Categories
NOVA ZELANDA

DIA 22: DOUBTFUL SOUND I SOUTHERN SCENIC ROUTE: CREUER DOUBTFUL SOUND + CLIFDEN + MC CRAKENS REST LOOKOUT. Nit a prop de Waipapa Point

I tornem a estar en un dia màgic, aquest cop per a fer una activitat encara més especial que el creuer que vàrem fer ahir a Milford Sound. Avui hem contractat un tour que ens portarà fins al fiord de Doubtful Sound, el qual és un fiord tres vegades més gran que el de Milford. Un cop haguem finalitzat aquesta activitat, la nostra roadtrip continuarà per les terres de Southland i anirem a buscar el nostre allotjament a prop de Waipapa Point.
Índex:
1. Creuer Doubtful Sound
2. Roadtrip per Southland
3. Southern Scenic Route

1. Creuer Doubtful Sound

Des de Manapouri pots organitzar el transport a Doubtful Sound, el fiord més profund i el segon més llarg de Nova Zelanda. A vegades anomenat el “So del Silenci”, Doubtful Sound és el més profund (421 metres) i el segon més llarg (40 kilòmetres) dels fiords de l’Illa Sud. La poderosa serenitat del fiord, anomenat Doubtful Harbour per el capità James Cook, que no va navegar fins a l’ensenada perquè semblava una mica estreta, contrasta amb el proper Milford Sound. A l’igual que altres fiords de la zona, Doubtful Sound conté dues capes diferents d’aigua que no es barregen. Els primers metres son aigua dolça, alimentada per l’escorrentia de les muntanyes circumdants. A sota hi ha una capa d’aigua salada del mar. La diferència d’índex de refracció entre aquestes dues capes dificulta la penetració de la llum. Com a resultat, moltes espècies d’aigües profundes, com el corall negre, creien en profunditats comparativament poc profundes.

Doubtful Sound té algunes cascades esplèndides, especialment durant les estacions més humides. A Hall Arm, les cascades Browne cauen en cascada des de 619 metres; Helena Falls a Deep Cove cau 220 metres. La vida silvestre és una altra raó per visitar aquest fiord: estigues atent als dofins mulars, llops marins i pingüins. Els tours a Doubtful Sound surten de Manapouri i impliquen un viatge en autobús molt pintoresc a través de Wilmot Pass. Quan arribis al fiord, podràs explorar-lo en un caiac de mar o navegar amb un dels operadors de creuers.

Doubtful Sound

Nosaltres vam contractar el tour per Doubtful Sound a l’empresa Real Journeys, que també opera a Milford Sound. Adjunto l’enllaç de l’empresa. Vam contractar el “Doubtful Sound Wilderness Cruises”, que és un tour de 7 hores amb un preu de 329NZD (184,24€).

Doubtful Sound

Doubtful Sound és un bonic fiord; tres vegades més llarg que Milford Sound i una superficie deu vegades major amb braços giratoris. Amb els seus pics escarpats, la seva verda selva tropical i les seves retorçades i amagades ensenades, Doubtful Sound et deixarà sense respiració. No hi ha accés directe per carretera, per lo que la única forma d’arribar-hi a Doubtful Sound és un creuer pel pintoresc llac Manapouri, seguit d’un viatge en autobús per Wilmott Pass, la carretera més cara (i majestuosa) de Nova Zelanda. Farem una pausa en el camí per experimentar la densa selva tropical de Fjordland i veure Doubtful Sound brillant a sota. Aquest aïllament fa d’aquest fiord un lloc molt especial, només aquells que el conèixen poden veure’l. Un cop que arribis, abordaràs el “Patea Explorer” per un creuer de 3 hores (aproximadament) per Doubtful Sound, un espectacular fiord. Durant el creuer, el nostre expert i amigable patró o guia de naturalesa compartirà amb nosaltres la seva passió per la regió. Sempre estan llestos per respondre preguntes, senyalar punts de referència i brindar tota la informació sobre la variada vida silvestre que pots veure, inclosos dofins, llops marins i l’estrany pingüí amb cresta de Fjordland.

Doubtful Sound

L’Exprés del Sud, M.V. Sinbad, Mariner o Fjordland Navigator poden reemplaçar el Patea Explorer si el manteniment o els horaris ho requereixen.

Doubtful Sound

Coses que has de saber:

  • Navegaràs per el cristal·lí llac Manapouri fins a West Arm
  • Lo més destacat és el viatge en autocar a través de la selva tropical de Fjordland i per Wilmot Pass.
  • El patró o guia de la naturalesa ens informarà de tot sobre la flora i fauna úniques de la regió.
  • Doubtful Sound es troba en la remota Fjordland, sense WIFI disponible, el lloc perfecte per a desconnectar-se i recarregar energies.
Doubtful Sound

Informació extra

  • Degut al viatge de varis trams i l’accés al moll flotant, haurem de tenir un nivell raonable de mobilitat
  • Manapouri Café estarà obert tots els dies des de les 9:00 a.m. El menú de la cafeteria inclou una varietat de deliciós menjar casolà i cafè Allpress perquè gaudeixis abans del creuer o el portis amb tu
  • Hi ha molt estacionament gratuït a Manapouri. Hi ha aparcament diürn junt al Centre de Visitants. Hi ha estacionament nocturn disponible a View St. a només 2 minuts a peu del nostre Centre de Visitants de Manapouri.
  • Aperitius i begudes també estan disponibles a bord
  • El tour és apte per a totes les edats
  • Totes les experiències de Doubtful Sound comencen en el nostre Centre de Visitants de Manapouri, ubicat a 64 Waiau Street. Manapouri està entre 2,5 i 3 hores en cotxe de Queenstown i a 30 minuts en cotxe de Te Anau.
Doubtful Sound

Què portar

  • Sabates/botes antilliscants, jaqueta impermeable, suéter/jaqueta polar abrigada, bloquejador solar/ulleres de sol, repelent d’insectes i càmara fotogràfica
  • Recorda portar medicació personal, inclús per l’asma i les al·lèrgies
  • Com que es tracta d’una aventura de 7 hores, et recomanem que portis un dinar per emportar o demanis una “lonxera” en el nostre Manapouri Café.
Tour Doubtful Sound

Com s’arriba a Doubtful Sound

La única forma d’arribar a Doubtful Sound és mitjançant un recorregut. No hi ha camins cap a Doubtful Sound. La seva ubicació remota és una de les coses que fa tant especial aquest lloc, ja que un nombre limitat de persones poden visitar-lo cada dia. Per arribar a Doubtful Sound, primer creuaràs el llac Manapouri en vaixell i llavors abordaràs un autobús per creuar Wilmot Pass. Això et portarà a l’extrem oriental de Doubtful Sound, on començarà el teu creuer.

Mapa i ubicació de Doubtful Sound

Tour de dia de Doubtful Sound

La forma més popular de visitar Doubtful Sound és mitjançant una excursió d’un dia. Aquesta excursió d’un dia comença en el llac Manapouri. El millor lloc per allotjar-se per a una excursió d’un dia a Doubtful Sound és la petita ciutat de Manapouri o a Te Anau (a 20 minuts en cotxe de Manapouri). També pots fer una excursió d’un dia a Doubtful Sound des de Queenstown, però amb 2 hores addicionals de viatge en cada sentit (per un total de 4 hores), aquest es converteix en un dia molt llarg. Aquí explicarem una descripció general de l’excursió d’1 dia a Doubtful Sound amb l’operadora Real Journeys.

Doubtful Sound

En total, aquesta excursió d’un dia dura 7 hores i comença i acaba a Manapouri:

  • 10:00 am: Creuer pel llac Manapouri
  • 11:00 am: Viatge en autobús per Wilmot Pass
  • 12:00 am: Creuer a Doubtful Sound
  • 3:00 pm: Passeig en autobús per Wilmot Pass
  • 4:00 pm: Creuer pel llac Manapouri
  • 5:00 pm: Arribada a Manapouri
Doubtful Sound

De Te Anau a Manapouri

Ens despertem amb cel clar i molt de sol en el dia que fem el creuer. També tenim l’esperança de poder veure el sol també a Doubtful Sound. Hi ha un trajecte de 15 a 20 minuts en cotxe des de Te Anau fins a Manapouri. “Real Journeys” (Real NZ) és l’empresa que organitza l’excursió d’un dia a Doubtful Sound. Disposen d’un Centre de Visitants i un ampli aparcament sobre el riu Waiau, punt de partida d’aquest recorregut. El check-in el vam realitzar 30 minuts abans de l’inici de l’excursió. Aquí hi ha una petita cafeteria que ven cafè i pastissos i és el lloc per recollir el dinar, si en demanes un com a part de l’excursió. També ho ha la opció de preparar un dinar tipus picnic i portar-lo en lloc del dinar proporcionat.

Sortida de Real NZ a Manapouri

Creuer pel Llac Manapouri

El creuer pel Llac Manapouri va començar a les 10h del matí. Varen tardar 50 minuts a creuar el llac. Quan més naveguis pel llac, més boniques seran les vistes. A mesura que deixis enrere Manapouri i naveguis cap al cantó oest del llac, les muntanyes es fan més altes i el paisatge es torna més espectacular. Això és només una mostra de lo què veurem un cop que arribem a Doubtful Sound. El creuer finalitza en el Centre de Visitants de West Arm, junt a l’estació hidroelèctrica de Manapouri. Aquí tenim uns minuts per utilitzar els banys abans de pujar a l’autobús. El dia que vam fer el tour hi havia tres autobusos grans que transportaven passatgers.

Lake Manapouri
Lake Manapouri

Autobús sobre el Pas de Wilmot

Aquí és on es varen acabar els cels clars i vam rebre les primeres pluges. Durant 50 minuts, l’autobús gira i gira sobre el pas Wilmot. El nostre conductor d’autobús ens va dir que aquesta era la carretera més cara de construïr a Nova Zelanda. En el punt més alt, podràs baixar-te de l’autobús i prendre fotografies del Doubtful Sound. El dia que vam fer el tour, la pluja i els núvols ens van treure la vista, però en un dia més clar, la vista és bonica. Lo més notable d’aquest viatge en autobús és la selva tropical per la que viatja. Els arbres i roques coberts de molsa, les falgueres de Nova Zelanda i una llarga llista de cascades mantenen interessants les vistes al llarg del camí.

Foto del Doubtful Sound des del Wilmot Pass
La mateixa foto en un dia clar
Consell de viatge: Asseu-te en el cantó esquerre de l’autobús per gaudir de les millors vistes,

Creuer Doubtful Sound

El creuer pel llac Manapouri i el viatge per el pas Wilmot son bonics, però aquest és el moment que estaves esperant. Durant les pròximes 3 hores, navegaràs per el Doubtful Sound, amb alguns viatges secundaris pels braços que surten del fiord.

Consell de viatge: Immediatament després d’abordar el catamarà Doubtful Sound, escull alguns seients on el teu grup pugui asseure’s junts. Hi ha seients en l’interior i a l’aire lliure. Preferim els seients interiors perquè son més càlids i secs i teniem una taula on podiem posar les nostres coses.

Quéda’t en el teu seient fins que tothom s’hagi instal·lat i comenci el creuer. Llavors aixeca’t i camina al voltant del vaixell per gaudir de les vistes. Disposaràs de seients en l’interior amb taula quan vulguis descansar, escalfar-te o menjar. No importa en quin cantó del vaixell t’asseguis, ja que ambdós costats tenen bones vistes i tens la flexibilitat de caminar per l’exterior del vaixell. Per aquells que prefereixin quedar-se a casa, el què no vegin a l’anada ho veuràn a la tornada. El dia que vam fer el creuer, vam navegar cap al mar de Tasmania, on vam poder veure foques descansant en les roques. També vam navegar per Crooked Arm i Hall Arm.

Doubtful Sound és bonic, amb les seves muntanyes escarpades, cascades i vegetació. Però el més destacat per nosaltres fóren els braços. Es tracta de cossos d’aigua més estrets amb parets muntanyoses més empinades i paisatges més espectaculars. I com veuràs en les nostres fotos, encara que vam tenir un matí brillantment assolellat a Te Anau, estava bastant ennuvolat a Doubtful Sound. Aquí us deixem el creuer de Doubtful Sound en fotos.

Deep Cove, el punt de partida del Doubtful Sound Cruise
Doubtful Sound
Blanket Bay Hotel
Lady Ellis Falls
Mirant el Doubtful Sound des del Mar de Tasmània
Lleons marins sobre les roques al Mar de Tasmània
Crooked Arm
Hall Arm
Hall Arm
Vistes des del vaixell

Retorn a Manapouri

Per retornar a Manapouri, repetiràs el viatge en autobús per el pas Wilmot i el creuer per el llac Manapouri. Arribem a Manapouri un xic abans de les 5 de la tarda. En general, és un dia llarg. A nosaltres ens va encantar de principi a fi i vem veure que tot el viatge fou molt bonic, amb els braços de Doubtful Sound com lo més destacat. No som partidaris de passar un dia complet en vaixells i autobusos, ni tant sols en paisatges extraordinaris com Doubtful Sound. Realment vam veure que sí que valia la pena haver-ho fet.

Wilmot Pass, amb el Doubtful Sound de fons

2. Roadtrip per Southland

Son les 5:00h de la tarda, i arribem del Tour a Doubtful Sound realment astorats i amb la boca oberta. Anem a buscar l’autocaravana i emprenem el camí que ens ha de dur a prop del Far de Waipapa Point per allotjar-nos en el dia d’avui. Tenim un bon tros de ruta, unes 3 hores i varis atractius per veure, així que no ens demorem i comencem la ruta. Sortim de Manapouri cap al sud, per carreteres locals per anar a buscar la Southern Scenic Route.

Jericho-Blackmount Forest

I deixant enrere Te Anau i Manapouri comencem a travessar aquest bosc gràcies al qual recuperem aquest paisatge verd que ens recorda molt als nostres primers dies a Nova Zelanda. Si tens sort, des del cotxe o la autocaravana, veuràs alguns cérvols camuflats.

Ruta per Southland

Clifden

A 69,8 kilòmetres de Manapouri i abans d’arribar a la costa, ens trobem amb el poble de Clifden, envoltat de prats de verds infinits. En aquesta zona hi ha dues coses interessants que pots veure i fer:

  • Clifden Caves: Aquestes coves de pedra calcària es van formar fa 18 milions d’anys i alberguen estalagtites, estalagmites i cucs lluminosos com les de Waitomo. Es poden visitar gratis i per lliure, però abans d’aventurar-te, dóna-li un cop d’ull a això, perquè entrar a una cova d’aquestes característiques sense experiència no és cap joc.
  • Clifden Suspension Bridge: Aquest pont penjant, que és probable que ara et sembli inútil, en la seva època era un dels enllaços més importants entre el sud de Nova Zelanda i la resta del país. Fou construït a finals del segle XIX sobre el riu Waiau i va romandre en funcionament fins a l’any 1978. La construcció d’un pont d’aquesta envergadura fou una important gesta d’enginyeria local.
Clifden Bridge

Tuatapere

A 9,3 kilòmetres de Clifden. Aquest agradable poblet que conta amb varis càmpings i amb gasolinera (per si necessites fer una parada tècnica), presumeix de ser la capital novazelandesa de la salsitxa.

Tuatapere

En el passat, aquest poble vivia de l’explotació de la fusta, però en l’actualitat està dedicat al turisme quasi per complet, i és una bona base per fer alguns dels trails de la zona (com el Hump Ridge Track) o alguna activitat d’aventura en les aigües del riu Waiau.

Tuatapere
De Camí a Waipapa Point, sortint de Tuatapere

3. Southern Scenic Route

Mc Crakens Rest Lookout

I arribem a la costa sud de Nova Zelanda. I aquí comença el nostre periple per la Southern Scenic Route, que recorre la costa entre Te Waewae Bay, just per sota de Tuatapere, i el poble de Riverton. La nostra primera parada és a 11,8 kilòmetres de Tuatapere, en el mirador McCrakens Rest Lookout, des del que s’obtenen unes vistes precioses de la costa i de les muntanyes de Fjordland a la llunyania. A més, hem llegit que si tens sort pots veure des d’allí a dofins i… fins i tot balenes!

McCrakens Rest Lookout
McCrakens Rest Lookout

Això sí, prepara’t pel vent, perquè en aquesta zona no et salvaràs d’ell.

Colac Bay

A 24,9 kilòmetres del mirador anterior, a uns 20 minuts a l’est del mateix, es troba Colac Bay. En aquest tram de carretera hem gaudit moltíssim de les vistes del camí. Colac Bay és un agradable poblet que té una platja famosa entre els surfistes.

Carretera a Colac Bay

Si lo teu no és surfejar onades, també és perfecta per fer-hi algun passeig perquè és tranquil·la i hi fa un xic menys de vent que a McCrakens Rest Lookout i que en les platges que aniràs trobant després en aquesta mateixa carretera.

Riverton

I a tant sols 10 minuts de Colac Bay es troba el poble pesquer de Riverton. A més de ser bonic i tenir varis punts d’interès, és un lloc perfecte per fer una parada tècnica perquè té gasolinera i botigues per comprar queviures. La zona més interessant de Riverton és Palmerston Street, que té un fotimer de bars i cafeteries, alguns d’ells dins d’edificis del segle XIX. A més, també et trobaràs alguns graffitis bonics i un museu amb la història local que hem llegit que és súper interessant (encara que nosaltres no el vam visitar per falta de temps).

Riverton

Invercargill

Després de separar-nos una mica de la costa i recórrer algo més de 40 kilòmetres cap a l’est, arribem a Invercargill, la ciutat més gran que hem vist en bastants dies. I és curiós, perquè se’ns feu molt estrany, perquè feia tant sols unes hores que estàvem recorrent en vaixell un dels llocs més recòndits del planeta.

Invercargill

Invercargill és una ciutat bastant animada, amb varis punts d’interès interessants i que a més té un carrer enorme ple de botigues i restaurants que es camuflen entre edificis antics (molt a l’estil de lo què havíem vist a Riverton). És una ciutat súper curiosa, amb una barreja en la seva arquitectura que ens va cridar moltíssim l’atenció. I encara que nosaltres no vam poder dedicar-li tot el temps que ens hauria agradat perquè volíem arribar de dia als següents punts d’interès, us deixem aquí tot lo què pots veure i fer a Invercargill:

  • Completar el Invercargill Heritage Trail visitant tots els edificis històrics de la ciutat. És molt interessant.
  • Visitar el museu Bill Richardson Transport World, el que presumeix de ser el museu de l’automòbil privat més gran del planeta.
  • Passejar pels Otepuni Gardens.
  • Visitar el poble de Bluff, situat al sud de la ciutat i conegut per les ostres.
Invercargill

Catlins Coastal Route

I ja som molt a prop del nostre allotjament. Deixem enrere Invercargill i posem rumb cap a Waipapa Point per la Catlins Coastal Route, una preciosa carretera amb unes vistes espectaculars en la que, per cert, no hi ha gasolineres, així que sigues previsor i carrega el tanc abans de sortir de Invercargill.

Catlins Coastal Route

Si t’agrada la costa i els viatges en cotxe, gaudiràs moltíssim en aquesta carretera. Nosaltres en aquesta etapa d’avui vam completar el tram entre Fortrose i Waikawa (continuaríem al dia següent), que son uns 36,90 kilòmetres, fins arribar en el nostre allotjament d’avui encara de dia.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 8 min, en un trajecte final de 249,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Waikawa Harbour View – Catlins Accomodation, ubicat al poble de Waikawa, a 30 kilòmetres a l’est de Waipapa Point.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *