Categories
LONDRES

2. LONDON EYE + THE QUEEN’S WALK + SHAKESPEARE GLOBE + MILLENIUM BRIDGE + ST. PAUL’S CATHEDRAL + ONE NEW CHANGE + THE CITY + SKY GARDEN + THE GARDEN AT 120 + THE MONUMENT + ST. DUNSTAN IN THE EAST

El segon dia ens espera amb un munt d’atraccions i monuments per visitar. La intenció del dia d’avui és començar per l’altre mirador icònic de la ciutat, el London Eye, i llavors seguir peatonalment per la riba sud del Tàmesis fins al Shakespeare Globe, un teatre rèplica de roure i palla del teatre isabelí original on es representen obres de Shakespeare. D’aquí i a sota del Tate Modern, creuarem el Tàmesis per el pont Millenium Bridge, i anirem a visitar la segona catedral més gran del món, la St. Paul’s Cathedral, una visita imprescindible de Londres. Per aquí ja haurem accedit al barri financer de la City i entrarem en alguns edificis per observar el panorama des de les últimes plantes, com el Centre Comercial One New Change, el Sky Garden i el The Garden at 120. Igualment també pujarem en el Monument de la City, el qual és una columna que commemora el gran incendi que va patir Londres al 1666. Acabarem amb la planificació del dia a un racó amb encant, Saint Dunstan in the East. Comencem.
Índex
1. London Eye
2. The Queen’s Walk
3. Shakespeare’s Globe
4. Millenium Bridge
5. St. Paul’s Cathedral
6. One New Change
7. The City
8. Sky Garden
9. The Garden at 120
10. The Monument
11. St. Dunstan in the East

1. London Eye

Sortirem de l’allotjament per anar a buscar, com no, el metro per arribar-nos al London Eye. Cal dir, però, que a peu hi ha uns 37 minuts, per si ens vé de gust fer una bona passejada fins a les ribes del Tàmesis. Anirem fins a la parada de “Regent’s Park” ubicada a menys de 10 minuts al nord de l’allotjament. Agafarem la línia marró, Bakerloo, i baixarem un cop el metro hagi travessat el Tàmesis, a la parada de “Waterloo” que està molt a prop del London Eye. En total, el trajecte tindrà una durada de 23 minuts (entre les estones a peu i amb metro).

Si et disposes a comprar les entrades al London Eye (no està inclosa aquesta atracció en la tarja London Pass), veuràs que hi ha diferents tipus d’entrades i webs que les oferten. Lo més normal és que acabis amb un embolic considerable sense saber quina entrada és la millor per nosaltres. Aquí, en aquest article, et farem com una guia explicant les diferents opcions que tens, els preus i els horaris del London Eye. A més, últimament he vist que hi ha webs que es fan passar per la pàgina oficial i que revenen les entrades a preus més cars, per lo que vull deixar-te clar des d’on comprar els teus tickets.

Anem a veure-ho tot pas a pas per clarificar totes les dubtes entorn a aquesta atracció que visitar a Londres.

A on comprar les entrades del London Eye?

La meva recomanació és que compris les entrades en la web oficial del London Eye (London Attraction Tickets & Passes | The London Eye). Com t’he dit, hi ha bastant frau en quan a webs no oficials i preus abusius.

Comprant en la web oficial t’assegures el millor preu i garantia de poder cambiar el dia i hora de les teves entrades fins 24 hores de forma gratuïta. Com la web oficial està en anglès i hi ha diferents tipus d’entrades disponibles, vaig a explicar-te cada modalitat d’entrada de la famosa nòria de Londres perquè escullis la que més et convingui.

Comprar l’entrada per el London Eye en taquilla

El mètode “a l’antigua usanza” de comprar l’entrada en la taquilla per el London Eye és la pitjor decisió que pots prendre. Primer perquè lo més probable és que s’hagin esgotat les entrades de la venta online. I, en cas de quedar entrades, les cues seran llargues per a fer-se amb una.

Si encara així creus que val la pena comprar el ticket a taquilla, tingues en compte que et sumaran un suplement del 15% de lo què costa online per la gestió. Des del meu punt de vista, no hi ha necessitat de pagar més si pots fer-ho des del teu ordinador o mòbil.

London Eye

Comprar l’entrada online per el London Eye

La meva recomanació és que compris l’entrada al London Eye online per assegurar-te el millor preu. Quan entris en la web oficial veuràs que existeixen diferents modalitats d’entrada que ara t’explicaré. Tingues en compte que els dissabtes i dates assenyalades (Nadal, ponts,…) el preu per a pujar a la noria de Londres és lleugerament més car que el reste de dies de la setmana.

Et deixo aquí la web oficial perquè la tinguis a mà mentres t’ho explico tot: London Attraction Tickets & Passes | The London Eye

Comprant l’entrada a la web oficial aconsegueixes:

  • Assegurar-te el millor preu sense comissions de revenda
  • Escollir entre les diferents modalitats d’entrada
  • Pots canviar la hora i la data fins a 24 hores abans del teu accés
  • Possibilitat de combinar varies atraccions

Entrada estàndard al London Eye

L’entrada més bàsica del London Eye és l’”entrada estàndard”. T’estalvies un 10-15% per compra anticipada i has de seleccionar dia i hora per a pujar. Amb aquesta entrada, pot ser que hagis de fer algo de cua perquè et tenen que validar l’entrada. És important que tinguis clar que no tindràs que fer la cua de taquilla, però sí la d’accés. Ja veuràs més endavant que existeix una altra modalitat per estalviar-te la cua d’accés.

Amb aquest tipus d’entrada t’aconsello arribar uns 15-20 minuts abans de l’hora que selecciones per si tinguéssis que fer cua. Tingues en compte que l’horari amb més afluència de gent és sobre les 11-16h. Estigues tranquil perquè no tindràs problemes d’accés en la teva franja horària.

Preus de l’entrada estàndard del London Eye

Aquests son els preus (any 2023) per el “standard ticket” del London Eye:

 Laborables i diumengesDissabtes i dates assenyalades
Adults£32,50£36
Nens de 3-15 anys£29,50£32,50
Bebès 0-2 anys£0£0

Entrada estàndard familiar al London Eye

Si viatges a Londres amb nens tens descompte en l’entrada estàndard (excepte dissabtes i dates assenyalades). Per pujar al London Eye amb un nen els preus son els següents (encara que només pugi un adult):

 Laborables i diumengesDissabtes i dates assenyalades
Adults£26No disponible
Nens de 3-15 anys£26No disponible
Bebès 0-2 anys£0No disponible

Entrada fast track London Eye

Si decideixes comprar l’entrada sense cues del London Eye entraràs directament per un altre accés on tens garantida l’entrada directa. A l’igual que amb l’entrada estàndard, has de seleccionar dia i hora, però veuràs indicat per on entrar si tens l’entrada “fast track”. Aquesta entrada és més cara que l’entrada estàndard perquè pagues la comoditat.

 Laborables i diumengesDissabtes i dates assenyalades
Adults£46£51
Nens de 3-15 anys£41,50£46
Bebès 0-2 anys£0£0

Entrada flexi fast track

Aquesta modalitat d’entrada del London Eye és la més premium de totes perquè entres sense fer cues i a més, pots entrar a qualsevol hora del dia que escullis. Tant sols selecciona el dia i, quan arribis, et dirigeixes a l’accés de “fast track” i puges en la primera càpsula que arribi. Si decideixes comprar l’entrada del London Eye “flexi fast track” és el mateix preu tots els dies de la setmana:

  • Adults: £55
  • Nens 3-15 anys: £48,50
  • Bebès 0-2 anys: £0
London Eye

Entrades combinades amb el London Eye: El Big City Saver

Per si el popurrí d’entrades anteriors no fos suficient, des de la web oficial del London Eye també pots combinar la nòria de Londres amb altres atraccions turístiques per obtenir un millor preu.

Les atraccions disponibles perquè facis un “pack estalvi” son; el creuer per el Tàmesis, el museu de Cera Madame Tussauds, el Shrek Adventure’s, el Dungeon i l’aquari Sea Life. Aquests packs d’estalvi se’ls coneix amb el nom de passi Big City Saver (Top London Attractions | Big City Saver London) i son totalment personalitzables. És a dir, tú decideixes les atraccions que vols visitar. Estan pensats, sobretot, per anar amb nens.

Quina entrada és la millor per mi?

El primer que has de pensar és si vols visitar alguna atracció més del pack Big City Saber o només vols comprar l’entrada per pujar al London Eye.

En cas de que només vulguis l’entrada al London Eye, pensa si no t’importa fer 15-20 minuts de cua (en el pitjor dels casos) o bé vols entrar directe.

Obviament, si viatges amb nens el més rentable és que compris l’entrada familiar estàndard perquè el preu és menor.

A nosaltres les vistes des del London Eye segur que ens encantaran i tenim clar que és un dels records més bonics que et pots emportar de Londres. Tanmateix, les entrades al London Eye no son precisament econòmiques així que jo escolliria la opció d’entrada estàndard fora de l’horari de més afluència de gent, perquè quasi segur que així no tindràs que esperar. En cas de viatjar a Londres amb nens, l’entrada estàndard familiar o un pack del Big City Saver és el més adequat.

Horari per pujar al London Eye

L’horari habitual del London Eye és de 11 a 18h. Pot ser que algun dia l’horari canviï lleugerament i ho veuràs reflexat en el calendari a l’hora de comprar la teva entrada.

Ara que ja saps com comprar les entrades del London Eye i que tens tota la informació fresca, t’animem a que et facis amb les teves entrades. Recorda utilitzar sempre la web oficial (London Attraction Tickets & Passes | The London Eye) que és la que et garantitza el millor preu i flexibilitat de canvis en tots els tipus d’entrada.
London Eye

Pujar en el London Eye

Si és la primera vegada que visites Londres, la veritat és que el teu viatge no serà del tot complet si no puges a la Nòria de Londres, per tant considero que és una de les visites imprescindibles que has de considerar en el teu viatge a la capital britànica. Les càpsules es mouen tant a poc a poc que quasi ni et dónes compte que s’està movent, però de sobte et trobes en el punt més alt amb unes vistes impressionants sobre una de les ciutats més impressionants del món, i podràs prendre unes fotos espectaculars.

El London Eye té un total de 32 càpsules, des de les que podràs gaudir d’una vista panoràmica de la ciutat de Londres de 360º durant els quasi 40 minuts que tarda en donar la volta completa.

Algunes coses que podràs veure des de dalt la Nòria de Londres son les cases del Parlament i el Big Ben, Green Park, el Palau de Buckingham, Hyde Park, tots els edificis localitzats en la riba del Tàmesis incloent els gratacels moderns de la City i fins els gratacels del Canary Wharf, per anomenar alguns llocs.

2. The Queen’s Walk

Sortim de la London Eye i ens dirigirem cap a la nostra pròxima atracció, el teatre de Shakespeare’s Globe, a la mateixa riba sud del Tàmesis, a uns 25 minuts a peu per la riba del riu. La totalitat del passeig en qüestió s’anomena “The Queen’s Walk”.

The Queen’s Walk

Tot passejant, arribem al Royal Festival Hall. Aquí hi trobarem nombrosos restaurants i cafeteries per descansar una mica i repondre forces. Podem entrar en el Royal Festival Hall, on hi ha banys públics a més d’una cafeteria amb vistes i terrassa en la primera planta.

En la part de darrera del Royal Festival Hall ens trobem amb un mercat de Street Food (menjar per emportar) que està obert els dissabtes, diumenges i festius.

La zona de Southbank és un passeig súper agradable on sempre hi ha artistes del carrer i on no és estrany trobar-nos amb algun mercat en la zona que hi ha davant del Royal Festival Hall.

Royal Festival Hall

Continuarem la passejada pel The Queen’s Walk i passarem per un moll que és un racó amb encant, vora del Tàmesis. El moll s’anomena “Gabriel’s Wharf”.

Gabriel’s Wharf

Seguidament després de la visita al Gabriel’s Wharf, arribarem a l’alçada del Millenium Bridge, on ja divisem l’estructura del Shakespeare’s Globe.

3. Shakespeare’s Globe

Ubicat a escassos metres del Tate Modern, a les ribes del riu Tàmesis, es troba un dels teatres més emblemàtics de Londres i probablement d’Europa: El Shakespeare’s Globe Theatre. Tots hem escoltat en alguna ocasió el famós “To be or not to be, that’s the question” amb el que comença un soliloqui en la obra teatral de “Hamlet”, però no moltes de les persones que visiten Londres cada dia, coneixen la veritable història del Shakespeare’s Globe Theatre.

Shakespeare´s Globe Theatre: Historia

El teatre original es va completar en l’any 1599 a uns escassos 180 metres d’on es troba el teatre actual i fou el lloc on la companyia teatral de William Shakespeare representà en nombroses ocasions algunes de les obres que han passat a la història com Hamlet, La Tempestat, El somni d’una nit d’estiu,… i moltes més.

Desafortunadament, en l’any 1613, durant una de les funcions de l’obra Enric VIII, una de les cobertes del teatre, que estava feta de fusta i palla, va començar a cremar i no es va poder fer res per salvar el teatre, que va quedar calcinat.

Poc després es va construïr un segon teatre en el mateix espai que fou utilitzat per Shakespeare i la seva companyia, però arribaren els anys més foscos de Londres, l’església va començar a intervenir i decidir sobre quasi tots els aspectes de la societat i finalment, en el 1644, després d’haver passat un parell d’anys tancat i sense ser usat, el teatre fou enderrocat.

El teatre que es pot visitar avui en dia a les ribes del Tàmesis no és el “segon” com molta gent es pensa, sinó el tercer que es va finalitzar en el 1997 i és una còpia exacta del teatre original. El projecte fou iniciat per l’actor i director americà Sam Wanamaker, que va començar a recaudar fons per construïr el Globe Theatre però desafortunadament no va poder veure’l acabat ja que va morir en el 1993, quatre anys abans de que el nou teatre fos inaugurat.

Shakespeare’s Globe Theatre

Visitar el Shakespeare’s Globe Theatre a Londres: Teatre i exposició

Quan visites el teatre de Shakespeare al principi hi ha una exposició que explica la història del teatre i moltes curiositats i llavors entres al famós teatre. Un cop entrats recomanem que en el mostrador que hi ha a l’entrada a la dreta agafis una audio-guia gratuïta on podràs escoltar els comentaris en espanyol.

Direcció

El teatre s’ubica al nº21 de “New Globe Walk”, a uns pocs metres de la galeria Tate Modern. Les estacions de metro més properes son Mansion House, que està en les línies verda i groga o bé també pots anar a l’estació de London Bridge en la línia negra i caminar una mica des d’allí, és un passeig molt agradable.

Horari d’obertura, preus i ofertes

Està obert de dilluns a diumenge de 10:00 a 18:00h. La visita és gratuïta amb la tarjeta London Pass. En el cas de comprar entrada, els preus son de £16 pels adults, £12,50 pels estudiants, £9 pels nens de 5 a 15 anys, i gratuïta l’entrada als menors de 5 anys.

Entrades pel Shakespeare’s Globe Theatre: Group Guided Tours | Guided Tours | What’s on | Shakespeare’s Globe (shakespearesglobe.com)

Veure una obra de teatre en el Shakespeare’s Globe Theatre

Des de la primavera a la tardor una de les millors coses que pots fer a Londres és anar a veure una obra de teatre en el Shakespeare’s Globe Theatre, i lo millor de tot és que a vegades és possible aconseguir entrades per tant sols £5. Més informació: Obres de teatre en el Shakespeare’s Globe: Welcome to Shakespeare’s Globe | London (shakespearesglobe.com)

Visitar el poble de naixement de Shakespeare: Stratford Upon Avon

Stratford Upon Avon està a unes dues hores en tren de Londres, i és un poble preciós que recomano visitar si voleu fer una excursió d’1 dia des de Londres.

Shakespeare’s Globe Theatre
Shakespeare’s Globe Theatre

4. Millenium Bridge

Sortint del teatre i abans de creuar el Pont del Mil·leni, ens trobem amb la Tate Modern, la qual és un museu-galeria d’art modern on s’exposen obres internacionals, amb cafeteria i vistes panoràmiques del riu. Hi ha un espectacular mirador en la seva terrassa. Link del museu: Tate
Tate Modern

I ara sí, creuarem el Millenium Bridge, el qual ens durà als peus de la Catedral de Sant Pau. Es tracta d’un pont penjant peatonal que creua el riu Tàmesis i que uneix la Catedral de Sant Pau amb el museu d’art Tate Modern. Es va inaugurar en l’any 2000, i des de l’extrem sud es poden fer unes fotografies molt boniques del pont amb la Catedral de Sant Pau de fons.

Millenium Bridge

5. St. Paul’s Cathedral

I arribem a la Catedral de Sant Pau. St. Paul’s Cathedral és una de les catedrals més famoses del món, i no pots visitar Londres sense dedicar-li uns minuts en aquest icònic lloc de la capital britànica.

St. Paul’s Cathedral

La catedral de Sant Pau és l’església anglicana d’Anglaterra i sens dubte és un dels edificis més reconeixibles de la ciutat. Està localitzada en el lloc en el qual es va construïr la primera església d’Anglaterra, un lloc de culte per el poble que lamentablement fou destruït per el gran incendi de Londres en l’any 1666. Després del catastròfic incendi, la Catedral de Sant Pau fou reconstruïda per l’important arquitecte Christopher Wren en l’any 1676, i amb ella va aconseguir que la cúpula de 111 metres d’alt es convertís en una de les més famoses del món. Aquí han tingut lloc varis esdeveniments històrics importants, com l’enllaç de Lady Diana i el Príncep Carles o el funeral de Winston Churchill.

Una dada curiosa és que fins l’any 1962 no es permetia que cap edifici de la ciutat fos més alt que la cúpula de la Catedral de Sant Pau. A més, la Catedral de Sant Pau fou un dels pocs edificis que varen sobreviure els bombardejos de la II Guerra Mundial.

Què veure en la Catedral de Sant Pau a Londres

A més de la imponent façana i la tant famosa cúpula que podem veure des de l’exterior, en el seu interior podem veure la magnífica i cridanera decoració:

  • L’espai principal en la planta baixa té forma de creu, amb pintures al fresc decorant els sostres
  • La cúpula està formada per tres galeries circulars, a les que s’hi arriba pujant unes escales que en trams poden ésser irregulars i bastant estretes.
    • Whispering Gallery: La galeria dels murmuris, segurament la galeria més coneguda de la cúpula de la Catedral de Sant Pau, anomenada així per les seves propietats acústiques, en la que es pot escoltar qualsevol soroll produït en la part oposada de la galeria. En aquesta primera galeria s’hi arriba després de pujar 257 graons.
    • Stone Gallery: La galeria de pedra ens ofereix unes vistes magnífiques de la ciutat. Per arribar en aquesta galeria s’han de pujar 376 graons.
    • Golden Gallery: La galeria daurada està situada a 85 metres d’alçada, i les vistes son, inclús millors. Per arribar en aquesta galeria s’han de pujar 528 graons.
  • Cripta: En la cripta podem admirar les restes dels anteriors temples que estaven localitzats aquí, a més de nombrosos memorials i monuments d’importants personatges britànics. Aquí a més, descansen les restes de Nelson, Churchill, Wellington i Christopher Wren.
Whispering Gallery a la cúpula de la catedral
Ubicació de les galeries a la Cúpula de la Catedral de St. Paul

Horaris per visitar la Catedral de Sant Pau a Londres

La catedral de Sant Pau està oberta al públic per visites de dilluns a dissabte de 8:30 a.m. a 4:30 p.m. L’última entrada és a les 4 p.m. Per a poder entrar a la Catedral de Sant Pau i accedir a totes les zones és necessari pagar entrada i entrar durant l’horari de visites. Podràs pujar a la famosa Galeria dels Murmuris i a la cúpula des d’on tindràs unes vistes magnífiques de la ciutat. Recomanem usar l’audioguia gratuïta que està disponible en varis idiomes (incloent l’espanyol). La visita dura aproximadament de 1,5 a 2 hores.

Localizació, preus i passis turístics

La Catedral de Sant Pau està localitzada en la City de Londres, éssent la parada de metro més propera “St. Paul’s” (línia vermella, zona 1).

Els preus per entrar a la Catedral son de £18 pels adults, £16 pels estudiants i majors de 65 anys, i £7,70 pels nens de 6 a 17 anys. Per estalviar-te les cues i aconseguir les entrades més barates que en la porta de la catedral el mateix dia pots comprar les entrades online (preus anunciats anteriorment).

Alguns passis turístics inclouen l’entrada a la Catedral de Sant Pau, com per exemple, la London Pass.

Entrar a la Catedral de Sant Pau sense comprar entrada

És possible entrar a la Catedral de Sant Pau gratis els diumenges pel matí quan hi ha missa, però no podràs pujar a la cúpula per veure les galeries ni podràs baixar a la cripta, i ambdues coses en la meva opinió son molt importants si visites la catedral de St. Paul’s.

Catedral de St. Paul’s

Recomanacions de restaurants, cafeteries i racons secrets

Al voltant de la Catedral de Sant Pau hi trobareu nombrosos restaurants, hamburgueseries i cafeteries, a més del Centre Comercial One New Change amb varies botigues de roba i més restaurants. Hi ha un pub típic anglès on serveixen menjar tradicional britànic anomenat Ye Olde London, el qual és una opció si esteu per la zona, i és bo saber que és un pub al que s’hi pot anar amb nens.

En la planta baixa del centre comercial One New Change ens hi trobarem amb un petit local anomenat Bea’s of Bloomsbury, un lloc ideal per prendre un tè i un cupcake.

I no poden faltar els racons secrets que tant ens agrada compartir amb vosaltres, per St. Paul’s he de destacar dos llocs en particular:

  • Restaurant La Cripta: Un dels meus llocs preferits de Londres és el restaurant/cafeteria que està localitzat en la cripta de la Catedral de Sant Pau de Londres a la que pocs turistes hi arriben. Al visitar la Catedral per dins pots sortir a la cafeteria al finalitzar la teva visita al soterrani, però si no visites la Catedral de Sant Pau per dins l’entrada a aquesta cafeteria sol passar desapercebuda, i és una llàstima ja que és un lloc molt recomanat per a prendre cafè (o anar al bany!). L’entrada està localitzada en Paternoster Row (a l’esquerra de l’entrada principal).

6. One New Change

  • Vistes de pel·lícula: El nostre racó secret de Londres preferit d’aquesta zona és sens dubte la terrassa que hi ha en l’última planta del Centre Comercial One New Change, que està situat al costat de la Catedral de Sant Pau. Per arribar a l’última planta has de pujar a l’ascensor. A la última planta hi trobareu una magnífica terrassa amb unes vistes increïbles de la ciutat, i dos bars/restaurants que per la nit es converteixen en locals de festa. Pujar a l’última planta és gratis, i és possible pujar a qualsevol hora del dia.
Vistes des del One New Change
Com a recomanació personal, la zona de St. Paul’s és un bon lloc per anar a menjar per la quantitat de restaurants que hi ha, i després recomanaríem pujar a la terrassa del One New Change per prendre algo o simplement per gaudir de les vistes de la ciutat, de dia o de nit. També recomano, un cop la ruta del dia s’hagi finalitzat, creuar el Millenium Bridge de nit, és espectacular
Vista de l’edifici comercial One New Change

7. The City

És el moment de fer una volta pel cor de la City, el barri financer de Londres. Primer de tot, ens atansarem al Banc d’Anglaterra, on en el seu voltant s’hi ha instal·lat els grans bancs i immobiliàries.

Bank of England
The City: Es tracta realment del districte financer de Londres, i és un bon lloc per visitar entre setmana, ja que és la única zona de Londres on tanquen els seus locals per complet durant els caps de setmana.

Ens trobarem amb la “The Royal Exchange”, l’antiga Borsa. Es conserva l’arquitectura exterior. Per dins hi ha fet un Centre Comercial (horaris d’obertura de 7:30 a 22:00h)…

The Royal Exchange Building

I sortint del Centre Comercial ens trobem amb Leadenhall Market, un mercat cobert preciós que fou escena d’algunes de les pel·lícules de Harry Potter. Es tracta possiblement del mercat amb més encant de la ciutat, producte de la seva estructura victoriana. Està ple de cafès i restaurants.

Situat en el centre de la City Londinenca, ens trobem amb la petita però encantadora galeria Leadenhall Market. Es tracta d’un antic mercat romà que data del segle XIV, i que es trobava localitzat en el centre de lo que era llavors la ciutat romana. Al començar, es venia majoritàriament carn, principalment aus de corral i carn de caça.

Avui en dia ens trobem amb diversos comerços, a més de restaurants i cafeteries, i es tracta d’un lloc freqüentat per turistes i locals.

Leadenhall Market

La història de Leadenhall Market

En els anys 1300 va començar com un mercat en el que es venia carn d’aus de corral, i poc a poc es fou extenent per a la venta de cereals, ous, mantega, formatge i espècies. Durant els 200 anys següents, Leadenhall Market es va convertir en el centre de la ciutat romana de Londres per la venta de productes, i poc a poc es va extenent i comencen a vendre’s altres productes, com son la llana i el cuir.

En el 1666 part del mercat es veu afectat pel gran foc de Londres i al reconstruïr-lo es converteix en un mercat cobert, i es divideix en tres seccions: Beef Market (mercat de carn), Green Yard (el pati verd) i Herb Market (mercat d’espècies).

En el 1881 l’arquitecte de la City “Sir Horace Jones”, el mateix arquitecte que disenya per aquella època els mercats de Smithfields i Billingsgate, va redissenyar el mercat de Leadenhall, i reemplaça la pedra existent per estructures de vidre i ferro, convertint-lo en un autèntic mercat victorià. Aquesta estructura de vidre i ferro, és lo que podem apreciar avui en dia, i es considera un edifici de patrimoni cultural.

No és d’estranyar que Leadenhall Market hagi estat el lloc d’elecció per rodar escenes de varies pel·lícules entre les que destaquen les escenes de “Leaky Cauldron” i “Diagon Alley” de la primera pel·lícula de Harry Potter.

Quan i com anar a Leadenhall Market

El mercat està obert de dilluns a divendres de 10 a.m. a 6 p.m., però anar-hi quan està tancat també té el seu encant. Per arribar-hi, les parades de metro més properes son Monument i Bank.

8. Sky Garden

Deixem Leadenhall i ens acostem a l’edifici del Mirador de l’Sky Garden. Es tracta d’un gratacels conegut com a “walkie-talkie” per la seva forma única, amb un restaurant a la última planta.

Sky Garden

Un dels edificis que s’ha unit recentment al skyline londinenc, conegut com el Walkie-Talkie, té en el seu interior un nou espai públic anomenat el Sky Garden de Londres.

Es tracta d’un jardí situat en la planta 35 d’un gratacels localitzat en la zona de la City londinenca. Des d’aquest jardí únic, podem obtenir unes vistes de 360º impressionants sobre la capital britànica, i lo millor de tot és que visitar-lo és gratuït (de moment).

El Sky Garden està localitzat en la planta 35. Al pujar veuràs que està distribuït per vàries plantes dins de la mateixa planta 35 i que pots pujar a varis nivells per admirar les vistes. Hi ha una terrassa en aquest nivell que dóna al riu Tàmesis que obre segons el temps que faci fora.

Visitar l’Sky Garden

Pujar a l’Sky Garden és gratis, però és necessari reservar amb antelació a través de la seva web. Les entrades surten cada dilluns, i a vegades només surten entrades per aquesta mateixa setmana, podent reservar únicament amb uns dies d’antelació, però a vegades es pot reservar amb varies setmanes d’antelació. T’enviaran una confirmació de reserva al teu e-mail que has d’imprimir i presentar a l’entrada. A l’entrar hauràs de passar per un arc de seguretat, i després pujar en un ascensor fins a la planta 35. Web oficial del Sky Garden: Sky Garden – London’s Highest Public Garden

L’edifici del Walkie-Talkie a Londres

Horaris per visitar l’Sky Garden de Londres

De dilluns a divendres de 10:00 a 18:00h, i dissabtes i diumenges de 11:00 a 21:00h.

Bars i restaurants en el Sky Garden

A més del jardí, aquí hi ha dues cafeteries/bars i 3 restaurants. Per anar als restaurants és necessari haver reservat taula a través de la web oficial, encara que sempre és possible preguntar a l’entrada si hi ha disponibilitat en algun si no has pogut realitzar una reserva.

Per els bars, veuràs que per la tarda-nit és possible entrar sense haver reservat en moltes ocasions, pots dirigir-te a la porta i dir que vols anar a prendre algo – si no hi ha molta gent, podràs pujar i visitar el Sky Garden a més d’anar a prendre algo, algo a tenir en compte si no has pogut reservar per pujar al Sky Garden i no t’importa anar-hi per la tarda, però tingues en compte que no sempre es podrà pujar ja que a vegades hi ha esdeveniments, etc…

El Sky Pod Bar és un bar/cafeteria localitzat en la part de baix del Sky Garden, amb taules i cadires localitzades al costat de les finestres que ofereix unes vistes impressionants, i en la que sorprenentment els preus son com els de qualsevol cafeteria del centre de Londres. Si has reservat ticket per pujar al Sky Garden normalment podràs prendre’t un cafè aquí durant el dia sense problemes. Per la tarda-nit aquest lloc serveix begudes alcohòliques i tenen esdeveniments de música en directe, i a partir de les 18:00h entre setmana i a partir de les 21:00h durant el cap de setmana és possible anar-hi sense haver reservat, sempre i quan hi hagi disponibilitat.

Sky Pod Bar

El City Garden Bar està també localitzat entre l’Sky Garden, i ens ofereix l’opció de bar, cafeteria i restaurant durant tot el dia. Per anar-hi durant el dia és necessari reservar a través de la web oficial, però també és possible entrar sense haver-hi reservat a partir de les 18:15h entre setmana i a partir de les 21:15h durant el cap de setmana si hi ha disponibilitat.

City Garden Bar

El Fenchurch Rooftop Restaurant ofereix un menú britànic contemporani, i també disposa d’un bar i d’una sala privada que es pot reservar per esdeveniments d’empresa o familiars. És necessari reservar. El Fenchurch Terrace és una terrassa amb vistes espectaculars, ideal per a picar algo de menjar i prendre còctels. Per accedir en aquesta zona durant el dia és necessari reservar a través de la web oficial, però també és possible entrar sense haver reservat a partir de les 18:15h entre setmana i a partir de les 21:15h durant el cap de setmana si hi ha disponibilitat.

Fenchurch Rooftop Restaurant

Darwin Brasserie està localitzat en la planta 36 de l’edifici, i ofereix unes vistes impressionants de Londres. Ofereix un menú britànic, des de esmorzars i brunchs a dinars i sopars, a més d’un bar disponible per la nit on serveixen còctels. És necessari reservar a través de la web oficial.

Horari dels bars i restaurants del Sky Garden a Londres

Dilluns i dimarts: 7:00 a 24:00h; Dimecres a divendres: 7:00 a 1:00h; Dissabte: 8:00 a 1:00h; Diumenge: 8:00 a 24:00h

Visitar el Sky Garden o el The Shard a Londres

El Sky Garden de Londres competeix realment amb les vistes des de l’edifici The Shard a Londres, que és l’edifici més alt d’Europa. Les diferències entre visitar el Sky Garden o el Shard a Londres son bàsicament que en el Shard puges a la planta 72 i s’ha de pagar una entrada, mentres que el Sky Garden és gratuït però només puges a la planta 35. En quan a vistes, estan pràcticament situats un enfront de l’altre (amb el riu entremig). Si tens una London Pass pujar al Shard és gratuït.

Com arribar al Sky Garden de Londres

La direcció és el número 20 del carrer Fenchurch Street London, EC3M 3BY. L’estació de metro més propera és “Monument”.

Sky Garden
Vistes des de l’Sky Garden

9. The Garden at 120

I si no n’hem tingut prou amb les vistes des de dalt dels gratacels, aquí en tenim una més, aquesta considerada com un germà petit del Sky Garden. Es tracta del The Garden at 120. També és gratis i sense limitació d’aforament. Has de pujar amb l’ascensor i sorprendre’t amb les vistes.

Es troba a 3 minuts a peu pel mateix carrer Fenchurch Street que l’anterior. Els horaris d’accés per pujar-hi son de les 10:00 a les 21:00h.

Visita aquesta terrassa enjardinada, única per les seves impressionants vistes, que corona un dels nous gratacels de la City de Londres. Aquest oasis en la ciutat et permetrà gaudir de milers de flors, més de 80 arbusts de glicinia i una làmina d’aigua de 60 metres de llarg.

Es tracta del mirador a l’aire lliure situat en la planta 15 de l’edifici One Fen Court, que ofereix vistes excepcionals de 360 graus de la City i l’àrea metropolitana de Londres. És gratuït per el públic en general, sense necessitat de reserva prèvia.

The Garden at 120
The Garden at 120

10. The Monument

I molt a prop del The Garden at 120, tenim un dels monuments imprescindibles de la ciutat, per la seva història. S’anomena “The Monument” i es tracta d’una columna que commemora el gran incendi de Londres de 1666. Pujar-hi és gratuït amb la London Pass. Té un total de 311 graons, a pujar-los per obtenir-hi unes grans vistes.

Els horaris del monument son de 9:30 a 13:00h i de 14:00 a 18:00h. Nosaltres preveiem que hi pujarem pràcticament a última hora, ja que per itinerari realitzat l’hem deixat quasi pel final de tot. Si no tens la London Pass els preus per pujar-hi son de £5,80 els adults, £2,90 els nens de 5 a 15 anys, i gratuït pels menors de 5 anys.

The Monument

Es tracta d’una columna dissenyada per Sir Christopher Wren per commemorar el gran incendi de Londres, i disposa un mirador, com hem dit.

11. St. Dunstan in the East

I per finalitzar l’itinerari per la City i el recorregut del dia, arribem a St. Dunstan in the East, un preciós racó amb runes d’una antiga església amb un bonic jardí ple de bancs. Es tracta d’un jardí urbà situat entre les runes d’una església catalogada de grau I, amb una torre i un campanar de Christopher Wren.

Es troba a 4 minuts cap a l’est (en direcció a La Torre de Londres), des del The Monument. L’horari del lloc és de les 8:00 del matí fins que es fa fosc. És un lloc amb molta màgia, ideal per finalitzar la ruta en el dia d’avui.

St. Dunstan in the East
St. Dunstan in the East
Havent desconnectat en aquest racó amagat, quan vulguem serà hora de tornar cap a l’allotjament. Anirem a buscar el metro a la parada de “Monument” a 5 minuts d’on som ara. D’allí podem agafar les línies groga (Circle) o verda (District Line) que ens duran a la parada “Embankment” on farem un transbord cap a la línia negra Northern que ens durà a la parada “Goodge Street”, a un xic més de 10 minuts a peu del nostre allotjament. El total del trajecte (amb metro i anades a peu) serà d’uns 31 minuts aproximadament.

Adjuntem un mapa de google maps amb la incorporació de les atraccions i monuments visitats i el recorregut peatonal que hem fet en el dia d’avui:

Una resposta a “2. LONDON EYE + THE QUEEN’S WALK + SHAKESPEARE GLOBE + MILLENIUM BRIDGE + ST. PAUL’S CATHEDRAL + ONE NEW CHANGE + THE CITY + SKY GARDEN + THE GARDEN AT 120 + THE MONUMENT + ST. DUNSTAN IN THE EAST”

Hi,

Greetings of the day!

Can we help you with 3D Rendering?

We are a 3D Architectural Visualization company from India and we have a team of 8 dedicated people.

We completed the project with the tightest deadline. The project can be anything like Residential, Commercial, High rise Urban Planning, etc

Our starting range is $100-$200.

Learn More – https://www.flyingvertexstudio.com
or
Reply “Yes” to this Email to claim free rendering.

Best Regards,

Rahul Mehra
Cell – +1 315 636-5905
Email – flyingvertex@gmail.com
Website – https://www.flyingvertexstudio.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *