Categories
SELVA NEGRA (SCHWARZWALD)

Dia 3: Llac Mummelsee + Wildsee + Seebach + Cascades i ruïnes de Allerheiligen + Aussichtsplattform Ellbachseeblick + Cascada de Burgbach + Glaswaldsee + Freudenstadt + Baiersbronn. Nit a Oberkirch

Aquest tercer dia del nostre viatge també serà un dia força dens, perquè veurem una gran quantitat d’atractius naturals, com cascades, llacs i miradors, i visitarem també algun que altre poble. Començarem per la visita al Llac Mummelsee, el qual es troba enmig d’un port de muntanya. Veurem també un altre llac, el Wildsee que es troba dins del Parc Nacional de la Selva Negra. Seguidament visitarem Seebach, un petit poblet que és la Seu del Parc Nacional anterior. Seguirem visitant les cascades i ruïnes de Allerheiligen, menys famoses que les de Triberg però amb el mateix encant, o més. Visitarem un mirador panoràmic, el Aussichtsplattform Ellbachseeblick, el qual està suspès entre els arbres amb unes vistes impressionants. Continuarem veient una nova cascada, la cascada de Burgbach, i un llac, el Glaswaldsee, per entrar a la localitat de Freudenstadt i visitar la seva Marktplatz, que és la plaça més gran del país. Si tenim temps, abans de sopar, ens acostarem al poble de Baiersbronn, on s’hi troben varis restaurants amb estrella Michelin i bonics paisatges. Finalment, anirem a buscar el nostre allotjament al poble de Oberkirch.
Índex:
1. Del Llac Mummelsee al Llac Wildsee
2. De Seebach a les Cascades i Ruïnes de Allerheiligen
3. De Aussichtsplattform Ellbachseeblick a Glaswaldsee
4. De Freudenstadt a Baiersbronn

1. Del Llac Mummelsee al Llac Wildsee

Llac Mummelsee

Anirem a trobar un altre cop la carretera panoràmica B500, per un cop allí arribar al cap de 3,5 kilòmetres directament al Llac Mummelsee. Aquest curiós llac, que pots rodejar fent un passeig, es troba enmig del port de muntanya i és un lloc perfecte per prendre un cafè gaudint de les vistes i l’entorn (allí hi ha una cafeteria/restaurant i una botiga de regals). Pots rodejar a peu tot el llac en mitja hora, llogar una barca a pedals i pujar al restaurant Grinde-Hütte, des d’on tens unes vistes de vertigen (arriba d’hora perquè s’omple molt).

Mummelsee

El llac Mummelsee està a uns 15 minuts en cotxe de Sasbachwalden, lo què el pot convertir en el complement perfecte en la visita a aquest preciós poble de la Selva Negra. El llac Mummel, com també és conegut, és un llac glaciar localitzat entre la muntanya de Hornisgrinde.

Mummelsee

La carretera des de Sasbachwalden fins al llac és accessible i no té cap perill. Diría que tot al contrari. Les vistes son precioses i és un passeig molt entretingut.

Aparcament
Junt a l’entrada al llac hi ha un aparcament gratuït per a un gran nombre de cotxes. Lo què la gent no s’imagina abans d’arribar, és que sigui un lloc tant freqüentat, no només per turistes, sinó també per locals. Tot i així, abans d’arribar als aparcaments (si aquest està ple), a les vores de la carretera hi ha més aparcaments, encara que un xic més allunyats.
Mummelsee

I quina va ésser la nostra sorpresa? Centenars de persones passejant, menjant i aprofitant els rajos de sol que el dia et pot regalar. Això no vol dir que ens emportéssim una decepció al visitar-lo. Tot al contrari. És un llac preciós per passejar, fer un pícnic o fer unes fotos precioses. Una de les coses que es pot fer en el llac Mummelsee és passejar per la seva riba al llarg de la passarel·la de fusta que voreja el llac per complet. Al llarg del passeig hi ha escultures amb rètols que parlen sobre diferents llegendes relacionades amb el llac.

Entorns del llac Mummelsee

És un passeig molt amè i no es tarda més de 30 o 40 minuts en fer-lo complet. Vorejar el llac ens regala diferents perspectives i punts de vista d’aquest preciós paisatge, però, i si us dic que també es pot veure des de dins? En el llac Mummelsee es poden llogar hidropedals i fer un passeig per les aigües tranquil·les del llac.

Llac Mummelsee

Això sí, aneu en compte perquè no tot és color de rosa. Estant nosaltres allí, una familia es va quedar encallada amb l’hidropedal i van tenir que venir a ajudar-los per a sortir. No va passar res i tot fou una anècdota divertida. Però us aviso perquè aneu amb compte i no us apropeu molt a les ribes perquè us podeu quedar atrapats.

Pel lloguer d’hidropedals, els tickets es compren en la botiga de souvenirs que hi ha a l’entrada del llac. Si aneu amb temps i us agraden les rutes senderistes, una altra de les opcions que ens regala aquest llac és pujar a la cima de la muntanya Hornisgrinde. És un camí d’uns 2 kilòmetres pujada amunt fins arribar a la zona més alta de la muntanya. Nosaltres no hi vàrem pujar però les vistes de tota la zona i el llac tenen que ser meravelloses.
Llac Mummelsee

Llac Wildsee

Molt a prop del Mummelsee hi ha un altre llac que es mereix una visita, el Wildsee. L’accés a aquest llac és una mica més complicat que l’anterior. Ara ho explicaré. Primer de tot, dir-vos que aquest és un d’aquests llacs d’aquesta zona nord de la Selva Negra que és un recés de pau. I ben amagat que està aquest “llac salvatge”. I és que per arribar-hi només podràs fer-ho fent una caminata per aquests boscos i muntanyes. Està situat dins del Parc Nacional, per tant és zona protegida i el bany està prohibit, a una altitud de 910 metres i amb una profunditat màxima de quasi 12 metres.

Llac Wildsee

Per arribar-hi tindràs que deixar el cotxe en la zona anomenada “Ruhestein”, que és el punt d’informació d’aquest parc natural. “Ruhestein”, així com el seu aparcament, es troba a 6,2 kilòmetres al sud circulant per la carretera panoràmica B500. L’aparcament està als peus de lo què és una pista d’esquí en els mesos d’hivern. Doncs bé, des d’aquest lloc fins al llac, s’ha d’anar pel camí més directe hi ha uns tres kilòmetres i mig de ruta. Sent la primera part en pujada (la pròpia pista d’esquí). Aquesta pujada te la pots estalviar si agafes el telecadira (anomenat “Lift Ruhestein 1”), en funcionament també en els mesos d’estiu per els senderistes.

Llac Wildsee

La última part, ja per arribar al llac, és en baixada. Una baixada que per els que no esteu acostumats a això dels arbres caiguts i les roques, doncs pot ésser un xic complicada. Per això et recomanem que aquesta part la facis en pujada, és més segur, i que hi arribis fent una petita volta. Simplement tindràs que, en comptes de girar a la dreta per iniciar la baixada, continuar recte, i en el següent encreuament de camins, girar a la dreta i allí començar un descens suau fins al llac. Sí, aquesta volta et farà fer un parell de kilòmetres més. És que per arribar al llac tot val la pena!

Agafar el Lift Ruhestein 1 per arribar al Llac Wildsee

Adjunto la pàgina web del telecadira, perquè en tingueu més informació. Els preus son de 1 viatge per 4€ pels adults, i anar i tornar per 7€ pels adults. Els nens (fins als 12 anys) paguen 3€ (1 viatge) i 4€ (anar i tornar). Atenció! El telecadira, durant els mesos d’estiu, només funciona els dissabtes i els diumenges de 9:30 a 17:30h.

2. De Seebach a les Cascades i Ruïnes de Allerheiligen

Seebach

Havent o no pogut arribar al llac Wildsee, la nostra ruta continua ara fins al poble de Seebach. La nostra intenció és estirar una mica les cames per visitar-lo, ja que es tracta d’un poble petit. El poble s’anomena “Mummelsdorf” en la Selva Negra. Es troba de ple en el Parc Nacional de la Selva Negra i atrau a molts turistes. Poble que és un balneari climàtic reconegut. Hi té la Seu del Parc Nacional de la Selva Negra. Es troba a 11,9 kilòmetres al sud del Llac Mummelsee.

La Vall de Seebach

Com hem dit, Seebach és un balneari climàtic reconegut, i el Acher té la seva font en el seu districte. Va abruptament des d’uns 400 metres fins a 1.164 metres. Principalment el bosc brinda als visitants la pau necessària per a relaxar-se. El primer parc nacional de Baden-Württemberg, el Parc Nacional de la Selva Negra, té la seva seu aquí.

Un dels atractius de Seebach és l’antic molí “Vollmers Mühle”, i té més de 250 anys i és una atracció turística poc freqüent inclús en aquesta zona. Aquí no només es celebra el Dia del Molí el Dilluns de Pentecostès, ja que l’associació patrocinadora del molí s’encarrega de que les costums segueixin vives aquí. Hi ha cates de vi culinàries i musicals i el festival anual del molí es porta a càrrec a l’agost. El molí es troba a 1,9 kilòmetres al nord del centre del poble, arribant-hi per “Grimmerswaldstrasse”. Adjunto pàgina web per tenir més informació.

Molí Vollmers Mühle

També hi ha un altre atractiu relacionat amb les mines de Silbergründe. L’antiga mina de mineral torna a ésser accessible gràcies a una gran iniciativa privada. Es troba a 850 metres al nord del centre del poble, seguint el mateix camí anterior del molí de “Grimmerswaldstrasse”. Adjunto pàgina web. Es fan visites guiades, per si us interessa.

Mines de Silbergründe

A prop també s’hi troba un altre molí, el molí Deckerhof. El bosc i els arbres fruiters ofereixen protecció i només revelen la vista del molí en segon pla. Es considera un paisatge cultural típic de les valls de la Selva Negra. El molí es troba a 2 kilòmetres a l’est del centre del poble, arribant-hi per la carretera principal que arriba al poble.

Molí de Deckerhof

I per finalitzar amb els atractius del poble de Seebach, hi ha un altre molí, el molí Buhnefronze. Després d’anys de restauració, el molí torna a ésser una joia en la Selva Negra. Gràcies al recolzament de la comunitat i del parc natural, l’aigua pot tornar a córrer sobre la roda del molí. Durant els mesos d’estiu, el molí es pot visitar els dimecres cada quinze dies entre les 18:00 i les 19:00 hores. El molí es troba a 750m del centre de Seebach, i s’hi arriba per Ruhesteinstrasse i Sommerseite.

Molí Buhnefronze

Amb les seves instal·lacions esportives i d’oci, Seebach és un destí turístic popular per a totes les estacions. El senderisme, el ciclisme de muntanya i els esports d’hivern son els aspectes més destacats per els seus hostes.

Ruïnes de Allerheiligen

Després de visitar Seebach, el llac Wildsee o directament el Mummelsee (dependrà del temps que disposi cadascú), us recomanem que ha arribat el moment de la visita a les Ruïnes i les Cascades de Allerheiligen. Es troben a menys de 15 minuts de Seebach. La carretera que arriba a les ruïnes és preciosa i en aquest trajecte un comprèn el perquè de la Selva Negra. Bosc, bosc i més bosc. Una autèntica postal.

Runes de Allerheiligen
Consell: La carretera i el paisatge et deixen amb la boca oberta, però també deixen sense cobertura als nostres mòbils i es pot perdre la senyal del GPS. Us recomano que descarregueu els mapes abans de ficar-vos dins del bosc.
Aparcament ruïnes de Allerheiligen
A l’entrada a les ruïnes, junt a la carretera, hi ha dos grans aparcaments gratuïts. Aquests, a diferencia del parking del Llac Mummelsee, normalment estan buits i no es té cap problema per aparcar.
Aparcament de les Ruïnes de Allerheiligen

Les ruïnes de Allerheiligen, com se les coneix, son realment les ruïnes del Monastir de Allerheiligen datat del 1192. En el seu començament es tractava d’una construcció de fusta molt senzilla, però gràcies a les donacions dels locals es va poder substituïr la fusta per la pedra. La mala notícia és que la pedra no va  i poder evitar que el Monastir fos arrasat fins en dues ocasions (1470 i 1555).

Ruïnes del Monastir de Allerheiligen

Fou tanta la fama que va adquirir el Monastir de Allerheiligen que es va convertir en un lloc de peregrinació molt important en el sur d’Alemanya. No obstant, mai va quedar abandonat i els monjos varen seguir vivint durant segles dedicant-se al culte, l’agricultura i l’ensenyament. Per desgràcia, en el 1804 un raig va destruïr l’Església del Monastir de Allerheiligen quedant abandonat.

Ruïnes del Monastir de Allerheiligen

A dia d’avui segueix sense estar restaurat i es pot visitar tant l’exterior com l’interior de lo què queda de Monastir. Quan nosaltres vam visitar les Ruïnes del Monastir de Allerheiligen estaven netejant-les i les bastides ens van espatllar una mica les vistes. Però és una bona notícia que es conservin i portin un manteniment.

Cascades de Allerheiligen

Molt a prop de les ruïnes es troben les cascades que porten el seu mateix nom, les cascades de Allerheiligen. Per arribar a les cascades des de les ruïnes del monastir hi ha dues opcions:caminant o en cotxe. Si us agrada més la opció d’anar-hi caminant, hi ha una caminada d’uns 2 kilòmetres i moltes escales fins arribar a les cascades seguint el transcurs del riu.

Aparcament a les cascades de Allerheiligen
Si us decanteu per la opció d’anar-hi en cotxe, per aparcar en les cascades no hi ha cap problema. A l’entrada hi ha una esplanada molt gran on deixar el cotxe (o autocaravana). Nosaltres decidim anar-hi en cotxe per guanyar temps i dedicar-lo a la visita.
Aparcament de les cascades de Allerheiligen

Davant dels aparcaments hi ha una espècie de porta que marquen l’entrada al sender i ja des del començament es deixa veure la màgia i bellesa de lo més profund del bosc.

De camí a les cascades de Allerheiligen

Des de l’aparcament fins a la primera cascada hi ha uns cinc o deu minuts caminant. A partir de la primera cascada, podeu anar pujant fins el punt que vulgueu i tornar, però us recomano que almenys camineu uns 30 minuts cap a dins per poder veure bé les cascades.

Cascades de Allerheiligen

Encara que en fotos pugui semblar lo mateix, estant allí cada cascada és diferent i val molt la pena anar en busca d’elles. Us podria penjar aquí totes les fotos fetes en les cascades, però cap d’elles faria justícia a la realitat.

Cascades de Allerheiligen

Lo millor és veure-les en primera persona i gaudir, no només de les postals que ens regalen les cascades, sinó també del so i l’olor del bosc.

3. De Aussichtsplattform Ellbachseeblick a Glaswaldsee

Aussichtsplattform Ellbachseeblick

Continuem la nostra ruta i arribem al final de la carretera panoràmica B500. Continuem uns 2,5 kilòmetres més per la carretera B28 per arribar al següent punt de la nostra ruta. Es tracta d’un mirador suspès entre els arbres que proporciona unes vistes impressionants de la Selva Negra. Es troba a uns 12 kilòmetres a l’oest de Freudenstadt.

Aussichtsplattform Ellbachseeblick

No ens hem d’enganyar. Es tracta d’un dels meus miradors preferits de la Selva Negra, un imprescindible totalment per veure-ho. Allí t’esperen unes vistes panoràmiques increïbles amb boscos infinits. Nosaltres vam veure el paisatge a l’estiu i és meravellós, així que no em vull imaginar com per exemple, estarà de bonic amb els colors de la tardor. Pots arribar al mirador fàcilament a peu des de l’aparcament (que es troba a 450 metres del mirador). Si et veus amb energia, pots aprofitar per baixar a un llac que hi ha a baix en primer terme (s’anomena Ellbachsee). Això sí, tingues en compte que després toca pujar i costa una mica (la baixada la faràs amb uns 20 minuts, però després hauràs de salvar més de 150 metres de desnivell per tornar). Nosaltres només ens vam quedar al mirador, contemplant la immensitat del paisatge.

Aussichtsplattform Ellbachseeblick
Aussichtsplattform Ellbachseeblick

Cascada de Burgbach

Continuarem la nostra ruta en direcció sud per la carretera L96 que ens farà accedir al municipi de Bad-Rippoldsau. En uns 12,8 kilòmetres arribarem a una nova cascada, aquest cop anomenada Burgbach Wasserfall. Aquesta cascada és especial perquè cau des de 15 metres d’alçada en caiguda lliure. Per mi és una de les més boniques de la Selva Negra.

Cascada de Burgbach

Segurament no t’esperes aquesta cascada en un lloc així. Quina meravella. En ple “vall dels animals”, anomenat així perquè a pocs centenars de metres de la cascada s’hi troba un “parc d’animals· on hi ha llops, óssos, etc… s’hi troba un dels salts d’aigua més bells de la Selva Negra. I diem salt perquè aquesta cascada és un salt de 32 metres. Preciós, espectacular.

Burgbach Wasserfall

L’aparcament de la cascada està en la carretera principal, la que uneix la ciutat de Freudenstadt amb el poble de Wolfach. D’aquí fins a la cascada hi ha com uns 600 metres de caminada senzilla pel bosc (com a molt uns 20 minuts a peu). Llavors, ja un cop allí et recomanem que pugis fins a les roques anomenades “Burgbachfelsen” que estan enganxades a la cascada per poder així gaudir d’unes boniques vistes panoràmiques. En aquest lloc hi va haver fa moltíssims anys un castell.

Burgbach Wasserfall

Glaswaldsee

Visitada la cascada, ara podem anar a la búsqueda d’un nou llac, el Glaswaldsee, el qual s’ubica al mateix municipi que la cascada Burgbach. Aquest llac és una bona opció per si busques un llac prop de la ciutat de Freudenstadt. El Glaswaldsee es troba allí, sol, i a vegades inclús sembla una mica amenaçador sota el cel gris sobre el fons del pàl·lid verd del bosc. Però això no impedeix que molts visitants emprenguin l’agitada caminada fins a aquest antic llac-circ en la Selva Negra. El llac Glaswald té en el seu punt més profund només 11 metres de profunditat; la massa d’aigua, que abans s’anomenava Wildsee, és un llac de circ format després de l’Edat del Gel, un dels últims deu llacs de circ de la Selva Negra que encara no s’han omplert de sediments.

Glaswaldsee

Al llac també se’l anomena a vegades “l’ull blau” de la Selva Negra. Junt amb el seu entorn immediat fou declarat “Reserva Natural de Glaswald” ja en el 1960. Aquest petit llac, amb una longitud de riba de 650 metres i una alçada de 839 metres, no deu el seu poètic nom al seu suposadament mirall, com superficie clara. No, al contrari, degut a la seva base d’arenisca vermella i el seu alt contingut d’àcid, l’aigua és bastant fosca, i el nom simplement prové del fet de que en el 1587 es va construïr en la seva riba una fundició per a la producció d’ampolles de vidre. Poques vegades es percep el llac Glaswald, que durant molts anys va servir com a embassament per el ràfting, com una alegre piscina, sobretot perquè en aquest lloc solitari i un tant misteriós no està oficialment permès el bany (tanmateix, sempre es poden veure convidats que breument, i impunement, es refresquen en el llac).

Glaswaldsee

De l’aparcament del llac Glaswaldsee fins al mateix llac hi ha un xic més d’1 kilòmetre i més de 100 metres de desnivell en pujada (la tornada serà en baixada).

4. De Freudenstadt a Baiersbronn

Freudenstadt

Visitat el Glaswaldsee ja és hora de que ens acostem a la localitat de Freudenstadt. Aquesta localitat de la Selva Negra és famosa per tenir la plaça del mercat més gran d’Alemanya i conta amb museus, espais verds i varies torres i miradors amb vistes de vertigen. El seu ambient és molt agradable, així que no m’estranya que se la conegui com la “Ciutat de l’alegria”. Freudenstadt és tot un exemple de superació. Gran part de la ciutat va quedar destrossada durant la Segona Guerra Mundial i ha sofert varis incendis i plagues que no li han posat res fàcil. Tot i així, s’han esforçat per reconstruïr-la per oblidar aquest tràgic passat. T’avanço que no és tant monumental com altres llocs de la Selva Negra, però quan vegis el seu ambient, t’alegraràs d’haver-li donat una oportunitat. Passem a descriure’t els 9 llocs més importants de la ciutat de Freudenstadt:

Freudenstadt

1) Marktplatz, la plaça del mercat més gran d’Alemanya

Freudenstadt presumeix de tenir la plaça del mercat més gran d’Alemanya, així que ja solament per això val la pena acostar-se a conèixer-la. Fou construïda a finals del segle XVI i medeix més de 200 metres de llarg i ample. A continuació et resumeixo alguns dels monuments i llocs d’interès que pots veure en la Plaça del Mercat de Freudenstadt:

  • Museu de la Ciutat: conta amb vàries exposicions permannets i temporals per conèixer la història i curiositats de Freudenstadt.
  • Ajuntament de Freudenstadt: fou construït en el 1953 i es pot visitar la seva torre, des d’on tens unes vistes panoràmiques precioses de la ciutat.
  • Stadtkirche: l’església municipal crida l’atenció per les seves dues torres simètriques i per la seva arquitectura en forma de “L”. És una reconstrucció perquè l’església original va quedar destruïda en la Segona Guerra Mundial.
  • Monument a Venus: simbolitza el ressurgiment de la ciutat de Freudenstadt després de que quedés destruïda durant la Segona Guerra Mundial.
Vam estar a Freudenstadt a l’estiu i hi havia molts nens refrescant-se en les 50 fonts d’aigua. També hi ha molts restaurants i cafeteries amb terrassa on pots provar algun dels plats típics de la Selva Negra. Si vas el dimarts o divendres (en temporada d’estiu) o el dimarts de novembre a abril, veuràs infinitat de posts on venen un fotimer de productes locals.
Marktplatz de Freudenstadt
Marktplatz de Freudenstadt

2) Stadtkirche, l’església municipal de Freudenstadt

L’església municipal (Stadtkirche) es troba en la Plaça del Mercat, però es mereix una menció a part. Fou construïda a principis del segle XVII i té una forma molt peculiar amb dues torres simètriques a ambdós extrems. Gran part de la ciutat de Freudenstadt va quedar danyada pels bombardejos de 1945, inclosa l’església municipal. El seu interior és molt més auster que el de l’església original, però té vàries relíquies com la pila baptismal i el crucifixe, que canvia la seva expressió facial depenent de si el mires de front o des d’un lateral. Adjunto la seva pàgina web.

Stadtkirche, l’església de Freudenstadt té dues torres simètriques

3) Heimatmuseum, el Museu de la Ciutat

Freudenstadt és tot un exemple de superació, ja que els bombardejos i incendis de la Segona Guerra Mundial van destruïr gran part de la ciutat. Si vols veure com aconseguiren reconstruïr-la després de passar varis anys de penúries, en el Museu de la Ciutat hi tens molta informació. En aquest museu hi ha pintures, aquarel·les, escultures i antiguitats que son una autèntica obra d’art. També podràs descobrir moltes dades curioses, com la convivència entre protestants i catòlics, i descobrir la importància de la indústria minera a Freudenstadt. Els horaris d’obertura del museu son de dimarts a diumenge de 10:00 a 17:00 hores. Adjunto la seva pàgina web.

Museu de la Ciutat de Freudenstadt

4) Centre de Congressos de Freudenstadt

El Kurhaus o Centre de Congressos està a 10 minuts a peu de la Plaça del Mercat, i és un altre dels llocs més interessants que veure a Freudenstadt. L’edifici fou construït en el 1954 i segueix mantenint l’estil dels anys 50, així que no t’esperis un Centre de Congressos modern. Un cop allí, pots passejar pel seu jardí o relaxar-te en les seves gandules. També pots assistir a una obra de teatre (si saps alemany) o anar a un concert. Et recomano consultar la programació oficial per si t’encaixés algun dels esdeveniments en la teva ruta per Freudenstadt.

Centre de Congressos de Freudenstadt

5) Kienberg, el pulmó verd de la ciutat

Kienberg és considerada la muntanya local de Freudenstadt, així que és el lloc perfecte si vols relaxar-te en plena naturalesa. Pots asseure’t en la gespa a recarregar les piles, veure les seves escultures, recórrer un sender amb més de 2.200 roses, animar-te a fer alguna de les rutes senderistes i inclús jugar al minigolf o a la petanca. No et quedis amb les ganes de fer un pícnic a Kienberg!

Kienberg

6) Torre d’Observació Friedrichsturm

Aquesta torre es troba també a Kienberg, a tant sols 20 minuts a peu de la Plaça del Mercat. Fou construïda en l’any 1899 amb motiu del 300 aniversari de Freudenstadt i medeix 25 metres d’alçada. Normalment l’accés a la torre està tancat a l’hivern, però si viatges de maig a octubre hi podràs pujar per gaudir d’unes vistes panoràmiques precioses.

Friedrichsturm

7) Avet més antic de la Selva Negra

Sabies que en el districte de Freudenstadt hi ha l’avet més antic de la Selva Negra? Diuen que té entre 250 i 300 anys d’antiguitat i medeix 46 metres d’alçada. El diàmetre del seu tronc també és enorme, així que necessitaràs ajuntar-te amb vàries persones per envoltar-lo sencer amb els braços.

8) Mina històrica, un lloc curiós de veure a Freudenstadt

Aquesta mina (el nom és “Besucherbergwerk”) fou descoberta en el 1998 i demostra la importància del sector miner a Freudenstadt entre els segles XV i XVII. D’aquesta mina s’extreia plata principalment i conta amb varis nivells. Actualment està en reconstrucció. Segons ens van dir, es feien visites guiades i els menors de 10 anys no poden accedir als pisos inferiors. Adjunto la seva pàgina web.

Mina històrica de Freudenstadt

9) Museus per nens

Experimenta és un dels museus més interessants si viatges a la Selva Negra amb nens. Hi ha varies activitats interactives, així que és una bona forma de que els nens aprenguin mentres experimenten amb jocs de ones i sò, llums i ombres, magnetisme, equilibri i naturalesa.

I si al teu fill o filla li agraden els óssos de peluix, no et perdis el Museu de l’Ós Teddy, que conta amb més de 1.500 peluixos de totes les mides que, estic segur, el deixaran amb la boca oberta.

El parc infantil de Freudenstadt té gronxadors de fusta i politges per pujar cubells plens d’aigua
Si estàs buscant llocs interessants per veure en els voltants de Freudenstadt, no et perdis la cascada i el llac de Sankenbach. Es troben a 12,10 kilòmetres a l’oest de Freudenstadt, dins el municipi veí de Baiersbronn.
Sankenbach Wasserfall
Sankenbachsee

Baiersbronn

I en aquest últim municipi acabarem la nostra ruta de la jornada del dia d’avui. Visitarem Baiersbronn, que és un municipi amb varis restaurants amb estrella Michelin, una bona gastronomia i bonics paisatges. El poble de baiersbronn es troba a 6,4 kilòmetres al nord-oest de Freudenstadt. La localitat de Baiersbronn passa desaparcebuda per el turisme de masses ja que no és una localitat “interesant” respecte a patrimoni o arquitectura. Tanmateix, entre els alemanys és un dels destins turístics més “llaminers” ja que en el seu terme es situen tres restaurants que acaparen vuit estrelles Michelin, éssent la capital de l’Alta Cuina alemanya. I no només això, des de Baiersbronn surten interessants rutes de senderisme i el seu paisatge és bellíssim, ja que la localitat està situada en plena vall. Com en la resta de localitats que anem visitant en la Selva Negra, des de les oficines de turisme ofereixen atractives opcions i aprofiten de seguida qualsevol característica per fer una interessant campanya.

Baiersbronn
Baiersbronn

Per finalitzar el dia només cal que anem a buscar el nostre allotjament, ubicat en el poble de Oberkirch (ja que així ens acostem amb els atractius que farem l’endemà), a 40,90 kilòmetres cap a l’oest de Baiersbronn (uns 50 minuts de cotxe).

Adjuntem un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia, i dels principals atractius del mateix (després de 149,00km i de 3 hores i 30 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *