Categories
NORUEGA

19. Oslo: Centre Ring 1 (Karl Johans Gate + Akerhus Festning + Historisk Museum) + Ring 2 (Museu Munch + Museu d’Història Natural + Frognerparken)

Avui tenim tot el dia per visitar Oslo, i continuarem amb la ruta començada en el dia anterior per la zona del Port i l’Ajuntament. Visitarem les atraccions que ens queden en el Ring 1, com son la Karl Johans Gate, l’Akerhus Festning i l’Historisk Museum, i algunes del Ring 2, com el Museu Munch, el Museu d’Història Natural i el Frognerparken.
Índex:
1. Karl Johans Gate
2. Akerhus Festning
3. Historisk Museum
4. Museu Munch
5. Museu d’Història Natural
6. Frognerparken

1. Karl Johans Gate

Potser es tracta de la zona més coneguda del Ring 1 d’Oslo, la zona de Karl Johans Gate. Ens hi posarem a explorar-la en aquest mateix dia a primera hora. Arribarem primer a la plaça del mercat gran, Stortorvet, davant de la Catedral d’Oslo.

Stortorvet

Ens dirigim a la Catedral d’Oslo (Oslo Domkirke), catedral evangèlica de 1697. Els horaris d’accés son de les 10:00 a 16:00h i de 16:00 a 23:30h. L’entrada és gratuïta. És l’Església del Nostre Salvador, consagrada en el 1697. Púlpit, altar i façana de l’orgue amb talles de fusta originals. Pintures en el sostre de 1936 a 1950. Vidrieres d’Emanuel Vigeland. L’edifici porxat al voltant de la Catedral fou construït entre 1841 i 1858.

Oslo Domkirke

Seguim fins al Basarhallene, unes galeries comercials en un edifici d’antic mercat del segle XIX. Hi ha artesania a preus especials. L’edifici està al darrere de la catedral.

Basarhallene

Seguirem amb l’avinguda de Karl Johans Gate fins a trobar-nos amb l’edifici de Stortinget, el parlament noruec. Es pot visitar de dilluns a divendres de les 8:00 a les 16:00h. L’edifici de Stortinget data de 1866 i és la seu de l’assamblea nacional noruega (Parlament).

Stortinget

Continuarem pel carrer Karl Johans Gate fins a trobar-nos amb Studenterlunden, un parc-jardí ple d’arbres, fonts i estàtues força interessants. Es troba al costat del Teatre Nacional.

Studenterlunden

També admirem el Nationaltheatret, el teatre nacional, amb estàtues d’Ibsen i Bjørnston. L’edifici és de 1899, i es fan visites guiades amb anglès.

Nationaltheater

El teatre nacional de Oslo fou inaugurat en el 1899. El teatre fou dissenyat per l’arquitecte Henrik Bull i durant més de 100 anys ha estat l’escenari més important de Noruega per artistes, produccions teatrals i les celebracions més importants. Les estàtues de Henrik Ibsen i Bjørnstjerne Bjørnson custodien l’entrada principal del teatre. Els seus noms també estan gravats sobre la façana del teatre junt al de Ludvig Holberg. Quan el teatre va obrir, Henrik Ibsen i la seva esposa Suzannah solíen asseure’s en la primera fila, així que en certa mesura, des de que va obrir el teatre ha estat el teatre de Ibsen. Les obres d’Ibsen son les que més vegades s’han representat en el teatre, i cada dos anys acull el Festival Internacional d’Ibsen. El Teatre Nacional ha estat reconstruït en varies ocasions i avui conta amb quatre escenaris: l’Escenari Principal, el Saló del Pintor, l’Escenari d’Assaig i el Backstage.

Nationaltheater

Davant del Teatre Nacional es troba un restaurant històric de 1901 anomenat Theatercafeen. És un punt de reunió d’artistes de les 11:00 a les 23:00h.

Theatercafeen

Es tracta del llegendari cafè vienès que ha estat un dels punts de trobada i un dels restaurants més populars de la ciutat al llarg de cent anys. Theatercaféen és exhuberant i reconfortant; viu i únic, i forma part de la història d’Oslo.

Després passarem per davant de l’edifici de la Universitet, el qual és un edifici de 1811, on hi ha la magnífica Aula Magna amb pintures de Munch.

Universitet

I finalment arribem al monument més conegut de l’avinguda, el Det Kongelige Slott, el Palau Reial a l’Slottsparken, de 1848. A l’estiu fan tours guiats.

Palau Reial d’Oslo

És la Residència de la Família Reial construïda entre el 1824 i el 1848 a Christiania. És famós també el canvi de guàrdia, que es sol fer a les 13:30h. Desfila la Guàrdia en determinats dies durant la temporada d’estiu. El Palau està obert als visitants des dels últims dies de juny fins a mitjans d’agost. Les visites guiades duren a prop d’1 hora. Els bitllets es venen en totes les oficines de Correus del país i també via Ticketmaster. La resta dels bitllets es venen en l’entrada del Palau. Nosaltres només el volíem veure des de fora mateix.

Vistes de la Karl Johans Gate des del Palau Reial
Karl Johans Gate, Oslo

2. Akerhus Festning

Vist i passejat el Palau Reial i l’avinguda de Karl Johans Gate, ens dirigim a la zona del Kvadraturen, on visitarem la Fortalesa d’Oslo i algun dels museus que alberga. Kvadraturen (quadratura) és el nom de la zona situada entre la fortalesa de Akershus i Grensen, delimitada per Jernbanetorget i Egetorget. Fou aquí on el rei Christian IV va fundar la seva ciutat renaixentista. La zona s’anomena avui Kvadraturen degut a les seves illes quadrades i als seus carrers rectilinis. A Rådhusgata, just a sota de la fortalesa, s’hi troba Christiania Torv, amb una font en forma de mà que senyala al terra. Segons sembla fou aquí on el rei danès-noruec estava situat quan va dir: “Aquí s’emplaçarà la ciutat!” Després del gran incendi de 1624.

Barri de Kvadraturen

Es poden veure varis edificis del segle XVII ben conservats a Kvadraturen com per exemple el que fos el primer ajuntament d’Oslo i el restaurant més antic de la ciutat: el Cafè Engebret.

Fortalesa d’Oslo (Akerhus Festning)

La Fortalesa Akershus queda a prop de l’Ajuntament en el cor d’Oslo. El carrer principal al recinte de la fortalesa va per la porta del carrer Kirkegata. Per el pont llevadís que creua el carrer Kongens Gate s’arriba al Centre de Informació de la Fortalesa, el Museu de la Resistència i el Castell de Akershus. El recinte és ideal per a l’esbarjo i pel descans. En la plaça major de la fortalesa està el Monument Nacional que commemora les víctimes de la segona Guerra Mundial. El Castell de Akershus fou construït al voltant de l’any 1.300. El castell es pot visitar amb visites guiades. L’entrada al recinte de la fortalesa és gratuïta, i l’horari d’obertura del recinte és de les 6:00 a les 21:00h.

Akershus Festning

Un cop a dins el recinte, entrarem al Castell de la Fortalesa (Akershus Slott). Els horaris d’accés al castell és de les 10:00 a les 16:00h (els diumenges de 12:00 a 16:00h), i els preus per entrar-hi és de 100kr pels adults, 60kr pels estudiants i 40kr pels nens i joves de 6 a 18 anys.

Akershus Slott

És un castell medieval construït als voltants de l’any 1.300, posteriorment transformat en palau renaixentista en la primera meitat del segle XVII. Les boniques sales del castell s’utilitzen avui per actes de representació del govern. A més es pot visitar l’església del palau amb el Mausoleu Reial. Durant tot l’any es poden realitzar reserves per a grups.

La fortalesa en relació amb la ciutat d’Oslo

A dins del recinte de la Fortalesa també hi ha 2 museus militars, per una banda, el Museu de l’Exèrcit (Forsvarsmuseet) i per l’altra el Museu de la Resistència de la Segona Guerra Mundial (Norges Hjemmefrontmuseum).

El Museu de l’Exèrcit està obert de 10:00 a 17:00h, i els preus son de 100kr pels adults, 60kr pels estudiants, i 40kr pels nens.

Forsvarsmuseet

El museu presenta la història militar de Noruega des de l’època vikinga fins la dècada del 1950. Rememora els anys d’unió amb Dinamarca fins el 1814, la unió amb Suècia (1814-1905), la invasió alemanya del 9 d’abril de 1940 i les batalles navals durant la Segona Guerra Mundial. La història s’explica de forma viva a través de diferents objectes, models i diorames. Val la pena visitar-lo, tot i que nosaltres no ho vàrem fer. També s’ha de dir que el museu conta amb una cafeteria.

El Museu de la Resistència de la Segona Guerra Mundial està obert de 10:00 a 16:00h, i els preus son de 100kr pels adults, 60kr pels estudiants, i 40kr pels nens.

Museu de la Resistència de la Segona Guerra Mundial

Els 5 anys de l’ocupació alemanya des de la invasió fins l’alliberament es recreen a través d’imatges, documents, cartells, objectes, maquetes, diaris de l’època i gravacions radiofòniques.

Abans de marxar del recinte de la Fortalesa, anirem a veure la maqueta de la ciutat d’Oslo. La mateixa es pot visitar gratuïtament. S’anomena Christiania Bymodell.

I ara sí, sortim de la fortalesa per passar per l’Oslo Theater Museum, ubicat a dins del City Museum. Es tracta de l’antic ajuntament i Museu del teatre d’Oslo. L’edifici és del segle XVII. Seguidament també passarem pel cafè més antic d’Oslo, ubicat a Bankplassen i anomenat Engebret Cafe.

Engebret Cafe

Engebret Café porta el nom del seu fundador Engebret Christoffersen que va obrir el restaurant en el 1857. En aquesta època Bankenplassen era la zona de moda de la ciutat. Envoltada en un exhuberant ambient de teatre tenia especialment la necessitat d’un restaurant agradable i íntim, tant pels actors com per els clients del teatre. Engebret Café ha sigut el marc d’una llarga sèrie d’esdeveniments al llarg de varis decennis. El nostre objectiu és servir plats sabrosos i temptadors basats en productes noruecs de primera classe. Engebret Café disposa d’una ben aprovisionada bodega on et serviràn inclús el vi propi de Engebret, “Cuvee Jubileum”.

Engebret Café

I finalment, l’última atracció que es troba al barri de Kvadraturen d’Oslo és la Borsa d’Oslo de 1828 (Børsen), ubicada a Tollbugata, 2. La Borsa d’Oslo és una borsa de valors localitzada a Oslo, capital de Noruega. Fou fundada en el 1819 per a negociar vaixells, monedes estrangeres, productes i altres béns. En el 1881 la Borsa de Valors d’Oslo va començar a negociar accions.

Borsa d’Oslo

Dins de l’area del Ring 1, ens canviem de barri i anem a visitar la zona de Kristian IV’s Gate. Primer de tot, ens trobarem amb la Galeria més gran d’art de Noruega, ubicada a Wergelandsveien, 17 (Kunstnernes Hus). Kunstnernes Hus és una de les institucions artístiques autogestionades més important de Noruega per a l’exposició d’art noruec i internacional. L’edifici emblemàtic, disseny dels arquitectes Gudolf Blakstad i Herman Munthe-Kaas, és un dels primers exemples de la confluència entre el neoclassicisme i el funcionalisme noruecs. A més de les exposicions, el museu té un ampli programa de conferències, debats, tallers, visites i projecció de pel·lícules. Les visites guiades son obertes al públic els diumenges a les 14:00h. Poden reservar-se visites guiades privades. Hi ha programes divulgatius per a nens i joves. Entrada gratuïta per a artistes i estudiants de Belles Arts.

Kunstnernes Hus

3. Historisk Museum

Seguim la ruta i aquest cop sí que aconsellem visitar el següent museu, el Historisk Museum, el Museu d’Història Nacional amb 3 museus dins. Els horaris d’obertura son de les 11:00 a les 16:00h (dilluns tancat), i els preus son de 120kr pels adults, 90kr pels estudiants, i entrada gratuïta als menors de 18 anys. Amb la tarja Oslo Pass l’entrada és gratuïta.

Historisk Museum

La col·lecció més important d’objectes de la Prehistòria i l’Edat Mitjana de Noruega. En el Museu d’Història podràs viatjar al passat a través de la major col·lecció d’objectes de la Prehistòria i Edat Mitjana noruegues. Què pensaven, què els importava i què coneixien les persones de temps passats? Com estava organitzada la societat? Com organitzaven aquestes persones les seves vides i el seu coneixement? Descobreix aquesta exquisida col·lecció de la era vikinga en la que podràs veure espases autèntiques, joies d’or i un casc viking molt especial. En les exposicions etnogràfiques podràs a més gaudir d’una rica col·lecció d’art eclesiàstic de l’Edat Mitja, explorar les mòmies egípcies i conèixer la diversitat cultural del món. L’edifici del museu és un magnífic exemple d’Art Nouveau, i la rica decoració té una curiosa barreja d’elements noruecs i internacionals. El Museu Històric i el Museu de la Era Vikinga son organitzacions dependents del Museu Cultural Històric de la Universitat d’Oslo. Les exposicions reflexen un entorn d’investigació líder en el món. Accés gratuït al museu l’últim dissabte de cada mes.

Historisk Museum

Sortint del Historisk Museum, passem per davant del Oslo Nye Teater, el Nou Teatre d’Oslo per a directors i obres joves.

Oslo Nye Teater

A prop també s’hi troba el Det Norske Teatret, el Segon Teatre Nacional d’Oslo.

Det Norske Teatret

I continuem la nostra ruta per la zona de Akersgata. Allí s’hi troben varis atractius de la ciutat, per contemplar i/o visitar, ja ho especificarem. Primer de tot ens trobem amb l’Església de la Trinitat de 1858 (Trefoldighetskirken). Es tracta d’una església d’estil neogòtic, inaugurada en el 1858 i considerada una de les esglésies més belles de la capital de Noruega. Trefoldighetskirken (Església de la Trinitat) és una església cruciforme amb façanes de teules vermelles i amb una gran cúpula central. L’església fou dissenyada per Alexis de Chateauneuf, però l’arquitecte executor fou Wilhelm von Hanno. L’església té capacitat per a 1.200 persones.

Església de la Trinitat

A prop també hi ha la Swedish Margareta Church, l’església de la comunitat sueca.

Swedish Margareta Church

I ben a prop també hi ha la Sankt Olav Domkirke, la Catedral Catòlica de Sant Olaf.

Catedral catòlica de Sant Olaf d’Oslo

Des de la catedral, pujarem per el carrer Akersveien, que és un carrer antic i romàntic amb casetes de fusta, que val la pena passejar-hi.

Akersveien, Oslo

Al final de tot el carrer, ens trobem amb la Gamle Aker Kirke, l’Església de pedra més antiga d’Escandinàvia, del segle XII. Old Aker Church és l’edifici més antic que queda en Oslo i la única església que queda de l’Edat Mitjana. Se suposa que fou construïda cap a l’any 1.150. És una església de pedra, construïda a modo de basílica romana de tres naus. L’església ha estat saquejada i devsatada per el foc vàries vegades. La part més antiga del cementiri circumdant data del segle XII. L’església té púlpit barroc i pila baptismal de 1715. La torre fou construïda en el 1861.

Gamle Aker Kirke

Baixant de l’església, també val la pena aturar-nos a Youngstorget, la plaça de l’antic mercat restaurada.

Youngstorget

I com qui no vol la cosa, passarem a desplaçar-nos del Ring 1 al Ring 2 d’Oslo. Primer de tot, citarem que en la zona de Gronland d’Oslo s’hi troba l’Oslo Spektrum, el pavelló poliesportiu i de concerts de 1991, amb una espectacular façana.

Oslo Spektrum

4. Museu Munch

I en la zona del Gamle Oslo, ens hi trobarem tres atractius per visitar. Entrarem, però, només, en el primer. Es tracta del Museu Munch, un museu amb més de 28.000 obres d’art de Munch, els seus efectes personals, biblioteca i eines. Ubicat a l’Edvard Munch Plass, 1.

L’horari d’obertura del museu és de les 10:00 a les 18:00h. Els preus son de 160kr pels adults, 100kr pels menors de 25 anys, i entrada gratuïta pels menors de 18 anys. Amb la Oslo Pass entres gratuïtament.

Museu Munch

El Museu Munch té la major col·lecció d’art de Edvard Munch. Aquí pots obtindre una comprensió de l’artista com a pioner de l’expressionisme. A MUNCH es troba el regal d’Edvard Munch a la ciutat d’Oslo. Inclou més de 1.100 pintures, 4.500 dibuixos i aquarel·les, 18.000 treballs gràfics, 6.000 llibres, cartes i altres documents. A més de l’obra de Munch, s’exposa també art contemporani internacional en la planta 13 de l’edifici. Gràcies a les exposicions temporals hi ha sempre una raó per visitar el museu, entre les que destaquem les exposicions individuals dels receptors del premi Edvard Munch Art Award. Pots trobar un resum de les exposicions i activitats culturals actualitzat en el calendari Munch. En l’impressionant museu ubicat en el fiord d’Oslo, hi ha a més tres restaurants: Munch Deli & Café, Bistro Tolvte i Kranen Bar. En la botiga situada a l’entrada, pots adquirir articles de regal, productes infantils, literatura sobre Munch i altres productes inspirats en l’art de Munch.

Museu Munch

El museu ha establert horaris d’accés i límit d’aforament en les sales. Es recomana als visitants adquirir entrades digitals abans de la visita. El museu no garantitza que es pugui superar l’aforament si no s’ha adquirit l’entrada abans. Fes la teva reserva en la pàgina web Munchs.

Actualment, aquelles persones que com nosaltres, estan en possessió d’un Oslo-Pass poden adquirir entrades gratuïtes per a Munch, però han de reservar-se la franja horària disponible per a la visita. Aquestes entrades es comparteixen amb les entrades físiques al museu. Si no hi hagués entrades per a l’Oslo-Pass disponibles en el moment que arribem, hauríem d’esperar fins la franja horària següent, normalment uns 15-30 minuts.

Museu Munch

Un altre dels edificis que han canviat l’skyline de la ciutat d’Oslo (com el Museu Munch) és l’edifici de la Operahuset Oslo (L’Òpera d’Oslo). És una impressionant i moderna òpera situada junt al port, i al costat del Museu Munch. És la Seu de l’Òpera i el Ballet Nacional de Noruega.

La naturalesa noruega és gratuïta i lliure perquè tothom camini per ella i la Casa de l’Òpera d’Oslo, que va obrir en el 2.008, fou construïda com una extensió d’aquesta mateixa idea. Aquest nou edifici, en el mateix epicentre de la capital Noruega, sembla totalment al contrari de l’habitual cultura del “per favor no tocar”, que els turistes, sovint es troben per el món. Les subtils variacions en l’estructura de la teulada de marbre son obra dels artistes noruecs Kristian Blystad, Kalle Grude i Jorunn Sannes, i es tracta d’una superfície realment bella que està feta per passejar sobre ella.

Edifici de l’Òpera d’Oslo

Tingues en compte que sota dels teus peus hi ha tres escenaris amb dissenys molt diferenciats, una miríada de sales públiques i auditoris per explorar i un vibrant lloc de treball per a més de 600 professionals de la òpera i el ballet.

Edifici de l’Òpera d’Oslo

Aquesta estructura pensada per caminar sobre d’ella també ofereix una experiència interessant per els que prefereixen quedar-se asseguts. La innovadora configuració de la Casa de l’Òpera amb la seva teulada coberta de marbre, et mostrarà angles simplement diferents de la ciutat que has vingut a visitar. A la teva dreta: l’arxipèl·lag de fiords amb petites, tradicionals cases d’estiu fetes de fusta tradicional pintades en colors brillants i optimistes. A la teva esquerra: vistassa del centre d’Oslo. I més al fons: els nombrosos turons i muntanyes amb forma de conte de fades que abracen a Oslo, la capital que més ràpid està creixent a Europa.

Operahuset Oslo

Al llarg de l’any, la Casa de l’Òpera alberga una gran varietat d’obres a l’aire lliure, concerts i altres esdeveniments. Com a extra, l’estructura de l’edifici ha retornat el moll als ciutadans i visitants d’Oslo. La Casa de l’Òpera conta amb un espai interior enorme, amb espectaculars dissenys, obert al públic. Per a crear superficies inusuals, els arquitectes de Snøhetta varen treballar mà a mà amb els artistes. Un dels molts exemples d’un disseny sorprenent per part de diferents artistes és aquest revestiment perforat creat per l’artista Olafur Eliasson.

Interior de l’edifici de l’Òpera

Vine a visitar el nou edifici d’Oslo que no va estar inspirat per paisatges construïts anteriorment, però per la naturalesa noruega.

Operahuset Oslo

Gent procedent de tot el món vé aquí a caminar sobre la teulada i a presenciar varis espectacles. Ara et toca a tu venir i fer el mateix.

Al costat de l’edifici de l’Òpera es troba la tercera atracció de la zona del Gamle Oslo, la Oslo Public Library. És la Biblioteca Municipal amb 680.000 volums (Deichman Bjorvika).

Oslo Public Library

Gaudeix de literatura, art, pel·lícules, conferències i més en la biblioteca principal d’Oslo. La nova sucursal principal de la Biblioteca Deichman està bellament ubicada a Bjørvika, just al costat de l’Òpera d’Oslo. A més de molts milers de llibres, la biblioteca conté un cine, tallers oberts, cafès i un ampli espai per relaxar-se, llegir i explorar. La biblioteca també alberga conferències, cursos, debats, lectures i activitats per a nens. Des de l’últim pis, tens una gran vista del fiord d’Oslo. Aquí també es troba la Biblioteca del Futur, un projecte d’art de més d’un segle que recopila un manuscrit a l’any de 100 autors. Els manuscrits estan emmagatzemats, sense llegir i inaccessibles en la biblioteca. En el futur any 2.114, els llibres seran impresos i publicats. Deichman té biblioteques locals en molts dels suburbis d’Oslo: Bjerke, Bøler, Bjørnholt, Furuset, Gamle Oslo, Grünerløkka, Holmlia, Lambertseter, Majorstuen, Nordtvet, Oppsal, Romsås, Røa, Smestad, Stovner y Torshov.

Interior de la Biblioteca

5. Museu d’Història Natural

En la zona de Toyen, ens trobem amb el Museu d’Història Natural. Es tracta d’un Museu Universitari amb un jardí botànic i importants exposicions sobre zoologia, botànica i geologia. Els horaris d’accés al museu son de 10:00 a 17:00h, i els preus son de 150kr pels adults, i 75kr pels nens i joves de 6 a 17 anys. Amb la tarja Oslo Pass l’entrada és gratuïta.

Museu d’Història Natural

La major col·lecció d’objectes científics de Noruega està oberta al públic en el jardí botànic, els dos hivernacles i el museu zoològic de Tøyen.

El Museu zoològic conta amb exposicions permanents i temporals que mostren la vida animal de Noruega i d’altres parts del món. Podràs apreciar una còpia realista de nius d’ocells en penya-segats, una presa de castors, exemples de vida en l’àrtic, i una exposició internacional amb pingüins de l’Antàrtic i ximpanzès i ocapis de les selves africanes.

El Museu geològic, per el moment, està tancat al públic, però podeu veure alguns dels millors objectes del museu en l’exposició “Stein og bein” del museu zoològic.

El Jardí Botànic, creat en el 1814, conta amb 35.000 plantes i 7.500 espècies en 15 hectàrees lo que el converteix en un reclam turístic important i un lloc d’esbarjo per els habitants de la ciutat. L’entrada al jardí és gratuïta. Dins del jardí botànic podràs visitar també els dos hivernacles Palmehuset i Victoriahuset. L’horari del jardí botànic és de 7:00 a 21:00h.

Jardí Botànic en el recinte del Museu d’Història Natural

En la zona de Drammensveien ens trobem amb dues atraccions més. Per una banda, la Biblioteca de la Universitat (Universitetsbiblioteket), i per l’altra el Museu d’Ibsen.

La Universitetsbiblioteket és un edifici de 1965.

Universitetsbiblioteket

El Museu d’Ibsen s’anomena Ibsen Museum & Theater, ubicat a Henrik Ibsens Gate, nº26.

Ibsen Museum & Theater

6. Frognerparken

I deixarem pel final de la tarda la visita al Frognerparken (The Vigeland Park). Es tracta d’un parc amb escultures de Gustav Vigeland. Hi arriba el tramvia nº12. L’entrada al parc és gratuïta.

Frogner Park

És el parc més gran en les parts centrals d’Oslo i una àrea recreativa popular per a les persones de tota la ciutat. Dins del parc es troba el Parc d’Escultures Vigeland, una de les atraccions més populars d’Oslo. En un bon dia, el parc està ple de gent; aquí pots sortir a córrer, passejar al gos, fer un pícnic o barbacoa, jugar al bàdminton o simplement gaudir del sol. Frogner Park té la major col·lecció de roses de Noruega; un total de 14.000 plantes de 150 espècies diferents.

Frogner Park

L’estadi Frogner i la piscina a l’aire lliure Frognerbadet es troben en el xamfrà del parc que dóna a Majorstua. En la cantonada prop de Frogner Plass pots visitar Frogner Manor House i Oslo City Museum. El parc té una cafeteria i un restaurant oberts a l’estiu, i els nens poden jugar en el parc infantil més gran de Noruega, ubicat prop de l’entrada principal.

Com hem dit, a l’interior del Frogner Park s’hi troba el Parc de Vigeland, una àrea dedicada a l’exposició permanent d’unes dues-centes escultures i altres obres d’art de l’escultor noruec Gustav Vigeland.

Parc d’Escultures de Gustav Vigeland
The Vigeland Park

Una de les atraccions més visitades de Noruega amb més d’1 milió de visitants l’any. L’excepcional parc escultòric és el treball de tota una vida de l’escultor Gustav Vigeland (1869-1943), amb més de 200 escultures de bronze, granit i ferro forjat. Vigeland fou també el dissenyador del conjunt arquitectìnic del parc. L’estàtua de bronze del petit enfadat (Sinnataggen en noruec) és una de les escultures més famoses del parc de Vigeland, junt amb el Monolit (Monolitten) i la Roda de la Vida (Livshjulet).

Vigeland Park

Dins del Vigeland Park s’hi troba el museu Oslo Bymuseum, el Museu de la ciutat d’Oslo. Es tracta d’un museu d’època en l’edifici Frognerhus de 1792. Els horaris d’obertura son de les 11:00 a les 16:00h (dilluns tancat), i els preus son de 100kr pels adults, 60kr pels estudiants, i entrada gratuïta pels menors de 18 anys.

Oslo Bymuseum

El museu es troba en el bell i antic edifici central Frogner en el parc de Frogner. Frogner Hovedgård (l’edifici principal) amb interiors dels anys 1750 al 1900. Està obert de juny a agost. El museu ofereix exposicions permanents sobre la història de la ciutat, junt amb exposicions temporals de diverses temàtiques. Les visites son guiades, i a l’edifici s’hi troba una cafeteria.

I a tocar del Parc, també s’hi troba el Vigelandmuseet, un museu en la casa de Gustav Vigeland. Els horaris d’obertura del museu son de 12:00 a 16:00h (dilluns tancat), i els preus son de 100kr pels adults, 50kr pels estudiants, i entrada gratuïta pels menors a 18 anys.

Vigelandmuseet

El museu fou originalment construït per a servir de taller i vivenda de l’escultor Gustav Vigeland (1869-1943). La col·lecció permanent consta dels treballs originals de Vigeland des de 1890 fins al 1940. El museu documenta àmpliament el procés de treball de l’artista. També es realitzen exposicions temporals d’art contemporani noruec i internacional.

I a mode indicatiu, per finalitzar amb la programació del dia, en la zona de Froen s’hi troba el Barnekunstmuseet. Es tracta del Museu de l’Art dels Nens de 150 països. Els horaris d’obertura son de les 11:00 a 16:00h (dilluns tancat), i els preus son de 75kr pels adults i 40kr pels nens i estudiants.

Barnekunstmuseet

I fins aquí la descripció de les activitats i atraccions que podem realitzar en aquest segon dia a Oslo. Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge del recorregut a peu del dia, per els principals imprescindibles:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *