Categories
NOVA ZELANDA

DIA 19: QUEENSTOWN: 12 COSES A FER A QUEENSTOWN. Nit al sud del Lake Wakatipu

I avui ens passarem el dia a Queenstown, la ciutat més divertida de Nova Zelanda. Hi ha moltes coses a fer a Queenstown i avui mirarem de fer les màximes que puguem en aquest dia.
Índex:
1. De Skyline Gondola a Fergburger
2. De passejar pel llac a Bungee Jumping en el Kawarau Bridge
3. De Onsen Hot Pools a Queenstown Mall

1. De Skyline Gondola a Fergburger

Una ruta pels llocs que veure a Queenstown en un dia és lo què ens ha portat a passar la totalitat del dia d’avui a la ciutat de Queenstown. Ben d’hora al matí comencem la ruta pels llocs a visitar a Queenstown, començant per un dels més famosos, la Skyline Góndola, a tant sols 500 metres del carrer principal de la ciutat.

1. Skyline Gondola

Si hi ha un mirador conegut en la ciutat i una de les coses que veure a Nova Zelanda, aquest es la Skyline Góndola, coneguda també per ser el telefèric amb més inclinació del món. Amb ell podràs arribar a Bob’s Peak, amb unes fantàstiques vistes de Queenstown i els voltants, a més de gaudir durant l’ascens i el descens d’una experiència única. El preu del ticket d’anada i tornada és de 59NZD per persona i pots agafar-lo directament en les guixetes o si ho prefereixes, reservar-lo amb antelació per evitar les cues (els horaris d’obertura de la góndola son de 9:30 a 21:00 hores). Adjunto aquí la informació amb els horaris i preus. Tingues en compte que la durada d’aquesta visita no és de més de 1 hora entre els trajectes en funicular i el passeig pel mirador.

Queenstown
Skyline Góndola

Una altra de les opcions és pujar i baixar caminant, encara que has de tenir en compte que això et portarà més d’una hora i hi ha trams bastant complicats. En cas de no voler fer esforços i tenir poc temps, creiem que lo millor és optar per el funicular, malgrat no ser precisament econòmic.

Vistes des de l’Skyline Góndola

2. Skyline Luge

A més de pujar en el funicular, gaudir de les increïbles vistes de la ciutat i menjar o sopar en el restaurant, una altra de les coses que fer a Queenstown, precisament en aquesta zona de la ciutat, és alguna activitat lúdica. Des d’aquí pots gaudir del Skyline Luge, una espècie de karts de 3 rodes, amb els que podràs baixar amb el telefèric i després muntar en el Luge tres o cinc vegades. Pots reservar aquí el teu ticket per el Telefèric Skyline i passeig en Luge a Queenstown. L’horari del Luge és de 10:00 a 20:00 hores cada dia, i hi ha la opció de fer 2, 3, 5, 6, i baixades il·limitades amb el Luge + la Góndola. Per exemple, si vols pujar amb telefèric i fer 3 rides de Luge son 81NZD/persona. També el pots reservar en el mateix enllaç.

Skyline Luge

3. Shotover Jet

És súper habitual a Queenstown, la ciutat dels esports d’aventura a Nova Zelanda, dedicar part de la jornada a realitzar aquesta divertida activitat pel riu Shotover: un vaixell a tota velocitat passant per llocs impossibles, donant voltes sobre sí mateix, quasi fregant amb les parets del congost,… Pots reservar el Shotover Jet des d’aquí. Hem trobat també aquesta altra opció en la que a més de recórrer el riu Shotover, fan un passeig per el Llac Wakatipu i pugen també pel riu Kawarau. Sense cap mena de dubte, el Shotover Jet ens sembla una de les millors coses que fer a Queenstown. No és una experiència econòmica (costa 159NZD per persona), però creiem que val completament la pena. Els horaris de l’activitat son de les 9:00 a les 17:00 hores.

Shotover Jet

4. Fergburger

Després de practicar un dels esports d’aventura, en el nostre cas haver pujat amb l’Skyline Gondola i haver fet 3 baixades amb el Luge, ens dirigim al centre de la ciutat, a 400 metres d’on estem, per a poder gaudir de l’ambient de la que hem llegit, és una de les ciutats més especials de Nova Zelanda. Aquest lloc no és altre que Fergburger, un altre dels llocs que veure a Queenstown, del que diuen és el restaurant més recomanat de la ciutat on menjar hamburgueses, evaluant-les com les millors de Nova Zelanda. Tingues en compte que és un dels locals més concorreguts de la ciutat, per lo què en hores punta, hi ha cues de més d’1 hora. Sabent això i que el seu horari és de 8 del matí a 5 de la matinada, et recomanem venir a última hora del migdia, sobre les 3:30h més o menys, o a primera hora, per així no fer tanta cua. Una altra de les opcions és trucar per telefon, fer la comanda i venir a recollir-la. D’aquesta forma et saltaràs les cues. Si malgrat això vols venir a fer la teva comanda en el local, prova a buscar taula en l’interior ja que moltes vegades hi ha alguna taula buida i no s’ocupa al voler tothom quedar-se en la terrassa.

Local Fergburger

2. De passejar pel llac a Bungee Jumping en el Kawarau Bridge

5. Passejar per la riba del llac Wakatipu

Aquest preciós llac amb forma de raig és un dels elements que fan que Queenstown estigui en un entorn privilegiat. No deixis de passejar per la seva riba i admirar les enormes muntanyes que té al voltant, perquè el contrast és espectacular.

Riba del Llac Wakatipu

Si ho prefereixes, també pots fer un passeig en vaixell gaudint de les muntanyes al fons. I és que no tot poden ser visites en aquesta ciutat, una de les més increïbles per passejar i gaudir de la naturalesa. Et recomano que t’apropis fins la zona del llac i que facis part del Queenstown Trail, on aniràs vorejant el llac Wakatipu i podràs veure a més la coneguda platja de Queenstown. En aquesta zona et trobaràs amb infinitat de restaurants i bars, perfectes per a fer-hi una parada, ja sigui per sopar o prendre algo.

Passejar, una de les coses que fer a Queenstown

Veient l’ambient que té la ciutat, si disposes de temps, és una ciutat que val molt la pena, sobre tot a més si t’agraden o practiques algun esport d’aventura. En el cas de que això no sigui així, amb un dia podràs veure els llocs més importants de Queenstown, com hem fet nosaltres.

6. Fer algun dels trekkings disponibles de la zona

Com t’hem comentat una mica més amunt, a Queenstown i voltants hi ha varis trekkings que tenen molt bona pinta. Pots fer-hi un cop d’ull a algun d’ells aquí. Un dels més famosos és el Ben Lomond Track, però tingues en compte que és bastant dur i que es tarda entre 6 i 8 hores en completar-lo.

Fer algun trekking per la zona

Una altra opció interessant és la pujada a Queenstown Hill, una mica menys dura i menys llarga i també amb unes vistes impressionants.

7. Queenstown Gardens

Et dèiem al principi que Queenstown té més coses que fer que que veure, però els seus jardins son un d’aquests llocs que sí o sí tens que visitar.

Queenstown Gardens

Pot ser una gran opció passejar pels jardins per descansar el reste d’opcions d’oci de la ciutat que en general son molt més aventureres. A més, l’entrada és gratuïta i son el lloc perfecte per fer un petit pícnic.

8. Fer bungee jumping en el Kawarau Bridge

Ets dels que s’atreveixen a llançar-se al buit estant només lligat pels peus? Doncs aquesta és una de les coses que fer a Queenstown que més gaudiràs. I son ni més ni menys que 43 metres de caiguda. T’hi atreveixes? Si és que sí, pots reservar-ho des d’aquí, perquè és una de les coses més impressionants que fer a Queenstown (que per això és la capital dels esports d’aventura i risc).

Llançar-se des del Kawarau Bridge

En el riu Kawarau també tens la opció de fer-hi una activitat molt similar a la del Shotover Jet de la que et parlàvem una mica més amunt, però un xic més barata. Pots donar-li un cop d’ull aquí. Una altra de les opcions interessants si t’agraden els esports de risc, és aquesta catapulta de Nevis.

9. Passar el dia esquiant a Coronet Peak o en The Remarkables (opció d’hivern)
Com saps, Queenstown és la ciutat de l’aventura per excel·lència a Nova Zelanda, així que tens dues zones bastant importants per a practicar esquí, una al nord (Coronet Peak) i l’altra al sud (The Remarkables). Si viatges fora de la temporada d’esquí, tingues en compte que Coronet Peak també ofereix activitats més enllà, com senderisme i view points.
Esquiar a Coronet Peak

3. De Onsen Hot Pools a Queenstown Mall

10. Onsen Hot Pools

Et vé de gust relaxar-te una estona després de fer algun dels trekkings de la zona? Doncs pots fer-ho a aquestes piscines termals que son un altre dels plans interessants que fer a Queenstown. En els Onsen Hot Pools tenen piscines calentetes a l’aire lliure amb unes vistes brutals de les muntanyes de la zona i del riu Shotover.

Fer-te un bany en les Onsen Hot Pools

Perquè et facis una idea de preus, el servei més econòmic que ofereixen és una piscina per 2 persones durant una hora per 155NZD. No és una experiència especialment barata, però si el pressupost no et limita creiem que pots estar-hi de forma genial. Es troben a 6,9km de Queenstown, a Arthur’s Point.

11. Visitar llacs al voltant de Queenstown

Si tens temps de sobres durant la teva estança a Queenstown, no deixis de visitar algun dels dos llacs que hi ha als voltants de Queenstown: Moke Lake i Lake Hayes.

Escapar-te al Llac Hayes

Tingues en compte que per arribar al primer llac tindràs que recórrer una carretera sense asfaltar que no està en les millors condicions.

12. Fer un passeig per Queenstown Mall i comprar algun souvenir

Estàs buscant algun souvenir per portar a la família per quan tornis a casa? Doncs bé, aquesta zona del centre de Queenstown és un dels millors llocs: hi ha varietat i bons preus. El millor consell que et puc donar és que no esperis a comprar-los a l’últim dia. Aquí et trobaràs moltes més opcions i probablement més econòmiques que a qualsevol altra ciutat més gran de Nova Zelanda. Podríem dir que aquesta és la zona més comercial de la ciutat i el lloc perfecte per comprar en el cas de que necessitis qualsevol cosa o algun souvenir per emportar-te de record. A més, és una de les zones més animades i per lo tant, un dels carrers en els que estem segurs, no et sentiràs gens sol.

Queenstown Mall
Queenstown Mall

Som quasi al capvespre quan donem per finalitzada la jornada, i ens n’anirem a buscar el nostre allotjament d’avui, el Kingston Lake Camp. La carretera que va de Queenstown fins al Campsite és espectacular. El Campsite es troba a 40,20 kilòmetres de Queenstown, al sud. Els voltants del Llac Wakatipu son brutals (es troba a la riba de la zona sud del Llac Wakatipu). El Kingston Lake Camp és gratuït.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 55 min, en un trajecte final de 52,30 kilòmetres):

Adjuntem també les principals atraccions visitades en la ciutat de Queenstown, en un mapa de Google Maps:

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Kingston Lake Camp, ubicat a la riba de la zona sud del llac Wakatipu, a 40,2 kilòmetres de Queenstown. El Campsite és gratuït.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *