Categories
LONDRES

8. EXCURSIÓ 1: WINDSOR (LEGOLAND + WINDSOR CASTLE) o HARRY POTTER STUDIOS

Arribem al primer dia que farem una excursió fora de la ciutat de Londres, o en aquest cas, per les afores. La nostra intenció és proposar-vos dues propostes i que vosaltres escolliu la que us vagi o sembli millor. Avui proposarem fer una visita a Windsor, on pel matí entraríem al parc temàtic de Legoland de Londres, on cada any el visiten més de 2 milions de persones, i per la tarda aniríem a fer una visita pel Castell de Windsor. La segona opció és fer una visita als Harry Potter Studios de Londres. Es tracta dels Estudis Warner on es varen crear les 8 pel·lícules de la saga. Nosaltres explicarem les dues opcions una darrera l’altre. Comencem
Índex
1. Parc temàtic Legoland de Londres
2. Windsor Castle
3. Harry Potter Studios

1. Parc Temàtic Legoland de Londres

Visitar el parc temàtic de Legoland a Londres és una de les moltes coses que podem fer a Londres amb nens. Es tracta d’un pla magnífic si vols combinar la passió per Lego que tenen els petits, amb un dels parcs temàtics per nens més famosos del Regne Unit que cada any visiten més de 2 milions de persones. El Parc de Legoland es troba als afores de Londres, a Winkfield Road.

El Parc de Legoland a Londres és un parc temàtic on les famoses peces de Lego son les grans protagonistes, amb figures gegants amb Lego. Més de 47 milions de peces de Lego fan possible l’existència d’aquest parc que fascina tant a adults com a nens. Està pensat per anar-hi amb nens d’edats compreses entre els 3 i els 10 anys aproximadament. Hi ha atraccions per nens petits, algunes en les que inclús és possible pujar amb un bebè, i hi ha d’altres atraccions per nens una mica més grans, però per lo general totes les atraccions son bastant suaus, així que no hi ha risc de que vulguin pujar en les típiques atraccions de nens majors que fa que als pares se’ns encongeixi l’estómag quan diuen que hi volen pujar.

Zones temàtiques i Atraccions a Legoland Londres

El Parc de Legoland està dividit en varies zones temàtiques, amb atraccions i restaurants o cafeteries en cada zona. Algunes de les zones veureu que tenen atraccions adequades segons l’edat dels nens.

  • The Beginning: Zona d’entrada al parc
  • Land of the Vikings: La terra dels vikings, on trobaràs nombroses atraccions d’aigua
  • Knight’s Kingdom: El Regne dels Cavallers, on trobarem el castell de Lego
  • Pirate Shore: La Riba dels Pirates, aquí hi trobareu vaixells pirata i atraccions d’aigua
  • Kingdom of the Pharaohs: El Regne dels Faraons, on la temàtica Egípcia és la gran protagonista
  • Heartlake City: On les LEGO Friends son les protagonistes
  • LEGO City: Aquí varies atraccions relacionades amb el transport, com cotxes i vaixells. Hi ha cotes de Lego que poden conduïr els més petits de la família i a més podran treure’s el seu carnet de conduir de Lego!
  • Adventure Land: Aquí es troba una altra de les famoses atraccions de Lego, el submarí
  • Miniland: Una de les atraccions més famoses del parc. Es tracta d’una reproducció en miniatura de Londres (que és molt gran en realitat!) realitzada amb peces de Lego, i ens trobem amb els edificis i llocs més emblemàtics de la ciutat, com son el Big Ben. El London Eye, el pont de la Torre, l’Ajuntament, la catedral de Sant Pau, l’Abadia de Westminster,…
  • Duplo Valley: Aquesta és la zona infantil per excel·lència. Aquí trobarem atraccions pels més petits de la família, a més del famós “Splash Park” de Legoland, on els nens podran passar una bona estona corrent entre dolls d’aigua – assegura’t de portar el banyador i roba de recanvi si és a l’estiu!
  • Imagination Centre: Aquí trobarem “The Explotarium”, un taller educatiu per nens, entre altres atraccions que estimulen la imaginació dels nens.
Legoland Windsor

Mapa del Parc Temàtic de Legoland a Londres: llw-2021-resort-guide.pdf (legoland.co.uk)

Horaris Legoland Londres

L’Horari del Parc de Legoland varia segons la data. Per lo general, el parc de Legoland a Londres obre de 10:00 a 17:00h durant l’any, i durant els caps de setmana i èpoques de temporada alta roman obert fins a les 18:00 i 20:00h de la tarda.

Preus per visitar Legoland a Windsor

El preu de les entrades per visitar el parc de Legoland varia moltíssim segons l’època de l’any, éssent més car durant els caps de setmana i en temporada alta (estiu, vacances escolars,…). El preu de l’entrada per a Legoland va des de les £30 fins a les £60 per persona.

Surt més barat comprar les entrades online amb antelació per a Legoland que comprar-les en la guixeta pel mateix dia.

On comprar entrades per Legoland

Legoland Windsor

Menjar a Legoland Londres

En el parc de Legoland a Londres ens trobarem amb restaurants, cafeteries i posts de menjar de tots tipus.

Restaurants i Cafeteries a Legoland

  • Hill Top Café: Zona The Beginning. Esmorzars, dinars i sopars amb opcions per emportar. I fruita gratis!
  • Knight´s Table: Zona Knight´s Kingdom. Wraps i hamburgueses de pollastre.
  • City Walk Pizza y Pasta: Zona Heartlake City. Pizza, Pasta y Amanides. I fruita gratis!
  • Harbourside Fish and Chips: Zona Adventure Land. Per un autèntic fish and chips britànic.
  • Farmer Joe´s Chicken Company: Zona Duplo Valley. Wraps, hamburgueses de pollastre, amanides i menjar per emportar.
  • Pirate´s Burger Kitchen: Zona Pirate Shores. Hamburgueses i menjar per emportar.
  • Studio Café: Zona Imagination Centre. Donuts, gelat, batuts i cafè.
  • Sweet Shop: Zona The Beginning. Botiga de llaminadures.
  • Wafflemeister: Zona Knight´s Kingdom. Gofres.
  • Costa Café: Cafetería de la cadena costa, trobem una en la zona The Beginning i una altra en la zona Heartlake.
  • Ice Cream Parlour: Zona Heartlake. Geladeria.

Fer un pícnic a Legoland

Va bé saber que el Parc de Legoland també compta amb un fotimer de zones verdes, amb zones de pícnic, amb taules i cadires per asseure’s. És possible emportar-te el teu propi menjar per a menjar dins del parc en plan pícnic o entrepans. En algunes zones de taules i cadires hi ha rètols on posa que les taules estan reservades per a clients dels restaurants, però encara així, hi ha molts llocs on és possible asseure’s per menjar algo.

Legoland Windsor

Com arribar al Parc Legoland de Londres

El parc temàtic de Legoland a Londres està localitzat a les afores de la ciutat, més concretament a Windsor. El parc està a uns 15 minuts del centre de Windsor, on també ens trobarem amb el famós Castell de Windsor.

Arribar a Legoland Windsor en tren des del centre de Londres

Per anar en tren a Legoland des del centre de Londres tenim dues opcions:

  • Des de l’estació de Paddington a Londres hi ha un tren directe a Windsor and Eton Central que tarda uns 30 minuts aproximadament. Aquesta serà l’opció que escollirem nosaltres.
  • Des de l’estació de Waterloo a Londres (darrere el London Eye) hi ha un tren que va a Windsor and Eton Riverside (que està a 10 minuts a peu de l’estació de tren de Windsor and Eton Central). Aquest trajecte té una durada de quasi 1 hora.

Des d’ambdues estacions (Central i Riverside) hi ha un autobús, shuttle bus, que va a Legoland. El bitllet de l’autobús no està inclòs en les entrades al parc, per lo què és necessari pagar per pujar-hi.

A l’estar Windsor localitzat fora de les zones de transport de Londres no valen les targetes de transport de Londres, ni la Oyster card ni la Travelcard per arribar en tren fins a Windsor ni per el shuttle bus. És possible comprar els bitllets de tren en la mateixa estació de tren el mateix dia o amb antelació online.

Anar a Legoland Windsor en autobús

També és possible comprar un ticket que inclou el transport directe d’anada i tornada a Legoland en autocar des de l’estació de Victoria en el centre de Londres. Aquesta entrada també inclou l’entrada a Legoland (Legoland Windsor Tickets With Return Transportation from London (goldentours.com))

Legoland Windsor

Consells per visitar Legoland

Si estàs planificant visitar Londres a l’estiu i anireu a dedicar un o varis dies al parc Legoland, és aconsellable portar-se el banyador per els petits si fa bon temps i roba de recanvi, ja que hi ha una zona amb atraccions d’aigua i fonts d’aigua on els nens poden banyar-se. Visitar el parc de Legoland a Londres per Nadal també és una bona idea, ja que les decoracions nadalenques no falten i també hi ha una cabana on els nens podran conèixer al Pare Nadal, algo que és imprescindible si vas a visitar Londres amb nens per Nadal.

Q-Bots per no fer cua en les atraccions

El parc de Legoland de Londres és molt famós, per lo que sol haver-hi molta gent durant els caps de setmana i durant la temporada alta. Com en qualsevol parc d’atraccions, les cues per pujar en les atraccions solen ser bastant llargues quan hi ha molta gent, però per estalviar temps en cues és possible agafar un aparell anomenat “Q-Bot” en el parc Legoland de Londres, en el que bàsicament pots reservar lloc en la cua en les atraccions més demanades del parc sense tenir que fer cua físicament, així que pots seguir passejant pel parc sense perdre el temps fent cua. Quan arribi el teu torn l’aparell t’avisa, així pots anar directament a l’entrada de l’atracció sense necessitat d’estar esperant en la cua. Utilitzar un Q-Bot té un cost extra, i hi ha varies opcions, és qüestió de donar un cop d’ull a les diferents possibilitats un cop arribis al parc.

Legoland Windsor

2. Windsor Castle

Visitat el Parc de Legoland pel matí i migdia, a la tarda ens n’anirem a visitar el Castell de Windsor. Visitar Windsor Castle des de Londres en un sol dia és algo realment aconsellable. El petit poble de Windsor es troba a tant sols uns 40 minuts de Londres. Aquest magnífic castell és una de les residències actuals de la reialesa britànica, i visitar aquest castell i la petita ciutat de Windsor on està localitzat és altament recomanable. El què recomano és tenir en compte els horaris d’obertura del castell, ja que hi ha certes dates en les que tanquen l’accés a determinades zones, com per exemple, els “state apartments” que realment és la part del castell que a mí més m’agrada.

La visita al castell té una durada de 2 o 3 hores, per lo que pots combinar-la amb un passeig per el poble de Windsor o inclús anar a l’Eton College, o aprofitar i visitar Stonehenge o Bath el mateix dia amb un tour organitzat. En el nostre cas, proposem fer una visita al matí al parc de Legoland Windsor.

Visitar el Windsor Castle des de Londres amb una excursió organitzada
El millor de visitar el castell de Windsor des de Londres amb un tour organitzat és que inclouen el transport des del centre de Londres, no tenint que preocupar-te per horaris de trens, i és a més la millor forma per aprofitar el dia al màxim ja que solen combinar la visita a Windsor Castle amb altres destinacions.

  Tour organitzat per a visitar el Castell de Windsor Aquesta opció és ideal si no vols visitar una altra ciutat anglesa, però prefereixes la facilitat d’anar a Windsor amb trasllats inclosos. Inclou a més un típic fish and chips britànic per a menjar. Més informació: Windsor Castle + Fish and chips (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide).

  Tour per visitar el Castell de Windsor, Stonehenge i Bath Si vols passar el dia fora Bath és sens dubte una de les ciutats que recomanaria com a número 1 en la meva llista, ja que és de les més boniques que he visitat a Anglaterra. Per el camí passareu per Stonehenge, excusa perfecta per veure també aquest famós monument. Més informació: Windsor, Stonehenge i Bath (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide). Hi ha l’opció de fer l’excursió amb guia en espanyol: Windsor, Stonehenge i Bath en espanyol (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide).  

Visitar el Castell de Windsor, Stonehenge i Oxford amb un tour organitzat Si tens ganes de visitar la famosa ciutat d’Oxford, llavors pots combinar una visita a Windsor amb la bonica ciutat d’Oxford aprofitant l’ocasió a més per veure Stonehenge. Aquesta excursió està disponible a més amb un guia en espanyol. Més informació: Stonehenge i Oxford (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide), donant-he la possibilitat d’aprofitar un dia al màxim.  

Veure tots els tours de Windsor: MEJORES actividades y cosas que ver en Windsor en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide
Windsor Castle

Visitar Windsor Castle pel teu compte (opció recomanada)

Windsor està fora de les zones de transport de Londres, per lo que serà necessari comprar un bitllet de tren i no és possible utilitzar les targes de transport Oyster Card o Travelcard de Londres. A Windsor hi ha dues estacions de tren, “Windsor and Eton Riverside” i “Windsor and Eton Central”. L’estació de tren “Windsor and Eton Central” és la que està localitzada més cèntrica, i per tant la més propera a Windsor Castle i al centre de Windsor, però des de l’altre estació també és possible caminar al centre sense problemes.

Per anar pel nostre compte ens farà falta comprar bitllets de tren i recomano comprar l’entrada a Windsor Castle amb antelació, ja que hi pot haver fins a 1 hora d’espera en temporada alta per a comprar entrades, però amb entrades ja comprades entraràs molt més ràpid.

Comprar entrades per el Castell de Windsor

Al comprar l’entrada al castell amb antelació online, podràs estalviar-te les cues (a l’entrar per la zona de “pre’paid tickets”) i aconseguiràs els bitllets més econòmics que comprats en la guixeta. Comprar les entrades en la guixeta de Windsor Castle en temporada alta és algo que definitivament no recomano, ja que hi pot haver més d’1 hora d’espera. Entrades per el castell de Windsor: MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide

Els preus de les entrades (avançades) son de £28,00 pels adults, £18,00 pels joves de 18 a 24 anys, i £15,50 per nens de 5 a 17 anys.

Windsor Castle
Visitar el Castell de Windsor amb el passi turístic London Pass El passi turístic London Pass inclou l’entrada al Castell de Windsor. Amb la London Pass també podràs estalviar-te les cues a l’arribar al Castell de Windsor. Si ens interessa aquesta opció, haurem d’ampliar els dies de validesa de la tarja London Pass, ja que la vàrem comprar per 7 dies i avui és el vuitè. S’ha de dir, però, que la London Pass no disposa de l’opció dels 8 dies, sinó que des dels 7 dies passa als 10 dies. Per això, crec, que no ens sortirà a compte fer aquesta ampliació.  

Si igualment volem fer l’ampliació per incloure la visita al castell dins de la tarja, hem de saber que lo què inclou la London Pass: Inclou la visita del Windsor Castle en horari de tarda, a partir de les 13:00h. Els titulars de la London Pass obtindran una visita multimèdia autoguiada gratuïta que dura unes 2 hores.

Com arribar al Castell de Windsor des de Londres

Arribar a Windsor en tren

  • Des de l’estació de Waterloo la companyia de trens “South West Trains” opera un tren directe fins a Windsor and Eton Riverside. Aquest trajecte dura 1 hora. Des de l’estació de tren de Windsor and Eton Riverside és possible anar en autobús fins a Legoland, un dels millors llocs que es poden visitar a Londres amb nens.
  • Des de l’estació de Paddington la companyia de trens “First Great Western” arriba fins l’estació Windsor and Eton Central, però haureu de canviar de tren en l’estació de Slough. Aquest trajecte dura un total d’uns 35 minuts, 20 minuts de Paddington a Slough i després uns altres 15 minuts de Slough a Windsor. Aquesta serà l’opció que escollirem nosaltres, però en comptes d’anar directament a Windsor agafarem un shuttle bus fins al parc temàtic Legoland. Quan acabem d’aquest, tornarem amb el mateix shuttle bus fins al centre de Windsor.

Els bitllets de tren surten molt més barats si els compres online amb antelació en la web: The Train Line (Trainline : Search, Compare & Buy Cheap Train Tickets (thetrainline.com)).

Arribar a Windsor en autobús

Arribar a la ciutat de Windsor des del centre de Londres en autobús és bastant complicat, ja que normalment s’han de combinar varis autobusos per arribar i en la meva opinió és preferible anar-hi en tren. La companyia d’autobusos First Line Direct realitza una ruta anomenada “Greenlines” des de Hammersmith fins a Windsor i Legoland.

Windsor Castle

Què veure a Windsor Castle

Òbviament, Windsor Castle és segurament la major atracció de Windsor a Anglaterra, i no és d’estranyar, ja que es tracta d’un dels castells més famosos del món, i segurament un dels més bonics.

El Canvi de Guardia a Windsor Castle es celebra per lo general tots els dimarts, dijous i dissabtes a les 11:00h del matí, encara que a vegades poden haver-hi excepcions. Per veure el Canvi de Guardia és aconsellable veure’l des de dins, per lo que és necessari tenir entrada, al contrari que passa amb el Canvi de Guardia en el Palau de Buckingham.

L’entrada al castell de Windsor inclou accés a diferents llocs, incloent:

  • State Apartments: Els apartaments d’estat del castell de Windsor son les habitacions utilitzades per la família reial per esdeveniments oficials. Aquesta zona no està oberta al públic tot l’any.
  • Semi-State Rooms: Apartaments privats que fóren creats per el rey George IV. Aquesta zona no està oberta al públic tot l’any.
  • Queen Mary’s Doll House: La casa de nines més gran i famosa del món. Es tracta d’una rèplica d’una casa aristocràtica que fou creada en el 1920 per Queen Mary per Edwin Lutyens.
  • St. George’s Chapel: Dins del recinte del Castell de Windsor es troba St. George’s Chapel, considerat com un dels edificis eclesiàstics més bonics del Regne Unit. Aquí estan enterrats 10 reis, incloent Carles I i Enric VIII, i és on es va celebrar el casament del Príncep Harry i Meghan Markle en maig de 2.018.
  • Tour gratis: A l’entrar al recinte del Castell de Windsor veureu que cada poc temps surt el Tour “Castle Precincts”, un tour gratuït de 30 minuts de durada.
St. George’s Chapel

Horaris del Castell de Windsor

En els mesos centrals d’estiu (i concretament de març a octubre), els horaris son de les 10:00h a les 17:15h. Les semi-state rooms només obren al públic durant els mesos d’hivern. Hi ha varies dates en les quals el castell estarà tancat al públic. Consultar-ho a la seva pàgina web. Hem de mencionar que els State Apartments i els Semi-State Rooms poden tancar-se al públic amb només uns dies d’avís.

Windsor

La petita ciutat de Windsor és encantadora, i passejar pels seus carrers és algo que no t’hauries de perdre si vas a visitar el Castell de Windsor. Pots fer una ruta en autobús turístic per Windsor, que realitza un recorregut circular al voltant de Windsor, amb parades en les estacions de tren de Windsor i en l’Eton College, passant també per “The Long Walk”, un dels punts clau de Windsor, una llarga avinguda des de la que s’obtenen unes vistes impressionants del castell de Windsor.

En la ciutat de Windsor hi ha alguns punts d’interès que hem de mencionar, a més del centre comercial de la ciutat:

  • Alexandra Park
  • Queen Victoria Statue
  • The Long Walk
  • Theatre Royal Windsor
Castell de Windsor – The Long Walk

Visitar Eton i el famós Eton College

Des de Windsor es pot arribar caminant al petit poble d’Eton, i per això haurem de creuar el riu Tàmesis per Eton Bridge. El poble d’Eton és bastant petit, però és molt més tranquil que Windsor ja que a ell arriben menys turistes. El carrer principal està ple de botigues i boutiques, a més de restaurants i pubs típics britànics. Una de les majors atraccions del poble d’Eton és sens dubte el prestigiós Eton College, el prestigiós col·legi per a nois al que varen acudir els 18 primers ministres britànics a més dels prínceps William i Harry. De maig a setembre es pot visitar l’Eton College cada divendres, unint-te a un tour que dura 1 hora i mitja i que recorre lo més important de Eton College, incloent el College Hall, el College Chapel i el Museu de Eton Life.

Horaris per visitar Eton College

Al ser un col·legi les dates per visitar-lo son molt limitades. Cada divendres de la primera setmana de maig a la primera setmana de setembre, a les 14:00h i a les 16:00h. És necessari reservar online (Tours of Eton College – Friday afternoons Tickets, Multiple Dates | Eventbrite), encara que si arribes com a mínim 15 minuts abans podràs unir-te al tour si no tenies plaça reservada sempre i quan hi hagi lloc. El Tour costa £ per persona.

Eton College

3. Harry Potter Studios

I explicarem ara la segona opció del dia d’avui, que no és altra que passar el dia als Harry Potter Studios, als afores de Londres.

Els Estudis de Harry Potter a Londres son algo que cap autèntic fan de Harry Potter s’hauria de perdre durant el seu viatge a Londres. Entra en el despatx de Dumbledore, asseu-te en el Gran menjador, entra en la cabana de Hagrid…al·lucinaràs.

Els Estudis Warner Bros de Londres alberguen els escenaris i sets de rodatge de les diferents pel·lícules de Harry Potter. Durant la visita podràs veure els vestits i els decorats reals que utilitzaren el mateix Daniel Radcliffe o l’actriu Emma Watson o Rupert Grint durant les diferents super produccions de Harry Potter, així com objectes com l’escombra Nimbus 2000 i la moto voladora de Hagrid. En aquest article hem recopilat tota la informació que necessites per visitar els Estudis de Harry Potter a Londres. Des de com comprar les entrades i com arribar-hi, fins a com organitzar la visita i què veure en els estudis per gaudir de l’experiència al màxim.

Visitar els estudis de Harry Potter a Londres

La visita als estudis de Harry Potter de Londres té una durada aproximada d’unes 3 o 4 hores per lo que si considerem també el temps que necessiteu per anar i tornar dels estudis la durada total és d’unes 6 hores. Pots comprar entrades que inclouen el transport en autobús des del centre de Londres cada 60 minuts.

Es tracta d’una de les atraccions turístiques més famoses i demandades de Londres. Per aquesta raó, és necessari comprar les entrades online amb bastant antelació. No sol ésser possible comprar entrades en la porta per visitar els estudis ja que s’esgoten varies setmanes o mesos abans. Encara que a tots els llocs veuràs que es parla dels Estudis de Harry Potter a Londres, no es troben en el centre de Londres sinó que estan a Leavesden, a uns 30km del centre de la capital britànica en direcció nord. Però no et preocupis, tot està molt ben organitzat i es pot arribar fàcilment en tren, autobús, i cotxe.

Harry Potter Studios de Londres

A continuació t’explico exactament on estan els Estudis de Harry Potter i compararem les diferents opcions d’Entrades amb trasllat inclòs o bé com arribar pel teu compte perquè puguis decidir què vols fer.

Preus Entrades Estudis Harry Potter 2023

La taula següent mostra els preus de les entrades pels Estudis de Harry Potter a Londres. Existeixen 2 opcions, la primera inclou només les entrades i l’opció “Paquet complet” inclou a més l’Audio-guia i el llibre.

AdultNen
(5 – 15 anys)
Nen
(Menor 4 anys)
Familia
Només Entrades£49.95£39.95Gratis£159
Paquet complet£59.90£49.90

A més de les entrades és possible completar la teva visita als estudis de harry Potter amb alguns extres, com son: llibre souvenir per £9,95, parking prioritari £10, guia turística audiovisual £4,95 (o £12,95 per grups de fins a 4 persones). També ofereixen entrades més reduïdes per grups de més de 10 persones, pagant cada adult £47,95 en comptes de £49,95.

Comprar Entrades Estudis de Harry Potter a Londres

Com hem mencionat anteriorment, per la alta demanda que existeix, has de comprar entrades per els Estudis de Harry Potter a Londres online amb bastant antelació. Això és especialment important en èpoques de temporada alta, com son Setmana Santa, l’estiu o Nadal. És possible comprar entrades en la web oficial dels estudis de Harry Potter o a través de diferents webs que ofereixen les entrades amb transport d’anada i tornada des del centre de Londres. Us expliquem les diferències i com comprar-les.

Comprar entrades Estudis de Harry Potter amb transport directe inclòs

Segurament la opció que més persones prefereixen i la més senzilla és comprar les entrades pels Estudis de Harry Potter amb transport inclòs d’anada i tornada des del centre de Londres en autobús (Warner Bros. Studio, Londres, Londres – Reserva de entradas y tours | GetYourGuide)

Transport en autobús a Harry Potter Studios

Aquesta opció sol costar entre 80 i 90 lliures. En aquest cas, els nens de 3 i 4  anys necessiten seient propi en l’autobús, per lo que encara que entrin gratis als estudis, necessiten pagar pel transport. Els nens menors de 2 anys, que poden anar asseguts amb un dels pares sense ocupar un seient sí que poden viatjar gratis.

Comprar entrades sense transport

El preu de les entrades per visitar els estudis de Harry Potter a Londres és de £49,95 pels adults (majors de 16 anys), i £39,95 pels nens de 5 a 15 anys. Els nens de 4 anys i menors de 4 anys entren gratis. A més, hi ha entrades familiars i un paquet que inclou l’audio-guia i el llibre-guia dels estudis a més de l’entrada. Dins dels estudis hi ha oportunitats per fer-se fotos o vídeos en alguns dels escenaris de les noveles de J.K.Rowling per les quals és necessari pagar extra. Tingues en compte que si preneu la decisió de comprar únicament les entrades sense transport inclòs, haureu d’arribar als estudis per el vostre compte (ja sigui en cotxe o transport públic com explicarem més avall).

Comparació preus entrades amb transport o sense transport

Aquí us deixo una taula comparativa de preus de les entrades pels Estudis de Harry Potter a Londres amb o sense transport inclòs i segons la edat.

Sólo EntradasTransporte públicoPaquete completo Entradas + Autocar ida y vueltaAutobús directo ida y vuelta 
Adulto£49.95£22.40 ida y vuelta (desde Euston)£89£40
Niño (5 – 15 años)£39.95£22.40 ida y vuelta (desde Euston) (mayores de 10 años)£84£30
Niño (Menor de 4 años)GratisGratis£30£35.00 (menor de 2 gratis)

On estan els estudis de Harry Potter a Londres

El Parc temàtic que alberga els estudis de Harry Potter a Londres està localitzat a Leavesden, a uns 30km del centre de la ciutat. Es pot arribar en tren, en autobús o en cotxe. La direcció és la següent: Warner Bros Studio Tour, Drive Leavesden WD25 7LR, Regne Unit.

Com arribar als estudis de Harry Potter a Londres

Aquí t’expliquem com arribar als Estudis de Harry Potter en funció de les entrades que hagis comprat o vagis a comprar.

Com arribar si tens entrades amb transport directe inclòs

Els autobusos que cubreixen la ruta des de Londres fins als Estudis de Harry Potter surten des de “Bus Stop 1, Bulleid Way, Victoria, London, SW1W 9SH” (veure la ubicació a Google Maps)(51°29’35.0″N 0°08’46.0″W: Google Maps). Important, has d’estar a la parada d’autobús 15 minuts abans de l’hora de sortida. En la parada d’autobús hi ha un rètol que diu “Harry Potter”, i al costat hi ha una guieta per si necessites preguntar alguna cosa. Quan compris les entrades assegura’t de la direcció per si canvien de direcció!

Des de Victoria el trajecte sol ser d’entre 1 hora i 1 hora i mitja, depenent del tràfic. L’autobús surt des de Londres en direcció Nord cap als afores de la ciutat, per lo que pel matí no hauria d’haver-hi problemes de tràfic ja que quasi tothom entra a la ciutat a aquesta hora i vosaltres estareu sortint. Si compreu les entrades per un Dissabte o Diumenge llavors definitivament no hi haurà problemes de tràfic.

Estudis Harry Potter Studios

Autobusos directes als Estudis de Harry Potter de Londres

Una altra opció si ja tens les entrades que no inclouen el transport fins als estudis de Harry Potter i acabes de descobrir que arribar fins allí no és tant fàcil, és anar en autobús directament cap allí. Existeix l’opció d’anar amb un autobús directa de forma independent: Transport directe des de londres fins als estudis de Harry Potter (no inclou l’entrada als estudis)( Warner Bros. Studio Tour London Transport Only Bus (goldentours.com)).

Com arribar mitjançant transport públic pel teu compte

L’estació de tren més propera als Estudis Warner Bros de Harry Potter és Watford Junction. Allí és on et portarà el tren que surt des de l’estació d’Euston a Londres. El trajecte aproximat és d’uns 20 minuts. Des de l’estació de Watford Junction hi ha un “shuttle bus” dels estudis que et portarà fins la porta on comença el Tour. Aquest autobús llençadora tarda uns 15 minuts i costa £3 anada i tornada.

Primer pas: Arribar a Watford Junction des de Londres

Opció 1 – Arribar en Overground:

El Overground pertany a la xarxa de transport de Londres. És igual que el metro, però els trens van tota l’estona per l’exterior. En el Overgound pots anar fins a Watford Junction. Es tracta d’un tren directe però que té 17 parades i tarda aproximadament 50 minuts des de l’estació d’Euston en la zona 1 de Londres. És possible utilitzar una Oyster Card per aquest trajecte, però al ser zona 9 el cost de cada trajecte per el 2023 és de £8,10 per un adult fora d’hora punta, i £11,20 lliures durant hora punta, que és de dilluns a divendres de 6:30 a 9:30 i de 16:00 a 19:00h. A l’estar dins de les zones de transport de Londres, el transport és gratis pels nens menors de 10 anys. El millor d’anar en overground és que surt un tren cada pocs minuts i no és necessari reservar amb antelació.

Opció 2 – Arribar en tren:

Des de l’estació de tren de Euston també podem agafar un tren directe de la companyia “West Midland” que només tarda uns 15-19 minuts (express) fins a Watford Junction. Per aquest trajecte també és possible utilitzar la Oyster card (mateix cost que utilitzant Oyster Card en el overground fins a Watford Junction). També es poden comprar bitllets de tren en la mateixa estació o per avançat online. Al ser un tren que no pertany a la xarxa de transport de Londres sí que és necessari comprar bitllets de tren per a nens majors de 5 anys.

Escollir entre l’overground o el tren realment depèn de les vostres preferències. El overground tarda més i costa menys, i el tren tarda menys i és més car com és d’esperar a més de que és necessari comprar bitllets de tren per a nens menors de 10 anys.

Segon pas: Autobús fins als estudis de Harry Potter, el “Shuttle bus”:

Després, des de l’estació de Watford Junction surt cada 20 minuts un autobús (shuttle bus) als estudis Warner Bros, que tarda uns 15 minuts en arribar als estudis. Per a poder pujar en aquest autobús hauràs de mostrar el teu ticket d’entrada als estudis, i no té cost addicional. Es tracta d’un autobús de dues plantes, l’exterior del qual està pintat de Harry Potter per lo que no té pèrdua. Hi ha wifi gratis.

Simplement aconsellaria calcular molt bé el temps tenint en conte la durada del trajecte i després l’autobús perquè no arribeu tard. La recomanació és que arribeu a Watford Junction 45 minuts abans de la hora del vostre Tour.

Preus per anar en transport públic fins als estudis de Harry Potter:

Al calcular el preu per anar en transport públic des de Euston fins als estudis de Harry Potter, resulten ser unes 22,40 lliures anada i tornada per persona, si viatges en hora punta, més lo què us costi el trajecte des del vostre hotel fins a Euston i la tornada.

A més, fent-ho així pel vostre compte en transport públic hauràs de fer varis canvis que si vas amb nens, etc… poden fer el trajecte una mica més complicat encara. També recomanem mirar amb antelació els horaris dels trens/overground en la web oficial de transport per assegurar-nos de que no hi ha talls de línia de metro planificats per el dia que voleu visitar els estudis. Per lo tant, la nostra conclusió i consell personal és comprar l’opció d’entrades amb transport privat en autobús inclòs.

Harry Potter Studios

Què veure en els estudis de Harry Potter a Londres

Encara que a Londres hi ha molts llocs on es gravaren escenes de les pel·lícules de Harry Potter, en els estudis de Harry Potter a Londres es poden veure els decorats originals que fóren utilitzats durant el rodatge de totes les pel·lícules de la saga de Harry Potter. Els objectes, vestuari, màquines d’efectes especials,… tots fóren conservats per així poder crear la increïble experiència dins dels Estudis de Harry Potter i poder delectar a milions de Muggles com nosaltres.

A l’arribar als estudis t’aniràs a trobar amb un edifici enorme que des de fora no sembla molt espectacular però lo què amaga dins et deixarà amb la boca oberta. Fotos dels personatges per totes les parets, la botiga de regals i junt a l’escala, l’entrada als estudis. Aquí veuràs el forat de l’escala que servia de dormitori a Harry Potter.

Harry Potter Studios

Aquí és on comença l’experiència, creua la porta de Hogearts i entra en un món de màgia com mai abans l’hauràs experimentat. Decorats, atretzo, vestuari, efectes especials, les criatures de les pel·lícules, les maquetes dels escenaris… aquí et deixem una llista amb tot el què veuràs en els Estudis de Harry Potter de Londres:

Decorats

El Gran Menjador

El gran protagonista en pel·lícules com la Bola de Yule i la Batalla de Hogwarts. El Gran Saló fou construït per a “Harry Potter i la Pedra Filosofal” en l’any 2000 però fou utilitzat en altres 6 pel·lícules de la saga. Aquí podràs veure des de les grans taules on s’asseuen els alumnes fins la taula dels professors en la part superior. Just al costat de les taules podreu veure els diferents escuts (Hufflepuff, Gryffindor, Ravenclaw i Slytherin) i el “Barret Seleccionador” que escollia a quina de les quatre Cases pertanyeria cada alumne de Hogwarts.

Harry Potter Studios

El Bosc Prohibit

El varem veure aparèixer per primera vegada en la pel·lícula de Harry Potter i la Pedra Filosofal. Com a peculiaritat cal destacar que es va utilitzar en combinació amb boscos reals per aconseguir els efectes que es buscaven. Més endavant, en “Harry Potter i la Cambra dels Secrets” va passar a ser la cova de Aragog, posteriorment éssent re-adaptat per altres pel·lícules de la saga.

L’Andana 9 i ¾

Un dels escenaris de rodatge més emblemàtics de Harry Potter és l’Andana 9 i ¾. És el que utilitzen els alumnes per arribar en tren fins a Hogwarts. En realitat, quasi totes les escenes foren gravades en l’estació londinenca de King’s Cross però pel rodatge de “Harry Potter i Les Relíquies” es va utilitzar el set de rodatge que veureu aquí en els Estudis de Harry Potter.

El Carreró Diagón

El Carreró Diagon ha anat evolucionant i canviant durant el desenvolupament de totes les pel·lícules de Harry Potter. Aquí en els Estudis de Harry Potter a Londres podreu veure com estava per a les últimes pel·lícules. El disseny de les botigues, el carrer, les parets i altres elements combinen tots els detalls que JK Rowling descriu en els seus llibres junt amb detalls influenciats per les novel·les de Charles Dickens. “Diagon Alley” com se’l coneix originalment en anglès és on veuràs el Banc Gringotts, Flourish and Blotts i el boticari del Senyor Mulpepper. I per suposat, la famosa botiga de varetes màgiques Ollivanders.

Harry Potter Studios

Atretzo

Despatx de Dumbledore

Una de les coses que segurament més us cridin l’atenció és el despatx de Dumbledore. Just al costat, veureu que està l’aixeta per la que entrava el director al seu despatx. Dins del despatx veureu tots els detalls com estaven per a la gravació d’escenes de les pel·lícules, amb la seva taula, el pensador i els records. En una de les parets estan els retrats de directors de Hogwarts. Junt al despatx de Dumbledore està col·locada la famosa Aixeta, l’animal mitològic amb cos de lleó i cap d’àliga.

L’aula de Pocions

Quasi 1000 ampolles i flascons de vidre cobreixen les parets d’aquesta sala. Cada una d’elles conté algun objecte d’atretzo que fou utilitzat en alguna de les pel·lícules de Harry Potter. Ossos cuits d’animals, fulles d’arbres, caps en miniatura utilitzats per crear els efectes cinematogràfics de les diferents pel·lícules i molt més. Autèntiques relíquies de l’univers Harry Potter.

Harry Potter Studios

L’armari dels records

Recordes l’armari que apareix en el despatx del Professor Dumbledore? Doncs cada un dels envasos que hi havia a dins fou fet a mà per un equip de dissenyadors que va crear cada una de les etiquetes individualment abans de ser col·locades minuciosament en els flascons. Si et fixes bé podràs veure els noms de Argus Filch o la Professora McGonagall escrits en les etiquetes, et sonen?

El despatx de la professora Umbridge

Dins del Ministeri de la Màgia hi ha un despatx amb les parets de color rosa. Es tracta del despatx de la professora Dolores Umbridge. A l’entrar recordaràs ràpidament la seva obsessió pels gats. Conta amb més de 130 plats amb imatges de gats que fóren recopilades per l’equip d’Atrezo de Harry Potter.

Pastilles vomitives

La famosa botiga de “Sortilegis Weasley” oferia als seus clients tot el què poguéssin imaginar, des de focs artificials fins al dispensador de pastilles vomitives. Està ambientada en una botiga del segle XVIII i varen necessitar quasi un mes per poder completar el decorat. A l’entrar veuràs un ninot d’uns 6 metres d’alçada que no passa desaparcebut.

Efectes especials

La porta de la cambra dels secrets

Si recordes la porta de la cambra dels secrets, potser et vas pensar que era un efecte o animació feta per ordinador però la realitat és que la porta existeix i és totalment funcional. Es va dissenyar minuciosament perquè les serps es moguéssin de forma sincronitzada i donéssin la impressió de apartar-se a la vegada. És una de les parts que més t’agradarà dins de la zona d’efectes especials.

La capa invisible

En la pel·lícula de Harry Potter i la Pedra Filosofal, a Harry li fan un regal especial, es tracta de la “capa invisible”. En la visita als Estudis podràs veure varies de les capes que fóren creades per ser utilitzades en les pel·lícules, algunes d’elles adaptades per facilitar el treball de l’equip de producció.

El salze boxejador

Es tracta d’un arbre amb una mica de geni, sens dubte. Apareix en la pel·lícula de Harry Potter i la Cambra Secreta. L’arbre està totalment mecanitzat i gracies a l’enorme esforç de l’equip d’efectes de la pel·lícula es va aconseguir que les branques colpegessin el cotxe del Sr. Weasley de forma natural.

En la pel·lícula de Harry Potter i el Presoner de Azkaban, el salze boxejador era únicament un tronc al que se li col·locaren branques utilitzant efectes digitals posteriors a la gravació.

La Pantalla Verda

Es tracta d’un espai interactiu que us agradarà i que us farà sentir com que podeu volar sobre una escombra. El nom de “pantalla verda” vé precisament perquè és el color de la pantalla que s’utilitza per gravar escenes amb efectes especials. Així després tot és més fàcil quan l’equip d’animació vol crear els paisatges i afegir altres elements animats. En el cas de les pel·lícules de Harry Potter s’utilitzaren durant moltes de les escenes.

Vestuari

Quidditch

L’esport màgic per excel·lència: el Quidditch. En aquesta part de la visita als Estudis de Harry Potter a Londres podràs veure els diferents uniformes dels equips que van apareixent en les pel·lícules de Harry Potter. Des de les túniques més bàsiques i pesades de les primeres pel·lícules fins les que apareixen en les pel·lícules més recents i que tenen dissenys més esportius i actuals com les que apareixen en la pel·lícula de Harry Potter i el Misteri del Príncep.

19 anys després

Tots ens fem grans i per suposat això inclou a Harry i als seus amics. Com segurament recordaràs, al final de la segona part de Harry Potter i les Relíquies de la Mort, Harry, Ginny, Ron i Hermione estan portant als seus fills fins l’estació de tren de King’s Cross. Han passat 19 anys i ha arribat l’hora de que els seus fills vagin a Hogwarts tal i com ells varen fer en el seu dia. Aquí podreu veure el vestuari original que utilitzaren per aquesta escena. Fixeu-vos bé en la corbata i en la mà de Draco Malfoy.

El Ball de Nadal

La dissenyadora de vestuari Jany Temine va tenir que dissenyar i crear més de 310 vestits per l’escena del Ball de Nadal junt amb un equip de més de 100 sastres. Aquí us podeu passar una bona estona i us pareu a veure’ls a tots en detall.

Harry Potter Studios

Va haver-hi un vestit especial per el que varen necessitar més de 3 mesos per a poder dissenyar-lo, el vestit de Hermione.

Beauxbatons

Recordàveu la visita dels alumnes de la Acadèmia de Màgia Beauxbatons? Doncs aquí podreu veure el vestuari i alguns objectes que utilitzaren en les escenes del Torneig dels 3 Mags en Harry Potter i el Calze de Foc. Cada un dels barrets dels estudiants fou creat a mida amb un motllo especial.

Les criatures de Harry Potter

Basilisc

Un habitant de les profunditats de Hogwarts en la pel·lícula de Harry Potter i la Cambra Secreta és el “Basilisc”. Es va construïr a tamany real (una boca de quasi 10 metres) i fou mecanitzat per a poder fer algunes de les escenes en les que Harry es baralla amb ell. Aquí podreu veure’l.

Buckbeak

Varen crear 3 variacions diferents al llarg de les diferents pel·lícules depenent de les posicions que hauria d’adoptar. Cada una de les plomes fou col·locada a mà minuciosament fins quasi l’últim minut abans de que comencéssin a gravar, segons confirmen en la web oficial de Harry Potter.

Caps de follets

És una part del recorregut que em posa una mica nerviós. Encara que en les pel·lícules de Harry Potter els follets son senzills treballadors del Banc Gringotts, no deixen de ser una enorme col·lecció de caps de petits éssers, cada un amb la seva peculiar mirada i personalitat. La veritat és que varen fer un treball molt realista!

Aragog

Es tracta de la famosa aranya que apareix en Harry Potter i la Cambra Secreta (com ja saps, clar). Les potes de Aragog medeixen uns 5 metres i tots els pels que la recobreixen es varen col·locar un a un utilitzant materials de lo més diversos. Durant la pel·lícula, varen necessitar a quasi 20 persones per realitzar els moviments de l’aranya a través de complexes mecanismes.

On menjar en els Estudis de Harry Potter

En els Estudis de Harry Potter hi trobaràs diferents restaurants i cafès. Com que estareu unes 4 hores allí, segurament seria bona idea fer un descans en algun d’ells per reposar forces.

The Chocolate Frog Café

Aquí podreu trobar cafès i begudes calentes a més dels típics gelats i dolços originals. Obre tot el dia amb el mateix horari que els Estudis.

The Hub Café

També és una altra bona opció si l’únic que voleu és prendre algun cafè o sucs amb un entrepà per emportar i algun dolç. També obre tot el dia.

The Food Hall

Està en l’àrea central del Studio Tour Hub. Aquí se serveixen plats una mica més elaborats, des de esmorzars, plats freds i calents i sandwichs. També conta amb una carta més amplia de begudes i un menú més complet.

The Food Hall

El menú de menjars del Food Hall està disponible fins a les 20:00 hores els dies en els que els Estudis obren fins les 22:00 hores i fins a les 17:00 hores la resta de dies.

El Cafè del Plató (The Backlot café)

Una altra cafeteria més informal on trobaràs els típics cafès i dolços. Depenent de l’època de l’any en la que vingueu podreu utilitzar les taules de fora per menjar, però també conta amb taules d’interior. Tenen un menú que se serveix fins a les 20:00 hores en festius i caps de setmana i fins les 17:00 hores la resta de dies. Lo millor d’aquesta cafeteria és que té vistes a alguns dels decorats de Harry Potter.

Cervesa de Mantega

El Backlot Café és on podràs provar de gaudir de la famosa “cervesa de mantega” que apareix en les pel·lícules de Harry Potter. Es tracta d’una beguda espumosa sense alcohol i que no té gluten per lo què és apta per a celíacs. La pots demanar en una gerra especial, per un xic més de diners, que et podràs emportar a casa. També ofereixen l’alternativa en gelat que pot ser una bona opció si no t’agraden les begudes molt dolces.

Botigues de regals

En els Estudis de Harry Potter hi ha tres botigues de regals (sí, per “auto-regals” també…):

The Studio Shop

Conta amb una barreja d’objectes de col·leccionista, com per exemple varetes, quaderns, llibres, etc…però també alguns dolços i roba de Harry Potter. Només es pot entrar si has comprat l’entrada pels Estudis de Harry Potter.

The Forbidden Forest Shop

Aquí hi ha principalment records de Harry Potter i dels estudis però especialment tot lo relacionat amb el bosc prohibit. Des de ninots de peluix de Aragog fins a granotes de menta.

The Railway Shop

En la zona on et podràs fer les fotos junt al tren en l’andana 9 i ¾, trobaràs la botiga “The Railway Shop”. Aquí hi ha des de coses de decoració fins a records de Harry Potter i algunes miniatures del Hogwarts Express.

Harry Potter Studios

Observacions al visitar els Estudis de Harry Potter a Londres

  • Guardarrobes: És gratis deixar tant els abrics com bosses de compres que puguis portar (no es poden portar maletes).
  • Menjar portat de fora: Podeu portar el vostre propi menjar o dinar però només podreu estar en l’exterior o bé en la zona del Backlot Café.
  • Wifi: És gratis en totes les instal·lacions
  • Canviadors per nadons: Hi ha un canviador en cada un dels banys que hi ha durant el recorregut. A més, si voleu un lloc més tranquil per donar-li de menjar al nadó, etc… hi ha una àrea reservada per bebès junt al Backlot Café.
  • Durada de la visita als Estudis de Harry Potter: La durada mitja aproximada és d’unes 3 hores i mitja, però no existeix un límit de temps per veure cada part del recorregut.
Excursió contractada: Combinar els Estudis de Harry Potter amb una visita a Oxford
Una altra possibilitat que ens agrada molt i que penso que realment val la pena, és combinar la visita als estudis de Harry Potter a Londres amb una visita a la ciutat d’Oxford mitjançant una visita organitzada, amb transport directe d’anada i tornada des del centre de Londres. D’aquesta forma aprofitareu el desplaçament per conèixer algo més d’Anglaterra i tindreu el pla per un dels dies completament resolt.
Aquí us deixem la informació perquè ho poguer reservar online: Estudis Warner Bros i Oxford (MEJORES actividades y cosas que ver en Londres en 2023, cancelación GRATIS | GetYourGuide).
Per veure les atraccions i monuments visitats, heu de mirar el mapa de google maps que hi ha en la pàgina d’inici, a sota de la programació per dies.

Una resposta a “8. EXCURSIÓ 1: WINDSOR (LEGOLAND + WINDSOR CASTLE) o HARRY POTTER STUDIOS”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *