  • Tren: Penn Station es troba solament a dues illes a l’est entre els carrers West 31st i West 33rd i les avingudes 7th i 8th.
  • Metro: L’estació més propera és 34St – Hudson Yards (línia 7). Aquesta serà la nostra opció per arribar-hi.
  • Bicicleta: l’estació CityBike més propera es troba en el xamfrà nordoest del carrer West 34th i l’avinguda 11th.
The Edge

Sota la nostra opinió, el The Edge no és dels millors miradors de Nova York. És un mirador nou, molt modern, però les seves vistes no son les millors, ja que edificis com l’Empire State queden algo tapats. No obstant, pujar al The Edge és una experiència molt recomanable i és bastant fàcil de combinar amb la visita a Hudson Yards. A l’estar inclòs en varies targetes turístiques ajuda a que acabem visitant-lo, com és el nostre cas.

Vols més adrenalina? Viu una experiència d’”alçada” escalant per sobre del The Edge, a través d’unes escales a l’aire lliure. “City Climb” permetrà que els visitants pugin fins la cima de l’edifici, ascendint per un costat, a quasi 390 metres d’alçada! L’escalada d’edificis més alta del planeta!!!
City Climb

El preu per realitzar aquesta activitat oscil·la fins a uns 185$ pels adults. Els joves de 13 a 17 anys han d’anar acompanyats per un adult. Els menors de 13 anys no hi poden accedir.

City Climb

2. Hudson Yards

Que Nova York té un barri nou? Doncs sí, tant nou que no s’acabarà de construïr sinó fins el 2024, però que ja conta amb atractius sorprenents i innovadors, dignes d’una visita completa i d’espectaculars fotografies. No hi ha dubte de que estem en l’era de la velocitat, i per confirmar-lo has de visitar el nou barri de Nova York.

Amb una inversió milionària, varen transformar l’antic dipòsit de trens West Side Rail Yards en un sofisticat complex residencial, comercial, cultural i turístic; amb totes les innovacions tecnològiques, arquitectòniques i de disseny per a ser un lloc exclusiu i luxós. I com que has decidit fer una volta per Hudson Yards amb nosaltres, et deixem una guia per què no et perdis els atractius que pots trobar en aquest sorprenent lloc.

Abans d’entrar en detall sobre els llocs que veure a Hudson Yards, t’he de comentar que hi ha disponible una visita guiada que ens porta per aquest barri i High Line Park (Tour por High Line, Chelsea y Hudson Yards, Nueva York (civitatis.com)). Sempre diem que conèixer un lloc de la mà d’un bon guia, fa que descobrim coses que anant sols ens podrien passar desapercebudes. Si teniu temps i uns 37,40€, els dilluns i els dijous pel matí teniu aquesta interessant opció disponible.

Hudson Yards

Ara sí, entrem en els imprescindibles de què visitar a Hudson Yards. Al tractar-se d’un barri en evolució, és probable que aquesta llista vagi augmentant:

The Vessel

The Vessel és una de les principals raons per visitar Hudson Yards, però, què és això? Un rusc? Un centre de comandament interestelar? Una nau? És una obra d’art de l’arquitectura moderna. Està ubicada en el centre de la plaça pública i està feta d’acer i coure. Lo més espectacular és l’entrellaçat dels seus 154 trams d’escala, 80 plataformes i 2500 graons en 46 metres d’alçada!

Si de baix la vista és sorprenent, la perspectiva interna és totalment increíble, un laberint entrecreuat on pots admirar l’escultura des de diferents angles. T’asseguro que voldràs fer fotos i fotos perquè els escenaris son d’un altre planeta!

Et recomanem que facis les reserves amb temps perquè aconsegueixis les entrades gratuïtes; si s’han esgotat les gratuïtes, tindràs que pagar 10$.

Actualment, però, The Vessel està tancat. Només es pot accedir a la planta inferior. És gratuït i no fa falta la reserva.
The Vessel

Nova York és una ciutat que no deixa de sorprendre’ns, quasi del no res, en ple Midtown de Manhattan, s’ha creat un barri nou, Hudson Yards, amb alguns edificis que entren de ple en els imprescindibles de què veure a Nova York. Entre ells s’hi troba The Vessel, que és en realitat una escultura, meitat obra d’art i meitat atracció turística.

Podem dir que The Vessel és un dels espais més visuals de tot Nova York, i això és molt dir. Aquesta impactant obra està projectada per l’estudi de Thomas Heatherwick, conegut arquitecte anglès.

The Vessel

No és fàcil descriure The Vessel, encara que el tinguem a davant. Podem dir que és una xarxa d’escales en forma d’atuell o de rusc, que s’eleva a més de 45 metres del terra. Si ens parem a contar, o millor llegir-lo en algun lloc, en total tenim 2500 graons que connecten fins a 80 replans diferents.

De totes formes per a pujar fins a dalt, no hem de passar per tots, la ruta per arribar a lo alt dels 16 pisos o nivells ens portarà poc més de 5 minuts i 240 graons.

Encara que The Vessel és espectacular per fora, les seves dimensions fan que podem visitar també l’interior d’aquest espai / escultura / edifici.

El preu de l’entrada estàndard a The Vessel és de 10$. No obstant, no us preocupeu ja que tenim la opció d’entrar gratuïtament en aquest monument. Les entrades les podem comprar en la pròpia web oficial de The Vessel o en webs d’experiències com Civitatis. Els menors de 5 anys no paguen, i 2 curiositats, una és que no deien entrar carretons de bebès (s’han de deixar a l’entrada), i la segona és que no podem anar sols a The Vessel, ja que per a prevenir suïcidis s’ha aplicat aquesta política.

The Vessel

Si com nosaltres teníeu en ment que The Vessel és gratuït, no aneu del tot equivocats. The Vessel de les 10:00 fins a les 12:00h és gratuït. Això sí, és necessari reservar en la web oficial de Hudson Yards (Vessel | Hudson Yards (hudsonyardsnewyork.com)).

Aquestes reserves es poden realitzar amb 2 setmanes d’antelació a la vostra visita. Si teniu pensat fer aquesta visita, agafeu-les ràpid ja que hi ha un límit de 700 persones que poden estar dins de The Vessel a la vegada, i volen. De totes formes, ara mateix no té importància per lo què us expliquem a continuació: The Vessel, ara mateix està tancat per suïcidis (actualitzat el novembre de 2.022).

The Vessel

Per lo què ens han explicat, The Vessel porta així varis mesos ja que era un lloc en el que es produïen molts intents de suïcidi i estan mirant de com solucionar-ho. Mentres això continuï així, no és necessari reservar, ho veureu en la mateixa web oficial, però només es podrà accedir a la planta baixa de l’escultura. Una recomanació: Feu una fotografia típica a The Vessel: Quan hi hagis entrat posa el teu mòbil en el terra just en el centre del monument. La foto és, si més no, curiosa.

Encara que lògicament podreu contemplar l’exterior de The Vessel a totes les hores del dia i la nit, si volem entrar al seu interior els horaris que hi ha avui en dia son:

  • Dilluns a Dissabte de 10:00 a 20:00h
  • Diumenges de 11:00 a 19:00h

De totes formes, com sempre, us recomanem visitar la web oficial per a comprovar aquests horaris i el tema de les reserves en el moment just de la vostra visita a Nova York.

The Vessel

The Vessel s’ubica en el 20 Hudson Yards, entre els carrers 30 i 34 i les avingudes 10 i 11, just en el centre d’aquesta nova zona de Manhattan. De Times Square està a uns 25 minuts a peu. Es pot fer a peu, i també en metro (com hem explicat per la visita al The Edge). L’estació més propera és 34 Street – Hudson Yards Subway Station.

The Edge

Es troba en el pis 100 de l’edifici 30 Hudson Yards, i és la primera atracció que hem visitat i explicat en el dia d’avui. Ho recomanem visitar primer pel tema de les aglomeracions i possibles cues.

Mercat Little Spain

Aquí tenim, a 8.000km de casa, un mercat gastronòmic espanyol liderat per els famosos José Andrés i els germans Albert i Ferran Adrià.

Little Spain s’ubica en el cor de Hudson Yards, concretament en els baixos de The Shop, en el 10 Hudson Yards, entre les avingudes 10 i 11 i els carrers 30 a 33. Per accedir-hi podem fer-ho a través del centre comercial o per les portes que ens criden a entrar en plena 30th Street.

Little Spain Market

Little Spain és un espai relativament nou, com tota la zona de Hudson Yards, ja que fou inaugurat en l’any 2019. Estem davant del considerat com restaurant espanyol més gran del món fora del nostre país. Això és així, ja que a part de la zona de restaurant, a Little Spain hi trobem un gran mercat gastronòmic amb multitud de parades per a degustar plats típics espanyols.

Com hem comentat, Little Spain ha estat creat per tres grans monstres de la cuina mundial: Ferran i Albert Adrià, i José Andrés, tota una celebritat a Estats Units. Aquest fet és rellevant ja que si decidim anar a menjar a Little Spain ens trobarem amb plats de gran qualitat i amb ingredients 100% espanyols. Com a prova del bon peu amb el que ha començat Little Spain només hem de dir que el New York Times el va catalogar com el millor restaurant nou en l’any 2019.

Little Spain

Ja sigui per anar a menjar o sopar o simplement fer-hi una volta, Little Spain és quasi una parada obligada a Nova York. L’entrada al recinte és gratuïta. No és que sigui el lloc més fascinant de la ciutat, però a l’estar enganxat tant a The Edge com a The Vessel, no hi ha excusa per no entrar a Little Spain.

Què podem menjar en el mercat espanyol de Nova York? Si coincidim amb l’hora del dinar, sopar o berenar, segur que trobem algo que ens vingui de gust, en alguna de les parades, bars o restaurants que hi ha:

  • Restaurants: Spanish Dinner; Leña; Mar; La Barra
  • Parades (kiosks): Bocatas & Empanadas; Bravas; Churros; Jamón & Queso; Paella al plato; Pasteles
  • Bars: Bar Celona (bar de cocktails); Bar Manolo (Tapas bar); El Chiringuito (beach bar); Vinos (wine bar)

Podeu consultar horaris i menús en la web oficial de Mercado Little Spain Nova York (Mercado Little Spain | Leña, Mar, Spanish Diner | Spanish Tapas In NYC).

Els preus de Little Spain son de l’ordre de lo que podem trobar a Nova York. Tot molt més car que a Espanya, però relativament bé per lo què és Nova York i la qualitat que transmet el lloc.

Little Spain

The Shed (El Cobertís)

Un altre espai futurista que veure a Hudson Yards per la cultura, l’art i els concerts, és aquest edifici que dóna cabuda a un gran nombre d’expressions artístiques de tot tipus. Des del hip hop a la música clàssica, de la pintura als mitjans digitals i del teatre, la literatura i l’escultura a la dansa contemporània. Tot sota una estructura mòbil que llisca i s’adapta per a suportar tot tipus de treball inventiu.

Com és això? Doncs “simple”, l’armadura exterior té rodes que faciliten el seu moviment sobre rails. Això permet desplaçar-se a una plaça contigua per a duplicar el seu tamany i descobrir un segon edifici amb aparença molt diferent. Únicament per contemplar aquesta enginyeria val la pena el viatge, però, si a més pots ingressar a una exposició o espectacle, creieu-me, sentiràs que el futur t’ha atrapat.

The Shed

The Shops i els Restaurants

Si busques compres glamouroses i relluents, aquí tens set pisos plens de botigues amb roba de dissenyador i cases de luxe com Cartier, Chanel, Fendi, Christian Dior, Louis Vuitton, Rolex o Tiffany. També pots trobar marques més accessibles com Zara, Banana Republic, Sephora, Uniqlo i H&M. A més, pots entrar al primer i únic Neiman Marcus de Nova York, que ofereix moda dels principals dissenyadors del món, a més d’assessorament expert sobre estil personal i bellesa. A algunes persones no els hi agrada el Centre Comercial “The Shops” de Hudson Yards, precisament, per el seu enorme tamany; diuen que els pisos tenen l’aspecte ben igual, no poden orientar-se i mai ho acaben de veure tot. A nosaltres ens sembla que això forma part del seu encant, caminar i caminar sense acabar de veure, en instal·lacions chics, lluminoses i sentint-te de la reialesa.

The Shops & Restaurants

En el complexe Hudson Yards hi ha molts llocs excel·lents per menjar, per a totes les preferències i amb alguns dels xefs més famosos del món. Aquestes son algunes de les nostres recomanacions:

  • Hudson Yards Grill: Del xef Michael Lomonaco, és un dels restaurants tipus spot americà més familiar en el complex. Serveix abundants carns i pollastre, no obstant, et suggerim provar l’hamburguesa de la casa amb molt de porc i formatge cheddar.
  • Estiatorio Milos: El segon restaurant del xef Costa Spiliadis amb tota la seva experiència en peixos i mariscs, oferint creacions culinàries incomparables.
  • Electric Lemon: Un restaurant típic estadounidenc de temporada que fa servir productes dels agricultors, grangers i artesans de l’Atlàntic Mig i els transforma en una cuina conscient, plena de platets deliciosos.
  • Blue Bottle Coffee: Un lloc on el seu únic propòsit és obtenir i torrar els millors i més sostenibles grans de cafè del món per servir-los amb la màxima exquisidesa.
  • Mercat Little Spain: L’hem mencionat i recomanat anteriorment en aquest article.
The Shops & Restaurants

El goril·la de Nova York en Bella Abzug Park

Inspirat en la història de King Kong, King Nyani (rei goril·la en suajili) és una colossal escultura de bronze que el seu autor va crear basada en els seus viatges per Àfrica. L’obra pretén fer consciència sobre la difícil supervivència que sofreixen aquests animals, amb els que compartim al voltant del 98% del nostre ADN. Pots acomodar-te en la mà protectora de Nyani i obtindràs unes fotos fenomenals, tanmateix, també es tracta de recordar que és moment de que nosaltres protegim a aquesta majestuosa espècie.

L’escultura del Goril·la de Nova York és temporal. Actualment ja no hi és, però pot ser que torni. Malgrat de que és probable que tinguis que formar-te per prendre les teves fotos, trobar un goril·la entre els gratacels i paisatges futuristes a Nova York és tant exòtic i original que val la pena el temps invertit.

El goril·la de New York

Citrovía en Manhattan West

Si encara tens temps i energia, què et sembla donar un volt per capritxosos llimoners en ple Nova York? Citrovía, ubicat en el centre comercial Manhattan West, és un espai surrealista ple d’escultures de cítrics de fantasia, pantalles de llums canviants i moltes banquetes per descansar, relaxar-te i tirar fotos! (si trobes un lloc buit).

Aquesta instal·lació artística es composa de més de 700 arbres de llimona de guix, fets a mà i amb fulles d’acer i espuma delicadament detallades. Inclús en l’aire flota un suau aroma a llimona que fou elaborat expressament per la perfumeria 12.29.

Un lloc sempre brillant i amb cels blaus gràcies a les pantalles de il·luminació zenital i als màgics escenaris creats per uns estudis que també treballen per a Disney.

S’arriba a Citrovía caminant cinc minuts sortint de The Vessel. Està obert des de les sis del matí i l’entrada és completament gratuïta i sense reservar. Ens veiem en la llimona gegant!

Citrovía

High Line Park

Des de Hudson Yards pots entrar en aquest llarg parc que es va construïr fa poc més de deu anys, sobre les víes abandonades del tren. Actualment, té més de dos kilòmetres de longitud i es pot accedir a ell per diferents punts en el seu recorregut. Està ple de flors, arbres i bancs per a descansar, envoltat d’exposicions temporals d’art, com murals i escultures. Fascina la vista dels carrers de Nova York des de dalt, en un lloc tranquil i resguardat, mentres a baix observes el tràfic que mai para.

Les principals atraccions de Hudson Yards és una enorme llista d’alternatives, que potser no podràs recórrer totes en una visita, però aquesta és la millor excusa per retornar aviat, qui sap quines noves construccions t’hi trobaràs! Així és “The Big Apple”, sempre reinventant-se i mirant el futur.
High Line Park

3. High Line Park

Continuem visitant Nova York, i després de sortir de Little Spain (per dinar) ens endinsem a High Line. High Line Park és un lloc únic en el món. El seu atractiu principal és, sens dubte, la seva ubicació tant peculiar, doncs fou construït en lo alt sobre una línia de tren antiga que travessa tres paratges importants de la zona de Manhattan: Meatpacking District, Chelsea i Hudson Yards.

Cal mencionar que la seva construcció data de l’any 2009 i és, avui per avui, una de les atraccions més apreciades pels novaiorquesos i per els turistes nacionals i internacionals que visiten aquest interessant lloc.

L’extensió total d’aquesta passarel·la enjardinada elevada a 20 metres sobre el nivell del carrer és de 2,3 kilòmetres. Versions encara no confirmades asseguren que es planifica estendre aquesta construcció fins a Penn Station per una banda, i fins al moll 76 de Hudson Yards per l’altre extrem. Perquè t’animis a conèixer-lo, et presentem a continuació, una guia amb els llocs més interessants. D’aquesta manera, no et perdràs cap detall quan ho visitis. Deixa’t captivar per aquesta meravella arquitectònica i urbanística.

High Line Park

El recorregut per High Line es pot fer perfectament per lliure. No obstant, si preferiu que un guia us expliqui en detall tot el què esteu veient teniu l’oportunitat de fer un Tour per High Line i Hudson Yards (Tour por High Line, Chelsea y Hudson Yards, Nueva York (civitatis.com)). En poc més de 2 hores coneixerem en detall varis dels edificis més representatius d’aquestes dues noves zones de Nova York.

Ara sí, anem a pels imprescindibles a veure a High Line Park. El recorregut l’hem preparat començant per Hudson yards i finalitzant en Meatpacking District que és el que et proposem que facis. Conta algo més d’una hora per fer-lo amb molta calma:

Hudson Yards, l’inici del teu recorregut

Tota bona visita a High Line Park ha de començar en aquest punt. Aquest es localitza en la 34th Street i forma part d’un dels barris més moderns i elegants de Manhattan. Aquí trobaràs una amplia varietat de gratacels, botigues de primera i restaurants moderns. Per arribar a aquesta zona, hauràs de creuar una rampa d’accés. El seu ús és lliure i representa una gran avantatge per a persones discapacitades o qui hagi d’empènyer cotxets de bebè. Tota aquesta zona té un potencial econòmic immens. La majoria dels edificis i botigues son de recent construcció. Ho hem explicat en anteriors apartats de l’article del dia d’avui.

El singular edifici de Zaha Hadid

Al poc de començar el nostre recorregut per High Line Park, ens trobem amb un singular edifici de vivendes que crida, i molt, l’atenció. Aquest edifici fou projectat per la cèlebre arquitecta Zaha Hadid, que fou la primera dona que va guanyar el premi Pritzker, en l’any 2004.

Edifici de Zaha Hadid

Estem davant d’un bloc residencial ple d’excèntriques comoditats i de disseny inconfusible. El primer projecte de Zaha Hadid Architects a Nova York és tot un encert. El bloc consta de 11 pisos i 39 vivendes d’autèntic luxe. La majoria d’aquests pisos es varen vendre sobre plànol, des del mòdic preu de 4,9 milions de dòlars. Per l’àtic es varen pagar 50 milions.

The Spur

Aquest punt hauria de ser la segona estació en el teu recorregut. En aquesta part podràs admirar la grandesa dels gratacels novaiorquesos més representatius de la ciutat. Et sorprendrà el contrast que hi ha entre els diferents elements decoratius de cada edifici que s’aconsegueixen en aquesta àrea. Els accessos a aquesta secció es troben en el 30th Street. La vista en ells és al·lucinant, doncs posa a treballar la teva càmara perquè no voldràs perdre’t cap detall d’aquests increïbles panorames.

A més, de les múltiples vistes que aquesta zona ofereix, existeixen també escultures modernes que podràs admirar i fotografiar al teu gust. La vegetació en aquest tram de recorregut és també un element digne de gaudir. Tot aquest lloc es troba escampat per una flora exhuberant que emula els clàssics boscos nordamericans. Si ets dels que gaudeixen del contrast entre lo natural i lo modern, The Spur és per tu. No t’ho perdis!

The Spur

El mirador de Chelsea

Seguint amb el nostre recorregut per tot aquest jardí novaiorquès gegantí, ens toca visitar el barri de Chelsea. El tour comença pels accessos que es localitzen en la 10th Avenue. Allí mateix hi trobaràs el sostre mirador de High Line Deck. Es tracta d’una graderia en la qual podràs descansar per un moment i gaudir de les vistes d’aquest barri tant pintoresc. Les vistes i el mirador no son lo únic de lo que podràs visualitzar en aquesta zona, doncs també hi ha accés a un gran corredor de stands de menjar ràpid en els quals podràs degustar hot dogs, gelats, i altres platets típics de la cuina novaiorquesa.

El Mirador de Chelsea

Street Art de High Line Park

Sortint per l’accés que es troba en el 23rd Street, podràs admirar una mica de l’art contemporani d’aquesta zona. L’artista brasiler Eduardo Kobra ens presenta una gran col·lecció d’art urbà en forma de graffitis que plasmen la vida quotidiana en la Gran Poma. Dins de les seves obres més representatives, podràs contemplar:

  • El Mont Rushmore: Aquest mural es troba en la façana principal del Empire Dinner. Un dels restaurants més tradicionals del barri. L’obra mostra un homenatge a artistes com Keith Haring, Frida Kahlo, Andy Warhol, entre d’altres.
El Mount Rushmore
  • We love NY2: Aquest graffiti ens presenta a Albert Einstein com a protagonista. Es troba en la façana d’un edifici amb el fons negre. El joc de colors, junt amb el missatge d’amor universal, és lo que més destaca d’aquesta obra.
We Love NY2
  • Tolerance: És un graffiti multicolor en el que destaca la presència de la Mare Teresa de Calcuta i Mahatma Ghandi. Ambdós es miren front a front desitjant-se la pau.
Tolerance

En la web oficial de The High Line (Art | The High Line) teniu una secció que parla de tot lo relacionat amb l’art que us podeu trobar passejant per allí.

Grades del 23rd Street

En el carrer 23 es troba la zona més eixamplada del parc. Per aprofitar aquesta amplària en la construcció, es va construïr un edifici que s’assembla a un amfiteatre amb llocs on asseure’s i àrees verdes. El lloc és ideal per a descansar, tirar unes selfies o, en el seu defecte, gaudir d’un bon cafè de Starbucks.

És necessari recomanar-te que si desitges gaudir al màxim d’aquest lloc tant bonic, arribis d’hora o, en el seu defecte, en temporada baixa, doncs el lloc és molt popular entre els habitants i turistes i sol omplir-se a la seva màxima capacitat.

Grades del 23rd Street

El Chelsea Market

Comença aquest tram ubicat entre la 10th Avenue i el 15th Street accedint a un pont que uneix dos edificis. Aquestes construccions es coneixen com a Chelsea Market. Dins d’ambdós immobles es troba una gran quantitat de botigues gastronòmiques. Aquest fet treu com a conseqüència una àmplia varietat de platets disponibles per al teu delit.

Aquestes dues construccions conformen un dels mercats gastronòmics més representatius dels Estats Units d’Amèrica. Una altra característica remarcable d’aquest lloc és la presència de la fàbrica de galetes i bescuits de Nabisco. En cada mur podràs veure al·lusions a aquest fet tant sui géneris.

Chelsea Market

El Diller – von Furstenberg Sundeck

Trobaràs aquest lloc entre els carrers 14th i 15th. Aquestes estructures estan muntades sobre rodes que les permeten situar-se sobre les vies del tren. Aquestes construccions son espais per a prendre el sol i realitzar activitats recreatives a l’aire lliure. Aquest és el lloc ideal per a beure’t un cafè, llegir un llibre o simplement, gaudir de la vista i ambients novaiorquesos.

El Diller-von Furstenberg Sundeck

L’Hotel Standard

Aquest edifici és un dels més representatius de la zona, doncs és un dels primers que es varen construïr. El The Standard, High Line New York no és econòmic, però val la pena per la seva ubicació i les comoditats que ofereix.

Gaudeix d’un tracte privilegiat en aquest luxós hotel! 338 habitacions amb les millors vistes de Manhattan i un típic Biergarten alemany per a refrescar-se en aquestes tardes d’estiu. No t’oblidis de fer una volta per la discoteca Le Bain en el penthouse d’aquest hotel. S’ubica entre el 12th i el 13th Streets.

L’Hotel Standard

Little Island

Una dels nous reclams que té Nova York és Little Island. Es tracta d’una illa artificial, recentment inaugurada, pensada com un lloc de relax i oci per als novaiorquesos. La seva singular forma i bones vistes la converteixen en una visita interessant durant o després de recórrer High Line Park. Es troba a tocar del Meatpacking District.

Little Island

El Museu Whitney d’Art Americà

Prop de l’entrada de Gasenvoort Street podràs accedir a aquest increïble edifici. El museu té una de les mostres més completes d’art contemporani nordamericà. La seva principal característica és l’exposició d’obres i treballs destacats d’artistes estadounidencs vius. Cal destacar que aquest museu és el primer en la seva classe.

No solament les exposicions artístiques fan d’aquest edifici un lloc memorable, sinó també el fet de que podràs gaudir en les seves terrasses de vistes inigualables del High Line Park i del Riu Hudson.

De la mateixa manera, podràs admirar des d’elles una gran part de la zona Oest de Manhattan. Si ets dels que gaudeix àmpliament la cultura moderna, aquest lloc és de visita obligatòria.

El Museu Whitney d’Art Americà

Es tracta d’un dels centres culturals de Nova York. Té més de 18.000 obres exposades. El seu arquitecte fou Renzo Piano. Els seus horaris son de dimecres a dilluns de les 10:30h a les 18h. Els preus son de 25$ pels adults (nens i joves menors a 18 anys entren gratuïtament).

Meatpacking District

Aquest punt marca ja el final del nostre recorregut pel High Line Park. Aquesta zona de Greenwich Village és famosa pels seus bars, boutiques i hotels de luxe. Els edificis en aquesta banda de Manhattan tenen un aspecte industrial que evoquen els temps en els que la classe obrera americana va tenir el seu apogeu a inicis del segle XX. Com a dada curiosa, podem comentar-te que aquest lloc solía ser la carnisseria de major tamany en tota Nova York. És per aquesta raó que se li va anomenar “Meatpacking District”. Finalment, podem mencionar-te que l’arquitectura d’aquesta secció fa un contrast bastant interessant amb els gratacels i edificis moderns de la Gran Poma.

Meatpacking District
Descobreix totes les opcions de diversió que aquesta banda de Nova York té per a tu. Viatjar a Nova York i perdre’s aquest passeig equival a mai haver visitat aquesta urbe de ferro, bressol de la història i la cultura moderna d’un dels països més importants i influents del món occidental. Cal dir que mentres anem passejant pel High Line Park, visitarem cadascuna de les atraccions que ens anem trobant (entre elles Chelsea Market, Little Island, i Meatpacking District), deixant el barri de Greenwich Village pel final.

4. Chelsea Market

Nova York té centenars de llocs a visitar i el Chelsea Market és una opció a considerar durant el teu viatge a aquesta gran ciutat. Es tracta d’un lloc excel·lent tant per visitar com per anar a menjar. Per altra banda, és una bona opció quan plou o fa fred, ja que, encara que hi ha taules exteriors, quasi tot el Chelsea Market és interior. Aquest mercat urbà es troba ubicat en el que fóra en el passat la fàbrica de les famoses galetes Oreo. La seva construcció data del 1890 i encara que ha estat modernitzat, la seva essència es manté oferint als seus visitants un ambient de passejar per una edificació històrica de tipus industrial. Enclavat en el Meatpacking District, que des de sempre ha sigut una zona de la ciutat caracteritzada per la seva gran oferta gastronòmica i comercial.

Chelsea Market

Aquest recinte es troba ubicat en el número 75 de la Novena Avinguda entre els carrers 15 i 16 i ocupa tota la illa fins la Desena Avinguda, per on també pots entrar-hi.

En l’actualitat, el Chelsea Market de Nova York rep a més de 6 milions de visitants a l’any i s’ha convertit en un dels llocs amb més ressenyes i comentaris de la gran ciutat per la seva oferta gastronòmica. Al lloc el visiten residents locals, persones que per treball o negocis estan en la zona, turistes òbviament i fins i tot algunes celebritats i persones famoses que gaudeixen el cosmopolita ambient novaiorquès.

Chelsea Market

Un cop accedeixes a Chelsea Market entres en un món de colors, olors i sabors en el què és dificilíssim escollir on quedar-nos a menjar. Tenim anotat “Los Tacos nº1”, un dels restaurants mexicans més famosos de Nova York, recomanat a Tripadvisor, així que amb aquesta elecció feta ens posem a la cua.

Menjar a Chelsea Market: Los Tacos nº1, el millor menjar mexicà de Nova York
Los Tacos nº1 està ubicat just al principi de Chelsea Market, entrant per la porta central a mà esquerra. Tenen varis plats per demanar entre els que s’hi troben tacos amb diferents ingredients, nachos o quesadillas. S’ha de tenir en compte que no és un restaurant pròpiament dit, sino que tens que demanar a la barra i buscar a fora una taula on asseure’t. El preu és bastant ajustat. Penseu que cada taco és petit, per lo que per una persona mínim se n’han de demanar 2 per poder menjar de forma un xic contundent.

Després d’estar una bona estona gaudint del menjar, ens anem a recórrer Chelsea Market i és que aquest no és únicament un lloc en el que sopar o dinar, Chelsea Market és molt més. És aquest tipus de llocs imprescindibles en la ciutat, recomanable sobretot la visita a l’hora del dinar o el sopar, per poder aprofitar l’experiència.

Chelsea Market

Una de les curiositats de Chelsea Market, a part de ser l’orígen de les famoses galetes Oreo, és que la planta principal està dedicada al mercat, però en els pisos superiors hi trobem oficines d’empreses com Youtube, algo que queda clar en un dels racons del mercat, on podrem veure un ascensor amb el conegut logo de la marca. A part de les botigues doncs, per visitar, també hi ha establiments variats com el Chelsea Music Hall, un lloc en el que es presenten diferents tipus d’artistes i espectacles. Els horaris de Chelsea Market son de dilluns a dissabte de 7am a 2pm, i el diumenge de 8am a 22pm. L’entrada és gratuïta.

Molt a prop de Chelsea Market es troba l’Hotel Chelsea, un hotel famós pel que han passat nombrosos artistes, músics i escriptors. Es troba ubicat al 222W 23th Street,
Hotel Chelsea
I tocant al nord del barri, s’hi troba un altre dels atractius de la ciutat de Nova York, el Madison Square Garden. El Madison Square Garden, també conegut com MSG o The Garden, és el gran pavelló esportiu de Manhattan. Construït a 1968, l’actual MSG té una capacitat propera als 20.000 espectadors, encara que aquesta oscil·la en funció de l’esdeveniment que s’organitzi. Per a visitar el Madison Square Garden tenim bàsicament 2 opcions. Contractar un tour guiat que ens porta per tots els seus racons o accedir a alguns dels esdeveniments que es celebren durant la nostra estada a Nova York.
La millor manera de visitar el Madison Square Garden i viure el seu ambient en primera persona, és anar a algun partit o esdeveniment esportiu que se celebri en la ciutat. L’equip amb més història i més conegut, sobretot a Espanya, que juga en el Madison Square Garden, son els Knicks de Nova York. Altres equips que exerceixen de locals en el Madison Square Garden son els New York Liberty (bàsquet femení) i els New York Rangers (hockey sobre gel). Fa uns anys, el MSG era la seu de les principals velades de boxa del món, però avui la majoria d’aquests grans combats es celebren a Las Vegas.
Madison Square Garden
Pels amants del bàsquet i la NBA, un dels somnis que es poden complir a Nova York, és veure en directe un partit en el Madison Square Garden. Anar a un partit de la NBA a Estats Units, no és una experiència econòmica, i el Madison és un dels recintes més cars que hi ha. Els dies de partits menys mediàtics l’entrada més econòmica ens pot sortir per uns 80€ i si el partit és Top, és probable que no baixi dels 200€. La veritat és que és un equip que des de fa temps té més noms que estrelles, ja que hem de recordar, que l’últim títol de la NBA que varen guanyar fou en 1973. Lluny queden els mítics enfrontaments dels Knicks de Patrick Ewing contra els Bulls de un tal Michael Jordan. La temporada regular de la NBA son començar a finals d’octubre i s’allarga fins a mitjans d’abril. Llavors hi ha els partits de Play-Off, on aconseguir una entrada pot ésser missió impossible.
Partit dels Knicks al Madison Square Garden
Si no tenim la opció d’anar a veure un partit de bàsquet, sempre ens queda l’oportunitat d’accedir al Madison Square Garden a veure un partit de Hockey sobre Gel. L’equip local és en aquest cas els New York Rangers, una de les grans esquadres de la NHL. Poc coneixem d’aquest esport, però segur que només per viure l’ambient val la pena apropar-se fins el Madison Square Garden.
New York Rangers al Madison Square Garden
Una de les formes més habituals de visitar el Madison Square Garden, si estem de turisme per Nova York, és reservant un tour guiat per les seves instal·lacions. Els dies que hi ha partit, o algun esdeveniment en el Madison Square Garden, No es realitza aquest tour. És important que comproveu això a l’hora de planificar el vostre viatge a Nova York.
Cada dia  a les 12:15h del matí, surt un recorregut, amb guia de parla hispana, que ens porta per la pista, vestuaris, grades i petits museus que hi trobem en aquest gran edifici de 5 plantes. El preu del tour és de 33,80€ i dura una mica més d’una hora aproximadament. El Tour Guiat per el Madison és una de les activitats incloses en el New York Pass (Tour del Madison Square Garden de Nueva York – NuevaYork.net).
El MSG es roba en ple cor de Manhattan, en el creuament entre les avingudes Setena i Vuitena i els carrers 31 a 33. La forma més fàcil d’arribar-hi és en metro, ja que just sota del pavelló es troba la Penn Station (línies 1, 2, 3, A, B i C).
Tour guiat pel Madison Square Garden

5. Little Island

Visitat Chelsea Market, seguirem High Line Park per sortir properament pel carrer 14th Street. Aquest carrer ens conduirà fins a la Little Island.

Nova York és una ciutat icònica a la que has d’anar-hi almenys un cop a la vida. En sèries i pel·lícules, hem pogut admirar la majestuositat dels seus ja famosos edificis, barris i diverses atraccions. Tanmateix, la màgia del lloc està en que sempre pots trobar-hi alguna cosa nova que conèixer. És per això, que aquí en l’article, ara et parlarem sobre la Little Island de Nova York.

Es tracta d’un parc públic edificat sobre el riu Hudson. El projecte va tenir els seus inicis en l’any 2013, quan la fundació de la Família Diller – Von Furstenberg, en conjunt amb el Hudson River Park Trust, varen començar a buscar idees per a la restauració i reactivació del Moll 54, que havia estat afectat per l’huracà Sandy. Així és com neix Little Island, el qual fou inaugurat en maig de 2021 com un espai pensat perquè tots els seus visitants poguéssin gaudir de les boniques vistes a la ciutat i diversos esdeveniments artístics en conjunt amb la naturalesa.

Little Island

El disseny estructural del parc va estar a càrrec de l’Estudi Heatherwick, els quals agafaren la inspiració del propi moll on s’edificaria per crear les columnes que emergeixen de l’aigua a diferent alçada en forma de tulipà. Per la creació del paisatge, el estudi MNLA el va visualitzar com una fulla flotant, per lo que, mentres fas el recorregut per els passadissos i escales, els mateixos et dirigiran per moments a gaudir la vista del jardí o al riu i la ciutat. Algunes altres curiositats del parc son:

  • El Moll 54 fou on atracaren els supervivents del Titanic
  • Les 280 columnes que conformen el parc son diferents entre sí.
  • El jardí està composat per 35 espècies d’arbres, 65 d’arbusts i 270 varietats de bulbs, pastures i fulles perennes que foren seleccionades per atreure els ocells i pol·linitzadors.
  • Pertany a les zones que han estat reconstruïdes amb finalitats turístiques, per exemple High Park Line o Brooklyn Bridge Park.
Little Island

Ara que ja coneixes una mica de la creació d’aquest modern parc, et deixem una guia dels llocs que conformen el parc i els seus atractius.

Southwest Overlook. Mirador Sud

En la part més elevada podràs observar la ciutat i alguns dels seus edificis representatius, com el One World Observatory, l’Empire State Building, el districte de Staten Island i el pont que el connecta amb Brooklyn, Verazzano-Narrows.

Mapa de Little Island, amb la ubicació dels seus atractius

L’Amfiteatre

Just darrere del mirador, es troba el camí que porta a aquesta zona. The Amph té una capacitat per a 700 persones i és aquí on es duen a terme diferents esdeveniments amb artistes convidats de diferents disciplines. Per entrar a qualsevol d’ells, has d’adquirir una entrada. El cost regular del ticket és de 45 dòlars, encara que pots aconseguir-los mitjançant el Theatre Development Fund i en la pàgina oficial amb descompte o a través d’organitzacions sense finalitats lucratives de manera gratuïta. Els capvespres des d’aquesta zona son imperdibles.

The Amph

Northwest Overlook. Mirador nord

Del cantó contrari, es troba també una altra part alta des d’on podràs observar el Chelsea Piers, la edificació d’embarcacions que conta amb algunes atraccions com gimnàs, golf i bolos. Encara que no tindràs una vista tant completa de la ciutat, sí podràs tenir una panoràmica del parc, doncs podràs veure la disposició del mateix.

Capvespre a Little Island

The Play Ground

Just en el centre del parc, es troba aquesta zona on hi ha cadires i taules ideals per a un pícnic. Pots portar els teus propis aliments o adquirir en les food trucks hamburgueses, aigua, cafè o cervesa. Aquí es porten a cap alguns esdeveniments culturals gratuïts.

The Play Ground

The Glade

És un espai més petit que l’anfiteatre i, a l’igual que en The Play Ground, tots els espectacles artístics son gratuïts. Normalment, aquí hi trobaràs grups musicals o artistes de carrer que mostren les seves habilitats.

The Glade

Southeast Overlook. Mirador est

S’ubica per sobre de l’entrada sud, des d’aquí podràs gaudir d’una perspectiva diferent del parc i prendre molt bones fotografies.

Little Island

La Little Island Nova York es troba entre els carrers 13th i 14th Streets i és de fàcil accés per tot tipus de transports. Hi ha estacions de metro, parades d’autobús i un pont peatonal sobre el 14th Street, i conta amb estacionament per a bicicletes. A més, et deixo altres recomanacions perquè puguis planificar la teva visita:

  • L’horari és de 6am a 12am tots els dies. Encara que el poden tancar quan es presenti mal temps.
  • L’entrada és gratuïta, però si la visites entre maig i setembre (i vols entrar-hi després de les 12pm), has de reservar el teu lloc des de la pàgina web amb el propòsit de garantir l’aforament
  • El parc conta amb banys públics
  • És accessible per a persones amb discapacitat
  • Si vas en temporada d’hivern, lo ideal és que portis suéter o abric, doncs a l’estar a la riba del riu, es poden presentar corrents d’aire
  • El lloc no és molt gran, el recorregut complet pot durar fins a 1 hora, encara que et recomanem que tinguis en compte tenir un marge en cas de que desitgis quedar-te a menjar o assistir a algun espectacle
  • En els matins és quan hi ha menys quantitat de gent, per lo que aquest horari sempre serà una bona opció si vols evitar multituds
  • També s’ofereixen diverses activitats per els nens, per lo que és una gran opció per visitar en família
  • Tota la informació sobre la cartellera d’esdeveniments la trobaràs en la pàgina web oficial
  • Es troba a prop d’altres atractius turístics com el Pier 57 Rooftop (just al costat del parc), High Line Park, el Museu Whitney, el mercat de Chelsea i una mica més allunyat, el barri de West Village (on podràs veure localitzacions de sèries famoses com Sex and the City)
Little Island

Si vols tenir varietat en la teva visita per La Gran Poma, no pots perdre’t Little Island Nova York. La varietat de naturalesa i la oferta d’activitats culturals combinades amb la modernitat de l’estructura, la converteixen en un excel·lent lloc d’oci. A més, serveix com a escapatòria de grans construccions, gratacels i del bullici general de la ciutat.

6. Meatpacking District

Meatpacking District s’ubica en la zona oest de la ciutat de Nova York. És una secció urbanitzada que consta de 20 pomes. Encara que és petit, sempre si el comparem amb altres zones de Nova York, està ple de llocs interessants i emblemàtics. Aquesta regió de la ciutat es distingeix per la presència d’empreses i botigues dedicades al ram de la moda. Aquí és on es concentren dissenyadors, grups de modelatge, inversionistes del sector moda, entre altres entitats relacionades.

Potser el nom d’aquesta secció urbana et pot confondre. “Meatpacking” significa en espanyol “envasat de carn”. El nom no té res a veure amb el seu present, sinó amb el seu passat. Fa algunes dècades, existia Wester Beef. Aquesta empresa es dedicava a empaquetar i a vendre carn. En aquesta organització treballaven més de 200 persones. Per ser la principal proveïdora de carn de la ciutat va agafar fama en tots els Estats Units.

En aquesta zona es mataven els caps de bestiar. Podràs imaginar-te que no sempre era un lloc estètic. Havia personal que sacrificava els animals i altres encarregats d’empaquetar el producte. Actualment, existeixen altres empreses que s’han incorporat a aquesta zona de la ciutat. Meatpacking va deixar d’evocar els records de carnissers per ara brindar experiències de luxosos restaurants i elegants dissenys de roba.

Meatpacking District

La forma més accessible per arribar-hi és amb el metro (línies de les lletres C i E). Si no hi vols arribar amb metro, tens la opció d’arribar-hi amb autobús (rutes M2, M7, M11 o M14D). Qualsevol d’aquestes et deixarà a Meatpacking. Nosaltres hi hem arribat a través de caminar el parc lineal High Line Park. Ara que ja saps una mica de la seva història i com arribar-hi, és moment de conèixer alguns punts d’interès del barri:

Chelsea Market

El lloc més conegut i visitat de Meatpacking District és el Chelsea Market, del que us hem parlat en anteriors paràgrafs de l’article.

Flat Building de Meatpacking District

Encara que tothom coneix el Flatiron Building de Nova York de la 5th Avenue, a Meatpacking District també hi ha un edifici de característiques similars, a reduïda escala. La veritat és que l’edifici, amb la seva tonalitat vermellosa, té el seu encant.

Flat Building

Apple Store

Si ets un fanàtic dels telefons de l’empresa Apple, et convé visitar la Apple Store de Meatpacking. Aquesta botiga és de les més grans i completes que la organització ha creat en el món. En l’exterior podràs notar les grans portes de vidre que la decoren. Serà el lloc ideal per fer una fotografia i publicar-la en les teves xarxes socials. Visitar aquesta botiga és com anar a La Meca de Apple.

Apple Store

High Line Park

És el motiu que ens ha portat fins aquí. Explicat i detallat en paràgrafs anteriors d’aquest mateix article.

Little Island

El parc fotant sobre el riu Hudson. També l’hem visitat i el tenim explicat en anteriors paràgrafs de l’article.

Hotels boutique

Aquest tipus d’hotels ha agafat gran importància en els últims anys. Els hostes desitgen una atenció personalitzada i singular. Meatpacking conta amb diversos hotels boutiques que t’ajudaran a obtenir aquest descans que desitges. Alguns d’aquests com el Gansevoort t’ofereixen vistes privilegiades de la ciutat. Però també pots accedir a hotels que et permetin gaudir del parc flotant del riu Hudson.

Hotel Gansevoort

Whitney Museum

Quan definim els atractius del High Line Park, també ens trobem amb aquest museu, el qual l’hem explicat i detallat en anteriors apartats de l’article.

Una interessant vida nocturna

A Meatpacking podràs trobar interessants bars i centres nocturns. Podràs adonar-te que les 24 hores del dia sempre hi ha algo divertit que descobrir. Si vols un ambient més tranquil, també pots trobar clubs de rock i de jazz.

Vida nocturna de Meatpacking District

Pont de Chelsea Market

Aquest pont segurament l’has vist en moltes pel·lícules. Connecta dos edificis, encara que per el moment ja no és transitable. Tanmateix, aquest aspecte el fa representatiu de la ciutat de Nova York. Porta una càmara amb suficient resolució perquè capturis fotos impactants amb aquest pont de fons. Els influencers més reconeguts a Instagram que visiten Nova York solen anar a aquest lloc per crear contingut.

Pont de Chelsea Market

7. Greenwich Village

Finalitzat el recorregut pel parc High Line Park, i visitats els atractius principals, arribarem a Greenwich Village, que és un altre barri de Manhattan, ubicat entre el riu Hudson, Broadway, Houstons Street i la 14th Street, i en els últims temps s’ha convertit en un dels barris més populars de la ciutat.

Aquest barri val molt la pena de ser visitat, ja que no és gaire conegut pels turistes, i no és gaire visitat en un primer viatge a Nova York, i és realment la contraposició a tota la zona centre de Manhattan, ja que aquí lo únic que trobem son petits restaurants, cafeteries, botigues amb encant i molta tranquil·litat en els carrers, algo que val la pena viure-ho, després d’estar uns dies recorrent parts més bullicioses de la ciutat.

Greenwich Village

Els novaiorquesos anomenen a Greenwich Village “The Village” o “West Village”, encara que aquest nom ja delimita l’àrea a la part occidental de la 6ª, a l’igual que la denominació “East Village”, ubica a l’est de la 4ª, una zona bastant diferenciada a la que estem en aquest moment.

A dia d’avui aquest és un dels llocs més desitjats de Nova York per viure, amb uns preus cada cop més alts i és que només has de fer una volta per els seus carrers per entendre-ho: barris vorejats d’arbres, amb carrers empedrats, patis amagats entre edificis i petits jardins, que després del passeig, han fet d’aquesta una de les nostres zones preferides de la ciutat.

Actualment, encara que perdura l’esperit bohemi de fa alguns anys, aquest barri s’ha convertit en una àrea d’oci, sobretot pels més joves, que es dónen cita en el cor del Village, a Washington Square Park, una de les zones més animades del barri, on no és estrany trobar-te amb artistes, veïns passejant i estudiants de la propera New York University. També s’hi troba un arc de triomf i una gran font central.

Washington Square Park

Un altre dels llocs que visitem en el nostre recorregut per Greenwich Village és Cherry Lane, el teatre amb activitat continuada més antic ubicat fora de Broadway, ubicat en el número 38 de Commerce Street que va obrir les seves portes a l’any 1924.

Com dèiem abans, sens dubte val la pena passar unes hores per aquesta zona de Nova York i oblidar-se una mica de tot el què és el caos que ens trobem en les zones més cèntriques, on malgrat ser també del nostre gust, arriba un moment que et poden saturar, creant aquesta necessitat de buscar llocs més tranquils.

Cherry Lane

Et recomano que vagis a “The Groove”, un bar amb música en directe on fan hamburgueses i altres plats “dietètics”. L’entrada per a un concert costa solament uns 5$, i val la pena perquè els músics son excel·lents (es troba al 125 de MacDougal Street, a dos minuts de Washington Square). El recorregut el finalitzarem a la plaça de Washington Square, per anar a buscar el metro i pujar fins la zona on tenim l’Hotel, a Times Square. A la plaça, abans de marxar, ens trobem amb la pista de basket “The Cage”, una de les més famoses de Nova York.

The Cage

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge de l’itinerari del dia i de les principals atraccions:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *