Categories
NOVA ZELANDA

DIA 17: DE CAMÍ A WANAKA: CONGOST DE HAAST: DE CAMÍ A HAAST + CARRETERA DEL CONGOST DE HAAST + ROARING BILLY FALLS + THUNDER CREEK FALLS + FANTAIL FALLS + HAAST PASS LOOKOUT + BLUE POOLS + LAKE HAWEA + WANAKA (6 COSES A FER A WANAKA). Nit a Wanaka

La jornada d’avui també, com la d’ahir, serà molt intensa. Recorrerem el tros de la West Coast que ens quedi fins a endinsar-nos pel Congost de Haast i veure molts dels imprescindibles que té el país per aquí: Roaring Billy Falls, Thunder Creek Falls, Fantail Falls, Haast Pass Lookout, i les Blue Pools. Passarem vorejant el llac Wanaka i Hawea i a l’arribar a Wannaka encara ens quedaran temps i ganes per veure els principals atractius d’aquesta ciutat.
Índex:
1. De Camí a Haast
2. Carretera del Congost de Haast
3. Zona de Wanaka

1. De Camí a Haast

Ens llevem ben d’hora per fer el camí amb autocaravana que ens queda fins a l’inici del Congost de Haast. Més o menys, ens falten uns 119 kilòmetres (un xic més d’1 hora i mitja) per la població de Haast i l’entrada al congost. Pel camí ens anirem trobant altres i variats atractius. Avui és jornada completa de roadtrip.

Bruce Bay

I deixant enrere la zona dels glaciars ens dirigim de nou cap a la costa fins a Bruce Bay. En aquesta zona hi ha una platja preciosa i enorme, i la carretera discorre molt a prop per lo què s’obtenen unes vistes precioses. Bruce Bay es troba a 50,8 kilòmetres de Fox Glacier (uns 40 minuts de trajecte).

Bruce Bay

Paringa Lake

Seguint el nostre periple cap al sud, arribem al llac Paringa. Ens trobem a 20,2 kilòmetres de Bruce Bay. En la riba d’aquest llac hi ha un preciós Campsite del DOC. És un lloc genial, però té un gran inconvenient, i és que hi ha moltíssims mosquits.

Lake Paringa

Moeraki Lake

A 17,7 kilòmetres del Paringa Lake. Estem una mica més al sud i just abans de que la carretera torni a sortir a la costa amb unes vistes impressionants, passem pel llac Moeraki. La carretera voreja el llac per lo que tindràs una vista bonica de l’aigua amb la vegetació de fons. En aquest llac és molt habitual trobar-t’hi gent fent caiac i altres esports aqüàtics.

Moeraki Lake

Knights Lookout

A 5,6 kilòmetres del llac Moeraki. I seguint per la State Highway 6 arribem de nou a la costa, i després d’una petita pujada ens trobem amb un enorme mirador des del que s’obtenen unes vistes precioses dels penyasegats d’aquesta zona de la costa.

Mirador de Knights Lookout

Encara que fa una mica de vent, és un bon lloc per a fer un petit pícnic perquè a més té banys.

Ship Creek

A 9,7 kilòmetres del mirador anterior (10 minuts de trajecte), arribem a Ship Creek. Hi ha dues caminates que pots fer a Ship Creek. Pots fer-ne una o ambdues mentres visites la costa oest:

  • Passeig pel bosc pantanós de Kahikatea: Caminaràs per un bosc frondós i ombrejat i experimentaràs un dels millors exemples de bosc pantanós, amb impressionants exemplars de l’arbre més alt de Nova Zelanda, el kahikatea (pi blanc). Aquesta suau caminata segueix el lent Ship Creek Tauparikaka.
  • Passeig per el llac de les dunes (Dune Lake Walk): Seguiràs les escarpades dunes de la costa oest abans d’endinsar-te en un dens bosc costaner d’arbres aturdits i assotats pel vent. Gaudiràs de les espectaculars vistes de la costa i del llac de dunes al llarg del camí.
Dune Lake Walk

Haast Beach i Hapuka Estuary Walk

I arribem al poble de Haast. Haast és la última parada abans de fer la carretera del Congost. És un bon lloc per a fer una parada tècnica ja que té gasolinera i dump station. Com que tenim ganes d’accedir ja al congost, passem sense parar per la platja de Haast, de sorra fina i blanca, i per l’estuari de Hapuka. Ambdós llocs son preciosos.

Haast Pass
Waitoto River Safari
A 5,5 kilòmetres de l’Estuari de Hapuka, passat el poble de Haast, ens trobem amb aquesta activitat que en un principi ens va cridar moltíssim l’atenció. Lo millor d’aquesta activitat és que es veuen, per exemple, boscos que només es podrien veure en helicòpter. A més, en alguns trams del “passeig” hi ha ràpids i tot es converteix en una aventura súper divertida. En definitiva, el Waitoto River Safari és un passeig en llanxa per el riu veient naturalesa, boscos i aus mentres un amable guia t’explica coses super interessants sobre lo que estàs veient i sobre Nova Zelanda en general. Si us agrada l’activitat i disposeu de temps i diners, creiem que pot valdre la pena.
Waitoto River Safari
Waitoto River Safari
El Waitoto River Safari costa 279NZD/p (uns 153,45€) i dura unes dues hores i mitja. Inclou a més del passeig en llanxa, un cafè/tè calent amb scons i una petita ruta a peu pel bosc a meitat del camí. És veritat que no és una activitat barata, però val molt la pena. A més, la gestiona una empresa completament familiar i tot és súper proper. Si tens temps i pressupost, no deixis de fer el Waitoto River Safari, perquè és una de les activitats que més pots gaudir d’un viatge així.
Waitoto River Safari

2. Carretera del Congost de Haast

Encara que fóren els maorís els primers que varen recórrer aquesta zona de Nova Zelanda, no fou fins el 1655 que es va obrir la SH6, la carretera que travessa el congost de Haast al llarg de 150 kilòmetres, en un trajecte de quasi tres hores, que discorre en part pel Parc Nacional Mount Aspiring. Encara que pots fer el trajecte sense parar t’aconsello que t’ho prenguis amb calma ja que a més de ser bastant estreta, la carretera passa per paisatges increïbles, algo que la converteix en una de les localitzacions més escèniques del país, en moltes ocasions esquitxades de cascades, que t’aconsellem que no et perdis.

Carretera del Congost de Haast

Roaring Billy Falls

És el primer punt d’interès que ens trobem en la carretera del Congost de Haast, la carretera de la qual segueix el camí a les ribes del riu Haast. Es tracta de les cascades Roaring Billy Falls i estan ubicades a 29,4 kilòmetres del poble de Haast. Per arribar a elles s’ha de fer un petit trekking d’uns 35 minuts (anada i tornada, si tenim en compte el temps que utilitzaràs en gaudir-lo i fer fotos) per un bonic bosc fins a la llera del riu.

Roaring Billy Falls

Un cop allí hauràs de creuar la llera seca del riu (que està plena de roques) per arribar a la riba i obtenir des d’allí les millors vistes de les cascades.

Roaring Billy Falls
Roaring Billy Falls

No son les cascades més boniques de Nova Zelanda, però el passeig és bonic, i nosaltres vam tenir la sort de fer-lo amb una boira que li donava un toc encara més especial.

Thunder Creek Falls

Cascada ubicada a 52 kilòmetres del poble de Haast. Aquesta cascada de 96 metres és una de les que no et pots perdre en el congost de Haast. De fàcil accés, el sender no té més de 200 metres, i la visita dura uns 15 minuts amb parades per a fer fotos.

Thunder Creek Falls

Fantail Falls

A només 6 kilòmetres de la cascada anterior es troben aquestes cascades de 23 metres, a les que s’hi accedeix a través d’un sender molt curt d’uns 200 metres.

Fantail Falls

Molt més petita que les cascades anteriors, aquesta cascada destaca per ser molt més ampla. En aquesta zona, si tens temps, pots fer un trekking de 3 hores anomenat “Brewers Hut”. Aquí et deixo més informació.

Haast Pass Lookout

Mirador ubicat a 4 kilòmetres de les Fantail Falls. A la mateixa carretera hi ha un aparcament, i surt un camí cap al mirador. La ruta fins al mirador son 1,5 kilòmetres i es tarda anar i tornar al voltant d’1 hora. Les vistes valen l’esforç.

Haast Pass Lookout

Aquesta pista de grava en bon estat puja 150 metres d’alçada a través d’un bosc de faigs fins a un mirador sobre els arbres amb una vista impressionant dels Alps del Sud / Ka Tiritiri o Te Moana. Mount Brewster es destaca al nord-est. Per a una caminada més llarga, considera combinar Haast Pass Lockout amb Bridle Track (1,5 hores d’anada), que comença a l’altre banda de la SH6 des del mateix estacionament.

Haast Pass Lookout

El pas de Haast és un dels tres passos on la carretera creua els Alps del Sud, junt amb el pas de Lewis i el pas de Arthur. El pas de Haast s’eleva a una alçada de 562 metres sobre el nivell del mar en la zona entre els valls dels rius Haast i Makaora. Com a tal, és el pas més baix que creua els Alps del Sud.

Blue Pools

A tant sols 12 kilòmetres de les últimes cascades i 8 kilòmetres de Makaroa, en sentit contrari, es troba aquest punt que és probablement, el més famós i visitat de la Carretera del Congost de Haast. Conegut tant per la seva ubicació com per les seves increïbles aigües blaves, podràs accedir a les Blue Pools després de realitzar un sender de 1 kilòmetre i mig aproximadament, i 1 hora de trajecte entre l’anada i la tornada, a través d’un bosc de faigs.

Sender Blue Pools

Després de recórrer aquest sender, arribaràs a un pont penjant que creua el riu Makaroa, després del que es troba una plataforma increïble, des d’on tindràs la perspectiva més àmplia de les Blue Pools.

Blue Pools

Recorda que malgrat no estem ja a la Costa Oest de Nova Zelanda, les sandflies segueixen estant presents (i molt), per lo què és important posar-te repel·lent i màniga llarga i pantaló llarg per evitar les molestes picadures.

Blue Pools

És l’inici de la tarda quan donem per finalitzada la ruta d’avui per la Carretera del Congost de Haast posant camí a la que serà la nostra base els pròxims dos dies, que no és altra que la famosa població de Wanaka ubicada a tant sols 70 kilòmetres del lloc on estem ara, i a una hora de trajecte. No t’oblidis que en aquest tram de trajecte es passa pel Llac Wanaka i el Llac Hawea, dos dels llocs més impressionants del país, que estem segurs, no et defraudaran

3. Zona de Wanaka

Llac Hawea i Llac Wanaka

A 15 kilòmetres de Wanaka es troba aquest impressionant llac, d’aigües blaves grisenques i 35 kilòmetres, que està separat del Llac Wanaka per un petit espai de terra, conegut com “The Neck”. Encara que la majoria de viatgers realitzen aquest trajecte únicament meravellats per les vistes a través de les finestres del vehicle, t’aconsellem prendre’t aquests kilòmetres amb tranquil·litat, fent varies parades en algun dels miradors. Si tens sort i el dia està clar a més de l’increïble color de l’aigua, podràs veure com les muntanyes es reflexen en les aigües fent d’aquest llac un autèntic espectacle pels sentits.

Lake Hawea

Després de vàries aturades, que aprofitem per estirar les cames i prendre un cafè enfront a un dels entorns més bonics de Nova Zelanda, arribem a Wanaka quan son més o menys les 4 de la tarda, per anar directes al Red Bridge Campground, l’allotjament a Wanaka on ens quedarem aquesta nit, ja que ens dedicarem a conèixer aquest preciós i famós enclavament.

Paisatges del Lake Hawea

Wanaka, una de les millors ciutats de Nova Zelanda

Coneguda per algo tant increïble com un arbre, aquesta localitat competeix clarament amb Queenstown, lluitant per el títol de millor ciutat de Nova Zelanda. Encara que aquest adjectiu tenim que reconèixer, és molt subjectiu, després de pensar-lo molt, per nosaltres Wanaka probablement guanya la batalla. Si únicament mirem els paisatges que l’envolten, la veritat és que en ambdós casos son espectaculars amb llacs i muntanyes de somni. Encara que la veritable diferència arriba probablement quan valorem algo tant important com la tranquil·litat i el turisme. En aquest cas, Wanaka és molt més relaxada, permetent-te gaudir de passejos relaxats i tota la infraestructura amb una relativa tranquil·litat, malgrat ser un dels llocs més visitats del país.

Wanaka

Després de deixar l’autocaravana i tenint en compte lo proper que està tot, ens apropem al carrer principal per a fer una volta per la zona i després recórrer el passeig que voreja el llac, apropant-nos al famós arbre de Wanaka.

Arbre de Wanaka

Semi-submergit en el Llac Wanaka, aquest solitari salze va començar a créixer fa 80 anys en un entorn increïblement bonic com per convertir-se en un dels símbols de Nova Zelanda i actualment, un dels llocs més visitats per viatgers de tot el món.

Arbre de Wanaka

Encara que tenim que confessar que en alguns moments, després de veure fotos i llegir sobre el lloc, no arribem a entendre els motius d’aquesta atracció, no ens han fet falta més d’uns minuts per quedar completament atrapats per “l’arbre” i rendir-nos a ell durant més de dues hores, asseguts enfront a ell, veient com el pas dels minuts fan canviar el cel i l’ambient d’una manera tant sorprenent com inspiradora.

Wanaka Tree

En cas de que puguis passar una nit a Wanaka, et recomanem no perdre’t el capvespre i el moment de l’hora blava, sobretot si tens la sort de coincidir amb un dia de lluna plena, ja que podràs tenir una visió única de la lluna reflexant-se en el llac.

Capvespre amb lluna plena i l’arbre de Wanaka

I així, quan ja és de nit i després d’uns moments únics enfront a l’impressionant arbre de Wanaka, anirem a sopar al mateix poble.

6 coses a fer a Wanaka

Diuen que Wanaka és la germana petita de Queenstown. I és que ambdues ciutats tenen bastantes coses en comú. Les dues descansen a les ribes d’un llac i envoltades de muntanyes, per lo que ofereixen un fotimer d’activitats a l’aire lliure per als viatgers. Wanaka és una ciutat bonica i té a més moltíssim ambient. Hi ha un fotimer de restaurants i pubs, així que és una gran opció per a fer-hi nit. Coses que pots veure i fer a Wanaka:

  1. Veure el Wanaka Tree: Tal i com ho hem explicat abans, aquesta és la opció més turística que fa que sigui un dels llocs més visitats del país.
  2. Fer el trekking del Roy’s Peak: Un dels més famosos d’aquesta zona. És llarg (unes 6 hores anada i tornada) i és dur (té 1.300 metres de pujada), però diuen que val molt la pena per les meravelloses vistes que s’obtenen. Heu d’anar en compte perquè tanquen el camí. El solen tancar des de l’1 d’octubre fins al 10 de novembre perquè creua un camp privat i és època de part de les ovelles.
Roy’s Peak

3. Visitar el Wanaka National Transport & Toy Museum. Ubicat a 8,9 kilòmetres del centre de Wanaka a la SH 6.

4. Passejar per el Wanaka Station Park més enllà del Wanaka Tree.

5. Si viatges amb nens no et pots perdre el Puzzling World, un petit “parc d’atraccions” ple d’il·lusions òptiques i amb un gran laberint en 3D.

6. Passar una estona divertida en la fàbrica de cervesa de Wanaka Brewery.

Roy’s Peak

Després de passar una estona passejant per Wanaka, ens quedem en el Red Bridge Campground. No és gran cosa, però és gratuït.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 51 min, en un trajecte final de 279,00 kilòmetres):

Adjunto també les principals atraccions de Wanaka, en un mapa de google maps:

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Red Bridge Campground, un aparcament gratuït a 13 kilòmetres del poble de Wanaka.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *