Categories
NOVA ZELANDA

DIA 18: TREKKING ROY’S PEAK: TREKKING ROY’S PEAK A WANAKA + CARDRONA + CROWN RANGE PASS + ARROWTOWN + CARRETERA A GLENORCHY + GLENORCHY + GLENORCHY LAGOON WALK. Nit prop de Glenorchy

En el dia d’avui farem un dels trekkings més famosos i importants de Nova Zelanda. Es tracta del trekking Roy’s Peak al costat de Wanaka. A la tarda, ja mig recuperats, continuarem amb la nostra road-trip passant per Cardrona, el Crown Range Pass i la població d’Arrowtown. Ens arribarem a Glenorchy i visitarem aquest lloc impressionant. Hi farem una passejada per conèixer-lo més, la Glenorchy Lagoon Walk.
Índex:
1. Trekking Roy’s Peak a Wanaka
2. Altres trekkings i rutes a Wanaka
3. De Camí a Glenorchy
4. Glenorchy

1. Trekking Roy’s Peak a Wanaka

Amb el trekking Roy’s Peak a Wanaka és amb lo què hem somniat i amb l’objectiu amb el que avui ens posem en peus, començant una nova jornada en aquest viatge a Nova Zelanda. Ens posarem en camí i anirem a buscar el pàrking des del que dóna inici el sender del trekking Roy’s Peak a Wanaka. Conegut per ser un dels millors trekkings a Nova Zelanda, com el trekking Tongariro Alpine Crossing, aquesta caminata et permetrà gaudir d’unes vistes espectaculars, tant de la cadena muntanyosa, des de la que podràs veure pràcticament tot el llac Wanaka fins, en un dia clar, com de les muntanyes dels voltants, inclòs el famós mont Aspiring.

Trekking Roy’s Peak a Wanaka

Tingues en compte que l’inici del sender del Roy’s Peak es troba a 6,3 kilòmetres aproximadament del centre de Wanaka, per lo què hauràs de disposar d’un vehicle per arribar fins allí. Encara que en aquest punt hi ha un aparcament gratuït, aquest no és especialment gran, per lo què en temporada alta o mitja, és important arribar aviat pel matí per evitar quedar-te sense places ja que no hi ha cap zona propera en la que poder deixar el teu cotxe o autocaravana. La distància a cubrir son 9,4 kilòmetres de pura pujada fins al mirador famós i 13,9 kilòmetres si vols pujar a la cima. Recorda que aquestes distàncies les hauràs de recórrer de nou en baixada. Encara que és impossible determinar una durada exacta per el trekking Roy’s Peak, ja que cadascú té el seu ritme, en el nostre cas hi vam estar un total de 3 hores de pujada, 2 hores en la zona del mirador, i 2 hores i mitja més de baixada, que fan un total de 7 hores i mitja. A aquests temps li podríem haver sumat uns 30-45 minuts més de pujada per arribar fins la cima del Roy’s Peak, algo que no vam fer ja que a més de que les vistes eren més o menys les mateixes, el cansament de la pujada, ja era bastant considerable com per afegir més esforç. Molts viatgers recomanen començar a pujar a les 4 de la matinada, per poder veure la sortida del sol en la cima o un xic més tard per a poder veure la sortida del sol durant l’ascens. Abans de planificar res, et recomano que miris bé els horaris de la sortida de sol i capvespre, per evitar sorpreses. Després d’aquestes dades bàsiques, no podem oblidar-nos del grau de dificultat que representa el trekking Roy’s Peak. Encara que no podem dir que aquest sigui difícil, ja que no es necessita tècnica per pujar, sí que podem dir que és extremadament cansat. Tingues en compte que son 3 hores de contínua pujada, sense descans i 2:30 hores de baixada, per el mateix camí. Encara que els paisatges siguin soberbis i la pujada es fa més amena, hi ha moments en els que almenys un se li passa pel cap abandonar.

Pujada Trekking Roy’s Peak

Mapa del parking i del trekking Roy’s Peak

Et deixem el punt exacte en el que comença el trekking Roy’s Peak i on has de deixar el cotxe o la autocaravana. També et deixem la ruta del trekking, en un mapa de google maps. Tingues en compte que és aquí l’únic lloc en el que hi ha banys, a uns 200 metres del parking.

Consells per fer el trekking Roy’s Peak

Si vols gaudir de les vistes, tant durant la pujada com un cop en la part alta, lo millor és fer el trekking Roy’s Peak a Wanaka un dia que estigui el cel clar o almenys existeixi aquesta previsió. Per assegurar-te ves monitoritzant el temps un parell de dies abans per veure les previsions i així, poder fer-lo el dia que millor estigui el temps. Com comentàvem anteriorment, la pujada son aproximadament tres hores, amb una forma física mitja i fent bastantes parades i la dificultat és molt baixa, encara que el cansament és molt considerable ja que no hi ha cap tram pla. Enrecorda’t de portar aigua, protector solar, ulleres de sol i en cas de que hi hagi mal temps, impermeable i roba d’abric a més d’algun snack. No oblidis que no hi ha cap tipus de serveis en tot el recorregut. En tot el recorregut únicament hi ha dos banys, un a l’inici, a 200 metres de l’aparcament i un altre en el mirador del Roy’s Peak a 9 kilòmetres de l’inici.

Sender del trekking Roy’s Peak

En cas de que vulguis veure la sortida del sol en la cima o en el mirador, és important comprovar els horaris i tenir en compte que hauràs de portar un frontal i equipament adequat per fer la pujada de nit. Una altra de les opcions és plantejar pujar per la tarda, veure el capvespre en la cima, fer acampada lliure allí (està permès) i veure la sortida del sol al dia següent, per tornar a baixar pel matí. En el cas de que vulguis tenir la millor llum, segons la nostra experiència, almenys entre els mesos de març i abril, lo millor és pujar a partir de les 10 del matí. Així, quan arribis a dalt ja pràcticament no quedarà ningú (la majoria de la gent puja a primera hora del matí) i a més no tindràs el sol enfront. Això sí, si és un dia assolellat, passaràs moltíssima més calor.

Paisatges durant el trekking Roy’s Peak

Algo important, també a tenir en compte, és que molts dels viatgers que fem el trekking Roy’s Peak, busquem la mateixa foto, que no és altra que la que se’t veu al final d’un camí amb l’increïble paisatge als teus peus. Aquesta únicament es pot fer en un punt, per lo que per favor sigues responsable i educat i no et quedis en aquest punt, esmorzant o admirant les vistes més d’un temps prudencial, ja que hi ha molta gent que està fent cua esperant per fer-se la foto i tú pots tenir les mateixes vistes un xic més enrere. Aquest sender creua per terres privades, per lo que és molt important deixar-ho tot com ho has trobat, tancar les portes dels diferents encreuaments i sempre, mantenir-se en el sender marcat. A més de tot això, no deixis absolutament res que no siguin les teves petjades. És imprescindible que cuidem el nostre entorn. El sender del trekking Roy’s Peak està tancat durant la època de part de les ovelles, entre el 1 d’octubre i el 10 de novembre de cada any.

Foto final del trekking Roy’s Peak

I així, després de 7 hores i mitja del trekking Roy’s Peak a Wanaka, tornem al parking, tant esgotats com meravellats per un dels paisatges més increïbles que hem tingut la sort de gaudir, on agafem l’autocaravana i posem rumb en direcció a Glenorchy (a unes 2 hores de Wanaka).

2. Altres trekkings i rutes a Wanaka

A modo indicatiu, t’adjuntem informació necessària perquè vegis que a Wanaka i als seus voltants és possible fer varis trekkings, si disposeu de temps. Son els següents:

Rob Roy Glacier Track

Nosaltres simplement t’ensenyem les vistes que es gaudeixen fent el sender Rob Roy Track, i has de decidir tú mateix si val la pena l’esforç, però per nosaltres és un gran sí, no ho dubtis. Per nosaltres, és el glaciar més bonic de Nova Zelanda. La veritat és que no teníem clar si apropar-nos a veure’l o no, però vam llegir alguns comentaris molt bons a Internet i ens vam decidir per visitar-lo. El glaciar Rob Roy està situat en el Parc Nacional del Mont Aspiring i no és tant accessible com el Franz Josef i el Fox, per lo que t’hi trobaràs molts menys turistes en la zona. Per veure aquest glaciar has de fer la ruta de senderisme Rob Roy Track de 10 kilòmetres anar i tornar (unes 3 o 4 hores), que és bastant senzilla i ofereix unes vistes impressionants al glaciar i un passeig creuant un paisatge alpí que no oblidaràs.

Rob Roy Glacier des de la llunyania

La ruta comença en el pàrking Raspberry Creek, a 2 hores des de Wanaka (uns 52,4km). Tingues en compte que els últims 30 kilòmetres per arribar al parking es fan per una carretera que no està asfaltada i que en alguns trams pot quedar inundada, així que abans de posar-te en marxa pregunta per l’estat de les carreteres. Lo millor és que puguis gaudir del glaciar des de tant a prop que sents perfectament com es trenca el gel i no hi ha quasi turistes. Adjunto la web del trekking, aquí.

Glaciar Rob Roy

Adjuntem en un mapa de google maps les característiques d’aquest trekking, amb la ubicació de l’aparcament i el recorregut a peu:

Trekking Isthmus Peak Track

Té una durada de 5 o 6 hores, una distància de 16,7 kilòmetres i un desnivell de 1.083 metres. L’aparcament on deixes el cotxe o autocaravana és gratuït. És un trekking que transcorre entre els llacs de Wanaka i Hawea. Segurament sigui un dels més durs que puguis fer d’1 dia a Nova Zelanda, i és que la pujada és llarga i amb pendent alta en alguns trams però les vistes, sens dubte, valen molt la pena. A més de les vistes, segons puges el terreny va canviant així que no és un trekking monòton de paisatges. Si teniu dubtes, podeu consultar la web oficial del Isthmus Peak Track. Aquest trekking també passa per terres privades, i està tancat entre el 20 de Novembre i el 20 de Desembre.

Trekking Isthmus Peak Track

Adjunto un mapa de google maps amb la ubicació del trekking (el pàrking també el marco, i es troba a 31,3km al nord de Wanaka, al costat de la riba del llac Hawea, prop de “The Neck”):

Diamond Lake & Rocky Mountain Walks

Es tracta d’un conjunt de rutes que poden combinar-se amb una durada que varia entre els 45 minuts i les 3 hores:

  • Circuit Diamond Lake: Anada i tornada 45 minuts / 2,5 kilòmetres
  • Diamond Lake Lookout: Anada i tornada 1 hora / 2 kilòmetres
  • Lake Wanaka Lookout: Anada i tornada 2 hores / 5 kilòmetres
  • Rocky Mountain Summit: Anada i tornada 3 hores / 7 kilòmetres

Podeu consultar més informació en aquesta web oficial del trekking. El pàrking de les rutes es troba a la carretera “Wanaka Mount Aspiring Road”, a uns 20 minuts en cotxe de Wanaka.

Adjunto la ubicació de les rutes respecte Wanaka, en un mapa de google maps:

3. De Camí a Glenorchy

Després del Trekking Roy’s Peak a Wanaka, el nostre objectiu d’aquest dia era arribar a Glenorchy. Com que feia bon temps, vam decidir que, en comptes d’anar-hi per la carretera principal, aniríem per un port de muntanya que té unes grans vistes. En el port, hi trobareu el memorial “BRAdrona”, una tanca plena de sostenidors de la fundació del Càncer de Mama de Nova Zelanda. El memorial s’ubica just abans de la població de Cardrona, a 22,5 kilòmetres de Wanaka.

Anant pel port de muntanya en direcció a Cardrona
Memorial “BRAdrona”
Algo important a tenir en compte si realitzes la ruta fins a Glenorchy des de Wanaka és que al llarg d’aquests 110 kilòmetres hi ha infinitat de miradors, la majoria d’ells amb unes vistes impressionants, per lo què pot ser molt recomanable, sempre que tinguis algun dia extra, dedicar-hi un dia complet en aquesta zona de Nova Zelanda, ja que està entre les més escèniques del país. No deixis de parar en algun dels espais de descans en la zona del Llac Wakatipu, sobretot si tens la sort de tenir un dia clar, ja que és un dels més impressionants que hem tingut la sort de conèixer a Nova Zelanda. Malgrat que normalment la zona més destacada d’aquesta ruta és la que va des de Queenstown a Glenorchy, si véns des de Wanaka, com hem fet nosaltres, faràs una ruta molt més àmplia, afegint kilòmetres amb no poques corbes, que com et comentàvem anteriorment, et regalaran paisatges d’excepció.

Cardrona

Després del memorial, arribem a l’encantador poble de Cardrona.

Poble de Cardrona

Aquest poble és un lloc súper curiós, i és que al costat de la carretera té varis edificis preciosos amb estètica de finals del segle XIX. Hi ha gasolinera, escola, un hotel, cotxes antics,… Igual que a Arrowtown, del què et parlaré en un moment. Cardrona també va viure el seu apogeu fa 150 anys gràcies a la febre de l’or (va arribar a tenir 1000 habitants, que per a l’època era una barbaritat).

Cardrona

En l’actualitat és conegut pel seu pub i perquè és un gran punt de partida per començar un dia d’esquí en el Cardrona Alpine Resort, a l’hivern.

Mont Pisa – Crown Range Pass

Deixem enrere Cardrona i ens endinsem en la vessant del mont Pisa per arribar fins a Arrowtown. Creuem un impressionant port de muntanya, el Crown Range Pass, des de la part alta del qual s’obtenen unes vistes impressionants de la vall. Es troba a 16,5 kilòmetres de Cardrona, en la mateixa carretera.

Crown Range Pass

Si tens interès, o t’agafa de camí, has de saber a més que en aquesta zona hi ha un aparcament en el què està permès passar-hi la nit amb vehicles self-contained, així que pot ser una opció de allotjament gratis.

Crown Range Pass

Abans d’arribar a Arrowtown tens que baixar el port de muntanya, i tingues molt de cura amb l’ús que en fas dels frens, perquè és una baixada súper exigent.

Arrowtown

Una de les visites més boniques properes a Queenstown i voltants és el poble de Arrowtown, una petita i clàssica localitat que sembla ancorada en el temps, concretament a mitjans del segle XIX i la febre de l’or. Es troba a 16,3 kilòmetres del port de muntanya Crown Range Pass, i a 19,4 kilòmetres de la ciutat de Queenstown. I és que des de l’any 1862 es va descobrir or en el riu Arrow, la localitat no ha deixat de progressar. En l’actualitat encara es poden observar en el poble més de 60 edificis històrics que et faràn sentir com si estiguéssis dins del decorat d’una pel·lícula d’època.

Arrowtown
Arrowtown

Arrowtown és un lloc perfecte per passejar o llogar una bicicleta perquè té varis trails interessants. Pots veure’ls tots aquí. A més del carrer principal de la ciutat, no deixis de visitar la zona dels assentaments xinesos, perquè és súper curiosa. Hi trobareu casetes, botigues i petits edificis que els xinesos varen construïr aquí quan varen arribar a Arrowtown en busca d’or. Si tens la sort de passar-hi en diumenge, t’hi trobaràs un animat mercat ple de posts i food trucks.

Llac Wakatipu

Passem per Queenstown i no ens hi aturem, perquè ja ens hi aturarem demà amb més temps i calma. Posem rumb a Glenorchy per la riba del llac Wakatipu. Aquesta carretera és realment preciosa, així que gaudeix-la a tope tú que pots, perquè és una de les carreteres més boniques de Nova Zelanda.

De camí a Glenorchy

I és que aquest preciós llac amb forma de raig és un dels elements que fan d’aquesta zona un entorn privilegiat. No deixis de passejar per la seva riba i admirar les enormes muntanyes que té al voltant, perquè el contrast és espectacular. Com hem dit abans, aquesta carretera i en concret el tram de Queenstown a Glenorchy, és una carretera preciosa, una de les més boniques de Nova Zelanda.

4. Glenorchy

Després de no poques parades i no poques ganes de quedar-nos aquí vàries setmanes, gaudint únicament del paisatge, la tranquil·litat i veure la vida passar, arribem a Glenorchy. Ja veiem la seva famosa i instagramejable caseta vermella, ubicada en el centre de la localitat, on aparquem la autocaravana just al costat del llac, de forma gratuïta. El primer que no hem d’oblidar, encara que sembli contradictori, és que entre els llocs que visitar a Glenorchy no està precisament la localitat. Malgrat que actualment fer-te una foto en la famosa caseta vermella és una de les coses que fer a Glenorchy que no et pots perdre, a més d’això, poc ofereix aquesta petita localitat en la que no hi ha més de dos carrers i varis comerços, entre ells una cafeteria, un restaurant i una gasolinera. Però és que lo interessant que veure a Glenorchy està precisament a les afores de la localitat i és on podràs gaudir de la naturalesa en el seu estat més salvatge o inclús, si t’agraden els esports d’aventura, gaudir de qualsevol de les infinites opcions que ofereix Glenorchy.

De camí a Glenorchy

Glenorchy és un petit poble al costat del llac Wakatipu. El seu graner vermell és un dels més famosos del món gràcies a Instagram i té un passeig bonic per l’embarcador i al costat del llac. Glenorchy és un lloc perfecte pels amants de la naturalesa i el senderisme, perquè des d’aquí es pot començar el Routebourn Track, una de les rutes de trekking més famoses del país (son 32 kilòmetres i es triga entre 3 i 4 dies en recórrer-la), i des d’aquí s’accedeix al Mount Aspiring National Park. A més, pels amants del risc, a Glenorchy també pots fer skydiving o pujar en helicòpter.

Glenorchy, a la vora del llac Wakatipu

La famosa caseta vermella de Glenorchy

Sense cap mena de dubte, aquest punt és un dels llocs que veure a Glenorchy més freqüentat, sobretot des de que Instagram l’ha fet famós i cada dia pots veure cents de xinesos baixant-se del seu autobús, càmara en mà, ansiosos per emportar-se la preuada foto. Abans era utilitzada per guardar vaixells, a dia d’avui s’ha convertit en un petit museu i exposició, que pots visitar de forma gratuïta. Et recomanem esperar 5-10 minuts en cas de que coincideixis amb la visita d’algun grup organitzat ja que aquests hi solen estar molt poc temps en la zona.

La caseta vermella de Glenorchy

Glenorchy Lagoon Walk

Aquest petit sender, de no més de 1 hora i mitja i de molt fàcil accés, és sense cap mena de dubte, un altre dels llocs que visitar a Glenorchy imprescindibles i que justificaria per si sol una visita a la localitat. Encara que inicialment no ho sembli, el recorregut té varis miradors al llac, que en els dies de sol, et regalen moments que estem segurs, seran inoblidables. El primer tram del sender va rodejant el llac i quan arribes a la meitat pots escollir entre tornar per el mateix lloc, seguir fins al final o prendre un sender alternatiu, més llarg, que et faci tornar al poble. En cas de contar amb temps, et recomanem arribar fins al final, però en cas de que vagis just de temps, no agafis el camí de tornada al poble, ja que lo millor i a més amb millors vistes, és tornar al punt d’inici per el mateix camí.

Glenorchy Lagoon Walk

I s’acosta el capvespre quan acabem aquest sender, súper recomanable si estàs en la zona, i després ens anem a buscar el lloc on passarem la nit, en aquest cas, és un lloc que està a prop de Glenorchy i es diu “12 Mile Delta Campsite”.

Adjunto en un mapa de google maps, la ubicació del sender panoràmic Glenorchy Lagoon Walk:

En cas de que vulguis quedar-te a fer nit en la zona de Glenorchy, pots mirar en l’aplicació “Campermate”, l’opció de zones de càmping gratuït. Veuràs que al llarg del llac hi ha 3 o 4 opcions. Et recomanem fer una parada en totes elles de camí a Glenorchy, per veure quina és la que t’agrada més i estar allí abans de les 5 de la tarda, ja que solen estar completes en temporada alta. És en aquests moments en els que entenem lo important que és fer aquest viatge a Nova Zelanda en autocaravana, ja que això et permet realitzar aquest tipus de canvi de plans, ja sigui per mal temps o per alguna situació com aquesta, en la que finalitzes una visita abans del previst o tardes més, i d’aquesta forma, la flexibilitat d’horaris i temps que et regala l’autocaravana és realment impagable.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 2 hores i 59 min, en un trajecte final de 183,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del 12 Mile Delta Campsite, ubicat a35 kilòmetres de Glenorchy, en la riba del llac Wakatipu, a prop de la ciutat de Queenstown.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *