Categories
NORUEGA

11. Dragsvik: Fjaerlandsfjord + Jolstra River + Sunnfjord + Gaularsfjellet Scenic Road

El dia d’avui és molt espectacular i recorrerem la “Noruega profunda”. El primer que farem serà pujar el cotxe en un ferry cap a Fjærland. Ens han dit que el Fjærlandfjord és un dels fiords més espectaculars. Ens aturarem a Fjærland, el poble dels llibres, i descobrirem algun museu interessant i alguna glacera interessant. La roadtrip continuarà seguint el Jolstra River i arribant al Sunnfjord, i entrarem a una altra dimensió amb la Scenic Road de Gaularsfjellet, que ens portarà de tornada a casa, a Dragsvik.
Índex:
1. Fjærlandsfjord
2. Jolstra River
3. Sunnfjord
4. Gaularsfjellet Scenic Road

1. Fjærlandsfjord

Avui ens llevem molt d’hora perquè hem d’anar a Balestrand a buscar un ferry que ens portarà a creuar tot el Fjærlandfjord (braç del Sognefjord) fins a Fjærland. El trajecte és d’uns 75 minuts i és molt espectacular. Hi ha 2 sortides al dia des de Balestrand: a les 8:05h i a les 11:30h. Nosaltres volem pujar al primer.

Fjærlandsfjord

Gaudiràs d’una magnífica excursió per el fiord fins arribar al poble situat entre els glaciars, Fjærland. Al llarg del fiord es passa per llogarets, cascades i muntanyes escarpades. Fjærland està situat on els glaciars es troben amb el fiord. Durant l’excursió, gaudiràs d’un paisatge increïble i de les vistes a la glacera de Jostedalen, la més gran de l’Europa Continental. A l’arribar a Fjærland podràs visitar el Museu Noruec del Glaciar, conèixer la ciutat dels llibres de Noruega i veure el majestuós hotel Mundal, construït en el 1891.

Ferry-creuer pel Fjærlandsfjord
A dia d’avui, el ferry que va de Balestrand a Fjærland ja no està operatiu. Quan hi vàrem viatjar nosaltres sí que ho estava. Avui només es pot fer un creuer des de Balestrand a Fjærland, sense cotxes.

I arribem a Fjærland, el poble anomenat “the norwegian book town” (el poble noruec dels llibres). I perquè es diu així. Lo millor és esbrinar-ho. Vam passejar per tot el poblet i vam veure algunes casetes amb les portes ben obertes oferint prestatges i prestatges de llibres de segona mà. Representa que el poble està ple de botigues de llibres de segona mà, en cases tradicionals. L’estampa és espectacular.

Fjærland i el Fjærlandsfjord

Després varem anar a l’oficina d’informació turística de Fjærland, que es troba en el centre del bonic poble glaciar de Fjærland. Hi trobarem fulletons, mapes i informació sobre tours en la zona. L’oficina està oberta de finals d’abril a mitjans de setembre. Si desitges passar un dia actiu a Fjærland, pots posar-te en contacte amb Fjærland Guiding, que et portarà en excursions guiades en caiac, caminades o gaudiràs d’una estada en les saunes de Fjærland Guiding.

Oficina d’informació turística de Fjærland

A poca distància del centre es pot visitar el Museu del Glaciar Noruec, que és un centre de visitants autoritzat per el Parc Nacional de Jostedalsbreen. I aquí hi anem ara. En noruec s’anomena Norsk Bremuseum. Està obert tots els dies de 9:00 a 19:00 hores, i els preus per accedir-hi son de 160kr pels adults i 80kr pels nens. Un xic caret, per ser un centre de visitants. El Museu dels Glaciars de Noruega ofereix guies de naturalesa a mida. Perfecte per petits grups o famílies. En el museu, tindreu l’oportunitat d’aprendre sobre la glaciologia, el clima i la geografia física de Fjærland. Tocareu temes com el Parc Nacional Jostedalsbreen, glaciars, morrenes, sots, allaus i dipòsits d’una varietat de processos naturals. També coneixereu la història local, especialment relacionada amb lo prop que estan realment el fiord dels glaciars.

Norsk Bremuseum a Fjærland

El Norwegian Glacier Museum és un museu interactiu galardonat, ubicat a la capçalera del Fjærlandsfjord. El museu és el principal centre de Noruega per a la difusió de coneixements sobre els glaciars i el clima. D’una manera entretinguda i emocionant, obtindràs respostes a preguntes com: Perquè el gel del glaciar és blau? Perquè el fiord és verd?, i com es varen formar els fiords?. Inclús pots realitzar els teus propis experiments amb gel de 1000 anys d’antiguitat del proper glaciar Supphellebreen. No et perdis la pel·lícula panoràmica única i sorprenent sobre el Parc Nacional de Jostedalsbreen, i experimenta l’exposició climàtica que et portarà en un viatge a través de la història climàtica de la Terra. El museu fou dissenyat per el professor d’arquitectura Sverre Fehn, guanyador del premi Pritzker de 1997, el premi internacional més alt que pot rebre un arquitecte. L’edifici ha rebut varis premis, inclòs el més alt premi noruec d’arquitectura. Totes les exposicions han estat adaptades per a minusvàlids.

Norwegian Glacier Museum

El museu és una fundació privada sense finalitats lucratives establerta per la Societat Internacional de Glaciologia, diferents institucions d’investigació noruegues i la Associació Noruega de Turisme de Muntanya. Sa Majestat la Reina Sonja va inaugurar el museu en el 1991 i, des de llavors, més de 1,7 milions de convidats han visitat el museu. L’exposició es presenta en 13 idiomes, entre ells l’espanyol.

Norwegian Glacier Museum

Sabent que tenim tant a prop les glaceres del Parc Nacional Jostedalsbreen, no ho podem evitar i intentarem acostar-nos a alguna. Ens dirigim amb el cotxe al Flatbreen Glacier. A 8 kilòmetres de Fjærland hi ha el parking de la glacera. Per arribar-hi a peu hi ha de 2 a 3 hores, però les vistes cada cop son més espectaculars. El bonic passeig fins el glaciar Flatbreen i la cabana Flatbrehytta dura aproximadament unes 3 hores. El glaciar Flatbreen es pot veure des del fiord i es pot arribar a peu. També el glaciar Supphellebreen és veí del glaciar Bøyabreen a Fjærland. En la vora de l’altiplà principal del glaciar es troba el glaciar Flatbreen, i a tant sols 300 metres de la llengua del glaciar es troba la cabana Flatbrehytta. Aquest és un lloc ideal tant per començar com per acabar caminades o viatges d’esquí a través del glaciar, si tens experiència o t’uneixes a guies experimentats. La vista des d’aquesta cabana és impressionant.

Vistes des de la Flatbrehytta Cabin, cap al Fjærlandsfjord

Al Norsk Bremuseum pots contractar l’excursió amb guia fins al glaciar. Et pots unir a l’espectacular caminada cap a la cabana Flatbrehytta. Tens impressionants vistes des de punts de vista única i escolta les històries del teu guia local sobre la cabana vermella, el glaciar, les muntanyes i la gent que viu a Fjærland avui en dia. Des de Fjærland pots conduïr o caminar per la vall de Suphelledalen, que és el punt de partida per l’ascens bastant empinat fins a la cabana. També és possible continuar per la vall de Snauedalen que uneix els pobles de Fjærland i Veitastrond. Aquí pots veure les muntanyes de Suphellenipa i Kaldakari (1687 metres sobre el nivell del mar). En el fons de la vall de Supphelledalen, enfront el glaciar Flatbreen, hi ha un petit glaciar també anomenat Supphellebreen. Aquest glaciar es troba a l’altitud més baixa de tots els glaciars del sud de Noruega, i només es “manté viu” gràcies al gel que cau del glaciar Flatbreen que es a sobre d’ell. El glaciar Supphellebreen i la cabana Flatbrehytta son noms llegendaris per tots els excursionistes del glaciar.

Arribant a la glacera
Flatbreen i Suppehellebreen Glaciers

Flatbrehytta és situada a 1000 metres sobre el nivell del mar, i des d’ella obtens magnífiques vistes. És una gran passejada fins a la cabana, des de Øygard a Fjærland hi ha un camí adaptat i escales de pedra en terreny empinat. El viatge dura de 2 a 3 hores. La cabana és independent, amb 18 llits. La cabana s’utilitza com a refugi-allotjament, i s’ha de reservar amb antelació per telèfon o correu electrònic. Flatbrehytta és una cabana d’alta muntanya independent de propietat privada ubicada a prop de Flatbreen, a 994 metres sobre el nivell del mar i sobre Fjærland.

Nosaltres només vàrem anar a aparcar el cotxe al pàrking habilitat i veure les vistes des d’allí, que també son molt espectaculars. Després de veure els glaciars Flatbreen i Suppehellebreen, vàrem anar a per un tercer glaciar, el Bøyabreen Glacier, que diuen que encara és més accessible que els dos anteriors.

Bøyabreen Glacier

El braç glaciar més accessible i més espectacular del glaciar Jostedalsbreen és el glaciar Bøyabreen a Fjærland. Pots veure Bøyabreen molt de prop des de la carretera principal de Fjærland, o admirar-lo des del restaurant Brevasshytta, inclús més a prop del gel. El restaurant es troba a 10,7 kilòmetres del centre de Fjærland. Aquesta és una de les branques més espectaculars del glaciar. Quan visites el Museu del Glaciar Noruec a Fjærland, pots veure parts d’ell. A 5 minuts en cotxe des d’allí, pots obtenir una vista completa de la impressionant caiguda de gel. En el cafè Brevasshytta, pots asseure’t junt a les grans finestres panoràmiques i potser tenir la sort de veure com s’esfondren grans blocs de gel.

Bøyabreen Glacier

2. Jolstra River

I després de la visita al Bøyabreen Glacier, continuem la nostra ruta seguint el riu Jolstra, que més endavant es converteix en un llac, el Jolstravatnet. Hi ha miradors de tota la vall del Jolstravatnet, i la mateixa és espectacular.

Jølstravatnet

Més endavant, quan portem uns 30 kilòmetres des de Fjærland, arribem a la població de Skei, el qual està ubicat en un gran emplaçament. A prop hi trobarem una nova granja-museu, anomenada Astruptunet, la qual és una granja-museu del pintor Astrup. Està ubicada a uns 15 kilòmetres de Skei.

Skei, a la riba del Jølstravatnet

Astruptunet està situat en un entorn idíl·lic en el cantó sud de Jølstravatnet. Aquí hi trobaràs la casa del pintor, il·lustrador i artista gràfic Nikolai Astrup (1880-1928), qui és un dels artistes nacionals més famosos de Noruega. Astrup va experimentar amb la xil·lografia i fou també un innovador dins de les tècniques gràfiques. Va variar el seu treball lliurement i de manera no tradicional, a vegades treballant en el lloc durant el procés d’impressió i, a vegades, acolorint a mà la impressió després de la impressió. Després de completar els seus estudis, es va mudar a casa per retratar la naturalesa i la gent de Jølster. Astruptunet no és només la llar d’un artista, sinó també una part important de la vida de l’artista. Al igual que en els quadres de Astrup, veurem com l’amor de Astrup per el paisatge i el territori encara impregna l’ambient que envolta la finca, tant interna com externament. La galeria conté exposicions permanents d’art, gràfics, litografies i esbossos d’Astrup. En el 2016 l’art de Astrup es va llançar internacionalment a Londres i Alemanya. Durant l’estiu els horaris d’obertura son de 10:00 a 17:00h, i els preus son de 110kr pels adults, 80kr pels estudiants, i entrada gratuïta pels menors de 18 anys.

Astruptunet
Astruptunet

Continuant la ruta passem per el poble d’Alhus, que es troba en un gran emplaçament al costat del llac Jølstravatnet. I continuant arribem a Vassenden, un poble que es troba al final del llac. Aquí l’entorn també és força espectacular, però hi ha alguna atracció més a visitar.

Vassenden

A Vassenden hi ha el Jølstra Museum, un museu de granges tradicionals. Que estrany. N’hi ha per tot arreu. Els horaris d’obertura del museu son de 12:00 a 20:00h. En el Jølstramuseet, els anfitrions ofereixen la combinació perfecta d’art, un museu de poble, bon ambient i menjar a curta distància. El fundador de Jølstramuseet, Eivind Fossheim, tenia un gran interès en la història, els objectes quotidians i la tradició arquitecònica de Jølster. Volia crear un museu rural on els objectes i les cases de Jølster poguéssin col·leccionar-se i exhibir-se pels seus descendents. La galeria en el graner alberga diverses exposicions. Al llarg de la temporada s’organitzen exposicions de diferents artistes, tant locals com nacionals. El restaurant Låven serveix un menú a la carta elaborat amb ingredients locals de temporada. Els ingredients crus es transformen amb amor i habilitat en una experiència gloriosa que celebra el menjar local. El menjar es basa en les matèries primeres disponibles en els voltants. El plat estrella del restaurant és la truita marró de Jølstra, que se serveix sense espines.

Jølstra Museum

Una de les activitats que es pot practicar a Vassenden és el ràfting pel riu Jølstra. Una empresa que s’hi dedica és Jølster Rafting AS. Hi ha diferents recorreguts amb preus diferents. Hi ha un recorregut de 5,5km que val 490kr per persona. S’ha de reservar per la web amb antel·lació (www.jølster-rafting.no).

Jølster Ràfting

3. Sunnfjord

Arribem a Førde, a 20 kilòmetres a l’oest de Vassenden, ja en la capçalera del Sunnfjord. Aquí hi trobarem, com no, amb un altre museu anomenat Sunnfjord Museum, unes granges-museu a l’aire lliure. Es troben a 9km de Førde. El Sunnfjord Museum és el grup d’edificis que han estat transportats aquí des de varis llocs en el districte de Sunnfjord. 25 edificis antics en un paisatge cultural autèntic, brinden una idea de com era la vida en els assentaments de Sunnfjord a mitjans del segle XIX. El museu és un dels quatre museus de districte del comptat de Sogn i Fjordane. La propietat del crofter està en el seu lloc original, l’interior de la casa és com a principis del segle XX. L’edifici de l’administració està obert tot l’any i alberga la recepció, una botiga i una varietat d’exposicions. En els mesos d’estiu, hi ha visites guiades diàries pels edificis antics. Hi ha banys públics en el museu i els jardins son ideals per a fer-hi pícnics, on pots banyar-te i pescar a Movatnet.

Sunnfjord Museum

Els horaris d’obertura del museu son de les 12:00 a les 17:00h. Els preus son de 110kr pels adults, 80kr pels estudiants, i entrada gratuïta pels menors a 18 anys.

A Førde hi ha un edifici que val la pena veure’l. Es tracta del Førde Huset, un Centre Cultural de la regió.

Førdehuset

A 5 minuts en cotxe del centre del poble, es troba la cascada Halbrendsfossen, una cascada que val la pena veure-la. Es tracta d’una potent cascada (sobretot en primavera) a les afores de Førde. La cascada té uns 60 metres d’alçada en Halbrendselva, al sud-oest de Førde en una corba pronunciada de la carretera E39.

Halbrendsfossen

I sobretot, no us perdeu la següent cascada, anomenada Huldefossen, la qual està ubicada a prop del Sunnfjord Museum. Aquesta val més la pena que l’anterior, que hi costa una mica d’arribar. Huldefossen té una gran caiguda de 92 metres i és una de les cascades més fotografiades de la Noruega dels fiords. Durant tot l’estiu, la gent visita la cascada tots els dies per experimentar les fortes onades. En els vells temps, aquesta cascada s’anomenava Huldrefossen, però fou un malentès. Perquè la gent associava el nom amb misticisme natural i Huldra: una bonica criatura mitològica amb el cabell llarg i un vestit vermell. Mentres que els grangers que vivien a prop de la cascada sempre deien el nom del riu Hulda i no Huldra. El nom Huldefossen fou reprès per l’associació de terratinents de Huldefossen en la dècada de 1980 i ara és d’ús general. Huldefossen es troba ubicada a Mo, per la E39, a uns 10 kilòmetres de Førde. Hi ha senyals en l’estacionament. Son uns 500 metres per a creuar un pont de fusta i pujar al llarg del riu. La cascada té una caiguda d’uns 90 metres de llarg i és com hem dit, una de les cascades més fotografiada de la Noruega dels fiords.

Huldefossen
Huldefossen

4. Gaularsfjellet Scenic Road

Continuem amb la roadtrip i som a punt d’accedir a la nostra pròxima ruta Escènica Nacional, aquesta anomenada Gaularfjellet. El seu lema és: “De Sognefjorden a Fosseheimen, el regne de les aigües que cauen”. Una alternativa pacífica a les carreteres principals de Sunnfjord a Sogn. Al llarg de canals protegits i un tranquil fiord cap el destí turístic de Balestrand. Gaularfjellet és un secret ben conservat per a la majoria de persones. El camí discorre al llarg del fiord abans de que la carretera comenci el seu pronunciat ascens serpentejant cap a la cima de la muntanya. Des de l’àrea de descans de Utsikten es pot admirar la vista d’un paisatge exhuberant i boníc i el camí que puja per el turó. El camí segueix Gaularvassdraget, un curs d’aigua protegit que ofereix de tot, des de salvatges ràpids i cascades fins a trams tranquils on l’aigua llisca tranquil·lament. Un passeig per l’emocionant pont de la cascada de Likholefossen li dóna la sensació d’estar enmig de les cascades arremolinades. La ruta escènica es pot incloure en una sèrie de viatges circulars.

Gaularfjellet

La ruta escènica noruega Gaularfjellet discorre entre Moskog i Balestrand i entre Sande i Eldalsosen. Des de Balestrand pots fer boniques desviacions. Un viatge en vaixell que acaba quasi en el glaciar Jostedalsbreen és una forma meravellosa d’experimentar l’entorn natural. La ruta té una longitud de 114 kilòmetres i salva un desnivell de 784 metres.. El tram que farem nosaltres serà de Moskog i Balestrand.

Gaularfjellet

Aquest camí aviat es va convertir en una important ruta de viatge quan es va inaugurar en el 1938. Avui en dia, el camí és una alternativa pacífica a les carreteres principals que absorbeixen la major part del tràfic. Balestrand podria ésser un gran lloc per començar el viatge, des d’on també es recomana agafar un vaixell a Fjærland i visitar el museu del glaciar. Hi ha punts senzills i funcionals al llarg de tot el recorregut on és fàcil parar i estirar les cames o simplement gaudir de la vista. El riu Gaula té 29 grans cascades, amb Likholefossen i el pont que el creua com un dels aspectes més destacats. El sender de la cascada de Fossestien, de 21 kilòmetres de longitud, discorre al llarg del riu Gaula, en paral·lel a la Ruta Escènica. Pots recórren el sender en la seva totalitat o escollir una secció més curta. El sender passa per una sèrie de cascades i travessa un exhuberant paisatge cultural amb granges actives. Al llarg de la ruta també et trobaràs amb caminades de muntanya a espectaculars miradors i tranquils llacs de muntanya on és possible pescar.

Gaularfjellet

I comencem la ruta per Sande (també és possible començar-la per Moskog), ja que hem triat aquest inici perquè creiem que pot ésser més espectacular. A prop de Sande, arribem a l’àrea-mirador de Hestad, on ens aturarem. L’àrea de descans de Hestad és un excel·lent lloc per aturar-se al llarg de la ruta escènica sobre Gaularfjellet. L’àrea està situada en el costat nord del llac Viksdalsvatnet en un bonic paisatge protegit. L’edifici de serveis té forma de tres petites torres que sobresurten del paisatge. Des de l’edifici hi ha dos camins. Un corre en una rampa elevada en una aigua poc profunda, l’altre corre al llarg de la riba de l’aigua en l’àrea protegida. La caminada té parades en el camí on hi ha seients i informació disponible.

Hestad

A uns 300 metres de l’àrea de descans es troba la Capella Hestad. La petita església de fusta tacada i l’àrea que l’envolta estan protegides per llei. Hi havia una església de fusta a Hestad des de 1327, que fou substituïda per la capella actual en el 1805. Parts de la fusta de la capella provenen de l’antiga església de fusta. Quan la neu es desfà en primavera i quan plou molt, generalment en primavera i principis de la tardor, el llac s’expandeix i pot inundar l’àrea de descans. L’estudi d’arquitectura de la intervenció és Fortunen AS – Nils Mannsåker.

Hestad

Si hem començat per Moskog, de seguida arribarem i passarem pel Haukedalsvatnet, un llac que es troba en un gran emplaçament. En canvi, si hem començat des de Sande, i passat per Hestad, de seguida passarem pel llac Viksdalsvatnet, el qual es troba també en un gran emplaçament. Com hem dit abans, passarem per la Hestad Chapel, una capella que està situada en la llengua de terra que separa Viksdalsvatnet i Hestadfjorden, i fou construïda en el 1805. Si viatges per la ruta escènica noruega Gaularfjellet, aquest és un lloc de visita obligada. I què tal un bany en l’idíl·lic Hestadfjorden? Per una guia en la Capella Hestad, comunica’t amb Åshild Kjelstad Seljesæter.

Hestad Chapel

A 15 kilòmetres de la Hestad Chapel i un cop hem creuat de punta a punta el Viksdalsvatnet, arribem a la població de Viksdalen, la qual es troba a la riba del llac. La imatge és de postal.

Viksdalsvatnet

I entrem en territori de trekkings, boscos, llacs i cascades. Ens topem amb la de “Fossestien – The Waterfall Path”. El Camí de la Cascada va des de les muntanyes Gaular fins a Viksdalen. Al llarg del seu recorregut s’hi troben 14 cascades i 7 llacs.

The Waterfall Path

The Waterfall Path” és una caminada relativament fàcil amb una diferència d’altura d’aproximadament 500 metres i una longitud total de 21 kilòmetres. La caminada va de Gaularfjell a Viksdalen passant per Eldal, Likholefossen, Longstølen i Torsnesstølen. Pots començar el seu passeig des de qualsevol punt que desitgi. S’organitzen 4 places amb senyalització, mapes i zones d’aparcament. Pots escollir recórrer tota la distància o només parts d’ella. Pots escollir caminar entre 2, 3 o 4 punts. El camí creua un paisatge exhuberant ric en vida animal i vegetal salvatge, així com àrees d’agricultura activa. El camí discorre per un terreny accidentat i accidentat i creua una sèrie de ponts de fusta. És possible pescar al llarg del riu. Les llicències de pesca es poden obtenir de negocis locals / allotjaments en l’àrea. Per a més informació sobre l’àrea i les caminades, la trobaràs en la seva web: www.fossestien.no

The Waterfall Path – Fossestien

A 11,7 kilòmetres de Viksdalen, enmig del camí anterior Fossestien, ens trobem amb una de les cascades més espectaculars al Gaula River, Likholefossen.

Likholefossen

El sistema fluvial del Gaula pot ésser poderós i salvatge, especialment quan el riu corre alt. Un passeig pel pont d’acer flexible que creua la cascada de Likholefossen és un encontre proper amb les forces de la naturalesa. Des del pont pots continuar el teu passeig per el Fossestien, el camí que voreja aquest riu protegit. La ruta de senderisme Fossestien al llarg del riu Gaula segueix antics camins i rutes de muntanya que van des de Gaularfjellet fins a la vall de Viksdalen. El camí s’extén 21 kilòmetres i passa per catorze cascades i set llacs. Per arribar al camí, pots estacionar en un dels quatre llocs diferents: Eldal, Likholefossen, Longestølen i Tornesstølen. L’estudi d’arquitectura de la intervenció és el de Nordplan AS – Arild Waage.

Camí per Likholefossen

Continuem amb la ruta escènica i aquest cop ens tocarà aturar-nos a Tornesstølen, un altre accés al The Waterfall Path – Fossestien. L’obra d’art de Marianne Heier consta de deu pous. Un d’ells es troba aquí a Gaularfjellet, que és una zona molt humida. Els altres nou estan ubicats a Malawi, on hi ha escassetat d’aigua potable. El títol fa referència a un fenòmen òptic en el que un objecte situat darrera de l’horitzó és visible degut a la corbatura de la terra i la refracció òptica de l’atmosfera. En la obra d’art Mirage, l’aigua representa tant un element específic com una metàfora de la distribució dels recursos mundials. Els pous de Malawi s’han realitzat en col·laboració amb Unicef. L’artista de l’intervenció és Marianne Heier.

Tornesstølen
Tornesstølen

I arribem a l’última de les àrees i mirador, la més espectacular de totes: Utsikten. No te la pots perdre. El mirador de Gaularfjellet és un dels llocs que ofereixen boniques vistes del paisatge al llarg del camí. Aquesta àrea de descans es troba en la part superior de la pujada des del fiord Vetlefjord, i des d’aquí s’obre una vista magnífica del paisatge verd i bonic, amb la ruta escènica que serpenteja per la vessant de la muntanya. Amb una vista clara cap a muntanyes de 1500 metres d’alçada i canons profunds, la plataforma d’observació es balanceja en la vora de la muntanya, a 700 metres sobre l’oceà. L’intervenció l’ha realitzat l’arquitecte Code Arkitektur.

Mirador espectacular de Utsikten
Mirador del Melsnipa, baixant la carretera

I vist el mirador, només ens queda baixar l’espectacular vessant de la muntanya i anar-nos-en a trobar el Sognefjord (branca Vetlefjorden) on en la seva riba ens conduïrà cap a Balestrand, la fi del recorregut d’aquesta ruta panoràmica escènica. En el nostre cas, arribarem fins a Dragsvik, abans de Balestrand, per anar a descansar al nostre allotjament.

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge del recorregut amb cotxe del dia, així com dels kilòmetres realitzats i del temps destinat (264,00Km / 4h i 49 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *