Categories
COPENHAGUE

Dia 2: Osterbro, Christianshavn i Reffen: La Sireneta + Kastellet + Nyboder + Església de Marbre + Palau Amalienborg + Església de Sant Salvador + Christiania + Reffen Street Food

En aquest segon dia a Copenhague visitarem els monuments i atractius que es troben dins del Districte de Indre By, però fora del Centre Històric de la ciutat. Avui sí que caldrà que agafem mitjans de transport, i veurem que segons on sigui l’atracció, serà un o altre. El primer que farem serà anar a visitar La Sireneta, que s’ha convertit en la icona de la ciutat de Copenhague. Hi arribarem caminant de la parada de metro més propera, “Osterport”. Continuarem amb la passejada entrant a dins del “Kastellet”, una ciutadella construïda en el 1626 pel rei Christian IV. Sortint del Kastellet passarem per davant de l’església anglicana de Saint Alban i per davant d’una font preciosa anomenada “Font de Gefion”. Caminant arribarem al barri de Nyboder, un barri històric d’antigues cases de mariners famoses per les seves façanes grogues. Continuarem a peu fins arribar a l’Església de Marbre (Frederiks Kirke), un temple barroc amb una gran cúpula. El proper monument és el Palau de Amaliensborg, la residència oficial de la família reial durant l’hivern, on visitarem un dels 4 palaus que hi ha. També contemplarem un famós canvi de guàrdia. Ja serà hora de dinar, i anirem al parc de “The King’s Garden” a menjar-nos el nostre pícnic. Seguidament llogarem una bicicleta que ens durà a l’altra banda del canal de Copenhague, al Barri de Christianshavn, i concretament, als peus de l’església de Sant Salvador. Aquí, després de reservar hora, pujarem a la seva torre amb una escala exterior de vertigen que ens donarà les millors vistes panoràmiques de tota l’àrea metropolitana de Copenhague. El següent punt de la ruta és la Ciutat Lliure de Christiania, una zona de Copenhague autogovernada pels seus 1000 residents. Anirem després a buscar un bus aqüàtic (dit també ferry) per arribar-nos al Reffen Street Food, una antiga zona industrial que ha estat transformada en un lloc de moda amb un fantàstic mercat de menjar del carrer. Aquí hi soparem, i quan volguem tornarem a l’allotjament mitjançant un bus urbà. Aquest també ha estat un dia força complet.
Índex:
1. De La Sireneta a Kastellet
2. De Nyboder a l’Església de Marbre
3. Del Palau Amaliensborg a l’Església de Sant Salvador
4. De Christiania al Reffen Street Food

1. De La Sireneta a Kastellet

Sortim de l’Alberg cap a la Plaça de l’Ajuntament, on anem a buscar el metro. Agafarem les línies 3 o 4 que ens duran de Radhuspladsen a “Osterport”. D’allí ens quedarà entre 10 minuts i un quart d’hora a peu fins a poder contemplar l’estàtua de La Sireneta de Copenhaguen. Adjunto un mapa de google maps amb el recorregut fins a La Sireneta:

Recorregut amb Metro fins a La Sireneta

A part del metro, també s’hi podria arribar d’una altra manera fins a l’estàtua de La Sireneta. Podríem anar fins a la parada del bus aqüàtic “Det Kongelige Bibliotek” a l’alçada de la Biblioteca Reial a l’illa de Slotsholmen, i baixar a la parada de “Nordre Toldbod”, uns 2,5 kilòmetres més al nord. Encara ens quedaria, però, una passejada d’uns 8 minuts aproximadament. Creiem que és una bona alternativa per si encara no coneixes el Bus Aqüàtic de la ciutat.
Estàtua de La Sireneta (Den Lille Havfrue)

La Sireneta és probablement el monument més famós de Copenhague i, per tant, una visita a la ciutat no està completa sense apropar-nos a ella. L’esmentada escultura fou creada per l’escultor Edvard Eriksen a principis del segle XX i ret homenatge a un dels contes més populars de l’escriptor i poeta Hans Christian Andersen. La zona on està ubicada aquesta petita sirena de bronze, que medeix poc més d’un metre i pesa quasi 180 kilos, ofereix unes vistes privilegiades del port de Copenhague, que per cert, és el port més gran de Dinamarca. Una altra alternativa és fer el Free Tour de La Sireneta i comprovar com des de la seva postura sembla que vigili als vaixells que fondegen en les aigües del mar Bàltic.

La Sireneta, amb el port de Copenhague al fons

L’escultura de La Sireneta, basada com hem dit en un conte de Hans Christian Andersen, és l’icona de la ciutat i un altre dels llocs més bonics que visitar a Copenhague. Creada per l’escultor Eriksen a principis del segle XX per encàrrec dels Jacobsen, la família propietària de la fàbrica de cervesa Carlsberg, aquesta escultura de bronze de 1 metre d’altura, fou donada a la ciutat i col·locada sobre una roca a prop del port. Malgrat sofrir varis actes de vandalisme com l’amputació d’un braç o el llançament de pintura per sobre, La Sireneta continua éssent el monument més visitat de Dinamarca, per lo què és una cita imprescindible en la ciutat. Nosaltres recomanem visitar-la a primera hora si vols fer-te una foto sense gent o a la llum de la lluna per a tenir una preciosa imatge de record.

La Sireneta

Nosaltres, a l’anar-hi a primera hora no ens vam trobar gaire gent, només algun autobús de jubilats… Seguidament vam anar per entrar per l’entrada nord de la ciutadella de Kastellet, que es troba a uns 400m de La Sireneta. Considerem que després de la visita a La Sireneta no et pots perdre la fortalesa de Kastellet, una de les millor conservades del nord d’Europa i un altre dels llocs a veure a Copenhague.

Entrada nord de la ciutadella de Kastellet
Carrer principal de la Ciutadella de Kastellet

Construïda en el 1626 per el rei danès Christian IV per reforçar la seguretat de la muralla defensiva de Copenhague, aquesta fortalesa té forma d’estrella amb bastions en els seus xamfrans i encara que avui dia serveix com a àrea militar, s’utilitza com a parc públic.

Interior de la Ciutadella de Kastellet: La Casa del Comandant
Entrada sud de la ciutadella de Kastellet

Val la pena fer un tranquil passeig en un dia assolellat i observar alguns dels seus punts d’interès com la Casa del Comandant, una Església i la Presó, ah! I sobretot el fotogènic molí de vent d’estil holandès.

Molí de Vent dins de la Fortalesa de Kastellet

Els horaris d’obertura de la fortalesa son de les 6:00 del matí fins a les 20:00 hores del vespre. L’entrada és gratuïta. Adjuntem la seva pàgina web.

Sortida de la fortalesa de Kastellet
Espais exteriors de la Fortalesa de Kastellet

En els espais exteriors de la fortalesa de Kastellet s’hi troben alguns dels atractius que valen la pena visitar-los o si menys no, fer-hi una aturada. Primer ens trobem aquesta estàtua d’homenatge als soldats caiguts de Dinamarca. S’anomena “Vore Faldne”. Continuem caminant i ens apareixen imatges bucòliques dels canals que envolten la fortalesa. Aquí val la pena gaudir d’aquestes vistes una estona.

Canals que envolten la fortalesa de Kastellet

Al sortir del tot de la fortalesa pots apropar-te a l’església anglicana de St. Alban, on és curiós, l’entrada és gratuïta però accepten una donació. Si dius que ets català o de Barcelona et dónen un fulletó en… català! Ara, no pots marxar sense deixar almoina.

Església anglicana de St. Alban

Al costat de l’església hi ha la Font de Gefion, composta per nombroses figures d’animals inspirades en la llegendària deesa Gefjun de la mitologia nòrdica.

Font de Gefion

En aquest punt vam fer una temptativa de llogar una bicicleta de la casa “Donkey Republic” al carrer, però inicialment no ens en vàrem sortir a l’hora de desbloquejar la roda de darrera. Més endavant ho vàrem continuar intentant.

2. De Nyboder a l’Església de Marbre

Ens vam dirigir al barri de Nyboder, que es troba a uns 10 minuts a peu cap al sud-oest de la ciutat, ja en ple casc urbà. Es tracta d’un barri històric d’antigues cases de mariners, famoses per les seves façanes grogues.

Arribant a Nyboder

Construïdes des de mitjans del segle XVII fins a finals del segle XVIII per ordre del rei Christian IV, aquestes fileres de cases adossades varen servir com a vivenda pel personal i les seves famílies de la creixent Marina Reial Danesa. En l’actualitat encara alberguen a membres de la marina i les forces aèrees daneses, i pots visitar un petit museu en el número 24 amb objectes i records dels seus habitants.

Museu de Nyboder (Nyboders Mindestuer)

Va ser una llàstima, perquè a part de la pluja, el museu estava tancat, només obre de 11:00 a 14:00 hores els diumenges. El preu de l’entrada és de 20kr pels adults. Adjunto la seva pàgina web.

Tot seguit vam anar baixant pel carrer principal Store Kongensgade en direcció a l’Església de Marbre. En uns 500 metres hi vam arribar (uns 7 minuts de passeig).

Església de Marbre (Frederiks Kirke)
Església de Marbre (Frederiks Kirke)

Just enfront del Palau de Amalienborg es troba l’Església de Marbre, una de les més populars de la capital danesa i, per tant, imprescindible en la nostra llista de què veure a Copenhague. Aquest temple va començar a construïr-se per ordre del rei Frederic V en el 1749, però es va allargar durant més de 150 anys. De fet, l’arquitecte inicial, Nicolei Eigtved, havia dissenyat una església d’estil rococó que finalment va acabar éssent d’estil barroc.

Façana principal de l’Església de Marbre

Lo que més destaca de l’església és la seva gran cúpula de marbre, inspirada en la cúpula de la Basílica de Sant Pere del Vaticà, i la major dels països nòrdics, amb ni més ni menys que 31 metres de diàmetre i 50 metres d’alçada. El seu nom es deu en gran part també a les 12 columnes de marbre que suporten el seu pes. Us recomanem pujar a la cúpula i gaudir de les boniques vistes del centre de Copenhague.

Nosaltres no vam tenir aquesta sort, perquè quan hi vam anar, no es podia pujar a la cúpula. A més, no hi havia la opció de pagar entrada ni visita a la cúpula, era entrada gratuïta per tothom a l’església.
Façana principal de l’església de Marbre
Façana principal de l’església de Marbre

Entrar a l’interior de l’Església de Marbre, coneguda com església Frederic i situada enfront al Palau de Amalienborg, és una altra de les coses que fer a Copenhague. Aquest temple luterà d’estil barroc que va tardar més de 150 anys en construïr-se, impressiona per la seva gran cúpula de color verd de 50 metres d’alçada i 31 metres de diàmetre. A l’interior hi trobaràs un altar amb un bonic retaule, varis púlpits, piles baptismals, orgues, relleus medievals, a més d’observar els dotze apòstols pintats en l’interior de la cúpula.

Interior de l’Església de Marbre
Interior de l’Església de Marbre

L’horari de visita és de dilluns a dissabte de 10:00 a 17:00 hores i els diumenges de 12:30 a 17:00 hores. El preu de l’entrada és gratuïta, però no et deixen pujar a la cúpula. Quan hi vam anar així era. Adjunto la seva pàgina web. Sembla ser que feia poc que es podia pujar a la cúpula abonant uns 50kr pels adults.

Llàstima, les vistes des de la cúpula segur que eren espectaculars. Ens haurem de conformar amb les de la Torre de l’Església de Sant Salvador, que veurem a la tarda.

3. Del Palau Amaliensborg a l’Església de Sant Salvador

A davant mateix de l’Església de Marbre hi ha el complexe amb els Palaus de Amaliensborg. La monarquia danesa és la més antiga del món i una de les més importants d’Europa. Per això, un dels llocs imprescindibles que veure a Copenhague és el Palau de Amalienborg, residència de la reialesa danesa. Aquest elegant complexe està conformat per quatre edificis: el Palau de Frederick VIII, on viuen els reis Frederic i Mary de Dinamarca; el Palau de Christian VII, que s’utilitza per celebrar nombrosos esdeveniments reials; el Palau de Christian VIII, que alberga el Museu de Amalienborg; i el Palau de Christian IX, on resideix la exmonarca Margarita de Dinamarca.

Estàtua central al mig de la plaça del Palau de Amalienborg (Rytterstatuen: Estàtua del Rei Frederik V)
Palau d’Amalienborg

Aquest conjunt de palaus, distribuits entorn a la Plaça d’Amalienborg, està considerat un dels millors exemples de l’arquitectura danesa. Per tant, us recomanem aquesta visita guiada per el Palau d’Amalienborg perquè comproveu per vosaltres mateixos i descobriu totes les històries que guarden cadascuna de les seves estances. Us sorprendrà i encantarà a parts iguals.

Plaça d’Amalienborg amb els palaus al seu voltant
Palau de Christian VIII, que alberga el Museu d’Amalienborg

El Palau d’Amalienborg, residencia oficial de la família reial durant l’hivern, és un altre dels imprescindibles de Copenhague. Aquest palau d’estil rococó està format per quatre grans edificis que envolten una gran plaça presidida per l’estàtua del seu fundador, el rei Frederik V. Dels 4 palaus, el Palau de Christian VIII és l’únic que es pot visitar i alberga el Museu de Amaliensborg, que et permet fer un repàs a la història de la família reial danesa.

Interior de les estances del Palau d’Amaliensborg
Interior de les estances del Palau d’Amaliensborg
Interior de les estances del Palau d’Amaliensborg
L’interior de les estances del Palau de Christian VIII estan molt ben cuidades i ens va agradar força. Ara, no és gens comparable amb el Castell de Rosenborg que vam veure al dia anterior, que era molt més espectacular que aquest. A més, a Amaliensborg hi ha una exposició en positiu de lo què significa tenir una reialesa a Dinamarca i sota el nostre criteri hi ha massa ostentació de què és disposar d’una monarquia com la Danesa. Ho venen tot molt bé i molt bonic.

Eren prop de les 12:00 hores del migdia, éssent el moment en el que hi té lloc un curiós canvi de guàrdia. El vam estar observant una mica.

Canvi de Guàrdia al Palau d’Amaliensborg
Canvi de Guàrdia al Palau d’Amaliensborg

Vist el Palau i el canvi de guàrdia vam decidir anar a comprar menjar i fer-nos un pícnic als jardins que vam descobrir el dia anterior anomenats “The King’s Garden”. Es troben relativament a prop del Palau d’Amaliensborg, a 1 kilòmetre aproximadament (uns 10-15 minuts passejant). Pel camí ens vam trobar la guàrdia que venia del Palau d’Amaliensborg…

De camí cap al Parc de The King’s Garden

Els horaris de visita al Palau d’Amaliensborg son tots els dies de 10:00 a 17:00 hores, i els preus per entrar al Museu son de 125kr pels adults i entrada gratuïta pels nens. Amb la tarja Copenhague card Discover està la visita inclosa. Ara, la primera cua la vam haver de fer, que és quan et diuen a quina hora has de tornar per fer la visita. Només ens van fer esperar una mitja hora o tres quarts d’hora. Val la pena anar-hi d’hora per minimitzar l’espera. Adjunto la pàgina web.

The King’s Garden
The King’s Garden

Realment, disposar d’aquests espais al centre de la ciutat, a prop de tot, és una passada. Vindríem cada dia a fer un pícnic, en el cas que fes sol, és clar.

Després de dinar i fer una mica el ronso, era el moment de llogar les bicicletes a “Donkey Republic”. Finalment ens en vam sortir, vam saber desbloquejar la roda de darrera, i vam posar rumb a la següent atracció de la ruta: L’Església de Sant Salvador del barri de Christianshavn, a l’altra banda del canal de Copenhague.

Adjunto un mapa de google maps amb el recorregut que vam fer amb la bici:

Recorregut del passeig en bici

Vam fer un xic més de 2 kilòmetres per la ciutat en poc menys de 15 minuts. Vam trobar que la xarxa de carrils bici de Copenhague és infinitament millor a les que coneixem al nostre país. Ens ho vam passar molt bé, però ho vam deixar per un altre viatge degut a la responsabilitat que feia anar per un lloc sense apenes haver entrenat un xic abans…
Un cop aparcada la bicicleta, vam veure que teníem força temps encara abans de la visita a l’Església de Sant Salvador, ja que aquest cop vam ser molt previsors i vam reservar dia i hora per internet. Teníem la reserva a les 17:00h de la tarda, i encara faltava 1 hora i mitja. Vam decidir anar-nos-en caminant a la Ciutat Lliure de Christiania, que està ben bé al costat. Aquesta visita l’explicarem en el següent apartat. Ara i aquí, explicarem la visita que vam fer a la Torre de l’Església de Sant Salvador.
Vista de la Torre de l’Església de Sant Salvador
Vista de la Torre de l’Església de Sant Salvador
Torre de l’Església de Sant Salvador

Pujar els 400 graons fins al mític mirador de l’Església de Sant Salvador (Vor Freisers Kirke) és un dels plans més recomanats per fer a Copenhague. I és que, segons els propis habitants de la capital danesa, la torre d’aquesta església d’estil barroc ofereix les millors vistes panoràmiques de la ciutat a 90 metres d’alçada. Ho vam comprovar i és veritat!!!

Torre de l’Església de Sant Salvador
Pujant al capdamunt de la Torre de l’Església de Sant Salvador

Tanmateix, encara que la torre en forma d’espiral s’ha convertit en l’atracció més famosa de l’església de Sant Salvador, també us recomanem visitar el seu interior i contemplar el seu històric orgue de més de tres segles. Tota una joia. Anem a lo què anàvem: l’Església de Sant Salvador és un dels millors miradors de la ciutat, a més de ser un altre dels llocs que veure a Copenhague imprescindibles.

Mentres pugem per la torre apareix aquest arc de sant Martí
Continuació de l’arc de Sant Martí

Aquesta església d’estil barroc, visible des de molts punts de la ciutat, és coneguda per la seva escala exterior (no apta per a persones que sofreixin vertigen) en forma de cargol situada en la part superior des d’on tindràs les millors vistes panoràmiques de la ciutat. Per arribar fins a aquest punt, situat a 90 metres d’alçada, hauràs de pujar 400 graons que et porten fins a una esfera daurada culminada amb una escultura de Jesucrist.

Des de dalt la torre: Centre de Copenhague: S’observa la illa de Slotsholmen, Christiansborg Slot, etc…
Aquí s’observa el Teatre Reial, l’Església de Marbre, Amalienborg, etc…

I lo què més observem de prop és el mateix barri de Christianshavn, que reposa als nostres peus. Impressionant. A l’interior de l’església hi destaca l’altar de Nostre Salvador de marbre blanc i un orgue de tres plantes del segle XVII i com a curiositat, és interessant saber que en l’exterior s’hi va afegir un carilló, que és el més gran en el nord d’Europa, i sona tots els dissabtes a les quatre de la tarda.

Vistes des de la Torre
Vistes des de la Torre

L’Església de Sant Salvador es troba un xic allunyada del centre històric, prop de Christiania. A part del metro, la bicicleta i l’autobús, una bona opció per acostar-s’hi si no disposes de molt temps és reservar l’autobús turístic de Copenhague que para en tots els punts importants de la ciutat.

L’horari de visita de l’Església i la Torre de Sant Salvador és durant l’estiu tots els dies de 9:00 a 20:00 hores (recordeu fer reserva prèvia de dia i hora). L’entrada a la Torre és de 69kr pels adults i 20kr pels nens. L’entrada està inclosa en la tarja Copenhague Card Discover. Adjunto la pàgina web.

Torre de l’Església de Sant Salvador

Un cop pujada la torre i havent quedat aturdits per el lloc i les meravelloses vistes, continuem la nostra ruta cap al carrer de Sankt Annae Gade que ens durà a un embarcador molt especial. Més endavant ho comentem.

4. De Christiania al Reffen Street Food

Com hem dit bastant anteriorment, mentres fem temps per arribar a l’hora de la reserva per pujar a la Torre de l’Església de Sant Salavdor, tenim temps suficient per visitar el barri de Christiania. De l’Església de Sant Salvador a l’entrada del Barri de Christiania hi ha únicament 230 metres que es fan en uns 2-3 minuts.

Una de les entrades al Barri de Christiania

Probablement, aquest sigui un dels recorreguts més particulars del nostre viatge per Copenhague. I és que hi ha qui assegura que no conta com a visita a la capital danesa si no heu entrat en el seu barri hippie. O millor dit, en la Ciutat Lliure de Christiania. Al llarg dels seus quasi cinquanta anys de vida, Christiania ha sigut un barri autogestionat pels seus poc més de mil habitants. De fet, es consideren un “Estat dins d’un altre Estat” al marge de les lleis de Dinamarca i de la Unió Europea.

Passeig pel Barri de Christiania
Barri de Christiania

Si us ha entrat la curiositat per saber més sobre la història i l’estil de vida dels habitants d’aquest peculiar barri, llavors aquest free tour per Christianshavn és ideal perquè descobriu tots els seus secrets, mentres camineu pels exteriors de la Ciutat Lliure de Christiania. La ciutat lliure de Christiania és una zona de la ciutat de Copenhague que està autogovernada pels seus residents i que es considera independent de Dinamarca.

Informació, bandera i mapa del barri de Christiania
La Ciutat Lliure de Christiania

La seva història comença al 1971 quan varis pares ocupen aquest lloc per tenir un espai per jugar amb els seus fills i mica en mica, es va transformant en un moviment polític de ruptura amb la forma de vida més habitual en el país. Avui en dia, és una comuna de voltant 1000 persones, en les que es permet el consum de marihuana o haixís, encara que sempre amb la vigilància del govern danès.

Christiania, Pusher Street
Christiania

Christiania és un lloc curiós que veure a Copenhague, en el que recomanem fer un passeig per la tarda, sobre tot pel seu carrer principal Pusher Street, menjar en algun dels seus locals vegetarians com Morgenstedet, veure l’enorme troll de fusta Green George, el mural “The world is in our hands”, la Galeria d’Art de Christiania, a més de gaudir d’un ambient alternatiu.

Christiania
Christiania

Encara que no és ni moltíssim menys un lloc perillós, s’ha de tenir en compte que està prohibit fer fotos en molts llocs del seu interior i és algo que els habitants porten d’una manera bastant estricta. Per conèixer millor la història i curiositats d’aquesta zona et recomanem reservar aquest free tour en espanyol. Una forma divertida d’arribar a Christiania i altres punts de la ciutat és reservar aquest tour en bicicleta amb guia en espanyol.

Christiania

Bé, hem donat una volta i hem visitat el barri alternatiu de Christiania. Crec que val la pena acostar-s’hi i veure-ho per vosaltres mateixos. Hi ha coses bastant xocants i curioses, com habitacles o cases d’alt cost enmig del barri o d’una zona bastant degradada. És per observar força detingudament, crec jo.

Visitat Christiania i visitada la Torre de l’Església de Sant Salvador del barri de Christianshavn, seguirem el carrer Sankt Annae Gade perquè ens condueixi fins al canal principal de la ciutat, en busca de l’embarcador anomenat “Knippelsbro”.

Carrer de Sankt Annae Gade, amb la Torre de Sant Salvador al fons
Travessem el Canal de Christianshavn, on el dia anterior hi vam passar amb vaixell
Vistes des de Knippelsbro: el Diamant Negre de la Biblioteca Reial, i l’edifici “Blox”

Knippelsbro és un embarcador amb molt bones vistes del canal principal de Copenhague. Hi arribem perquè ens interessa agafar el ferry (dit d’altra manera, el bus aqüàtic) que ens portarà a l’última atracció de la ruta en el dia d’avui: a l’antiga zona industrial de “Refshaleoen”, on hi ha un mercat de menjar de carrer molt famós anomenat “Reffen Street Food”.

Arribada del Bus Aqüàtic a Knippelsbro

Adjuntem amb un mapa de google maps aquest recorregut que vam fer de Knippelsbro a Refshaleoen:

Trajecte d’uns 26 minuts per arribar al Reffen Street Food

Hem escollit aquesta opció també per gaudir de Copenhaguen des del seu canal i observar altres punts d’interès des d’una perspectiva peculiar i única. Val molt la pena. També voldríem fer la tornada amb ferry però quan acabem de sopar i es faci fosc el bus aqüàtic ja no passa. Durant el dia passen cada mitja hora aproximadament.

Canal de Copenhague
Entrada del canal de Nyhavn, vist i explorat el dia anterior
Teatre Nacional
Façana singular amb edificis singulars d’habitatges prop de l’Òpera
Edifici de l’Òpera de Copenhague

I finalment arribem a l’embarcador de la zona industrial Refshaleoen. D’aquí fins al mercat de Reffen (Reffen Street Food) hi ha un passeig d’uns 5 minuts a peu, per la riba del canal de Copenhague. Per si voleu caminar, Reffen es troba a uns 40 minuts a peu de Christiania. Com hem dit, Reffen, ubicat en el port de Refshaleoen, és una antiga zona industrial que ha estat transformada en un lloc de moda que atrau a locals i turistes gràcies al seu fantàstic mercat de menjar del carrer, el més gran dels Països Nòrdics.

Reffen Street Food
La zona de Reffen Street Food conta amb un Skate Park també

Aquest mercat sostenible (sistema de residus zero) on conviuen més de 50 xefs de 18 nacionalitats, ofereix menjar de tot el món i menjar danès basant-se en productes de proximitat i qualitat.

Reffen Street Food

Els horaris del mercat son a l’estiu tots els dies de 11:30 a 22:30 hores. L’entrada com podeu suposar és gratuïta. Adjunto la pàgina web.

Un cop sopats, anem a buscar la parada de bus més propera per tornar al centre en bus, ja que per l’hora que és és l’únic mitjà de transport públic que ens hi porta.

Vistes del Canal de Copenhague des dels molls del mercat de Reffen

Adjunto un mapa de google maps amb la ruta que vam fer de tornada en bus, que ens va deixar a 200 metres del nostre allotjament. La línia de bus que agafarem és la 2A:

Trajecte de 16 minuts en bus fins al centre històric de la ciutat

I així, entrada la nit, donem per acabada la ruta del dia. Demà més, que ens espera una sortida de Copenhague i la visita del seu Parc d’Atraccions històric anomenat Tívoli.

Cal dir que també haguéssim pogut accedir fins al mercat de Reffen amb un bus aqüàtic com hem fet, però des de davant mateix del moll on hi ha La Sireneta. L’embarcador s’anomena “Nordre Toldbod” i fins a “Refshaleoen” hi ha només 5 minuts de trajecte. Nosaltres vam preferir fer-ho des de Christianshavn perquè així és un trajecte molt més espectacular i pots veure llocs que habitualment no veus des de l’aigua.

Adjunto en un mapa de google maps, el recorregut detallat del dia d’avui, amb el marcatge de les principals atraccions i monuments visitats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *