Categories
NOVA YORK

10. MOMA + VISITA GUIADA PEL BRONX + ELLEN’S STARDUST DINNER + PUJAR DE NIT A L’EMPIRE STATE O AL TOP OF THE ROCK

Arribem a l’últim dia sencer que ens passarem a Nova York en aquest viatge. El dia d’avui el començarem per visitar el Museum of Modern Art (MoMa), un dels museus més importants del món. La nostra visita la realitzarem durant el matí, i tindrà una durada sobre les 3 hores. Al migdia ens desplaçarem a la Grand Central Terminal per embarcar-nos en un Tour pel Bronx, el qual té una durada d’unes 3 hores i mitja. Finalitzat el tour, tornarem a l’allotjament i a la zona de Times Square per agafar forces per lo què ha de venir: un sopar a Ellen’s Stardust Dinner, i una pujada nocturna a un dels millors miradors panoràmics de Nova York, a escollir entre l’Empire State Building o el Top of the Rock. Aquesta última activitat serà el nostre comiat cap a la ciutat que mai dorm. Comencem.
Índex
1. MoMa
2. Visita guiada pel Bronx
3. Ellen’s Stardust Dinner
4. Pujar de nit a l’Empire State o al Top of the Rock

1. MoMa

New York és una de les ciutats que son l’epicentre mundial de l’Art com París, Milà o Amsterdam. En aquesta ocasió, et parlarem del MoMa New York (Museu d’Art Modern) perquè la nostra intenció és visitar-lo, per tant et direm què no et pots perdre en la teva pròxima visita.

Aquest és el primer museu dedicat totalment a l’art modern i alberga obres dels màxims representants de l’art del segle XX. Aquí et direm què veure en el MoMa de Nova York, per mitjà de les seves obres més conegudes.

El museu conta amb més de 60.000 metres quadrats i ofereix un ampli ventall de possibilitats als seus visitants. En el seu interior, podràs trobar l’exposició permanent, el jardí escultòric, la biblioteca i un restaurant principal. La visita tindrà una durada entre 2 i 3 hores (bé, et recomanem que la tingui, com a mínim), temps totalment insuficient per a recórrer com es mereix el museu, però que ens permetrà contemplar varis dels millors quadres i obres que hi ha en el Museum of Modern Art.

MoMa New York

L’entrada al MoMa està inclosa en la Go City Explorer Pass que vam comprar, així que solament haurem d’ensenyar el nostre codi QR i a gaudir.

El MoMa obre tots els dies de la setmana de 10:30 a 17:30h, exceptuant el dissabte que tanca a les 19:00h. De totes formes, us recomanem sempre comprovar-lo a la web oficial (Locations, hours, and admission | MoMA).

El preu d’adult del MoMa és de 25$ (més o menys 25€), els preus per estudiant son de 14$. Pels nens de menys de 16 anys és gratuït. Es poden comprar en les mateixes taquilles del museu o online, les 2 opcions son al mateix preu. Si no teniu targeta turística us recomanem fer la compra online (Entrada al MoMA de Nueva York – Reserva online en Civitatis.com), ja que en temporada alta poden formar-se llargues cues.

Alguns museus de Nova York tenen alguns dies en els que es permet entrar gratuïtament en ells. El MoMa, per desgràcia, no és un d’ells si anem de turisme a Nova York. L’entrada gratis al MoMa, el primer divendres de cada mes, de 16:00 a 20:00h, és només per a residents a Nova York.

Entrada principal al 53th Street al MoMa

Distribució del MoMa i plantes més importants

El MoMa és un edifici immens en el cor de New York que està format per sis plantes. La distribució de les plantes és la següent:

  • En la primera planta hi ha les taquilles, la recepció, la botiga, el restaurant i el jardí escultòric.
  • En la segona planta hi ha les obres posteriors a 1980
  • En la tercera planta hi ha fotos, dibuixos i dissenys de totes les èpoques
  • En la quarta planta es troben les obres que es varen realitzar entre 1940 i 1980 amb artistes com: Robert Rauschenberg, Mark Rothko, Japer Johns, Andy Warhol, Jackson Pollock, entre molts d’altres
  • En la cinquena planta hi ha les obres que abarquen des de 1880 fins a 1940, i és on es troben els motius principals de la visita al museu.
MoMa New York
L’edifici principal del MoMa a Nova York s’ubica en el 11 W 53rd St, entre la 5ª i 6ª Avingudes. Més cèntric impossible. Nosaltres, per visitar-lo, hi arribarem a peu des del nostre hotel ubicat a la zona de Times Square. Encara que hi ha varies estacions de metro molt properes, éssent la més pròxima la “5 Avenue – 53 St Station”.
Si t’agrada l’art modern, et recomano que visitis el museu el dia que no sigui d’entrada gratuïta (pels residents), ja que les cues que es formen i les multituds son tals, que no gaudiràs de cap quadre de Van Gogh o Magritte com es mereixen.

Principals obres que veure en el MoMa (en un total de 18 obres)

En aquesta llista, hi trobaràs a varis dels noms més cèlebres de l’art modern del món. La majoria de les obres més rellevants es troben en la quarta i la cinquena plantes del complex. Gaudeix del recorregut!

1. Nit Estrellada de Van Gogh: És una de les obres més importants, reconegudes i estudiades de l’artista holandès, que fou pintada en l’any 1889. Per altra banda, se la reconeix com una de les obres més representatives del postimpressionisme que es centra en la colorida energia del cel amb traces en espiral que transmeten dinamisme. Aquests, al mateix temps, contrasten amb els tons més foscos i ombrívols de la ciutat en la part inferior. Sens dubte, parlem d’una de les obres de l’exposició permanent que no pots deixar de veure en la teva pròxima visita. Recorda que s’ubica a la cinquena planta.

Nit estrellada, de Van Gogh

2. Els nenúfars, Claude Monet: El mestre de l’impressionisme francès és un altre dels grans expomnents del Museu d’Art Modern. En particular, destaquen els exemplars de Els Nenúfars, que estan en la col·lecció permanent. Hi ha que recordar que ens refereim a una col·lecció de més de 250 peces que s’elaboraren en la edat adulta de Monet. Una de les dades més curioses és que el Museu va adquirir varies d’aquestes peces, però en va perdre algunes d’elles en un incendi en el 1950. Per lo tant, les que encara es conserven son una referència obligada de la història de l’art modern.

Els nenúfars, Claude Monet

3. Llauna de Sopa Campbell, Andy Warhol: Un dels grans representants del Pop Art que va enfrontar l’art a les societats del consum. Per descomptat, la sèrie de les llaunes de sopa és una de les obres més recordades de Warhol. Per altra banda, aquest tipus d’obres cridaren l’atenció de moltes persones quan varen aparèixer, doncs per primera vegada les marques arribaven a les galeries d’art.

Llauna de Sopa Campbell, Andy Warhol

4. La persistència de la memòria, Salvador Dalí: Un dels quadres clàssics del pintor català Salvador Dalí, el geni del surrealisme que sempre ens ho fa quüestionar tot. Els rellotges fonent-se davant de nosaltres son una picada d’ullet provocadora que, junt amb l’ús de colors i la magnètica estranyesa d’aquesta obra, ens convida a reflexionar. Un dels aspectes que sorprèn d’aquesta hipnotitzant pintura és el seu petit tamany. A més, és una de les grans obres de Dalí, qui assegurà que la va realitzar quan apenes tenia 28 anys d’edat. Per altra banda, hi ha qui assenyalen que aquesta obra està inspirada en el treball d’Albert Einstein i seria una forma de representar la relativitat del temps i de l’espai. La podràs apreciar en la cinquena planta del complex.

La persistència de la memòria, Salvador Dalí

5. Les senyoretes d’Avignon, Pablo Picasso: Parlem d’un altre dels genis de la pintura espanyola, cèlebre per desenvolupar el cubisme com ningú més. Pablo Picasso va elaborar aquest llenç en 1907, que mostra a cinc dones despullades en un dels carrers de Barcelona. El quadre es va exposar per primer cop a París en 1916, però prop de 1920 el va comprar Jacques Doucet. Més tard el va adquirir el Museu d’Art Modern de Nova York i el va convertir en una estrella de la seva galeria. Si la vols visitar, es troba en la cinquena planta del museu i no pots deixar passar la oportunitat de admirar-lo.

Les senyoretes d’Avignon, Pablo Picasso

6. Dona enfront al Mirall, de Pablo Picasso: En el MoMa hi trobarem varies obres de Picasso. Una de les més representatives és Dona enfront al Mirall, quadre cubista en el que Picasso pinta a la seva amant Marie Thérèse. Representa el reflexe, una interpretació de com ella es veu a sí mateixa. Els colors utilitzats aquí son foscos i fan que es vegi molt vella. En comptes de felicitat, el significat aquí és més d’odi i infelicitat, por i com si la vellesa estigui arribant al seu indicatiu de la seva por de perdre la seva joventut.

Dona enfront al Mirall, de Pablo Picasso

7. Els amants, René Magritte: Aquest quadre pertany a la col·lecció de Richard S. Zeisler i s’exhibeix en la cèlebre 5ª planta del Museu d’Art Modern de Nova York. La seva primera aparició fou en 1928 i és la primera obra d’una sèrie de quatre inquietants imatges. En el quadre, apareixen un home i una dona amb el rostre cobert i besant-se sense importar el vel en els seus caps. L’artista semblava tenir una fixació amb el vel en el rostre, doncs es tracta d’un motiu molt treballat al llarg de la seva obra. No obstant, es desconeix quin és el seu significat i només hi ha varies interpretacions.

Els amants, René Magritte

8. El Mirall fals, René Magritte: Aquesta obra del genial pintor belga és El Mirall Fals. Es tracta d’una obra dual que representa un enorme ull sense pestanyes i per altra banda, actúa de mirall, reflexant els núvols blancs i el cel blau. D’aquesta forma, se’ns presenta una finestra al món real.

El Mirall fals, René Magritte

9. Assassí amenaçat, René Magritte: Completem la trilogia de René Magritte amb aquest Assassí Amenaçat. En ell veiem a dos homes esperant a un tercer que acaba d’assassinar a una dona.

Assassí amenaçat, René Magritte

10. Estació de Gas, Edward Hopper: El pìntor estadounidenc no va tenir l’èxit que va merèixer en vida, inclús va treballar com il·lustrador per a sobreviure. Després de la seva mort, la seva obra va començar a ésser valorada com un dels referents del realisme del segle XX. Aquest quadre pertany a un conjunt més ampli de llenços en els que l’autor captura moments de diverses estacions de servei. En l’actualitat, el valor d’aquesta obra és tant que està en la cèlebre cinquena planta del Museu de Nova York. Per altra banda, moltes de les pintures de Hopper es centren en moments de la vida quotidiana de la societat de consum.

Estació de Gas, Edward Hopper

11. Interior holandès, Joan Miró: Joan Miró és un cèlebre artista de Barcelona, que va destacar dins de la corrent del abstraccionisme. Aquesta pintura, en particular, que es troba en la cinquena planta del complex, pertany a una col·lecció de tres pintures que va realitzar en 1928. Alguns assenyalen que aquesta obra la va pintar després d’un viatge a Bèlgica i Països Baixos i, d’acord amb alguns especialistes, es caracteritza per la búsqueda de lo essencial i una sèrie de colors vívids i formes estranyes que ens fan reflexionar.

Interior holandès, Joan Miró

12. El naixement del món, Joan Miró: Una de les obres més grans en tamany i conegudes de Joan Miró, és el Naixement del Món. El de Miró representa d’una manera especial aquest moment. Ocells, cometes, una estrella fugaç s’entrellacen d’una forma il·lògica en aquesta colossal obra.

El naixement del món, Joan Miró

13. El somni de Henri Rousseau: Pintura a l’oli del pintor francès Henri Rousseau de l’any 1910. Forma part d’una col·lecció de més de 25 obres d’art amb el tema principal de la selva. En la obra veiem, un retrat quasi surrealista de Jadwiga, jove amant polonesa de l’artista.

El somni de Henri Rousseau

14. Autorretrat amb cabell tallat, Frida Kahlo: Parlem de la primera obra de l’artista mexicana que va arribar al Museu de Nova York i, per la seva importància, s’ubica en la cinquena planta de l’edifici. Una de les curiositats és que aquesta obra la va realitzar després del seu divorci amb el muralista Diego Rivera. En el llenç, Frida s’ubica en el centre i en primer pla asseguda en una cadira. Lo més significatiu i inquietant de la imatge és que la mexicana porta un vestit fosc i gran d’home. Alguns estudiosos ho entenen com el canvi de vida després de la seva separació.

Autorretrat amb cabell tallat, Frida Kahlo

15. Fulang-Chang i jo, Frida Kahlo: Quadre en el que surt Frida Kahlo amb un mono, que era una de les seves mascotes. La obra es completa amb un mirall, on la idea és posar-nos a nosaltres.

Fulang-Chang i jo, Frida Kahlo

16. One: Número 31, Jackson Pollock: Una de les pintures més grans de Pollock que fou elaborada en 1950 i es troba en la quarta planta del museu. Potser sigui la pintura que millor representa la tècnica del goteig de l’expressionisme abstracte. Es diu que l’artista col·locava el llenç en el pis i des de dalt gotejava o abocava la pintura. Per altra banda, en aquesta obra és rellevant la intuïció de l’autor, qui va treballar amb el goteig més que amb l’abocament violent de pintura. Es creu que Pollock anava d’una banda a l’altra del llenç mentres l’omplia de pintura per tots els cantons.

One: Número 31, Jackson Pollock

17. Roda de Bicicleta, Marcel Duchamp: És la primera vegada que l’artista treu del seu context original un objecte quotidià, el què més tard s’anomenaria Ready Made. L’artista va presentar una escultura d’objectes reciclats que son resignificats en el contexte de l’art. Per lo anterior, es va tractar d’una obra que va qüestionar lo que fins en aquell moment s’entenia com art en termes estètics. Marcel Duchamp va obrir el camí perquè molts joves artistes tinguéssin un discurs més irreverent i cada vegada més al marge del cànon artístic, el qual fou aprofitat per les generacions posteriors.

Roda de Bicicleta, Marcel Duchamp

18. La canço d’amor, Giorgio de Chirico: Aquesta obra és considerada com una de les primeres aparicions del surrealisme i es va pintar 10 anys abans de l’aparició formal del surrealisme. La pintura fou admirada en la seva època per l’escriptor Guillerme Apollinaire. Es tracta d’una obra en la que apareix un paisatge mediterrani i sobre un mur col·loca el bust d’Apolo de Belverde. Tanmateix, la costat del rostre apareix un guant de plàstic vermell, lo qual genera un qüestionament immediat de la realitat i els objectes sobre el llenç.

La canço d’amor, Giorgio de Chirico

2. Visita guiada pel Bronx

T’explico què veure en El Bronx de Nova York. Fem una visita guiada en un dels barris més icònics de la ciutat. Si ets de les persones que pensen que El Bronx és just com el pinten en les pel·lícules de Hollywood, llavors quéda’t i sabràs que aquest districte té una forta identitat i tradicions marcades que el converteixen en un dels punts d’interès en el teu viatge a Nova York.

Si busques què veure en el Bronx, has de saber que existeixen llocs conflictius, com en qualsevol altre districte, però la gent, la seva història i el seu present estan marcats per una gran unió i compromís per el progrés que dónen peu a un interessant viatge que comença des del moment en el que arribes.

La visita al Bronx la realitzarem de forma guiada (Visita guiada por el Bronx, Nueva York (civitatis.com)), i un cop feta, només podem fer que recomanar aquesta experiència.

El Tour surt de Grand Central Terminal, on agafarem el metro que ens portarà directament al Bronx. Aquí realitzarem un recorregut d’algo més de 3 hores que passa per la majoria d’imprescindibles a veure en el Bronx que ara us explicaré. El preu del tour és de 28,90€, i els horaris de sortida son a les 10h del matí, i a les 14h del migdia (aquest últim és el què us proposem, després de visitar el MoMa).

Grand Central Terminal, punt de trobada

Ens pregunten si és el Bronx un barri perillós. Suposem que aquesta és la pregunta del milió que ens fem, a l’hora de decidir si visitem o no el Bronx, i com ho fem. Segons la guia del tour, el tour que es fa el varen dissenyar durant prop de 8 mesos per evitar passar per els carrers més conflictius. Inclús, al ésser un dels guies que fan aquest tour del barri van parlar amb alguns “pandilleros” per a què estiguéssin al corrent de que aniríen amb turistes al barri. La veritat, és que a part del grup que fa el tour, no es veu cap turista en tot el recorregut. Amb això, entenem que amb sentit comú i evitant algunes zones és un barri relativament segur, però sempre millor fer-ho amb un guia, ja que aquestes zones son difícils de conèixer si no som del lloc.

El barri del Bronx és famós pel seu passat tumultuós i per ser la llar de persones de baixos ingressos que a poc a poc buscaven tirar endavant. També ha estat marc d’escenes de pel·lícules taquilleres per la seva mística i folcklore. Tanmateix, en els últims 20 anys s’ha posicionat com un dels barris de major interès i amb llocs a visitar, permetent el desenvolupament de la zona.

Et convidem a conèixer una mica més aquest acolorit districte de Nova York:

El Bronx

Les escales del Joker

El cine és únic en convertir en turístic un lloc que passaria completament desaparcebut si no fos per aparèixer en una gran pel·lícula. Una de les escenes més mítiques de la película el Joker, protagonitzada per Joaquin Phoenix, és quan baixa per les escales, moment en el que Arthur es trenca definitivament i així arribar a lo què és el personatge del Joker. L’escala, s’ubica entre dos edificis residencials del modest barri de Hig, concretament en el 1170 de Shakespeare Avenue. Estan molt a prop de l’estació de metro 167th Street, que és on baixarem nosaltres per iniciar el tour pel Bronx (línia B).

Les escales del Joker

El Yankee Stadium

Si d’atracció turística parlem, el camp dels Yankees és el millor. Éssent la franquicia més guanyadora de tot l’esport estadounidenc, creiem que és una visita imprescindible. Veure un partit en directe és una experiència inoblidable. Alberga un museu per conèixer un xic més sobre la seva història i té tours programats i tickets disponibles per els jocs de la temporada regular.

Yankee Stadium

Little Italy en El Bronx

La comunitat italiana també es va assentar en El Bronx a principis del segle XX, i fou per a treballar en les construccions del zoològic i el jardí botànic de Nova York. Aquest barri es considera el més autèntic de tots els districtes. Aquí, pots respirar un aire veritablement italià. Si camines sobre els seus animats carrers hi trobaràs botigues, miscelànies, mercats i restaurants on podràs trobar productes tradicionals de la península itàlica i menjar veritablement deliciós.

Little Italy en el Bronx

Vies de metro aèries en el Bronx

A diferencia de lo què passa a Manhattan, les vies de metro en el Bronx son aèries, ja que en el seu moment era massa car fer-les subterrànies. Això fa que es creïn unes instantànies úniques i espectaculars sobre tot prop de les estacions de metro.

Vies de metro aèries en el Bronx

Tour de graffitis

Si ets amant de la cultura urbana i sobre tot del hip hop, sabràs que El Bronx ha tingut una gran influència en la cultura dels Estats Units. Molts dels grans exponents del rap, com Jay-Z, Biggie, o cantants com Jennifer López i Cardi B varen créixer en aquests carrers. En aquest districte hi ha diversos graffitis que val la pena veure i aturar-se a fer una foto. És l’expressió del barri que es retrata en les parets amb personatges icònics.

Tour de Graffitis

Cort Criminal en el Bronx

El Bronx fou el primer barri de Nova York en tenir la seva primera Cort Criminal. No és un edifici singular, però té la seva història darrere.

Bronx Criminal Court

Casa de Edgar Allan Poe

Per altra banda, si ets un amant de la literatura, tenim un lloc que t’agradarà i que és de pas obligat quan es visita Nova York: la llar del pare de la novel·la policíaca, Edgar Allan Poe. La va habitar els últims anys de la seva vida, de 1846 a 1849. Es va mudar amb la seva esposa, que sofria tuberculosis i els van aconsellar un entorn rural per el tractament. El Bronx fou ideal. Es recorre amb una audio-guia. Allí, l’autor va escriure “Anabel Lee” i “The Clash of Amontillado”

Casa de Edgar Allan Poe

El jardí botànic de Nova York

En El Bronx es troba un dels pulmons de l’estat, el jardí botànic. És un lloc ideal per a respirar del ritme frenètic que es viu en la Gran Poma. El New York Botanical Garden és immens, en ell pots perdre’t entre preciosos hivernacles, senders i petits boscos. Té més de cent hectàrees entre boscos tropicals, vegetació exhuberant, una recreació d’un bosc nadiu americà, algunes cascades i inclús un riu. Les exposicions d’art son altament recomanables i es canvien cada temporada. Per Nadal s’instal·la el Holiday Train Show, una maqueta amb trens en miniatura que atreu a milers de persones en aquests jardins.

El jardí botànic de Nova York, en el Bronx

City Island

Un dels llocs menys coneguts en El Bronx s’anomena City Island. No és molt concorregut entre els turistes, però té una mística singular.És una illa que alberga un poblet mariner. Té arquitectura victoriana i una gran tradició marinera. Aquí es varen construïr vaixells guanyadors de regates. És perfecte per sortir a caminar per el moll i passejar per les botigues, fer esports aqüàtics o pescar una estona. Per suposat, el menjar i els mariscs son deliciosos.

City Island

Museu d’Art

D’entre els llocs més importants que s’han de conèixer en El Bronx, sens dubte alguna està el Museu d’Art. En ell es pot documentar la importantíssima influència que diverses cultures han tingut en el barri. El Bronx Museum of Arts es va inaugurar en 1971 en una antiga sinagoga. Llavors es va passar a un recinte més gran i a dia d’avui, alberga més de 800 pintures, fotografies i escultures del segle XX. Es realitzen exposicions temporals amb artistes llatins, africans i asiàtics. La seva entrada és gratuïta i és una visita obligada per conèixer l’orígen d’aquest sensacional barri. Els horaris d’accés son de dimecres a diumenge de 13h a 18h.

Museu d’Art del Bronx

El Jardí de Wave Hill i Riverdale

Una altra de les joies amagades, que és com un oasis en el Bronx, és Wave Hill, en el barri de Riverdale. Aquí trobaràs la calma que no es troba en una altra part de Nova York. És un extens terreny de jardins situats a les ribes del riu Hudson; un oasis perfecte per escapar del tràfec de la ciutat per unes quantes hores. En ell hi ha prats, jardins plens de flors, boscos i una bonica cafeteria per aturar-se a menjar. El barri de Riverdale té cases boniques que, mitjançant una caminada, val la pena recórrer.

Casa de Wave Hill

Comisaria Fort Apache

Un dels llocs més coneguts i famosos del Bronx és Fort Apache. I és que no podria ser d’una altra manera, el lloc està altament relacionat amb el cinema i amb lo perillós del barri. Una pel·lícula del mateix nom es va gravar aquí en 1981. Retrata lo difícil que era treballar en una comisaria d’aquest barri i estava protagonitzada per Paul Newman. Per aquella dècada era extremadament difícil treballar en el cos de policia, sobretot en el sud del barri, que és on hi ha Fort Apache. Hi ha tours per conèixer tot el lloc i no son gens cars.

Comisaria Fort Apache

High Bridge i la seva Torre d’Aigua

En aquest punt de la ciutat la vista que es té és espectacular, especialment en temporada de tardor. Si t’agraden els ponts tens que creuar aquest. Des de la seva cima pots prendre increíbles fotografies de la perspectiva del barri, i mentres el creues pots veure un enorme rètol que dóna la benvinguda al Bronx. La seva torre d’aigua és escalable i la seva vista panoràmica és realment envejable quan les fulles dels arbres es tornen marrons.

High Bridge

El zoològic del Bronx

Si t’agraden els animals, llavors l’experiència d’aquest zoològic t’encantarà. És un lloc espectacular i únic, ja que no existeixen gàbies que ens separin dels animals, excepte d’aquells que podrien ser mortals com lleons i óssos. És un dels més grans en tot Estats Units i és genial tant per a nens com per a adults, ja que conta amb un ambient totalment familiar. El lloc és massa gran, per lo què en un sol dia és impossible veure’l i recórre’l tot. En la tardor agafa el Bengalí Express Monorrail, amb el que podràs gaudir dels animals entre els colors de tardor. Els horaris d’obertura son de 10 a 17h.

Zoo del Bronx

Saló de la Fama dels Grans Estadounidencs

La Universitat del Bronx alberga el Saló de la Fama dels Grans Estadounidencs, el qual és un lloc fascinant i que té a dins seu molta història. Aquí pots trobar als fundadors del país i persones que varen canviar el rumb d’aquesta gran nació de Nordamèrica. També hi ha personatges cèlebres com Thomas Alva Edison, Mark Twain i presidents com Theodore Roosevelt i George Washington. La seva vista de Manhattan no té comparació.

Saló de la fama dels grans estadounidencs

La Cerveseria del Bronx

És millor anar acompanyat a conèixer aquest peculiar i recurrent lloc. Aquí pots aconseguir cerveses de tot tipus de la millor qualitat en un ambient totalment relaxat. A més de cervesa, pots adquirir parafernalia com camisetes, bolsos i vasos. Aquest lloc projecta una gran energia i reflexa el clima autèntic relaxat de les cerveseries de Manhattan. Et recomanem consumir amb moderació.

La Cerveseria del Bronx

Lehman Center

El Lehman Center és un recinte que alberga les Arts Escèniques. Situat en el teatre de la Universitat de Lehman, és un tresor molt ben resguardat d’aquest districte. Ofereix els millors preus i té obres d’altíssima qualitat, així com espectacles de dansa i ballet. Les seves produccions solen ser locals i originals. De lo millor en quan a oferta cultural es refereix.

Lehman Center
El barri del Bronx, sense lloc a dubtes, és un dels llocs més emblemàtics de Nova York. Aquí resideixen molts dels elements que composen l’estructura social nordamericana. Podem trobar gent molt humil, així com gent que és molt famosa i que ha instal·lat en aquests carrers la seva residència. Seguirà sent una perfecta ubicació per el rodatge de pel·lícules taquilleres per molt temps.
Cal dir, que en el Tour Contrastos de Nova York, el que vàrem fer el dia nº3 d’aquest viatge, també es fan algunes aturades en el Bronx, però serveixen d’aperitiu en contraposició del tour que hem acabat de fer.
Ara que ja saps què veure en El Bronx, entendràs perquè és una experiència quasi obligada de qui arriba a l’illa de Manhattan i un lloc on la màgia i la realitat confabulen perquè tinguis una estança feliç i còmoda.

3. Ellen’s Stardust Diner

Retornats a Grand Central Terminal, ens acostarem al nostre allotjament per reposar una estona o baixarem a la zona de Times Square per tornar-la a contemplar. Farem temps per l’hora de sopar, ja que ens espera un sopar especial…

A part de les visites clàssiques i imprescindibles que podem fer a Nova York, la ciutat que mai dorm té moltes sorpreses. Una d’elles és l’Ellen’s Stardust Diner, conegut com el Restaurant a Nova York que canten. Aquest establiment, ubicat no molt lluny de Broadway i Times Square, ens ofereix un esmorzar, dinar o sopar espectacle, més que recomanable si viatgem varis dies a Nova York.

Encara que inicialment ens pugui semblar una turistada, en realitat estem en un lloc diferent del que sortim molt contents.

Ellen’s Stardust Diner

El Ellen’s Stardust Diner obre cada dia des de les 7:00 fins a mitjanit. Té servei de cuina de forma ininterrompuda, abarcant tant esmorzar com dinars i sopars. Degut a la gran fama que té aquest local, tant per a locals, com, sobre tot, per a turistes, és molt habitual trobar-hi llargues cues per a poder entrar.

Si volem evitar aquestes esperes el millor és anar-hi a l’hora d’esmorzar, on l’afluència és algo menor. La nostra intenció és anar-hi un dia entre setmana per sopar, i és habitual trobar cues de més d’1 hora i mitja en dies de molt tràfec. Així doncs, paciència…

Quan creues les portes del Ellen’s Stardust Diner et transportes a un món de color, vida, música en el que quasi et pots oblidar de tot el què t’envolta. El local té dues plantes. En la planta de dalt tenen una barra baixa amb seients amb una bona panoràmica del local, que pots veure a l’anar al bany, ja que se situen en aquesta planta superior.

Ellen’s Stardust Diner

Lo que realment fa diferent al Ellen’s Stardust Diner és l’espectacle que dia a dia s’organitza entre les seves parets. Tots els cambrers del local son cantants, molts d’ells aspirants a Broadway, que ens delecten amb varies peces musicals i cançons de Disney. Moltes de les cançons son conegudes, i per la reacció de la gent, el show en la seva major part, sol agradar.

En la carta del Stardust hi trobem des d’esmorzars, ensalades, sandwichs, hamburgueses i súper batuts. El menjar, per ser sincers, és més contundent que bò. No és el millor menjar de Nova York, tampoc el pitjor, però dins de lo què és el show, és quasi lo que menys importa.

Ellen’s Stardust Diner

L’entrada al restaurant és gratuïta, només pagues per lo què es consumeix. Els preus de la carta en general son alts, en línia de tot el què es veu en aquesta zona. En el conte de forma automàtica t’apliquen un 20% de propina, que si no estàs d’acord pots dir-ho. Si només valoréssim el menjar, seria car, relació qualitat-preu. No obstant, si valorem el conjunt, amb les hores d’espectacle que ens hi podem passar, segur que el preu és molt raonable. Durant el sopar, en varies ocasions passen un cubell demanant algo de propina per els cantants.

El Ellen’s Stardust Diner s’ubica a escassos carrers de Times Square, concretament s’ubica en el carrer 51 entre la Setena Avinguda i Broadway. Recomanem que hi vagis caminant des de l’hotel situat a la zona de Times Square (des del nostre hotel hi ha uns 10 minuts a peu). Si hi voleu anar amb metro, les estacions més properes son la 49St o la 50St.

Ellen’s Stardust Diner

4. Pujar de nit a l’Empire State o al Top of the Rock

Finalitzat el sopar, ens encaminarem en la nostra pròxima aventura, que serà una pujada nocturna a un dels millors miradors de la ciutat de Nova York, sota el nostre criteri, a escollir entre l’Empire State Building i el Top of the Rock. Realitzarem aquesta última activitat com a forma de comiat del viatge cap a la ciutat de Nova York.

Recordem que en el segon dia del viatge, vàrem fer una pujada matinal a l’Empire State Building, i durant el cinquè dia del mateix viatge, vàrem fer una pujada de tarda al mirador Top of the Rock. Hem escollit aquests dos perquè considerem que es tracta dels 2 millors miradors de la ciutat.
Empire State Building

L’Empire State Building no és ni el més alt, ni el més modern i probablement no sigui el que millors vistes té,… però és l’Empire State Building, una de les grans icones de Nova York.

El Top of the Rock és un mirador brutal, que té la gran avantatge que ens ofereix unes vistes brutals de l’Empire State Building. Així mateix, és dels pocs miradors de la ciutat a l’aire lliure i amb zones sense vidrieres, algo molt a tenir en compte a l’hora dels reflexes en les fotografies. La seva proximitat a Central Park fa que tinguem unes vistes úniques del parc.

Top of the Rock de nit, amb vistes a l’Empire State

Finalment hem de dir, que si ens oblidem dels sentimentalismes, probablement escolliríem el The Summit One Vanderbilt com el millor mirador de Nova York. Es nota que és el més modern. L’experiència és brutal i les vistes espectaculars i molt clares. Tot i això, el fet de que no formi part de cap targeta turística ni de la nostra escollida Explorer Pass fa que ens tirem enrere perquè el què no farem serà pagar 2 cops la pujada al mirador.

Summit One Vanderbilt

Per tant, i ja que ens entra en l’Explorer Pass, escollirem a quin dels dos miradors panoràmics pujarem (Empire o Top of the Rock) i finalitzarem el dia pujant-hi!!!

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge de l’itinerari del dia i de les principals atraccions, en l’àmbit del Midtown Manhattan:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *