Categories
OEST DEL CANADÀ

22. ETAPA 21: VANCOUVER: GASTOWN + CANADA PLACE + SEAWALL WATER WALK + STANLEY PARK + VANCOUVER LOOKOUT. Nit a Vancouver

I avui coneixerem de primera mà la ciutat de Vancouver. Explorarem el centre i els barris propers al centre sense cap mitjà de transport que les nostres cames. Visitarem el barri de Gastown (zona antiga de Vancouver) i coneixerem l’Steam Clock. Ens arribarem fins al Canada Place, que és un edifici que té la funció de ser la Terminal de Vaixells, i passejarem pel Seawall Water Walk (riba del port junt als molls). Ens endinsarem al Stanley Park, que és el parc urbà més gran de Canadà i visitarem tots els seus racons. Acabarem el dia pujant a un dels miradors més famosos de Vancouver, el Vancouver Lookout.

Durant el matí

Ancorada en la Costa Oest, a milers de kilòmetres del bullici de Toronto, i de l’aire francès de Quebec, es troba Vancouver. És una ciutat que sempre apareix en els llistats de les millors ciutats on viure. Perquè Vancouver ofereix una infinitat de possibilitats, perfectes per cada tipus de viatger. Té muntanya. Té mar. Té museus. Bona gastronomia. I lo millor? És una ciutat cosmopolita, oberta i tol·lerant. Nosaltres teníem ben clar que hi ha un fotimer de coses per fer en aquesta part de Canadà.

Per començar el dia, lo millor és donar-te una volta pel barri de Gastown, la zona antiga de Vancouver i un dels barris més icònics de la ciutat, amb els carrers empedrats i flors a les façanes, amb faroles i locals molt bonics. Un cop allí, apropa’t a conèixer el Steam Clock, un curiós rellotge que cada 15 minuts tira un petit núvol de vapor (res de màgia, el truc és que està situat sobre una reixeta per on surt el vapor).

Steam Clock, a Gastown

Sempre pots unir-te a un tour gratis per començar a explorar la ciutat de la mà d’un guia expert. Reserva’l aquí: Free tour por Vancouver – Reserva online en Civitatis.com.

Després de visitar Gastown, ens dirigirem a l’edifici del Canada Place, construït per la Expo del 86 i que en l’actualitat acull la terminal de grans vaixells des d’on surten els creuers a Alaska, és un dels edificis més peculiars i cridaners de Vancouver. Té un sostre amb pics de tela de color blanc que s’assemblen a les veles d’una embarcació, i que a molts els hi recorda a la Opera House de Sídney (a nosaltres no, no s’assembla de res!). Curiositat: sobre la teulada de l’Hotel Pan Pacífic (també en aquest recinte) estan els “The Heritage Horns”, 10 enormes banyes que al migdia toquen les primeres 4 notes de l’Himne de Canadà, anunciant que ha arribat l’hora del dinar.

Canada Place

I continuant la passejada per la zona dels molls del port, arribem fins al passeig “Seawall Water Walk”. És un lloc molt agradable per passejar-hi, junt als molls i una mica més endavant els molls esportius. Passem al costat d’una escultura de Liz Magor que representa un cobert de pescadors sobreelevat que ens ha recordat molt a un hórreo gallec. Aquí ens podem asseure en un banc a contemplar l’entorn i les vistes.

Seawall Water Walk

I caminant, caminant, arribem al Stanley Park. Es tracta del parc urbà més gran de Canadà, el qual conta amb llacs, senders, llocs perfectes per fer-hi un pícnic i fins i tot una zona on es poden admirar uns curiosos tòtems. El millor pla és llogar una bicicleta en algun dels nombrosos negocis en els voltants del parc, i recórre’l per el Seawall Path (recorda fer-ho en contra del sentit de les agulles del rellotge).

Stanley Park, amb totes les seves atraccions

Consell: compra algo per menjar i improvisa un pícnic, encara que recorda que no pots beure alcohol en espais públics (marihuana en canvi, pots fumar la que vulguis!). Consell: en el carrer Robson amb Denman St hi ha el “EzeeRiders”, on lloguen les bicicletes per 5$ la hora (quan més t’hi apropes, més cares son).

Stanley Park

Durant la tarda

Finalment, doncs, lloguem una bicicleta per tots quatre (quatre bicicletes) a molt bon preu, i un cop a Stanley Park, ens desviem cap al sender que voreja el Lost Lagoon. És peatonal i discorre a la vora del llac entre molta vegetació i grans secuoies. Es veu el reflexe de la ciutat en el llac.

Lost Lagoon a Stanley Park

Al passar el llac s’arriba al club de rem de Vancouver i a un kilòmetre d’allí, vorejant el club de vela, s’arriba al lloc on hi ha els tòtems indis, unes escultures fetes amb troncs tallats amb figures d’animals i pintats de colors cridaners.

Els tòtems son monuments amb variats dissenys que inclouen figures animals o éssers sobrenaturals (óssos, granotes, ocells, persones, peixos, etc…). Cada un explica la història d’un clan o una família o commemora alguna ocasió o festivitat especial. Es llegeixen de dalt a baix. Son molt típics dels pobles indígenes de la costa del Pacífic de Nordamèrica. Hi ha una botiga de regals al costat on es poden comprar coses relacionades amb els tòtems i amb els indis.

Tòtems indis a Stanley Park

Continuem la ruta vorejant Stanley Park cap a la riba que mira al nord. Teníem anotat en aquesta zona un far molt bonic per fer-hi fotos i finalment l’hem trobat, a Brockton Point. Des d’allí també hi ha unes bones vistes del skyline de Vancouver.

Brockton Point Lighthouse

Seguim endavant amb la ruta en bici, vorejant el far de Brockton Point i passant per sota el Lions Gate Bridge. El recorregut es fa per un sender només per a bicicletes i peatons (Stanley Park Seawall Path), quasi a nivell del mar, amb penya-segats, molta vegetació i unes vistes molt boniques de la ciutat i les muntanyes que la rodegen.

Continuem la ruta i ens trobem amb un dels punts més fotogènics, Siwash Rock, un illot solitari junt als penya-segats amb un arbre a sobre. Ens ha servit per descansar una estona mentres feiem unes quantes fotografies.

Siwash Rock

Just després, arribem a la Third Beach, una platja orientada al capvespre i plena de troncs per asseure’s, encara que era molt aviat per a la posta de sol.

Third Beach, a Stanley Park

Continuem per la Stanley Park Seawall Path fins al Prospect Point. Aprofitem per veure el Lions Gate Bridge des de Prospect Point. És un bon lloc per fer-hi fotos del pont.

Prospect Point Lookout

I decidim finalitzar amb el recorregut al lloc que segons nosaltres es té la millor panoràmica del skyline de la ciutat, dins de Stanley Park: el canó Nine O’Clock Gun.

Des d’aquí, les vistes de l’Skyline de Vancouver son superespectaculars.

Vancouver des del Nine O’Clock Gun

Acabarem la circumval·lació de l’Stanley Park i anirem a retornar les bicis, per continuar la nostra ruta fins al Vancouver Lookout. Es tracta d’un mirador panoràmic situat al capdamunt d’un edifici de 168 metres d’alçada. L’edifici s’anomena Harbour Center. L’ascensor és acristallat i permet veure tota la ciutat mentres pugem.

Des de dalt, hem llegit que es poden veure fins i tot les muntanyes de Seattle en EEUU, això en un dia clar. Tot i així, ens encanten les vistes panoràmiques des de lo més alt. Des del mirador es veu tota la ciutat, el port, Stanley Park, North Vancouver i les muntanyes que el rodegen. A l’entrar al Vancouver Lookout et planten un segell en el canell, com en les discoteques, perquè l’entrada serveix per a tot el dia i es pot tornar a pujar si un vol.

Vancouver Lookout en el Harbour Center

Els horaris d’obertura del Vancouver Lookout son de 11 a 18h, i els preus son de 18,25$ pels adults, 13,25$ pels nens (6-17a). Els infants de 0 a 5 anys entren gratis. Pots reservar la teva entrada aquí: Vancouver Lookout – OPEN DAILY 11 am-6 pm.

Vistes des del Vancouver Lookout

Et proposem una alternativa gratuïta al Vancouver Lookout: anar a la Public Library i pujar a la última planta, on hi ha una terrassa amb un jardí molt bonic. L’edifici, però, és una autèntica passada arquitectònicament parlant.

Public Library de Vancouver
Una altra alternativa, si el pressupost i la por no és problema, és fer un vol panoràmic en avioneta i al·lucinar amb les vistes de Vancouver. No només gaudiràs de les vistes des de lo alt de la ciutat, sinó sobretot dels seus voltants: mar i muntanya s’uneixen en un marc incomparable.

I per finalitzar amb la programació del dia, et proposem, si estàs a Vancouver en plena temporada, que no et pots perdre’t un partit de hockey sobre gel de l’equip local: els Canucks! Juguen en el Rogers Arena, i la temporada va d’Octubre a finals d’Abril. Aquí pots veure el seu calendari: Vancouver Canucks Schedule | Vancouver Canucks (nhl.com)

Rogers Arena
Si t’han entrat ganes de patinar sobre gel, i visites Vancouver de desembre a febrer, has de saber que en la plaça Robson Square es munta una pista de patinatge que podràs utilitzar gratuïtament.
Robson Square

I fins aquí la ruta en el primer dia al Centre de Vancouver. Demà acabarem de visitar la resta de la ciutat.

Per trobar els punts i atraccions imprescindibles de les quals hem parlat aquí, heu de buscar en el mapa de google maps que hi ha a la pàgina principal de l’article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *