Categories
LONDRES

3. ABADIA DE WESTMINSTER + JEWEL TOWER + PALAU DE WESTMINSTER + BIG BEN + AVINGUDA WHITEHALL + DOWNING STREET + BANQUETING HOUSE + TRAFALGAR SQUARE + THE NATIONAL GALLERY + MUSICAL A LONDRES

Després d’haver fet dues jornades pels voltants del riu Tàmesis, el dia d’avui és completament diferent. En primer lloc, pel matí farem unes visites imprescindibles, com son la visita a l’Abadia de Westminster que ha estat relacionada amb la noblesa des de la seva construcció. Aquí s’hi porten a terme les proclamacions reials i les cerimònies de casaments i funerals (com la recent de la reina Isabel II). La visita interior està inclosa a la London Pass. Seguidament visitarem la Jewel Tower, el Palau de Westminster, veurem el Big Ben, i enfilarem l’Avinguda Whitehall on veurem Downing Street des de la barrera. Entrarem a la bonica Banqueting House per acabar a Trafalgar Square, on visitarem la The National Gallery. La intenció és finalitzar el dia assistint a un Musical en qualsevol dels teatres de Londres. Un dia força complet.
Índex
1. Abadia de Westminster
2. Jewel Tower
3. Palau de Westminster i Big Ben
4. Avinguda Whitehall i Downing Street
5. Banqueting House
6. Trafalgar Square
7. The National Gallery
8. Musical a Londres

1. Abadia de Westminster

La principal intenció que tenim en el dia d’avui és visitar l’Abadia de Westminster en el primer torn, ben d’hora, perquè així ens quedarà tot el dia per a fer la resta.

L’Abadia de Westminster (Westminster Abbey) és l’església més coneguda en tota Anglaterra, i el temple de major antiguitat de la capital Britànica. Famosa pel seu valor històric i per haver albergat coronacions de Reis i Reines. I per ser el lloc on estan enterrades algunes de les persones més influents de la història recent del Regne Unit.

Casaments reials, coronacions de Reis, Reines, soldats, poetes, herois i villans. L’Abadia de Westminster és part de la història d’Anglaterra. Un lloc històric i sens dubte un dels llocs més visitats de Londres. Milions de turistes i peregrins visiten aquest temple al llarg de l’any.

Com arribar a l’Abadia de Westminster

La direcció és Westminster Abbey, Westminster, Londres, SW1P 3PA, Regne Unit. Nosaltres hi arribarem amb metro, concretament arribarem a la parada de metro de “Westminster”, on hi arriben les línies Circle, District i Jubilee. Sortirem de l’allotjament i ens dirigirem a la parada de metro “Bond Street” (son uns 15 minuts a peu) per on hi passa la línia gris “Jubilee”. Ens deixarà a la parada de metro de Westminster. El total invertit en aquest desplaçament serà d’uns 24 minuts aproximadament.

Un altre mitjà de transport que podríem agafar és l’autobús. Les línies de bus que ens deixarien més a prop son la 3, 11, 12, 24, 29, 53, 70, 77, 88, 109, 148, 170 i 211.

Visitar l’Abadia de Westminster

La visita a l’Abadia de Westminster és sempre recomanada per fer-la per qualsevol pla que es vulgui fer a Londres. Tant si véns per 3 dies com si véns per 11 com és el nostre cas.

Visitar l’Abadia de Westminster veient lo més important et pot portar entorn a un parell d’hores. La millor hora per visitar-la és pel matí a partir de les 10:00h aproximadament. En aquesta hora hi sol haver menys gent.

Durant la visita, t’impressionaran dues coses. Per una part l’arquitectura de l’edifici tant a l’exterior com en el seu interior. Imposa. I per altra banda, en el seu interior podràs veure els llocs on estan enterrats antics Reis d’Anglaterra i personatges cèlebres com Isaac Newton i Charles Darwin.

Consell: Quan entris, demana una audio-guia, és gratuïta amb la teva entrada i està també en espanyol. Les explicacions son molt bones i ens faran veure coses que ni pensaríem veure que estaven allí si no fos per l’audio-guia.
Westminster Abbey

Horari de visites

L’entrada de públic a l’Abadia es realitza en tres torns de 2 hores cadascun. El primer torn és de 9:30 a 11:30h, el segon és de 11:30 a 13:30h i el tercer i últim és de 13:30 a 15:30h. Així s’asseguren de que no hi hauran aglomeracions dins del temple. Has d’escollir el torn que vols al comprar les entrades. Nosaltres ho hem tingut clar i volem entrar al primer torn, al de les 9:30h del matí.

Els horaris son de Dilluns a Divendres de 9:30 a 15:30h (última entrada); Dissabtes de 9:00 a 13:00h (última entrada); Dimecres per la tarda (Wednesday Lates) de 16:30 a 18:00h.

L’Abadia tanca una hora després de la última entrada. Els Diumenges i en dies de celebracions religioses, només obre per a misses. La cafeteria i la botiga solen estar obertes fins a les 18:30 hores.

La cafeteria de l’Abadia de Westminster, “Cellarium Cafe” obre de Dilluns a Divendes des de les 8:00 fins a les 18:00 hores. Els Diumenges de 10:00 a 16:00 hores.

Entrades per visitar l’Abadia de Westminster

Per visitar l’Abadia de Westminster és necessari comprar una entrada. Si vas a comprar la London Pass, l’entrada a l’Abadia hi està inclosa per lo que no tindràs que pagar res per entrar. Preus per l’abadia de Westminster: £27 pels adults, £12 pels nens de 6 a 17 anys, gratuït pels nens de 0 a 5 anys. No oblidis que l’entrada és gratuïta si tens la London Pass. La nostra recomanació és que compris les entrades online amb antelació, ja que solen ser més cares en la porta. També és possible que no quedin entrades per aquest dia o aquest torn d’entrada, ja que a partir de la pandemia del coronavirus tothom està reservant per abans.

Westminster Abbey

Què veure a l’Abadia de Westminster

L’Abadia de Westminster ha estat l’Església de la Coronació des de l’any 1066 i en l’actualitat alberga les tombes de 17 monarques britànics. Quan camines per els passadissos principals, camí de l’Altar Major, pensa que estàs passant per l’escenari d’esdeveniments històrics que han quedat marcats en la història d’Anglaterra i inclús a nivell mundial.

Façana principal de l’Abadia de Westminster

Alguns dels esdeveniments més importants que ha acollit l’abadia en les últimes dècades han estat el funeral de la Princesa Diana de Gales en 1997 i el casament entre el seu fill el Príncep Guillem i Kate Middleton en l’any 2011.

Les zones més importants de l’Abadia de Westminster que has de conèixer son:

  • El racó dels poetes: Ubicat en la zona “nord” de l’edifici. Aquest espai és on estan les tombes i mausoleus d’alguns dels més il·lustres escriptors i poetes com per exemple Charles Dickens, Shakespeare, Geoffrey Chaucer, Rudyard Kipling i per suposat Samuel Johnson.
  • Lady Chapel: Es tracta d’una de les capelles que tothom vol veure. És imponent vista des de qualsevol angle. Els seients on es col·locava el cor, estan allí des de l’any 1512.
Lady Chapel
  • Coronation Chair: Coneguda com la “cadira de la coronació”. Aquest tron de l’any 1300 és on s’han assegut tots els monarques britànics, incloent a l’actual Reina Isabel II, per ser coronats per l’Arquebisbe de Canterbury. És conegut com “St. Edward’s Chair”.
Coronation Chair
  • Els claustres: Es varen construïr durant els segles XIII i XIV i serveixen com a nexe d’unió entre l’Abadia i la resta de sales i espais del temple.
  • La Sala Capitular: Aquí lo més interessant son els mosaics del segle XIII que podràs veure en el terra. Si us agrada l’arquitectura, veureu que aquí hi ha trets que no corresponen del tot amb la resta de l’edifici. El motiu és la influència francesa en aquesta sala.
  • El Collage Garden: Així és, es tracta d’un jardí que té uns 1000 anys d’antiguitat. El qual el converteix de forma oficial en el jardí més antic d’Anglaterra. Aquí és on els monjos benedictins tenien el seu hort. És privat però obre per el públic cada setmana de Dimarts a Dijous de 10:00 a 16:00 hores.

Un dels meus racons preferits és el lloc on està enterrat Samuel Johnson. L’escriptor britànic que va dir la famosa frase:”Quan un home està cansat de Londres, està cansat de viure. Londres té tot lo que la vida es pot permetre”. Més avall la cita original amb les seves paraules: «Why, Sir, you find no man, at all intellectual, who is willing to leave London. No, Sir, when a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford. «Samuel Johnson (1709-1784)

Sala Capitular de l’Abadia de Westminster

Westminster Abbey: Història i Evolució

Encara que l’Abadia de Westminster es va fundar en el 960 després de Crist, l’edifici tal i com el podem veure avui, data del segle XIII, de l’època del regnat de “Henry III”. Fou fundada pels monjos Benedictins, que estigueren aquí fins que el monastir es va dissoldre en l’any 1539. La història explica que tot va començar quan un jove pescador anomenat Aldrich, va assegurar que havia tingut una visió de Sant Pere en el lloc on avui es troba el temple. Així és com va començar una tradició simbòlica per la que la cofradia de pescadors del Tàmesis regala un salmó a l’Abadia cada any des de 1.272. El nom “oficial” és “Collegiate Church of Saint Peter at Westminster”, és a dir, l’Església Col·legial de Sant Pere en Westminster. La gran majoria de l’arquitectura de l’edifici és Gòtica. Com que es varen necessitar tants anys per construïr-la, hi ha zones on existeix una barreja d’influències arquitectòniques. Està situada a l’Oest del Palau de Westminster i és una de les edificacions religioses més rellevants en el Regne Unit.

Algo que poca gent sap i que aprens en el Tour és que de l’any 1540 a 1556, va tenir la categoria de “Catedral” però a partir de l’any 1560, la seva denominació oficial va passar a ser la d’”església”. Així que ni Catedral ni Abadia. Des de la coronació de Gullem el Conquistador en l’any 1066, totes les coronacions de monarques anglesos i britànics han estat celebrades aquí. Ha albergat un total de 16 casaments reials i ha servit com a lloc d’enterrament de més de 3.300 persones. Majoritàriament Reis, Primers Ministres, poetes, actors, científics, líders militars i per suposat el “Soldat desconegut”.

Westminster Abbey

2. Jewel Tower

Visitada l’abadia, ens trobarem just al costat, la Jewel Tower. Es tracta d’una torre original del Palau de Westminster del segle XIV, amb voltes de creueria i exposicions.

Amb la tarja London Pass és visitable, i els seus horaris son només els dissabtes i diumenges de 10:00 a 16:00h. El preu de l’entrada (si no tens London Pass) és de £6,60 pels adults, i £4,00 pels nens.

Jewel Tower

La “Torre de la Joia” data de fa quasi 650 anys i és una intrigant atracció per a visitants en el cor de Westminster. Fou construïda al voltant de 1365 per albergar els tresors de Eduard III i es coneixia com el “guardarroba privat del rei”.

Un dels dos únics edificis del Palau Medieval de Westminster que va sobreviure a l’incendi de 1834, la torre conta amb una volta de creueria del segle XIV.

En l’exposició de 3 pisos aprendrem sobre el paper canviant de Jewel Tower al llarg dels segles. Et meravelleràs davant de la maqueta del palau medieval “perdut” de Westminster i les rèpliques d’objectes preciosos i àrees de decoració, inclosa la oficina d’un secretari del segle XVIII. Ubicada en el centre de Londres, Jewel Tower té una ubicació ideal com part del seu dia a Londres.

En la visita a Jewel Tower no et pots perdre:

  • Talles ornamentades en el sostre del segle XIV
  • La història de pesos i mesures

3. Palau de Westminster i Big Ben

Visitada la Jewel Tower és l’hora de la visita al Palau de Westminster, el qual és la seu del Parlament britànic. El Palau de Westminster, també conegut com “Cases del Parlament de Londres”, és una de les imatges més icòniques del Regne Unit i, probablement, de tota Europa. Encara que l’aspecte del Palau de Westminster podria fer-nos pensar en un vell edifici gòtic, s’ha de saber que la seva construcció és relativament recent i per res medieval.

Ja en aquesta localització es trobava un antic Parlament britànic que fou destruït en un aterridor incendi esdevingut en 1834. És llavors quan es realitzen els treballs de construcció del Palau de Westminster, per lo qual s’obre un concurs públic al que accedeixen quasi un centenar de projectes. Finalment, l’escollit és el que correspon als arquitectes Charles Barry i Augustus Welby Pugin que seran els encarregats de realitzar, en l’estil neogòtic citat, el que és un dels monuments més famosos del món.

Traient el cap a la riba del Tàmesis, la imatge del Palau de Westminster, amb els pinacles que sobresurten de les diferents torres de base quadrada i el celebèrrim Big Ben, el rellotge que corona la més alta i esbelta de les torres, suposa la més buscada entre els milions de viatgers que visiten any rere any Londres. El Big Ben, icona de Londres, s’alça fins als 106 metres d’alçada, de manera que en el moment de la seva construcció era un dels edificis més alts de tota Europa. El Big Ben del Palau de Westminster, és a dir el Gran Ben, no és en realitat la torre ni tampoc el rellotge, sinó la immensa campana de 14 tonelades que s’ubica en l’interior de la citada torre.

Palau de Westminster

Visitar el Palau de Westminster. Horaris i preus de la visita guiada.

Les Cases del Parlament de Londres o Palau de Westminster poden ser visitades. Tanmateix això només és possible quan no hi ha activitat parlamentària, doncs les Cases del Parlament de Londres son la seu de les dues cambres del Parlament Britànic.

En concret, es pot visitar el Palau de Westminster els dissabtes (de setembre a juliol de 9:15 a 16:30h) i durant les vacances parlamentàries d’estiu (a l’agost de 9:15 a 16:30h).

La visita al Palau de Westminster és guiada o autoguiada. De totes formes, en la visita no es recorren les quasi mil habitacions de les que disposen les Cases del Parlament de Londres, tanmateix sí que es tindrà l’oportunitat de conèixer la Cambra dels Lords (on la reina –rei en aquest cas- pronuncia el seu discurs anual que obre l’any parlamentari) i la Cambra dels Comuns (amb els seus típics bancs verdosos) i altres belles sales, com la Galeria Reial o la Cambra del Príncep.

El preu de la visita guiada al Palau de Westminster és de £29 (£13 pels nens entre 5 i 15 anys). Existeix la possibilitat de fer una visita audioguiada, que és més econòmica (£22,50 pels adults i £9,50 pels nens). Es pot reservar per internet.

El Parlament i el Big Ben

Visitar Gratis el Palau de Westminster

Però, a part de visitar el Palau de Westminster mitjançant una visita guiada, és possible visitar el Palau de Westminster gratuïtament? La resposta és que sí. Com que nosaltres no som residents, simplement turistes, es tracta d’acudir a una sessió parlamentària i fer cua. Es tracta d’esperar a que sigui el teu torn i de que quedin places vacants. Així de simple. Les sessions parlamentàries solen tenir lloc de dilluns a divendres.

Què pots veure en la visita?

Presenciar una sessió parlamentària

Aquesta és, sens dubte, una de les coses més interessants de la visita al Palau de Westminster. Encara que, si no t’interessa la política, potser podries saltar-te-la. Aquestes sessions tenen un aforament limitat, per lo que et recomanem que intentis arribar d’hora per aconseguir un bon lloc en la cua.

Parlament de Westminster

Observar el barri des de dalt

Aquesta és una altra de les grans possibilitats que ofereix la visita; si fas la visita guiada, podràs conèixer i(reconèixer) cada punt de la ciutat des d’allí, i obtindre precioses instantànies del Tàmesis mentres coneixes detalls insòlits i sumament interessants de la història de Londres.

Visitar les dues Cambres

Aquesta és la tercera part de la visita al Palau de Westminster. Podràs conèixer la sala en la que es reuneixen els Lords per un costat, i l’altre, on discuteixen els Comuns. Sens dubte, una experiència molt interessant.

Parlament de Westminster

Visitar el Westminster Hall

Aquest impressionant saló cridarà profundament la teva atenció. Té un enorme finestral per el que es filtra la llum del dia i l’il·lumina completament, i és un bon lloc on descansar entre les diverses visites en aquest gegantí edifici.

Westminster Hall

Conèixer el Queen’s Robing Room

Aquest és un altre saló que t’impactarà per la seva elegància i la seva brillantor. És el lloc en el que la reina (ara: rei) col·loca la Corona abans de dirigir-se a la Cambra dels Lords.

Queen’s Robing Room

Passejar per la Royal Gallery

Cridaran segur la teva atenció les nombroses galeries que recorren aquest edifici en totes les seves ales. La Galeria Royal és la més interessant, amplia i majestuosa. Estem segurs de que et cridarà profundament l’atenció.

The Royal Gallery

Berenar en el Terrace Pavilion

Et recomanem que no abandonis el Palau de Westminster sense prendre en aquesta bonica terrassa el tè de les cinc de la tarda. Mentres gaudeixes d’aquesta estona podràs observar el Tàmesis, descansar i assimilar la impressionant visita que acabes de realitzar.

Terrace Pavilion

On està el Palau de Westminster

No té pèrdua. Just en la riba del Tàmesis, el viatger passarà una i una altra vegada per davant seu. En qualsevol cas el metro més proper al Palau de Westminster és Westminster (línies District i Circle o Jubilée).

Big Ben

El famós Big Ben tenia que estar sens dubte el primer de la llista quan parlem dels llocs que s’han de veure a Londres en 11 dies, set dies o tres dies… o menys! Inclús si no és la teva primera vegada a Londres voldràs tornar-lo a veure. El Big Ben és el nom amb el que es coneix a la torre amb el rellotge que hi ha en les Cases del Parlament, encara que com a curiositat realment el que rep el nom de Big Ben és la campana gegantina que hi ha dins de la famosa torre.

Visitat el Parlament i vist el Big Ben, ens acostarem a la Plaça del Parlament (Parliament Square), on en un cantó hi ha tot un seguit de cabines telefòniques. La imatge val la pena ja que de fons es pot veure perfectament el Big Ben.
Plaça del Parlament amb les cabines telefòniques de color vermell

4. Avinguda Whitehall i Downing Street

I ens acostarem a l’Avinguda Whitehall, emblemàtica, plena de ministeris i edificis estatals. El portal més famós de l’avinguda és el nº10 del carrer Downing Street.

Desafortunadament pels turistes, el nº10 de Downing Street no està obert al públic. De fet, ni tant sols podràs caminar fins a la residència, i molt menys caminar per Downing Street.

Té una de les direccions més famoses del món i la porta més fotografiada d’Anglaterra, però molts ni tant sols es molesten en incloure el nº10 de Downing Street en els seus viatges a Londres perquè ni tant sols poden acostar-s’hi. Però encara que ni tant sols puguis entrar en el nº10 de Downing Street, i molt menys caminar per Downing Street, simplement fer una foto de la icònica porta davantera negra és una activitat turística en sí mateixa.

10 Downing Street

10 Downing Street és essencialment la Casa Blanca de Londres i ha estat la direcció oficial dels primers ministres britànics des de 1735. La primera casa residencial que es va construir en el lloc de 10 Downing Street fou construïda per Sir Thomas Knyvett en 1581. Algunes de les moltes figures polítiques famoses que alguna vegada visqueren i/o treballaren en el nº10 de Downing Street inclouen a Winston Churchill, Margaret Thatcher, Pitt the Younger, Robert Walpole, Benjamin Disraeli, William Gladstone i David Lloyd George.

Tant la primera com la segona guerra mundial es varen dirigir des de l’interior del nº10 de Downing Street, i algunes de les moltes decisions clau relacionades amb l’Imperi Britànic també es desenvoluparen aquí (com la construcció de la bomba nuclear britànica, la Gran Depressió i moltes més).

El número 10 de Downing Street també s’extén fins al número 12 de Downing Street (degut als seus passadissos i edificis interconnectats que formen gran part del carrer), i molts líders mundials importants visiten el nº10 de Downing Street durant tot l’any cada cop que el primer ministre britànic organitza una recepció o esdeveniment benèfic.

5. Banqueting House

Continuant la passejada per l’Avinguda Whitehall, arribarem a la Banqueting House. La Banqueting House és un edifici històric de Londres, l’únic que subsisteix de l’antic Palau de Whitehall, que va resultar arrasat per un incendi en el 1698. Es troba al final del carrer Whitehall prop de Trafalgar Square. Com hem dit, va formar part del gran complex arquitectònic del Palau de Whitehall, on prèviament havia existit un altre edifici amb la mateixa funció. Erigit per a Jaume I, qui va rebre en ell a la cèlebre Pocahontas en el 1617, aquest primer pavelló es va perdre en un incendi dos anys després.

En el mateix any del sinistre, l’arquitecte Iñigo Jones va dissenyar l’edifici actual, que va quedar completat en el 1622 amb ajuda de John Webb. En el 1649 el Rei Carles I d’Anglaterra fou executat en una bastida davant de l’edifici.

Banqueting House

A l’interior hi ha una sola sala de dos pisos decorada amb pintures de Rubens. Foren encarregades per Carles I en 1935 i Rubens les va pintar en llenços a mesura per ésser encaixats en el sostre, imitant la pintura mural al fresc.

La Banqueting House introdueix un refinat estil renaixentista italià. La teulada és quasi plana, i en la vora de la mateixa hi ha una balaustrada. En la façana que dóna al carrer els elements de les dues ordres de columnes, corínties sobre jòniques, a sobre d’una base rústica, estan tancades en un armoniós conjunt.

Fou probablement planejada com a part d’un nou gran Palau de Whitehall, obra que va resultar inconclusa per les tensions polítiques que portaren a la Guerra Civil Anglesa. En el 1685 la Banqueting House es va convertir en el primer edifici d’Anglaterra en utilitzar vidre en les seves finestres. Posteriorment, la posició aïllada de la Banqueting House, la va preservar del foc que va destruïr l’antic Palau de Whitehall.

El soterrani fou originalment concebut com una sala per a beure per Jacob I i un lloc on ell podia escapar dels rigors de la vida pública. El Rei venia aquí a gaudir d’una copa de vi de la seva extensa bodega, o simplement a gaudir del seu temps amb algun dels seus cortesans preferits.

Banqueting House

Els horaris d’obertura son de les 10:00 a les 17:00h, i els preus per entrar son de £12,50 pels adults. Es fan visites guiades.

6. Trafalgar Square

I arribem a la famosa plaça de Trafalgar Square, la plaça emblemàtica on s’alça la columna de Nelson, amb fonts il·luminades per LED, obres d’art i estàtues de lleons.

Trafalgar Square és una plaça del centre de Londres construïda per a commemorar la Batalla de Trafalgar en la qual l’armada britànica va vèncer les tropes de Napoleó enfront de les costes d’Espanya. El nom original era Plaça de Guillem IV, però George Ledwell Taylor va suggerir canviar el nom. El 1820, el Rei Jordi IV va encarregar a John Nash la urbanització de l’àrea. L’arquitectura actual de la plaça es deu a Charles Barry i va ser acabada el 1845. Al centre de la plaça s’aixeca la columna de Nelson.

Trafalgar Square

La plaça és visitada per molts turistes. Principalment, s’utilitza per al plaer i per a relaxar-se, però a vegades hi ha reunions i demostracions a la plaça. Quan es va construïr la plaça, les manifestacions van ser prohibides. La prohibició va durar fins a la dècada de 1880, quan el nou moviment obrer va començar a celebrar manifestacions. Un grup que va fer això va ser la Federació Socialdemòcrata. El “Black Monday”, el 6 de febrer de 1886, hi va haver una manifestació important sobre l’atur que va provocar uns disturbis a Pall Mall. Va haver-hi manifestacions en els anys vuitanta contra l’apartheid sud-africà. El 1990 hi va haver disturbis contra l’impost de les enquestes. A la dècada de 2000, hi ha hagut manifestacions contra la guerra de l’Iraq.

En els últims anys, la plaça s’ha convertit en un lloc de trobada per a celebracions. Quan Anglaterra va guanyar la Copa del Món de rugbi el 2003, es van reunir milers de fans a la plaça. Aquestes festes públiques tornen a passar quan Londres va guanyar la seva aposta per celebrar els Jocs Olímpics d’Estiu de 2.012. La plaça també va ser escenari d’una gran concentració després dels bombardejos terroristes a Londres el 7 de juliol de 2005.

7. The National Gallery

The National Gallery o Galeria Nacional de Londres està entre els museus més famosos de Londres ja que conta amb una llarga col·lecció d’obres d’art. Algunes d’elles de Rembrandt, van Gogh, Raphael o Canaletto.

La seva localització, en ple centre de Londres a Trafalgar Square el converteix en un museu que no passa desaparcebut. La seva àmplia col·lecció d’art té una clara influència europea i conta amb pintures centenàries d’alguns dels pintors més importants de la història. A continuació us explico amb tot detall les dades més importants perquè sapigueu com visitar la galeria sense perdre temps i sabent què és lo més interessant per veure en la National Gallery.

The National Gallery

National Gallery: Com arribar-hi, Horaris i Preus

En primer lloc us explico la forma més fàcil d’arribar a la National Gallery i a quina hora és millor visitar-la. La National Gallery està situada en el centre de Londres, entre l’Avinguda Pall Mall i Charing Cross, en ple Trafalgar Square. Segur que passaràs per davant en més d’una ocasió durant el teu viatge a Londres. A l’estar en el centre, veuràs que s’hi pot arribar de moltes maneres i és probable que arribis caminant (com ho tenim previst en la nostra ruta per Londres en 11 dies). Però per si de cas, aquí us deixem les opcions més recomanades per arribar a la National Gallery:

  • Arribar-hi en Autobús: Hi ha una parada de bus en el lateral “est” de Trafalgar Square, a St. Martins Place: Línies 3, 6, 9, 11, 13, 15, 23, 24, 87, 91, 139.
  • Autobús turístic de Londres: Si teniu bitllets de l’autobús turístic de Big Bus Tours, està en la parada 10 de la ruta. També hi ha parades del Bus Turístic de Original Tour.
  • Metro: L’estació de metro que millor ens agafa és la de Charing Cross (Línies Northern i Bakerloo) i si voleu visitar abans la zona de Covent Garden, etc… Llavors la millor opció és que baixeu a Leicester Square (Northern Line i Piccadilly Line).

La National Gallery obre de 10:00 a 18:00 hores de dilluns a diumenge. Els divendres tanca a les 21:00h. Com ja us hem comentat en altres apartats de l’article, quasi tots els museus de Londres son gratuïts i el National Gallery no és una excepció. Podràs visitar el National Gallery gratis però puntualment és possible que s’hagi de pagar per alguna exposició especial.

Moltes d’aquestes exposicions especials i algunes zones del museu que poden ser de pagament, s’inclouen en la London Pass, el passi turístic de Londres, per lo que si la tens, podràs accedir sense pagar extra.

National Gallery

Què veure en la National Gallery de Londres: Guia del Museu

Sens dubte, és una de les col·leccions d’art més rellevants de tota Europa. Els passadissos i sales del National Gallery guarden en el seu interior més de 2.000 obres d’art d’alguns dels pintors més influents de la història de l’art.

Fundada en l’any 1824, la National Gallery disposa de pintures que van des de mitjans del Segle XIII fins al 1900. Impressionisme francès, Renaixement, Barroc,… tots els estils d’aquest període estan representats aquí. Dins de les diferents obres que veureu en el National Gallery, algunes de les més importants i famoses son:

  • Venus i Mart – De Sandro Boticelli
  • La Venus del Mirall – De Diego Velázquez
  • L’Orígen de la Vic Làctea – De Tintoretto
  • Els Girasols – De Vincent Van Gogh (una de les 5 versions que va pintar)
  • La Verge de les Pedres – De Leonardo da Vinci (una de les 2 obres que va pintar amb el mateix nom)
  • L’estany dels nenúfars – De Claude Monet

Les obres més importants dins del National Gallery estan situades en el Nivell 2. A més, hi ha una ala de l’edifici, coneguda com “Sainsbury Wing” que té 5 nivells i allí també hi ha algunes obres. Aquí pots descarregar el mapa oficial de la National Gallery: Printable download map_NOV 22_edit.indd (nationalgallery.org.uk)

Vista de Trafalgar Square i el National Gallery a Londres per Nadal

Dins del nivell 2 de la National Gallery, les obres s’organitzen de la següent manera:

  • De l’any 1.200 al 1.500: Predominen Bellini, Van Eyck, Leonardo, Piero i Raphael (Sainsbury Wing)
  • Des de 1.500 al 1.600: Obres de Titian, Holbein o Bronzino i Massys.
  • Des de 1.600 al 1.700: Destaquen Vermeer, Velázquez, Caravaggio, i van Dyck
  • Des de 1.700 a 1.930: Turner, Stubbs, Monet, van Gogh i Seurat
  • Sunkey Room i Room 1: Son les dues sales del Nivell 2 on es solen fer exhibicions puntuals en la National Gallery.

Tingues en compte que algunes de les obres que pots veure en la Galeria Nacional Britànica tenen un valor incalculable. Algunes d’elles van tenir que ser protegides durant la Segona Guerra Mundial i varen sobreviure. Durant aquella època, s’explica que varen proposar portar-les a altres països, però asseguren que Winston Churchill es va negar, dient “podeu enterrar-les en coves o en bodegues, però les obres mai sortiran d’aquesta illa!”.

Si vas a visitar la National Gallery amb nens o t’apassiona l’art, llavors et recomano que utilitzis una de les audio-guies gratuïtes que ofereixen en el Nivell 0 a l’entrar. Així et podràs assabentar de moltes anècdotes com aquesta. També s’organitzen esdeveniments per nens que pots consultar abans d’anar-hi en la seva web oficial.

Quan vagis a visitar la National Gallery, et recomanem prestar atenció també a l’arquitectura de l’edifici ja que és impressionant. L’arquitecte que va donar forma a la Galeria Nacional fou William Wilkins.

National Gallery

Visitant la National Gallery: Informació d’interès

L’entrada principal de la National Gallery està en el Sainsbury Wing. Allí està el control de seguretat i podreu agafar un mapa de l’edifici.

El nostre primer consell és que a l’arribar al museu, després de creuar el control de seguretat aneu al guardarroba. Allí és on podreu deixar els abrics, el cotxet si en porteu i és on estan els canviadors per bebès. Següent parada: Les audio-guies. S’han de pagar però de veritat que valen la pena. Estan en espanyol i expliquen algunes coses molt interessants sobre les obres que tindràs davant.

De dilluns a divendres (excepte en festius), s’organitzen visites guiades per veure lo més important del museu. El tour comença en el Sainsbury Wing (Nivell -2). Comencen a les 14:00 hores i tenen una durada de 1 hora. Es pot unir qualsevol persona sempre i quan no sigueu més de 4 en total. En tal cas és necessari reservar per un grup.

El National Gallery conta amb dues cafeteries i un restaurant: Espresso Bar, National Café i el restaurant National Dining Rooms. En els dos cafès podràs trobar lo típic en plan begudes calentes, sucs, alguns dolços i sandwichs per picar algo ràpid i seguir amb la visita. En el cas del restaurant National Dining Rooms, el menú és una mica més sofisticat encara que no deixa de ser un restaurant tipus buffet on podreu menjar un menú variat. Obre de les 10:00 a les 17:00 hores (els divendres tanca a les 21:00 hores de la nit).

Per suposat, la National Gallery disposa d’accessos per a persones en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda. Podeu accedir a través dels diferents accessos de l’edifici excepte l’entrada principal, on hi ha l’arc principal.

8. Musical a Londres

Un cop sortim del museu acabada la visita, potser ja serà l’hora d’assistir a un Musical a Londres, o simplement, encara faltarà estona per això i podrem anar al nostre allotjament per descansar una mica i fer un reset.

Els musicals a Londres son una de les majors atraccions de la capital britànica, i veure un dels millors musicals és realment una experiència única. És sens dubte una d’aquestes coses que recomanem fer si vas a visitar Londres.

Alguns dels musicals més famosos de Londres son El Rey León, Wicked, Frozen, Les Miserables i Mamma Mia entre molts d’altres. Molts d’aquests espectacles musicals de Londres porten en la cartellera varis anys pel gran èxit que tenen, i considero que si estàs planejant una visita a la capital britànica, anar a veure un dels millors musicals a Londres sens dubte afegirà un toc especial i inoblidable al teu viatge.

Informació sobre els musicals a Londres

La majoria dels millors musicals de Londres estan representats en els teatres del West End Londinenc, i més concretament en els volts de les places de Leicester Square i Covent Garden. Els musicals de Londres solen tenir una durada aproximada de 2 hores i 30 minuts, incloent l’interval. Una de les avantatges dels musicals és que en molts casos el nivell d’anglès no és realment important, ja que solem coneixer les cançons o la història, per lo que us puc assegurar que ho gaudireu inclús si penseu que el vostre nivell d’anglès és baix! Tinc que dir que tenir tanta opció a l’hora d’anar a veure un musical a Londres és realment fantàstic. Si tens pensat anar-hi amb nens, en la meva opinió, els millors musicals a Londres per nens son El Rey León, Wicked o Matilda.

Millors 10 musicals a Londres 2023: Cartellera

A continuació trobareu un llistat amb els millors 10 musicals a Londres a més d’informació sobre la localització del teatre i un enllaç a la web oficial que recomanem per comprar les entrades fàcilment. En aquesta web que us recomanem podreu veure tots els detalls de cadascun dels millors musicals de Londres i lo millor de tot és que pots escollir seients a l’hora de comprar les entrades de forma segura online.

Enllaç per veure tots els musicals i teatres disponibles a Londres: London Theatre Tickets – London Shows | London Theatre Direct

El Rei Lleó (The Lion King)

El musical de El Rei Lleó és un dels musicals més famosos de Londres. I qui no coneix la fantàstica història i música de la pel·lícula de Disney El Rei Lleó. És un musical impressionant. Altament recomanat si lo què busques és un musical que et deixarà amb la boca oberta des del principi fins al final. El musical del Rei Lleó a Londres és el primer que escolliria per a veure amb nens. El musical està representat en el teatre Lyceum Theatre i té una durada de 2 hores i mitja.El Lyceum Theatre es troba en el West End Londinenc, molt a prop de la famosa plaça de Covent Garden i el carrer The Strand que arriba fins a Trafalgar Square. El teatre Lyceum Theatre és molt gran, però la veritat és que el musical es veu bastant bé inclús si estàs assegut a dalt de tot.

Comprar entrades per el Rei Lleó a Londres: The Lion King tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Wicked

El musical de Wicked és una meravellosa representació de la novel·la de Gregory Maguire. A Wicked descobrim com es van conèixer en l’escola de bruixeria dos dels personatges més famosos del Mag d’Oz: La bruixa malvada de l’Oest i Glinda, la bruixa bona. En aquest musical descobrim una història que ens porta a explorar una amistat entre bruixes que ens semblava poc probable, i descobrim amb elles el camí que varen recórrer fins a convertir-se en la bruixa bona i la bruixa malvada. Wicked porta a cartellera varis anys a Londres, i s’ha convertit en un dels musicals d’èxit més famosos de Londres. És sens dubte un dels musicals de Londres preferits per anar-hi amb nens, però especialment amb nenes.

El musical Wicked a Londres està representat en el Apollo Victoria Theatre i té una durada aproximada de 2 hores i 45 minuts. L’Apollo Victoria Theatre està al costat de l’estació de metro i tren de Victòria a Londres.

Comprar entrades per a Wicked a Londres: Wicked tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

El Fantasma de la Òpera (The Phantom of the Opera)

El musical El Fantasma de la Òpera és tot un clàssic dels musicals a Londres, i explica la història d’un misteriós fantasma que aterroritza a l’Òpera de París per aconseguir l’amor d’una vocalista a la que estima.

El musical de El Fantasma de la Òpera a Londres està representat en el teatre Her Majesty’s Theatre i té una durada aproximada de 2 hores i mitja. El teatre Her Majesty’s Theatre està localitzat al costat de les famoses places de Trafalgar Square i Leicester Square en el West End Londinenc.

Comprar entrades per el Fantasma de la Òpera a Londres: Phantom of the Opera tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Matilda The Musical

Musical basat en la famosa novel·la de Roald Dahl, en la qual la gran protagonista és una nena molt intel·ligent, però per desgràcia, els seus pares no se’n dónen conte. En el musical podrem veure a tots els personatges de la novela, com la senyoreta Honey i la malèvola directora del col·legi Agatha Trunchbull. Hi ha molts nens que participen en el musical, i això als nens també els hi agrada molt.

El musical de Matilda a Londres està representat en el teatre Cambridge Theatre localitzat al costat de la preciosa plaça de Covent Garden i té una durada aproximada de 2 hores i 40 minuts.Comprar les entrades per Matilda a Londres: Matilda The Musical tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Mamma Mia

Ambientada en una illa grega, el musical de Mamma Mia és una història d’amor, amistat i identitat explicada amb les cançons d’Abba. Una comèdia divertida l’èxit de la qual porta entretenint al públic londinenc més de 15 anys consecutius.

El musical Mamma Mia a Londres està representat en el teatre Novello Theatre en el West End Londinenc, prop de Covent Garden i Somerset House, i té una durada aproximada de 2 hores i 35 minuts.

Comprar entrades per Mamma Mia a Londres: MAMMA MIA! tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Pretty Woman

Pretty Woman: The Musical està de tornada en el West End Londinenc a partir de juliol de 2021. És hora de retornar a Beverly Hills i experimentar una de les històries romàntiques més estimades de Hollywood de tots els temps en viu en l’escenari de la seva nova llar glamourosa: el Savoy Theatre de Londres. Prepara’t per enamorar-te de Londres mentres retorna el musical de gran èxit de taquilla.

El musical Pretty Woman a Londres està representat en el teatre Savoy Theatre, localitzat a uns minuts caminant de l’estació de Charing Cross en el West End Londinenc.

Comprar entrades per el musical Pretty Woman a Londres: Pretty Woman tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Les Miserables

Amb més de 30 anys ininterromputs en cartellera, el musical de Les Miserables és el que porta més temps en cartellera a Londres. Aquest musical és una adaptació de la novel·la de Victor Hugo, una de les noveles més conegudes del segle XIX.

El musical Les Miserables a Londres està representat en el teatre Queen’s Theatre en el West End de Londres, al costat de Piccadilly Circus i Leicester Square.Comprar entrades per el musical Les Miserables a Londres: Les Miserables tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Grease

Personalment m’ha fet molta il·lusió saber que el musical de Grease ha començat a Londres, segurament un dels musicals a Londres que més vendrà aquest estiu. Està clar que quasi tots ens sabem les cançons de la pel·lícula, i segurament no pararàs de taral·lejar les cançons durant tot l’espectacle. Durant el musical podràs gaudir de les cançons “Summer Nights”, “Greased Lightnin”, “Hopeless Devoted to You” i “You’re the One That I Want”, entre altres!

El musical Grease està representat en el Dominion Theatre a uns pocs minuts caminant de Covent Garden.

Comprar entrades pel musical Grease a Londres: Grease tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Mary Poppins

El musical de Mary Poppins ja ha arribat a Londres i la veritat és que s’ha convertit en un dels més populars. El musical de Mary Poppins té lloc en el teatre Prince Edward Theatre que està en el Soho Londinenc, al costat de Leicester Square i tindrà una durada aproximada de 2 hores i 30 minuts.

Comprar entrades al musical de Mary Poppins: Mary Poppins tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Moulin Rouge

La revolucionaria pel·lícula de Baz Luhrmann pren vida en un escenari, tractant-se ja d’un dels musicals més espectaculars de Londres. El musical de Moulin Rouge és una celebració teatral de la Veritat, la Bellesa, la Llibertat i, sobre tot, l’Amor.

Si ets fanàtic de la pel·lícula de Moulin Rouge no et pots perdre aquest fantàstic musical, et garantim que sortiràs del teatre ballant, ja que més que un musical es podria considerar un estat d’ànim!

El musical de Moulin Rouge està representat en el Piccadilly Theatre a Piccadilly Circus i té una durada aproximada de 2 hores i mitja. Aquest teatre està molt a prop de l’estació de metro de Piccadilly Circus.

Comprar entrades al musical de Moulin Rouge: Moulin Rouge! The Musical tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Frozen

El musical de Frozen a Londres s’ha convertit en tot un autèntic èxit des de que es va estrenar fa uns mesos. Després d’haver estat un èxit a Broadway, ara li toca el seu torn al públic de Londres. El musical de Frozen es representa en el mític teatre Royal Drury Lane i és el primer musical que es va a representar en l’esmentat teatre després de completar unes reformes en les que s’han invertit 45 milions de lliures.

El musical de Frozen a Londres està representat en el Teatre Drury Lane a Covent Garden i té una durada aproximada de 2 hores i mitja. Aquest teatre està molt a prop de les estacions de metro de Covent Garden i Charing Cross.

Comprar entrades musical de Frozen: Frozen The Musical tickets from Qver Londres | London Theatre Direct

Com comprar entrades barates per els millors musicals de Londres

És possible comprar les entrades per els diferents musicals de Londres online amb antelació, en la guixeta del teatre o en diferents punts de venda de Londres. Dit això, considero que la millor forma d’aconseguir entrades barates per a musicals a Londres és comprant-les online amb antelació. La guixeta del propi teatre sol vendre entrades super cares per alguna raó, i hem intentat varies vegades comprar entrades en l’últim minut en els punts de venda d’entrades que hi ha per Leicester Square però sempre queden les pitjors localitats (seients de visibilitat reduïda per exemple) per els musicals menys coneguts i sincerament les entrades no és que estiguin regalades, i mai hem arribat a comprar entrades d’última hora que sempre es rumoreja que es poden aconseguir barates d’aquesta forma. És pràcticament impossible aconseguir entrades d’última hora per els millors musicals de Londres, ja que les entrades solen esgotar-se per complet varies setmanes abans. Així que si volem anar a un musical sempre heu de comprar les entrades online, i us assegurareu de poder escollir el seient.

Teatre Lyceum de Londres – Musical El Rei Lleó

Bàsicament hi ha tres formes de comprar entrades per els musicals a Londres:

1. En la guixeta del teatre

Comprar entrades per musicals a Londres en la mateixa guixeta del teatre és realment la forma més cara de comprar entrades, però simplement has de dirigir-te a la guixeta del teatre i demanar-les. Molta gent pensa que comprar les entrades en el mateix teatre és la forma més barata ja que no hi ha intermediaris, però la veritat és que els preus en la guixeta sempre son elevats ja que no solen haver-hi ofertes. Si vas amb pocs dies d’antelació per comprar entrades per un dels musicals més famosos de Londres, segurament no quedin entrades, per lo que realment aconsellem que vagis varis mesos abans si vols comprar les entrades d’aquesta forma.

2. Botigues d’entrades de teatre

Quiosc a Leicester Square per comprar entrades per musicals a Londres

En la plaça de Leicester Square a Londres i els seus voltants hi ha nombrosos locals i quioscs especialitzats en la venda d’entrades de teatre. Aquests llocs solen tenir rètols gegants on diuen que tenen grans descomptes, i pots passejar-te per allí i preguntar en varis d’ells per comparar preus per la data i hora que vols abans de decidir-te. Si tens sort, pot ser que tinguin entrades d’última hora, però això sol ser complicat per els musicals més famosos de Londres. Solen oferir entrades per musicals o obres de teatre menys conegudes i la majoria de les vegades només queden entrades amb visibilitat reduïda… I quan hem preguntat per alguns dels musicals més famosos de Londres buscant entrades per d’aquí a 1 mes o així, ens hem trobat que els preus que solen oferir solen ser més alts que els preus que trobem online en les webs d’entrades que solem utilitzar. Així que personalment, no ho recomano perquè nosaltres mai hem pogut comprar entrades barates així.

3. Comprar entrades en portals webs online amb antelació

He de dir que comprar les entrades per a musicals a Londres online és sens dubte la forma més econòmica de fer-ho, i per això és el que recomano fer sense cap dubte. Nosaltres sempre comprem les entrades online, i una de les avantatges que té és que pots comparar varis musicals per la data que t’interessa. A més pots escollir els seients i pagar amb tarja, així que si véns a Londres de visita no tens que preocupar-te per portar lliures per comprar les entrades aquí sense saber ni tant sols si aniràs a poder aconseguir entrades.

Com podreu imaginar, hi ha varies webs que venen entrades de teatre per musicals a Londres, però la web que recomanem és el principal proveïdor d’entrades del Regne Unit, i per això portem col·laborant amb ells des del 2010 sense cap problema. Aquest proveïdor distribueix les entrades a altres portals web, per lo què sabent això, no és d’estranyar que els seus preus siguin més barats que en altres webs.

Veure entrades per Musicals a Londres: London Theatre Tickets – London Shows | London Theatre Direct

Havent escollit un musical i havent-lo vist a Londres presencialment, ens acomiadarem en el dia d’avui, i buscarem la parada de metro més propera per tornar al nostre allotjament. Si som a prop de Trafalgar Square hem d’anar a buscar la parada de “Charing Cross” i agafar la línia negra “Northern” que ens deixarà a dos parades més enllà (a “Goodge Street”), des d’on podrem arribar a l’Hotel amb una fàcil caminada de 10 minuts.

Adjuntem un mapa de google maps amb la incorporació de les atraccions i monuments visitats i el recorregut peatonal que hem fet en el dia d’avui:

2 respostes a “3. ABADIA DE WESTMINSTER + JEWEL TOWER + PALAU DE WESTMINSTER + BIG BEN + AVINGUDA WHITEHALL + DOWNING STREET + BANQUETING HOUSE + TRAFALGAR SQUARE + THE NATIONAL GALLERY + MUSICAL A LONDRES”

Dear slowtravelfamily.com owner,

We hope this email finds you well. We are writing to bring to your attention that our team has noticed a few critical SEO errors on your website.

We understand that SEO is a crucial aspect of driving traffic to your website and increasing your online visibility. Therefore, we wanted to offer our help in correcting these errors.

We have created a document that highlights all the errors we have found on your website and included suggestions for corrections. You can access the document by clicking on this link: https://bit.ly/SurferAIWriter

We recommend that you review the document and make the necessary corrections as soon as possible. Our team is also available to assist you with any further SEO optimization needs.

Please note that these errors can negatively impact your website’s search engine ranking and visibility, which can ultimately lead to a loss of traffic and revenue.

Please let us know if you have any questions or concerns, and we will be happy to help.

Best regards,
Team SEO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *