Categories
OEST DEL CANADÀ

24. VIATGE: VOL VANCOUVER – BARCELONA

I ha arribat l’últim dia de les nostres vacances a la zona Oest de Canadà. Avui només hi haurà temps d’anar-nos-en a l’aeroport Internacional de Vancouver i agafar el nostre vol.

Tal com vàrem explicar en anteriors apartats de l’article, el vol d’anada i tornada ens sortia més econòmic durant l’Agost amb la Companyia Air Transat. El vol de tornada, a l’igual que el d’anada, amb la seva corresponent escala (en la tornada faríem escala a Montréal).

Els vols de Air Transat amb escala a Montréal solen sortir pels matins des de Vancouver (sobre les 11:25h i les 13:40h), per tant, no ens quedarà temps per a res més, bé, potser per una última passejada pel Downtown de la ciutat. I això és el que farem. Com que tenim l’allotjament a Granville Street, sortim a passejar pel mateix Granville St en direcció al Financial District. La zona està plena de gratacels acristallats.

Després d’haver-la conegut, sembla una ciutat molt neta i bastant tranquil·la. Ens ha recordat a una barreja entre San Francisco, Nova York i Boston. No ens estranya que sigui la tercera ciutat del món amb millor qualitat de vida després de Viena i Zurich, segons la consultora Mercer (encara que per nosaltres està per davant de les altres dues).

Downtown de Vancouver

I ara sí, ha arribat l’hora d’anar a buscar el Skytrain, que ens portarà cap a l’Aeroport Internacional de Vancouver.

L’aeroport de Vancouver està ubicat a 12km al sudoest del centre. És el segon més important de Canadà després del de Toronto i ha rebut premis al millor aeroport de Canadà i de Nordamèrica. L’edifici està ple de columnes de pedra, escultures de fusta, cascades, jardins,… Tot amb un aspecte molt rústic i acollidor.

L’Skytrain és l’opció més ràpida i còmode per desplaçar-se del centre de la ciutat a l’aeroport i viceversa. La Canada Line (blau clar) et porta en menys de 30 minuts del centre de la ciutat a l’aeroport. L’agafarem en la parada més propera al nostre hotel, aquesta és “Yaletown-Roundhouse” i el trajecte té una durada d’uns 30 minuts fins a la parada “YVR Airport”, situada en el nivell 3 entre la terminal domèstica i la internacional. Circula des de les 5h fins a la 1h, amb una freqüència de 7-15 minuts.

Canada Line Train

El preu del bitllet (per a dues zones) és de 4,45$ si es paga en efectiu, o 3,65$ amb Compass Card, més un suplement de 5$.

La Compass Card és una targeta recarregable disponible per un preu de 6$ reembolsables. És compatible amb els bitllets senzills, passis diaris i mensuals i el servei de bicicletes de lloguer (Bike Parkade). Es pot comprar la Compass Card en la seva web (Compass – Home (compasscard.ca)) o adquirir-la en les màquines de venda de les estacions.

L’autobús és l’opció més barata però la més lenta, ja que triga aproximadament 40 minuts. Des de la terminal domèstica s’ha d’agafar el bus 424 que porta a l’estació d’autobusos de l’aeroport. Des d’aquí es pren l’autobús ràpid de la línia 98-B cap al centre. El bitllet costa uns 3$. S’ha de portar l’import exacte per abonar-lo al conductor.
Estació de “Yaletown-Roundhouse” de la Canada Line
Els taxis s’agafen en el nivell 2 de la terminal domèstica i internacional. Donen servei les 24 hores, amb tarifes fixes (entre 32 i 36$ segons la zona) i una durada aproximada de 30 minuts. Les empreses de transport compartit Lyft i Uber recullen passatgers en el nivell 2 de l’àrea d’arribades de la terminal domèstica i internacional i fora de la terminal sud. El trajecte sol costar entre 25-30$ i té una durada de 35 minuts.
El trasllat privat és la forma més còmoda d’arribar a l’allotjament a Vancouver, però la més cara. Hi ha varies empreses per a contractar aquest servei, com Civitatis o GetTransfer. Sobre tot son útils si l’hotel està lluny de les parades de transport públic o si el vol arriba a hores intempestives.
Interior de l’estació “Yaletown-Roundhouse”

I fins aquí ha arribat el nostre viatge per la zona Oest de Canadà. Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *