Categories
LONDRES

9. EXCURSIÓ 2: OXFORD + STRATFORD o CAMBRIDGE + MUSEU ROALD DAHL

En el dia d’avui també donarem la possibilitat d’escollir entre dues excursions que es poden realitzar a prop de Londres. Per una banda, tenim la visita a la ciutat d’Oxford, per veure les universitats mítiques de la mateixa ciutat, i després de la visita a Oxford, fer una visita a Stratford Upon Avon, el poble on va néixer William Shakespeare, el qual és un poblet petit però amb molt d’encant. L’altra opció seria la visita a una altra ciutat marcada amb universitats de prestigi, Cambridge, i visitar posteriorment el Museu de Roald Dahl, en el poble de Great Missenden.
Índex:
1. Oxford
2. Stratford Upon Avon
3. Cambridge
4. Museu Roald Dahl

1. Oxford

Visitar Oxford des de Londres és algo que es pot fer en un dia sense problemes, ja que aquesta magnífica ciutat està a menys de 100 kilòmetres de Londres, per lo què és possible arribar a ella en aproximadament 1 hora i mitja o així si se surt des del centre de Londres.

Qui no ha sentit a parlar d’Oxford? Aquella meravellosa ciutat coneguda per la seva prestigiosa universitat… els seus elegants edificis i els seus jardins tant bonics… La veritat és que Oxford té un encant especial, i en un dia és possible visitar tota la ciutat, simplement anar per passejar-se pels seus carrers ja val la pena.

Visitar els colleges d’Oxford és possible, però segons l’època de l’any l’accés està restringit a vegades a un parell d’hores al dia, per lo què això és algo a tenir en compte. El carrer principal d’Oxford i els edificis son únics.

Oxford

Com arribar a Oxford des de Londres

Per arribar a la ciutat d’Oxford des de Londres tenim bàsicament dues opcions, anar en transport públic o mitjançant una excursió organitzada.

1. En transport públic

2. Excursió Organitzada

L’excursió organitzada simplement et fa la vida una mica més fàcil, ja que puges en un autobús a Londres que et porta al centre de la ciutat d’Oxford i fas una ruta guiada per la ciutat veient els punts claus. El millor de fer una excursió organitzada és que pots aprofitar el dia al màxim, i a més d’Oxford pots visitar altres ciutats o llocs d’Anglaterra, per lo què en la meva opinió és una de les millors opcions.

Recomanacions de les diferents excursions per combinar Oxford amb un altre lloc:

– Excursió al meravellós castell de Warwick, Stratford i Oxford: Veure excursió (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide)
– Excursió a Oxford, Stratford i els Cotswolds: Veure excursió (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide)
– Excursió a Oxford, i als estudis de Warner Bros de Harry Potter: Veure excursió (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide)
– Excursió a Oxford, Windsor i Stonehenge: Veure excursió (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide)
– Excursió a Oxford i Stratford: Veure excursió (Excursión a Oxford y Stratford desde Londres – Civitatis.com)

Què veure a Oxford en un dia

Per començar, perquè no fer una visita guiada a Oxford en espanyol?(Visita guiada por Oxford – Reserva online en Civitatis.com). Durant un parell d’hores, un professional et portarà a recórrer els principals llocs que veure a Oxford, mentres t’explicarà anècdotes i curiositats de la història de la ciutat. Per si els grups no son lo teu, també tens la opció de fer una visita privada per Oxford (Tour privado por Oxford con guía en español – Civitatis.com), només per a tu i els teus acompanyants, i igualment en el teu idioma. Si prefereixes anar totalment per lliure, o aprofitar al màxim el temps després del tour, fes un cop d’ull als millors llocs que veure a Oxford en un dia:

Carfax Tower

La Carfax Tower formava part d’una església del segle XII, que fou enderrocada. Avui, la torre és, diguem-ne, el “centre” d’Oxford i el punt de trobada per els seus habitants. El seu nom original és St. Martin’s Tower, però se la coneix com Carfax, que vé del francès “carrefour” (“creuament de camins”). La seva situació és tal qual, ja que està en el creuament de quatre carrers importants, entre elles High Street i Cornmarket St. Vaja, que durant la teva ruta per Oxford en un dia segur que passaràs per allí.

És possible pujar els 99 graons per veure Oxford des de dalt.

Carfax Tower

Covered Market, un lloc diferent que veure a Oxford

Quan visitem una ciutat nova, ens agrada passejar-nos pels seus mercats. En el cas d’Oxford, no podríem no anar a donar una volta al Covered Market. Per lo vist, és el mercat més antic d’Oxford, ja que data de 1774, i es nota! A nosaltres el què més ens va agradar fou el seu sostre, encara que també té alguns rètols bonics, d’estil vintage. Encara que no és molt gran, té els clàssics posts de carn i verdures, amb altres més modernets de batuts, cafè, i fins i tot barrets! També ens sembla un mercat relativament tranquil. La veritat és que no és el més bonic ni el més interessant dels que hem visitat. Tot i així, es visita ràpid i està molt ben situat, pràcticament entre la High Street i Cornmarked Street. Per això creiem que és una parada fàcil i diferent en la teva ruta per Oxford en un dia.

Interior del Covered Market, d’Oxford

Llibreria Blackwell Bookshop

Encara que hi ha varies llibreries Blackwell a Anglaterra, per lo vist aquesta d’Oxford és una de les més grans del món. Per fora, ja et diem que no ho sembla, i a l’entrar sembla més aviat petita però… baixa les escales i veuràs! Ens varen dir que hi ha més de 3 milions de llibres allí dins!

A nosaltres ens va semblar un lloc espectacular així que, si t’agraden els llibres, no pots deixar d’incloure-la en el teu itinerari per Oxford en un dia. És molt gran, ben distribuïda i la selecció de llibres és variada i interessant. Per suposat, té una secció dedicada a JRR Tolkien, l’autor de El Senyor dels Anells i El Hobbit. Tingues en compte que la llibreria Blackwell és un dels llocs que veure a Oxford més famosos, per lo què allí hi ha bastants turistes. De fet, hi ha fins i tot indicacions en alguns punts perquè sàpigues on fer les fotos. Tot i així, val la pena una visita.

Llibreria Blackwell d’Oxford

Sheldonian Theatre

Just a davant de la llibreria està el cantó semicircular (i més representatiu) del Sheldonian Theatre, un altre d’aquests landmarks imprescindibles que veure a Oxford.

Aquest edifici s’ha utilitzat, des de que es va inaugurar en el segle XVII, per celebrar esdeveniments universitaris, de fet, les cerimònies de graduació son aquí. Encara que segueix pertanyent a la Universitat de Oxford, des de 2015 el Sheldonian Theatre s’utilitza també com a teatre i lloc de celebració de diferents esdeveniments. Es pot visitar de forma independent, malgrat de que formi part estructuralment de la Biblioteca Bodleiana (de la que et parlaré un xic més avall). El teatre principal és molt bonic i des de la seva cúpula octogonal, hi ha bones vistes, així que pot ser una altra idea per visitar Oxford en un dia. Pots donar un cop d’ull a la web oficial del Sheldonian Theatre: Plan your visit | Sheldonian Theatre (ox.ac.uk)

Interior del Sheldonian Theatre

Pont dels Sospirs a Oxford

Després del de Venecia i el de Cambridge (eterna “enemiga” d’Oxford, per cert), arriba al món viatger un altre Pont dels Sospirs. Ajunta les dues parts del Hertford College i hi ha diferents teories en quan al seu nom. La primera és que, a l’unir el cantó on vivien els nois amb el de les noies, alguns s’ajuntaven per allí per la nit…i s’escoltaven “sospirs”… També es pot pensar que és perquè, per lo vist, els estudiants del Hertford College estaven “grassonets” i sospiraven de l’esforç de pujar fins allí. Per últim, s’anomena Pont dels Sospirs perquè a sota s’ajuntaven els estudiants acabats de graduar i sospiraven alleujats. La veritat és que tampoc és per tant, ja que en la nostra opinió hi ha molts llocs que veure a Oxford més interessants.

Pont dels Sospirs a Oxford

La Biblioteca Bodleiana

La Biblioteca Bodleiana és un dels llocs que més ganes tenim de veure a Oxford. La Bodleiana és una de les biblioteques més antigues del món, doncs data de principis del segle XVII. També és la segona més gran d’Anglaterra (la primera és la British Library, a Londres), amb més de 12 milions de llibres i 170 kilòmetres d’estanteries. Per si això no fos suficient, és la principal biblioteca d’investigació de la Universitat d’Oxford i ha servit de plató per a Harry Potter.

La sala principal de la Biblioteca Bodleiana és la Duke Humfrey’s Library. Però només et deixen veure un dels passadissos. Evidentment, la majoria de llibres son molt antics, per lo què no es pot tocar res ni fer fotografies.

Un altre lloc molt famós dins de la biblioteca Bodleiana és la Divinity School, una sala medieval del segle XV, que s’utilitzava per esdeveniments universitaris (inclosos exàmens orals), sobretot en els estudis de Teologia. És molt coneguda per ser l’hospital de Harry Potter

Sala medieval de la Divinity School

La Divinity School t’agradarà encara que no siguis fan de Harry Potter. És molt bonica. Si la Biblioteca Bodleiana està a la teva llista de llocs que veure a Oxford, podràs escollir entre tres tipus de visites possibles:

  • Mini Tour: de 30 minuts. Amb ell visites les dues sales que t’acabem de comentar, que son les més importants: la Divinity School i la biblioteca de Duke Humfrey. Costa 6 lliures.
  • Standard: d’una hora. Visita les dues sales anteriors, més la Convocation House i Chancellor’s Court. Costa 9 lliures
  • Extended: Inclou la Radcliffe Camera (de la que et parlarem més avall) i les noves sales de lectura subterrànies. Costa 15 lliures.

A nosaltres ens interessa fer l’Extended, per a poder veure així la Radcliffe Camera. En el cas de no estar interessat en el tema, et recomanem com a millor opció per visitar la biblioteca Bodleiana escollir el minitour. Et recomanem també que facis una ullada als horaris abans de res, i que, si viatges en temporada alta, compris el teu bitllet per avançat. Podràs fer tot això en la web oficial de la Bodleian Library (Tours | Visit the Bodleian Libraries (ox.ac.uk)).

Si t’apassionen les llibreries i/o biblioteques i/o ets un fan de Harry Potter, creiem que val la pena dedicar-li una estona durant la teva visita a Oxford en un dia.

Pati exterior de la biblioteca Bodleiana

Radcliffe Camera, un dels llocs que veure en Oxford imprescindibles

Aquest edifici circular, d’estil neoclàssic, fou construït en el segle XVIII, i avui forma una de les imatges més reconeixibles d’Oxford. Durant anys, fou la biblioteca de Ciències de la Universitat. Avui, és una sala de lectura que forma part de la biblioteca Bodleiana i només pot visitar-se si t’apuntes a la visita Extended d’aquesta, o si ets universitari o soci de la biblioteca. Per fora, crida moltíssim l’atenció. És una construcció diferent i bastant única. És un lloc que no pot faltar en la teva llista de llocs que veure a Oxford en un dia. Dit això, si lo què vols és tenir la millor vista possible, et recomano pujar a l’església de Santa Maria Verge, que està just enfront, des de la que podràs veure-la des de dalt.

Tant bonica és la Radcliffe Camera que ens comentaren que J.R.R. Tolkien es va inspirar en ella per el temple de Sauron. Ara, a més, s’utilitza molt com escenari de sèries i pel·lícules. Ha sortit en Testament of Youth, amb Kit Karington (Jon Snow) i Alicia Vikander, i en Young Sherlock Holmes, per exemple.

L’espectacular Radcliffe Camera

Església de Santa Maria Verge, amb la millor panoràmica que veure a Oxford

Si només poguéssis escollir un d’entre tots els plans que fer a Oxford, nosaltres et diríem que l’església de Santa Maria Verge és una molt bona opció. Aquesta església, del segle XIII, és el germen del que va créixer la Universitat d’Oxford i, encara avui, és el cor d’aquesta. És coneguda, a més, perquè aquí es varen celebrar els judicis als tres màrtirs d’Oxford. Aquests protestants, que fóren cremats per heretges, eren dos bisbes i el mateix arquebisbe de Canterbury. L’església de Santa Maria Verge és, com la majoria de temples del país, d’estil gòtic anglès. En el seu cas, destaca sobre tot l’enorme espina que la corona. Tant, que per alguns historiadors de l’art és la més bonica del país. Per dins la trobarem bastant semblant a la resta de catedrals angleses: amb les seves vidrieres, el seu òrgue… i a més, un record a les víctimes de la Reforma.

El seu major encant (i quin encant!) és la torre. S’ha de pujar sí o sí! Les vistes a la Radcliffe Camera i al New College son, simplement espectaculars. També des de l’altra banda es veu la ciutat, i és molt bonic. Per nosaltres, és un altre d’aquests llocs imprescindibles que veure en Oxford en un dia. La pujada a la torre de l’església de Santa Maria Verge es fa bastant fàcil. Lo pitjor és que a dalt és molt i molt estret, i s’han de fer torns per passar, inclús pot ésser agobiant si hi ha molta gent. Per això, sobretot en temporada alta, et pot tocar esperar una mica a baix. Els nens menors de 8 anys no tenen permès pujar-hi. L’entrada a l’església és gratuïta (un altre motiu més per el que afegir-la en la teva llista de llocs que veure en Oxford). Si vols pujar a la torre, tindràs que pagar 5 lliures. Tranquil, t’assegurem que val la pena.

Església de Santa Maria en Oxford

Holywell Street i altres carrers bonics que veure a Oxford

Si el que t’agrada és recórrer carrers bonics i fer-t’hi fotos, has d’afegir el carrer de Holywell Street en la teva ruta per Oxford en un dia. Potser no tingui res d’especial, però a nosaltres ens varen agradar molt les seves casetes de tonalitats pastel, i en general, l’estètica del carrer. Tant, que ens va recordar a alguna de les famoses mews o carrerons de barris com Chelsea o Notting Hill, a Londres. És tremendament fotogènica!

Parlant de cases boniques, en Longwall Street, a 3 minuts caminant, hi ha unes cases de colors amb finestres de fusta a les que és impossible resistir-se.

Altres carrers bonics que veure a Oxford son Broad Street, la mateixa High Street o Cornmarket. Aquesta última seria el carrer principal del centre de la ciutat, amb edificis antics i les típiques botigues i cadenes de restauració que es veuen per tota Anglaterra.

Holywell Street

El Christchurch College i la catedral d’Oxford

El de Christchurch és el college més famós i important que veure a Oxford. Tant, que se’l coneix com “The House” i en ell està la catedral de la ciutat. Fou sempre el més “aristocràtic” de tots, encara que els temps han canviat. En les seves aules han estudiat reis (com Edward VII, fill de la Reina Victòria) i Primers Ministres del Regne Unit (com Anthony Eden, successor de Churchill en la seva segona època) però, sense lloc a dubtes, l’alumne més cèlebre del Christchurch College és Lewis Carrol. S’assegura, inclús, que va escriure Alícia en el País de les Meravelles allí. Com t’hem comentat abans, en el Christchurch College hi ha la catedral de la ciutat. Tal i com esperaves, és de típic estil gòtic anglès, amb vidrieres i un bonic sostre. El seu cor, a més, format per nens, estudiants i cantants professionals (tots ells barons) és un dels més famosos d’Anglaterra. D’entre tots els colleges d’Oxford, el de Christchurch és el més popular i visitat pels turistes… i és que el menjador de Hogwarts és una rèplica del d’aquest college! La visita, per suposat, passa per allí i per la catedral, a més de per altres sales i per el seu pati. Si t’animes a incloure aquest college en la teva ruta per Oxford en un dia, podràs veure horaris, preus actualitzats i tota la informació que necessites en la web oficial del Christchurch College (Christ Church, Oxford University). Si només el pots veure per fora, tranquil, igualment val molt la pena, doncs està una mica més allunyat del centre i té un jardí bastant gran i molt bonic i florejat al voltant.

Christchurch College

Magdalen College i l’Adisson Walk, un dels nostres llocs preferits que veure a Oxford en un dia

Fundat a mitjans del segle XV, avui el Magdalen és el més ric de tots els colleges d’Oxford. Encara que no és tant popular pels turistes com l’anterior, és una magnífica opció pel teu recorregut per Oxford en un dia ja que, a més de la clàssica visita a l’interior del centre, amb la seva capella, el seu menjador o el seu claustre, podràs accedir als seus increïbles exteriors. Alguns dels alumnes més cèlebres del Magdalen College son el poeta irlandès Oscar Wilde, l’historiador i escriptor Niall Ferguson, i el rei Eduard VIII, llavors Duc de Windsor i tiet de la reina traspassada fa poc.

Si ets seguidor de El Senyor dels Anells, et farà molta il·lusió passejar per on ho feia J.R.R. Tolkien: el Addison’s Walk. És un passeig envoltat d’arbres i amb molt poca gent. Aquest passeig pot esdevenir un dels millors records que tingueu de la vostra visita a Oxford en un dia. És un lloc que transmet molta pau, un lloc realment encantador i molt fotogènic.

Però no tot és el Addison Walk! El Magdalen College té uns exteriors enormes que són una passada. Et sents enmig del bosc sense sortir d’Oxford! Podràs passar per “The Grove” una prada on poden veure’s cérvols en llibertat, i el Fellow’s Garden, un jardí preciós i molt acolorit, junt als edificis.

Tens preus, horaris i tota la informació que necessites en la web oficial del Magdalen College (Visiting Magdalen College – Magdalen College (ox.ac.uk)). Un cop allí, et donaran un mapa amb el que podràs fer la teva visita per lliure… i creu-nos, el necessitaràs!

Magdalen College

Pubs curiosos i interessants que veure a Oxford

Com a bona ciutat universitaria, Oxford és un lloc amb ambient i molts llocs de reunió, per això, els pubs allí, son tota una institució! No son només interessants des del punt de vista gastronòmic o cultural, sino que mereixen entrar també en les llistes de llocs interessants que veure a Oxford.

Si vols viure una experiència més autèntica i gaudir d’algun dels plats més típics d’Anglaterra, lo millor és menjar en algun dels pubs històrics d’Oxford. Els tres més mítics son:

  • Turf Tavern: Famós per les borratxeres que, es diu, han protagonitzat diferents celebrities per aquí, entre els seus clients més coneguts estan Margaret Tatcher, Stephen Hawking i el mateix Bill Clinton. Està en un carreró en un enclavament molt bonic, i té un ambient “molt anglès”. De fet, les seves pissarres amb els menús son tot un exemple d’humor british… tant, que allí està escrit qui té el rècord de beure’s una cervesa més ràpid: Bob Hawke. Primer Ministre d’Austrália en els anys 80.
  • The Eagle and Child: És al que anaven J.R.R. Tolkien i els seus amics escriptors, els Inklings. Encara hi ha una foto seva sobre la xemeneia, just el lloc on solíen reunir-se. Si ets molt fan de Tolkien, C.S. Lewis o, en general, de la literatura anglesa, entra a donar-hi un cop d’ull. T’agradarà.
  • The Bear Inn Pub: Inaugurat en el 1242, és un dels més antics d’Anglaterra. És bastant recollidet, en el sentit literal: ja veuràs que baixet és el seu sostre!

Si et vé de gust recórrer els principals pubs de la ciutat (els anteriors estan inclosos) i gaudir d’una consumició mentres un guia t’explica anècdotes i curiositats sobre aquests, en espanyol, apúnta’t al tour que et deixo per aquí: Tour por los pubs históricos de Oxford – Reserva en Civitatis.com

La pissarra del Turf tavern
Visitar Oxford en un dia, és suficient?
Per suposat, quan més temps tinguis per visitar un lloc, millor!, però en aquest cas creiem que sí és possible visitar el més important i interessant d’Oxford en una excursió des de Londres.
Ara bé, si hi has estat i coneixes els llocs més turístics, pots tornar-hi per recórrer-la en un parell de dies, amb més calma, i poder visitar algun college més i explorar a fons els escenaris de Harry Potter i de la vida de Tolkien.
La ruta que et proposem en el punt anterior d’aquest article està bastant optimitzada. Així, et pots fer una idea de lo què hi ha per fer a Oxford en un dia tenint present, això sí, que segurament et toqui poder escollir només a un College. També has de valorar l’estació en la qual viatges, ja que les tardors i hiverns anglesos no tenen gaires hores de llum, i això pot afectar a la teva visita. Un altre aspecte en el que pensar a l’hora de planificar la teva ruta per Oxford en un dia, és el calendari escolar. Els colleges son institucions educatives, per lo què els seus horaris i obertures depenen d’això. Enrecorda’t de fer un cop d’ull a la web del college que et vingui de gust visitar abans d’arribar; així, evites disgustos i pots optimitzar al màxim la teva visita.
El centre de la ciutat és petit i es pot recórrer, perfectament, els llocs principals que veure a Oxford en un dia caminant. Si, per qualsevol cosa, prefereixes anar d’un a un altre d’aquests llocs amb tota la tranquil·litat del món i escoltant explicacions en el teu idioma, sempre tens la opció de reservar el teu bitllet per el bus turístic d’Oxford aquí: Autobús turístico de Oxford – Reserva online en Civitatis.com
Si viatges en desembre i ets un amant del Nadal, et recomanaríem reservar un parell d’hores de la teva visita per fer aquest tour nadalenc per Oxford en espanyol (Tour navideño por Oxford – Reserva online en Civitatis.com). Amb ell, podràs anar al mercat, veure les millors llums i escoltar algunes de les llegendes festives més populars de la ciutat.
Facis el què facis, en la teva visita a Oxford en un dia tens que afegir la visita a un college. T’encantaran!
Altres llocs que veure a Oxford
Com sempre passa, et quedes amb les ganes de visitar més llocs que veure a Oxford. Seran per la pròxima vegada:

Tour de Tolkien per Oxford:
Com ja t’hem comentat més vegades durant l’article, l’autor de El Senyor dels Anells va viure molts anys a Oxford. Allí, a més del Adisson Walk i el pub The Eagle and the Child, es pot visitar la casa on va viure i el cementiri on està enterrat, però estan més allunyats del centre.
La millor opció és fer aquest tour guiat de Tolkien per Oxford en espanyol (Tour de Tolkien por Oxford – Reserva online en Civitatis.com). En ell, durant un parell d’hores, un expert et portarà pels principals llocs relacionats amb el mític escriptor mentres t’explicarà com era la seva vida a Oxford.
Si prefereixes evitar les visites en grup, també tens la opció de fer el tour de Tolkien de manera privada (Tour privado de Tolkien por Oxford con guía en español (civitatis.com)), només per tu i els teus amics.
Pub The Eagle and Child, el pub preferit de Tolkien i Lewis
Tour de Harry Potter per Oxford:
Com imaginaràs, el rei dels tours en la ciutat és aquesta ruta temàtica de Harry Potter en Oxford en espanyol. Inclou, a més d’un guia especialista durant les tres hores, entrades per els principals llocs que veure a Oxford relacionats amb Harry Potter: el Christchurch College, el New College i la Divinity School, dins de la biblioteca Bodleiana.
Creiem que és super convenient, tant en temps com en preu, si vols visitar la ciutat centrant-te en els escenaris del famós mag que va sortir de la ploma de J.K.Rowling. Al ser un tour tant sol·licitat, et recomanem reservar-lo aquí a sota lo més abans possible, sobre tot en temporada alta: Tour de Harry Potter per Oxford (Tour de Harry Potter por Oxford – Reserva online en Civitatis.com).  

Altres colleges que veure a Oxford
A Oxford hi ha 39 colleges en total. Encara que els més coneguts i populars per turistejar son el Christchurch i el Magdalen, també pot ser interessant visitar algun d’aquests:
– Trinity College
– New College, que és el que es veu des de la terrassa de l’església de Santa Maria
– Balliol
– All Souls, en el que es passa el que diuen que és l’exàmen més difícil del món
Merton College: En aquest va donar classe Tolkien  

Més coses que veure a Oxford
En una ciutat universitaria no poden faltar els museus. En el cas d’Oxford, el més recomanat és el Ashmolean Museum. Allí veuràs mòmies egípcies, objectes de l’antiga Grècia, i fins i tot un Picasso. A més, és gratis. Altres museus que poden ésser interessants que visitar en Oxford son el de Història Natural que, com imaginaràs, té els cèlebres fòssils i esquelets de dinosaures, i el Pitt Rivers, d’antropologia.
Altres rutes que fer a Oxford i poden ser interessants son aquest tour per l’Oxford universitari (Universidad de Oxford: tour guiado a pie en grupo reducido | GetYourGuide) i aquest altre donat per ex alumnes de la universitat (Oxford: recorrido privado a pie con guía de ex alumnos de la universidad | GetYourGuide).
També és possible visitar el castell d’Oxford (MEJORES actividades y cosas que ver en Oxford en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide), construït en el segle XI, durant l’època normanda. Després de ser seu del govern i presó, avui és sobre tot un centre cultural i comercial.
Un altre bon pla que fer a Oxford és aquest creuer per el riu de dues hores i mitja (The BEST Oxford Cruises & boat tours 2023 – FREE Cancellation | GetYourGuide), la millor manera de descobrir una altra Oxford, des d’una perspectiva diferent.
Per acabar, et recomanem donar una volta per Jericho que, per lo vist, és el barri hipster de la ciutat. Prop d’ell, a més, hi passa el canal, que és perfecte per donar un passeig si la teva visita a Oxford en un dia cau en una jornada amb sol.

2. Stratford Upon Avon

Stratford Upon Avon és un poble petit però molt bonic que es pot visitar fàcilment en un dia des de Londres. Es tracta del lloc de naixement de William Shakespeare i en un dia és possible visitar el poble i les cases de Shakespeare, sent una de les excursions preferides des de Londres.

Què veure en Stratford Upon Avon

El poble de Stratford Upon Avon

Recomanem passejar per el poble, que he de dir que és molt petit però és encantador. En la zona del centre del poble hi ha nombrosos pubs on es pot menjar autèntic menjar britànic, a més de varis restaurants diferents, i varis tea rooms, on recomano prendre un Cream Tea per viure la experiència british del tot. A més del centre del poble, recomano baixar a la zona del riu, especialment si fa bon dia.

Algunes de les coses que no et pots perdre si vas a visitar Stratford Upon Avon son:

  • Holy Trinity Church: En el cementiri d’aquesta església de Stratford Upon Avon està la tomba de William Shakespeare, que es pot visitar.
  • Passeig del Riu Avon: És possible passejar per ambdues ribes del riu Avon, i si teniu temps és algo que recomanaria.
  • Royal Shakespeare Theatre: Un dels llocs que no et pots perdre al visitar Stratford Upon Avon.
  • Guildhall i Shakespeare’s Schoolroom: Es tracta d’un dels edificis més famosos de Stratford Upon Avon, on a més està localitzada la classe a la que acudia William Shakespeare i que es pot visitar.
  • Nutcracker Christmas Shop: Pràcticament enfront de la casa en la que va néixer W. Shakespeare hi ha aquesta botiga que no et pots perdre, una botiga de nadal oberta durant tot l’any. Et puc assegurar que encara que sigui estiu i vagis en camiseta t’entraran ganes de comprar algun ornament nadalenc.
Stratford Upon Avon

Les cases de William Shakespeare

A més del poble, és recomanable visitar les cases de Shakespeare. En total hi ha 5 cases:

  • Shakespeare’s Birthplace: Lloc de naixement de W. Shakespeare, localitzada en el centre de Stratford Upon Avon.
  • Hall’s Croft: La casa de la filla major de Shakespeare, en el centre del poble.
  • Harvard’s House: Un dels edificis més bonics de Stratford Upon Avon, en el centre del poble.
  • Anne Hathaway’s Cottage: La casa on va créier la dona de Shakespeare, localitzada a uns 10 minuts en cotxe de Stratford Upon Avon. Es pot caminar des del poble, però tingueu en compte que es poden tardar uns 30 minuts.
  • Mary Arden’s Farm: La casa-granja on va créixer la mare de Shakespeare, localitzada a uns 15 minuts en cotxe de Stratford Upon Avon.
Les cases de W. Shakespeare

Recomanem comprar les entrades a les cases de Shakespeare amb antelació, ja que així sol ésser més senzill i surt més econòmic. Per això hi ha dues opcions, pots escollir entrar només a la casa on va néixer W. Shakespeare o comprar una entrada vàlida per accedir a les 5 cases:

Per arribar a les cases de Shakespeare que estan més allunyades sí que és possible anar-hi caminant, però tardaràs una bona estona en arribar. Una altra opció és anar-hi amb el autobús turístic de Stratford Upon Avon (MEJORES actividades y cosas que ver en Stratford-upon-Avon en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide).

Com arribar a Stratford Upon Avon des de Londres i des d’Oxford

Stratford Upon Avon està a unes dues hores de Londres. És possible anar-hi en transport públic o amb una excursió organitzada. Des d’Oxford, només és possible anar-hi amb una excursió organitzada que us anoto més avall.

Arribar a Stratford Upon Avon en Transport públic

Arribar a Stratford Upon Avon des de Londres és molt fàcil, ja que hi ha un tren directe des de l’estació London Marylebone i tarda unes dues hores. Aconsellem comprar els bitllets de tren amb antelació, ja que així et sortirà molt més barat, aconsellem comprar els bitllets de tren a The Train Line (Trainline : Search, Compare & Buy Cheap Train Tickets (thetrainline.com)).

Excursió organitzada per visitar Stratford Upon Avon des de Londres

Una altra opció és fer-ho mitjançant una excursió organitzada, i a més de no tenir de preocupar-te per comprar bitllets de tren, pots combinar de manera senzilla una visita al poble de W. Shakespeare amb una visita a altres ciutats d’Anglaterra. Existeixen diferents excursions possibles:

Stratford Upon Avon
Excursió escollida: Visitar Oxford i Stratford en un dia des de Londres (excursió organitzada)
Hem explicat la visita a Oxford per una part, i la visita a Stratford per l’altra. Si interessés una excursió per lliure, tenim aquestes dues opcions per fer-les en dies independents. Ara bé, si volem fer una excursió en 1 sol dia que englobi Oxford i Stratford Upon Avon, només hi ha una manera de fer-la, que és amb un viatge organitzat, com hem indicat en cadascun dels apartats corresponents, tant a Oxford, com a Stratford.
Aquesta és l’excursió organitzada que proposem per aquest dia: Excursión a Oxford y Stratford desde Londres – Civitatis.com

3. Cambridge

Visitar Cambridge des de Londres en un dia és una de les excursions més típìques quan es visita Londres, ja que la bonica i famosa ciutat de Cambridge està localitzada a poc més d’una hora de Londres, i té el tamany perfecte per a poder recórrer-la en tant sols un dia.

Cambridge és una ciutat preciosa, famosa per la seva universitat i per ser una ciutat on els estudiants, l’arquitectura i les bicicletes son les protagonistes. Aquí podrem visitar nombrosos museus, galeries d’art, mercats, veure la universitat, però realment passejar pels seus carrers en un dia és algo que no s’oblida.

Cambridge

Com arribar a Cambridge des de Londres

Bàsicament, per visitar Cambridge en un dia des de Londres tens dues opcions: Anar en transport públic per conte propi fins a Cambridge i visitar la ciutat al teu ritme, o bé, anar amb una excursió organitzada. A continuació expliquem amb un xic més de detall cada opció:

Visitar Cambridge des de Londres per conte propi utilitzant transport públic:

Visitar Cambridge des de Londres amb una excursió organitzada

Una altra opció d’anar a Cambridge amb una excursió organitzada i no tenir que preocupar-te per comprar bitllets de tren o d’autobús. La veritat és que visitar Cambridge amb una excursió organitzada significa que pots combinar la visita a cambridge amb la visita a una altra ciutat, que no està gens malament, la veritat. Una de les excursions organitzades més típiques és visitar Cambridge i Oxford en un mateix dia, al ser ambdues ciutats petites és possible visitar les dues en un dia sense problemes, i el trajecte amb autobús directe d’una ciutat a l’altra fa que visitar les dues en un dia sigui possible. Més informació: Excursió a Cambridge i Oxford des de Londres (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide).

Cambridge

Visitar Cambridge des de Londres en un dia

Podeu utilitzar l’autobús turístic de Cambridge (MEJORES actividades y cosas que ver en Cambridge, Reino Unido en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide) la primera vegada que visiteu Cambridge, ja que té una parada just davant de l’estació de tren de Cambridge i només teniu un dia per veure el més important. L’autobús turístic recorre la ciutat de Cambridge i té parades lliures, poguent pujar i baixar les vegades que vulguis, i la major avantatge és que podràs veure una mica més de Cambridge que si vas solament caminant, ja que la ruta arriba fins al Cementiri Americà que està bastant allunyat del centre de la ciutat. Veure el Mapa de la Ruta del Bus Turístic de Cambridge: Cambridge Sightseeing Hop On Hop Off Open Top Bus Tour | Stagecoach (stagecoachbus.com)

Però sincerament, caminant pels carrers de Cambridge és com millor es veu aquesta ciutat. Cambridge en sí és bastant petita, però veureu que té moltíssim encant, i passejar pels seus carrers és una de les millors coses que podeu fer si aneu a visitar Cambridge des de Londres. Una bona forma de conèixer els secrets de Cambridge és unir-se a un tour guiat per Cambridge: MEJORES actividades y cosas que ver en Cambridge, Reino Unido en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide

Una altra de les possibilitats és realitzar un tour per el riu Cam (MEJORES actividades y cosas que ver en Cambridge, Reino Unido en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide), un tour de 45 minuts des del qual podrem admirar 8 universitats i 9 ponts, inclosos llocs icònics de Cambridge com son el pont matemàtic, la capella del King’s College, el pont dels sospirs,…

Us deixo els Tours i les Activitats disponibles per visitar Cambridge: MEJORES actividades y cosas que ver en Cambridge, Reino Unido en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide

Mathematical Bridge, Cambridge

Què veure a Cambridge en un dia

Com ja sabràs, Cambridge és una ciutat majoritàriament d’estudiants, i és que la Universitat de Cambridge és una de les més prestigioses d’Anglaterra junt amb la Universitat d’Oxford. La ciutat de Cambridge té el seu origen en l’època romana, gràcies al fàcil accés al riu Cam.

En el segle XI un grup d’estudiants de col·legis religiosos d’Oxford varen partir per començar una nova formació a Cambridge, i així fou com es va originar la Universitat de Cambridge. La Universitat de Cambridge conta amb 31 colleges en total, i molts d’ells estan localitzats per el centre de la ciutat de Cambridge. En la part posterior de molts colleges hi trobem jardins que dónen al riu Cam, i això és lo que es coneix com els “Backs” i és sens dubte una de les vistes més famoses de Cambridge.

Visitar els Colleges de la Universitat de Cambridge

Molts dels colleges de la Universitat de Cambridge es poden visitar, i solen obrir les portes al públic de 14:00 a 17:00 hores. Cada College sol tenir un rètol en l’entrada amb l’horari d’obertura al públic. Molts d’ells son d’entrada gratuïta, però altres cobren entrada. Dels 31 Colleges, Peterhouse és el college més antic de la ciutat de Cambridge (1284), i Robinson el més recent (1979).

Alguns dels Colleges més famosos que es poden visitar son: King’s College, Peterhouse, Trinity College, Newhman College, Magdalene College, St. John’s College, Queen’s College, Jesus College, Corpus Christi College i Emmanuel College. També és possible entrar a la biblioteca de la Universitat de Cambridge, la Cambridge University Library.

Llistat de llocs que veure a Cambridge en un dia

  • Mathematical Bridge (Pont Matemàtic): Pont construït per Isaac Newton sense cap subjecció.
  • Bridge of Sighs (Pont dels Sospirs)
  • Trinity Bridge
  • Round Church
  • King´s College Chapel
  • King´s College
  • Queen´s College
  • Great St Mary´s Church
  • The Backs
  • Pickerel Inn: Un dels pubs més antics de Cambridge. Es tracta d’un tradicional pub britànic, on serveixen menjar típic de pub, com Fish and Chips, Sausage and Mash, Hamburgueses, a més d’una àmplia selecció de sandvitxs i patates rostides (jacket potatoes), per lo que és un bon lloc per a menjar a Cambridge. Web oficial: The Pickerel Inn (Pickerel Inn Pub in Cambridge | Greene King Pubs (greeneking-pubs.co.uk)).
  • The Eagle: Pub on es va anunciar el descobriment de l’ADN. Es tracta d’un tradicional pub britànic, on serveixen menjar típic de pub, com Fish and Chips, Sausage and Mash, Hamburgueses, a més d’una àmplia selecció de sandvitxs i patates rostides (jacket potatoes), per lo que és un bon lloc per a menjar a Cambridge. Web oficial: The Eagle (Eagle in Cambridge | Greene King Pubs (greeneking-pubs.co.uk))
Vista de King’s College des dels Backs de Cambridge
Riu Cam a Cambridge

Adjuntem una pàgina web amb més informació sobre Cambridge: Home – Visit Cambridge

4. Museu Roald Dahl

El Centre de Contes i Museu de Roald Dahl està localitzat a una hora del centre de Londres, en el poble de Great Missenden. És un lloc que definitivament recomano si ets fanàtic de Roald Dahl, però també el recomano per a portar-hi els nens ja que és molt entretingut.

Museu de Roald Dahl

Què veure en el Centre de Contes i Museu de Roald Dahl

Aquest lloc fou originalment la llar de Roald Dahl durant més de 30 anys fins que es va morir en el 1990. El museu es va inaugurar en el 2005 i avui en dia alberga tots els documents i manuscrits principals de Roald Dahl. Nombroses il·lustracions de l’il·lustrador Quentin Blake decoren l’interior del museu de forma divertida i acolorida. El primer que crida l’atenció només arribar és la façana acolorida del Museu, amb famoses frases dels llibres de Roald Dahl decorant les parets exteriors. A l’arribar, et trobaràs amb dues portes enormes que reconeixeràs a l’instant: l’entrada a la fàbrica de xocolata de Willy Wonka.

Portes a la fàbrica de xocolata del Museu de Roald Dahl

El museu té un pati central, a l’exterior, amb taules de pícnic. En la zona interior estan les sales interactives i informatives sobre la vida i obra de Roald Dahl, a més d’una zona amb taules per asseure’s a menjar. Durant les vacances escolars cada setmana hi ha diferents casetes de menjar on serveixen beguda i menjar per emportar, i és possible utilitzar les taules interiors i exteriors per a menjar. També hi ha sales dedicades a tallers per a visites escolars.

Sales interactives i biogràfiques

Un cop a dins podràs gaudir de tres sales, on hi ha més de 40 exhibicions interactives. Aquí podràs veure l’original “Llibre de Idees” que utilitzava Roald Dahl i molts dels objectes i invents que posseïa l’autor en la seva casa. Crida l’atenció la recreació de la seva cabana d’escriptura, amb una butaca original on s’asseia a escriure i que ell mateix va personalitzar.

Articles i Roba de la pel·licula Charlie i la fàbrica de xocolata

Hi ha dues galeries biogràfiques amb informació sobre la vida de Roald Dahl, i podràs descobrir com les experiències de la vida real van donar forma a les seves històries preferides. Entre aquestes exhibicions, també podràs aprendre més sobre el seu servei a la Royal Air Force durant la segona guerra mundial i sobre la seva vida com a espia i narrador mentres vivia a Estats Units.

Museu de Roald Dahl

George’s Crafty Kitchen

Aquesta sala del museu és una sala enorme dedicada a tallers, on els nens poden asseure’s per dibuixar, escriure i entretenir-se amb jocs i disfresses. En aquesta sala hi ha activitats per nens de diferents edats, i destaquen els jocs amb un enfocament literari artístic per aquells nens una mica més grans. Solen haver-hi tallers gratuïts tots els dies, i durant els caps de setmana i les vacances escolars ofereixen tallers de “phizz-whizzing”, que inclouen decoració de xocolata, poesia, fabricació de màscares, cuina, animació i experiments científics, a més d’explicacontes.

Museu de Roald Dahl

Quadern de gargots i Búsqueda del Tresor

A l’arribar els nens poden participar en una gimcana, buscant les respostes a diferents preguntes sobre la vida de Roald Dahl. Al completar el qüestionari els hi dónen als nens un quadern de gargots que es poden emportar a casa.

Disfresses per a nens

Botiga

I no podia faltar la botiga, amb tot el què et puguis imaginar. No és necessari entrar al museu per anar a la botiga.

Com arribar al Museu de Roald Dahl

El Museu de Roald Dahl està localitzat en un poble que s’anomena Great Missenden. Per arribar-hi, es pot anar en tren directe fins a Great Missenden des de l’estació de Marylebone en el centre de Londres. El trajecte és d’uns 40 minuts. A l’estar en les afores de Londres no és possible utilitzar les targes de transport de Londres (Oyster Card o Travelcard).

Des de l’estació de tren de Great Missenden només s’han de caminar uns 5 minuts per arribar al Museu de Roald Dahl.

Què veure més a Great Missenden

El poble de Great Missenden és molt petit, amb un carrer principal on trobareu botigues i el Museu de Roald Dahl. A més, hi ha un parell de restaurants i cafeteries i un pub típic anglès, The Cross Keys, que us agradarà molt.

A l’arribar a Great Missenden veureu que hi ha un mapa del poble i en el mateix museu de Roald Dahl hi han fulletons amb informació sobre rutes que es poden fer per i els voltants del poble a més d’altres coses que veure a Great Missenden.

Mapa de Great Missenden

Gasolinera original

En el carrer principal, quasi enfront del Museu de Roald Dahl, us trobareu amb l’antiga gasolinera Red Pump Garage que a Roald Dahl li va servir d’inspiració per el llibre de Danny, The Champion of the World. Hi ha dos sortidors de gasolina originals dels anys 50, amb el rètol blanc original de Shell Oil en la part superior.

La tomba de Roald Dahl

A pocs minuts caminant del carrer principal podem visitar la tomba de Roald Dahl, en el cementiri de l’església de St. Peter & St. Paul.

Passejos

Hi ha una ruta circular per aquells que volen conèixer el cantó més rural de Great Missenden. Molt recomanable.

Parcs

Hi ha un parc infantil on podràs entretenir als nens una estona a l’exterior també, a un parell de minuts caminant del museu.

Abadia de Great Missenden

L’abadia de Great Missenden és una de les atraccions del poble que també podeu visitar.

Peterley Farm Shop

I si veniu en cotxe, us recomanaria aturar-vos a Peterley Farm Shop per una experiència molt british. Es tracta d’una Farm Shop on es poden comprar productes locals i de la pròpia granja on està ubicat, però també hi ha un restaurant (The Barn Kitchen) amb menjar deliciós. Web oficial: Peterley Manor Farm | A family run farm set in the Chiltern Hills, Buckinghamshire

Web oficial de Roald Dahl

En la web oficial de Roald Dahl hi trobareu informació sobre el museu i el centre de contes de Roald Dahl i els esdeveniments actuals. A més hi ha activitats per a nens i materials d’aprenentatge que es poden descarregar i imprimir. Web oficial: Home | Roald Dahl

Roald Dahl’s Children’s Gallery

En Aylesbury, algo més allunyat del centre de Londres, ens trobarem amb la Galeria infantil de Roald Dahl en el museu Discover Bucks. Aquí els nens poden passar hores descobrint un altre fantàstic lloc per visitar amb nens. Aquí podran entretenir-se aprenent amb ciència inspirada en les històries de Roald Dahl. Aquesta galeria està oberta els dissabtes i els dies festius escolars. Web oficial: Roald Dahl Children’s Gallery – Discover Bucks (discoverbucksmuseum.org)

Excursió a Cambridge i al Museu de Roald Dahl de Great Missenden (per lliure)
Com heu pogut apreciar, si us interessa aquesta segona opció de passar el dia visitant Cambridge i el Museu de Roald Dahl, serà necessari que realitzem l’excursió per lliure, ja que no hi ha excursions contractades que facin aquests desplaçaments. Si interessés una excursió per lliure, tenim la opció de visitar Cambridge i la opció de visitar el Museu de Roald Dahl a Great Missenden, per fer-les en dies independents. Ara bé, si la voleu realitzar pel mateix dia, haurem de tornar a Londres un cop visitem Cambridge, i des d’allí ens haurem de desplaçar a Great Missenden, tal i com hem explicat en el corresponent apartat.
De Cambridge a Londres amb tren hi ha entre 45 minuts i 1 hora i 25 minuts. De Londres a Great Missenden hi ha uns 40 minuts més. Per tant, és fàcil que el viatge d’enllaç entre les dues poblacions s’aproximi a les dues hores. Ho hem de tenir en compte a l’hora de planificar les excursions.
Per veure les atraccions i monuments visitats, heu de mirar el mapa de google maps que hi ha en la pàgina d’inici, a sota de la programació per dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *