Categories
LONDRES

4. BUCKINGHAM PALACE + THE QUEEN’S GALLERY + THE ROYAL MEWS + ST. JAMES’S PARK + CHURCHILL WAR ROOMS + THE HOUSEHOLD CAVALRY MUSEUM + PICCADILLY CIRCUS + SOHO + LEICESTER SQUARE + NEAL’S YARD + COVENT GARDEN

I arribem a possiblement un dels dies més complets que tindrem en aquest viatge a Londres en 11 dies. La intenció del dia d’avui és finalitzar totes les atraccions i monuments que ens queden en el centre més cèntric de Londres. Començarem per la visita al Palau de Buckingham, una visita guiada que ja portarem reservada de fa temps. També visitarem altres espais que formen part del Palau, com la The Queen’s Gallery i la The Royal Mews. Estarem a l’aguait per gaudir i veure en tota la seva plenitud, el famós canvi de guàrdia del Palau de Buckingham. Vist el canvi de guàrdia, passejarem pel Sant Jame’s Park i visitarem dos museus que estan allí mateix, el Churchill War Rooms i el Household Cavalry Museum. Ja en plena tarda, arribarem al Piccadilly Circus, un dels llocs més icònics de la capital britànica, i passejarem pels carrers principals del Soho londinenc per encarar la recta final del dia, passant per la Leicester Square, un dels famosos racons acolorits de Londres anomenat Neal’s Yard, i el Covent Garden, que és on soparem i ens acomiadarem del dia d’avui. Cal fer esment, però, que prop de Covent Garden hi ha un dels millors museus de la ciutat, el London Transport Museum, ideal per anar-hi amb nens.
Índex
1. Buckingham Palace
2. The Queen’s Gallery
3. The Royal Mews
4. Canvi de guàrdia a Buckingham Palace
5. St. James’s park
6. Churchill War Rooms
7. The Household Cavalry Museum
8. Piccadilly Circus
9. Soho
10. Leicester Square
11. Neal’s Yard
12. Covent Garden

1. Buckingham Palace

Encarem el dia amb molta il·lusió, perquè tenim moltes atraccions i visites per fer. Sortirem de l’allotjament i anirem a buscar el metro per anar al Buckingham Palace. La intenció és visitar el Palau abans de presenciar el canvi de guàrdia famós.

Visitar el Palau de Buckingham a Londres és sens dubte un dels primers llocs que posem en la llista al planejar el nostre viatge a la capital britànica. El Palau de Buckingham és la Residència oficial de la família Reial britànica des de 1837, i és on vivia fa poc la Reina Isabel II, i ara viu el seu fill, el Rei Carles III.

El Palau de Buckingham està localitzat en la zona 1 de Londres, a 15 minuts caminant de la riba del Tàmesis i a 5 minuts caminant de Trafalgar Square, entre els parcs de St. James i Green Park. Les estacions de metro més properes son Green Park o Charing Cross. Agafarem el metro a l’estació de “Oxford Circus” i la línia blava “Victoria”, i baixarem a “Green Park”, fent un total de 21 minuts de trajecte entre els trams que hem de fer a peu i amb metro.

Buckingham Palace

Com cada estiu, el Palau de Buckingham en ple centre de Londres, obre les seves portes al públic, podent visitar els Salons d’Estat a més de les meravelloses Cavallerisses Reials, la Galeria de la Reina i els cuidats jardins reials.

El castell de Windsor serveix de residència d’estiu al Rei, i és durant aquests mesos quan podem aprofitar per a visitar l’interior del Palau de Buckingham. Durant la resta de l’any, el Palau de Buckingham serveix com a residència i despatx pel Rei i la família reial, i els salons d’Estat son utilitzats freqüentment per la familia reial per a visites i cerimònies.

Visita dels Salons d’Estat del Palau de Buckingham a Londres

Els Salons d’Estat del palau només obren al públic a l’estiu, per lo que és algo que recomanem si vas a visitar Londres en aquestes dates. Els Salons d’Estat estan decorats amb la Col·lecció Reial, que inclou pintures de Rubens i Rembrandt, porcellana fina i escultures a més de mobles que si poguéssin parlar podrien explicar-te infinits secrets de la història d’Anglaterra…

El primer que ens trobem a l’entrar al Palau de Buckingham és la Grand Staircase, una impressionant escala de marbre dissenyada per l’arquitecte John Nash per el Rei Jordi IV. Després visitem els 19 salons d’estat del palau, incloent la sala de trons, el saló de música, la sala de ball (Ballroom), i l’impressionant saló de banquets. Recomanem utilitzar l’audioguia multilingüe disponible a l’entrar que és gratuïta.

Salons d’Estat del Palau de Buckingham

Els horaris de visita dels Saons d’Estat durant l’estiu son de 9:30 a 19:30h, i els preus son de £30 pels adults, £19,50 pels joves de 18 a 24 anys, £16,50 pels nens de 5 a 17 anys. S’han de comprar les entrades amb força antelació, ja que es solen esgotar al poc de sortir les entrades a la venda. La durada mitja de la visita és d’unes 2 hores.

2. The Queen’s Gallery

Visitats els Salons d’Estat del Palau de Buckingham, serà l’hora de visitar la Galeria de la Reina (The Queen’s Gallery), ubicada a la zona sud del Palau. Es tracta d’una galeria d’art dedicada a exposicions temporals que mostren les principals obres d’art pertanyents a la col·lecció Reial. És possible realitzar fotos.

La Galeria de la Reina del Palau de Buckingham està oberta al públic durant tot l’any. És aconsellable comprar les entrades per avançat per assegurar-te de que pots entrar. L’entrada a la galeria de la Reina també està inclosa si tens la targeta London Pass.

The Queen’s Gallery

Els horaris per accedir-hi son de dijous a dilluns de 10:00 a 17:30h. Està tancada els dimarts i dimecres. Els preus per entrar (si no tens la London Pass) son de £17,00 pels adults, £11 pels joves i £9,00 pels nens. Els menors de 5 anys entren gratuïtament. La durada mitja de la visita és de 60 a 90 minuts.

3. The Royal Mews

I enllaçant amb la visita als Salons de la Reina, visitarem també les Cavallerisses Reials (The Royal Mews) les quals estan ubicades cap al sud-oest de la Queen’s Gallery, és a dir, en la part posterior del Palau de Buckingham. Aquí, a més de les cavallerisses reials i alguns dels cavalls utilitzats en l’actualitat per a diferents ocasions, podrem veure els diferents carruatges utilitzats en diferents esdeveniments històrics, destacant la impressionant carrossa Gold State Coach, utilitzada per a les coronacions des de 1821. Hi ha audio-guies multilingües gratuïtes (que inclouen l’espanyol) a l’entrada. És possible realitzar fotografies en les cavallerisses reials.

Les cavallerisses reials del Palau de Buckingham a Londres, estan obertes al públic de febrer a novembre. Recomanem comprar les entrades per avançat per assegurar l’entrada. Com el cas de la Queen’s Gallery, l’entrada a les Cavallerisses Reials és gratuïta amb la tarja London Pass. A més, aquesta targeta també inclou l’entrada gratuïta al Guards Museum i al The Household Cavalry Museum que estan en la mateixa zona, però que per qüestió d’horaris no visitarem.

The Royal Mews

L’horari d’accés al The Royal Mews és de maig a octubre, de dijous a dilluns de 10:00 a 16:00h. Normalment està tancat els dimarts i els dimecres. Els preus son de £15,00 pels adults, £10,00 pels joves, i £9,00 pels nens. La durada mitja de la visita és de 60 a 90 minuts.

4. Canvi de guàrdia a Buckingham Palace

I ara sí, ha arribat l’hora d’anar a contemplar el famós canvi de guàrdia del Palau de Buckingham. El canvi de guàrdia del palau de Buckingham és una de les atraccions turístiques més conegudes de la capital britànica. Es realitza per lo general tots els dies durant els mesos d’estiu i dies alterns durant els restants mesos, encara que solen haver-hi excepcions i les dates exactes es solen confirmar a vegades un parell de setmanes abans. Veure el canvi de guàrdia és gratuït.

El canvi de guàrdia a Londres és la cerimònia que celebra el relleu de la Guàrdia Reial encarregada de la seguretat del Palau de Buckingham en el centre de Londres. Es tracta d’una desfilada espectacular que té lloc pels matins i és una de les atraccions turístiques més famoses i importants de Londres.El canvi de guàrdia a Londres és la cerimònia que celebra el relleu de la Guàrdia Reial encarregada de la seguretat del Palau de Buckingham en el centre de Londres. Es tracta d’una desfilada espectacular que té lloc pels matins i és una de les atraccions turístiques més famoses i importants de Londres.

Durant el canvi de guàrdia de Londres veurem regiments de guàrdia a cavall i de guàrdies a peu, amb les tradicionals túniques vermelles i els famosos gorros de pell dós. La cerimònia del canvi de Guardia a Londres va acompanyada per una banda musical militar, que toca tant música militar com música d’estils més contemporanis, sorprenent moltes vegades al públic amb cançons que segurament no esperaven sentir.

Canvi de guàrdia a Buckingham Palace

Què és el Canvi de Guardia a Londres

El canvi de Guardia és la cerimònia del relleu de la Guardia del Rei que és responsable de la seguretat del Palau de Buckingham i del Palau de St. James a Londres. La Guardia Reial està composta per dos destacaments: un procedent de la caserna de Wellington (del palau de Buckingham) i altre procedent del Palau de St. James.

La Guardia Muntada està ubicada en Horse Guards, l’entrada oficial al Palau de Buckingham i al Palau de St. James. Horse Guards està localitzat entre els preciós parc de St. James i Whitehall, carrer que ens porta des de Trafalgar Square fins al Big Ben i l’Abadia de Westminster. A les 11:00h també es realitza el relleu de la Guardia Muntada a Horse Guards, i per això, els guardies a cavall passen per davant del palau de Buckingham dues vegades: La primera vegada a les 10:45h, quan passa la Guardia Muntada nova en direcció a Horse Guards, i després del relleu passarà per davant del Palau de Buckingham la Guardia Muntada que estava de servei i que acaba de ser rellevada, aproximadament a les 11:37h.

A Horse Guards es realitza també a les 16h de la tarda cada dia la Dismounting Ceremony, també anomenada la Four o’clock Parade. Els cavalls de la Guardia Muntada son portats als estables per passar la nit, i la Guardia Muntada que porta des de les 11h del matí ubicada en els dos “garitos” que hi ha en l’entrada de Horse Guards, és rellevada a les 16h de la tarda per Guardies a peu. Un oficial inspecciona la Guardia Reial entrant amb un petit acte públic.

Per aquesta raó, durant el canvi de guardia a Londres tenim que parlar de quatre llocs clau:

  1. Palau de Buckingham
  2. Wellington Barracks
  3. Palau de St. James
  4. Horse Guards
Canvi de guàrdia a Buckingham Palace

Horari del Canvi de Guardia a Londres

El canvi de la Guardia a Londres es celebra en dies específics del més, i les dates exactes es confirmen normalment el més anterior, així que no oblidis consultar les dates del canvi de guardia abans de viatjar a Londres.

Hi ha molta gent que pensa que la cerimònia de Canvi de Guardia es realitza tots els dies en el Palau de Buckingham, per aquest motiu, el fet de que hi hagi gent esperant no vol dir que hi hagi canvi de guàrdia!

10:30h: La Guardia Reial nova d’ambdós destacaments, tant en la caserna de Wellington com en el Palau de St. James es preparen. En la caserna de Wellington es col·loquen en el pati de la caserna acompanyats per una banda musical militar que ja comença a tocar.

La Guardia reial procedent del Palau de St. James no sempre va acompanyada per una banda musical, però quan hi va es pot sentir molt clarament des de Marlborough Road, carrer per la que sortiran caminant en processó cap al Palau de Buckingham.

10:43h: La Guardia Reial surt del Palau de St. James cap a Buckingham Palace. Els centinelles de la guardia de moment esperen en el Palau de St. James.

10:45h: La Guardia Reial muntada surt de les cavallerisses reials del Palau de Buckingham i passa a les 10:45h per davant del Palau de Buckingham en direcció a Horse Guards.

10:57h: La Guardia Reial surt des de la caserna de Wellington cap al Palau de Buckingham.

11:00h: Començament oficial del Canvi de Guardia en el Palau de Buckingham

11:10h: Els centinelles de la guardia que estaven de servei en el Palau de Buckingham surten cap al Palau de St. James’s.

11:25h: Els centinelles de la guardia nous surten del Palau de St. James i es dirigeixen cap al Palau de Buckingham

 

11:37h: La Guardia muntada que estava de servei i ha estat rellevada torna a les cavallerisses reials passant per el Palau de Buckingham.

11:40h: La Guardia Reial que estava de servei en el Palau de Buckingham surt de Buckingham Palace cap a la caserna de Wellington.

11:45h: La Guardia Reial que estava de servei en el Palau de Buckingham surt de Buckingham Palace cap al Palau de St. James.

Adjuntem el mapa de la ruta realitzada per la Guardia Reial durant la cerimònia del canvi de Guardia a Londres:

Mapa del Canvi de Guardia a Londres

On veure el Canvi de Guardia a Londres

Al ser una de les atraccions de Londres que més turistes atreu, per veure el Canvi de Guàrdia a Londres sense perdre’t res, recomano, lo primer, arribar d’hora. I lo segon, saber on col·locar-se per veure-ho millor.

La majoria de la gent s’amuntega just davant del Palau de Buckingham, per veure el relleu de la Guardia Reial. Aquí hi ha tres llocs on us puc recomanar personalment que us poseu per veure-ho:

  • En primera fila just davant de les reixes de l’entrada principal del Palau de Buckingham
  • Pujant els graons que hi ha en la plaça just davant de l’entrada principal del Palau
  • Una opció és posar-se al costat d’una de les portes d’entrada a Green Park que hi ha a la dreta de l’entrada Principal del Palau, però en la meva opinió no és el millor lloc.
Canvi de la Guardia

Si en canvi, el relleu en sí no és lo que més t’interessa, però vols fer unes fotos xules de la Guardia a peu caminant cap al Palau de Buckingham o de la Guardia Muntada, llavors et recomano que esperis a The Mall, el carrer que va des de trafalgar Square fins al Palau de Buckingham, i més concretament en l’entrada de Marlborough Road, per on sortirà la Guardia Reial. O també pots esperar davant de la caserna de Wellington.

Calendari del Canvi de Guardia a Londres: Dates 2023

El canvi de guardia a Londres comença a les 10:30h, tenint lloc el relleu de guardies a les 11:00h en el Palau de Buckingham. La cerimònia del canvi de guardia té una durada aproximada d’uns 30 a 45 minuts.

Per lo general, el canvi de Guardia de Londres es realitza a les 11:00h del matí tots els dilluns, dimecres, divendres i diumenges de l’any. Durant els mesos d’abril, maig i juny també es realitzaran els dissabtes. Durant els mesos d’estiu el canvi de guardia es celebra tots els dies.

Encara que aquest és l’horari en línies generals, sempre poden haver-hi excepcions, i les dates exactes solen publicar-se amb un mes d’antelació. Les dates exactes les confirma el Palau de Buckingham més a més en la seva web oficial: Changing of the Guard Dates & Times (changing-guard.com)

Cancelació en cas de pluja

Un dels inconvenients és que en cas de mal temps o pluja a Londres es pot cancelar en l’últim moment, sense avís previ. Si es cancela un dia, es continua amb les dates que s’havien confirmat per aquest mes, no s’afegeixen més dies. En la nostra experiència, té que ploure bastant perquè ho cancelin.

El canvi de guardia és una d’aquestes atraccions de la que tothom opina, i com és d’esperar, hi ha opinions de tots els tipus. Hi ha gent a la que la cerimònia li resulta molt entretinguda i digne de veure, a l’igual que hi ha gent que pensa que no és res especial i que no val la pena si hi ha tanta gent que no es veu res. En la meva opinió és una de les atraccions turístiques gratuïtes amb més tradició i més autèntiques de Londres, i crec que si tens temps val la pena veure-ho, però simplement recomano arribar amb antelació per assegurar-te d’agafar bon lloc per a veure-ho bé.

5. St. James’s Park

Vista la cerimònia del canvi de guardia, ens dirigirem al Saint James’s Park, el qual és un parc que hi ha al costat del Palau de Buckingham. És un gran espai verd amb un llac, espectacles diaris per alimentar els pelicans, una cafeteria amb teulada d’herba i desfilades militars com les que hem explicat en l’apartat anterior de l’article.

St. James’s Park

I arribarem a l’est del parc, passejant per la Horse Guards Road. Hi ha un parell de petits museus que ens interessa visitar. El primer que ens trobem és el “Churchill War Rooms”.

6. Churchill War Rooms

És un búnker de la 2ª Guerra Mundial. La seva visita ja no està inclosa en la tarja London Pass (ho havia estat). És la seu subterrània secreta on va viure i treballar el primer ministre Winston Churchill durant la Segona Guerra Mundial.

Caminaràs per els passadissos ultrasecrets de Churchill War Rooms i observaràs com hauria estat la vida durant els tensos dies i nits de la Segona Guerra Mundial.

Albergant el centre neuràlgic subterrani on el govern britànic va dirigir la Segona Guerra Mundial i el galardonat Museu Churchill, Churchill War Rooms és una de les atraccions imperdibles de Londres.

Es va fer història en els Churchill War Rooms, el centre neuràlgic subterrani que va permetre als líders britànics traçar la ruta aliada cap a la victòria durant la Segona Guerra Mundial.

Churchill War Rooms

En el museu, coneixeràs els notables 90 anys de vida, lideratge i llegat de Churchill, des de la seva infància solitària fins a la seva carrera militar, dos períodes com a primer ministre i més enllà en el Museu interactiu de Churcill.

Cada ticket inclou una audioguia gratuïta que et portarà a través d’aquest lloc trascendental. Disponible en una selecció d’idiomes i una versió familiar.

Els horaris del museu son de 9:30 a 18:00h, i els preus son de £26,35 pels adults, £13,15 pels nens de 5 a 15 anys. Per comprar amb antelació les entrades: Select date (iwm.org.uk)

7. The Household Cavalry Museum

Molt a prop del Churchill War Rooms, pujant per la mateixa via Horse Guards Road, ens trobem amb un altre museu que bé mereix també una visita, el The Household Cavalry Museum, ubicat a Horse Guards Parade. En aquest museu sí que hi entra la London Pass.

Ubicació de la The Household Cavalry Museum

El Museu està situat a Horse Guards, en el cor del Londres cerimonial, amb accés des de Horse Guards Parade. Està a poca distància a peu de Trafalgar Square, Parliament Square i Downing Street, St. James’s Park i Buckingham Palace i els molls de Embankment. Les connexions de transport públic també son excel·lents.

Els horaris pels dies d’estiu son de 10:00 a 18:00h, i els preus son (si no tens London Pass) de £10 pels adults, £8 pels nens de 5 a 16 anys. Es recomana realitzar la reserva de l’entrada amb molta antelació.

El Museu de la Guàrdia Reial de Cavalleria abarca la història i la funció actual de la Guardia Muntada de la Reina, un regiment històric que realitza la cerimònia de canvi de guardia en Horse Guards tots els dies. Es tracta d’un museu que ofereix vistes als estables del segle XVIII, encara en ple funcionament, i està situat a Horse Guards, en el centre de Londres, la seu de la Divisió Domèstica, la Guardia Reial de la Reina.

The Household Cavalry Museum

En el museu podràs observar els soldats realitzant les seves tasques diaries en els estables. Descobriràs una gran quantitat de testimonis en primera persona d’antics i actuals soldats de cavalleria. Et podràs vestir com un soldat de cavalleria. Podràs admirar els canvis de sentinella cada hora, els canvis de guardia diaris per el matí i les inspeccions per la tarda.

El Museu de la Guardia Reial de Cavalleria et permet apropar-te a la Guardia Muntada de la Reina. Explora la seva història i descobreix més sobre la seva funció actual. El museu ofereix vistes als estables de treball operats per el regiment i explica la història de la Cavalleria de la Casa a través de convincents testimonis personals i artefactes singulars.

8. Piccadilly Circus

Visitat el museu a Horse Guards Parade, ens acostarem fent una passejada de 10 minuts fins a un dels llocs més icònics de Londres, com no, Piccadilly Circus. Hi arribarem a través del Regent Street Saint James’s.

Piccadilly Circus és la plaça més coneguda de Londres i possiblement del Regne Unit. Està situada en ple centre de Londres i serveix de nexe d’unió de 6 carrers de la capital britànica. Les pantalles lluminoses dels rètols publicitaris, el Shaftesbury Memorial Fountain, conegut més comunment com l’estàtua d’Anteros o les seves botigues. Hi ha moltes coses a veure a Piccadilly Circus.

Piccadilly Circus

Si no estàs al centre de Londres, la forma més fàcil d’arribar a Piccadilly Circus és en Metro amb les línies Piccadilly i Bakerloo. L’estació de Piccadilly Circus està ubicada en la zona 1 de la xarxa de transport de Londres, entre les estacions de Green Park i Leicester Square. També hi pots arribar amb autobús mitjançant les línies que arriben a la plaça, les quals son: 3, 6, 12, 13, 14, 19, 22, 23, 38, 88, 94, 159, 453.

També pots arribar o iniciar una ruta des de Piccadilly Circus agafant l’autobús turístic de Londres. En la teva London Pass s’inclou 1 dia gratis d’autobús turístic de Londres. Nosaltres havíem pensat que fos aquest. Amb la London Pass podràs arribar a Piccadilly Circus si baixes en la parada 7 de la línia vermella en el cas de Big Bus Tours, o bé en la parada “G” de Original Tour. El passeig amb qualsevol de les dues companyies de bus turístic de la ciutat, està inclòs durant 1 dia en la tarja London Pass. Amb la London Pass gaudiràs de 1 bitllet d’un dia en autobús turístic per explorar la capital al teu aire. Escolliràs entre dos dels millors operadors d’autobusos turístics de Londres. Descobriràs algunes de les millors atraccions de Londres. Disposaràs d’audioguies disponibles en anglès, francès, alemany, italià i espanyol. Amb el teu passi, gaudiràs d’un tour de 1 dia en autobús turístic Hop-On Hop-Off bé amb “Big Bus” o bé amb “Golden Tours”. No pots utilitzar el teu passi per ambdues operadores. Tant si esculls Big Bus com si esculls Golden Tours, veuràs els millors monuments i punts d’interès del centre de Londres i coneixeràs millor la ciutat. El preu de tot un dia en autobús turístic és de £34,00 pels adults (això és el què t’estalvies).
Companyia Big Bus London

Què veure a Piccadilly Circus

Piccadilly Circus i els seus voltants conten amb una llarga llista de coses interessants per veure i fer a Londres. Per suposat, segur que hauràs vist els seus rètols lluminosos i l’estàtua d’Anteros, al que molts confonen amb Eros, en més d’una ocasió en pel·lícules i postals.

Rètols lluminosos de Piccadilly Circus

Situats en la façana de l’edifici que separa Shaftesbury Avenue i Glasshouse Street, els rètols publicitaris de Piccadilly s’han convertit en una icona de la ciutat de Londres i son reconeguts a tot el món. El seu orígen es remonta a 1908, quan existien diferents rètols tant fixes com mòbils que anunciaven la marca d’aigua francesa “Perrier”. Inicialment utilitzaven simples bombetes incandescents i després llums de neó. En l’actualitat una combinació de sofisticats leds i projectors dónen llum i color als rètols en alta definició tal i com els trobaràs avui en dia.

El primer anunci que fou projectat amb tecnologia digital i moviment fou, com no, de Coca-Cola, al desembre de 1998. La marca de refrescos és la que més temps ha estat present en els rètols publicitaris de Piccadilly, des de 1954.

Shaftesbury Memorial Fountain

La famosa font de Piccadilly Circus a la que en algun que altre moment tots ens hem referit, de forma errònia, com l’”estàtua de Eros”. En realitat, l’estàtua representa al seu germà bessó, el Déu grec Anteros, anomenat “L’Àngel de la caritat Cristiana” però que era conegut també com el Déu de l’amor sa. Originalment l’estàtua estava ubicada en el centre de la rotonda però durant la II Guerra Mundial, es va retirar d’allí per a protegir-la. Quan la varen tornar a col·locar, la seva ubicació canvià i ara està en el lateral al sud de Piccadilly Circus. El memorial es va realitzar en el 1892 per a la commemoració dels treballs del filàntrop Lord Shaftesbury, un polític de l’època Victoriana conegut pel seu esforç per defensar als nens que eren forçats a treballar.

Shaftesbury Memorial Fountain

London Pavilion

En la riba nord-oest de Piccadilly Circus, en el xamfrà entre Shaftesbury Avenue i Coventry Street està situat el London Pavilion. El primer edifici en ser construït amb aquest nom es va acabar en el 1859 i era una sala de concerts. En el 1885 varen construir un nou “pavilion” ja que Shaftesbury Avenue acabava de ser planificada i travessava l’antic edifici. Des de 1934 fins al 1986 l’edifici fou un cinema i des de llavors s’ha convertit en una sala de màquines recreatives. Des de les últimes obres en l’any 2000, l’edifici de London Pavilion connecta amb el seu veí “Trocadero” i també amb l’estació de metro de Piccadilly Circus. De fet, es tracta de l’edifici on avui en dia pots veure el rètol de lletres verdes de “London Trocadero”.

Body Worlds Exhibition

Situat en el nº1 de Piccadilly Circus, Londres W1J 0DA, en el London Pavilion, on durant molts anys estava Ripley’s, l’exhibició “Body Worlds” no deixa indiferent a ningú i ha sigut tot un èxit des de que es va inaugurar. Es tracta d’una exposició que es centra en el cos humà, i en el cos d’alguns animals. La gran majoria dels cossos son reals i han estat plastinats, una tècnica per la qual podem veure els diferents teixots, venes, artèries,… tal i com son en el nostre cos. És impressionant. Està obert tots els dies de l’any de 10:00 a 19:00 hores excepte el 25 de desembre que tanca.

Body Worlds Exhibition, situada en l’edifici del London Pavilion

Regent Street

Amb més de 1,5 kilòmetres, és un dels carrers més famosos per anar de compres a Londres. Connecta el creuament d’Oxford Circus amb Piccadilly Circus i en ella hi ha botigues de tot tipus de coses. Des de Hamleys en el 188 de Regent St, que és la botiga de joguines més gran del món fins a altres botigues com Burberry, Ferrari, Lotus, GAP i moltes més. Per suposat, quasi totes les botigues de l’imperi Inditex estan presents aquí.

Algo que també és interessant a Regent Street son les galeries comercials de Liberty, on val la pena entrar-hi per a poder veure l’interior de l’edifici. Està construït amb fusta i va obrir les seves portes en el 1875.

Regent Street

Shaftesbury Avenue

És un dels carrers més famosos dels que arriben fins a Piccadilly Circus. Es va construïr en el 1877 per donar fluidesa al creixent tràfic del centre de Londres. Uneix Piccadilly Circus amb New Oxford Street, creuant Charing Cross Road. Com a curiositat, cal destacar que part del carrer pertany a “Westminster” i l’altra part pertany al districte de “Camden”.

Shaftesbury Avenue al 1949. Imatge propietat de Chalmers Butterfield – Kodachrome photograph by Chalmers Butterfield. Amb llicència CC

Shaftesbury Avenue està considerada com el cor del districte dels teatres de Londres, el centre neuràlgic del West End londinenc. En ella estan alguns dels teatres més importants de la ciutat com el Lyric, Apollo, o el Palace Theatre. Solíen haver-n’hi més com el Saville Theatre, però s’han transformat en sales de cinema.

Criterion Theatre

Situat en el lateral sud de Piccadilly Circus. El Criterion Theatre és un teatre subterrani amb capacitat per quasi 600 persones. Lo únic que està a l’exterior és la porta principal i les guixetes.

El teatre fou dissenyat per l’arquitecte Thomas Verity i fou inaugurat el 21 de març de 1874. Inicialment anava a ser una sala de concerts. En el 1883 varen obligar als propietaris a realitzar reformes ja que la ventilació era molt escassa i molta gent es marejava quan el local estava ple. L’interior del teatre és una passada ja que està fet amb rajoles pintades a mà. Es considera una de les joies de la història teatral del West End londinenc.

Criterion Theatre

Waterstones: La llibreria més gran d’Europa

Amb 6 plantes d’alçada i més de 12 kilòmetres d’estanteries plenes de llibres, Waterstones Piccadilly és la llibreria més gran d’Europa. En el seu interior també hi ha una cafeteria. Solen venir molts escriptors famosos a firmar llibres. Si mires en la seva web podràs veure si hi ha alguna firma de llibres quan estiguis per aquí.

Waterstones

Llibreria Cafeteria Maison Assouline

Es tracta d’un dels racons secrets de Londres. Aquesta llibreria-cafeteria es troba en el numero 196A de Piccadilly. Es tracta d’un espai molt interessant on podràs trobar llibres de diferents temes però principalment moda, arquitectura i disseny mentres preneu un cafè.

Botigues a Piccadilly Circus i voltants

A Piccadilly Circus hi ha varies botigues que et poden resultar interessants. Una d’elles és GAP, la qual té roba per adults i nens i està just a sota dels rètols lluminosos de Piccadilly.

Una altra de les botigues és Cool Britannia. Es tracta d’una botiga de regals i records on podràs comprar algun detall pels teus amics o familia.

Si t’agraden els esports, fes-li una ullada a Lillywhites. És una de les botigues d’esports més grans de Londres i en ella solen haver-hi molt bones ofertes per comprar camisetes de futbol, rugby i sabatilles d’esport tant per nens de qualsevol edat com per a adults. Tot a preus bastant competitius considerant que és el centre de Londres.

Encara que no estiguin en ple Piccadilly Circus, sinó que estan a escassos 2 minuts caminant en direcció a Leicester Square, també podràs visitar la botiga de Lego i la botiga de M&M’s World.

Piccadilly Circus

9. Soho

El Soho a Londres. No he conegut altre barri en cap altra ciutat que sigui tant autèntic, que ofereixi tant als que el visiten, en tant poc espai i que a més, quan creus que ja t’ha mostrat tot el què et pugui donar, aleshores es fa fosc, s’encenen els llums i de nou et torna a deixar amb la boca oberta.

El Soho a Londres

El Soho és tota la zona del centre de Londres que quedaria dins d’un mapa si dibuixem una espècie de triangle en el mapa unint l’estació de metro d’Oxford Circus, Tottenham Court Road i Piccadilly Circus.

Està en la zona de Londres que els londinencs coneixen històricament com el “West End”, encara que he de dir que el West End actual i el d’abans varien molt. Els carrers Oxford St, Regent St i Charing Cross Road actuen com a límit del barri del Soho.

L’acolorit barri del Soho porta ja segles aportant diversió i bones estones als londinencs així com als milions de visitants que el recorren cada any. Alguns dels seus veïns més il·lustres que han tingut la sort de poder anomenar-lo “home” han estat el propi Mozart, Karl Marx o inclús els integrants de la mítica banda The Sex Pistols.

Durant anys el Barri del Soho va tenir una fama molt dolenta i era conegut com el “Barri Vermell” de Londres ja que era el lloc on la gent podia trobar fàcilment tot tipus de drogues, alcohol i locals de striptease oberts fins a altes hores del matí. Pràcticament cada carrer tenia més d’un rètol amb llums de neó vermelles i entrades fosques a un “món desconegut” per a molts joves de l’època acabats d’arribar a Londres.

 
El Soho conta amb un gran nombre de Pubs i restaurants

Entorn als anys 70, el Soho era conegut per ser el lloc escollit per les productores de cinema i televisió més importants del món per establir les seves oficines i era fàcil trobar a actors i directors de cinema prenent una cervesa en algun dels pubs de la zona.

Actualment ha canviat bastant i ara és fàcil veure grups de turistes de camí a algun dels seus teatres o asseure’t a prendre cafè en algunes de les cafeteries més “cool” i exclusives de londres. Ara, un petit apartament en el Soho pot costar més de 2 o 3 milions de lliures i els lloguers no baixen de les 5.000 lliures al més per un parell d’habitacions petites.

Quan recorres el barri del Soho per primera vegada, els seus carrers et semblaran un laberint. Hi ha carrerons estrets, carrers molt concorreguts, botigues amagades en carrers sense sortida i algun que altre secret que descobriràs si et fixes bé… i això és en part lo que el fa tant especial.

Al mateix temps, el Soho està patint en l’actualitat un gran canvi per culpa de l’especulació immobiliària, ja que els lloguers se segueixen disparant cada any i això està provocant que negocis de la zona que sempre han estat aquí, tinguin que tancar per a deixar pas a restaurants de luxe que poca gent es pot permetre o botigues de dissenyadors exclusius.

Des de fa uns anys, un grup d’actors i actrius britànics han treballat en el projecte “Save Soho” amb la intenció d’ajudar als negocis i locals de la zona que en el seu dia els hi donà tant als nous actors emergents a Londres i que ara estan sent, d’alguna manera “expulsats” de la zona pels elevats preus de les vivendes i locals.

Què veure en el Soho Londinenc

A modo d’introducció, he afegit alguns punts més avall amb lo millor per veure en el Soho en els que destaco alguns dels carrers per els que crec que definitivament hauries de passar. Més avall hi trobaràs tota la informació amb detalls, direccions, etc…

Carrers més importants del Soho per els que et recomano passejar

  • Carnaby Street: Botigues de moda, restaurants asiàtics i cafeteries independents servint alguns dels millors cafès que hem provat a Londres
  • Old Compton Street: Un dels carrers més freqüentats per la comunitat LGBT. Botigues eròtiques, cafès i el centre neuràlgic de la desfilada de l’Orgull Gay a Londres cada any.
  • Soho Square: Un jardí en el centre del Soho que actua com a punt d’unió dels seus carrers principals.
  • Dean Street: Alguns pubs i locals interessants per a prendre un cafè o una cervesa. El pub més famós és “The French House”, on Charles de Gaulle va muntar una base improvitzada durant la Segona Guerra Mundial.
  • Greek Street: Un dels carrers freqüentats per Charles Dickens on es va inspirar per a la seva històrica novela “A Tale of Two Cities” en el 1859. Actualment hi ha varis pubs que foren construïts en el segle XVIII i XIX.

Carnaby Street

Si t’agrada la moda i anar de compres, llavors tens de venir a Carnaby Street. Ni més ni menys que un carrer peatonal en el cor del Soho Londinenc que es caracteritza per les seves botigues de roba i sabates de tots els estils, corrents i preus així com per la seva decoració durant tot l’any i més especialment en els mesos previs al Nadal.

Carnaby Street en ple cor del Soho de Londres

Les seves botigues de roba vintage i retro dels anys 60 son algunes de les més famoses d’Europa i també conta amb petites boutiques de moda independents.

Liberty London: Grans magatzems

Situat en la vora nord del Soho, rodejat per els carrers Regent St i Great Marlborough St, Liberty forma part del paisatge de Londres des de l’any 1875. Son uns grans magatzems que es caracteritzen per el tracte tant especial dels seus dependents però per sobre de tot, per l’edifici emblemàtic de la època Tudor.

És famós perquè sempre han presumit d’explicar amb els millors experts en teles i disseny, que recorren cada racó del planeta en busca dels millors productes per a poder comercialitzar-los en els seus grans magatzems. Direcció: Regent St, Soho.

Liberty London

Kingly Court

Situat en el cor del West End, junt a Carnaby Street, Kingly Court és una galeria oberta de 3 plantes en la que es concentren més de 20 restaurants amb plats de quasi cada racó del planeta. Des de marisc fresc fins a menjar asiàtic passant per algunes de les millors pizzes que es poden provar a Londres i restaurants d’amanides i menjar sà. En la seva web oficial pots veure’ls tots: Restaurants & Cafes in Kingly Court – Food & Drink – Carnaby London

També conta amb algunes botigues de moda i amb alguns locals de copes per els que vindreu a Londres sense fills! Direcció: Kingly St, Soho. Obre de 6:00 a 23:00h

Kingly Court

The Photographers Gallery

Pels amants de la fotografia. Es tracta d’una galeria que fou fundada en el 1971 i que fou la primera galeria pública del Regne Unit dedicada exclusivament a la fotografia quan va obrir en l’anterior seu, a Covent Garden. En més d’una ocasió, alguns dels fotògrafs més famosos del món com Robert Capa o Juerguen Teller han presentat algunes de les seves col·leccions aquí. Conta amb una botiga de llibres de fotografia per els que sou amants d’aquest art i també té una cafeteria en el seu interior. Direcció: 16 Ramillies St, Soho

The Photographers Gallery

Riflemaker Gallery

Un edifici construït en 1712, el qual el converteix en un dels edificis públics més antics del West End londinenc i que inicialment va servir com a fàbrica d’armes. Avui en dia, Riflemaker Gallery és una galeria d’art on predominen exposicions d’art contemporani i artistes emergents. Direcció: 79 Beak St, Soho.

El Soho de Londres també ha escrit algunes pàgines molt importants de la història de la música a Londres, sobre tot, en el món de la música pop britànica. Ha estat l’escenari escollit per molts artistes i bandes mítiques com per exemple “Oasis” que per la portada del seu mític album “(What’s the Story) Morning glory?” de 1995, va escollir una foto presa a Berwick Street al Soho. Algunes de les botigues de música més famoses del Soho de Londres son:

Botiga de vinils “Sister Ray”

Si som d’una generació propera llavors segurament et vas criar escoltant el famós “ves amb compte que aniràs a ratllar el disc!”. Sister Ray és la botiga de vinils més icònica i amb més història de Londres. Encara que inicialment estava en el mercat de Camden, poc després es va convertir en una referència dins de l’escena Pop i Rock de Londres quan es varen mudar al Soho. La col·lecció de discs és bastant gran i et sorprendrà tot el què saben sobre bandes i música així que anima’t a preguntar-lis i t’aconselleran. Direcció: Sister Ray – 75 Berwick St. Obren de 10:00 a 20:00h

Sister Ray, al Soho

Hank’s Guitar Shop

Una botiga mítica pels amants de les guitarres. Té una selecció impressionant de guitarres elèctriques tant modernes com “vintage”. També venen altres instaruments i llibres de música. Així que si t’agrada la música, et recomano que entris a donar-hi un cop d’ull. Direcció: 27 Denmark St.

La llista de restaurants, cafeteries i bars en el Soho és quasi interminable. El Soho és una de les zones de Londres que concentra el major nombre de restaurants i major varietat de tipus de menjar així que lo més complicat serà decidir on voleu menjar.

Altres carrers que recorrerem pel Soho o voltants

A part de recórrer la pràctica totalitat de Regent Street i Carnaby Street, també ho farem del carrer comercial més famós de Londres, que és Oxford Street.

Oxford Street

Al passejar per Oxford Street és molt fàcil passar per davant d’un petit carrer sense donar-nos compte de que amaga una petita plaça amb molt d’encant…

I és que, molts turistes i molts dels qui viuen aquí passen per davant d’aquest estret carrer nombroses vegades sense prestar-li cap atenció, i això que està perfectament senyalitzat amb un rellotge morat a la seva entrada! Bé, doncs la raó és que per arribar t’has de ficar per un carrer que no té més de metro i mig d’amplada, però als pocs metres s’eixampla i ens trobem amb St. Cristopher’s Place, una plaça i un petit carrer amb nombroses botigues i restaurants.

El cas és que encara que estiguem en ple centre de Londres, al costat d’un dels carrers més concorreguts de la capital britànica, a l’endinsar-nos en aquesta petita plaça sembla que ens hem traslladat momentàniament a un petit poble anglès, on ens trobem amb cases pintades una mica com a lo Notting Hill. Recomanem un petit restaurant italià autèntic anomenat Olivelli, on entre setmana és possible menjar un menú de plats casolans a molt bon preu!

St. Cristopher’s Place

Per a més informació adjuntem la web del lloc: St Christopher’s Place | The place to be (stchristophersplace.com)

Per sortir del Soho ho farem per la banda de Chinatown, el barri xinès de la ciutat que conta amb més de 80 restaurants asiàtics per menjar-hi.

Chinatown

Chinatown Londres o el què és el mateix, l’autèntic sabor i tradició de la cuina asiàtica en ple cor de Londres. Fanalets vermells penjats per tot arreu, botigues amb els ingredients asiàtics més difícils de trobar, restaurants amb els plats més típics. Et semblarà que has viatjat a Xina al creuar el carrer! Encara que el barri de Chinatown de Londres es concentra en uns pocs carrers, hi trobaràs de tot. Tant botigues d’alimentació asiàtiques com restaurants de menjar xinès, cantonès, vietnamita i altres delícies d’Àsia. Creua per sota de Chinatown Gate per endinsar-te en un oasis asiàtic durant el teu viatge a Londres.

Un consell a l’hora de visitar Chinatown a Londres és que no hi vagis d’hora per el matí ja que lo únic que veuràs serà un fotimer de locals tancats i una llarga fila de furgonetes descarregant tots els productes i ingredients per els restaurants. Si aniràs per la zona del Soho o Piccadilly per el matí, llavors intenta anar-hi per més o menys les 12:00h del migdia. Així, si us vé de gust podreu menjar alguna cosa en alguns dels Restaurants de Chinatown. Si no aneu amb nens i teniu pensat anar al Soho i voltants per la nit, llavors és també una bona opció passar sobre les 19:00h de la tarda quan tots els llums ja estiguin encesos. Es poden fer unes fotos molt interessants.

Chinatown està situat en l’extrem sud del Barri del Soho de Londres. A mig camí entre Piccadilly Circus i Leicester Square. Els 3 carrers principals que et recomanem visitar a Chinatown Londres son:

  • Gerrard Street
  • Lisle Street
  • Wardour Street (on està Chinatown Gate)

Què veure en el Barri de Chinatown de Londres

The Four Gates

Així és, “Les 4 Portes”. Marquen la frontera dels principals carrers de Chinatown amb la resta de Londres i a la vegada sembla que et rebin i et dónin la benvinguda de forma majestuosa quan arribes al barri. Totes elles estan decorades de manera diferent i fins fa poc anys només n’hi havien 3. En el 2016 varen afegir la quarta en Wardour Street i des de llavors s’ha convertit en la més famosa i la que en més fotos apareix per la seva ubicació estratègica.

Una de les famoses “4 portes” de Chinatown a Londres

Aquesta “quarta porta”, coneguda com “Chinatown Gate”, representa un homenatge a la dinastia Qing en el seu disseny. Sempre ens ha semblat una passada quan hi hem passat a prop. Ombres blaves i verdes amb contrastos daurats brillants. És la porta xinesa més gran que existeix en tot el Regne Unit.

Les altres 3 portes de Chinatown també impressionen però potser no tant com la quarta. Les veuràs al passejar per Gerrard Street i encara que semblin mil·lenàries, es van col·locar allí en els anys 80 del segle passat.

Botigues a Chinatown

Anar de compres a Chinatown és algo que potser no sigui el primer que et vé al cap quan penses amb Londres però és tota una experiència. Sempre acabaras comprant algo que mai t’hagis imaginat. Des de reposteria tradicional xinesa fins als tès més especials d’Àsia passant per accessoris de bisuteria i moltes coses més. En aquests pocs carrers que formen Chinatown hi ha de tot. Per suposat, encara que ara diguis que no, hi ha una gran probabilitat de que acabis comprant un maneki-neko (així son coneguts els famosos gats daurats que mouen la seva poteta sense parar) i que segons explica la llegenda atreuen a la sort i a la riquesa.

Potser no tinguis planificat comprar ingredients frescos si només véns uns dies a Londres, però ja veuràs tots els posts que hi ha venent fruites i verdures…

L’any nou xinès
La capital britànica alberga cada any la celebració de l’any nou xinès més gran del món fora de les fronteres de Xina. Menjar típic, dolços, dragons que ballen d’un cantó a l’altre i el soroll dels platets fan que sigui una experiència molt autèntica. Cada any les dates excates de les celebracions poden variar però solen ser a principis del més de febrer. Així que si estàs per Londres per aquestes dates, apunta’t-ho en la teva llista. La festa que s’organitza és tant sumament gran que ho tenen que fer a Trafalgar Square ja que és necessari un espai molt ampli per a poder acollir als cents de milers de persones que ho celebren cada any.
Chinatown de Londres adornat per l’Any Nou Xinès
I per finalitzar per la zona del Soho (i Chinatown), tal com hem dit abans en el tema del bus turístic, disposem, gràcies a la London Pass, d’un passi d’1 dia per gaudir de qualsevol de les dues operadores de bus turístic de la ciutat. La nostra proposta seria que un cop arribem a Piccadilly Circus, agaféssim la línia vermella de l’empresa “Big Bus” per moure’ns pel Soho i Covent Garden.
Plànol del bus turístic

10. Leicester Square

Sortim del Soho, com hem dit, per Chinatown, i anem a parar a la plaça de Leicester Square. Es tracta d’una concorreguda plaça fundada el 1670 amb un petit parc, estàtues de personatges de pel·lícules i grans cinemes. També s’hi troben botigues famoses com la de M&M’s i la botiga de LEGO més gran del món.

Leicester Square

La majoria de les estrenes de cinema a Londres importants es porten a terme a Leicester Square. En aquesta impressionant plaça tenim varis cinemes: el Vue Cinema, el Empire Cinema i l’Odeon. És en aquests cinemes on es realitzen la majoria de les estrenes de cinema a Londres, sobretot si son de catifa vermella. Si hi ha una premiere, ho veureu de seguida ja que sol haver-hi una zona vallada amb els rètols de les pel·lícules i la catifa vermella. No hi ha una hora determinada a la que arribin els actors, però sol ser entre les 17:15h i les 18:15h de la tarda.

11. Neal’s Yard

I ens dirigim ja cap a la zona de Covent Garden. Passarem, però, per dos llocs que valen una visita. El primer és “Seven Dial’s Market”, un mercat cobert ubicat a prop de la plaça de Covent Garden. Es tracta d’un mercat “chic” de varies plantes, amb multitud de petits bars i restaurants, amb una llibreria i espai per esdeveniments.

Seven Dial’s Market

A part del mercat, cal dir que també existeix la zona de Seven Dial’s, la qual és una espècie de plaça amb una rotonda petita en el centre en la que hi convergeixen 7 carrers. En el centre d’aquesta rotonda ens trobarem amb un pilar en el que hi ha 6 rellotges de sol, cada un orientat a cadascun dels carrers. Destaca dir com a curiositat, que es van col·locar 6 rellotges en comptes de 7 ja que al principi es va pensar que serien 6 carrers i no 7.

Tots aquests carrers estan plens de comerços i de pubs, molt populars per els londinencs que acaben de sortir de treballar, per lo què solen estar molt concorreguts sobre les 5 o 6 de la tarda, en especial els divendres.

Seven Dial’s

Sortint d’aquesta zona, ens dirigirem a Neal’s Yard, que es troba a 1 minut del mercat, en un petit carreró amb una placeta que ens servirà per aturar-nos del bullici de la ciutat. Es tracta d’un dels racons més acolorits de Londres, ideal per fer un petit descans i reposar forces.

Com hem dit, per arribar a Neal’s Yard hem d’arribar primer a Seven Dials, i des d’aquí caminar per el carrer Shorts Gardens. En la vorera de l’esquerra us trobareu amb un petit carreró que porta al racó secret de Neal’s Yard, una plaça molt acolorida. Veureu que en l’entrada del carreró hi ha un rètol que indica que aquí està Neal’s Yard.

Neal’s Yard
Neal’s Yard

12. Covent Garden

I per finalitzar amb la ruta del dia, acabem al centre del barri de Covent Garden. La idea que tenim és que sigui l’hora de sopar o poc se n’hi falti.

El barri de Covent Garden a Londres està situat en ple cor de Londres, i és un dels llocs clau que no et pots perdre durant la teva visita a la ciutat del Tàmesis. La plaça de Covent Garden alberga un dels mercats amb més història de Londres, l’històricament conegut com “Apple Market”, el mercat de les pomes.

Covent Garden Piazza és el nom oficial de la plaça, i connecta amb alguna de les avingudes més famoses de Londres, com son Holborn, Charing Cross Road i The Strand. Avui en dia milers de turistes i londinencs passegen pels seus voltants o creuen les seves galeries ja que es troba en un punt estratègic de la ciutat. Quasi podriem dir que és un dels racons de la ciutat de Londres on hi ha més acció a qualsevol hora del dia, ja sigui pel mercat, les botigues de la zona, els restaurants, els pubs, els teatres de la zona,… la llista de coses per fer a Covent Garden és quasi interminable.

Covent Garden Piazza

Com arribar a Covent Garden a Londres

En el nostre cas, hi arribem fent una ruta peatonal de tot el dia. Hi arribem a peu des del barri del Soho i Chinatown.

Si el teu hotel està en el centre de Londres, lo més segur és que hi puguis arribar caminant en pocs minuts aprofitant que hi ha moltes coses per veure als seus voltants. Però, si necessites utilitzar el transport públic, aquí et deixem la informació que et serà d’utilitat. Direcció: 41 The Market Building, Covent Garden.

Arribar a Covent Garden en metro: La forma més senzilla és a través de l’estació “Covent Garden Station”(Piccadilly Line). Aquesta estació està situada en l’accés nord de la plaça. També està molt a prop de les estacions de Leicester Square (Northern Line) o Charing Cross (Northern Line, Bakerloo Line), ambdues a menys de 10 minuts caminant. Totes aquestes estacions estan en la zona 1 de transport de Londres.

Arribar a Covent Garden en autobús: La línia de l’autobús RV1 para directament a Covent Garden. Els autobusos de les línies 9, 13, 15, 23, 139, i 153 paren a Trafalgar Square i Aldwych, ambdós llocs a uns pocs minuts caminant de la plaça de Covent Garden a Londres. El nº24 para a Leicester Square, que està a 5 minuts.

Arribar a Covent Garden en bicicleta: Si estàs pensant en utilitzar una bici de lloguer quan estiguis a Londres, per visitar Covent Garden va bé saber que hi ha lloc per deixar-hi les bicicletes a Southampton Street, Bow Street i en el xamfrà localitzat entre Russell Street i Wellington Street.

Autobús turístic de Londres: La parada 9 de les línies vermella, blava i verda de l’autobús turístic Big Bus Tours de Londres et deixarà a menys de 300 metres de la Plaça de Covent Garden de Londres.

Horaris per visitar Covent Garden a Londres

La zona comercial de Covent Garden a Londres obre tots els dies de la setmana. L’horari és de dilluns a divendres de 10:00 a 20:00h; els dissabtes de 9:00 a 20:00h i els diumenges des de les 12:00 fins les 18:00h.

Covent Garden

Què veure a Covent Garden de Londres

Quan parlem de Covent Garden de Londres parlem realment de la plaça de Covent Garden. Aquesta plaça alberga un mercat amb posts, botigues i restaurants. En el centre de la plaça ens trobem amb el mercat cobert que té tres plantes i us recomano recórre’l de principi a fi. Aquí hi trobarem galeries amb música en directe i una zona amb mercat ambulant artesanal. A més hi ha posts de menjar per emportar, botigues de roba i accessoris i botigues de xocolata, tè i cafè. Trobareu una botiga de joguines molt famosa, a més de cafeteries i restaurants i un estanc amb història. Al voltant de la plaça també ens trobarem amb el Jubilee Market, el Museu del Transport de Londres i la Royal Opera House.

Covent Garden

En els carrers que hi ha al voltant d’aquesta plaça ens trobem amb nombrosos restaurants i bars. Es tracta d’una de les zones més animades i recomanades de Londres per anar tant per el dia com per la nit.

Apple Market: El famós mercat de pomes de Covent Garden a Londres

Apple Market, el mercat de pomes, és el nom que té aquest mercat ambulant artesanal localitzat dins de l’edifici del mercat de Covent garden. Aquí solen haver-hi aproximadament uns 40 posts en els que venen articles artesanals, incloent bisuteria, quadres i mocadors per exemple. Lo que no trobaràs aquí és ni un post de pomes! El seu nom té l’orígen en la història del mercat, en el que només es podia vendre fruita i flors.

Apple Market

Benjamin Pollock’s Toy Shop

La joguineria de Benjamin Pollock es va fundar en el 1856 en la zona de Hoxton de Londres. En l’any 1980 la botiga fou traslladada a Covent Garden. Aquesta botiga està especialitzada en la venta de joguets de l’època Victoriana, i és particularment famosa per els seus tradicionals teatres de paper de joguina. Podreu trobar tant peces originals com reproduccions, amb preus que oscil·len entre les £8,95 i les £795,00. A més dels famosos teatres de joguina, hi trobaràs altres joguines tradicionals relacionats amb el teatre, incloent titelles i guants de marionetes.

Encara que la joguineria de Hamleys és la més famosa de Londres i una que visitaras al passar pel carrer comercial de Regent Street en el centre de Londres, la botiga de joguines de Benjamin Pollock és una de les petites botigues que no et pots perdre. Realment considero que és un petit racó secret d’aquesta plaça a Londres, ja que encara que l’entrada a la botiga està en el centre de la plaça i és una de les que més destaquen i criden l’atenció de la gent al passar, al tenir que pujar unes escales per arribar a la botiga sembla que molta gent no s’atreveix a entrar. Web oficial: Welcome to Benjamin Pollock’s Toyshop – Benjamin Pollock’s Toyshop (pollocks-coventgarden.co.uk)

Benjamin Pollock’s Toy Shop

Punch and Judy Pub

El pub Punch and Judy de Covent Garden és un dels pubs més famosos de Londres. El seu nom fa referència a dues marionetes molt famoses del Regne Unit: Punch i Judy. Punch i Judy son les protagonistes d’un espectacle de marionetes que va tenir lloc per primera vegada a Covent Garden el 9 de maig de 1662, i els seus protagonistes, les marionetes “Mr Punch” i la seva dona “Judy” es convertiren en els personatges més coneguts d’espectacles de marionetes en tot el Regne Unit. Cada any en el més de maig es celebra el festival de les marionetes a Covent Garden en honor a aquests dos personatges tant famosos.

El pub ofereix una amplia selecció de cerveses i begudes i també serveixen menjar tradicional d’un pub britànic durant tot el dia de dilluns a diumenge. Disposa de varies plantes, però lo millor és la terrassa des de la qual podràs obtenir unes meravelloses vistes a la plaça i és sens dubte un dels millors llocs per prendre’s una cervesa un dia d’estiu a Londres. Si que he de mencionar que el preu de les begudes és bastant elevat, podent pagar fàcilment £10 per dues cerveses.

Pub Punch & Judy

Mercat Jubilee Market

En la zona sud de la plaça de Covent Garden a Londres ens trobarem amb el Jubilee Market, un mercat cobert en el que trobaràs una àmplia varietat de posts. Destaquen els articles artesanals, però hi trobaràs des de joies i roba fins a antiguitats i articles típics d’un mercat. A més hi trobaràs una amplia varietat de posts de menjar, amb opcions que inclouen el tradicional esmorzar anglès, crèpes i batuts, patates fregides i inclús un restaurant italià.

Els dilluns hi ha articles d’antiguitats i de col·leccionista de totes les èpoques i estils, inclosos: georgià, victorià, eduardià, Art Deco, Art Nouveau, belles arts, joieria fina, porcellana fina, plata esterlina, antiquari i llibres usats.

De dimarts a divendres el mercat obre de 10:30 a 19:00h. Durant aquests dies podem trobar-hi una amplia gamma de productes, plantes amb cistells de pícnic, targetes de felicitació per a souvenirs, productes de bellesa i equips de jardineria.

Durant els caps de setmana el mercat obre de 10:00 a 18:00h i destaca la secció de manualitats Arts & Crafts. Hi trobaràs des d’espelmes i articles pintats a mà fins a joies, pintures, rellotges i inclús fòssils. Web oficial: Jubilee Market | In the heart of Covent Garden London

Jubilee Market

Segar & Snuff

La botiga Segar & Snuff Parlour és una de les botigues més tradicionals de la plaça de Covent Garden a Londres. Es tracta d’una botiga tradicional de tabac, i està amagada en el xamfrà sud-est de la plaça, éssent un dels pocs estancs especialitzats independents de Londres.

En aquest estanc ens trobarem amb una gran varietat de puros de La Habana amés de molts altres puros de marques menys conegudes. Podem trobar tabac exclusiu, una amplia selecció de tabac solt barrejat per experts i diferents tabacs especialitzats. Tenen a la venta més de 200 pipes de fumar, incloent una amplia gamma de les marques Dunhill i Peterson a més de la seva pròpia marca “Covent”.

Segar & Snuff

Royal Opera House

La Royal Opera House és un teatre d’espectacles que a més és seu de la companyia Reial de Òpera i del Ballet Reial d’Anglaterra. El teatre fou construït en l’any 1856, i el seu auditori que té un aforament de 2268 espectadors, conta amb quatre pisos de llotges i una galeria superior. És possible unir-se a un backstage tour que recorre tots els racons del teatre que normalment no podem veure, aquí pots veure les hores disponibles i reservar: Royal Opera House (roh.org.uk)

Royal Opera House

Museu del transport de Londres

El museu del transport de Londres és un dels museus que més ens agraden de Londres, i el recomanem especialment si vas a visitar Londres amb nens. Visitar aquest museu significa realitzar un fascinant recorregut per l’evolució dels diferents mètodes de transport públics al llarg de la història de Londres. Podrem veure des dels primers carruatges de cavalls i autobusos utilitzats per el transport públic, fins l’evolució del mètode de transport que va revolucionar Londres: El metro, el primer mètode de transport públic soterrani públic del món que avui té més de 150 anys.

El museu del transport de Londres (London Transport Museum) és un fantàstic museu localitzat en ple centre de Londres, en la meravellosa plaça històrica de Covent Garden, i és una visita totalment recomanable. Fou inaugurat en 1980 i no només està en ple Covent Garden, sinó que a més es troba localitzat dins de l’antic mercat de flors, una construcció d’estil victorià de ferro forjat i vidre que ens recorda a les estacions de trens i els mercats de l’època.

London Transport Museum

Què veure en el museu del transport de Londres

Aquest museu és un fascinant recorregut per l’evolució dels diferents mètodes de transport públic al llarg de la història de Londres. Podrem veure com eren els primers carruatges de cavalls utilitzats per el transport públic, els primers autobusos de dues plantes i tramvies urbans, i com no, l’evolució del mètode de transport que va revolucionar Londres: el Metro, el primer mètode de transport públic subterrani públic del món que avui té més de 150 anys.

La visita comença per la última planta, i realitzes un recorregut cronològic molt informatiu, podent pujar-te a molts dels vehicles exposats a més de poder aturar-te per veure fotografies, antics rètols publicitaris i llegir els rètols o escoltar les històries de les curiositats del transport d’una ciutat tant fascinant com Londres.

Es tracta a més d’un lloc perfecte per portar-hi els nens, ja que podran participar en nombroses experiències interactives, com per exemple convertir-se en conductor d’un vagó de metro en un simulador que passa pels túnels i estacions, o asseure’t en el seient del conductor d’un autobús i provar tots els botons… A més compta amb moltes facilitats pels nens, com canviadors, zona de jocs i de pícnic, cafeteria,… I durant els caps de setmana i en època de vacances solen haver-hi tallers i activitats.

Localització, preu i horaris

Es troba a la Plaça de Covent Garden. La parada de metro més propera és la de “Covent Garden”. Els horaris son de dissabtes a dijous de 10:00 a 18:00h, i els divendres de 11:00 a 18:00h. L’entrada és gratuïta amb el passi turístic de Londres London Pass. El preu de l’entrada és de £21 pels adults, i pels menors de 18 anys entrada gratuïta.

London Transport Museum

Seven dials i Neal’s Yard

La zona de Seven Dials està localitzada dins del barri de Covent Garden, però hem de sortir-nos de la piazza per arribar-hi. Ja els hem comentat en anteriors apartats d’aquest article: aquí ens trobarem amb una plaça petita en la que convergeixen 6 carrers on trobarem botigues i restaurants.

Neal’s Yard és un dels nostres racons preferits de Londres, un dels racons més acolorits de la ciutat que passa desaparcebut per molts turistes, ja que no és fàcil de trobar.

Botigues a Covent Garden

Dins i pels voltants de la plaça ens trobarem amb totes les botigues que us podeu imaginar. En la mateixa plaça de Covent Garden ens trobarem amb les botigues d’Apple, Skechers, Paperchase, Burberry, Bobbi Brown, Dior Beauty, Moomin Shop, Pylones, Ben’s Cookies, Laduree, Godiva Chocolates, Links of London, botiga de tè i cafè Whittards of London, Crabtree and Evelyn, Dior i Chanel per nombrar-ne algunes. Al voltant de la plaça de Covent Garden podreu trobar Zara, Marks and Spencer, Nike, Cath Kidston, Radley, Ted Baker, Mango, French Connection,…

Restaurants a Covent Garden

El Pub Punch and Judy que hem mencionat abans està en la mateixa plaça de Covent Garden, i en la terrassa central de la plaça també ens trobarem amb el restaurant Brasserie Blanc. Al voltant de Covent Garden hi ha moltíssims restaurants, i personalment us podem recomanar el restaurant Sarastro per a un sopar diferent. Si busqueu un restaurant romàntic a Londres el Clos Maggiore a Covent Garden ha estat votat varis anys consecutius amb el restaurant més romàntic de Londres.

Encara que no podem nombrar-los a tots, alguns dels que us trobareu son: Bills, Masala Zone, Maxwell, Gourmet Burguer Kitchen, Five Guys,…

Esdeveniments a Covent Garden

A Covent Garden sol haver-hi música en directe i artistes de carrer tots els dies. En aquesta màgica plaça de Londres, es celebren a més durant l’any nombrosos esdeveniments. Una de les èpoques més importants de Londres és sens dubte el Nadal, i he de dir que veure Covent Garden és una visita imprescindible si aniràs a Londres per Nadal. La decoració nadalenca de la plaça és simplement espectacular, i a principis de desembre es sol celebrar el Great Christmas Pudding Race.

En el maig hi destaca el Festival de Marionetes, que se celebra cada any per commemorar als famosos personatges de Punch i Judy.

Covent Garden
Un cop havent sopat a Covent Garden o als voltants, i havent passejat pel barri, serà l’hora d’entornar-nos a l’allotjament. Anirem a buscar la parada de metro “Leicester Square”, per agafar la línia negra “Northern” que ens durà a la parada de “Goodge Street”, on en 10 minuts arribarem a l’hotel. El temps total del trajecte son uns 18 minuts entre trams a peu i en metro.

Adjuntem un mapa de google maps amb la incorporació de les atraccions i monuments visitats i el recorregut peatonal que hem fet en el dia d’avui:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *