Categories
OEST DEL CANADÀ

23. ETAPA 22: VANCOUVER: GRANVILLE ISLAND + WEST END + PLATGES + CHINATOWN + DAVIE VILLAGE + DOWNTOWN + YALETOWN. Nit a Vancouver

Avui visitarem els barris dels voltants del centre de Vancouver. Començarem per visitar el mercat més famós de la ciutat, ubicat a Granville Island. Anirem més enllà del West End i visitarem les platges més famoses de la ciutat (Kitsilano, Sunset, English,…). Entrarem a explorar el Chinatown per la famosa porta Millennium Gate i visitarem el barri de Davie Village, on pel seu carrer principal (Davie Street) es respira ambient LGTBI. Ens arribarem fins al barri dels teatres, on veurem les estrelles dels artistes canadencs a la vorera, i més tard acabarem el dia a Yaletown on l’antiga àrea industrial està reconvertida en arquitectura industrial amb bars, restaurants, botigues modernes,…

Durant el matí

I a primera hora sortirem per anar a buscar el ferry per anar a Granville Island, en la qual hi ha un mercat que és una joia: parades plenes de fruita i verdura, panaderies, altres productes locals, restaurants més o menys assequibles i molt d’ambient! Es troba en la Illa de Grandville, que antigament era una zona industrial i s’ha reconvertit en una àrea d’oci per els habitants de Vancouver. Per arribar-hi des del centre de Vancouver hi tens 3 opcions: a peu (creuant el Granville Bridge, amb vistes de vertigen), en bus o en ferry (que passa cada 5 minuts). Nosaltres hem utilitzat aquesta última opció, que no son altra cosa que uns vaixells molt petits que creuen de un costat a l’altre el False Creek. El bitllet costa 3,5$ pels adults i 2,25$ pels nens.

Granville Island Public Market

Mercats n’hi ha molts, però sens dubte un dels més peculiars de Vancouver és el mercat nocturn de Richmond. Lo dolent? Obre només en els mesos càlids (de maig a octubre). L’entrada costa 4,75$ i un cop allí pots perdre les hores (i la línia) entre menjar i foodtrucks. Per a més informació: Richmond Night Market 2022 | The Amazing Summer.

Richmond Night Market

I parlant de calor i d’estiu, un pla molt bo per fer a Vancouver quan ja no es necessita la jaqueta és passar unes horetes a Kitsilano Beach, per molts la millor platja de Vancouver. Fou dels llocs que més ens varen agradar de Vancouver. Per arribar-hi s’ha de creuar el Burrard Street Bridge. Prop d’allí també hi té fama la Wreck Beach.

Kitsilano Beach

A 10 minuts escassos de la parada del ferry de Granville Island, hi ha la platja Sunset Beach. Us podeu imaginar perquè és famosa. Diuen que presenta els millors capvespres de la ciutat, si no el millor.

La platja està perfectament orientada a l’oest i es veu pondre’s el sol en l’horitzó, entre les dues masses de terra que tanquen la badia. Ens assentem en un dels troncs que hi ha disposats per la sorra per acomodar-se la gent i ens relaxem imaginant una posta de sol…

Sunset Beach

Encara que probablement la platja més popular de Vancouver és la de English Bay, que també ens va semblar una passada. És un dels llocs preferits pels locals per sortir a fer esport i estirar una mica les cames. A més, aquí es troben dos monuments interessants: el Inukshuk, símbol dels inuit canadencs, i una sèrie d’escultures denominades A-maze-ing Laughter, que representen a uns gegants xinesos descollonant-se de riure. Tal qual.

English Bay

La comunitat asiàtica de Vancouver és una de les més extenses de Nordamèrica, així que no te’n vagis sense haver conegut Chinatown i els seus famosos dumplings. Aquí has de creuar la porta d’entrada al barri (la Millennium Gate) i visitar el seu famós jardí Xinès (Classical Chinese Garden). Sortiràs d’ell més zen que mai (i un xic més pobre també: l’entrada val 16$ pels adults i 12$ pels joves). L’horari d’obertura dels jardins son de dimecres a dilluns de 9:30h a 16h.

Chinatown

La porta d’entrada a Chinatown està a Pender Street, i també veiem el curiós Sam Kee Building, l’edifici comercial més estret del món.

Sam Kee Building

Si ens interessen els parcs i jardins, tenim el Queen Elisabeth Park, el qual és tot un recés de pau de la ciutat. Si busques desconnectar de la jungla d’acer…és el teu lloc. Un altre gran lloc per desconnectar és el Jardí Botànic de Vancouver (Vandusen Botanical Garden). El preu per entrar és de 11,90$ en temporada alta.

Queen Elizabeth Park

Per desgràcia, no podràs emportar-te unes llaunes de cervesa al parc (està prohibit beure en llocs públics), però això no significa que no puguis gaudir de bones cerveses artesanals, en petites cerveseries locals. Com diu el lema del Craft Beer Market, “Vancouver estima la cervesa, i nosaltres estimem Vancouver”, en aquest mercat ubicat en un històric edifici podràs degustar la major selecció de cerveses de barril en tot Canadà. Hi ha ofertes de menjar i beure cada dia, així que dona-li una ullada a la seva web. L’adjuntem: Fresh Local Food & Craft Beer – CRAFT Beer Market.

Craft Beer Market

Si el dia està plujós o ets dels que sempre busquen els millors museus per augmentar la teva cultura, Vancouver conta amb alguns museus força interessants. En destacaríem 4: el Museu de la Ciència (Science World) amb la seva curiosa i cridanera cúpula (interactiu i perfecte per grans i petits), el Museu de Antropologia potser és el més recomanable, especialment si t’interessa aprofundir sobre l’història de les diferents ètnies de Canadà, el HR Mac Millan Space Centre ideal per els amants de l’espai, i el Vancouver Art Gallery.

Museu d’Antropologia de Vancouver

Encara que un dels museus més estranys i curiosos que pots visitar a Vancouver és el Vancouver Police Museum. Ubicat en l’antic edifici on es practicaven les autòpsies dels assassinats, tindràs la possibilitat de veure sales amb armes de foc confiscades, moneda falsificada, exposicions amb els crims més atroços en la història de Vancouver, i inclús l’antiga morgue de la sala d’autòpsies!

Vancouver Police Museum

Durant la tarda

És el moment de canviar de barri i d’anar-nos-en al barri de Davie Village, la zona LGTBI de Vancouver. L’icona aquí per excel·lència és el pas de peatons amb els colors de l’arc iris (Rainbow Crosswalks), el primer permanent dels molts que es reparteixen per tot Canadà. I és que Vancouver i en general l’Estat de British Columbia son coneguts per la seva mentalitat oberta i liberal.

Barri de Davie Village

El famós pas de peatons es troba a la Jim Deva Plaza, en la qual hi ha un espai exterior amb l’escultura gegant d’un megàfon.

Jim Deva Plaza

Davie Street és el carrer principal de la zona d’ambient gay de la ciutat. Tots els locals i botigues estan plens de banderes arc-iris i hi ha varis locals nocturns d’ambient. Recorrerem el tram que hi ha fins a Burrard Street.

Davie Street

Recorrem el carrer Davie Street en direcció est, fins a trobar-nos amb el carrer Grandville Street, en ple barri dels teatres. Hi ha estrelles dels artistes canadencs en la vorera, com en el passeig de la fama de Los Ángeles. Passegem per Grandville Street i ens passem el nostre temps xafardejant els noms dels artistes de les estrelles en les voreres…

Grandville Street

Fins que veiem el famós Teatre Orpheum, seu de l’Orquestra Filarmònica de Vancouver.

Orpheum Theatre

I amb una passejada ens plantem a Commox Street, en direcció cap al West End. Entre el 1126 i el 1136 un veí ens recomana que entrem per l’accés a un passatge entre les dues cases, ple de vegetació molt ben cuidat. El sender continua creuant Jepson-Young Lane, on hi ha una caseta d’intercanvi de llibres gratuïts entre els veïns, i arriba fins a Pendrell Street. És molt curiós veure-ho.

Mole Hill és una comunitat de veïns de cases anteriors a la I Guerra Mundial. Està composta per varis blocs i està basada en una comunitat ecològica. La constitueixen 170 apartaments socials, horts urbans, tres centres de dia i varis jardins.

Mole Hill

S’acosta l’hora de sopar, però abans ens venia de gust anar a prendre una cervesa en el barri de Yaletown, una zona d’antics magatzems reconvertits en restaurants i cerveseries. Ens varen recordar molt als edificis “cast iron” del SoHo de Nova York. A aquestes hores estaven a tope, amb tots els locals plens fins dalt.

La història del barri de Yaletown és semblant a la del Meatpacking de Nova York: va començar éssent una àrea industrial, plena de magatzems i fàbriques, però poc a poc es va anar modernitzant i adaptant a un estil més aviat hipster. Bars, restaurants, botiguetes, lofts en edificis de maó… Si ets dels que gaudeixen de la arquitectura industrial, també t’agradarà!

Yaletown

I de camí a Yaletown vam passar per el 374 Engine Pavilion, on s’exhibeix la primera locomotora de passatgers que va arribar a Vancouver en el 1887. L’entrada és gratuïta, i podràs pujar a la sala de màquines a fer una mica el tonto.

Antiga locomotora al 374 Engine, en el barri de Yaletown

I acabant en el barri de Yaletown finalitzarem la jornada del dia d’avui. Ha estat un dia força intens de múltiples visites per conèixer la ciutat de Vancouver més a fons.

Per trobar els punts i atraccions imprescindibles de les quals hem parlat aquí, heu de buscar en el mapa de google maps que hi ha a la pàgina principal de l’article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *